Header

Postad i: Natur / Vår Planet, Vardag

Haft någon märklig oroskänsla i kroppen hela dagen. Kanske rastlöshet eftersom jag verkligen inte är vad vid att ligga på soffan, browsershoppa och titta på Gossip Girl utan någonting att göra. Men det har varit skönt ändå, nu vet jag att jag fått tillräckligt mycket lugn och vila för att kunna ta mig an nästa vecka. Dessutom är jag, förutom en snuvig näsa, frisk som en nötkärna igen!

Vi tog en promenad nu på kvällen. Det var sådär härligt friskt och svalt ute, utan att vara kallt, och solen stod lågt och gav hela världen ett varmare ljus. Vi plockade äpplen som vi mumsade på och jag ångrade att jag inte tog med mig kameran ut. Mobilen gör aldrig riktigt världen rättvisa på samma sätt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Postad i: Stil, Vardag, Hälsa, Natur / Vår Planet

Hösten är den bästa tiden på året för hiking. Alla skogar är så färgglada, solen värmer men luften är frisk. Mitt favoritställe i Skåne är Kopparhatten eller Skäralid men den här hösten skulle jag vilja testa något nytt. Packa en picnic-väska med kaffe eller varm oboy, scones med tranbär i och en fruktlåda med äpple och kanel och bara vandra. Det är så befriande att vara ute och vandra, inte passa tider, inte ha några måsten, ta allt i sin takt och gå vilka omvägar man än vill.

Nästa helg är det bröllop men sen ska jag minsann ta mig en helg och komma ut igen. Helst vill man ju komma ut innan det blir så kallt att det krävs klumpiga jackor. Vill verkligen köpa mig en instax mini också till alla våra äventyr. Den polaroid-kameran jag fick i födelsedagspresent har på tok för dyra papper för att fotografera hej vilt med samt att den är väldigt stor att ha med sig ut men den är definitivt coolare, haha.

Brukar ni dra ut och vandra? Har ni några favoritställen?

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Vikingen försvann spontant på spelning igår och mår väl ungefär som man förtjänar när man druckit öl och studsat i moshpit en hel kväll. Överraskade honom en med att tanka bilen, åka till affären och laga en ordentlig söndags-brunch med pannkakor och alla tillbehör som behövs.

Har verkligen inga planer för dagen vilket känns både ovant och skönt. Ska nog plugga lite bara för att ligga bra i fas men annars blir det nog mest att mumsa på snacks, läsa böcker och ladda upp inför en ny vecka. Hur ser era söndagsplaner ut?

Likes

Comments

Postad i: Stil, Vardag

Hoppas er lördag är fin! 🌹 Jag har lyckats bocka av allt utom lite disk på dagens att-göra-lista och känner mig sådär löjligt till freds med att vara klar i god tid och verkligen kunna njuta av resten av dagen. Har verkligen inte stressat heller. Har suttit på golvet och druckit kaffe och pratat med en sur kanin, gått och småätit godis och snacks hela tiden och klippt luggen lite spontant. Det sistnämnda var egentligen helt onödigt eftersom jag ändå bestämde mig för att ha den uppsatt.

Dagens kalas-outfit består av sammetsflares och ett milslångt linne samt kimono med spetsdetaljer. Vill inte bryta mysfeelingen jag gått runt med hela dagen. Ska ta en promenad nu innan vi ger oss iväg. Jag mår redan mycket bättre än igår så jag tänker att lite frisk luft borde vara den där sista knuffen som behövs för att känna mig helt kry igen!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

23 September. Idag är det lördag, för två år sedan var det onsdag. Idag sitter jag och dricker te och gör skolarbete för att kunna gå på barnkalas ikväll. Då vandrade jag runt som ett sotigt skal, bränd på insidan, drack för många öl på kvällen. Idag är jag lycklig och lugn, då var jag olycklig och rädd.

