Poddens andra avsnitt innehåller ett så himla fint samtal med Rebecca Fexby. Rebecca har pluggat fotografi i fler år men, har idag valt att inte jobba som fotograf. Vi pratar om alla ideal som vi blir matade med varje dag, drömmen om ett inkluderande samhälle, genus och fotografi och såklart varför Rebecca inte jobbar som fotograf. Rebecca har en passion för foto och har en examen i yrkesfotograf kommersiell fotografi. Detta samtal är via skype då Rebecca bodde i Berlin och jag i Stockholm när samtalet spelades in. Här kan du hitta Rebeccas blogg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hallå!

Har inte alls förstått att det snart är jul. Det var igår när det tredje ljuset tändes i adventsljusstaken som jag kort hajade till att julafton snart är här. Men som icke-jultiders-högsta fan tänkte jag att detta ska bli en julfrizooon. Alltså här på bloggen. Då var det sagt!


Det som vi annars måste prata om är frukost. Frukost i alla dessa former. Vilket jag har nämnt här och här och som är min absoluta favvomåltid. Men har tappat lite grejen över det pga. stress senaste tiden. Bring me your best breakfast tips, snälla!


Likes

Comments


I november bjöd jag hem mina vänner till en fest. Jag bad de komma utklädda vilket de tog på fullaste allvar.


Jag blev helt betagen av mina vänners kreativitet. Men mestadels var jag glad över att de kom och dansade hela natten.Gillar så mycket av att ha vänner runt omkring mig och speciellt mycket i festliga sammanhang.Likes

Comments


Här kommer mer tips på vad att se. Vad gör man inte dessa gråa dagar i november förutom att ligga i sin säng och kolla in bra saker på exempelvis SVT play. Detta har jag spanat in senaste.


ÅNGESTBILEN

Har ni lyssnat på ångestpodden? inte jag. Trots att min bror har tipsat mig x-antal gånger så har jag undgått dessa två queens som pratar om viktigheter så som ångest. Men nu såg jag deras första webb-avsnitt med William Spetz och tycker detta var så mysigt och avslappnat att se. och såklart väldigt intressant. Perfekt längd på avsnittet. Såg detta exempelvis under tiden som jag dukade fram och åt frukost. Finns att se här.
EDIT TALKSHOW MED PARISA AMIRI

Parisa Amiri har just nu en utav de bästa talkshows som existerar i detta universum. I edit talkshow pratar man om populärkultur och samtid OCH det är fasiken alltid bra liveuppträdande i slutet av avsnittet. Första avsnittet handlade bland annat om kroppshets och så var en av mina *media favvo personer* Brita Zackari med som gäst. Jag tycker detta var så bra så bra så bra. God bless in och se bara!det var det hela. kram och fin torsdag till alla!
Likes

Comments


Detta är en norsk serie som nu är uppe i tre säsonger. Serien handlar om ett gäng ungdomar som är bosatta i Norge och går på gymnasiet. Varje säsong har fokus på en person. Hitintills har vi fått lära känna Eva, Noora och nu Isak i säsong tre.

Detta är nog den mest trovärdigaste serien som jag har sett. Den är on point, varje avsnitt, hela tiden. Känslan av att allt nästan allt spelar så stor roll i hela världen hela tiden, och allt annat kan dra åt helvete, hugger i bröstet. Ångest, humor, hångel, sex och så vidare är något som skaparna leker med i sitt manus.

Seriens skapare har noga skrivit detta manus. Exempelvis har de två grundarna av serien haft djupintervjuer med norska tonåringar runt om i Norge, vilket gör att serien har en balanserad berättelse av hur verkligheten kan se ut för tonåringar. Men det som kanske bör förtydligats är att detta är en fiktiv historia även fast man nu kan hitta karaktärernas sms-konversationer, Instagram och chattgrupper runt om på internet vilket kan göra det svårt att särskilja från det verkliga livet och det fiktiva.

Fick den här länken skickad till mig med orden "Otroligt. Du var först". Dock så är jag nog långt ifrån först med att sprida detta och av att ha sett denna genialiska serie. Men det som är sant är att jag har tvingat många tinder dater, kompisar och kollegor till att se detta. Gör det du med. OBS! risken för att låsa in sig en hel helg, stänga av mobilen och sträckkolla alla säsonger på raken är hög.

Här kan du se alla avsnitt.

PS:om du tycker att det norska språket blir för svårt, även med undertext till, kan du vänta till jul för då börjar säsong 1 av Skam att sändas i Sverige, översatt.

