Hello,

Der er nu kun 11 dage til jul, og jeg kan for alvor mærke at julestemningen og julehumøret sniger sig ind på mig.
De sidste år, har jeg ikke rigtig været så meget i julestemning, fordi der på UNI er eksamener både op til og efter jul, så tiden til at glæde sig har været knap og spredt.
Selvom det i år er det samme, har jeg dog formået at lukke julen lidt mere ind, og jeg kan mærke at jeg begynder at glæde mig.
Julehumøret er i år kommet fra flere sider. For det første har jeg jo fået et job. Her går vi og hører julemusik og pakker gaver ind til kunderne. Der er lys i butikken, og jeg hygger mig bare altid sådan med at være der og kommer altid i julehumør af at være dernede.
Så har min kæreste og jeg holdt julefrokost med nogle venner, hvilket var super hyggeligt, og fik sparket julehumøret i gang, med lækker mad, vin og en virkelig sjov omgang pakkeleg! Jeg havde hygget mig med at pynte bordet, hvilket også hjalp på hyggestemningen.

Min søde mor har lavet en virkelig fin pakkekalender til min kæreste og jeg, som vi deler (Desværre for mig, haha).
Han åbner de lige datoer og jeg åbner de ulige. Min mor har været så sød, at tænke på min omlægning af livsstil, så de ting jeg har fået indtil videre har været både økologiske og vegetariske eller veganske! Så betænksom!

I min familie har vi en tradition med, at vi alle køber adventsgaver sammen. Vi trækker et navn, og så skal vi stå for at købe 4 gaver til den person. Alle har det samme budget, og det er kun fantasien der sætter grænser. Vi tager altid til Flensborg og hygger en hel dag. På den måde får vi alle gaver, og det er ikke én der skal stå med byrden. Hos os handler det ikke om værdien af selve gaven, men om at hygge og os se hvad de andre har fundet på at købe. Det er altid så hyggeligt, og så er Flensborg by jo bare super charmerende når der er julemarked!

Da jeg ikke har lyst til at gå ud og bruge penge på nyt julepynt, som alligevel kun skal bruges i en lille måneds tid, har jeg genbrugt det fra sidste år. Det passer så fint i farverne da det bare er hvidt. Jeg købte en fin lille julet buket på torvet og det pynter faktisk utrolig meget og pifter op i julestemningen. Derudover har vi fået sat en lyskæde op. Ved julen er det jeg synes er mest hyggeligt lys. Jeg går ikke rigtig op i nisser og sådan, men lys kan virkelig bare være det hyggeligste i verden.

Da jeg er så heldig at have afsluttet nogle fag, og nu 'bare' skal læse op til eksamen, har jeg tilbragt de sidste par dage hjemme hos mine forældre. Det har simpelthen været så hyggeligt bare at slappe af sammen med min familie. Jeg har gået tur med min mor, lavet julekonfekt og småkager med min bror og mor og i dag tager min mor og jeg ned i byen for at købe nogle julegaver.
Det var simpelthen så hyggeligt at lave konfekt. Vi grinte, var kreative og nynnede med på julemusikken der spillede i baggrunden. Jeg fik lavet nogle rigtig lækre daddel-kugler og sprøde julesmåkager. Tænker at lægge opskrifterne op en af dagene. De er begge super nemme og hurtige at lave, og så er det så lækkert at have nogle julede godter til at gå og smovse.

Hvad julegaver angår, har jeg ikke ønsket mig vildt meget. Jeg har fokuseret på kun at ønske mig ting jeg synes jeg mangler, og som kan være med til at bidrage til en mere eftertænksom hverdag. Jeg har derfor ønsket mig økologisk undertøj og trøjer og bæredygtige ting til mit køkken.

Hvad synes I er det bedste ved julen?

God dag til jer!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hello,

Det er ved at være noget tid siden sidst, og det skyldes noget så simpelt som travlhed og træthed. Der sker en masse ting for tiden, og så begynder det jo at spidse lidt til ift. til UNI, nu hvor vi går eksamens-sæsonen i møde. Jeg vil dog prøve at få lavet nogle gode indlæg alligevel, og måske endda planlægge nogen i forvejen, til de lidt travlere perioder. DOG, skal I vide, at jeg ikke vil lave nogen indlæg, 'bare for at lave indlæg'.

