Header

Vardag

Jäklar! Är klockan redan 5? Dagarna försvinner bara när man har mycket att göra.

Jag har gjort slut på två bläckpennor, slurpat i mig två energidrycker, tröttnar på 50 procent av spellistan jag har när jag pluggar, nästan glömt bort att äta och var på väg att ta ett extra pass på jobbet innan chefen hörde av sig och sade att det löste sig ändå. Ändå känns det som att jag inte kommit någon vart. Men det har jag ju, vilket bara säger en hel del om hur mycket det är att få in i skallen innan tisdag.

Hoppas kunna få ut gubben på en dejt ikväll. Det har både jag och han förtjänat! Nu ska jag ordna lite kvällsmat och fortsätta sjunga falskt till den HÄR låten, som jag gjort större delen av dagen faktiskt. Jag vet inte, den har bara fastnat av någon anledning. Härligt att det är ungefär två meningar att sjunga med till och inte ens det lyckas man med.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hälsa, Mindfulness

Den senaste tiden har jag börjat meditera mera - ett beslut som verkligen gör skillnad i vardagen! Man behöver inte resa halv jorden runt, besöka tempel och ta kurser i flera veckor för att göra det. Det kan räcka med 10 minuter på soffan.

Tidigare har jag mediterat själva, och då oftast bara fokuserat på andningen för att lindra ångest eller förhindra en panikattack men för några dagar sedan laddade jag ner en ny favorit-app. Insight Timer - en meditationsapp med ett helt community. Den är fantastisk! Du kan följa din egen statistik och utveckling, det finns tusentals guidade sessioner, en timer att använda om du inte vill/behöver guide och du kan se vilka i världen och i närheten som mediterat till samma guide som du - samtidigt som dig! Man kan bli vänner med varandra och peppa varandra, ge tips och råd och följa varandras utveckling osv. Det är som Facebook fast tvärtom nästan. Och hela appen är gratis och utan störande reklam!

Det vore superkul om ni ville meditera tillsammans med mig! Ladda ner Insight Timer och sök upp "Sofié Leifsdotter" så accepterar jag eran förfrågan och så kan vi följa varandra och kanske till och med meditera en stund ihop

Likes

Comments

Vardag

Jag gick på riktigt och lade mig klockan nio igår, var så jäkla trött efter en spänd dag och några timmar i vårvädret. Trodde jag skulle vakna redan vid fyra inatt bara för det men vaknade av att min, annars inte så morgonpigga, sambo väckte mig halv åtta. Jag blev så chockad av att vara den som blev väckt en lördag att jag studsade upp i tron att klockan måste vara minst 11...

Började i alla fall dagen med en stabil gröt-frulle och frukt, och gick sedan på en promenad i ett landskap som var något kallare och blåsigare än igår. Resten av dagen spenderas som bilden nedan - på tisdag är det tenta. Köpte 20 stycken jättefina tulpaner med mig hem för att höja stämningen lite, allting blir roligare med fräscha snittblommor hemma. Katten har redan ätit upp en dock.

Vad har ni för planer idag? 💜

Likes

Comments

Vardag

Presentation klar, med bra resultat. Fredag, sol och vår i luften. Tog en välförtjänt promenad ner till Silverforsen med Ola och en vän. Idag håller vi helg och njuter, imorgon är det full fokus på tentan.

Hoppas ni har en fin fredag 💜

Likes

Comments

Stil, Vardag

2 timmar kvar på jobbet. Sedan ska jag hem och planera morgondagens presentation och meditera skiten ur mig själv för att på någotvis hantera nervositeten. Det kommer gå bra, det vet jag, men det är alltid bra att vara på den säkra sidan.

Vad har ni för er denna torsdag? 💜

Bjuder på en outfitbild i spegeln från igår. Fasiken var härligt det är att slippa vinterjackan. Jag är verkligen ett sommarbarn även om jag älskar hur vacker vintern kan vara.

Likes

Comments

Vardag

God morgon!

Att skriva en baksidetext var det svåraste med hela projektet tror jag. Jag har nog hunnit med 8 helt olika texter sedan igårkväll, men nu känns det som att jag lyckats väcka intresse, beskriva boken, knyta an till titeln och samtidigt inte berätta hela bokens förlopp med 5 meningar (det är tydligen helt möjligt insåg jag).

Ikväll kilar jag till skolan och skriver ut den till presentationen imorgon. Så har ni någon sista feedback eller peppande ord så släng in en kommentar nu! (Ps. streckkoden har justerats efter denna printscreen.)

Nu ska jag kila till jobbet trots att jag egentligen inte orkar.

Likes

Comments

Vardag

Så tydligen har jag suttit framför datorn i flera timmar och pillat med mitt bokomslag. En millimeter hit och två dit... Så nu har jag ätit en skål popcorn, andats en stund och tänkte faktiskt göra något helt annat. Så medan jag chillar, läser böcker och mediterar och allt sådant där så kan ni ju roas åt min lista över 5 saker ni kanske inte visste om mig. Alla "dirty secrets" har jag ju redan bekänt på vägen till att bli en bättre människa, så nu kan ni ju lära känna en mer lättsam sida av mig också.

- Jag sover fortfarande med en nalle om nätterna. Han har varit med mig sedan jag var 1 och jag kan inte sova utan att ha honom att hålla om. Det skulle rubba hela min sovställning, som för övrigt är en modifierad version av framstupa sidoläge. Den dagen jag blir gravid kommer jag helt ärligt få göra ett hål i madrassen för min mage.