23 September 2015 hämtade den finaste människan jag vet mig och gav mig ett hem. Ett hem som jag nu ser som mitt för-alltid-hem. Ett hem som nu är mitt lika mycket som hans. 2 år, ibland känns dem som en sekund ibland som ett helt liv.

Har skrivit skolarbete medan han har sovit, druckit te medan katten varit ute på äventyr, ägnat mig den bästa egentid jag vet (den på morgonen) medan kaninen fridfullt tuggat i sig sin frukost. Njuter, trivs, känner ett lugn. Tacksamhet.

Jag älskar dig Ola, till Nangijala och Valhall, och tillbaka. ❤

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Ni vet den där typen på kontoret som har sådär löjligt hög arbetsmoral att hen aldrig skulle kunna tänka sig vara hemma även om hen har feber, hostar, snörvlar och springer runt med ett gigantiskt influensavirus i kroppen? Det är min närmsta chef det. Tackar och bockar grabben, vi gillar dig oftast ändå.

Jag trodde jag var säker eftersom mitt immunförsvar verkar vara bättre än på flera år och jag inte spenderat mer än kanske 10 timmar på jobbet denna veckan men tji fick jag. De senaste två dagarna har jag vaknat med halsont och täppt näsa som gått över efter ett par timmar men inatt gick det ta mig tusan inte att sova. Jag var torr i munnen och varje gång jag försökte svälja kändes det som jag kan tänka mig att en morot känner sig mot ett rivjärn. Klockan fem gick jag upp och åt en stor sked honung vilket gjorde att jag i alla fall fick sova ett par timmar. Och svettades. Herregud vad jag svettades. Så jag antar att jag gått förbi "äta lite ingefära så löser det sig"-stadiet.

Planen var ändå (ironiskt nog) att ta mig in till jobbet senare men jag har en känsla av att rösten inte skulle bära så det är lika bra att stanna i soffan, plugga undan lite så att jag kan ta igen jobbtimmarna någon annan dag. Det är definitivt en fördel att kunna bestämma sitt eget schema.

Jag har förresten ändrat om lite här på bloggen. Har ju kört med en pil som avgränsar rubriken för att tydligare markera ut inläggen men tröttnade på att det aldrig riktigt blev rätt när jag bloggade från mobilen och blev dessutom sugen på något lite mer stilrent. Vad tycker ni?

Likes

Comments

Postad i: Mindfulness

Förmiddagen i skolan och eftermiddagen på jobbet. En ganska innehållslös dag egentligen. Lite övningar i HTML och några sega timmar på jobbet. Därför passar det bra att på minna sig själv om hur bra man egentligen har det.

Saker jag är tacksam för just nu:

🌹Att jag trots motgångar och en total livskris i början av terminen hittat en bra struktur och ett tempo som gör att jag ligger precis före i schemat och kan lämna in allt i tid utan att stressa. Det är en gåva att kunna känna ett lugn trots att man lever i ett ständigt pussel av skola, jobb, ekonomi, hobbys och vardag.

🌹Att jag om två veckor ska få lov att föreviga ett bröllop med min kamera och att någon uppskattar det jag gör så mycket att de är villiga att betala för det. En viktig insikt när man glömmer vad man har och enbart tänker på allt man saknar är att allt det man har en gång var sådant man drömde om. Att kunna tjäna pengar på att vara kreativ är definitivt en av de sakerna i mitt liv.

🌹Att jag är jag. Jag är för mycket, jag är en smula (läs: fördjävla) dramatisk, obekväm och har svart bälte i att skapa dåliga stämning. Men jag är jag och den där obekväma personligheten, som ibland kan framstå som både narcissistisk , uppmärksamhetskrävande och dryg har gett mig så fantastisk många kontakter och möjligheter. För att inte tala om att jag alltid lyckas skaffa mig en sittplats på tåget eftersom jag helt simpelt ber folk att flytta på sin förbannade väska.

