Header

Alla, Vardag

Men hej!
Ska vi uppdatera varandra lite om livet eller? Det tycker jag!

Idag sade Folke född 1949 "Fuck you" till mig, eller snarare "FAKK JO!" men ja, budskapet gick fram i alla fall. Annars har jag mest bara druckit kaffe och svurit över att hur man än gör verkar en weekend till mysiga platser gå på sisådär 7000 kr(!). För tydligen måste man bo någonstans och tydligen är det skitdyrt om man begär saker som rena sängkläder och kaffe på morgonen.

Någon som brukar resa sådär snuskigt billigt? Jag tänker alltså "2 pers i 3-4 dagar för sisådär 3000 kr"-billigt? Hit me up med tips och trix för jag har reslust i kroppen och känner att min hjärna suktar efter nya intryck.

Det var ungefär det. Nu måste jag plugga så att jag behåller min rätt att håva in pengar från staten varje månad.

Sov så sött kitties!

Likes

Comments

Alla, Vardag

Hello earthlings, aliens osv.

Tack för all kärlek och pepp ni skickat! Jag lovar att svara er alla så fort jag får tid!

Har hängt på jobbet hela förmiddagen och nu är jag på projektmöte som spårat ur till att googla oss själva... Varför i helvete man nu gör det efter att ha hängt på internet sedan helö kitty var trendigt och gult hår ansågs "inspo". Anyway, seminarium next och jag behöver mer än en kopp kaffe till....


Likes

Comments

Alla, Vardag

Jag vet inte om det är Björklund vi har att tacka för att skolan blivit mer av en lekplats där alla röker holk eller om det bara är gamlingarna som inte förstår sig på den nya världen. Oavsett vems fel det är, tar konversationer mellan mig och äldre en ganska snabb vändning numera. Säger du ordet ledare är du chef, säger du media jobbar du på TV och försöker du förklara kombinationen av de två har du snart snurrat in dig i ett löfte om att bli nästa VD för Sveriges Television. Studerar man vidare blir man chef eller ingenjör. Det är liksom bara så det är.

Jag kan i och för sig leva med det. Att  jag tar studielån till ett värde av ett litet hus, för att rita kalle anka och dricka kaffe har jag ändå inte kommit på något pedagogiskt försvarstal för.

Likes

Comments

Alla, Vardag

What's up little aliens?

Själv försov jag mig till dagens första föreläsning och läste ett besked om cellförändring "down there" medan jag tog morgonpissen. Om jag kommer lyckas komma i synk med några good vibes på den här sidan midnatt? Tveksamt.

Anyway, har en ny föreläsning coming up nu och efter det blir det ett par timmars jobb och storhandling. The thingy down there är inte lönt att tänka på förrän efter nästa besök som sker någon gång inom 3-4 månader. Men ni kan väl hålla tummarna för att jag inte har cancer? Vore rätt trist liksom. Skulle totalt kill my vibe.


Likes

Comments

Alla, Inspiration/Motivation

Jag är inne i en period där jag försöker dra ner på allt som kan ge mig negativa vibes - sociala medier är en stor del av den kakan. Den som inte håller med är fast i tidsåldern där ett "fotavtryck" på Lunarstorm var veckans happening.

Så häromdagen fick jag helt enkelt bara nog. Jag tröttnade på köphetsen, på alla saker jag blev sugen på att inskaffa mig, på alla perfekta faces som bara gav mig en längtan om att "se ut som dem" eller vara "lika vacker" istället för att faktiskt inspirera mig till en egen look eller liknande. Det finns många vackra människor som inspirerar mig, men det finns också många som bara utlöser dålig självkänsla eller får mig att låsa mig i ett stilmönster för att jag vill se ut som dem. Så jag började gå igenom vilka jag faktiskt följde på instagram, sållade ut de som ger mig något, som känns trevliga att följa, som inspirerar och peppar eller ger mig good vibes - resten fick ryka. Det blev över 200 konton som rök.

Det var inte bara en lättnad att sedan kunna skrolla igenom instagram utan att få ångest eller vilja slänga tusenlappar på materiella ting som förmodligen inte ens hade passat speciellt bra på mig eller i mitt hem ändå, det gav mig också en känsla av frihet att ha kommit till insikt.

Vad jag följer, vad jag väljer att se, är något jag väljer själv. Varför skulle jag välja att aktivt fylla mitt flöde med något som varken får mig att må bra eller ger mig något på annat vis mer än dåligt mående och stress? Det är ju faktiskt jävligt korkat.

