Postad i: Allmänt

Hej på er!

Vilken komplett skitdag jag hade igår, ni vet en sån där dag då man bara borde stannat kvar i sängen och vaknat till en ny, bättre dag? Det började ju med att jag knappt kunde ta mig ur sängen och fick knapra en mysig cocktail av piller för att överhuvudtaget fungera under dagen. Sånt sänker rejält på humöret även om jag jobbar hårt med att vara positiv. Sedan hände det en rad totalt onödiga saker här hemma som gjorde att jag fick ett nervsammanbrott utan dess like. Inte ens en timme av Infected Mushroom på högsta volym kunde få mig på bättre humör, då är det illa!

Sedan krigade jag iväg till stallet i snöstorm och blixthalka i tron om att jag skulle bli försenad till träningen, bara för att få veta att den var inställd. Mhm tänkte jag.. Det enda positiva med det hela var att bottnen i ridhuset var nysladdat och det om något piggar ju upp en. Jag tänkte först låta bli att rida eftersom jag var på så dåligt humör och det brukar bara bli pannkaka av alltihopa då men så lockade det nysladdade bottnen så pass mycket så jag sadlade Jack ändå. Det blev en spännande ridtur då det verkligen blåste storm där ute och man såg ingenting på vägen ner till ridhuset när snön flög på tvären. Jack blev lite lätt hysterisk och stod mer på två ben än fyra så det var ju lite spännande att ta sig ner, men vi klarade det också. Sen var han laddad till tusen när blåsten slog i väggarna och några gånger satt han av i brallgalopp så jag satt lite löst haha. MEN utöver det gick han så jäkla bra igen, jösses vilken känsla han bjuder på nu för tiden! Bara jag klarar av att kanalisera den där energin så känns han riktigt maffig när han är sådär energisk. Jag vet att jag tjatar hela tiden men satan så jag är kär i mina hästar nu 💖

Status just nu:

- Igår var första dagen på väldigt länge som jag var någorlunda smärtfri, nog med hög dos smärtlindring men ändå. Det var en skön känsla.

- Inatt sov jag som en prinsessa och har helt missat att pappa slungat snö på gården med traktorn och att vi haft gäster här imorse haha! Så skönt att sova, det finns seriöst inget bättre än en god natts sömn.

- Nu ska jag precis åka och handla med pappa, jag ska baka kakor till begravningen på lördag och behöver köpa ingredienser till det. Så måste vi köpa blommor att lägga på kistan också.. fy vad jobbigt detta är.

- Idag ska jag sitta upp och jogga lite lätt med Silver. Jag lät henne skritta på linan en stund igår och hon var helt ren i bägge varv så tänker att jag kan sitta upp och känna efter från ryggen idag.

- Senare är det träningsdags med Linn. Jag tänker köra ben idag igen bara för att jag kan och för att jag vill.

- Jag behöver desperat fixa mina naglar just nu. De är fruktansvärda, utväxten är typ 1,5 cm och alldeles slitna och tråkiga. Hoppas Danica skulle ha tid för en myskväll ikväll!

Pias föl unge är så söt så jag dör, vi alla dör över hennes söthet. Så här kollade hon på mig igår när jag krigade iväg till Gula huset för att hämta bilen, hon fattade ingenting haha!

Mitt hjärta, mitt allt 💖

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Godmorgon finaste!

Jag ligger fortfarande kvar i sängen och myser, jag orkar inte stiga upp riktigt än och ta tag i den här dagen. Jag är helt slut i kroppen efter några dagar av hård träning, men det känns också jäkligt bra med träningsvärk. Det är som ett kvitto på att man gjort nånting och att det händer saker i musklerna.
Min rygg är fortfarande åt helvete och jag klarar knappt av att ta mig upp ur soffan eller sängen, men det blir inte värre heller av att jag tränar så jag kör på. Tvärtom känns det bättre på gymmet, som att muskeln stretchas och slappnar av efter det - något den inte gör annars utan är i ständig kramp.

Jaja, ingen orkar lyssna på nåt tjat om krämpor så vi struntar i det. Igår hade jag fullt upp hela dagen och eftersom vi skulle på fika till svärisarna innan vi kunde ta tag i stallet och gymmet så blev hela dagens tidtabell rätt sen. Det kvittar dock när jag gör saker och ting, så länge jag gör dem. Dessutom har jag känt att det är lättare för mig att stå emot störda hjärnans alla påhitt om jag är borta sent och därmed inte har så många timmar på mig att sitta i soffan och fantisera om mat.

