View tracker

Tröttheten slog till som en Blix från klar himmel. Men jag har äntligen tagit helg så ska väl försöka ta och sova någon timme då jag och tjejerna är själva hela kvällen och då kan man behöva få lite energi innan. Vi skall också iväg och köpa lite julstjärnor och kanske någon ljusstake. Flickorna skall välja helt själva så slutat väl med rosa eller lila eller liknande i deras rum.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Efter en otroligt bra morgon. Helt otroligt faktiskt efter att barnen varit hemma så länge så fick jag upp sengångarna ur sängen, dem klädde på sig och fixade sig utan problem. Frukosten var inte lika poppis men förstår dem. Allt sväller ju i munnen när man försöker äta direkt när man går upp.

Men på Julias visa och berätta var hon inte lika pigg på att göra något och dissade lila förslag som var tänkt att dem skulle göra så hon satte sig och ritade i stället. Men vad gör det hon var ju nöjd! Inga tårar vid lämning fast hon klamrar sig fast på mig som en apunge på sin mamma så släppte hon mig till slut och accepterade att det var där hon skulle vara idag.

Janina var med på Julias innan vi gick iväg på hennes visa och berätta som var ute i en liten skog dem kallar dinosaurieskogen. Hon var så nöjd och duktig utan särskilt mycket trots. Hon klättrade, lekte och log sitt underbara leende och när dem sedan skulle gå tillbaka accepterade hon att jag gick åt andra håller då skogen nästan är hemma hos oss medans resten av föräldrarna följde med tillbaka.

Väl hemma har jag nu krypit ned i sängen med extrem huvudvärk och ska försöka sova bort den för i natt väntas det jobb igen.

Likes

Comments

View tracker

Dagen har börjat. Jag har försökt tagit mig upp ur sängen i snart 45 minuter och jag har inte kommit från sängen alls. Jag är inte en som snoozar annars så jag lär vara bra trött i kroppen idag. Barnen sover också fortfarande och det börjar väl bli dags att väcka dem för om 1 timme så skall vi infinna oss på förskolan för "titt-in" verksamhet. Men just nu skulle vi nog alla strunta i det bara vi fick fortsätta sova. Men nej barnen har ju varit borta i ca 3 veckor så bör pallra oss dit.

Likes

Comments

Mat för mig är väldigt viktigt. Det skall vara så ekologiskt det går och maten skall varieras så man inte står och trampar i samma matlista dag på dag. Men det är inte lätt, det ekologiska är ju inte problemet utan det är ju att finna inspiration till vad man skall äta.

Idag gjorde jag Biff Rydberg med senapscream/röra. Såklart med en äggula. Biffen bestod av ryggbiff som stekte fort så den inte blev överstekt plus att vi inte hade någon oxfilé hemma som många gör den på. Men vi hade ryggbiff jag köpt för halva priset vilket gjorde denna rätten helt klar att laga. Något jag skulle kunna hoppa över nästa gång är den där senapsröra den klarade jag verkligen inte av. Troligtvis då jag inte gillar senap förutom Johnnys sötstarka.

Men har ni något nötkött hemma passar detta ypperligt att tillaga då det går fort och blir väldigt gott och uppskattat.

Något annat som är viktigt för mig är att mina barn lär sig smaka på olika smaker, att man inte skall vara rädd för att test och gillar man det inte så kan man äta det man väl gillar på tallriken.

Likes

Comments

Till barnens glädje kom deras morfar ett tag och då satte han upp lampa i garaget så man ser. Dock fattade han inte hur vi ska lyckas få upp spottarna i fönsterna nu så får se hur vi får upp dem. Kanske vi kollar upp det redan i kväll?

Åkte en snabbis till affären så man fick med sig det vi behövde. Vilket var mjölk, gul lök, juice, en glödlampa och en barbiefilm. Ja det var kanske inte de vettigaste sakerna men tänkte att det var lika bra att handla hem så slipper vi handla innan fredag då jag ändå jobbar två nätter och i morgon förmiddag ska jag vara med på lite saker på förskolan så tiden finns inte riktigt.

Men nu ska vi nog börja kolla på den nya barbiefilmen och se om den är lika inspirerande, färgglad och har ett budskap.

Likes

Comments

Vi är ju inte piggaste människorna på morgonen. Klockan 9.08 kollade jag klockan när jag precis vaknat och flickorna vaknade i samma omgång. Kan man gnälla? Nej knappast 11 timmars ostörd sömn var vad jag behövde.

Vi sitter och äter frukost nu då vi inte lämnade sängen före 10. Och jag har förberett kvällens middag som kommer bestå av biff Rydberg vilket kommer bli toppen då det inte serveras så ofta.

Likes

Comments

Kände att mitt humör inte var den bästa efter för lite sömn. Alltså ganska stor sömnbrist på kort tid. Men så insåg jag att just det IN FLAMES och deras nya musik är tillbaka och jag har nött albumet 2 gånger på två timmar.

Jag gillar in flames. Visst dem är inte som dem var förr som på Come clarity. Men jag har lärt mig acceptera deras lite "snällare" stil och jag gillade nya skivan fast jag inte kan relatera till så många texter på detta nya album. Men riffen, musiken, rösterna, instrumenten ja jag vet inte vad jag ska säga men dem lyfter mitt humör med det dem gör. Kan dock tycka att dem saknar en riktigt bra power balad på denna nya men det kan man kanske frånse.

Likes

Comments

Jag har en sådan jobbig känsla just nu. Jag har varit vaken sedan 8 igår morse men min kropp vill och kan tydligen inte sova fast jag låg i sängen i 3,5 timme och verkligen försökte. Så jag pallrade mig upp för att dricka lite kaffe i stället det känns lite roligare.

Snart kommer barnen hem också så hade varit skönt med lite sömn men får väl halvsova i soffan under eftermiddagen om det går. Om inte annat lär jag sova riktigt gott i natt. Men först behövs det städas m.m m.m som vanligt men det gör inget för idag kommer Jonas hem i normal tid alltså vid 17 det händer inte ofta så då kan jag sätta honom i arbete.

Förresten har katterna redan lyckats ha sönder två glassaker som stod i fönsterna sedan igår. Kanske dumt att sätta upp glassaker där redan första dagen.

Likes

Comments

Har ni sett? Jag är så lycklig... Äntligen! Har vi fina fönster på framsidan och nya dörrar. Det blev så mysigt när det innan bara varit fönsterrutor utan lister eller fönster bänk. Jag älskar det. Nu kan man snart julpynta, få upp fina gardiner och allt faller på sin plats.

Likes

Comments

Lite nyttar igång. Tvätten är vikt och foder på fönsterna sågas och sätts upp vilket kommer bli så fint. Flickorna är uppe och myser runt och janina sitter och visar i reklamen vad hon önskar sig i julklapp. Det var tydligen mycket och vi har ju redan beställt julklappar och inget är det dem pekar på. Men dem blir nog nöjda ändå för idag ska bara barnen ha och ha eller rättare sagt jag kommer ihåg att man ville ha allt bara för att man bläddrade bland alla leksaker och der var typ alltid nya saker varje gång man bläddrade då man inte kom ihåg vad man önskade sig första gången.

Likes

Comments