Header
View tracker

Alla, Politik/Samhälle, Vår planet

Nordea är, föga förvånande, i blåsväder igen. Det verkar som att de förutom att hjälpa rika människor smussla undan pengar för att slippa betala skatt, även har en hobby att förstöra planeten och köra över urinvånare - fräscht.

Ännu fräschare är det väl att de vid (en tröstande nog, ganska massiv) kritik inte ens kan bemöda sig att svara på folks frågor utan helt simpelt copy-pastar sina pinsamma och ynkryggade svar.

"Om vi ser något vi anser behöver ändras..." är ju nästan ett skrattretande svar. Jag är, med tanke på deras fantastiska kunnighet om skatteparadis, relativt säker på att Nordea också kan använda Internet. Om något behöver ändras så är det hela jävla bygget av denna "pipeline". De säger också att de ska besöka USA för att möta representanter från de stammar vars mark nu är hotad, för att diskutera saken. Jag tycker nog inte man behöver diskutera saken mer. Polisen i USA har redan gjort det på sitt, i vanlig ordning ganska osmakliga, vis och det har resulterat i oskyldiga människors lidande och att USAs veteraner nu ställt sig som en mänsklig sköld.

Så, Nordea, om ni fortfarande känner att saken "behöver diskuteras" eller att ni "behöver deras syn på saken" så känner jag uppriktigt talat att vi behöver diskutera hur ofantligt jävla dumma i huvudet ni är. En 5-åring kan räkna ut hur stammarna ställer sig till detta. Jag är i och för sig ganska säker på att en 5-åring också förstår värdet av rent vatten och en oskadd planet, men det där kanske är ett sunt förnuft som försvinner när man blir bankman - vad vet jag.

Ni behöver inte samla information, ni behöver inte diskutera, ni behöver inte fundera. Står ni på någon annans sida än de människor som just nu är villiga att dö för sin rätt till rent vatten, då tycker jag att ni i nästa copy-pastade svar åtminstone kan ha ryggrad nog att låta det vara "Vi är kräk och avskum som värderar pengar högra än planeten och människors liv och vi skäms inte ens för det."

Vill ni spamma Nordeas inkorg kan ni göra det via greenpeace HÄR . Själv funderar jag på att ringa och fråga ut dem medan jag filmar hela spektaklet....

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Alla, Politik/Samhälle, Vardag

Polisen skämtar om en kränkthetsrapport och människor blir.... *fanfar* KRÄNKTA!

Min favorit är nog "jag är pryd", "ingen gillade mina selfies idag" och "Behövdes det en servett för tårarna?".

Människor alltså... De är ju bara helt underbart, fantastiskt roliga ibland. Stackare... Men det är lugnt. Du kan få en ny att fylla i. Skriv bara in "kränkt av en skämtsam kränkthetsrapport" så hörs vi av nästa vecka igen för en tredje.

Likes

Comments

View tracker

Alla, Outfits/Stilinspo, Vardag

Trots att jag ofta tjatar om att pengar är en låtsas-grej som vi lägger alldeles för mycket värdering i för vårt eget bästa så finns det tillfällen då jag önskar att jag hade all världens pengar (eller okej, hade jag haft det hade jag nog gjort någonting bra med dem, men i alla fall lite mer pengar än vad jag har nu), till exempel när det blivit spikat att vi ska tapetsera om och fräscha upp knarkarkvarten efter nyår.

Egentligen borde mitt fokus ligga någon helt annanstans just nu men min hjärna vill inte tänka på något än alla fina saker från bland annat Indiska så jag vill ska pryda vårt hem när det är klart. Speciellt astrogloben och mängder av fina kuddar likt den med Ugglan på. Och kan man ha julstjärnor året om? I så fall tänker jag ha det.

Åh, vad jag ser fram emot att ha ett sådant där hem man aldrig vill lämna 💜

Alla saker kommer från Indiska och länkarna är affiliate-länkar.

Likes

Comments

Alla, Vardag, Musik

God morgon! Det är en bra jävla dag idag.

