Header

Vardag

Sover bort semestern.

Igår sov jag till och från hela dagen, hade ingen lust eller ork att hitta på något heller. Såg tre Jason Statham-filmer på raken och somnade innan jag han känna någon ångest över det. Det är jobbigt att göra ingenting när man är en människa med ett ständigt behov av att upptäcka, lära och sysselsätta sig. Men det är säkerligen vad jag behöver just nu, annars hade kroppen inte känt sig så okej med det.

Idag vill jag dock komma ut. Vikingen har åkt mot Köpenhamn för att möta upp en barndomsvän som kommer hem från Australien för första gången på flera år och jag tänkte kila iväg till tåget och gå på second hand-runda. Behöver lite kompletterande kläder inför "Vi som älskar 90-talet" i helgen. Jag tänker shorts, trots att jag vet att det kommer regna. Efter det är planerna oklara, kanske besöker jag en vän, kanske lunchar jag med en bekant, kanske sätter jag mig på ett fik och ser poetiskt ensam ut. Kanske åker jag hem och sover lite till. Det är det som är det fina med att vara ledig.

Nu tänker jag i alla fall fly flyttkaoset. Hela lägenheten är full med lådor och det är så stökigt att vi faktiskt lämnat kvar katten i huset så att han slipper lida de närmaste dagarna i alla fall.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag

God morgon!

Jag somnade tydligen på soffan redan klockan 10 igår och gick sedan inte upp förrän halv nio idag. Det känns så tråkigt att vara tillbaka i lilla trånga, stökiga lägenheten men samtidigt känns det helt sjukt att vi flyttar om en vecka. En trea, vi två, tillsammans. Jag som bara skulle vara inneboende här ett par månader. Det är snart två år sedan, samtidigt känns allt det där som igår.. Livet är verkligen helt galet och fantastiskt. ❤

Saknar den här frukosten vi åt i lördags i det stora uterummet. Idag har jag inte ens ätit frukost eftersom vi lite klumpigt lämnade kvar allt ätbart i huset så kylen ekar tom. Ska kila iväg och fylla på frysen med lite bär och köpa några goda bullar strax tror jag. Egentligen hade jag tänkt skriva lite på en bok och tentaplugga nu på morgonen men har man semester är planerna minst sagt flexibla.

Likes

Comments

Vardag

Hujeda mig vad sliten jag är idag. Trots någon öl för mycket har jag dock ingen ångest. Tänker inte ifrågasätta det alls faktiskt.

Helgen har rullat på i en rasande fart! Igår drog vi iväg redan på förmiddagen för att spela Volleyboll och dricka öl i grannhålan. Jag varken spelade eller drack öl under dagen dock då jag hade ett fotojobb att sköta på eftermiddagen. Önskar att jag kunde visa er bilderna för de blev så himla fina men dessvärre är det en överraskning till någon och dessutom inte helt påklätt så personen ifråga kanske inte vill att jag fläker upp dem på bloggen. Efter fotojobbet åkte jag tillbaka till volleyboll-festen som varade fram till ungefär klockan 23 för våran del.

Idag har vi packat ihop oss och lämnat över huset till de riktiga ägarna och jag har redigerat bilder medan Vikingen mest stirrat rakt ut i tomma intet och beklagat sig över muskler han inte visste fanns. Det är dumt att spela boll som om man var 20 när man egentligen är över 30. Jag har precis skickat iväg de färdiga filerna och tänkte gå och köpa mig något gott att mumsa på medan jag kryper ner i soffan med en bra bok. Semester, det borde man ha oftare.

Hur har er helg varit?

Likes

Comments

Tankar / Åsikter, Vardag

Sociala medier och dess konstanta socialiserande och äventyrande. Folk går på semester, springer från jobbet till festen, dricker bubbel på uteservering och planerar morgondagens resa. Är det någon som orkar det, på riktigt menar jag? Eller är det bara vad man vill att folk ska tro. "Jäklar vad semester jag ska ha!!" och så springer de vidare.

Själv somnade jag på soffan när jag kom hem, var sur och grinig och ville mest vara i fred. Nu tänker jag dricka en öl och sen tänker jag gå och lägga mig. Jag har fan semester.

Likes

Comments

Musik

Nostalgitrippen vet inga gränser idag. En fantastisk begåvad och kreativ själ kände, så som många andra av hans sort, att han inte längre kunde vara kvar. En person som var med och suddade ut gränser mellan genrer och musikaliska regler kunde inte sudda ut sina egna demoner. Vila i frid, Chester Bennington. Idag spelar jag några favoriter från tonåren. 🎵💙

Likes

Comments

Vardag

God morgon mina glitterflarn! Jag hoppas allt är bra med er. 🌸

Jag trodde aldrig att gårdagen skulle ta slut. Det gjorde den såklart, det är väl den enda fördelen med att vi valt att dela in livet i timmar och dygn. Tjoff!- så är dagen över. Efter en lång och om ännu mindre händelserik dag på jobbet än dagen innan, så bestämde jag och Vikingen oss för att smygstarta semestern med att grilla i det fina vädret. Jag åt halloumi och grönsaker och den stora köttälskaren körde inte helt oväntat på en pepparbiff.

