När ett återbesök på barnakuten slutade med att vi lades in på observation samt fler provtagningar så känner man att jo men kanske hittar man något nu.
Igår togs bland annat en ny crp och den hade stigit  och låg på över 200. Ingen exakt siffra mer än så.
Hon var dålig på att kissa och hade bara gjort det innan vi åkte mot sjukhuset. Så under många timmar försökte vi få henne att kissa. Försökte med drycker, glass och besöka toa. Ingen framgång direkt. Prover visade att det var torrt i blodet så hon fick läggas med dropp.
Dag 4  och feber var över 40 grader när hon vaknade :( men blir feberfri med febernedsättande.
Hon fick en dos av oss runt kl07.20 och runt kl 14 börja hon säcka ihop något men inte fören mellan kl17-18? smällde det till med 40 grader igen. Så där blev det dos 2. Känsla av att febern är på väg bort då hon har så lång tid mellan febernedsättande. Vilket som är bra för då börjar hon komma tillbaka till det "normala".
Vi fick lite sällskaps besök igår av en vän och det var trevligt. Noomi fick en liten present. Massor av bubblor att leka och blåsa med.  Vid kl 22 igår blev det en feber temp så vi förebygger natten med dos 3 i hopp om att det blir en natt utan feber.

Noomi tyckte den kvällen att vi skulle gå ut och blåsa när vi vaknar. hmm helst inte när vi skulle vakna kl 06 för prover men det blev 06.15. "ska vi gå ut" säger hon efter.
Men jag lyckades avleda och en frukostbricka kom in till henne för hon var "hungrig" sa Noomi.
Men nej inte en tugga av maten har hon rört. :(
Dock lite mer vätska nu på morgonen och kissat. hurra! Det mönstret hoppas jag på att vi kan hålla. Temp var feberfri tidigt i morse. Men smällde till vid 8.30 igen.

Gällande Noomis "fel" Nej ingen vet till 100% men det är en sjukdom som är lyft... Vi får se ❤

Dag 5 fortfarande ovetande och ingen klarhet.

febern har haft snabbare intervaller med feberfri kortare stunder som ungefär 3h sen är det dags att få febertopp igen.
CRP hade sänkts något. hurra!!!
fler prover tagna och Noomi äter plus dricker bättre. Vi åker hem på permis över natten och tillbaka kl 9 för nya prover i dag på dagen 6.
vaknade med skyhög feber igen mn dagen har bara precis startat.
Heja Noomi ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I går blev det en tur till barnakuten
Hög feber (39.7) och ont i magen.
Väl inne togs en massa prover åter igen.
Misstanke halsfluss för svullna körtlar i halsen.
Men det provet visade ingen halsfluss.
urinprov togs för hon avslutade ju medicinen mot det för lite mer än 1v sedan. Man kunde misstänka ev en njurbäcksinflamation.
Men nej inte det heller.
(Väldigt skönt då stora syster Nellie har haft det och springer på en del kontroller varje år. återkommer separat om det en annan tid)
Hennes Snabb sänka 125 över en halv dag.
fina öron och mjuk buk.... Tillbaka till ruta 1 nästan.
Senast vi åkte denna vända för samma grej i juli.
Blodprover visar ok, ingen luftrörsinfektion.
Läkaren kliar sig smått i huvudet men sa att vi skulle få en lite mer ordentlig utredning då vi har lyft en del oro och dom själva vill ju nysta fram varför hon har så många infektioner. Läkaren såg ju att det har vart påtagligt många behandlingar för mycket under senaste året men extremt sen juli.

Det lyfte även en sjukdom... Men man vet inte.
Vilket som med febernedsättande blir Noomi något pigg och fylld av energi så vi fick tillslut åka hem efter ett sista prov från näsan. Lättare sagt
än gjort. Snus torr och vild som ett monster när man försökte ta det. Men man lyckades tillslut fånga en liten rackare på 0.5mm×0.5mm? stor snorkråka.
Sen fick vi en tid tills i morgon (tisdag 8.30) att vara tillbaka på akuten. Anledningen för då har hon ev gått lite längre med Feber? och man kan ta prover igen, samt få svar på näsodlingen och det finns fler läkare inom andra områden om jag förstod henne rätt.
Det känns samtidigt väldigt skönt att man äntligen nu kanske börjar gräva lite mer i henne så vi kanske inom en framtid får ett svar om varför hon är som hon är.
Vi åkte iaf hem och utan penciliin och ska åter i morgon.