Äntligen ska jag få vara med om det äventyr min sambo var med om i våras - att få se Wardruna live. Jag är så spänd och har så höga förväntningar samtidigt som jag inte alls vet vad jag ska vänta mig. Kommer troligen bli helt förtrollad och springa runt i vikingakläder och prata fornnordiska och leva i en annan verklighet som ett barn med ett gäng låtsaskompisar och kuddfort.

Nu måste jag kila iväg till affären och sedan sätta mig och jobba i InDesign i några timmar. Det är trots allt därför jag är hemma idag, inte för att maniskt peppa inför konserten. Först allvar, sedan skoj!


Likes

Comments

Alla, Outfits/Stilinspo, Vardag

Bloggen vägrar släppa in mig via datorn. Har ingen aning om vad som står på tok men har mailat och frågat.

Anyway, efter att ha hämtat ut trycksaker på tryckeriet och lagt tentan bakom mig blev jag plötsligt helt jävla makalöst trött och istället för att kötta på som planerat slog jag på en av mina favoritfilmer och chillade järnet i soffan istället. (Tog en tantlur gjorde jag visst också enligt tveksamma källor.)

Almost famous... tänk att den redan är 16 år gammal!? Kate i rollen som Penny Lane är för övrigr to die for. Tycker vintern kunde hållt sig i styr lite längre så jag hade hunnit glida runt i min långa kappa med fejkpäls a la Penny lite mer faktiskt.

Nu måste jag redigera bilder för imorgon står både jobb och konsert på schemat!

Likes

Comments

Alla, Vardag

Tentan är skriven och jag ber till högre makter att jag inte fuckat upp. Borde bli godkänd i alla fall men nu är det ju inte jag som sätter betygen.. 

Nu väntar jag på att de andra ska bli klara och sen rullar katastrof-veckan på ett ett intensivt jobbande på examinationsuppgifterna i Adobe.

Bjussar på en sjukt märklig selfie från i fredags. Jag börjar förstå varför modeller alltid har så märkliga poser, de är ju stupfulla allihop! Några purple haze och vips -dina armar vrider sig i de mest onaturliga vinklar!

Bodyn är från HM, hatt och bälte från Ebay.

Likes

Comments

Alla, Vardag

Låt kaos-veckan börja.

Har nyss plockat undan här hemma lite för att få lugn och ro, katten håller äntligen käften och ligger och snarkar i fönstret (kåta jävla tonårspöjk) och morgonkoppen är kokad. Nu kör vi tentaplugg rakt in i kaklet med inställningen "det värsta som kan hända är att man kuggar" för att hålla ångesten i någorlunda styr.

Fick i alla fall mysa runt lite på Emporia igår med lillsyrran efter att ha fotograferat hennes lägenhet. Vi kilade runt i massa butiker i jakt på koftor till mig men hittade inga som föll mig helt i smaken. Var också inne på panduro och fotograferade ihop en önskelista till mamma och pappa och sedan satt vi och mös medan tomten och kören sjöng jullåtar framför den helt enorma granen. För någon som blir helt uttömd på energi av folk och butiker veteran om batterierna är så laddade dock, men det var i alla fall ett välbehövligt avbrott i vardagen såhär innan katastrofveckan. Nu kör vi!

Likes

Comments

Alla, Vardag

Så var det söndag igen.
Angående den obefintliga uppdateringen här har jag varit för bakfull för att ens hitta mina egna underkläder eller kunnat ta mig till dass för att skita ungefär. Priset du betalar när du nästan aldrig går ut längre men när du väl gör det kör på i samma tempo som när du var en rutinerad öldrickare på krogen. Sjukt dålig idé och tänker inte gör om det förrän jag tappar det sunda förnuftet igen om ett par månader eller så.

Anyway, spelningarna i fredags var bra och kvällen var trevlig! Lyckades störa min kompis mitt i hennes dejt också i ett försök att dra med henne ut... Sorry tjejen!

Igår drog vi något slitna i alla fall iväg på 50-årsfirande vid åtta på kvällen när vi kunde resa oss ur soffan utan att börja tala med Gud eller liknande. Och idag har jag hängt med syrran hela dagen då hon lånat ut sin lägenhet till en av mina skoluppgifter.

