bæredygtighed, Organic, Sustainability, mad, vegansk

Hello,

I dag skal det handle om noget lidt andet, end det hidtil har handlet om her på siden, nemlig mad!

De fleste af grundene til , at jeg er blevet så interesseret i at leve mere eftertænksomt, startede for lang tid siden, og havde egentligt ikke noget med mad at gøre. Dog har jeg siden lært, at vores madvaner faktisk har en stor betydning ikke bare for vores heldbred, men også for vores planet!

For nogle måneder tilbage så jeg filmen Cowspiracy, og efter en samtale med en af mine gode veninder om netop denne film og dets pointer, anbefalede hun mig at se filmen "Forks over Knives". Begge film har virkelig sat tingene i perspektiv for mig. De handler begge to om, hvad landbruget og vores madvaner gør ved verden. Cowspiracy har en vinkel der handler om miljøet, hvor Forks over Knives handler om det sundhedsmæssige aspekt, og for at opsummere, er deres pointer: SPIS MINDRE (OG HELST SLET INGEN ) KØD! (Lige en lille side-note: Jeg tænker at jeg vil lave et separat indlæg, hvor jeg skriver mere om filmene, da de virkelig er informative og man kan lære noget af at se dem.)

Jeg har længe ikke spist særlig meget okse og svinekød, men det har mest været fordi, at min lyst til det ikke har været der. Det eneste jeg spiser for tiden, er kylling og fisk. Men nu har jeg besluttet mig for, at jeg vil prøve at leve som veganer, og jeg tror slet ikke at det bliver så svært endda. MEN! Ligesom jeg har det med diæter, har jeg det også med det her projekt: Det er ikke noget jeg kan gøre fra den ene dag til den anden. Jeg har undersøgt det, fundet opskrifter og tips til hvad man skal gøre, når man f.eks. skal hjem og besøge nogle der ikke er veganere, og har valgt at gøre det som en overgang over omkring 30 dage. Jeg fik inspirationen af det gennem Christina Dueholms fine blog, hvor hun også skriver om, at de i hendes husstand vil prøve at OMLÆGGE DERES MADVANER I EN MÅNED.

Jeg har endnu ikke fastlagt hvordan jeg præcist vil gøre det, men jeg tænker at det bliver med nogle dage hvor jeg kun må spise produkter fra høns, altså kylling og æg, et par dage helt som vegetar, og så den sidste periode (der forhåbentligt ikke stopper igen) som veganer. Jeg starter fra november, så jeg lige har tid til at planlægge, komme over min fødselsdag osv.

Så stay tuned, og følg med i, hvordan min overgang (lyder så poetisk) kommer til at foregå!

P.S
Hvis i har nogle gode tips og tricks til det veganske liv, eller nogle lækre opskrifter, tager jeg imod med kyshånd! Hav det godt derude

Hello,

Today the subject will be a little different than the subject so far, BUT worry not, it's still about living a sustainable life! It's about FOOD!

Most of my reasons for living more green and sustainable havent been about food. But I've learned that our food habits have a huge impact not only on our healt, but on our planet as well!

A few months ago I watched the movie Cowspiracy, and after talkning about it with one of my good friends, she recommended that I watch the movie Forks over Knives as well. And so I did! Both films are about what agriculture and meat consumption is doing to us and to our planet, and they really set things in perspective! To sum up, both films have the same point : EAT LESS (BEST NON) MEAT! (Sidenote: I'm making a separate blogpost about the movies)

I haven't been eating pork and beef in a while, just chicken and fish, but I've decided to go vegan! I'm not going to do it overnight, because I know that I just won't be able to enjoy it then. I'm going to do it over a course of 30 days, the first days eating chicken, the next only eating vegeterian food, and then, at last, only eating vegan/plantbased!