🌹Att jag kan njuta av att ha tråkigt. Det har jag visserligen sällan men när jag väl har det passar jag på att ta det lugnt och låta mig vara uttråkad. Quick-fixen att dra till krogen är inte längre ett alternativt. Tråkigt är fan bra.

🌹Att jag lyckats bygga upp nya bekantskaper och träffat nya vänner. En av dem är fina Katarina som jag faktiskt träffade genom ett "hitta vänner"-inlägg på en blogg vi båda läser. Kände mig tragisk och pinsam då, känner mig tacksam och glad nu. Hon är så himla fin! (Borde berätta det för henne en extra gång faktiskt.)

Vad är ni tacksamma för just i detta nu?

Likes

Comments

Postad i: Stil

Det måste tagit mig ett halvår att få tummen ur arslet och faktiskt skriva det här inlägget. Men nu är vi alltså här, med bilder av varierande kvalitet och utformning, för att prata om "pinterest-hacket" jag använder mig av för att inte gå bananas på shopping-kontot och samtidigt slippa problemet med vad jag ska ha på mig på morgonen.

Återigen vill jag betona att bilderna är av varierande kvalitet och utformning eftersom jag helt simpelt inte har kvar dem på datorn och därför inte kan göra så mycket åt det just nu. Såhär i övergången till hösten när alla materialisters shopping-nerv spritter lite extra känns det ändå värt att ta upp.

Jag är en sucker för vackra ting, även kläder, låt oss börja med det erkännandet. Jag är inte på något sätt bättre eller sparsammare än någon annan, snarare är det säkert tvärtom. Jag vet inte hur många timmar jag spenderat på att scrolla upp och ner på pinterest för att en stund senare finna mig själv betala flera tusen för kläder jag helt plötsligt kände att jag var tvungen att ha. Ni vet när man hittar en outfit som är helt perfekt men inser att man inte har något som ens liknar plaggen på bilden och så blir det bara en enda spiral av "men då behöver jag något att matcha det med och det hade kunnat kombineras med det här också så då måste jag köpa det också.... och sådana skor har jag inte, de MÅSTE jag ha annars blir mitt liv inte komplett". Ni vet? Man sitter och stirrar på en massa outfits man önskar att man kunde bära utan att ta hänsyn till verkligheten. En garderob som ligger mycket längre fram i tiden än vad din plånbok gör, eller vädret för den delen.

Så jag slutade drömma och började istället fundera på vad jag har och vad jag kan göra med det. Numera har jag en hel mapp på mitt pinterest-konto där jag bara sparar outfits som får mig att tänka på plagg jag redan har. Notera att outfiten i huvudet inte behöver vara precis som på bilden, det räcker att bilden påminner om vad som finns i min garderob och att det inspirerar mig till att bära en viss typ av plagg tillsammans.

Plötsligt känns mitt urval av kläder så mycket större, jag finner nya sätt att kombinera de plagg jag redan har och flera plagg som inte använts på länge kommer äntligen till sin rätt igen. Vill man vara säker på att inte trigga shopping-impulsen kan man ju hålla sig striktare med hur väl plaggen på bilden matchar din garderob men för min del räcker det ibland med små detaljer, något som påminner eller något som inspirerar till en ny kombination eller tillfälle. Det är också ett bra sätt att påminna mig själv om vad jag faktiskt har för kläder och på så sätt komma på nya sätt att bära dem som jag aldrig tidigare hade tänkt på då plagget var bortglömt.

Det bästa är inte bara att man sparar pengar på att inte impulsköpa saker man tror sig behöva. Dessutom har man en mood board skapad efter sin egen garderob vilket gör att man alltid kan titta efter inspiration och vara säker på att ens vision går att förverkliga. Snällt för huvud, snällt för plånbok, snällt för miljön.

Här nedan följer några exempel på outfits som inspirerats av min egen mood board och min egen garderob. Som ni ser är de inte precis likadana utan har bara agerat inspiration på ett eller flera vis.

