View tracker

Hatar att må skit och känna mig sjuk. Detta är inge kul. Lillan är ganska pigg fast snören rinner, glansiga ögon, ont i halsen och feber. Hon traskar runt som inte mycket har hänt. Men hon sover ju både tidigt och länge så kanske inte så konstigt. Jag å andra sidan kommer inte många meter men hatar att ha det stökigt så jag försöker iaf tvätta några maskiner så man har gjort något men ändå inget som tar särskilt mycket energi. Diskmaskin fick också gå en omgång så jag kan ju säga att jag gjort någon nytta fast det kanske inte är mycket att hurra för.

Det kanske ser rent ut men det är rörigt som bara den. Hur skall man överleva att ligga och kolla på all röra.

Likes

Comments

Jag har länge känns mig hängig och har haft ont i huvudet, fryst lite av och till men nu har det slagit till huvudet känns som de kan ramla av, jag fryser så inte ens varma kläder hjälper och helt plötsligt slår det från att frysa till att svettas. Jag hatar detta! Men jag kan iaf stå på benen men värre är det med lillan som också blivit sjuk. Så två sjuklingar i samma familj inte något att hurra för inte.

Jag har detta, känna sig hjälplös inte ha ork att göra nytta för någon, bara vilja ligga i sängen, dricka kall svartvinbärssaft men det går ju inte riktigt med ett sjukt barn och ett friskt hemma så man får bita ihop vilket i stunder kan vara jobbigt. Men det är så värt det

Likes

Comments

Passionsfrukt och hallonmousse tårta! 
  • Sockerkaksbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl (à 60 g)
  • 1 dl potatismjöl (à 80 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • smör och mjöl till formen

Sätt ugnen på 175°C, Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter.Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke.Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt. Skär upp i 2-3 bottnar.

Gele

1 dl hallonsaft av god kvalitet
2 dl vatten
3 gelatinblad, generöst blötlagda

Värm saften och vattnet tills det börjar koka. Rör i de blötlagda gelatinbladen (ska ha legat ca 10 min i kallt vatten)

Passionsfruktsmousse
5 gelatinblad
6–7 passionsfrukter
2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde

Passionsfruktsmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.

Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.

Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.

Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.

GÖR SÅ HÄR!

Lägg sockerkaksbotten i en lite större springform klädd i bakplåtspapper, häll i hälften av moussen. Lägg i pannacottaspegeln i mitten av formen på moussen. Fyll på med resten av moussen. Låt stelna några timmar i kylen. Gör en ny sats av pannacotta men med 1,5 Geleplatta istället för 3 (så den blir mycket lösare) och ha på toppen. Låt stå kallt. Dekorera med goda och fina frukter eller choklad.

Likes

Comments

Jobbade i natt och fick inte träffa John blund fören strax före halv elva. Klockan ett väckte Jonas mig och vi skulle åka och hämta barnen som vi alltid gör tidigt på fredagar. Men efter att ha försökt samlat kraft till kvart i två insåg jag att jag är sängliggande, mitt huvud värker som att den skulle kunna ramla av eller explodera. Detta är verkligen inget jag behöver men får försöka bita ihop lite för barnens skull och sedan lägga mig vid 20 för att sova, för längre än så kommer jag nog inte orka hålla mig vaken. Om jag ens kan hålla mig varken till kvällen. Jag får ligga i soffan under eftermiddagen/kvällen och låta Jonas fixa med mat m.m vi får väl se vart det slutar.

Likes

Comments

Idag firade vi att Julias första tand ramlat ur så dem fick välja mat så det blev detta. Våfflor, med hemgjord glass, chokladsås, fruktsallad och grädde. Kanske inte vad vi vuxna hade tänkt oss men som barn kommer jag ihåg att man älskade när man fick välja mat och fick något lite extra fast det kanske inte var det nyttigaste.

Våfflor

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smält smör
  • 2 dl mjölk (gärna röd)
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 0,5 msk vaniljsocker (man kan skippa det om man inte vill ha lite starkare våfflor)

Smällt smöret. Låt svalna. Rör ihop alla andra ingredienser till fin smet. Ha i smöret och vispa till en jämn smet. Grädda i järnet.

Servera med tex: sylt och grädde. bacon och rårörda lingon. Creme fraiche med rom och rödlök m.m m.m toppingen sätter bara fantasin stopp för.

Likes

Comments

View tracker

Jag känner att paniken ökar. Något i kroppen är fel. Men vad är det? Jag känner ingen kraft längre, jag har sovit två timmar på dagen och inte fått något alls gjort. Jag sk jobba i natt och Jag får inre panik av det, men varför? Jag gillar ju att vara på jobbet. Jag gillar att gör nytta och träffa folk. Men nej idag känns allt som att jag arbetar i motstöms, inget känns lockande.