I'm going to plan it out with recipes and so on, so stay tuned and follow my transition (sounds so serious) from meat eater to vegeterian and finally to vegan! I'm starting from november, and I will be sure to upload recipes, and so on!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

bæredygtighed, Lesswaste, Sustainability, Tirsdagstip, Det bæredygtige køkken

Hello,

Så er det atter tid til et tirsdagstip. I denne uge handler det om, at skære ned på mikroplast i sit køkken. Som de fleste af jer nok har hørt gennem medierne, er der mikroplast i mange af de tekstiler vi bruger i vores køkkener. Der er især tale om de infamøse engangsklude, som mange fejlagtigt bruger flere gange. Det er der som sådan ikke noget problem i, for genbrug er jo godt, ikke? JO DA, men problemet med netop disse klude er, at de udleder mikroplast når de bliver vasket. Ligeledes er de klassiske firkantede opvaskesvampe i alle mulige farver at finde i de fleste husholdninger. De er smarte idet de både har en grov og en blød side og dermed er perfekte at vaske op med, problemet hos disse er dog ligeledes mikroplastik, der er noget af i selve svampen, men især er at finde i den grove grønne side af svampen.

Mikroplast er skadeligt for vores natur, for dyr og for os selv. Det ender i luften hvor vi indånder det, i vores mad og kan endda også ende i vores vand. For at skære ned på udledningen af mikroplast, er der dog en masse man kan gøre, så fortvivl ej! Der findes nemlig alternativer til de smarte svampe og praktiske klude.

Da jeg flyttede hjemmefra, strikkede min søde mor klude til mig af bomuld, og jeg har netop selv skiftet min smarte firkantede svamp ud, med en ’svampebørste’ fra Suztain.dk.

Det fine ved at få strikket sine klude er, at man selv kan vælge farve og mønster, og så får de en fin værdi når det er lavet af en der står sig nær. Er man ikke til hele det med at skulle sætte sig ned og strikke, har Suztain ligeledes klude der er uden mikroplast og nylon. Find dem HER.

Hos Suztain kan man finde mange forskellige midler til at klare OPVASKEN og jeg valgte min OPVASKEBØRSTE uden skaft, da jeg altid føler at mine ting bliver mere rene, når jeg er ’tættere’ på dem, hvis det giver mening. Jeg bestilte den om onsdagen, og torsdag kunne jeg hente den ved den nærmeste pakkeboks – HURTIG OG GOD SERVICE!

Jeg synes at den er rigtig fin, den er grov, men ikke ubehagelig at holde på og så gør den opvasken godt ren, uden at efterlade ridser.

Personlig synes jeg ligeledes, at disse ting gør sig bedere end de farverige engangsklude og svampe i mit køkken. Det pynter, er pænt og så er det samtidig en eftertænksom og grønnere tilgang til rengøring - FAN!

OBS! Dette indlæg er ikke sponsoreret eller lavet i samarbejde med Suztain. Jeg er bare personligt fan, og alt der står skrevet her er mine personlige holdninger.

This weeks tuesday-tip is about reducing mikroplastics in your kitchen. This weeks tuesday-tip is about reducing mikroplastics in your kitchen.

They are found in a lot of the fabrics we use, both cloths and sponges. Microplastics are unhealthy for nature, animals and us! They end up in the air that we breathe, in the food we eat and in the water we drink - NOT GOOD. To cut down on the discharge of microplastic, there are things you can do, so worry not!

There are a lot of alternatives to the smart sponges and cloths. When I moved out from my parents house my sweet mom knitted cloths for me. They are so cute and have a form for sentimental value because she made them for me. The good thing about knitting our cloths yourselves is that you can choose the color and pattern yourself. But, if you're not into knitting them yourself Suzstain.dk have a lot of DIFFERENT OPTIONS.

At Suztain you can find a lot of different for CLEANING . I chose my DISH BRUSH without a shaft, as I always feel my dishes become cleaner when I'm 'closer' to them, if that makes sense. I ordered it on Wednesday, and on Thursday I could pick it up at the nearest mailbox - FAST AND GOOD SERVICE!

I think it's really nice, it's rough, but not uncomfortable to hold on and it cleans the dishes really well, without leaving scratches.

NOTE! This post is not sponsored or made in collaboration with Suztain. I'm just personally a fan and everything written here is my personal attitude

Likes

Comments

bæredygtighed, Fashion, Organic, Sustainability, TING

Hello,

Disse "Ting" opslag kommer til at handle om ting jeg går og tænker på i min hverdag. Det kan både små finurlige ideer, det kan være ting der undrer mig, ting der imponerer og inspirere mig. Ja, det kan være alting.

