Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 1 Readers

Likes

Comments

​Ja då var det dags för ännu en helg och jag ska passa på att åka till simhallen med mina höfter i eftermiddag och flyta lite i vattnet. =)

Åk 2 har fått med sig tabell 3 hem för att öva på den till nästa vecka. Träna träna träna! Jag lovar, det är sista läxan. =)

Nästa vecka kommer vi att jobba klart och färdighetsträna på sånt som vi redan har gjort. 
Med andra ord vi börjar inte på något nytt. Vi julpysslar och städar skåp och bänkar, sätter in papper i pärmar osv. Alla är vi lite trötta och behöver lov så vi tar det lite lugnare nästa vecka.

En annan sak jag kom på i detta nu är om ni blir drabbade av magsjuka i familjen så ber vi er att ha ert barn hemma från skolan även om barnet inte är sjukt för att inte smitta ner alla kompisar och vuxna. Det finns ju en risk att man bär på bakterien även om man inte blir smittad. Och jag som gravid vill ABSOLUT inte bli magsjuk ;)

Ha en fin helg!

Mvh Anna, Göran och Mattias


  • 2 Readers

Likes

Comments

Idag tränar vi på att skriva med tangentbord. Det är lite knivigt för en del. ;)
Vi skriver faktatext om kattugglan.

  • 44 Readers

Likes

Comments

Hej på er alla i julstöket.

Tiden springer iväg och nästa vecka är det julavslutning. Jag påminner er om att avslutningen börjar 18.30 men vi önskar att era barn är på plats redan 18.15 så vi kan samla ihop klassen innan det är dags att gå in.
Efteråt ses vi utanför (i den mån det går) och säger hejdå och önskar varandra en god jul.

Tvåorna har haft sitt sista badtillfälle men fortsätt gärna att gå och simma med era barn då en del barn inte klarar av att simma 10 meter bröstsim som är ett "krav" att kunna i åk 2. Vi är snart färdiga med Lyckotal, Boken skickar jag hem allteftersom den är klar. Denna vecka kommer 2:orna även ha mycket jobb i svenskaboken Diamantjakten då de kommer få genomgång på 2 kapitel idag så det gäller att jobba på. =)

En del av ettorna är klara med sin Lyckotal och har fått ta med sig den hem. De får jobba vidare med färdighetsträning av det vi gått igenom under terminen då vi har matte. Bokstavsjobbet fortsätter och veckans bokstav är bokstaven Dd. Många barn har svårt att skilja på lilla "d" och lilla "b" då dessa är spegelvända. Det är inget ovanligt och förhoppningsvis rättar det till sig allt eftersom. 

NTA-uppdragen är avslutade och vi har lärt oss mycket om att jämföra och mäta. Nästa NTA-låda kommer i början av januari och den kommer Göran att ta hand om då jag inte kommer hinna jobba så mycket med det uppdraget innan jag går hem och tar hand om barn. 

Mattias har varit hos oss en vecka och han har kommit bra in i klassen och barnen har tagit väl hand om honom. Vår nya kompis Lucas var och hälsade på hos oss i fredags och två av eleverna fick gå en rundvisning med Lucas. Vi hoppas att han känner sig välkommen till oss. =)

På onsdag 13/12 är det Luciadag med julpyssel hela dagen vilket innebär att vi inte kommer att ha några vanliga lektioner denna dag. Jag påminner även om att ni inte behöver ha med idrottskläder denna vecka då idrottshallen är upptagen inför Lucia. Idrotten kommer att ske utomhus UTAN ombyte. 

Ha en fin vecka och glöm inte att höra av er om ni har frågor eller funderingar.

Mvh Anna, Göran och Mattias

  • 64 Readers

Likes

Comments

​Jag vill ge åk 2 läxa i 2 veckor till. Till nästa vecka vill jag att de tränar på 3:ans multiplikationstabell. De gjorde 30 tal på 2 minuter idag och det gick superbra! =)
Hem och träna på treans tabell.