Jag åkte till stallet för att sköta om Silvers sår och jogga Jack. Jag kände mig stressad över att klockan var så mycket och tänkte nästan strunta i att rida Jack för att hinna till gymmet också men så påminde jag mig själv om det jag mantrat för mig själv den senaste tiden - det finns inga genvägar till framgång. Med den tanken i huvudet gjorde jag honom i ordning och gick ner till ridhuset för att jogga honom lite lätt inför träningen idag. Och tur var väl det för Jack var helt stört fin, full av energi och framåtbjudning och så bjöd han upp till riktig dans. Jag kunde ju inte låta bli att plocka upp honom i formen och leka runt lite, det är verkligen så roligt att rida när han är sådär 😍

På gymmet tränade vi armar och rygg och det får jag sota för idag. Jag kan inte stå rätt upp utan att det ilar och bränner utav ett helvete i ländryggen och ner i ischias nerven. Jag har accepterat att jag högst antagligen kommer få leva med den här smärtan eftersom den inte blivit varken bättre eller sämre sedan Silver skickade in mig i väggen.. Eller jo, värre blev den ju då i början av januari då det plötsligt small till och jag inte kunde resa mig upp, men ja ni fattar. Idag får jag knapra mer piller än vanligt för att överhuvudtaget funka, jag ska rida träning ikväll också - får se hur det ska gå.

Men jag vägrar låta det här sänka mig, jag jobbar så sjukt hårt med min inställning till allt här i livet just nu och har gjort det rätt länge redan. Jag vill inte vara den jag var förr, jag har lämnat allt det förflutna bakom mig och vuxit ifrån den Cessi jag var för bara ett år sedan. Jag känner mig mer vuxen och mogen i mitt tankesätt och hur jag hanterar de saker jag blir tilldelad. Det allra skönaste med att växa såhär i sig själv är att komma till insikt med vad som verkligen är viktigt, vad som inte är det och vad som aldrig kommer vara det. Och känslan av att inse att jag inte behöver ge allt av mig själv till någon som inte ens ger hälften tillbaka, jag mår inte bra av det och jag behöver inte göra det. Jag gör heller inget väsen av det här, jag stänger helt enkelt bara ute sånt som inte känns bra längre och så är det inte mer med det.

På tal om nåt helt annat så glömde jag skriva här att den 20.2 var det två år sedan jag fimpade min sista cigarett och slutade röka efter tio år av den snuskiga ovanan. Det är det bästa jag någonsin gjort, och idag luktar cigg så fruktansvärt vidrigt så jag knappt kan vara nära någon som röker. Att jag dessutom förlorade min älskade farbror till lungcancer är för mig orsak nog att aldrig någonsin röra en cigarett igen. Jag vapear inte heller längre på grund av dumma lagar i Finland så jag kan stolt säga att jag är fri från allt som heter nikotin och äckel. Sluta ni också, det är inte så svårt som man tror!

Här sitter jag och vad som ser ut som suger på ett ägg HAHA 😂 nä alltså ursäkta den vidriga bilden men ser ni pumpen jag hade i nacken efter gymmet igår? Kände mig nästan lite biffig när jag satt där och åt mitt kvällsmål..

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hej vänner!

Vilket fantastiskt väder vi har idag med snö och strålande solsken! Jag är inte glad över snön när våren står bakom hörnet men det här vädret är definitivt mycket bättre än lera och regn, inte sant? Sen så är det ju sportlov nu och då är det ju trevligt att vädret är bra ☺

Jag är på strålande humör idag tack vare den väldigt lyckade träningen tillsammans med hubby och Linn igår. I nästan två timmar tränade vi stenhårt, jag sprang 25 minuter på löpbandet och sedan mördade vi ben och bröst. Gårdagens höjdpunkt var absolut chinsen jag gjorde, hela fyra stycken!! Med gummiband under fötterna till hjälp men riktiga chins i alla fall, det trodde jag aldrig att jag skulle klara! Dagens andra höjdpunkt var att jag gjorde nytt personligt bästa i benpress, 140 kg x 4. Jag älskar känslan av att vara stark 💪

Silvers sår hade läkt fint under omslagen så nu kan jag pusta ut lite för stunden. Knäet är fortfarande varmt men jag ska kyla det noggrant nu och så det djupa såret vid kronranden torde läka bra så länge jag ser till att hålla det rent. Silver drog en Silver igår då jag skulle flytta henne lite till höger i tvättspiltan för att komma åt andra sidan. Hon var helt säker på att bakbenet med kyl bandaget var av och kunde plötsligt inte alls stöda på det så hon trillade omkull i sin förskräckelse över detta och rev halva tvättspiltan i samma veva. Där och då kände jag bara suck, jag vet inte vad annat man kan tänka i en sån där situation där intelligensen lyser med sin frånvaro.. Jag menar, hon kunde ju röra sig dagen innan med samma kyl bandage på samma ben.. 😂 Tur så är hon så söt så hon kommer undan med det mesta!

