platt som en pankaka.
Det är verkligen skavsårs tider nu, pälsen står som spön i backen och såren blommar värre än tussilagosarna.
Igår när jag red så fick han skavsår/sår i karleden fram. Av va faan då? Han har ju haft sin mugg bak och vart fin i fram.
Det gick förövrigt sådär bra att rida igår, vi hade lite svårt att komma i kontackt med varandra så vart en hel del galopp. Gick bättre tillslut men inte helt nöjd och han va nog inte helt nöjd med sitt skav...
Idag skulle vi ta en lång härlig skritt i det fina påskvädret. I morse när jag for från jobbet tänkte jag jaja en oskyldig liten vit hinna på backen. Vaknade och insåg att den inte va så oskyldig, inte oskyldig alls. Massor med snö..... jag ville bara somna om men där stog R så söt med en kopp kaffe så det va bara att poppa upp till en vit verklighet.
Måste man påriktigt brodda hästarna igen nu eller kommer fanskapet försvinna innom kort?!

Har alltid sällskap när man borstar tänderna eller tvättar händerna. Sen stjäl han alltid ploppen som ska sitta i översvämningshålet. Bär i väg den och gömmer den.... 😂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har vi testat dom nya skorna och ridbanan. Funkade fint äntligen 😀

Började med en morgon kaffe i stallet med mamma. Alltid mysigt.

Fortsatte mitt arbete med att kunna hålla en aktiv galopp utan att tappa den i svängarna. Det gick hyffsat bra idag faktiskt. Även fast jag fick säga till oss att komma ur vår bekvämbubbla som vi lätt hamnar i ibland.
Med tanke på att han luffsat omkring på myspys prommenader hela helgen så är jag iaf riktigt nöjd 😀

Nu ser vi fram emot hoppning om några dagar. Lite mer lydnad och någon skogstur först bara 😍

Likes

Comments

Jag känner mig som ett barn på julafton. Äntligen nya skor på hästarna, glänsande fina och alldeles underbara. Har förbokat tider hela vägen fram till Orsa meeting nu så jag har nya skor till dess 🤗 Peerfect.
Så i morgon blir det premiär på den bantade ridnbanan, hade gärna gjort den nu men nu blir det jobb till sena kvällen.
Tog ett varv på banan igår när jag och Mackan va ute på promenad och det såg lovande ut så jag är spänd av förväntan.

Likes

Comments

Det här regnet kom väldigt lägligt. Mamma och pappa vart klara med banbantningen i helgen och lite regn och sedan salt på det är ju perfekt.
Skulle ha provridit en liten jogg på banan idag men skorna satt för mycket på tvären och hovis kommer i morgon så jag får hålla mig till tåls och låta banan baka till sig till i övermorgon.
Vågade inte släppa ut dom heller så nu står dom inne och mumsar hö och slipper ju dessutom regnet så det låter ju inte så illa ändå. Får bli några små prommisar bara så dom får röra lite på sig iaf :)

Likes

Comments

Medans jag va på jobbet så började ridbanan banta med stor hjälp av mamma och pappa. Den var rätt ojämn och för mycket sand på vissa ställen plus att högen tog upp massa plats. Nu är det lite mindre och mindre ska det bli. Så glad och tacksam över att ha så guldiga päron ❤
För övrigt så lälälängtar jag efter hovis räknar dagar och snart kan jag börja räkna timmar 😀
När jag kom hem idag så vart jag mysattakerad av Ovis och Mackis och Råttis och Sveis och Richis det va mysigt.