Mit sidste indlæg handlede om eftertænksomme julegaver til hende, og derfor tænkte jeg, at jeg ville lave et tilsvarende indlæg, dog med gaveideer til ham. Jeg synes altid at det er svært at købe gaver til mænd, da de ofte ikke rigtig ønsker sig noget. Min far er en af slagsen, og jeg har derfor været lidt på inspirations-jagt. Se hvad jeg kom frem til i kollagen nedenfor.


Jeg håber at I har fået lidt inspiration til, hvordan I kan være mere eftertænksomme når det kommer til julegaver, og måske i det heletaget. Det er ikke så svært at være mere eftertænksom, man skal bare søge lidt ekstra.

God dag til jer!

Likes

Comments

Contains affiliate links Posted i: Sustainability, bæredygtighed, Fashion, Sustainablechristmas

Hello,

Så er der snart kun en måned til jul, og derfor ved at være tid til, at begynde at tænke på, hvad man skal forære sine nærmeste.

Jeg har altid været super mega fan af at købe gaver til andre, og se deres ansigter når de åbner dem. I år vil jeg dog prøve at inkorporere noget 'grønt' og eftertænksomt i hver gave. Jo bevares, jeg skal da nok holde mig til ønskelister, for jeg ved da selv, at der ikke er noget værre end at bruge tid på at lave en liste og den så bliver ignoreret, men en lille fin ting synes jeg nu ikker er af vejen.

Jeg har selv været i gang med min ønskeliste, og jeg må sige, at jeg har svært ved at finde ud af, hvad jeg vil have. Normalt plejer det ikke at være et problem, men jeg er blevet ret bevidst om hvad jeg vil have, og hvad de ting jeg ønsker mig er produceret af osv. Derfor er det lidt problematisk bare at smide en masse ting på listen. Jeg synes selv ikke at det er en dårlig ting, jeg er glad for, at jeg er blevet mere bevidst, og det har jo også været hele meningen med at sætte mig mere ind i ting og være mere eftertænksom.

Nedenfor har jeg sammensat en fin kollage med ting som alle har haft en 'grøn' og eftertænksom tanke bag sig. Jeg håber at den måske kan være med til at vise, at det ikke er kedeligt at være mere eftertænksom, og at man stadig kan have flotte og moderigtige ting.

Jeg håber at I er blevet bare lidt inspirerede til at tænke lidt anderledes og eftertænksomt når I skal ud og handle julegaver til jeres nærmeste.
Jeg tænker ligeledes at lave en kollage med eftertænksomme julegave ideer til mænd, nu hvor jeg jo også selv står og skal købe til én. Hvad tænker I om det?

God dag derude!

Likes

Comments

Hello,

Selvom det er tirsdag, vil der i denne uge ikke være noget tip. Jeg har ikke lige noget super tip lige pt., og jeg vil ikke bare skrive noget bare for at skrive noget. Så når der i min hverdag kommer noget som jeg synes jeg vil dele med jer, kan I tro, at jeg giver tippet videre til jer!

I stedet vil jeg skrive lidt om min hyggelige mor-datter tur til Hamborg i weekenden. Min mor var så sød og hente mig her i Kolding efter forelæsning, og så kørte vi ellers afsted mod Hamborg, hvor programmet stod på hygge, snak og julegave-shopping.

Ud fra billederne kan I nok se, at de er taget med min gamle Iphone5. Jeg beklager kvaliteten og må nok indrømme, at jeg snart skal have et lille "sådan-tager-du-flotte-billeder-til-din-blog" kursus..... Eller måske en anden telefon?

Fredag aften spiste vi på en restaurant der hedder Alex. Den kan virkelig anbefales, da der både er lækre retter men også en hyggelig atmosfære samt en lækker udsigt.
Min mor bestilte en lækker cæsar-salat og jeg bestilte en lækker vegansk superfood-salat, som kan ses på billedet ovenfor. Selvom salaten var utrolig lækker, manglede der nogle kulhydrater, så jeg følte mig desværre ikke helt mæt. Nu hvor jeg ikke længere spiser kød eller andre animalske produkter, skal jeg lære at finde nogle ting, der kan mætte i længere tid.