När vi kom hem igår låg febern på 40 grader.
Nu på morgonen kokar hon och hade en temp på 39.5 men blev ett monster och ville inte ha Alvedon eller Ipren vid kl 05.30?  Och vi lyssnade på henne faktist tyvärr.
Tycker så synd om henne när hon blir så sjuk att man inte vet varför eller vad det är.
Vilket som förstår jag henne gällande alla mediciner. Vi har pratat smått om byta det flytande till sup bara för avlasta alla "drickande" oralt.
Men det tar emot så mkt i mig att göra det fast att det inte är farligt eller något. Men det känns inge bra alls. :(

Just nu sover hon fortfarande och det börjar bli dags för temp och säkert nu trycka i lite Alvedon och avlasta henne.

Tillsammans ❤

Likes

Comments

När semestern tar över.

Vi har jobbigaste sommaren någonsin.
Men det har vart skönt med ledighet och ändå med få planer.

För stunden ligger jag i sängen och bara känner mig maktlös...

När ska det här ta slut?!

Just nu ligger alla i familjen och sover men bredvid mig har jag lilla fröken bus. Ligger och lyssnar på hennes andetag och bara tänker på hennes styka och envishet likt Pippi Långstrump ❤

Några dagar efter Öland och några andra dejter med vänner plus barn fick vi börja inhalera mediciner igen. Efter ca 2.5v helt utan. Det var stort!
Vilket som har det vart väldigt lugnt med dom medicinerna. Sen fick vi en släng UVI och har nu behandlat klart den för ca 1v sedan och
vi skulle efter den behandling vänta 7 dagar och inte direkt som jag trodde. Vilket som vi skulle lämna urinprov och ett blodprov efter allt detta.
Något vi kom bort oss på helt och hållet i fredags.
Nya planen blev att jag skulle ordna detta nu på kommande måndag.

Men här ligger jag som sagt och bara vill dra täcket över huvudet just nu.

I går var vi ute i Norrtälje hos mina föräldrar på deras land. Innan var vi på loppis med min kusin och hennes familj.
Väl ute tog det ca 2h så börjar jag märka att något inte står fullt rätt till.  Blicken tom och glansig, varm kropp. Vi hade ingen tillgång till någon temp men det går inte att ta miste om det är feber eller ej. Noomi äter en del glassar och när vi kommer hem igår kväll så slängde jag såklart direkt fram tempen. När jag lyfte ur henne från bilen kokade hon. Temp 39 grader. Alvedon och bums i säng.
Hela natten har hon sovit lugnt och vakna till vid kl 06.30 men somna om lika fort igen.

Jag tempa i den vevan och då 38.1 Sen somna hon om och vi får se hur hon är när hon vaknar igen. Förhoppningsvis i ok skick att vi kan avvakta med febernedsättande så kroppen får jobba lite själv.

Det som känns så surt är att på tisdag är det förskolestart igen för henne och jag tänkte att hon skulle få börja 1v innan skolan och förhoppningsvis få en mjukstart av att många fortfarande är hemma i väntan på att skolorna dras igång. Hon behöver vänjas in pga hon ständigt blir sjuk. Men den planen sprack och vi kommer nog få vara hemma det första vi gör efter semester.
Det suger så otroligt mkt!

Börjar känna mig koko av dom här vändorna.
Google fortsätter man med fast den man bara inte ska söka.

Just nu är klumpen i magen tillbaka. Hatar detta och tycker så synd om henne för det är hennes kropp.

Men vi har börjat fundera och planera saker här hemma till kommande födelsedagar för någon i familjen och ska boka ett möte med personalen på förskolan (tyckte bvc)
Vi trivs enormt där och dom gör ett super bra arbete. Men vi kan tydligen kräva mer.
Mer att dom går igenom sina rutiner gällande all hygien. samt att antingen ordna ett föräldramöte alt sända ut information i vädjan till föräldrar om vikten av sina egna barns mående.
Finns alltid någon förälder som skickar dåliga barn. Något jag känner att det inte kan vara sant för jag själv skulle aldrig i hela mitt liv kunna eller har gjort så Om jag vet om.  Men Bvc och andra ger upplysningen om det. Man vill tro gott om alla!!!!

Vilket som bvc tror på en mer effekt av föräldrarmöte där vi själva försöker berätta smått och gott om vår situation om hur infektionskänslig Noomi är.  Att det kanske biter mer?! Vad vet jag!?