Likes

Comments


VISSTE DU ATT DET FINNS PRICK NOLL SVENSKA PODCASTS SOM HANDLAR OM ÄMNET FOTOGRAFI OCH KVINNOR?
NÄR MAN LÄSER EMMA SVENSSONS UNDERSÖKNING OM HUR FÅ KVINNOR SOM ÄR REPRESENTERADE AV EN AGENTUR OCH HUR SKEV FÖRDELNINGEN AV KÖN Av FÖRELÄSARE ÄR UNDER FOTOMÄSSAN BLIR MAN ARG OCH UPPGIVEN.
FRÅN ATT HA VARIT ETT STARKT MANSDOMINERAT FÄLT SÅ ÄR DE FLESTA INTRESSANTA FOTOGRAFERNA NUMERA KVINNOR.
DEN HÄR PODDEN HANDLAR OM ATT HÖJA RÖSTEN FÖR KVINNAN. KVINNAN SOM FOTOGRAF.
-->LYSSNA HÄR! <---


Likes

Comments

Som tidigare nämnt ska jag flytta från Linköping och spendera en tid fram över i Stockholm.Fingrarna på handen räcker inte till för att räkna hur många gånger en fyttkartong har packats och packats upp. Burits i trappuppgång med hiss och ibland utan hiss. Kartonger som har förflyttats sig från punkt a till b. kartonger som har varit oöppnade för ovisshetens skull, möbler som har sålts av, möbler som inte alls har köpts.Snart börjar en hösttermin i the capital of scandinavia. I sin vanliga ordning kommer jag och så många andra förlita sig på ett andra, tredje eller eller ett fjärdehandskontrakt. Byta från bostad till bostad eller stå utan bostad.För att glömma bort ångesten eller den molande oron över att just mitt boende till hösten inte är hundraprocentigt klart drömmer jag mig bort på pinterest, bland gröna blad som dekorerar rum. Rum som blir magiskt vackert.

Något som är hundra procent sant är att jag i mitt framtida hem ska ha växter i prick alla rum,

Bilderna hittar du här på min pinterest. 


Likes

Comments

Hej Blöggen!


Jag är i ett mentalt meltdown pga. att jag jobbar sex dagar i veckan. s e x d a g a r i veckan. Japp, Hinner inte med att leva livet det vill säga sola, bada, dricka drinkar, åka på roadtrip, sena sommarkvällar, skogspromenader, se solen gå ner, se solen gå upp, nattbada och till det viktigaste av allt: jag hinner inte hänga med vänner.
Det enda jag gör nu är att jag befinner mig inomhus, jobbar nio timmar och ser sommaren passera..


En sak som jag ändå måste hinna med att göra är ju såklart att äta. Denna maträtt tar ca 3 sekunder att göra!!!! okej, jag medger att det tar lite längre tid att tillaga men, ni fattar grejen?! Den är så enkel att göra. Och så uppskattad när en exempelvis är dödshungrig.

Ingredienserna är stekt halloumi med sesamfrön + de som finns i kylen hemma. vilket i detta fall var bladsallad, böner tomater, kikärter som min kyl erbjöd.En annan dag adderade jag clementin, glutenfritt couscous och keso. MUMS!

Hoppas ni har en fin sommar on going!


Likes

Comments


Vi kastar oss tillbaka tre dagar då jag åkte till Omberg med Jenny och Johanna. Vi packade in oss i bilen med lunch, vandringskor och var redo att bestiga berget och skåda utsikten av Vättern.

Omberg ligger precis mellan Jönköping och Linköping, om jag har förstått det hela rätt. Här finns leder som tar en runt bland grönska och bokskog, granskog, snor, stigar osv.

Efter ett tag gick det att ta vara på lugnet som spred sig över att vara i skogen. Inte ett uns av stress. Vi gick, vilade, pratade eller var helt tysta.

Äta lite vildahallon och vara uppmärksam på vart man satte fötterna i det höga gräset.Regnmoln som låg och lurade över oss, blåst som rensade hjärnan och sol som värmde själen.Likes

Comments


Sommaren är precis utanför lägenhetens fyra väggar men, med min franska balkong tycker jag inte att den får komma in och hälsa på ordentligt. Efter en fundering öppnade jag fönstret på vid gavel och vips så letade solstrålarna längre in i lägenheten vilket skapade känslan av balkong. Mycket nöjd över den enkla men dock brillianta idén :)))Jag hade bokat date med Lisa och bad henne komma hem till mig på frukost. Jag bjukkar på veganska-glutenfria-(pause för att andas)- pannkakor sa jag och Lisa kom.Egenligen så var vi svinnervösa över antagningsbeskedet. Det kom ju idag. Vi skulle få reda på vad som skulle hända i höst. Skulle vi komma in på den universitetsutbildning som vi hade sökt?Såklart vi gjorde!! Här sitter den blivande beteendevetaren som äntligen ska få skriva sin C-uppsats och jag, jag kom in på min mediepraktik- kurs. Hurra för livet!Likes

Comments