Vi boede på et super lækkert hotel lige ved siden af metro stationen St. Pauli. Da vi kom tilbage fredag aften, var der godt gang i denne plads, som går under det simple navn "Dom". Her var vi lige kort inde og snuse, og så hapsede jeg en lækker portion fritter, så jeg kunne blive mæt.

Lørdag var vi inde i en butik der hedder DM, og her var jeg ved at dåne over deres virkeligt gode udvalg af veganske varer! De havde både en rimelig stor afdeling af madvarer men også kosmetik og hudpleje.
På billedet kan I se et lille mini køb jeg gjorde ift. make-up og hudprodukter. Jeg har før prøvet Sante, og har kun haft gode erfaringer, så derfor ville jeg lige prøve en ny maske. Korrektur palletten (?) købte jeg, da jeg er ved at løbe tør af min anden, og med en hud som min, kan denne ikke undværes, når man gerne vil lægge en pæn make-up.

Min mor havde allerede i forvejen snakket om butikken hvor jeg købte disse lækkerier. Butikken er af svensk mærke, og hedder Gudrun Sjöden. Alt hvad man kan finde derinde er skabt med en bæredygtig tankegang, og så er butikken bare super hyggelig. Butikken sprudler af farver og mønstre, men der er stadig lækre ting at finde, hvis man som jeg, godt kan være lidt farveforskrækket.
Jeg havde længe haft i tankerne at skifte mine gamle (over)brugte nylon-strømpebukser ud, og da man her kunne få et godt tilbud (2 stk 20euro - ca. 150kr), og min mor gav et tilskud, kunne jeg ikke lade være.
Huen er virkelig fin og varmer rigtig godt! Jeg skal lige vænne mig til den, da den har en form jeg ikke er vant til, men min mor forsikrede mig om, at jeg så noget så sød ud med den på, haha!


Da vejret desværre ikke var på vores side om lørdagen, fik vi ikke købt så mange julegaver. Vi brugte i stedet meget af tiden på, at hygge, snakke og drikke lækre varme drikke.

Da vi lørdag aften landede i Danmark igen, var vi begge afslappede og glade, og havde fået tanket lidt op på 'kvalitets-tids'-kontoen. Selvom vi ser hinanden regelmæssigt, var det virkelig rart 'bare' at være os to, og snakke om alt muligt mellem himmel og jord, kender I ikke også det?

God dag til jer!

Likes

Comments

Posted i: Sustainability, Organic, mad, VeganAdventure, mælkefri

Hello,
Selvom det kun er lørdag, får i her et lille overblik over, hvordan det er gået i den her uge.
Det her indlæg er planlagt, da jeg på nuværende tidspunkt befinder mig i Hamborg sammen med min søde mor, hvilket jeg tænker jeg vil lave et lille indlæg om i løbet af de næste par dage.

Den sidste uge har været meget begivenhedsrig og der har været dage hvor jeg ikke har spist hjemme. Derfor er der kun 2 opskrifter til jer i denne omgang. Fredag tog jeg jo afsted til Hamborg, så hvad jeg har fået at spise her, vil komme med i et indlæg i løbet af de næste dage, måske endda i en lille guide til Hamborg?

Uge 2: Den her uge har, ligesom sidste uge, været vegetarisk, og mælkeprodukter og æg har derfor stadig været en del af mine måltider. - Det stopper dog i næste uge (SPÆNDENDE!!)

Mandag: Dagen har stået på læsning til UNI og overskuddet til det store har derfor ikke været så stort. Ikke fordi at læsningen er så anstrengende i sig selv, men jeg kan godt gå hen og blive helt træt og 'sjasket' af at sidde og læse. Derfor stod aftensmaden i dag på omelet og ristet rugbrød, hvilket jo er en lækker og hurtig ret.

