Nu ska jag skriva om mina bildprojekt.

Den allra första grejen jag gjorde var att göra en mapp där jag kunde förvara mina andra projekt. Denna mappen gick under ämnet “identitet”. För att förmedla min identitet med mappen så målade jag en bild som föreställde Ekström’s Chokladpudding fast med mig inuti. Denna lilla ordvits tycker jag speglar min identitet ganska bra, eftersom att det fångar min personligt och samtidigt talar om mitt namn. Detta var ett tag sedan och jag kommer därför inte ihåg särskilt många detaljer om hur det gick till. Jag minns inget om några större svårigheter.

Det första bildprojekt jag gjorde var en bild på en tennisboll som jag målade på papper med färgpennor. Min inspiration kom till mig när jag funderade över vad jag skulle göra för något. Jag behövde göra något inom ämnet “sport”, så då tänkte jag att bollar har med sport att göra. Bollen gav jag armar och ben så att det blev något annat än en boll. Jag tyckte att det var svårt att komma på med något när jag blev begränsad till ett ämne som jag inte alls var intresserad av. Det som blev utmaningen med det här projekt var att komma på vilken slags boll det skulle bli. Jag tänkte mig först en fotboll men då upptäckte jag att det klassiska fotbolls mönstret var svårt att göra bra så då fick det bli det enklaste mönstret jag kunde tänka vilket var en tennisboll med endast en kurvad linje som dekoration. Efter att jag ett flertal gånger hade misslyckats med att skapa ett fint fotbollsmönster så hade det blivit märken kvar efter det förra mönstret vilket man kan se på vissa ställen. Jag tyckte också att det var lite knepigt att få till en bra linje på den slutliga tennisbollen, och från vilken vinkel man skulle se bollen. Annars så hade jag inte så mycket andra problem. Jag blev rätt så nöjd med de muskulösa lemmarna som jag gjorde (ett ben och en arm), dessa skapade jag genom att söka upp bilder på kraftiga ben och armar och rita av de utmärkande dragen i lemmarna. Jag använde mig av färgpennor istället för tuschpennor eftersom att jag alltid har gillat dem bättre. Tuschpennor är ännu svårare att få bort små misstag och gör dem mer synliga. Om man råkar trycka för hårt med tuschpennor så kan pappret på sönder eftersom att det blir fuktigt vilket jag inte gillar.

Mitt andra projekt handlade om ämnet “dröm” vilket jag var mer förtjust i. För mig innebar detta att jag mer eller mindre kunde göra vad jag ville, så då tänkte jag, vad är det jag vill? Jag satt och funderade en stund, rätt så länge faktiskt. Till slut så tyckte jag att jag hade fått mig en bra idé. Det skulle bli en glad bild på mig när jag har en stor sax runt halsen. Jag kände att det kändes som en hanterbar och trevlig uppgift att ta mig an. Det här skulle jag åstadkomma genom att be en god vän att ta en bild på mig som jag sedan skulle slutföra i photoshop. Denna uppgift blev inte riktigt lika enkel som den kanske låter, det blev lite strul här och där. Till mestadels berodde detta på den lite problematiska tekniska utrustningen och problem med att finna bilderna som jag arbetat med förra lektionen. Jag fann det också lite svårt att få en bra bild på saxen som jag skulle klippa in, det var svårt att både få bra ljus och en bra vinkel. Det enda som jag inte blev helt glad med är urklippningen av saxen, det var svårt att få estetiskt roande kvalitet på kanterna i slutprodukten. Ett av de få problemen jag har med mitt mästerverk är att jag tycker att den är lite tom, om jag hade fått göra om (eller haft mer tid på mig) hade jag givit bilden lite mer liv.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag fortsatte jag med mitt photoshop projekt. Jag var bara andra halvan av lektionen idag så jag hann inte med så mycket. Jag klistrade in ett par ögon på saxen och nästa gång ska jag lägga in ett ansikte till i bilden, då är jag nog klar.

