Som jag skrev i föra inlägget så kommer detta inlägg handla om gymnasiet och skolan i allmänhet. Men detta ämnet är rätt känsligt för mig att prata om när det gäller skolan... Vi börjar med inlägget direkt, orkar inte ha ett långt intro så vi börjar direkt....

Vi kan nog alla relatera till att när man kom hem från skolan så var väldigt stresad, man skulle göra alla läxor, man skulle hänga med kompisar och sedan skulle också hinna vara med familjen samtidigt. Men nu kan jag bara relatera till mig själv. Min åsikt är att skolan sätter en jätte hög press på eleverna och även vissa i elevernas närhet. Nu när gick i 8:an och 9:an så fick jag känna på detta. I 8:an så var det inte mycket, men det var ändå lite. När man går i 8:an så går man på något som heter Gymnasiemässan där olika gymnasieskolor står och gör reklam för sina skolor. När vi var där så hittade jag en linje jag ville gå och det var Samhällsprogramet, men jag hade inte bestämt vilken skola jag ville gå på. Efter det så kollade jag upp det olika meritpoängen på det skolor som hade som hade samhällsprogramet, och då såg jag att jag var tvungen att höga mig för att jag skulle komma upp i bra merit så skulle ha en bra marginal. Så jag bestämde att jag skulle försöka höja mig i vissa ämnen. På skolaavslutningen i 8:an så fick jag mina betyg och jag kollade på dem och då såg jag att jag hade höjt mig i 2 ämnen tror jag, så då bestämde jag att jag skulle fortsätta med min plan att jag skulle fortsätta höja mig.

Efter sommarlovet så började som sagt 9:an och den första halvan av höstterminen gick bra, men sedan resten av höstterminén gick sådär. Vi hade muntliga NP (Nationella proven) i svenska, engelska och matte. Dem proven gick sissodär, det gick bättre på något prov och sämre på något prov. Men på julavslutningen när jag fick betygen så såg jag samma att jag hade höjt mig men jag hade också sänkt mig i vissa ämnen. Men nu kommer vi till den värsta terminen i mitt liv. Hela Januari gick bra tills min favoritlärare/klasslärare blev sjuk när hon var höggravid så hon blev inlagd på sjukhuset och sedan blev hon sjukskriven fram tills hon skulle gå på mammaledighet och då skulle vi få en vikarie resten av terminen. Men det gick bra tills efter sportlovet då började han inte komma och först så trodde vi han var sjuk men det är man max 1-2 veckor men detta var ungefär 7 veckor sen åkte 25 av 37 till Polen. Dem eleverna som inte var med hade han skrivit till dem att han skulle kom på fredagen men det gjorde han inte och detta fortsatte fram till skolavslutningen. Så efter Polen så fick vår mammalediga lärare komma tillbaka och ha oss på fredagarna och detta varade fram till slutet. Men nu samma sak med betygen fast nu hade jag bestämt mig och sökt till ekomoni på olika skolor. Men den 1 Juli så skulle vi få besked om vi kom in eller inte och jag var så sten säker att jag skulle komma in för att det hade jag gjort på det preliminära beskedet. Men så loggade jag in på den sidan man ser det på och då stog det att jag inte hade kommit in på något av mina 3 val och då fick jag höra från folk i min närhet 'å du skulle kämmpa mer i skolan''du skulle göra läxorna i tid istället för att hänga med dina kompisar.

Ni kan nog inte förstå hur stressad jag har varit över skolan. En vecka så fick vi jag vet inte hur många läxor, inlämningar och prov vi hade. Varför kan inte lärarna prata med varandra och fråga varandra typ vilken vecka ska 9:1 ha Kemiprovet ok men då kan jag ha Religons läxförhör nästa vecka. Under dessa veckor var hela vår klass jättestressade man kom hem efter skolan man satte sig och pluggade, man satt upp ungefär till 2:00 för att plugga. Man hade inte tid med varken familj eller vänner och det gick över skolan också att man var så stressad och jag undrar hur skolan kan sätta en son press på en klass eller en elev.


Puss Emelie

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som ni läser i rubriken så är jag världens sämsta bloggare. Jag skrev i förra inlägget at jag skulle uppdatera så mycket jag kunde, men det har ju inte blivit av så mycket som ni ser, men det ska bli en bättring på detta. Men ikväll eller imorgon så kommer ett jobbigt inlägg för mig att skriva. Jag kan redan nu skriva vad inlägget kommer handla om och det är gymnasiet.

Men dessa två dagar jag inte har varit aktiv så har jag varit och shoppat och myst med mina kusiner. I måndags så bestämde jag och min kompis att vi skulle sticka iväg och shoppa efter hon hade jobbat. Så när hon kom hem tog vi bussen till ett köpcentrum och gick runt och kollade lite, jag köpte bara en sak och det var en bok och den heter 'Anne Franks dagbok'. Boken handlar om Anne Frank som levde under andra världskriget, under den tiden så gömde sig hon och hennes familj i hennes pappas kontor fast på viden där. Under den tiden så skrev en den dagbok. Tyvärr så blev familjen ifånga tagen av det tyska soldaterna och dem skickades till olika förintelseläger. Men det var bara Annes pappa som överlevde och det var han som hittade hennes dagbok efter kriget. Men igår Tisdag så var jag hos min mormor och morfar med min lillebror. Hos dem var också mina kusiner så jag lekte och myste med dem nästan hela dagen.

Puss Emelie

Likes

Comments

Japp jag är tillbaka igen med att blogga, efter en låg paus eller om vi tar sanningen att jag glömde blogga en dag och sen råkade det kanske vara i ett år. Men för alla nya följare så heter jag Emelie och jag bor i Skåne och är 15 år och fyller snart 16. På min fritid så gillar jag vara med mina kompisar och att fota lite, men det jag mest gör är nog ligga i soffan och kolla Youtube eller Netflix.

Men här på bloggen så kommer ni få läsa lite om mitt liv som en tonåring och allt gällande gymnasiet. Men ska försöka uppdatera så mycket jag kan. Men vi hörs i nästa inlägg och ni vill kontakta mig så kan ni följa mig på instagram eller så kan ni skriva en kommentar.

Puss Emelie

Likes

Comments