Visste ni att man ska grilla halloumin hel? Jag har alltid envisats med att skära den i skivor då jag vill ha så mycket grillyta som möjligt men jag får nog fasen se mig besegrad. Att grilla den hel är nog ta mig tusan grejen ändå.

Nu ska jag knega några timmar på jobbet, två dagar kvar - heja!

Likes

Comments

Kreativitet

Som ni vet gillar jag att gå bananas med redigeringen av bilder. Att sitta och pyssla med bilderna efteråt är nästan roligare än själva fotograferandet. Jag vet att min stil inte går hem hos alla, säkerligen minst hos mina lärare i grafisk design, men det är min grej. Just naturbilder gillar jag att trixa extra mycket med. Ibland blir det mindre för att alla bilder i ett blogginlägg ska följa samma spår och all redigering inte blir lika bra på alla bilder beroende på skillnader i ljus och färger, men när jag kan, då låter jag oftast kreativiteten istället för den skolade hjärnan styra. Det är trots allt det som är poängen med att skapa, för mig i alla fall.

Tänkte visa ett exempel på före och efter, från dagen i Rövarekulan. Bilderna är fotade i JPG då det bara är för eget nöjes skull vilket gör att redigeringen sliter något mer på bilden men jag gillar nästan det, såklart. Tycker ni det är intressant att se hur andra redigerar sina bilder? Jag är ju nörd, så jag kan ju knappast tala för allmänheten.

Före:

Efter:

Likes

Comments

Musik

God dag jordlingar! Hoppas ni har en fin dag 💚

Jag kämpar mig framåt mot semestern och kom på att jag glömt visa Vikingen och hans brors nya musikvideo. Den spelades in när jag tog de HÄR fina bilder på lilltjejen som gjorde ett suveränt jobb i videon! Låten är titelspåret på deras debutalbum för Eastern High som släpps den 28 Juli. Alla låtarna har någon form av samhällskritisk underton och jag älskar soundet. Hårt men melodiöst och med lite folkliga och historiska vibbar. Vikingen sjunger och hans bror står för det fantastiska fingerspelet på gitarren.

Lyssna och sprid gärna om ni gillar det ni hör!

Likes

Comments

Vardag

Trots 8 timmars sömn var det kämpigt att ta sig till jobbet imorse. Helt onödig känsla tydligen eftersom det inte hänt mycket alls på jobbet idag. Hälften av styrkan är på semester och vi som tillhör den andra halvan får helt enkelt leva med att majoriteten av kunderna också verkar ha semester.

Har bråkat med internetuppkopplingen sedan jag kom hem, därav kommer några längre inlägg att utebli för dagen. Istället ska jag ligga här och slappa till en film medan vikingen är iväg och repar. Har några filmer med koppling till "The East" som jag tipsade om HÄR som jag tänkte börja bocka av. Spännande!

Hur har er dag varit? 💛

Likes

Comments

"Hur mår Gunnar?" frågar folk alldeles för ofta. Nog för att jag älskar min kanin men att andra har något större intresse i någon annans husdjur, som dessutom kan dö bara du släpper en fjärt i närheten av honom, det har jag ibland svårt att förstå. Ska vi vara helt opartiska är han ju inte direkt något utställningsexemplar heller. Min lilla hopperåtta. ❤

Hur som haver så hälsar Gunnar att han mår prima. Han ligger mest i sin bur och surar för där låter lillebror "kattjäveln" honom vara ifred, så länge hans fostermamma är snäll och stänger buren vill säga. Annars kommer den tjocke fan och tar över huset och Gunnar slängs ut på gatan. Ingen respekt för de äldre...

De senaste dagarna har lillebror dock bråkat sig trött med en annan liten sate, det lilla kattskrället, så då har de kunnat hänga ihop alla tre, utan någon större risk för Gunnars liv. De har slöat i solen och tuggat upp husägarens enda riktiga plantor i trädgården. Lite semesterlyx får man ju unna sig. Gunnar tycker dock det var ganska skönt att få komma in igen också. Det lilla kattskrället, kattjävelns nyfunna vän och fiende, är förbannat störig och verkar dessutom lite dum.

Om han i sin hälsning får lämna in ett förslag till omvärlden så är det att man borde få äta hur mycket banan och pellets man vill, men inte den äckliga nyttiga sorten. Och majs bör helt uteslutas, för all framtid.

Likes

Comments