Header

Idag är det onsdag. Den har väl varit som den varit, morgonen började bra fast barnen var jätte trötta så kämpade vi oss alla upp och drog iväg med cyklarna till skolan. Janina och jag smet in på Coop på vägen hem och köpte lite kex och pålägg, ja och så blev det baguetter som fick följa med hem som vi intog till frukost framför en film.

Men trött som jag har varit de senaste dagarna har det inte blivit så mycket gjort. Det är mest tvätten som går i högvarv och disken. Storstädade gjorde jag ju för en vecka sedan men det ser ut som ett bombnedslag så det skall kanske också göras idag.

Men mitt humör idag har inte varit så stabilt som det bör vara. Men barnen har tålamodet utan problem räckt men till att Jonas ska ta hem någon som skall kolla på garage taket i kväll så vi kan göra det innan vintern kommer gjorde mig inte jätte glad. Jag kunde inte låta bli att skälla på honom för att han tar hem massa folk så man inte riktigt kan slappna av och ta det lugnt. Jag hatar när man är trött och känner att man inte alls är roligt sällskap och det enda dyker upp folk. Då menar jag inte sådana som jag känner bra utan andra som man behöver vara lite på hugget för att umgås med.

Och ännu värre är när det är stökigt då. Illustrerad jag inte släppa in folk. Jag vill liksom gömma mig bakom allt och låtsas att jag inte finns till överhuvudtaget. Och det är så det ser ut just nu iaf enligt mina ögon. I andras ögon kanske det inte är så farligt då jag plockat en del idag. Men jo det är hemskt och får mig på ännu sämre humör.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hösten är här. Skolorna har börjat, höstprogrammen på tv har börjat, det är mörk på kvällarna, fint på dagarna, kallare friskare luft och så mycket annat. Men jag älskar det verkligen!

Visst att vi inte haft någon riktig sommar i år utan det har mest varit mulet, kvavt och kladdigt men det är helt okej för min del. Det skulle vara dumt att klaga det är ju ändå inte jätte långt till nästa sommar.

Men detta med hösten är något jag alltid längtar till, att kunna tända ljus när man tittar på tv eller läser, och att kunna se lövens skiftande färger är något som verkligen ger mig sinnes ro.

Många gnäller att det blir kallare och kallare och visst det är väl inte jätte roligt men alla årstider har sin charm och jag älskar dem alla och hoppas på en rejäl vinter i år med massa snö som får ligga kvar under hela lovet för barnen.

Likes

Comments

Ny vecka. Nya möjligheter som många säger. Men det stämmer ganska bra i stunder i livet. Denna vecka har inneburit lite nya saker i vårat liv. Julia har börjat i förskoleklass och det är nu dags att gå upp på morgonen för oss alla. Klockan 8 börjar hon så klockan sju är det bara för alla att gå upp. Frukost är hon inte förtjust i att moffla i sig vare sig så tidigt eller så fort efter hon vaknar så med en frukt i magen eller vad hon är sugen på så ger vi oss av på cykel kl 7.45. Det är ju tur att vi har bara några minuters väg dit. Skulle vi cykla fort skulle det högst ta 5 minuter.

Jag börjar jobba igen på torsdag men det är bara en ensam natt så Det är bra för att vända tillbaka dygnet till jobb igen. Jag har ju knappt varit vaken efter 00 på hela sommaren inte ens 22 är vanligt att jag är vaken. Jag är en riktig sjusovare. Men jag älskar mitt jobb och jag känner mig faktiskt taggad att komma tillbaka då semestern har känts extremt lång i stunder. (och då börjar jag ändå 1 vecka och tidigare än tänkt)

På onsdag nästa vecka börjar Janina på förskolan också, tänker inte lämna henne tidigare alls då allt verkar så fruktansvärt jävla struligt på förskolan så hon får vara hemma med mig. Vi funderar också på om det inte blir bra på förskolan att ta hem henne helt där ifrån så hon slipper må dåligt i sådana fall skulle hon få vara hemma med någon tills förskoleklassen börjar. Visst låter inte helt roligt men vad ska man göra om hon inte kommer trivas?

I morse åt iaf hon och jag frukost på stan efter vi lämnat Julia, allt för att hon ska få lite ensam tid med mys då hon i stunder kan behöva det. Men vilket barn gör inte det?