- När jag varit liten drömde jag om att få vara Pocahontas och springa runt i skogen, käka bär och prata med djuren. Jag kan i stort sett allt som finns att veta om den riktiga Pocahontas också - information som fullständigt krossade min barndom för den delen.

- Jag gnuggar mig ALLTID om näsan när jag är trött. Tydligen något jag gjort sedan jag var liten. Själv var jag inte ens medveten om det innan mamma sade det för några år sedan. Ögonen kan jag förstå, men vad som skulle göra en piggare av att gnugga näsan förblir ett mirakel.

- Jag har alltid känt mig mer hemma på Öland än i Skåne. Som liten spenderade jag mycket tid där och kroppkakor är fortfarande min favoriträtt även om jag äter det väldigt, väldigt sällan. Men alltså, kroppkakor med smör, lingon och kaffegrädde kan vara meningen med livet. Måste testa vego-versionen och se om det går lika bra! I sådana fall är mitt liv nog komplett.

- Jag blev erbjuden att bli en del av Scandal Beauties och filar fortfarande på ett svar. Inte för att jag direkt är ensam om det, det är ju en drive en och samma snubbe kör minst en gång i veckan känns det som. Givetvis kommer jag tacka nej, inte för att jag har något emot att människor väljer att tjäna pengar på lättklädda bilder, det får de göra om de vill, utan för att hela hemsidan och människorna bakom den ger mig obehagliga vibbar. Och sedan är det helt enkelt inte riktigt min grej det där. 18 och lättklädd har jag varit förut, det var inte så kul som jag trodde. Jag funderar på att svara att jag redan tjänar pengar på mina social medier men att jag gärna ställer upp på seminarier och föreläsningar om självkänsla och personlig utveckling för de tjejer som de har med i sitt nätverk. Kanske en liten lektion i hur man rekryterar och skriver korrekta meddelanden för att locka andra personer till sitt nätverk? De behöver inte ens skicka "Nordens största och snyggaste limousine", jag kan ta tåget.

Likes

Comments

Stil, Vardag

Nyss avslutat dagens projektmöte som gick alldeles utmärkt! Vi fick gjort allt vi behövde göra på mycket kortare tid än vi trodde. Klasskompisen jag jobbar med är verkligen guld värd med sina snabba skills i Adobe-programmen. Själv är man ju en lite långsammare variant, men man lär så länge man lever. Nu kan vi fokusera på våra enskilda arbeten och tentan den närmsta veckan - känns skönt.

Nu ska jag strax kila iväg och ta en kaffe med en gammal kompis som jag inte träffat på flera år nu tror jag. Hon hörde av sig igår och våra scheman klaffade redan idag - hur ofta händer det?

Glider runt i ännu en mönstrad playsuit från HM och bälte från Boohoo och är lycklig över vårvädret. Byxdressar är nog det bästa plagget som finns. Ett plagg och vips så är dagens outfit fixad! Att sätta ett skärp i midjan på outfit som man redan måste bli helt naken i för att kunna få fiffin fri är kanske inte helt kiss-vänligt dock.

Likes

Comments

Vardag

God morgon!

Tanken var att ha en sovmorgon till i alla fall 07.30 innan jag drog igång dagen. Men det var två herrar här hemma som tyckte att 05.15 var en alldeles utmärkt tid för att käka frukost. Den ena skrek och hängde i en tavla och den andra förde oväsen genom att slänga sin aktivitetsboll kors och tvärs genom buren upprepade gånger. Säga vad man vill, men att mamma inte är någon som sover tungt är de i alla fall högst medvetna om. Antar att det är ljuset som gör att de blir så morgonpigga. Själv har jag inte vant mig riktigt än men nog tycker jag det är ganska härligt med ljusare dagar jag med!

Så vi satt på golvet och käkade frukost och mös en stund. Sen gick de små djuren och lade sig igen medan jag försökte njuta av att gå tillbaka till sängen trots att det var lönlöst att somna om.

Jag har i alla fall hunnit kontrollera utskicket åt Röda Korset (så gott det går när man gått upp vid 5 på morgonen) och skickat iväg det med mail. Satt med det hela kvällen då det blev många fler versioner än jag planerat, så det var skönt att bli klar! Så nu ska jag se något peppande på youtube, dricka en kopp te och göra mig i ordning för att åka till skolan och möte!

💜

Likes

Comments

Stil, Vardag

Jag fick gjort klart det mesta jag hade planerat för dagen. Det där med att layouta affischer innebär betydligt mycket mer arbete än vad folk tror. "Det är ju bara att slänga in en bild och lite text". Jo tjena, när du jobbar med etablerade organisationer gäller det att följa den grafiska profilen, aka ladda ner typsnitt och färger och fan och hans kusiner. Är det dessutom snabba puckar och du inte hinner få en logotyp skickad till dig så måste du ordna den själv. Och nej, det är inte bara att "klistra in den", du måste göra den själv från f*cking grunden, eftersom den inte får bli pixlig och grejer. Men det är fantastiskt roligt såklart! Nu är det i alla fall bara korrläsning och info som ska in, det löser jag innan jag skickar iväg allt ikväll!

Nu hänger jag på jobbkontoret och eftersom solen lös idag så passade jag på att slänga på mig min nya playsuit som jag fyndade på HM. Den ser blå ut på bilden trots att den är svart. Det kan vi tacka den taskiga webcamen på MacBook för. Smyckena är från Ebay.

Nu ska jag arbeta vidare en stund här innan jag kilar hemåt igen. Hoppas ni får en fin tisdagskväll 💜

Likes

Comments