Jeg forstår ikke Veganere der prøver at overbevise ikke-veganere til at spise en plantebaseret kost, ved at gøre dem til skamme og give dem dårlig samvittighed. Jo vist synes jeg da at det er helt fint at snakke om at man er veganer, men helt ærligt… er det virkelig nødvendigt at nævne det hele tiden? Og så endda komme med nedladende kommentarer som ” går du ikke op i dyrevelfærd” og ”ej jeg forstår altså slet ikke at du kan spise kød”. Kære veganer venner, hvis i ønsker at overbevise folk om at spise mere grønt og plantebaseret handler det om at danne dem, give dem eksempler, være et forbillede, hjælpe dem. Ikke give dem dårlig samvittighed, for tro mig, det leder ingen veje, kun til irritation fra deres side.

Jeg forstår ikke Folk der smider deres skrald i naturen! Hvor svært kan det være, at tage det med sig til den nærmeste skraldespand? Det er utrolig dårlig for naturen, miljøet, dyrene og så ser det også grimt ud når en ellers fin by (som Kolding f.eks.) flyder med skrald og cigaretskodder. AD.

Jeg er ikke fan af At have forelsket mig i lækre ting til boligen, uden at have penge nok på min konto til at brænde af på dem. Det er blandt andet DISSE super fine og miljøvenlige sugerør, DENNE rimeligt lækre creme fra Miraki, der bare ville se godt ud på mit badeværelse og DENNE lækre pyntepude, som er lavet af genbrugsuld, og ville pifte min stue lidt op i disse grå og regnfulde tider. Godt det snart er fødselsdagssæson, så må jeg se om nogle af tingene kan lande i mit hjem, hvor de er mere end velkomne!

Jeg er fan af denne årstid men mindre fan af at den i år er så regnfuld. Efterår plejer at være fyldt med charmerende farver, mildt vejr og tid til hyggelige gåture i de smukke orange/brune skove og te indenfor. Sidstenævnte har der dette år været mere end rigeligt tid til, for bladene er gået fra grøn til orange til liggende på jorden på omkring 2 uger. Øv øv. Savner tid til gåture uden at man skal være bange for at blive gennemblødt på turen. Det må være en ommer til næste år!

Jeg er fan af Khalid’s nye nummer ’Young Dumb & Broke’. Whuup whuup. Det nummer er super smooth, og så har det en tekst der som ung og studerende på nogle punkter kan relateres til. Lyt til det lækre nummer her


Jeg er fan af mennesker der bakker hinanden op, og er oprigtigt nysgerrige og interesserede i de mennesker der er omkring dem. Jeg er så heldig at have de dejligste piger omkring mig på mit studie, og jeg kan virkelig mærke, at det gør hele UNI oplevelsen en tand sjovere at gå igennem. De spørger ind, bakker op og er der generelt bare for mig og hinanden. SAMMEN KOMMER VI LÆNGST!


These "stuff" post will be about things I go around thinking of in my everyday life. It can be both small things, new ideas, things that make me wonder, things that impress and inspire me. Well yes, that could be all kinds of ’stuff’.

I don’t understand Vegans trying to convince non-vegans to eat a plant-based diet by shaming them and giving them a bad conscience. Dear vegan friends, if you want to convince people to eat more green and plant-based, it's about educating them, giving them examples, being a role model, helping them. Do not give them a bad conscience, believe me it will only cause irritation on their part.

I don’t understand people who throw their garbage into nature! How difficult can it be to take it with you to the nearest garbage bin? It's incredibly bad for nature, the environment, the animals and it looks just terrible when an otherwise nice city (like Kolding, for example) flows with garbage and cigarette shutters. NO GO!

I'm not a fan of having fallen in love with these things for my home without having enough money on my account to actually use on them. These things are, among other things, THESE super cool and environmentally friendly straws, this THIS really delicious Cream from Miraki, that would look good in my bathroom and THIS beautiful pillow cushion made of recycled cotton that would really brighten up my living room in these gray and rainy times. Well it’s birthday season soon, so if I’m lucky some of these things might end up in my home.