Likes

Comments

Började morgonen i regnväder men under bilfärden till ASL slutade det regna. Passade på att ringa förskolan om Nina när vi kom dit. 1 timme tog samtalet. Jag fick fram att dem satt henne i en grupp med en tjej som hon verkligen inte gillar och som hon aldrig lekt med eller liknande, en tjej vi tagit upp på utvecklingssamtal att hon verkligen inte gillar. Men nej det var Nina, en kompis hon leker med, en tjej som hon verkligen inte gillar och en annan hon inte leker med och sen 13 killar. I mina ögon inte okej!! Jag blev fly förbannad så förhoppningsvis fixar dem det hela. Men ändå hur ska 4 tjejer som är placerad med 13 killar hävda sig? Det är inte heller okej. Men förstår ju att inte alla tjejer kan vara i en grupp och killarna i en.

Men! Jag blir så grymt besviken!!! Framför allt på att ingen annan förälder hade ifrågasatt hur detta ska gå, hur barnen delas upp för barnens bästa så barn som inte gillar varandra hamnar i samma och så att alla som är bra kompisar hamnar i en. Det är våra barn det gäller. Visst om det så bara är för ett år. Men tänk er ett år i barnens ögon. Det är hur långt som helst och kan förstöra många år framöver pga utvecklingen och deras självkänsla. Dem har inte valt att delas i olika grupper som skall vara fasta när dem innan fungerat som en hel grupp men att vissa barn mår bra i samma mindre grupper med samma barn är ju i studier sant. Men mår dem enligt studier bättre av att bli uppdelade i grupper som är samma som troligtvis kommer leka samma saker varje gång dem har fri lek och inte får leka med dem som dem annars i alla år velat leka med och som varit deras trygga punkter?

Men ingen annan hade bett om extra föräldramöte, vilket jag tog upp med förskolan men de tyckte det inte är befogat då ingen verkar framfört att dem ogillar idén på det här.

Jag vill att mitt barn ska ha möjlighet att leka med dem som hon vill för dagen (Inte i bestämda mindre grupper där hon säkerligen kommer känna sig mer utsatt) kunna ha chansen att leka med mer än en tjejgrupp som då kommer bestå av tre so. Kanske vill leka något annat medans den fjärde inte alls vill det och inte känner sig välkommen och lycklig med att leka med killarna. Varför ens utsätta barnen med Tvång att ens vara i en grupp med någon dem inte går ihop med bara för personalen tror att alla barnens olika personliga problem med andra kan lösas. Men om man inte går ihop med någon ska man inte behöva vara i en liten grupp med dem. Men enligt dem så får barnen lösa sådana problem. I mina ögon helt sjukt!

Nej jag blir förbannad och kommer kämpa för rörliga grupper med mer utveckling, mer vänner och med att barnen inte skall känna sig obekväma i Det hela.

Men kan tycka att flera föräldrar ska framföra sin tanke och funderingar så barnen ska slippa må dåligt sista året på förskolan. För wåga och wilja har alltid jobbat för att barnen skall få välja vad och vem dem ska vara med tex. Men detta är ju tvärs emot.

Likes

Comments

Igår var det soligt och fint så vi ville inte sitta inne så vi begav oss till Vallby friluftsmuseum i Västerås där ska dem ha lite djur och fika. Men det var dåligt igår då knappt några djur var ute att se. Barnen var inte jätte intresserade men man är inte alltid gjord av pengar så att göra lite gratis aktiviteter är bra både där plånboken och för barnen att lära sig. Vi åt iaf lunch där och åt en jätte god sallad och så hade dem en underbar blomkålssoppa man fick ta av som till och med barnen älskade.

Efter det så tog vi oss till lillhamras lekpark som är en stor lekpark på hälla sidan. Vi har varit där förr då Jonas jobbar mycket där så vi passade på att lek två timmar där. Trodde dock Jonas var någon annan stans och jobba som gäddeholm men han hade tydligen flytspacklat så han hade iaf inte kunnat komma och göra oss sällskap ett tag. Men iaf barnen var glada och nöjda när vi gav oss hemmåt.