Tirsdag: Dagen i dag har stået på UNI og opgaveskrivning. Jeg ville gerne lave noget der var lækkert men stadig nemt. Jeg købte derfor noget plantefars i Netto og handlede ind til at lave kartoffelsalat. Plantefarsen var super lækker og min kæreste og jeg blev enige om, at det skulle vi engang prøve at lave fra bunden. Da jeg ikke er hjemme til aftensmad torsdag, lavede vi lidt ekstra, så jeg kunne tage rester med mig. Opskriften herunder, har jeg dog tilpasset, så den passer bedre til 2 personer, uden rester.

Onsdag: Dagen har i stået på UNI, opgaveskrivning og arbejde. Jeg var træt da jeg kom hjem, men opsat på at lave noget lækkert. Tirsdag købte jeg for første gang "veggie bites" fra Naturli, og havde valgt at lave spagetti med tomatsovs og veggie bites. Jeg var meget spændt på det, men det overraskede os virkelig, og endte med at være super lækkert. Jeg havde dog ikke læst ordentligt på veggie bites pakken, og derfor lavet det hele, ups. Der endte derfor med at være rigeligt med tomatsovs. Min kæreste er dog selv hjemme torsdag aften, så det går heldigvis ikke til spilde.

Torsdag: Dagen i dag er meget begivenhedsrig med både UNI, Kursus og vælgermøde. Jeg har derfor taget rester fra tirsdag med.

Sådan er det gået: Det er stadig nemt at spise vegetarisk, og jeg savner faktisk slet ikke kød. Eller, da Niels i mandags lavede bacon til sin omelet kunne jeg da godt have været fristet, men jeg holdt stand og holdte mig til min egen tallerken.
Fra mandag prøver jeg at leve vegansk, hvilket vil sige, at mælkeprodukter og æg kommer til at være et no-go! Jeg tro umiddelbart ikke at det bliver noget problem, da jeg i forvejen prøver at bruge så lidt mælkeprodukter som muligt, da det ikke gør noget godt for min mavse. At skulle stoppe med at spise æg, bliver dog en udfordring, da jeg ELSKER æg i alle afskygninger. Nu må vi se! Jeg er spændt og klar til at udfordre mig selv og finde lækre opskrifter og alternativer.

God weekend!

Likes

Comments

Posted i: bæredygtighed, Sustainability, Instagram Inspiration

Hello,

Tænkte jeg ville give Jer et lille udpluk af de ting jeg bliver inspireret af på Instagram for tiden.

1. Project.vanlife: Jeg elsker at se inspirerende lokationer og måder at indrette et lille minimalistisk hjem. en af mine store drømme er en gang selv at rejse rundt med min (fremtidige) lille familie. Bare trække stikket ud i nogle måneder og så suse ud og opleve verden, nye kulture og den storslåede natur verden har at byde på. Find siden HER

2. Acieagurk: Hendes univers er så hyggeligt at følge med i, især nu hvor hun lever i en lille baby-boble. Dette billede inspirerede mig især, fordi det både er æstetisk fangende, men også fordi, at jeg jo som bekendt er fan af muleposer og friske råvarer. Find siden HER

3. Veganbowls: Denne side får altid mit mundvand til at løbe. Deres billeder er så flotte og maden på dem ser altid alt for lækkert ud! Ville ønske jeg havde så flotte små skåle og overskud (og kreativiteten) til at lave så lækre og æstetisk flotte bowls. Find siden HER

4. Zerowastedanmark: Denne side er nok en af dem jeg bliver mest inspireret i, da jeg selv stræber efter, at leve med mindre spild og skrald. Det er noget af en udfordring når man før har levet uden af skænke det en tanke, men med sådan en side som denne, kan ideerne lettere finde plads i ens tanker, og så tænker man (jeg gør ihvertfald) mere over tingene i hverdagen. Find siden HER

5. Naja: Udover at jeg er vild med, at det er det samme navn som mit, er jeg vild med konceptet bag dette mærke. Deres produkter er lavet med omverdenen i tankerne, og er derfor økologiske. Jeg har længe kigget efter økologisk undertøj der ikke er 'kedeligt' og her fandt jeg svaret. Find siden HER