Den här dagen kommer gå i ett den också. Just nu sitter jag i bilen påväg till Malm för att sola en liten sväng och så måste jag köpa något att ha på mig på begravningen i helgen. På vägen hem ska jag stanna på en fika med Thomas och så ska jag bara snabbt hem via för att byta kläder innan jag drar till stallet. Där ska Jack ridas och Silver ska promeneras och såren skötas om. Efter stallet blir det gym med hubby där vi ska träna rygg och armar. Jag vill prova göra fler chins och så har Nicke planerat någon hårdträning som vanligt. Han är verkligen världens bästa training buddy för han är stark, han orkar och han är peppande på ett strängt men bra sätt. Dessutom älskar jag att spendera tid med honom och göra saker tillsammans. Det är rätt häftigt att vi inte tröttnat på varandra efter alla dessa år tillsammans utan tvärtom så blir det bara roligare och roligare att göra saker ihop ju mer tiden går. Jag älskar min hubby 💖

Jag önskar er en fin dag idag så hörs vi senare. Puss och kram!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hej på er.


Ni får ursäkta min lilla meltdown i föregående inlägg.. Jag försöker verkligen att inte bara skriva om hästarna och stallet hela tiden men för att vara helt ärlig börjar det vara rätt svårt eftersom hästarna och stallet är ungefär det jag lever och brinner för. Det här är den jag är och den jag ska vara. Jag har varit så fruktansvärt borttappad de senaste åren utan hästarna men nu har jag äntligen hittat tillbaka till mig själv igen, tillbaka till det som får mig att må bra och känna mig trygg här på jorden. Nu känns det så som det kändes när Kalimero levde, då när hästarna var mitt allt och min högsta prioritet i livet. Eftersom bloggen är en direkt avspegling av mig och det livet jag lever så blir den automatiskt fylld med mer häst nu och så kommer det att förbli. Faller det inte någon i smaken är det ju inte mitt problem, eller hur? 😌


Inatt sov jag bättre än jag gjort på länge. Jag var så utmattad när jag ramlade i säng igår så jag slocknade med mobilen i handen och lampan tänd. Sen vaknade jag mitt i natten och konstaterade att jag somnat så, men var för trött för att orka bry mig så jag sov helt enkelt vidare med mobilen i ett fast grepp och lampan tänd haha! Att vakna sådär härligt utvilad och tung i kroppen och sedan känna lukten av nybryggt kaffe lägger ribban rätt högt för en bra dag. Om bara Silvers sår ser lite bättre ut när jag åker till stallet så platsar den här dagen rätt högt upp på listan för perfekta dagar. Min man är dessutom ledig idag och vi ska till gymmet senare för legday (best day) så jag är gladare än på länge 😙


Paus för major brainfart.


Assåeeh, jag hade en tanke i huvudet nyss som jag skulle dela med er här - meen den flög iväg. Haha sånt händer, jobbigt att vara jag! 😂


Jag gjorde i varje fall en så himla god latte imorse. Inte från kapselmaskinen utan helt för hand. Den där barista kursen jag gick för många år sedan kanske inte var helt onödig med andra ord! Nu när jag plötsligt tycker om kaffe är det ju hur kul som helst att experimentera. Idag blev det en vanilj latte och jag lyckades få till den perfekt skummade mjölken. #lifegoals haha!


Nä men fyfan så störigt att bara glömma en tanke sådär, det känns ju lite sisådär att ägna ett helt inlägg till att snacka om min perfekta latte så jag sätter nog punkt här och går och gör middag istället. Hoppas ni haft en bra dag idag, kram!


Update! Nu kom jag på vad det var jag skulle berätta! Igår när vi kom hem efter en lång dag på språng kände jag genast att något inte var som det skulle här hemma. Jag fick en stark känsla av att någon varit här medan vi var borta och det är en väldigt olustig känsla, i alla fall om ni frågar mig. När jag gick upp till rummet kände jag hur nackhåren reste sig. Jag har mörkläggande gardiner i sovrummet som stänger ute allt ljus och allt spår av liv så man kan få sova utan att dagsljuset bestämmer när man ska vakna. Jag valde att inte dra för gardinerna på lördag kväll när jag gick och lade mig för att det eventuellt skulle vara lite lättare att ta mig upp ur sängen klockan sex på söndagen. När jag kom upp till rummet igår var gardinerna för dragna och sänglampan var tänd.. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det där, det är ju inget mänskligt som varit här inne i alla fall. Jag vet hur läget är här och jag har lärt mig leva med vetskapen om att här händer övernaturliga grejer men det där var lite för konkret för att kännas helt okej.. Ungefär som när andarna pajade vår nya diskmaskin, orsaken till varför vi fortfarande i dagens läge diskar för hand. Aja, nog om det, läskigt var det i varje fall!

Ååh har ni sett något gulligare?? Den med ljusblått band är vår 😍😍🙊🙊

Jag fick choklad på posten och favorit smaken dessutom. Det måste vara från någon av mina hemliga beundrare.. 😏

Likes

Comments

Postad i: Hästarna

Varning för långt häst inlägg, scrolla förbi om det inte intresserar.