❤ hopp och styrka till alla drabbade, nästan drabbade, alla med närhet till drabbade och alla andra i stockholm och världen.
Jag är glad att min Ousa är en snabb och stark löpare, fick sån klump i magen när jag läste du vart där men lättnaden av att du iaf fysiskt är ok är stor❤

Sveis va ute med Richard men ville in till oss snuttisen 😍

Likes

Comments

Idag uppgraderade jag fårskinnspuffen på skavsårssidan till en ännu större puff och red lite travbommar.
Jag har någon konstig åkomma som antagigen kallas förkortdistans syndrom.
Jag stegar lägger en bom/hinder enligt alla konstens regler och sen när jag står på backen så ser det så sjujävla långt ut så då kortar jag. Fixipixar iordning hästen och ska göra övningen och inser att det är alldeles för kort. Till saken hör oxå att Mackan lider av har du väl hoppat av så har du syndrom och vägrar stå still när jag ska upp igen så att hoppa av och länga är ett halvtimmes projekt. Så det vart några vändor med steglängd av en shettis men det funkade ändå 😂
Nästa gång ska jag vara modig och inte korta avståndet....

Likes

Comments

Jag tror vi är up and running för ordförande posten i småskit va fan finns ni för klubben.
Dels så har vi lilla skavet som ja såklart sitter på fel ställe och sen tog jag det illa valda beslutet att slå på sulor en omgång till kunde ju vart bra men vart skiiit.
som tur är så har jag ju den bästa hovisen "Östlunds hovslageri" Robin som kommer farande tidigare än beräknat, så även fast jag inser att jag gapar för för mycket med nutidens otur hoppas jag att skorna sitter till dess.
I vilket fall idag fluffade jag upp fötterna och så tog vi en tur i skogen och stormen jäklar va det blåser just nu men hästarna va iaf pigga och glada.
Börjar dock inse att någon hemma tävling blir det nog inte kan ju inte komma på tävling i typ fluffboots.

Likes

Comments

Är inne i jobbjobbjobb period och inget blir varken hackat eller malet. Jobbar natt helg just nu och är helt däckad mest hela tiden.
Har inte ridit på ett par dagar och det är väl både jobb och ett oturligt litet sår som ställer till det. Ingen fara med såret men sitter precis bakom sadelgjorden så man kan komma åt det med skänkeln om man har otur. Men är bara som ett litet skav så kanske med lite fårskinspuffochfluff runt stöveln att det funkar att rida en liten sväng idag. Om jag vaknar i tid dvs. 😏
Nåväl. Det är tur man har ett bra team när man är jobbväck. Utan mamma och pappa och Richard hade det vart kämpigt denna helg och i morgon kommer Jenny och rider Råttis en sväng.

Mackan njuter av promenad med mina päron och Ove är på jakt 😍

Likes

Comments

Red ett pass på banan i morse och trotts att banan inte va sitt bästa jag så gick det bra. Vi övade på galoppen att även fast det börjar bli lite jobbigt måste man ändå lyssna och vara med genom svängen.

Vi har ju haft lite problem med att orka till omhoppningen då vi tappat mycket fart i svängarna och åkt på omtramps distanser och jag tror inte herren är så trött som han påstår utan mest lite bekväm faktiskt för det är bara jag som flåsar när vi kommit ut från banan.

Nåväl,
skon sitter som den ska och vi har haft en bra da.
Hoppas den fortsätter vara snäll 😇

Nöjd efter passet 😀

Ove har upptäckt att man kan klättra i träd 😍

Likes

Comments

Idag vart inte alls som tänkt. Hade byggt upp några galoppbommar eller lagt ner några kanske det heter när dom ligger på backen 😂
Men hästkraken hade tappat sko och när jag väl fått på skofan så va de bäcksvart ute.
Hade kunnat ge oss ut på en mörker ritt men vid det laget va jag redan uppgiven.
Påt igen i morgon förmiddag innan han hinner tappa skon igen för det va inte exelent passform på skon jag lyckades skramla fram. Richard sa att vi kör övningen på fredag men jag tror jag tjuvtränar lite i morgon.
Lyckades iaf ta mig ut på en joggluffs runda.  Jag säger pre Derby i Orsa Richard kallar det Pre vasaloppet. men jag vette fan jag vette fan. Jag kommer ju lixom aldrig mer ha sån tur att ingen ramlar framför mig o nerförsbackarna igen..

Likes

Comments