Jag har liksom alltid varit en glad och sprallig person. Men nu känner jag mig mest tråkig och bitter mot allt. Jag får liksom inte den där kicken Att något är roligt. Något måste väl vara fel, men vad? Jag kan inte sätta fingret på det hela. Kanske är jag på är rätt in i väggen. Jag vet liksom inte hur det känns att gå in i väggen då jag aldrig gjort det tidigare.

Likes

Comments

Morgonen kunde väl börjat bättre än vad den gjorde. Jag blev på något sätt väck av barnen. Jag försökte somna om men NEJ! ingen idé då det gick kasst så jag pallrade mig upp och duschade istället. Skönt och uppfriskande men sen blev det dags för att få upp flickorna och det började nästan direkt med bråk. Men det gick snabbt över då Julia tappade sin tand när hon borstade tänderna. En sådan nöjd flicka.

Jag handlade lite, ni vet när man snålar sådär innan barnbidraget kommer. Man försöker vara ekonomisk, ibland går det och ibland går det inte. Men man kan ju alltid försöka.

Denna underbara klänning fick vi idag lämna tillbaka för nära gången. Samma problem som i lördags. Den svarta tråden i midjan som håller ihop den vita lossnade efter första tvätten vilket är helt kasst. Den är köpt på lindén och nu har vi haft två och båda har blivit trasiga på samma ställe. Men en gång av att hon hade hoppat mycket. Men kläder för barn skall väl klara det? Tur att tjejerna som jobbar på lindén är så snälla. Nu har jag bytt till en annan klänning och hoppas hon blir nöjd. Har du haft problem med denna?

Likes

Comments

Ikväll myser vi med hemgjord glass med smak av vit/mjölkchoklad, hemgjord chokladsås och banan. Vilken hitta. Så här gör du..

  • Ingredienser
  • 5 dl grädde
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 2msk vaniljsocker
  • 1 dl av vardera choklad
  • Man kan använda vilken smaksättning man vill.

Vispa grädden ganska tjockt. Rör ner karamelliserade mjölken och vaniljsockret. Hacka chokladen och rör försiktigt i. Häll i glassen i en brödform och plasta in. Låt kylas ner i 6 timmar. Servera!



Chokladsås:

  • 1dl grädde
  • 1 chokladkaka av den choklad du vill ha.
  • 0,5 tsk salt

Värm grädden. Rör ner chokladen tills den smällt. Servera.



Vi var mer än nöjda när vi avnjöt denna i kväll. Varför köpa glass när det är så lätt att gör egen? Det verkar oftast svårare än vad det är

Likes

Comments

Fick bli något så smaskigt som hemgjord köttbullar, Gräddsås och potatis till kvällsmat idag.

Hemgjorda köttbullar: blanda 1 dl ströbröd med salt och peppar, ha i 2 dl vatten, låt svälla i 10 min. . Hacka en gullök och knäck 2 ägg i en bunke. Ha i 500 g köttfärs (jag använder ofta kalvfärs) blanda ihop allt. Smöra en form eller en plåt beroende på hur stor formen är. Rulla ihop köttbullar och ställ in i 10 min i 250 grader sänk sedan till 175 grader och låt dem stå ytterligare 10 min. Rör om med stekspade några omgångar när dem steks i ugnen.

Gräddsås: blanda i all stekssky från köttbullarna och blanda i 5dl grädde och 2 msk kalv fond. Koka några minuter under omrörning.

Servera med kokt potatis, lingonsylt och gärna pressgurka.

Likes

Comments

Chokladsnittar.

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 1 ägg

Pensling och garnering

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Lägg de torra ingredienserna i en hög på bakbordet eller blanda dem i en skål.
  2. Tillsätt smöret och ägget. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg.
  3. Dela degen i sex delar. Forma dem till fingertjocka längder och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
  4. Grädda kakorna i 200 grader ca 15 minuter.
  5. Låt längderna svalna något och skär dem sedan i ca två cm breda, sneda bitar.


Hallongrottor

Portioner 22st.

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör

Fyllning

  • 1 dl fast hallonsylt

Så här gör Du.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  3. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.
  4. Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Kokostoppar

Receptet gäller för 20 st

  • 50g smör
  • 2 medelstora ägg
  • 1 dl strösocker
  • 200 g kokosflingor
  • rivet skal av ½ citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Tillsätt kokosflingor, citronskal och smör och rör ihop till en smet. Låt stå i 10 min. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar (jag använder händerna) och forma till 15 stora eller 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min för stora toppar och ca 10 min för små toppar.

Det är mysigt med lediga dagar. Och baka kan man ju aldrig göra för mycket.

Likes

Comments