Header

Morotspannkaka med ingefära och kardemumma
- lagom till 2-4 portioner

2 st ägg
2 dl havregryn
2 st medelstora morötter
4 dl mjölk
Ingefära
Kardemumma
Kanel
Salt
Ekologisk kokosolja eller valfritt matfett till stekning

Riv morötterna grovt. Blanda ihop alla ingredienser (jag använde inga mått till kryddorna så kör på efter tycke och smak), mixa sedan alltihop med en stavmixer till önskad konsistens. Tillsätt matfett i en upphettad stekpanna, stek. Toppa sedan kalaset med frukt, bär och vaniljkvarg. ENJOY!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I flera dagar nu har jag haft en underliggande irritation som legat och gnagt i kroppen, jag vet inte varför men den har funnits där och gjort att dagarna har känts lite motiga, så imorse innan jag klev upp ur sängen bestämde jag mig för att forma en intention för dagen. Jag bestämde mig för att jag skulle vara på strålande humör från morgon till kväll, låta bli att störa mig på småsaker och ge människor i min närhet mer komplimanger än vanligt, och oj vilken dag det har varit. Dagens timmar har till stor del bestått av studier med en klasskamrat, sammanlagt 9 timmars studier tror jag att vi fick ihop. Mellan varven skrattade vi så att vi fick ont i magen, det var skönt och välbehövligt. Jag tog en paus och körde igenom kroppen 1,5 timme på gymmet, så j*vla skönt rent utsagt. Fick utlopp för all den överflödiga energin som legat och bubblat inom mig de senaste dagarna och tankarna fick möjlighet att fokusera på annat än medicinska diagnoser och behandlingsmetoder för en liten stund. När jag kom hem lät jag kreativiteten flöda och jag kom på ett nytt väldigt lyckat pannkaksrecept med morötter, ingefära och kardemumma. Det låter inte särskilt gott, men ack så bra det blev. Lägger ut receptet i nästa inlägg. Kvällen tänker jag avsluta med yinyoga i vardagsrummet och det är höftöppnande positioner som står på i fokus på dagens pass. Det sägs att mycket känslor sitter i höfterna och att man med hjälp av höftöppnande positioner kan trigga dessa och få ilska, irritationer och andra oönskade känslor att vädras ut. Det är så underbart hur utformandet av en intention kan ändra inställningen till dagen, livet och omgivningen samt göra den alldeles fantastiskt och fin.

Hade ingen passande bild till inlägget, men denna bilden skriker lycka för mig och därför väljer jag den.. En av mina favoritbilder, tagen på en av mina favoritplatser, med en av mina närmsta vänner. 
​LOVE LOVE LOVE 

Likes

Comments

Godkväll älskade underbara! En ledig eftermiddag har passerat, skönt - men söndagsångesten börjar tränga sig på. Imorgon är första dagen på sista terminen, termin 6/6. Det är sjukt och stort, jag ser fram emot examen och är taggad till 1000. Veckan kommer vara sprängfylld med studier och träning och därför har jag förberett lunchlådor. Pulled chicken, sötpotatischips och blandade grönsaker, även lite ugnsbakade potatis- och morotsstavar till sambon, mmmh ser fram emot matlådorna denna vecka. Jag passade även på att göra jordnötssmör, då mitt precis har tagit slut. Jag valde att använda mig av kallpressad kokosolja för att få en len smak av kokos i smöret. Perfekt att ha på frukostgröten tillsammans med äpple, banan och bär. Det är super enkelt, nyttigare, billigare och framförallt godare än det som finns att köpa i butik.

Jordnötssmör med en touch av kokos

250g jordnötter
1-2 msk kallpressad kokosolja
0,5 dl vatten
Salt efter smak
Önskar du ett sötare jordnötssmör kan du tillsätta lite honung

Börja med att rosta jordnötterna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna, salta efter smak. Häll över jordnötterna i en mixer och mixa några minuter tills det blir en grynig massa. Tillsätt kokosolja och vatten, mixa ca 2-3 minuter. Häll upp smöret i en burk och förvara det svalt.

Likes

Comments

Godmorgon på dig du solstråle som läser detta! Det är söndag och klockan har redan hunnit bli lunchtid. Idag låg jag kvar i sängen och snoozade en bra stund innan jag knäppte på tv'n för lite morgonfilm, äntligen känner jag mig utvilad. Jag steg sedan upp, laddade kaffebryggaren, tog mina vitaminer och började förbereda frukost. Jag gjorde en sååå god smoothie som smakade morotskaka. Casper uppskattade den också, vilket är ett plus då jag lär göra den ofta framöver. Jag tänkte därför dela med mig av receptet här, så att ni inte går miste om något mumsigt. Receptet är lagom till 1-2 personer.


Smoothie med smak av morotskaka

1 banan
1 morot
0,5 tsk kardemumma
0,25 - 0,5 tsk kanel
1 krm ingefära
2 dl vaniljkvarg
1/4 dl vatten

Finriv moroten och skär sedan ner banan i mixern. Tillsätt malda kryddor, vaniljkvarg och vatten. Mixa och njut!

Likes

Comments

​Första inlägget någonsin och det känns riktigt bra. I flera månader har jag funderat på att börja skriva dagbok, inte för att skriva om vad jag gör om dagarna utan snarare för att skriva om tankar och känslor som jag vill reflektera över. Därav valet av namn. Svadhyaya är sanskrit och betyder självkännedom. I 2,5 år har jag ägnat mycket tid, energi och tankar på studier och om hur jag vill vara i min framtida roll som sjuksköterska. Det har resulterat i att jag ibland glömt bort vem jag vill vara som människa och vad jag vill åstadkomma i mitt liv. Därför tänker jag från och med nu unna mig själv några minuter varje kväll där jag skriver ner och reflekterar över tankar, känslor och beteenden som funnits under dagen, så att jag inte glömmer bort och går miste om värdefullt nytänkande och möjligheter till förändring. 

Likes

Comments