Nu laddar jag upp inför morgonens sista-minuten-plugg inför tentan och försöker finna orken till att städa lägenheten och fixa till några plagg i garderoben - köpte nämligen äntligen ny sytråd idag!

Wolves Within och Eleine på Reto i fredags. (mobilbilder)

Likes

Comments

Alla, Inspiration/Motivation, Outfits/Stilinspo

Kläder och stil är ett stort intresse för mig. Mode är inget som intresserar mig men just det kreativa bakom att skapa nya outfits och kombinera mönster, material och färger är något som alltid legat mig varmt om hjärtat - även om just garderoben som arbetsyta är något relativt nytt fortfarande. Men som student är det inte bara att gå och köpa vad som faller mig in och att bara handla för att sedan slänga är inget jag förespråkar. Stilintresset tär på miljön och det är jag medveten om. Mitt avtryck på miljön i kombination med en tight budget har därför fått mig att utveckla några knep för att shoppa smartare.

1. Basera dina köp på vad du redan har. Hittar du något du gillar? Tänk ut 3 outfits du kan skapa av plagget med hjälp av saker du redan äger. Kan du inte det? Köpt det inte. Du kommer aldrig använda det alternativt kommer du behöva köpa en massa nytt för att få användning för det. För att göra detta enklare är nästa tips...

2. Basplagg i en enkel färg du gillar. Själv är jag ju en sucker för svart. Så svarta flares, svarta tjocktröjor och svarta t-shirts/linnen är ett måste i min garderob. Detta gör också att jag enkelt kan matcha något coolt färgglatt eller mönstrat plagg jag hittar, utan att behöva köpa en helt ny outfit. Basplagg kan också enkelt stylas upp med billiga accessoarer för att skapa en helt ny look.

3. Gör dig av med lika mycket som du köper. Jag rensar ständigt garderoben. Nu bor jag ju på väldigt liten yta vilket nästan tvingar mig att rensa då och då men även för de som har mer plats är det ett bra tips för att undvika stressande överflöd och oordning i garderoben. Köper du något nytt - gör dig av med något gammalt.

4. Ha ett separat shopping-konto. Jag använder ofta paypal till det. Säljer jag något till en vän, på tradera eller liknande kan jag sätta in de pengar jag tjänar på mitt shoppingkonto och lägga pengarna på något nytt jag behöver. På så sätt försörjer sig garderoben nästan helt själv!

5. Skaffa en symaskin! Men en symaskin kan du alltid uppdatera garderoben genom att sy om kläder för att skapa en helt ny outfit. Tröjor kan bli kjolar och tvärtom. Gamla t-shirtar kan bli linnen eller om de är en större modell även klänningar. Har du dessutom en symaskin till hands kan du ofta komma billigt undan genom att köpa plagg som inte riktigt passar. Handlar du mycket på Ebay är det här ett bra tips! Jag är väldigt liten men ibland är samma plagg på Ebay billigare i en viss storlek. Enkla plagg som flares i stretch eller enklare toppar och kjolar kan då köpas i en storlek större för en billigare peng och enkelt sys in med ett par sömmar. Se bara till att du faktiskt tycker det är kul och gör det också - annars blir kläderna bara liggandes. En symaskin ger dig också större utrymme för att second-hand shoppa.

Basic kläder är en bra grund för en billig men snygg garderob. (adlinks)

Likes

Comments

Alla, Vardag

God morgon!
Bilden ljuger, naglarna avslöjar mig. Sådär mysigt hade jag inte alls det imorse. Jag betalade räkningarna (insåg nu att jag glömde gömma undan bankdosan så jag kan nog säga hejdå till den ifall katten hittat den) och duckade för black friday-mail.

Fredag är det ju i alla fall, om den sen är svart eller vit spelar mindre roll. Jag hänger på jobbet fram till halv fem idag men har tidsinställt ett inlägg med lite tips till er som tänker shoppa idag.

Annars hörs vi ikväll!

Likes

Comments