På fredagen var det dags för dressyrträning för en annan tränare, nämligen levande legenden Jepa Idman. Jag tränade för henne för en herrans massa år sedan så när inbjudan till att träna för henne dök upp var jag inte sen att anmäla mig. Jag bestämde mig för att rida Jack då det ju faktiskt är honom jag ska tävla dressyr med (om inget mirakel sker och Silver tar ett chillpill haha).

Jepa fattade fort tyckte för Jack och oss som ekipage och gav mig verkligen hur många smarta inputs som helst på bara en timme. Väldigt fort märkte hon att Jack inte är någon lätt häst alls och sade att hästar som är så här högt utbildade är de allra svåraste att rida. Det kändes väldigt skönt att höra en duktig tränare och ryttare bekräfta att Jack faktiskt är svår och att det inte bara är jag som är en urkass ryttare och hittar på saker och ting. Jag fick en stor klapp på axeln för att jag försöker så tappert med att få ihop allting på hans rygg och hon berömde även Jack för hans arbetsmoral och lynne. Det värmde mitt matte-hjärta 💕

Vi red inga särskilda övningar på träningen utan fokuserade bara på lösgjordhet hos både häst och ryttare och red en massa övergångar. Jag gillade verkligen hennes tänk bakåt, istället för att gå an om att rida framåt och med mycket tryck så ville hon att jag skulle slappna av, komma ihåg att andas och hitta min egen rytm där uppe. Hon sade att det är helt okej att rida i ett lägre tempo i början av passet för att komma i balans och få rätt känsla, innan man sedan sätter tryck i hästen och börjar jobba. Efter en hel del tragglas med övergångar från trav till galopp och galopp till trav fick vi beröm för galoppen, som ju är Jacks bästa gångart.

Jag var jätte nöjd efter träningen och det kändes som att jag igen fick många nya verktyg att jobba med. Nu är ju Jepa och min andra tränare Ia från två helt olika världar, men jag tror att det kan funka att kombinera att rida för bägge - om ändå man hade råd att rida för tränare en gång i veckan.. *drömmer*

Efter träningen märkte jag att Jacks framskor satt konstigt. Hur han lyckats med detta vet jag inte men jag messade hovis i panik och frågade vad jag skulle ta mig till. Jag såg framför mig hovböld pga tryck i sulan, sneda vinklar och svullna ben och tänkte seriöst ta till tårarna innan hovis svarade klockan 23 på kvällen haha! Han sade att det inte är någon panik och att jag kan rida som vanligt tills han kommer och skor om honom. Nojig som jag är har jag ju dock inte vågat rida ändå, det känns onödigt att utmana ödet genom att rida omkring när skorna sitter skevt. På torsdagen kändes Jack lite konstig i höger varv (som jag skrev här) men han var varken oren eller halt på torsdagen eller på fredagens träning.

På lördagen fick jag dock bekräftat än en gång att jag alltid ska lyssna på min magkänsla för när jag visiterade Jack var han svullen och varm på höger fram. Panikerade en stund igen innan jag lindade honom och lät honom stå med dem över natten.
Vi spenderade lördagkvällen i stallet där vi förberedde allt inför säsongsstarten följande dag och som jag skrev så ligger största nöjet i hela tävlandet för mig i förberedelserna. Det är sån tillfredsställelse när allt är rent, snyggt och bara on point - och så får man åka iväg och vara rena, snygga och on point. Jag tycker om 😏

På söndags morgonen var vi pigga och glada i stallet klockan åtta. Sedan lastade vi hästarna och åkte iväg till Lojo där Linn skulle starta 80 cm med Silver och två andra klasser med sin Dennis. På vägen stod hästarna väldigt oroligt och det small och brakade bak i släpet mest hela vägen. Vi trodde det var Dennis som bråkade för att han hade haft någon incident en vecka innan, men när vi kom fram till tävlingsplatsen visade det sig vara Silver som stressat så pass att hon var alldeles genomblöt och löddrig av svett. Precis när vi gick iväg för att anmäla oss och gå på toa hörde jag hur helvetet brakade loss på parkeringen och när jag sprang dit möts jag av kaos. Silver fick någon slags panikattack inne i trailern och var helt hysterisk när hon försökte komma bort därifrån. Hon sparkade och stegrade sig så pass att hela släpet hotade välta, och den blicken hon gav mig när jag kunde ta mig in till henne utan att hon sparkade mig är något jag sent kommer glömma. Så full av panik och skräck och med en vädjan om hjälp, nä fyfan min älskade häst! 😭

När vi äntligen fick ut henne var hon helt sönder på alla ben, blod överallt och alla transportskydd samt täcken sönderstrimlade. Jag ringde till frugan i panik och bad henne hämta oss därifrån och sedan fick Linn stryka sig från klassen. Silver lugnade sig fort och när Pia sen dök upp gick hon rätt in i stora trailern och åkte blickstilla hela vägen hem. Ingen fattar vad som hände eller vad som orsakade en sån där panik då Silver är en van tävlings häst och resenär och har alltid stått lugnt och snällt i trailern. Förra veckan åkte Dennis i samma trailer och då brakade helvetet loss med honom också, och nu Silver, så vi gissar på någon form av klaustrofobi eller nåt..