Hade massa gammal mjölk i kylen som jag inte ville kasta så ställde mig och gjorde pannkaka på 2 liter mjölk vilket blev ca 50-60 pannkakor som ska in i frysen och kan vara bra och ha. Men det är bara Janina och jag som äter pannkakor så det kommer räcka ganska länge. Men kan vara bra att ha om den har kompisar här hemma någon dag.

Likes

Comments

Vardagen är tillbaka och har varit det en vecka. Alla har gått tillbaka och jobba och jag är ensam om barnen större delen av den vakna tiden. Som tur är så är dem lugnare när man är själv med dem. De föräldrar som är hemma i stunder båda två vet att barnen på ett helt annat sätt får energi att hålla igång och att tjafsa.

När man inte har körkort är det ganska jobbigt att inte kunna ta sig någonstans men det har aldrig hindrat oss. Jag är ju hemma för att barnen skall ha det bra Och hinna slappna av vilket oftast långa glömmer med barn. Dem skall liksom åka hit och dit och gärna varje dag. Men nej dem måste kunna få sova ut. Få bara finnas till. Och det är det jag försöker med i år. Inte vara uppbokad hela tiden utan ta det som det kommer.

Något annat som inte kanske är jätte kul dessa dagar är att min mage vägrar samarbeta och blir sämre och sämre. Inte många ser det. Men i stunder om dagen får jag så ont så jag biter ihop mina käkar men inte kan låta bli att skaka på ett ben så som andra gör när dem är stressade. På något sätt är det liksom lugnande för mig och den enda som oftast reagerar på det är Jonas men det är ju inte så konstigt han är ju så van med det hela.

Men iaf det är inte roligt, jag vaknar flera gånger per natt pga att jag har ont, jag har hemsk halsbrännan i stunder och är så orkeslös. Det är inget roligt, och inget jag skulle önska min värsta fiende. Men det är svårt att leva med något som inte syns på utsidan. När folk blir irriterad för att man inte kan boka in ett umgänge eller att man inte dyker upp. Men jag kan inte begära att någon som inte har detta att förstå. Det kan jag verkligen inte. Men man försöker ibland för mycket för andras skull än sin egen. Jag behöver lägga tiden på att ens orka något själv.

Likes

Comments

Som allt annat verkar mitt mående gå i vågor. Och då menar jag inte små lugna vågor man älskar att höra vid bryggan på sommaren, utan mer som vågor i en storm. Jag har själv svårt att hänga med i det hela och kan ena stunden vara jätte taggad och i andra stunden bara vilja sitta ner och glo in i hörnet på väggen. Inte riktigt normalt! Det med att folk ringer och jag inte svarar är också vanligt, inte för att jag inte vill prata eller ogillar personerna i fråga oftast är det raka motsatsen, men det tar så mycket energi ifrån mig att prata i telefonen i några minuter. Jag vet det är helt sjukt! Jag vill ju inte vara osocial jag älskar dem som jag har runt mig men det tar liksom stopp av sig själv.

Jag känner mig tryggast i min egna lila vrå hemma där jag kan pyssla på. Under sommaren har huset i stunder varit ett helt kaos när jag inte har haft någon energi alls att städa och då har det bara fallit djupare och djupare och mitt humör blivit sämre, Men just nu har jag något ryck och huset är rent i snart minsta lilla vrå vilket är skönt. Kanske är det för att jag vet att jag snart skall börja jobba igen eller så kanske jag mår bättre just för stunden. Men jag är så nöjd själv att huset börjar bli så extremt rent och det är bara lekrummet och tvättstugan kvar som behöver min omvårdnad men får se vilken annan dag som ger energi för att städa på. Det kan vara idag, i morgon om flera veckor.

Men iaf mitt humör hör ofta ihop med hur det ser ut hemma, antingen är det rörigt och jag mår skit dåligt över allt, annars är det tok städat och jag mår bra. Eller i det tredje fallet så är det jätte städat och jag håller på att bli sjuk. Det värsta är att det är så det verkar bana vägen just nu.

Likes

Comments

Jag kan inte släppa Det hela. Det är tredje kvällen sedan Harry dog och jag gråter fortfarande helt okontrollerat så fort jag går och lägger mig. Jag tänker på honom flera gånger i timmen och jag kan verkligen inte gå vidare.

