Är jag tacksam att det känns som vår och att vi slapp bakslag just idag. Då känns det som att det finns hopp.
I morse kom mamma förbi så vi drack ett par koppar kaffe utanför stallet i morgon solen. Mackan var mindre nöjd han tyckte vi satt för långt bort, vi va hela 2 m bort. men på vintern brukar vi sitra inne i stallet och då har han iaf en bättre chans att snika åt sig en klapp eller sno min macka.

Sen red jag en sväng. Han kändes något lite mattare idag men vi red ut igår och då höll dom på att bli uppätna av en julgran som lagt sig på vägen jag betvivlar att julgranen verkligen var köttätande men det gick nog en del energi åt att hoppa omkring och ha vårkänslor i blåsten. Men är det någon som saknar en förrymd köttätande julglan så finns den att återfå längs vår väg.
I vilket fall som hellst så kändes han fortfarande helt ok så i morgon blir det lite bommar igen får se vad vi kan knåpa ihop för spännande övning att göra 😀

Det har varit en hel go dag och det bästa av allt är att den inte ens är slut än 🌞

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Kom igen nu.
Jag vet att detta med att besämma sig inte alltid är så enkelt men nu räcker det. Jag vet att de gamla bönderna enligt bondepraktikan säger att det blir 7 bakslag med snö innan våren är här men måste dom rackarna alltid ha rätt?
Kan det inte bara räcka med snöande nu och bli en fin vår med sol, kvittrande fåglar och osnöigt och oisigt.
Idag fick jag iaf fara hem från jobbet på bart underlag jag hoppas det är lika trevligt att vakna sen, Inget mer velande nu vädret 😉

I förrgår red vi lite krumelurer mellan stöden som vi hade vid bomjobbet i fredags och Mackan va så fin och glad och underlaget på banan va nog det bästa hittills hoppas flytet fortsätter såhär isf blir det kanske årsdebut snart 😀

Här är mina växande små växter Babychilli och Elefantis 😀⤵

Babychilli är snart större än Elefantis 🙈

Likes

Comments

Igår red vi över lite småbommar för första gången i år. Dom har alltså fått en ordentlig paus från hoppning och bommar. Vilket kändes helt rätt igår för båda hästarna va jätte glada och duktiga 😍
Men måste erkänna att jag haft lite panikångest över att jag ligger efter inför tävlingssäsongen men det känns mycket bättre efter igår, även om jag vet att vi har mycket jobb kvar innan vi är starka. Men det kommer, jag vill bara ha kul i år och släppa lite på prestationsångesten så jag ska försöka slappna av och njuta lite mer.

Likes

Comments

Nu är det pågång.
Har påbörjat träningen inför derbyhoppningen i sommar. Sist höll jag på att tuppa av. 22 språng utan att andas är tuffare än det låter om man är otränad, så i år ska jag försöka att träna lite så jag åtminstånne har lite kondition om jag misslyckas med att andas 🙈
Borde tagit tag i detta för länge sedan meeen bättre sent än aldrig I guess.

Nu är det lerigt och poof så har Mackans mugg återkommit, måste installera en slang så jag kan spola av benen verkar inte räcka med att borsta och smörja just nu.
Hoppas det ser ok ut så han är med på bompasset i em annars får han tulta runt på en promenad 😥

Inte alls bra men en början iaf.... typ.

Likes

Comments

Det blåser verkligen storm.. typ.
Undrar om det är våren som blåser hit eller bort.
Den är iallafall pågränsen till här nu och jag tycker den kan blomma ut och stanna.
Påtal om blommor så måste ni få veta att elefantis lever.. än.. 😀 och babychilli har blivit jätte stor ni ska få se sen 🌱😀
Har sladdat banan och byggt upp ett par småskutte hinder som står redo inför fredag nät vi är redo för lite bomarbete och småskutt 😀 iha!

