Som tidigare nämnt ska jag flytta från Linköping och spendera en tid fram över i Stockholm.Fingrarna på handen räcker inte till för att räkna hur många gånger en fyttkartong har packats och packats upp. Burits i trappuppgång med hiss och ibland utan hiss. Kartonger som har förflyttats sig från punkt a till b. kartonger som har varit oöppnade för ovisshetens skull, möbler som har sålts av, möbler som inte alls har köpts.Snart börjar en hösttermin i the capital of scandinavia. I sin vanliga ordning kommer jag och så många andra förlita sig på ett andra, tredje eller eller ett fjärdehandskontrakt. Byta från bostad till bostad eller stå utan bostad.För att glömma bort ångesten eller den molande oron över att just mitt boende till hösten inte är hundraprocentigt klart drömmer jag mig bort på pinterest, bland gröna blad som dekorerar rum. Rum som blir magiskt vackert.

Något som är hundra procent sant är att jag i mitt framtida hem ska ha växter i prick alla rum,

Bilderna hittar du här på min pinterest. 


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej Blöggen!


Jag är i ett mentalt meltdown pga. att jag jobbar sex dagar i veckan. s e x d a g a r i veckan. Japp, Hinner inte med att leva livet det vill säga sola, bada, dricka drinkar, åka på roadtrip, sena sommarkvällar, skogspromenader, se solen gå ner, se solen gå upp, nattbada och till det viktigaste av allt: jag hinner inte hänga med vänner.
Det enda jag gör nu är att jag befinner mig inomhus, jobbar nio timmar och ser sommaren passera..


En sak som jag ändå måste hinna med att göra är ju såklart att äta. Denna maträtt tar ca 3 sekunder att göra!!!! okej, jag medger att det tar lite längre tid att tillaga men, ni fattar grejen?! Den är så enkel att göra. Och så uppskattad när en exempelvis är dödshungrig.

Ingredienserna är stekt halloumi med sesamfrön + de som finns i kylen hemma. vilket i detta fall var bladsallad, böner tomater, kikärter som min kyl erbjöd.En annan dag adderade jag clementin, glutenfritt couscous och keso. MUMS!

Hoppas ni har en fin sommar on going!


Likes

Comments


Vi kastar oss tillbaka tre dagar då jag åkte till Omberg med Jenny och Johanna. Vi packade in oss i bilen med lunch, vandringskor och var redo att bestiga berget och skåda utsikten av Vättern.

Omberg ligger precis mellan Jönköping och Linköping, om jag har förstått det hela rätt. Här finns leder som tar en runt bland grönska och bokskog, granskog, snor, stigar osv.

Efter ett tag gick det att ta vara på lugnet som spred sig över att vara i skogen. Inte ett uns av stress. Vi gick, vilade, pratade eller var helt tysta.

Äta lite vildahallon och vara uppmärksam på vart man satte fötterna i det höga gräset.Regnmoln som låg och lurade över oss, blåst som rensade hjärnan och sol som värmde själen.Likes

Comments


Sommaren är precis utanför lägenhetens fyra väggar men, med min franska balkong tycker jag inte att den får komma in och hälsa på ordentligt. Efter en fundering öppnade jag fönstret på vid gavel och vips så letade solstrålarna längre in i lägenheten vilket skapade känslan av balkong. Mycket nöjd över den enkla men dock brillianta idén :)))Jag hade bokat date med Lisa och bad henne komma hem till mig på frukost. Jag bjukkar på veganska-glutenfria-(pause för att andas)- pannkakor sa jag och Lisa kom.Egenligen så var vi svinnervösa över antagningsbeskedet. Det kom ju idag. Vi skulle få reda på vad som skulle hända i höst. Skulle vi komma in på den universitetsutbildning som vi hade sökt?Såklart vi gjorde!! Här sitter den blivande beteendevetaren som äntligen ska få skriva sin C-uppsats och jag, jag kom in på min mediepraktik- kurs. Hurra för livet!Likes

Comments


Det är något som spritter i kroppen. Någon som kallar på henne. Det kallar på henne med rösten, men händerna ja, med alltihop. Kan det vara en rastlöshet som är besläktad med hennes syskons adhd? eller är det bara livet. Livet som kallar på henne och vill att hon ska leva.

- Lev lite då människa, hör hon sin spegelbild säga om och om igen.
Vi skiljdes åt i det kalla ljuset vid spärrarna. Han skulle ta den röda linjen, hon skulle ta den gröna. Precis när tåget anlände till perrongen och de blå dörrarna öppnades var det dags. Det var dags att fly kärleken, kylan, skolan och allt annat som belastade hjärnans tankeverksamhet.Det fanns ett hav en ocean bort där man kunde äta stark mat och bada. Rena sin kropp och själ med saltvatten. Hon upprepade meningen tills den inte alls hänger ihop och det tappar helt innebörd.
Hon gräver ner fingrarna i sanden och fyller händerna med det. Tänk om det här bara va något lur. Hon vågade inte lämna stranden fall om de andra inte skulle komma ihåg henne och glömma bort att de nyss träffades. När hon vänder sig om möts deras blickar och hon ser i deras ögon att det inte är något lur. Hon har hittat vänner för livet. Hon vill tro att det gör henne lycklig. Det är möjligt att det gör det. Men kanske bara för stunden.