Väl hemma i stallet igen pysslade jag om min älskade vän i timtal, rengjorde såren och lade om dem samt ringde och rådfrågade veterinären då några av såren var riktigt fula.. Jag har så fruktansvärt dåligt samvete över det här just nu så jag knappt vet vad jag ska ta mig till. Hästarna är så snälla djur och de litar blint på oss människor så därför går de med på att stoppas in i små lådor på hjul, något som är så långt ifrån naturligt för ett stort djur som av naturen är klaustrofobiska och dessutom flyktdjur. Silver litade på mig när jag sade att det är okej att gå in i trailern och så händer det här, såklart känns det som att det är mitt fel för om jag inte skulle vilja transportera henne för min egen fåfängas skull så skulle det där inte hänt. Det är kanske dumt att tänka såhär men jag kan inte rå för det, det finns liksom ingen gräns på hur mycket jag älskar de här djuren..

Jaja, tur i oturen så är hon "bara" full i sår. Eftersom hon föll och kilades fast inne i trailern hade det kunnat sluta så mycket värre så nu är jag tacksam över att det bara blev sår och inga brutna ben eller ännu värre.. Såren på bakbenen är riktigt fula och där är vätska och värme i knäet samt trampet precis invid kronranden kommer vara förjävligt att få att läka ihop utan infektioner. Som tur var har det snöat inatt så jag hoppas att det hålls såhär torrt nu ett tag så såren kan få läka ihop. Jag har gjort jod omslag och ska precis åka till stallet för att kyla, lufta och slå om igen. Snälla ni håll tummarna för att det inte uppstår några komplikationer.

Jacks ben var torra och fina igår, tack gode gud för det i alla fall. Tog det säkra före det osäkra och kylde alla benen i 20 minuter och så lät jag honom stå med Back on Track resten av dagen. Idag ska jag låta honom jogga lite lätt på lina och kyla igen bara för att lugna min stressade själ. Det skadar ju i alla fall inte att kyla.

En himla massa svammel blev det här men jag är fortfarande riktigt upprörd och stressad. Jag som dessutom alltid varit nojig över att transportera hästarna fick nog trauma för livet efter det här, fyfan så läskigt det var när hon bara låg där i panik och kunde inte komma loss. Nä, nu släpper jag det där - usch 😓

Nu ska jag åka och tömma apoteket på förband och jod och sedan till butiken för att köpa massa gottis till hästarna innan jag åker till stallet. Det känns bra att skämma bort dem med äpplen, morötter och knäckebröd när det gör ont i hjärtat, de fattar ju knappast varför matte står där och matar dem fulla med gott men det känns bra för mig haha. Jösses denna emotionella bergochdal banan det innebär att ha djur, man vänjer sig aldrig vid hur fort det svänger mellan total eufori och fullständig uppgivenhet. Jag skiter egentligen i vilket bara mitt hjärta blir frisk fort.

Perfektion 👌

Jag måste slå ett slag för denna fantastiska produkt från Horseware. Alla vet att jag älskar allt som finns på sprayflaska till hästarna och att jag missbrukar pälsglans haha! Denna stainremover är helt fenomenal, speciellt till vita hästar eller hästar med strumpor. Jag har alltså inte tvättat benen på andra bilden utan bara sprayat på av medlet, låtit det verka i fem minuter och sedan torkat av med en handduk. Helt suveränt och finns att köpa i Hööks och Hipposport.

Dessa lindor och boots är long gone, likaså de svindyra paddarna jag hann använda en gång.. men skit i utrustning, det går att köpa nytt - tänk om hon inte hade haft några skydd alls, då hade jag kanske inte haft någon häst längre.. Fruktansvärda tanke.

Såklart regnade det och snålblåste hela dagen igår och så fort vi kom hem blev det fint väder igen..

Är Silba hungrig när såren ska rengöras ja då måste Silba få äta 😌

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hej allihopa!

Just nu sitter jag i bilen påväg till Lojo där vi startar tävlingssäsongen med Silver och Dennis.

Lördagen spenderades på språng med syster och Linn och hela kvällen i stallet där vi smorde och rengjorde, förberedde och gjorde i ordning för idag. Jag är ju som bekant riktigt pedantisk och älskar att få fixa och pyssla till perfektion så största glädjen med tävling sitter för mig i förberedelserna haha!

Inget spår av trötthet trots att klockan ringde halv sex imorse. Magen är mätt och belåten och matsäcken är packad så vi klarar den här dagen också i dietens tecken. Dagens första kopp kaffe smakade gudomligt så nu vågar jag nog säga att kaffe är gott och jag lärt mig tycka om det. Hurra för det haha!