Likes

Comments

Denna helg har vart grym. Så fint väder eller ja iaf igår men så länge banan är tinad får det vara vilket väder det vill typ kanske inte regn då men ändå... 😉
I fredags longerade jag för att försäkra mig om att min lilla krabat inte var halt och lördag och söndag vart det ridning på banan mest mjuka upp och få honom lite uppmärksam på arbete igen. Så igår försökte jag öka på kortsidorna i galoppen på böjda spåret och minska på långsidorna det gick sådär han vart lite pigg stark så vi har sannerligen att jobba på nu men nu närmar det sig att börja hoppa igen. Det ska bli kul 😀

Idag longerade jag ingen för att kolla att allt fortfarande stog rätt till efter 2 dagars ridning och det såg fin fint ut 😀

Likes

Comments

Mackan är ohalt och ovarm i alla hovar nu yes! Alltså om jag har samma tur i morgon som idag så kan jag skratta mig lycklig.⤵
Mackan ohalt check ✔
Ridbanan helt ren från snö och mjuk check ✔
Ingen huvudvärk på första gången på 2 dagar check ✔
Snacka om att känslan av att ha för mycket flyt infinner sig men nu, just nu tänker jag bara segla vidare på den vågen. Sail away sailor yeees.
Har vart till Royal Ridsport i Norberg och köpt nya brodd och slipat ner så nu har han ombroddad runt om. Super go butik det där.
Nu ska vi tapetsera.
Tjipp.

Godis? 🤔😍

Likes

Comments

Skulle rida i Söndags men vad händer. Jo Mackan är halt.
Nej nej nej tänker jag vad har nu hänt.
Jag har känt att han vart lite varm i en hov när han stått inne ett tag efter insläpp men han har inte visat nått annat och tänkte att jag känner på Råttans ben oxå och han va oxå ojämn i hovarna så tänkte att det kanske va typ så efter skoningen när dom är nyverkade och att vädret är som det är lite halt hårt och knöligt.
I vilket fall så pratade jag med bästa hovis och jag drog av skon iom att dom har sulor än och det är sand framme på vissa ställen kunde det ju hamnat under.
När skon va av insåg jag vad som antagligen va problemet. Broddarna va längre än va skon va tjock och han hade en liten grop i hoven där brodden satt.
Jag bytte till brodd med kortare gängdel och slog på skon igen och dagen efter va han inte alls varm längre dock lite öm i traven fortfarande men betydligt bättre.
Jag hoppas allt jag kan att det är löst nu och se upp allihopa så ni inte gör samma korkade misstag som jag så här på vinterns höst.

Likes

Comments

Idag har det varit vasalopps söndag så 8.00 i morse satt vi bänkade med kaffe muggen i högsta hugg.
För 4 år sen stog jag typ redo på startlinjen.
Höll på att missa starten vart såklart nervöspissnödig och stog i kö till toan och svettades och va skit stressad för kön va as lång men kul att starta med att va pissis så jag stog vackert kvar och sen sprang jag till skodorna knäppte på dom och tog på mig stavarna tänkte ta ett pustande yes jag han andetag men då gick starten.
Det va en kul upplevelse men dom där fina spåren man ser på tvn fick jag då inte uppleva mycket av 🤔
I år vart det aldrig riktigt spännande förrens på upploppet alltid kul om någon bryter ut tidigt man hejjar alltid lite på att den ska klara det och gå segrande ur det.
Sen vart det 5 milen det va spännande min Favvis Hellner såg lovande ut från och till men va inne i en svacka när det skulle avgöras. Synd.

Jag va något lycklig och lättad när jag kom imål. Jag hade klarat alla nerförsbackar. puh. 😀

Likes

Comments

I morse vaknade jag med migrän och en förkylning som fortfarande lyser med sin närvaro.
Tänkte bara lägga mig ner och ge upp men fick vackert lägga dom planerna på hyllan.
Idag vart hästarna skodda och fina om tassarna dock fick jag till min besvikelse inse att snösulorna får sitta på en omgång till, hade hoppats på vår. jaa..jaa..
Fixade iaf stallet och började må lite bättre och lagom till dess hade tro de eller ej banan tinat så jag red båda pållarna en sväng och medans jag red Mackan hade R hunnit hem så fick tillochmed banan sladdad medans jag red och då vart den ännu bättre. Sååå glad. Kan inte Thor och alla vad ni nu heter väder gudar vara på min sida nu så banan håller sig fiin som nu. Snälla? 🙏 😁

Likes

Comments