6. Sustainably_vegan: Udover at poste billeder af sit lækre mad, poster kvinden bag denne side også inspirerende billeder af hendes liv, og hendes måde at leve bæredygtigt på. Find siden HER

7. Merakishopdk: Det er ikke nogen hemmelighed, at Meraki laver nogle utroligt lækre produkter. Jeg har i forvejen nogle, men går og drømmer om at købe shampoo mm. herfra, og hvergang der bliver lagt nye lækre billeder op, kribler det i min pengepung. Find siden HER

8. Queen.of.the.greens: Denne side er (nogle af de andre) også en vegansk madside, der smider lækre billeder op af den ene lækre veganske ret efter den anden. Det er super inspirerende at følge veganske sider, da det kan give lækre nye ideer til mit eget køkken. Find siden HER


Likes

Comments

Contains affiliate links Posted i: bæredygtighed, Sustainability, Tirsdagstip, Lesswaste

Hello,

Som I nok har gættet ud fra overskriften, skal dagens indlæg/tip handle om materialet bambus, der har super mange gode egenskaber.

Ikke nok med, at bambus er super holdbart og kan laves om til mange fantastiske ting, er bambus også et utrolig bæredygtigt materiale.
Jeg har selv et par forskellige ting lavet af bambus, og nogle af disse ting havde jeg faktisk inden jeg fandt ud af, hvor godt et materiale det egentligt er. Ikke nok med, at bambus er et utroligt slidstærk materiale, så vokser det også utrolig hurtigt, og uden at ødelægge miljøet omkring det. Bambus optager 5 gange mere drivhusgas i forhold til almindelige træer, og producerer 35 % mere ilt ved fotosyntese. Samtidig er bambus 100 % biologisk nedbrydeligt, hvilket jo bare gør bambus til et fantastisk materiale.

Jeg har selv erhvervet mig nogle få ting i bambus, og jeg har i tankerne at erhverve mig mere med tiden. Noget af det jeg synes er utroligt ved det er, at man ofte ikke kan se om noget er lavet af bambus. Mine fine bambus skåle fra Bahne, er f.eks. ikke til at se er lavet af bambus.

En anden ting jeg har skiftet ud til bambus er min tandbørste, som jeg har købt på Suztain.dk. Den er utrolig fin og blød hvilket er helt perfekt for mig. Man kan også købe dem i medium hvis man er mere til det. Det næste jeg har i tankerne at tilegne mig, er en fin tandbørste beholder af bambus, so kan købes på den fantastiske side res-res HER.


Herunder har jeg lavet en lille kollage med nogle lækre bambus produkter.

Likes

Comments

Posted i: bæredygtighed, Sustainability, mad, Organic, VeganAdventure

Hello,

Selvom dette indlæg skulle have været ude i går, er der sket lidt ændringer, og derfor får i det i dag.
Sidste uge er gået rigtig godt, og det har været hyggeligt at stå og eksperimentere i køkkenet og lave lidt forskelligt, når vi 'bare' har været vant til ris,grøntsager og kylling. GAAA,B I know. Ift. aftensmaden, har det ikke været nogen udfordring ikke at spise kød, og selv min kæreste har været overrasket og imponeret over, hvor lækkert det har været. Det eneste 'sted' der har været lidt udfordringer, er ift. min frokost/madpakke, som plejer at være sandwich med kyllingepålæg. Jeg havde dog forberedt mig lidt, og købt noget veggie-pålæg og vegansk ost, så det gik nok. Men skal nok lige finde nogle flere lækre veganske og forskellige former for pålæg, for ellers kan det godt gå hen og blive lidt kedeligt, at have det samme med igen og igen. Selvom det har været lidt en udfordring, har det også været sjovt (og ikke mindst lækkert!) at prøve nogle nye ting.

Herunder kommer mine tanker i løbet af ugen, samt opskrifter/fremgangsmåde for ugens måltider.