Vi får höras mer senare, ha en fin dag! Kram!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Hästarna

Godmorgon vänner.

Jag var så bombsäker på att jag skulle sova som en stock inatt efter en lång dag i stallet och hård träning på gymmet efter det men istället sitter jag här irriterad och inte alls utvilad. Dessutom har jag lite ont i halsen och känner bara suck för det är ju precis typiskt att så fort jag kommer igång med träningen så ska jag bli sjuk. Jag stannade kvar i ridhuset igår efter att jag tränat klart och så var jag ju svettig och blev kall. Typiskt. Jag var dödstrött efter att jag duschat och ätit kvällsmål igår och släpade mig upp till sängen säker på att jag skulle slockna genast. Men nähä, där låg jag fortfarande klarvaken klockan två och kände hur det kokade inombords. Sen när jag väl fick tag i sömnen vaknade jag stup i kvarten och var så jäkla kissnödig (hur många gånger kan en människa behöva kissa under en natt, snart ber jag min kompis sno vuxen blöjor från sjukhuset!). Utöver det vrålade Lucas hela natten och så såg jag mardrömmar och vaknade av att jag skrek för att jag trodde det stod en man i mitt rum. Jösses..

Jag fick ingen häftig känsla alls med Jack igår och stundtals kändes det nästan som att han var oren på höger fram. Jag bad fler kolla och de såg inget så det är nog bara jag som är nojig och inbillar mig saker. Jack var hetare än hetast igår och Linn hade byggt en hel bana med hinder i ridhuset så jag tänkte att jag rider på kandaret eftersom han oftast tar jobbet mer seriöst då. Tja, seriöst kanske han tog det men jag tyckte nästan han blev ännu hetare bara för det, kanske han trodde det var tävling eller nåt. Jag kände mig i varje fall som en urvriden disktrasa efter 40 minuter, det är inte helt lätt att rida ihop en sådär stor häst när den mest bara vill springa fort rakt fram hehe.

Linn hoppade Silver och det gick bra, de är nog redo för säsongsstarten på söndag. Silver älskar verkligen att hoppa när hon får göra det med någon hon litar på och som vet vad den sysslar med där uppe. Jag ser glädjen tydligt i hennes ögon och hon vill, vill, vill hoppa mer och högre, så söt är hon! Sista hindret på studsserien låg på 110 cm igår och hon tog knappt ens i utan skuttade över smidig som en katt. Min vackra häst 💖

Efter stallet var klockan hur mycket som helst men vi drog ändå till gymmet. Och tur var väl det för jag fick världens flow på på löpbandet och orkade ta i hur mycket som helst. Det resulterade i 20 minuter power walk i 7% uppförsbacke, svetten sprutade och benen skakade men så brände jag över 300 kalorier på de där 20 minuterna också. Det var en härlig känsla och efter det spenderade jag ytterligare 45 minuter med styrketräning. Mina magmuskler och lår är skapligt möra idag kan jag säga.. Och jag ska rida dressyr träning idag, får se hur det ska gå haha!

Idag är det fredag men jag försöker att inte tänka på det för då börjar min hjärna genast leta efter ursäkter att äta nåt gott. Idag är tredje dagen helt utan socker och knappt några kolhydrater alls. Hittills har det inte ens varit jobbigt så jag tänker att det är onödigt att bryta detta bra flowet bara för att äta nåt gott till fredagsmyset. Jag har märkt att kaffet hjälper till att hålla sötsuget borta, jag blir liksom mätt av en stor kopp kaffe och då känner jag inte för att käka nåt hela tiden. Nu menar jag ju inte att jag låter bli att äta bara för det, utan att jag klarar av att låta bli att småäta hela tiden och jag tror det är tack vare kaffet. Sen att jag dricker rätt många koppar om dagen och är lite lätt hysterisk hela tiden är ju en annan sak, det lugnar säkert ner sig sen när min kropp vänjer sig vid denna nya häftiga dryck haha!

Jag önskar er alla en härlig fredag och en underbar helg, puss och kram!

De bruna sporr remmarna sticker hål på mina ögon men jag bara orkade inte byta remmar. Jag ska köpa stövlarna av frugan nu också, det är verkligen hur skönt som helst att slippa snöra stövlarna varje gång jag ska ha dem på mig så som jag måste göra med de bruna. De har dessutom gått sönder, fy vad surt 😐 Men jag sörjer inte, så fort jag gått ner i vikt så ska jag få måtta upp stövlar i Hipposport, jag fick ju det i julklapp av min man.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Hästarna

Hej vänner!

