Är du beredd att ändra din livsstil?

Det här är en frågeställning som du, jag och alla andra bör fråga sig själva. Jag tror nog inte att jag är beredd att ändra min livsstil. Detta beror på att jag är lat lika som att du och alla andra människor är lata. Med alla dessa nya hälsotips och fashion strategier i fokus har du svårt att se den moderna människan som lat. Detta bevisas av ny forskning som säger att vi är en stor hög av slöfockar.

Du och jag vet att världen håller på att rasa. T.ex. glaciärerna håller på att smälta vilklet gör att det kan bli större risk för översvämmnig i vissa länder. Vi använder redan nästa generations resurser villket kommer göra att våra barn och barnbarn inte kommer kunna ha en stabil framtid. Men du och jag gör inget åt det. Vi alla ser det framför oss men vi väntar på att någon annan ska agera.

För att vi ska kunna förändra detta som vi har startat måste vi bli mer som vi var förr. Förr åt vi t.ex. hälften så mycket kött som vi gör nu, vi åkte mindre bil och släppte ut mindre avgaser än vad vi gör idag. För att du ska kunna bli mer som förr måste du minska bilfärderna och åka mer kollektivt eller cykla. Du måste också minska mängden kött i dina måltider.

Så alltså måste vi alla hjälpas åt genom att göra varsin liten del av detta. Så om vi alla börjar inom kort tid så kanske vi kan avsluta det vi har startat. Vilket kommer att göra så att vi och nästa generation slipper att leva på månen eller på mars.

Är du beredd att göra detta för att rädda nästa genertion?

//Becca <3

Likes

Comments