I'm a fan of this season but less of a fan of the amount of rain there has been in it this year. Autumn is usually filled with charming colors, mild weather and time for pleasant walks in the beautiful orange / brown forests and enjoying tea inside. The latter there has been more than enough time for this year, since the leaves have gone from green to orange to lying on the ground in about 2 weeks.

I'm a fan of Khalid's new song 'Young Dumb & Broke'. The number is super smooth, and the lyrics are kind of relatable for a student like me. Listen to the delicious song by clicking on the link above.

I'm a major fan of people who encourage each other and are genuinely curious and interested in the people around them. I'm so lucky to have the most amazing girls around me in my studies and I really feel that it makes the whole UNI experience more fun to go through. They check up on me, encourage me and are generally just there for me and for each other. TOGETHER WE WILL COME FURTHEST

Likes

Comments

bæredygtighed, Sustainability, Tirsdagstip, Lesswaste

Hello,

Så er det tid til tirsdagstips!

I dag vil jeg give et lille tip, der er virkelig nemt og som sparer utrolig meget på papir og CO2 kontoen. I dag handler det om, at sige ’nej tak’.

Jeg er vokset op i et hjem, hvor der altid har været reklamer i massevis! De flød altid, og kunne nogle gange end ikke være i vores postkasse. Vi tænkte dog ikke videre over det, og det at læse reklamerne blev hurtigt en hyggelig aktivitet vi var fælles om. Men selvom det var hyggeligt, var der ikke videre noget af det man så der ligesom hang ved. Det var jo bare reklamer på reklamer på reklamer…

Da jeg for et års tid siden flyttede hjemmefra, besluttede min kæreste og jeg hurtigt, at vi ikke gad at få reklamer. Det havde i sin tid altså ikke noget med mindre papir spild eller mindre CO2 forurening at gøre, men grunden var, at vi aldrig læste dem og så skulle vi altid nej i skraldespanden med dem alligevel. ØV og spild!

I dag ser billedet lidt anderledes ud – vi har nemlig læst lidt op på, hvor godt det egentligt er, at sige nej tak – eller i det mindste bare sige at man vil have mindre.

Allerede i 2013, blev der af Gallup lavet en undersøgelse, der viste, at danske husstande hvert år gennemsnitligt modtager 55kg reklamer!! Endvidere viste undersøgelsen, at danskerne samlet set ville kunne spare op til 40.000 tons papir om året, hvis man selv gik ind og valgte hvilke reklamer man ville have – dermed ofte kun 6 reklamer – eller sagde helt ’nej tak’.

Udover at kunne spare en masse papir, sparer man også på CO2 kontoen, nemlig helt op til 75kg CO2 årligt!!

Så mit tip for i dag er: tag stilling til, om Du/I virkelig har brug for de reklamer. Det er så nemt at gå ind på nettet og se butikkernes online-aviser – jeg gør det selv! Man kan i dag, på Minetilbud vælge hvilke reklamer man ønsker, om man overhovedet ønsker nogle, ellers kan man hos PostNord sige helt nej tak til både reklamer og gratisaviser.

Når først man har valgt, er det virkelig simpelt herfra. Klistermærket til din postkasse kommer med posten, og så er det ellers bare med at sætte den på, så den er synlig for postbuddet.

Jeg håber, at det har sat tankerne lidt i gang!

God tirsdag til jer.

Today my Tuesday-tip is mostly for Danish readers.

The essence of the post is to reduce paper waste.

In Denmark every household approximately get 55kg of adverts in the mail per year! But there is a way to reduce this number, and that is by saying ’no thanks’ to these adverts. You can choose a marker for your mailbox, and that way the post office will know not to send any adverts to your address.

Is there something familiar where you live? – Please let me know

Have a happy Tuesday.

Likes

Comments

Contains affiliate links Sustainability, TAKE CARE

Hello,

Når det kommer til skønhed, går jeg meget op i, hvad jeg bruger på min krop.
Min hud er sart, og derfor er det vigtigt for mig, at der ikke er alle mulige kemikalier og ikke for meget parfume i mine skønhedsprodukter. Jeg ser derfor altid efter, om produkterne er allergicertificerede og er uden parabener.