Vilken fantastisk dag jag hade igår! Jag fick massor gjort på förmiddagen och kände mig himla produktiv. Ni vet såna där grejer som kanske inte så trevliga att ta itu med så man skjuter upp dem för att slippa göra det? Massa sånt gjorde jag igår och det kändes jätte bra efteråt. Jag skickade bland annat mejlet angående ersättning för orsakade av Yarros död till djursjukhuset en gång till då de konstigt nog "råkat" ändra sin mejladress precis efter att jag skickade mitt mejl för en månad sedan.. Det där är liksom en grej som tagit upp så stor del av min tankeverksamhet på sistone och verkligen sugit musten ur mig så jag önskar bara att vi kunde få någon rätsida på det så småningom så jag kan släppa den delen och gå vidare med det faktum att Yaromir är död och kommer aldrig mer tillbaka.

Efter att jag gjort klart alla ärenden här hemma hoppade jag i bilen och åkte till stallet. Och med risk för att låta himla tjatig så måste jag få säga att mina hästar är alldeles fantastiskt fina just nu. De blir starkare för varje dag som går och bjuder på en så bra känsla vid varje ridpass. Jag är kär i mina hästar, får man säga så? Jag älskar ju dem på ett djupt plan men just nu är jag lite nykär i dem faktiskt, vilket känns jätte skönt efter dippen i motivationen jag hade för någon månad sedan. Jag får liksom samma pirr i magen och bubbel i kroppen när jag ser på dem som jag fick när jag och Nicke var nykära för nio år sedan. Nicke kanske inte skulle vara helt glad över att jämföras med en häst, men det är väl priset man får betala när man gifter sig med en hästtjej haha!

Igår beslöt jag mig för att äntligen våga prova rida Silver med gramaner. Jag har dragit mig för att ens prova då jag vet exakt hur starka åsikter mitt sto har om saker och ting, och hur känslig hon är. Jag vill absolut inte göra så att hon känner sig trängd eller tvingad till något med mig på ryggen vilket lätt kan hända då hon drar en ärta upp i näsan för minsta lilla hehe. Men vi har haft stora problem med att hon är så oliksidig och svag i höger sida då det resulterar i en väldigt vinglig häst som behöver ta stöd av väggen för att kunna gå rakt fram. Det funkar ju inte riktigt i längden då man ju gärna rider på andra linjer än längs fyrkantsspåret och jag vill ha en häst som är lika stark i båda sidor. Eftersom jag har känt att jag inte får igenom hjälperna tillräckligt bra för att kunna rida igenom denna svaghet behöver jag ett hjälpmedel för att lösa problemet. Jag frågade min tränare vad hon tyckte om idén och hon gav mig grönt ljus att prova.

Och vilken skillnad gramanerna gjorde! Jag kände knappt igen min häst, hon som alltid varit så stirrig och okoncentrerad när man värmer upp och hittar Hemulen i alla hörn var plötsligt väldigt fokuserad från det att jag satt upp. Jag lät självklart gramanerna bara hänga där först för att hon skulle få finna sig i att de var där utan att på något vis pressa henne till nåt. Det var som att de hjälpte bara av att vara på, hon kändes mycket mer seriös och tog mig där uppe på större allvar än jag nånsin känt. Hon ville gärna krulla ihop sig i början så jag var noggrann med att verkligen trava framåt i rask takt och bad henne söka sig neråt istället för uppåt och därmed tom i handen. När vi väl började jobba bjöd hon på en SÅ fin känsla och jag kunde rida på de olika linjerna utan att det kändes som att hon flöt iväg åt alla håll. Nu rider jag aldrig med gramanerna spända, jag skulle aldrig få för mig att spänna in min häst med dem för det är bara riktigt vidrigt och finns inte i min värld. Gramaner är det bästa hjälpmedlet som finns bara man kan använda det rätt, dvs bara ta i tygeln då ett extra stöd behövs. Jag ska be Nicke filma nångång så får ni se hur jag använder dem ☺

Efter stallet åkte jag till gymmet med Linn där vi tränade flitigt i över en timme. Jag var väldigt nojig över min rygg och ben som fortfarande gör förbannat ont varje dag (känner bara inte för att gnälla om det längre eftersom det verkar vara här för att stanna, invalid klubben här kommer jag..) så jag tog det försiktigt och värmde upp länge och väl. Jag tränade ben och bröst och det kändes faktiskt riktigt skönt att vara tillbaka på gymmet! Att dessutom veta att båda hästarna var motionerade och redo för natten gjorde att jag kunde träna på utan att känna mig stressad över klockan. Ett skönt träningspass helt enkelt!

Väl hemma somnade jag i soffan efter kvällsmålet och släpade mig upp till sängen långt efter midnatt. Fortsatte sova och sov som en baby tills imorse, vilken känsla att vakna så utvilad och skön i kroppen! Haha jag är liksom helt hög på livet just nu, men då får det vara så för allt som inte är ångest är härligt i min värld. Idag står en likadan dag på schemat men jag tänker spendera den med min älskade man utöver Linn. Det är så skönt att vara i stallet och på gymmet med dem - ingen stress, inget snack om man inte känner för det och bara ren fokus på det man håller på med. Idag ska Linn hoppa med Silver för att känna av läget inför säsongsstarten på söndag, spännande!