Om ni går igenom eran instagram med den tanken, rannsakar er själva och gör som jag så berätta gärna hur det kändes och om det var något speciellt ni kom fram till eller tänkte på 💜

Likes

Comments

Alla, Inspiration/Motivation, Vardag

Det kvittar om det är måndag eller söndag, om jag har massor att göra eller mest tänkt ligga på soffan och chilla hela dagen - att-göra-listor är ett måste för mig.Jag har länge försökte kontrollera min energi och det faktum att jag ofta går in i väggen eller mår dåligt på grund av inre stress. Under en djup svacka i livet fick jag tid hos en psykolog som undrade om jag ibland kunde känna igen mig i beskrivningen om bipolär sjukdom. Det kunde jag ju såklart, men utan att ha den. Jag har däremot en personlighet som gör att jag lätt kan bete mig som om jag hade det (inte meningen att trampa någon på tårna, detta är hur min psykolog försökte förklara min igenkänningsfaktor och mitt beteendemönster för mig på ett simpelt sätt). Jag tror ofta att jag är odödlig och eftersom jag älskar att hålla på med projekt och är väldigt driven av mig blir det ofta många bollar i luften - lite FÖR många. Jag har också väldigt lätt för att tappa en struktur i det jag håller på med, det blir mycket "lite här och lite där" tills allt det roliga blir mer stressande än givande. Detta slutar ofta med att jag får en känsla av att gå in i väggen, jag tappar motivationen och orken till allt. Så från att ha velat göra allting samtidigt och ta över världen orkar jag inte ens gå upp ur sängen för att göra frukost. All energi har liksom gått åt på en gång.

Därför skriver jag listor. Det ger mig en struktur och får mig att hålla rutiner vilket min hjärna tycker om. Jag slipper ha allting i huvudet utan har svart på vitt vad som ska göras och kan avsluta en sak i taget. Det blir också lättare för mig att se om jag överskattar mig själv och min energi. Har jag en lista på 20 saker som ska hinnas med på en halv dag kan jag rannsaka mig själv, prioritera och kanske skriva över något på listan till morgondagen. På så vis har jag hela tiden koll på att jag inte gör slut på mig själv på en dag och sedan är sängliggandes i en hel vecka. Dessutom slipper jag en massa underliggande stress där jag behöver gå och komma ihåg saker och ha tusen tankar i huvudet - allt väntar på mig när jag avslutat en grej och sitter ner och tittar på min lista.

Somliga undrar om jag inte blir stressad av listorna, eller skrattar åt att jag skriver upp så små saker som att gå ut med soporna eller diska, men för mig är det livsviktigt. För mig är det ett sätt att hålla balansen i livet.

Likes

Comments

Alla, Vardag

God middag!
Tog en lång sovmorgon och lugn frukost medan karln pga en mardröm om mina skor gav sig på att sortera garderoberna. I don't mind....

Nu har Ola åkt iväg till studion för att jobba några timmar och medan han är borta har jag planerat att höstmysa här hemma med många koppar kaffe, rensning av bär och pumpa-tillagning. Blev hur mycket pumpa som helst av vår halloweenpumpa så jag tänkte försöka göra en paj och en soppa samt rosta kärnorna till snacks :) Fick hem mängder av vindruvor från mamma och pappas trädgård som måste rensas och tvättas också.

Efter att vi hade varit på Sularpsfarmen igår (för er som bor i Skåne är det ett måste att åka dit!) tog vi nämligen en tur ut till mina föräldrar för att jag behövde låna lite böcker av mamma till skolan. Där passade vi på att ta en långpromenad med hunden, besöka Flyinges runsten och vandra i "Amerika-backarna". När vi kom hem blev det pumpa-fixande, film och en massa tända ljus. Jag behövde verkligen en lugn och mysig helg!

Likes

Comments

Alla, Vardag

Inte hunnit aka prioriterat bloggandet idag då vi varit på höstäventyr hela dagen. Det blev inte bokskogen då vädret kändes lite väl tråkigt men det blev bland annat sularpsfarmen och en jävla massa pumpor!

Tänkte dricka upp carlsbergs alloholfria, klappa mig själv på axeln för att jag till skillnad från igår varit vaken längre än till 22 och sedan krypa till sängs. Imorgon fortsätter höstmyset.

Hoppas ni haft en fin lördag! 🍁💜

Likes

Comments

Alla, Vardag

Ett litet utdrag från dagen så att säga. Om jag dricker folköl och planerar att utrota en stor del av det manliga släktet? Kanske.

Likes

Comments

Alla, Vardag, Outfits/Stilinspo

Fan vad bitter jag låter med den rubriken då. Fortfarande sant dock.

Hänger på jobb hela dagen idag och ikväll blir det pizza, alkoholfri öl och fredagsmys med mannen i mitt liv så att vi orkar åka på utflykt i helgen. Vi tänkte åka till Bokskogen, malmöbornas version av vildmarken, för att kolla på de stora bokarna och bara glida omkring och dricka varm choklad ur termos.

Vad ska ni göra för mysigt i helgen?

Likes

Comments