Jeg har siden starten af teenageårene bøvlet med akne, og er blevet anbefalet et HAV af produkter og mærker, og selvom alle har haft en mere eller mindre virkning, har jeg ikke fundet noget som bare passede til mig – indtil for nylig!!

Jeg har længe brugt makeup fra Nilens Jord, da min hud og mine øjne har taget super godt i mod det – ingen irritation og ingen kløe ved øjnene – WIN! Men deres hudprodukter har jeg ikke brugt, da de i lang tid ikke har haft en dagcreme til kombineret hud, hvilken er min hudtype. Med en kombineret hud, betyder det at jeg ikke skal have produkter med olie i, da det kan forværre min akne, men jeg skal stadig have noget der giver god fugt, da min hud ellers kan tørre ud.

Da jeg for tiden bruger en akne-creme udstedet af min læge, skal jeg ikke bruge alle mulige fancy rense produkter, men blot holde min hud ren og godt fugtet.

Jeg bruger derfor Nilens Jord Micellar Cleansing Water til at gøre huden ren, og fugter med Nilens Jord Kombination skin face cream både morgen og aften.

Jeg er utrolig glad og tilfreds med begge dele. Deres produkter er ikke bare uden parabener, men parfume og æteriske olier, de er også allergicertificerede, og kommer til virkelig gode priser, hvilket virkelig er WIN WIN når man er studerende og gerne vil have lækre produkter!

OBS! DETTE INDLÆG ER IKKE SPONSORERET.

When it comes to my skincare routine and my skin care products, it’s important for me that they are gentle for my skin, without perfume, parabens and chemicals.

For my daily routine I use a Danish brand called Nilens Jord. Their products are super good, without perfume, parabens, essential oils and are allergy certified – WIN!

They come at a good price, which I – as a student – am very happy about. – WIN WIN!

THIS IS NOT SPONSERED

Likes

Comments

Contains affiliate links bæredygtighed, Fashion, Organic, Sustainability, Tirsdagstip

Hello!

Tirsdagstips kommer til at være en serie - i starten en miniserie - som vil indeholde små grønne og eftertænksomme tips man kan tage til sig i sin hverdag.

Et af mine bedste – og nemmeste – tips til at være mere eftertænksom i sin hverdag, er at skifte plastik poser ud med stofposer når man skal ud og handle. Her gælder det både hvis man skal ned og handle dagligvarer og hvis man skal på en gang shopping.

Der er slet ingen skam i at sige nej tak til en pose i butikken og hive sin egen smarte stofpose frem fra tasken. Nogle ekspedienter bliver overraskede og får et sjovt ansigtsudtryk, mens andre er helt med på den og smider en kommentar alla ”Ja, det er jo også bedre, så bruger vi mindre plastik”! Og JA! Det er jo lige præcis pointen. Det giver ikke kun mindre brug af plastik, men det er også billigere i det lange løb – ihvertfald når det gælder dagligvare køb!

Lad os lige lave et regnestykke!

I min husholdning er vi 2 personer. Lad os sige at vi handler 1-2 gange i ugen, og dermed bruger 2-4 plastikposer. 1 plastikpose koster 2,5 krone. For bare 2 poser er det 5 kroner om ugen. Ganger vi det med 52, er vi altså oppe på 260 kroner om året, og det er altså hvis man kun bruger 2 poser om ugen! (520 kroner hvis man handler stort – 4 poser - hver uge) Det lyder måske ikke af meget, men som studerende er det penge nok til 1,5 uges mad!

Hvis man er en familie med 5, og skal have madpakker, snacks osv osv. bruger man nok omkring 5-6 poser til en uges mad. Det er altså (6*2,5)*52=780kr!! Det render altså hurtigt op!

Så hvorfor ikke tage dine egne stofposer med? De billige koster alt fra 5-20 kroner, kan vaskes og bruges indtil de går fra hinanden.

”Jamen de er jo virkeligt kiksede…” – Okay, jeg indrømmer at mange af de her stofposer måske ikke er de flotteste, MEN pæne udgaver findes altså! – så hvis du ikke vil rende rundt som et reklameskilt for REMA1000, Super-Brugsen osv. er det altså muligt at finde nogle fine poser, der er fine at have med i tasken og som HOLDER LÆNGE! – det er bare med at lede!