Dags att ta tag i dagen nu, vi hörs senare. Puss och kram! 😙

Ursäkta snap bilden, men äntligen hann jag alltså prova på det nya lunch stället i stan - Ingalills! Det är en ung tjej som öppnade en salladsbar där man får plocka ihop sin egen sallad och så under lunchen finns det pajer och andra varma tillbehör. Igår var det ugnsbakad potatis och en läcker skinkmajonnäs sallad till och allt för ynka 8 euro. Salladen var fräsch och betjäningen på topp så stället får 10/10 av mig och syster!

Silver klär så himla bra i marinblått och det här setet betyder väldigt mycket för mig då det var det jag köpte för presentkortet jag fick av min farbror i julklapp. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag hade hunnit visa det till honom men lite kunde vi veta att han skulle gå bort bara någon vecka senare.. Kanske han ser det från himlen ändå?

"A true friend knows your weaknesses but shows you your strengths; feels your fears but fortifies your faith; sees your anxieties but frees your spirit; recognizes your disabilities but emphasizes your possibilities." - William Arthur Ward. Inga ord kan beskriva hur mycket de här två betyder för mig, de är mina bästa vänner här i livet och min allra största stolthet och glädje 💖💖

Och så avslutar vi med en svettig gymselfie haha!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hej vänner!

Vilket strålande väder det är där ute idag! Solen strålar och det luktar vår i luften. Det är liksom helt omöjligt att vara nedstämd eller på dåligt humör när det känns som att den långa och mörka vintern snart är slut och vi ska få känna oss levande igen! Jag begriper mig inte på er som faktiskt tycker vintern är den bästa tiden på året, hur tänker ni där? Visst är det skönt att slippa alla äckliga småkryp och flygande plågoandar och luften är sällan så fräsch och uppfriskande som den är en krispig vinterdag men nåt mer kan jag verkligen inte komma på.

Min favorit årstid är helt klart sommaren. Det finns ju inget bättre än sol och värme så man slipper packa på sig åtta lager kläder och ändå fryser man. På sommaren kan man bara gå rätt ut genom dörren och så är det så underbart skönt där ute, ah! Jag älskar stämningen på sommaren, de långa kvällarna och ljusa nätterna - man behöver liksom aldrig sova om man inte vill. Men så är det nåt riktigt speciellt med våren också. När smältvattnet droppar överallt och fåglarna kvittrar. Dagarna blir ljusare och man känner hur det spritter i hela kroppen av iver att få komma ur vinter dvalan. Äh, idag kan vi väl vara lite höga på livet?

Gårdagen var precis så avslappnad och mysig som jag hade önskat att den skulle vara. Jag orkar inte med att alla hjärtans dag ska vara så himla hypeat och kommersiellt (så som alla andra högtider och såna här dagar) men jag tycker det är fint att kärleken har fått en egen dag. Visst ska man visa kärlek till de man älskar alla dagar på året men det är mysigt att det finns en dag som är till för bara just det. Vi gjorde fin middag bestående av biff, hemlagad bearnaisesås och lantpotatis. Till efterrätt gjorde Nicke persikor överdragna med smält fazers blå, något han gjorde första gången vi träffades 😍

Nu ska jag åka till stallet och rida ut i det härliga vädret. Måste skynda mig så inte solen hinner gå ner innan jag är iväg haha. De som känner mig vet att det där med att göra i ordning hästen fort innan ridning inte riktigt är min starka sida.. Jag klurar på hur jag ska göra för att få med mig bägge hästarna på en gång. Jag tror inte syster är allt för taggad på att rida ut med mig då både Jack och Silver stått mer på två ben än fyra de senaste uteritterna och hon inte har särskilt bra balans. Får väl klura vidare på det tills jag kommer till stallet. Slut på babbel nu. Kram!

Haha det ser ut som att Silver går omkring för sig själv i manegen där borta!

Alltså jag köpte detta ryggstöd från Lidl igår och jag kan knappt tro det men det lättar lite grann på smärtan, för sex himla euro!

Lilli ❤❤

Bad hairday today.. 😂

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Happy Valentine's day alla fina människor där ute!

Dagens planer är inte stora ej heller många. Jag ska åka till stallet nu och motionera mina fina hästar och umgås med dem. Alla hjärtans dag går ju trots allt ut på att umgås med de man älskar mest och så tänker jag alltså göra. Ikväll ska vi göra någon god middag och njuta av varandras sällskap här hemma, precis som jag vill ha det 💖

Jag orkar inte knåpa ner något långt inlägg just nu utan ville mest bara kika in här och önska er alla en underbar alla hjärtans dag. Kom ihåg att oavsett om ni är tillsammans med någon idag eller spenderar dagen utan sällskap så är ni värdefulla och fina människor var och en av er. Ta hand om varandra och make love, not war. Stor kram! 😙

Och en puss också!

Likes

Comments