Mandag: Dagen stod på UNI og møder, så kravet til dagens aftensmåltid var, at det skulle være hurtigt og nemt at lave. Derfor lavede jeg en ret, som vi får regelmæssigt, nemlig noget så simpelt som fuldkornpasta med stegte grøntsager og humus. Jeg havde egentligt ikke planlagt mere hertil, men da jeg var nede og handle, lå der nogle veganske nuggets fra Hälsans Kök ved siden af falaflerne og lokkede, så de røg med hjem. De var et kæmpe hit, og både min kæreste og jeg blev enige om, at det ikke var sidste gang vi skulle have dem.

Tirsdag: I dag havde jeg lidt mere tid til at lave noget nyt, så den stod på blomkålspizza til aftensmad. Vi har prøvet at lave det før, men det gik ikke helt godt med bunden, så jeg var opsat på, at det skulle gå bedre den her gang! Det hele gik fint, og smagte lækkert. Det eneste vi lige noterede der skulle gøres anderledes var, at vi skulle have flere 'flydende' ingredienser. Jeg havde brugt tomat-pasta til topping, men det blev en anelse tørt, så næste gang må der noget tomat-sovs på. OBS: Auberginen var også lækker, men kan hurtigt blive lidt tør i ovnen, så steg den i forvejen, eller vend den i lidt olie inden Du lægger den på pizzaen. Men alt i alt var vi rigtig tilfredse og mætte, og der endte endda med at være et stykke til overs, som jeg kunne få til frokost onsdag. WIN.

Onsdag: Dagen stod på læsning og arbejde, og der var derfor hverken den store tid eller stort overskud til at eksperimentere så meget i køkkenet. Vi endte med at gå en tur rundt om slotssøen, og mikse en lækker salat sammen til aftensmad. Min kæreste valgte at lave noget pasta til, da han ellers ikke mente han ville blive mæt. Vi ændrede også en smule på madplanen. Oprindeligt var det meningen at vi skulle have falafel til vores salater, men fordi der også står falafel på madplanen torsdag, valgte vi, at bruge de resterende nuggets fra mandag. Måltidet endte med at minde om mandagens måltid, men det gjorde ikke spor, for lækkert det var det!

Torsdag: Dagen i dag stod på UNI, træning og læsning til morgendagens forelæsning. Med fin tid til aftensmad, tænkte jeg det var passende, at lave noget fra min lækre nye kogebog.
Da jeg både havde købt falafler og fritter færdige og klar til at blive opvarmet, endte det dog med at blive et rigtigt simpelt måltid alligevel - Ikke at det er en dårlig ting.

Broccoli-tabboulehen var fra kogebogen, og super simpel og hurtig at lave. Næste gang tror jeg dog jeg vil smide lidt ekstra grøntsager i, som f.eks. rød pepperfrugt.

Fredag: I dag have jeg tidligt fri, og havde derfor planlagt at bage brugerboller til i aften. Men, da jeg kom hjem fra træning, havde slappet af og var trukket i afslapnings-tøjet, fandt jeg ud af, at jeg manglede nogle ingredienser, og at vores gær var blevet for gammelt - ØV! Derfor valgte jeg at bruge nogle grove boller i stedet for, og det fungerede helt fint! Både min kæreste og jeg havde besluttet os for, kun at bruge grøntsager som bøffen, og det blev altså over alt forventning! Vi havde skåret både aubergine og squash i tynde skiver, så de kunne blive godt grillet og vendt dem i olie, salt og peber og hvidløgs-pepper. Det smagte fantastisk, og det er i den grad ikke sidste gang vi laver det. Der var noget broccoli-tabbouleh tilbage fra i går, så det spiste jeg til, og så havde vi også varmet nogle grøntsagsfritter. En super lækker fredags-ret, der fint kunne nydes i sofaen ;)

Lørdag: I dag tilbragte vi dagen sammen med min far, og hjalp ham med at rydde op/rydde ud hos min farmor. Vi havde ikke planlagt noget aftensmad, da vi ikke vidste, om vi ville være hjemme til tiden. Det var vi ikke, og vi endte med at tage ud og spise sammen med min far, hvilket var rigtig hyggeligt. Jeg valgte her at få en vegansk ovnbagt ret, med kartofler, squash, gulerødder og noget vildt lækkert paprika-sovs til.

