Det är lördag kväll och jag slutar jobbet lite försent. Med raska steg hem kommer jag innanför dörren tjugo minuter senare än planerat. Mina ögonlock vill stängas igen, ryggen värker och mitt inre skriker efter en hemmakväll i soffan. Jag hoppar in i duschen, känner de varma vattendropparna rinna ner längs mina lår, andas, sätter mig ner på golvet, hinner fälla ett par tårar, reser mig upp, torkar av min blöta kropp och lägger på några lager smink. Sätter på mig den svarta tighta klänningen, ett par skyhöga klackar, lägger ner min mobil, nycklar och mina ciggaretter i clutchen. Gråter inom bords. Kollar på mig själv i spegeln. Ler, jag har aldrig sätt gladare ut. Sveper ett glas vin innan jag går hemifrån, smäller igen dörren, låser.

Träffar Stephanie och Amanda på French, snackar skit, skrattar och skålar. Träffar några äldre män som vill prata och bjuda på shots. Min plånbok tackar ja, och vi står vid baren. Flörtar lite med den mest oattraktiva mannen jag har sett, får en drink. Flyr ut och tar en ciggarett, han följer med och ger mig ett dussin komplimanger. Han vill ha mitt nummer, så jag tar hans och vi ses aldrig igen.


Vi hamnar på Sturekompaniet, blir bjudna på champagne, träffar sliskiga killar med lite för mycket gelé i håret och dansar på borden i våra korta klänningar. Natten är ung och det är vi också.


Jag vaknar upp i svettiga vita lakan omringad av ett par okända armar. Känner hur ögonen har klistrat fast sig med hjälp av gamla sminkrester från gårdagen. Får upp ögonen, stirrar in i väggen, måste ta mig härifrån. Nu. Lyfter försiktigt på den håriga armen, går upp, smyger runt i rummet för att hitta mina kläder, tar de och går ut. Kastar på mig kläderna och stänger ytterdörren försiktigt.

Likes

Comments