Her kan i se min kollektion, der både består af pæne og kiksede udgaver! Den grønne er min favorit, da den er så nem at folde og have med i posen, og så er den af fint udseende! Den har nu holdt i over et år, været Europa rundt, og er blevet vasket et utal af gange – og den holder stadig! JEG ER FAN!

For lidt inspiration, har jeg lavet en lille kollage. Billederne er fundet på pinterest (find min HER), og poserne er altså alt for cute!! Er man kreativt anlagt, kan man købe en hvid (eller hvad pose man nu ønsker) og selv dekorere dem – så er de både praktiske og personlige. Det kan man bl.a gøre på designdinegentshirt.dk

P.S.

Hvis man synes det er lidt pebret (læs: dyrt) kan man jo med fordel bruge poserne til andre ting end indkøb: skoletaske, weekendtaske osv.

One of my best and easiest tips to be more thoughtful in your everyday live is to change plastic bags with tote bags when you go shopping.

This applies to both grocery shopping and ’regular’ shopping. Theres no shame in saying no to a plasticbag when shopping clothes!

Okay, I admit that many of these tote bags may not be the pretties, but there are some nice ones out there! - so if you do not want to run around like an advertising sign for your local super market etc. Is it possible to find some nice bags that are okay to take out in public and that have a long lifespan!

Here you can see my collection, which consists of both pretty and less pretty. Haha. The green one is my favorite, because it's so easy to fold and fits perfectly into my handbag.It has lasted for over a year, been around Europe, and has been washed a myriad of times - and it still lasts! I AM A FAN!

For a little inspiration, I have made a small collage. The pictures are found on pinterest (finde mine HERE ) and the bags are all so cute !!

If you are creative, you can buy a white (or whatever color you want) and decorate them yourself.

Likes

Comments

Contains affiliate links bæredygtighed, Sustainability, Fashion, Organic

Hello,

Selvom tiden vi går i møde oftest er trist og grå, og mest af alt lægger op til hyggestunder indendørs, med lækker the, synes jeg nu også at efteråret har sin helt egen måde at charme på.
Måske er det fordi jeg selv er et efterårs barn, men jeg synes nu at efterårets farver kan være fortryllende, især, når vi en sjælden gang kan være så heldige at få nogle solstråler sendt igennem de ellers grå skyer der ligger og trykker.

Jeg går derfor både rundt og drømmer om hyggelige stunder med levende lys, lækker the og rart tøj men også lange gåture i den smukke natur, men min kæreste i hånden og lækkert lunt tøj på kroppen.

Herunder kan i se nogle af de ting jeg ikke ville have noget imod at smyge min krop i, eller drikke en kop af


Autumn is upon us, and that brings up mixed feelings and wants.

Even though autumn is mostly grey and cold, I can’t help it but love it a bit. Maybe it’s because I’m an autumn child myself, but the colors of this season can – on a good day – be magical.

I therefor put together a small mood-board of things I would enjoy this season

Likes

Comments

Sustainability, bæredygtighed, vegansk, mad, mælkefri

..... Min eftermiddagskaffe

ooog denne blog selvfølgelig!

Hvis du endnu ikke har læst præsentationen ude i venstre side, så lad mig lige præsentere mig selv;

Mit Navn er Naja, jeg bor og studerer i Kolding, og så er jeg ved at lære mig selv at leve et mere 'grønt' liv.

Dette 'grønne' liv indebærer et mere bæredygtigt syn på forbrug af alt slags, madvaner, shoppevaner ja, generelt, alle vaner.

Jeg håber at have fanget din interesse, og at du vil følge med og blive inspireret af en amatør's (jeps, det er så mig) vej mod et mere bæredygtigt liv.Welcome to my afternoon-snack, and my brand new blog!

If you haven't read the description in the left side, I'll just introduce myself:

My Name is Naja, and i live and study in Kolding, Denmark.

I'm learning to live a more 'green' life, and changing my habits - shopping, eating and so on!

I hope i caught your attention, and that you'll follow and maybe be inspired by an amateur's (jep, that would be me) journey towards a more sustainable life.


Likes

Comments

  • Instagram
  • Pinterest
  • Blogkeen
  • Nouw
Subscribe
Instagram@asustainable_life