Idag har vi jobbat vidare med NTA och lärt oss att förr i tiden mätte man med något som hette "foot".
Så idag mätte vi med våra fötter och jämförde vem som kom längst sträcka med 5 foot och vem som kom kortast. Här är resultatet :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 26 Readers

Likes

Comments

Veckorna går och nu är det bara ca 8 veckor kvar till jullovet. Vi har kommit till mitten av terminen och vi börjar nu se hur det går för barnen i skolan, den informationen kommer ni att få på samtalet såklart. =)

INFO FÖR ÅK 1.-2.
Jag saknar en anmälan till utv samtal, och jag hoppas att ni anmäler er snarast. Jag kommer inte att påminna er mer sedan utan väljer man inte en tid så kommer man inte få ett utv samtal för sitt barn denna termin helt enkelt. De tider som ni har valt är de tider ni kan skriva upp att ni ska komma p.å, ni kunde nämligen bara boka en tid var. En annan ändring ang utv-samtal. Jag kommer tyvärr inte att hinna sammanställa alla barns portfolior innan samtalen pga min sjukskrivning så till våren kommer ni att få äran att titta i de istället.

Imorgon är det dags för läsläxor och vi kommer även imorgon att spela in era barn när de läser och spara inspelningen i deras portfolio för framtiden. I portfolion sparar vi också olika arbeten som vi jobbat med under terminen. På temat har vi jobbat mycket med faktatexter och barnen har själva fått producera texter. Vi jobbar även intensivt med läsförståelse på olika sätt i form av högläsning samt eget jobb i läsförståelseböcker. Vi märker att när det är dags för eleverna att läsa i sina skåpsböcker tycker de genast att det är jättetråkigt. Vår fråga till er är "hur mycket läser ni hemma för era barn?". Tycker barnen det är tråkigt att läsa även hemma? Kommentera gärna. 

Barnen är fortsatt duktiga och snabba på att lämna in läxor! =) Fortsätt så.

Mvh Anna, Göran och Eva,  • 44 Readers

Likes

Comments

  • 87 Readers

Likes

Comments

Jag Anna saknar några elever som inte har skrivit upp sig på en tid till utvsamtal. Gör gärna det så fort ni kan.

Vi önskar er en trevlig helg.

Mvh Anna, Göran och Eva

Ps. Glöm inte bad för åk 2 på måndag!

  • 86 Readers

Likes

Comments

​Idag hade nästan ALLA med sig sin läsläxa. Kanon! 
Dagarna går i ett och vi jobbar på som vanligt med både bokstavsjobb för åk 1 och svenska grammatik för åk 2. Vi jobbar med ett läromedel som heter ABC-gruppen där vi nivåanpassar böckerna för åk f, åk 1 och åk 2. Ett nytt material som vi bara har jobbat med i ett år. 
Läsningen börjar lossna för åk 1, jättekul! Fortsätt kämpa med läsningen hemma så kommer flytet efter hand. Imorgon ska vi jobba med NTA igen och då ska eleverna få hoppa med grodor och mäta deras längder och jämföra med sina kompisars grodhopp.

Jag Anna kommer att jobba heltid igen f.o.m 19/10. Jag tänker låta utv-samtalstiderna stå kvar som de är så behöver vi inte stressa med de. Göran har idag skickat med f-klassen samtalslappar hem. Alla elever har också fått en utvärdering med sig hem som ska fyllas i av de själva och av er. Sida 1-2 ska eleverna själva fylla i och sidan 3 fyller ni föräldrar i. Antingen sparar ni häftet hemma och tar med vid samtalet eller så lämnar ni in det till oss så tar vi hand om det. Ang Dexter för åk 1 så finns information via länken ni hittar till vänster i bloggen. Där står all info om hur ni ska gå till väga för att kunna logga in och se era barns IUP-er. (individuell utvecklingsplan). Kom gärna ca 15 minuter innan samtalet och kika igenom ert barns portfolio för att se vad vi har jobbat med denna termin. Ni är givetvis välkomna att delta en skoldag om ni skulle vilja se hur en dag ser ut hos oss. Det tycker vi bara är kul. =)

På måndag är det bad för åk 2. Ta med handduk och badkläder (duschcreme och schampoo är också ok). Nästa vecka får vi en praktikant i klassen som heter Emma. Emma har gått här på Fågelsta skola när hon var yngre. Det ska bli jättekul! Emma kommer att följa med på badet på måndag.  

Imorgon är det skolfoto.

Mvh Anna, Göran och Eva

  • 118 Readers

Likes

Comments

​Ursäkta för att det idag har blivit 3 inlägg.

Pga min sjukskrivning kommer jag att ha utvecklingssamtal för åk 1-2 under måndagseftermiddagar från och med v.43. Det innebär att tiderna sträcker sig ända in i december. Börjar jag att jobba heltid innan december kommer jag att kontakta berörda föräldrar och boka andra tider.
Göran kommer att ha hand om f-klassens utvecklingssamtal och skickar ut egna tider till berörda föräldrar.

Var vänliga och gå in på https://doodle.com/poll/zxtdev8uzh7i9x44 och kryssa för den tid som passar er bäst. Skulle INGEN av dagarna eller tiderna fungera var vänliga och skicka mig ett mail så kommer vi överens om annan dag och tid som passar bättre.

Mvh Anna

  • 146 Readers

Likes

Comments

Imorgon kommer åk 2 få sin första skrivläxa.
Skrivläxan lämnas in varje tisdag.

Mvh Anna

  • 148 Readers

Likes

Comments

  • 150 Readers

Likes

Comments

Nu är det fredag igen och första veckan på oktober är snart slut. Tiden går ruskigt fort nu!
Vi jobbar på som vanligt nästa vecka förutom att det är fotografering på torsdag 12/10 för skolans elever.
Skolrådsmötet blev ändrat till nästa vecka på onsdagen 11/10 om jag inte minns fel.
Glöm inte att lämna in fritidslappen om era barn ska vara på fritids under höstlovet.

Några barn har till läxa att komma ihåg sin födelsedag tills på måndag. Träna träna! =)
På onsdag 11/10 kommer tandsköterskan hit under skoltid och pratar om våra tänder. Det gäller f-klassen samt åk 2.

Måndagen den 16/10 åker åk 2 och badar (10 måndagar framöver). Bussen avgår från skolan ca 8.10.
Göran kommer att följa med denna grupp.

Vi vill berömma många av er för att era barn är supersnabba med att lämna in sina läxor! Kanon! =)

Matsedel för v.41 har vi ännu ej fått men jag ska försöka att komma ihåg att ta en bild och lägga upp på bloggen på måndag.

Jag (Anna) väntar på svar från Annika på hur jag ska tänka kring utv-samtal nu när jag bara jobbar halvtid. Så fort jag vet hur jag ska lägga upp samtalen kommer vi komma ut med tider till er som ni kan välja mellan.

Vi önskar er en trevlig helg.

Mvh Anna, Göran och Eva  • 173 Readers

Likes

Comments