Likes

Comments

Bildanalys


Det här konstverket heter skriet. Bilden föreställer en förskräckt människa som står på en bro som går ner till vänster hörn från mitten av vänster sida. Bakom honom går två andra män. Landskapet bredvid bron är vatten och en röd/orange himmel. Bakgrunden är lite vågig men bron är rak. Bilden är en obekväm bild som väcker oroliga känslor, den är inte glad. Människan ser väldigt ledsen ut. Bilden är mörk och har mörka färger. Långt borta i bakgrunden kan man urskilja några båtar.


När jag tittar på bilden så tänker jag på ledsamhet och oro. Jag tycker den är konstig.


Bildens budskap är att världen är hemsk och livet är inte värt att leva. Den förskräckta människan insåg det precis. Det är vad jag främst tror i alla fall.


Själv tror jag inte att människorna i bakgrunden har något med det att göra men en tolkning av bilden kan vara att den förskräckta individen har upptäckt att han blivit förföljd.


Fakta om Joseph Mallord William Turner


William Turner föddes 23 april 1775 i Covent Garden, London och dog 1851. Han är känd för sina romantiska landskapsmålningar, och människor skulle vilja påstå att han lade grunden för impressionismen.


William Turner skapade sina målningar av olja och akvarell. Dock var det hans akvarellmålningar som fick störst uppmärksamhet. När han målade använde han sig av skikt tekniken som innebär att måla i lager och låta det torka emellan lagerna. Turner var tidigt uppmärksammad tidigt i sitt liv, hans finansiella oberoende tillät Turner att innovera inom sin konst fritt. Många av hans tidiga konstverk var studier inom arkitektur och övningar i perspektiv. Han har arbetat som assistent för flera olika arkitekter när han var ung som sina första jobb. Hans konst kännetecknas med gråa och monokroma färger där många målningar är av hav båtar och landskap. Turner var karakteriserad som ett artistiskt geni som skapade inflytelserika konstverk och kunde imitera stämningar i naturen på ett bra sätt.

Konsten som Turner skapar är bland de mest värderade i världen. En av hans målningar har sålts för 283 miljoner kronor.


Turners far var en perukmakare och hans mor var hemmafru som var mentalt instabil under Turners tidigare år möjligen på grund av Turners syster som dog 1783. Turner var 14 år gammal när han bestämde sig för att bli konstnär och där gick det bra för honom. Turner reste mycket inom Europa där han bland annat studerade i Paris. Under den senare delen av sitt liv var han deprimerad därför att hans far dog, hans far var en av de få vännerna han hade haft eftersom att Turner hade blivit mer excentrisk när han blev äldre. När han dog 1851 så lämnade han en liten förmögenhet efter sig som han hoppas skulle stödja andra artister. Hans vilja ifrågasattes år 1856 i domstolen och hans första kusiner fick en del av hans förmögenhet. En annan del gick till ”the Royal Academy of Arts” som emellanåt ger dess studenter Turner medaljen.

Turner var aldrig gift men hade ett förhållande med en äldre änka vid namnet Sarah Danby. Han tros vara far till två av hennes döttrar.


Likes

Comments

Idag började jag att redigera mina bilder. Jag klippte in en sax runt min hals.

Likes

Comments

Idag har ja börjat på mitt andra projekt. Det ska bli jag med en sax runt halsen. Än så lönge har det gått bra. Jag fick en jättebra bild på mig.

Likes

Comments

I dag gjorde jag klart mitt första projekt. Jag blev jättenöjd med den. Jag tycker att jag gjorde ett väldigt bra jobb med den muskulösa armen på min boll. När jag förra lektionen fick problem med att skapa mönstret på en fotboll så löste jag nu det genom att göra en tennis boll istället.

Likes

Comments

I dag r jag arbetat med mitt bild projekt. Det ska bli en boll med armar och ben. Jag är mest nöjd med den muskulösa armen som jag gjort. Jag fick problem med mönstret på bollen, det var svårt. Jag hann aldrig fixa mönstret.

Likes

Comments