SJU

Jag ramlade,föll hårt på den grå asfalten. Kunde inte ta mig upp. Väntade på dig att du skulle komma, sträcka ut din varma hand. Din vackra hand, som skulle plåstra om mig, blåsa bort det onda efter fallet. Men du kom inte. Jag föll försent, så nu ligger jag här på den kalla, grå asfalten. Ligger här med öppna sår som aldrig plåstrades om.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ett brustet hjärta läker alltid. Det är väl det de säger? ”Det tar tid, men det kommer att läka”. Hur lång tid? Vad är tid? Definitionen av begreppet når mig aldrig. För mig finns inte tid, för mig finns bara ett brustet hjärta, ett tomrum som jag får leva med. Jag har lärt mig att leva med det, men det läker aldrig. Det kommer aldrig att läka för mig. Och vissa dagar hugger de vassa kanterna en aning extra i bröstet. Idag är en sådan dag. Kan tomrummet fyllas? Kan mitt brustna hjärta bli helt? Kan jag få tid? Jag saknar dig.

Likes

Comments

Det är tisdagseftermiddag, jag tar en promenad genom stan efter jobbet för att möta upp mina vänner. Jag känner hur hela min kropp skakar, hur min själ vill smita ut ur mig, sväljer.. Kan inte spy nu. Känner mig iskall, svettas. Jag ser stjärnor överallt jag kollar, drar upp vattenflaskan ur väskan och får i mig några droppar, ser mina vänner. Jag tvingar upp mina mungipor och där är jag glad igen. Ingen ser, ingen hör. Jag mår så jävla bra, rent ut sagt. För om mitt yttre avspeglar glädje och om demonernas skrik inte hör ut är väl allt okej? Då är väl allt bra? Då vet väl ingen att jag inte har ätit sedan i måndagsmorse? För jag åt ju lunch på jobbet, det säger jag ju till mina vänner när vi ses, och jag ska äta middag när jag kommer hem, och när jag väl kommer hem så åt jag ju faktiskt middag med mina vänner i stan.

Likes

Comments

Andas, räknar varje andetag. Känner hur hela kroppen dras in och ut. Bröstkorgen drar sig så långt in att jag tror att den snart ska spricka, gå sönder. Tanken på att det kan hända gör ont. I mitt huvud knäcks alla ben vid varje andetag, faller isär men de fallna änglarna håller fast i mina lemmar, vill inte lämna även fast deras hem nyss raserat.

--------

Det svarta kommer att bli ännu svartare. Det vita kommer att bli ännu vitare.

De djupaste Dalarna kommer att bli djupare. De högsta bergen kommer att bli högre. Allting bra kommer att bli bättre. Allting dåligt kommer att bli sämre.

--------


Likes

Comments

Det är lördag kväll och jag slutar jobbet lite försent. Med raska steg hem kommer jag innanför dörren tjugo minuter senare än planerat. Mina ögonlock vill stängas igen, ryggen värker och mitt inre skriker efter en hemmakväll i soffan. Jag hoppar in i duschen, känner de varma vattendropparna rinna ner längs mina lår, andas, sätter mig ner på golvet, hinner fälla ett par tårar, reser mig upp, torkar av min blöta kropp och lägger på några lager smink. Sätter på mig den svarta tighta klänningen, ett par skyhöga klackar, lägger ner min mobil, mina nycklar och mina ciggaretter i clutchen. Gråter inombords. Kollar på mig själv i spegeln. Ler, jag har aldrig sätt gladare ut. Sveper ett glas vin innan jag går hemifrån, smäller igen dörren, låser.

Träffar Stephanie och Amanda på French, snackar skit, skrattar och skålar. Träffar några äldre män som vill prata och bjuda på shots. Min plånbok tackar ja, och vi står vid baren. Flörtar lite med den mest oattraktiva mannen jag har sett, får en drink. Flyr ut och tar en ciggarett, han följer med och ger mig ett dussin komplimanger. Han vill ha mitt nummer, så jag tar hans och vi ses aldrig igen.


Vi hamnar på Sturecompagniet, blir bjudna på champagne, träffar sliskiga killar med lite för mycket gelé i håret och dansar på borden i våra korta klänningar. Natten är ung och det är vi också.


Jag vaknar upp i svettiga vita lakan omringad av ett par okända armar. Känner hur ögonen har klistrat fast sig med hjälp av gamla sminkrester från gårdagen. Får upp ögonen, stirrar in i väggen, måste ta mig härifrån. Nu. Lyfter försiktigt på den håriga armen, går upp, smyger runt i rummet för att hitta mina kläder, tar de och går ut. Kastar på mig kläderna och stänger ytterdörren försiktigt.

Likes

Comments