Likes

Comments


Okej, befinner mig i någon bubbla för tillfället där jag känner likgiltighet till allt. Trots detta så fortsätter livet att existera. 

De dagarna som jag inte börjar jobba 07.00 hinner jag med att äta frukost. Har haft hung up på gröt sedan i våras då jag började bekanta mig med gröt tillagad på mjölk. Har en seriös tanke av att livet känns sådär pga.att jag inte kan äta min gröt varje dag och detta tar hårt på mitt psyke? Anyhow, Detta bör göras inom kort:

Ta fram en kastrull och slå på plattan på fullvärme.

Blanda 1 dl valfri havregryn med 1dl vatten & 1 dl mjölk

rör om och rör om.

Vakta gröten så att inte mjölken bränns vid i kastrullens botten. Till sist när gröten ser lagom kladdig ut för din smak tillsätt lite till mjölk. Rör om en sista gång.

klar!


Juste sedan så ös på med kanel, ta en skvätt agavesirap och toppa med bär!

Varsågod och ät!!

Likes

Comments

Läs om första dagen här --> Polen del INog om tråkigheter och djupa funderingar kring mänskligheten. Dagen efter Auschwitz vaknade vi upp till soligt och ett vackert Krakow.


kvällen innan hade vi gjort planer om att sno bästa plasten på hostel som vi bodde på.

där kunde vi skriva kärleksbrev och ta en java.

Egentligen så skrev jag ett vykort hem till pappa i Sverige. Han och jag har en överenskommelse att alltid skicka ett vykort på varje nytt ställe man besöker. Jag ligger först mellan honom och mig på att upptäcka nya platser.Sedan så var det den bästa platsen för att träffa alla som bodde på vårt hostel. Bland annat två australiensare som det för övrigt kryllade av i Krakow.Nog om australiensare och kaffe. Vi hade viktigare saker att göra. B.la. leta köpcentrum för att svalka oss i deras AC. och möjligtvis kolla in kläder.Såklart så hade vi även en dag som vi gick runt i Krakow och upptäckte kyrkor, synagogor och fina kvarter.Sightseeing skedde den sista dagen med en aning trötta steg. Kvällen innan hade vi druckit billig cider och dansat på tre olika dansgolv och besökt två pubar som hette något på polska som jag inte kan minnas. Allt låg vid old town och alla ställen hade minst en trappa inomhus (?!)

Det var alla bilder från Krakow. Rekommenderar att åka hit till prick alla.

Kram!

Likes

Comments

Till nedanstående inlägg så vill jag tillägga att detta hemska hände. Tydligen så går inte livet ut på att dansa och få uppleva bra musik.


Nej.


Livet som kvinna går tydligen ut på att ständigt behöva vara utsatt. var. du. än. befinner dig. Män utsätter kvinnor för övergrepp hela tiden.Hanapee aka.min genusgud since jag var tonår skrev så jäkla bra. SÅ JÄKLA BRA om hur vi måste  fokusera på det faktiska som sker. På det viktiga om att män tar sig rätten till kvinnors kroppar. 


Så. nu kan vi alla återgå till vardagen och lägga till denna viktiga diskussion med grannen, jobbarkompisen, morfar, kompisar osv osv. Det här är viktigt. Detta sker hela tiden, dagligen. Snälla! En reaktion på detta, tack.
Likes

Comments


Klockan är mitt på dagen och jag får ett SMS av Lisa som skriver att hon har spontan bokat en biljett till morgondagen och frågar om jag ska med.

Det är festival i grannstaden, Norrköping. En festival där mumford the sons ska spela och som jag visste att jag skulle missa för jag jobbade hela helgen. och bandet skulle ju såklart spela på lördagen, på den bästa speltiden, eller? så varför bokade Lisa en biljett till torsdagen?


klipp till ett par timmar senare då jag laddade ner appen och tog mig tiden till att studera noggrannare torsdagens spellista.

Dog inombords när jag såg att mumford the sons skulle spela på torsdagen. Jag var ju ledig just denna dag.Älskar festivaler.

Musik är bland det bästa som finns. och knäppt konstiga klädda fan.
dansa i glädje, high fiva sin bästa vän när något bra sägs mellan bandets låtar. och att få titta på massa härligt peppt folk.


att få dela musikupplevelser med vänner och vänners vänner. 


till känslan av att få se ett av ens favoritband live. high five till livet!


Likes

Comments


Jag kom att tänka på en heldag som spenderades vid Hornstull senast jag var i Stockholm.

Efter en promenad längts vattnet från Skanstull till Tantolunden kom jag fram till något som såg ut att vara en tillfällig privat festplats. men såklart hade jag helt fel, Efter en noggrannare titt så var det en nyöppnad boulebar. Här kan man köpa kaffe, äta mat eller spela ett sätt i boule, allt under öppen himmel. Så mysigt med saker som existerar utomhus tycker jag

Tips tips till att göra på en kompisdejt, en aktivitet med familjen, osv, osv.Tips nummer två är Hornstulls marknad (Hittade en skinnjacka och ett par reebook sneakers för 140 kr!!!) Marknaden är mellan maj-okt och tillgänglig varje lördag och söndag. Det finns verkligen allt att se och köpa. Från konst, mat, kläder, vintage etc.

Rekommenderas att göra en söndag istället för att ligga hemma och kolla på netflix och äta popcorn, då andra redan gör det kommer du att ha alla marknadens fynd för dig själv.Likes

Comments