Det gör så jävla ont. Jag vill typ gräva ner mig i en grop bredvid honom och hålla honom sällskap så han känner sig säker. Men nej han ligger där under äppelträdet helt själv medans jag gråter floder. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag känner mig död inombords, jag har ingen aptit jag kan inte sova och känner mig aldrig utvilad. Jag behöver min älskade Harry här hos mig. Min älskling som kröp så tätt intill på nätterna så han skulle känna om man lämnade honom. Jag saknar honom så.

Likes

Comments

Vilken smärta igår när vi kom hem och grannen hade tagit hand om våran älskade Harry som blivit påkörd. Han såg sålunda och fridfull ut då han hade blivit påkörd/fått ett slag av bilen i huvudet men det var inget som sändes. Han hade dött på direkten och både föraren och en kvinna som hjälpte henne att få honom till en av grannarna lämnade sina nummer vilket var en jätte fin sak att göra.

Barnen tog det såklart jätte jätte hårt, men målade en låda till honom och la ner ett gosedjur som var en fågel då han älskade att jaga dem och en riktig fågel han tidigare på morgonen kommit hem med.

Kvällennör det skulle sova var det värst barnen grät och grät och grät och vi låg och pratade om att han nu har det bra, han jagar massa möss och fåglar, han äter allt han gillar och Amanda tar hand om honom. Så han är inte ensam. Men janinas kommentar "vi kanske kan ta honom till veterinären så dem kan laga Harrys hjärta så han kan leva igen" smärtade så extremt.

Jag trodde inte man kunde gråta och sörja ett djur så mycket men jag kan inte sluta. Jag har vaknat massor av gånger i natt. Tryck till och med i mig Alvedon och tradolan för att kunna sluta ha så ont fast det mesta är psykiskt. Det hjälpte väl föga då jag känner mig bortdommnad ännu. Men känns ändå bättre än den smärtan jag kände igår.

Likes

Comments

Vi har haft fullt upp. Och jag har liksom. Glömt av att skriva av mig. Jag har mått bra det senaste dagarna. Kanske är det därför jag inte tänkt att skriva av mig? Lagades av mat och bakande har dock inte funnits på listan och jag kommer inte ens ihåg vad vi ätit på senaste tiden. Jag skäms och skräms av mitt dåliga minne.

I fredags så klippte sig hela familjen. Det var välbehövlig men något vi ofta skjuter på så länge det inte bara gäller barnen som klipper sig 2-3 ggr per år. Vi åt en trevlig lunch på stan. Barnen åkte och badade med en av Julias bästa kompis med mamma, vilket dem pratade så varmt ordet hela kvällen. Julias gudmor kom också på besök vilket var mysigt med en liten lugn stund där man kunde sitta och prata allt möjligt. Älskar sådana stunder, det ger så mycket glädje och energi. Barnen fick också massa fina presenter.

Lördagen spenderade vi här. Underbara plats. Dock var det flera människor där. Och en kärring kom och frågade om vi hörde till föreningen med jätte otrevlig ton. Så jag fräste tillbaka att pappa bor på området. Det fick tanten att försvinna men det gjorde mitt humör också så vi åkte vidare till svärföräldrarna där vi firade svärfar med massa grillat. Humöret var väl som det var och jag lät väl inte allt för trevligt nätter skulle grillas och de andra hade andra idéer än mig. Jag hatar när folk lägger sig i när man ska laga mat. Det är den tiden jag annars älskar för man får vara ifred då känner jag mig lit intryckt i ett hörn när alla ska hålla på med samma saker. Det är inte ofta jag ryter ifrån men just då behövde jag mitt utrymme och mitt eget sätt att grilla.

Igår var vi på ett underbart mysigt dop. Barnen skötte sig jätte bra. Jag stod på både kyrkbänken och höll på att ramla ur kyrkbänken när jag skulle fota. Men va sjutton jag skäms inte i onödan så jag kände mig ganska nöjd ändå. Och dem där tårtorna och bullarna som det bjöds på var något som jag skulle kunna dö för. Underbara var dem. Älskar dop och bröllop fast jag inte är ett dugg troendes. Traditioner som förs vidare gör mig så tillfreds på något sett.

Likes

Comments