Likes

Comments

Postad i: Tankar / Åsikter, Vardag

Oh hej vad den här dagen har rullat på! Började med en sväng till kontoret och följdes av lunch med tjejerna i projektgruppen innan vi traskade iväg på företagsbesök. Vi besökte en liten mediabyrå som pysslar med både film, webb, tryck osv. Himla spännande men tyvärr hann vi inte se så mycket av stället då intervjun tog ungefär så lång tid som de hade för oss. Kanske en annan gång i framtiden, de satsade ju i alla fall på att få in fler kvinnor i teamet. Jag vill ju helst jobba på ett mindre bolag, eller under någon sorts nätverk mellan flera frilansare. Ha en kontorshund och sjunga karaoke i kaffepauserna. Jag tror det är den nya typen av företag, den där mer avslappnade och familjära där alla får göra det man är bra på och man hjälps åt och lär av varandra. Den gamla modellen med en chef som bara ger order och all information går uppifrån och ner där alla förväntas att bara följa instruktioner och vara nöjda med att de får lön - är död. Åtminstone i mediabranchen men jag hoppas den dör ut överallt. Vi är alla individer med olika kompentens, styrkor och svagheter. Att inte ta tillvara på det är dumt. Att inte prioritera livskvalitet och få medarbetarna att älska sitt jobb och ha det som en naturlig, icke påtvingad, del av livet är ännu dummare.

Landade precis hemma i lägenheten, på balkongen, med datorn i knät och ska skicka in en mindre komplettering och en uppgift som har deadline imorgon innan jag tar tag i lite eget jobb. Det är riktigt fint väder också så tror jag ska passa på att ta en promenad också. Hur har er dag varit? 🌻

Likes

Comments

Postad i: Q/A

Den genomsnittliga bloggläsaren verkar ju aldrig tröttna på sådana här listor, så here we go.

Beskriv din höst med tre ord.

Kreativitet, elda-i-brasan, plugg.

Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Det sämsta är att dagarna blir så korta att jag ger upp redan klockan fyra och därför ständigt går runt med stressmage för att jag inte får gjort någonting. Det bästa är alla mysiga inomhusaktiviteter och att jag oftast börjar måla mer om hösten. Och filmkvällar med varm choklad!

Hur höstmyser du?

Stora mysiga koftor, mängder av te, en bra bok och värme från öppna spisen. Helst efter några timmars vandring i skogen.

Hur ser din höstoutfit ut?

Svarta strumpbyxor, kjol/klänning i härligt mönster eller färger, stora halsdukar, boots, skinnjacka/fuskpäls och mössa eller gubbkepsen som jag numera lever i.


Vad har du på TO-DO listan just nu?

Säkerligen fler skoluppgifter än vad min hjärna fokuserar på, investera i nya möbler till kontoret och invänta mina nya glasögon.

Bästa musiken för regniga dagar?

Vilken akustisk spellista som helst. Eller The Doors.

Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?

VIKINGS! Filmer ser jag sällan. Kan inte fokusera så länge.

Vad är den höstigaste maträtten?

Soppor och grytor. Om ni inte testat Oumph med iMat, soya, peppar och timjan så do it, nu, helst nyss. Som vegansk, svensk farmor-gryta.

Var hänger du helst under helgen?

På golvet, insvept i en filt och myser med djuren. I soffan med Vikingen och äter något gott framför filmen jag inte tittar på. I skogen med termos och kanelbullar i ryggsäcken.


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Alltså, jag är så icke berest att det fan inte matchar min image. Det ser inte ut att ändras heller. Möjligen tar jag en tripp över bron och går på julmarknad i December men då är hösten slut så inte ens det kan räknas.

Hur förbereder du dig för vintern?
Har te-provning och väntar på Mobergs nya glögg medan jag funderar på vad man fotograferar när man har 2 timmars ljus om dagen att röra sig med.

Likes

Comments