Mvh Anna

  • 118 Readers

Likes

Comments

Och där var årets Nobelfirande på Fågelsta skola över. Det är mycket att tänka på när man ska på finmiddag; inte ha armbågarna på bordet, sitta ordentligt på stolen, inte gegga runt i maten, inte prata för högt, inte äta innan någon har sagt varsågod osv. Alla Svalanbarnen klarade av det fint och ni kan vara stolta över era barn. Alla på Svalan har idag fått ett Nobeldiplom med sig hem som de ska vara mycket stolta över.

Imorgon är det torsdag och det är en vanlig dag i skolan. Jag hann inte förhöra alla läsläxorna idag så jag lyssnar på resten imorgon. Jag behåller också deras läxböcker i skolan över jullovet så behöver ni inte tänka på att hålla koll på läsböckerna hemma.

Sista badet för åk 2 blir på måndag 11/12 Kicki åker med (Göran är ledig).

Vi kommer att säga hejdå till Milton som lämnar Svalan i jul då han börjar på ny skola och vi kommer att säga hej och välkommen till Lucas som kommer att börja hos oss efter jul. Lucas kommer att gå i åk 2 så vi får då 2 Lucas att hålla koll på =). Lucas kommer att besöka oss på fredag 9/12 för att se hur vi har det.

Julavlslutningen sker i Fivelstad kyrka torsdagen den 21 december klockan 18.30.
Vi önskar att alla Svalanbarn finns på plats redan kl 18.15 för en liten samling innan avslutningen börjar.
Efter avslutningen ses vi utanför för en liten god jul - kram innan vi skiljs åt för att ta ett härligt jullov.

6-åringarna får över jullovet en läxa att lära sig månaderna och årstiderna.

Ha en fin vecka!

Mvh Anna, Göran och Mattias

  • 137 Readers

Likes

Comments

SISTA LÄXAN FÖR TERMINEN VAR TILL IDAG 5/12 / IMORGON 6/12 PGA LUCIAFIRANDE PÅ ONSDAG 13/12.

Mvh Anna, Göran och Mattias

  • 152 Readers

Likes

Comments

  • 173 Readers

Likes

Comments

Hej på er,

Jag var sjuk i fredags och hade inte möjlighet att uppdatera bloggen då.
Denna vecka har eleverna ingen idrott pga ombyggnad inför Nobelfirande och samma gäller även nästa vecka då det är Luciafirande. Barnen behöver INTE ta med sig gympakläder v,.49-50.

Veckans bokstav för åk 1 är bokstaven Vv och några av ettorna har fått hem Tt läxan idag och jag hoppas att ni hinner göra den tills imorgon så de kan få med sig bokstaven Vv hem imorgon. Kolla i deras väskor!

Imorgon tisdag 5/12 kommer en brandman till oss och har en brandutbildning med 6-åringarna. Denna utbildning brukar vara uppskattad. Barnen behöver inte ha med sig något särskilt.

På onsdag 6/12 är det dags för det årliga Nobelfirandet för oss i Fågelsta och då äter vi en fin middag tillsammans med start klockan 11.30. Det kommer även vara lite underhållning och Nobelpriser delas ut till några få elever. Då det är en fin middag tillsammans i gympasalen innebär det även extra fin klädsel. =) Det finns tid för att byta om om barnen inte vill ha på sig sina kläder direkt på morgonen. Skoldagen slutar klockan 13 som vanligt.

Vi har börjat med vår adventskalender som är mycket uppskattad och dagens höjdpunkt.

Idag har Mattias börjat hos oss och vi hoppas att han kommer att trivas hos oss på Svalan och Näktergalen. =)

DENNA VECKA SKICKAR VI UT SISTA LÄXORNA VILKET INNEBÄR ATT SISTA LÄXVECKAN ÄR NÄSTA VECKA, VECKA 50. BARNEN ÄR LÄXFRIA V. 51.

Ha en fin vecka.

Mvh Anna, Göran och Mattias
  • 180 Readers

Likes

Comments