Här är två bilder på husets baksida. Dagen när jag tog bilderna höll jag på att rensa mellan plattorna vilket är anledningen till att stolar och de andra sakerna står på gräset. Men ja, såhär ser det iallafall ut idag. Det stora fönsterpartiet och altandörren ska teglas igen och sen ska det sättas ett nytt mindre fönster. Kan nog bli bra! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

När det kommer till kakel och klinkers så var jag och Jakob en vända på Bauhaus för några veckor sedan för att se om där fanns något men vi hittade faktiskt inget där som föll oss i smaken. Jag tyckte det var lite för litet utbud... Så i söndags körde vi en runda till Hornbach för att se om dem hade mer, vilket dem hade! Det blev vita kakelplattor 25x70cm till väggarna och ljusgråa 10x10 cm plattor till golvet. Eftersom badrummet är ganska så litet valde vi ljusa färger så det känns större och luftigare. 

Efter 2 timmar på Hornbach hade vi valt ytterdörr, innerdörrar, golv, kakel, klinker, vask, kran och alla andra badrumstillbehör man ska ha. Så himla skönt att ha det fixat. Men herregud vilken djungel allt allt. 


Likes

Comments

Efter att ha kollat runt på en hel del soffor så lutar det nu åt att det blir denna på bilden ovan. Den heter Hampton och är från Mio. Tanken är att vi ska ha 2 2-sits soffor och kanske en fåtölj/pall till då vi inte har plats till större.

Nu ska man bara hitta ett snyggt soffbord också! Ska det vara svart eller vitt?

Likes

Comments

​Jag behöver lite hjälp...

Vilken av stolarna är snyggast? 

Likes

Comments

Det här med att köpa hus är inte det lättaste. Självklart är det jätte roligt men oj vad det är mycket att tänka på. Vi har bestämt oss för att renovera en hel del, eller enligt oss är det iallafall en hel del. Det ska sättas in nytt kök, badrum, fönster ska bytas, väggar ska rivas, golv ska läggas och el ska dras om. Ja, det är väl i stort sett det mesta som ska göras.

Undertiden som vi renoverar kommer vi att flytta hem till våra föräldrar. Det känns som att det är den enklaste lösningen för att slippa bo i röran. Vår lägenhet lämnar vi den 27/9. Det är alltså bara 25 dagar kvar, hur sjukt är inte det? Innan dess är det en himla massa beslut som ska tas.. Jag menar vem hade kunnat tro att det skulle vara såhär svårt att bestämma kakel och klinkers till badrummet?! Nä inte jag iallafall..
Men mer om det en annan gång. Nu ska jag sova. Godnatt.

Likes

Comments


Jaha, då var det dax för mig att dra igång en blogg då...

Det är nämligen såhär att jag och Jakob har köpt hus i Häljarp. Om exakt en månad får vi nycklarna och då kommer vi att dra igång med renovering direkt. Syftet med denna bloggen är alltså att vi i första hand ska kunna följa vår husrenovering steg för steg på ett smidigt sätt! Sen är det självklart fritt fram för alla andra att också göra det.

Huset vi har köpt är Jakobs farmors hus. Det var Jakobs farfar som byggde det 1963 vilket gör att vi känner oss väldigt trygga med vad vi köpt. Vi vet att det är ett hus som är i bra skick och att det är väldigt välhållet. Ända sedan jag och Jakob började prata om hus har vi varit inriktade på just deras. Vi pratade med Jakobs farfar om det och givetvis blev han överlycklig när vi sa att vi ville ha det. Tråkigt nog får farfar Sven följa oss från himlen idag, men det vet vi att han gör.

Likes

Comments