Søndag: Søndag brugte vi på at slappe af, da vi havde været til min veninden housewarming lørdag aften. Selvom dagens aftensmad skulle stå på noget så simpelt som omelet, trak vi alligevel søndags/tømmermænds kortet, og bestilte pizza.


Håber I kan blive lidt inspirerede til at lave nye ting i køkkenet, og måske endda spise mindre kød.
God mandag

Likes

Comments

Posted i: bæredygtighed, Sustainability, Lesswaste

Hello,

En af de lækreste gaver jeg fik til fødselsdag, var et rigtig fint tæppe fra mærket Rug Solid.

Mine studieveninder havde allerede købt det inden de fik min ønskeseddel, og jeg synes at det viser at de efterhånden kender mig ret godt! Jeg blev ret overrasket, og havde faktisk ikke hørt så meget om Rug Solid før, men blev hurtigt vild med konceptet bag.

Tæpperne fra Rug Solid er nemlig ikke bare super fine, de er også miljøvenlige! WIN. Tæpperne bliver produceret i Indien, de er lavet af genbrugsrester, og så skriver Rug Solid at de "Elsker skrald". Whats not to love. Man kan få deres tæpper i mange forskellige størrelser og farver, og så er der jo ikke to tæpper der er ens, da de jo er lavet af rester. I kan læse mere om deres fantastiske koncept på deres hjemme side HER.

Tæppet jeg fik, er i fine grå/hvide farver, og det passer bare perfekt ind i mit soveværelse, hvor jeg prøver at holde farverne dæmpede, så der er en stemning af ro derinde.

Likes

Comments

Contains affiliate links Posted i: bæredygtighed, Lesswaste, Sustainability, TING, Tirsdagstip

Hello,

Endnu en uge er gået, og jeg må sige at jeg synes den er gået forbi med lynets hast! Der er sket en masse ting, hvilket har været rart!

Nu er det igen tirsdag, og så skal I selvfølgelig ikke snydes for et lille tip om, hvordan man kan være mere eftertænksom i sin hverdag.
Tippet handler i dag både om at være mere eftertænksom ift. omverdenen, men faktisk også om, hvordan man kan passe bedre på sig selv. Det handler nemlig om genanvendelige drikkedunke.

Når man er på farten, er det altid super nemt lige at smutte forbi en kiosk eller en tank, og købe sig en flaske vand, når tørsten melder sig. Dette er der i sig selv ikke det store i, da det jo er vigtigt at drikke vand. Det mange dog ikke er klar over er, hvor dårligt det egentligt er for miljøet, og i nogen grad også for os selv.
For det første, er plastikflaskerne svære at nedbryde, og så er der desværre flere plastikflasker der ender i naturen, end der ender på genbrugsstationen. For det andet kan det vand der bliver tappet på disse flasker indeholde usunde stopper, og selve plastikflasken kan afgive usunde og hormonforstyrrende stoffer, hvis man genbruger dem.

Så tag dette til eftertanke, og køb en eller flere fine genanvendelige vandflasker, fyld dem, og hav dem altid liggende i køleskabet, så de er klar og kolde til at blive lagt i tasken eller i bilen når man skal afsted.


Herhjemme har vi både Tupperware vandflasker, vi har stål vandflasker og vi har glas vandflasker. De ligger altid klar i køleskabet, og jeg forlader aldrig lejligheden uden min vanddunk, når enten jeg skal på UNI eller vi skal køre i bil i længere tid. Det er super nemt lige at fylde dem op og lægge dem i køleskabet, og så skal de kun renses en gang om ugen, så der ikke ophober sig bakterier ved mundstykket.

Hello,

Todays tips is about reusable water bottles.

Normal plastic bottles that you can buy at a fuelstation or at the supermarkets are both bad for the environment and for You. They are difficult to decompose and they can secrete unhealthy substances if recycled at home.

My tip is to buy reusable waterbottles that You can stock in Your fridge and take along on trips or to school. It's super simple and they only have to be cleaned once a week, so there won't be any bacteria build-up around the mouth-piece.

Likes

Comments

Instagram
Pinterest
Blogkeen
Nouw
Subscribe