Jag tror ju på att inga barn är där dåliga! Sen finns det faktist tillfällen man inte vet att sitt barn börjar bli dålig eller är dålig. Vi har haft många tillfällen när vi har hämtat och kommer hem och tar en temp som visar feber utan att pedagoger har märkt av något och vi inget på morgonen.

Läkare från barnläkarmottagningen har senast lyft att vi bör lämna Noomi där när hon är frisk ÄVEN om jag har en ledig dag från mitt arbete som kan ske i veckorna pga deltidsarbete och skift. Men för mig känns det konstigt. Vi har försökt lära oss det och lämnat och hämtat tidigt då. Hon får då den sociala biten med andra barn och även kämpa mot andras baciller för att kanske kunna stå emot lite längre perioder.
Våren var rätt lugn och det var betydligt fler dagar på förskolan än slutet av förra året. Vi såg ett ljus men sen kom smällen.
Bvc höll med om den informationen när hon hade fått höra vår resa. Bara jag som tycker det känns lite halv konstigt och tomt men jag förstår hur dom menar och vet att Noomi själv behöver vara där.
Dessutom trivs hon massor där och älskar att vara där.

Men det känns trist att hon är sjuk IGEN!
För planer i veckan med dom andra barnen går åt skogen till 98% nu :(

Men vem kom på Google? :( jag brukar tycka att det är ens bästa vän. "har svar på allt" men dom svaren jag får upp nu och ett tag bak är inga roliga att vara oroliga över.

Så länge vi har varandra är vi lyckliga ❤

Likes

Comments

Öland...

Vi har även haft en mini semester på Öland efter Gotland och nu tar vi bara dagar som dom kommer. Vi har inte haft mycket bokat eller planerat denna sommar för min semester har svaja på en skör tråd. Snark!!!

Men min semester blev trots allt strul.

1.5v kvar av nästan 4v och tiden har bara sprungit.

Bjuder på några bilder från Öland. Lång och jobbig bilresa. Men skönt med att komma bort i några dagar.

Nu blir vi bara hemma och hoppas på bra väder så man kan ta strand och picknick. Mer värme och sol skulle inte skada.

Börjar även bli tid att kolla igenom barnens garderober inför skolstarten.

Likes

Comments

Vi kom hem en fredag från Gotland och den dagen avslutade vi sista penciliinet. Sen började nästa grej på vår kämpe.
Hon börja klaga på smärta när hon kissa en kväll och på morgonen samma sak. Samt att urinet hade en stark och bitande lukt. Tog morgon kiss i en burk och ringde Vårdcentalen för att få lämna in och ta prov på UVI (urinvägsinfektion)

Sagt och gjort så visa det såklart en UVI.
Men vi skulle avvakta med medicin tills odlingen var klar för att ge rätt penciliin. Så inte vi behövde byta när svar kom. Det gick 1.5 dag så kom svar och recept på medicin. Suck!
först hade hon nyligen avslutat en kur på 10 dagar och några dagar innan dom 10 så avsluta hon en på 7 dagar. Så innan juli ens var slut hade hon ätit TVÅ omgångar penciliin och skulle nu få sin 3e i 7 dagar.

Denna gång fick vi tablettform 4st på morgon och 4 st till kvällen. krossa och blanda med något. Enklare sagt än gjort helt ärligt. På något vis märker hon av fast vi gör det bakom ryggen på henne. Tror inte vi lyckats få i henne allt ordentligt. :(

Vilket som nu på fredag morgon får hon sista dosen. På måndag ska vi ringa VC om att lämna nytt urinprov och nu även blodprov.

igår kväll/nu på morgonen har hon börjat hosta en del. Så efter 2 helt otroliga veckor utan någon astma medicin får vi börja i dag. Det är super stort att kunnat vara utan i två veckor.

Men jag har mina misstankar. Då vi ganska intensivt korta som långa stunder har träffat andra men friska människor mer i närhet än vad man tex har ute i en park.

Eller så bara en ren otur.

Man känner sig som kraften börja försvinna fast den inte gör det såklart. Men hela semester har känts stressande över mediciner som ska tas och lyckas få i henne.

Hennes kropp får ta en del stryk. Men ännu har inte kroppen sparkat bak och magen håller sig stabil. Vanligt att kunna tex bli väldigt dålig i magen av dessa mediciner men det har hon sluppit.

Likes

Comments

Ekar tomt av närvaro.

Men vår Gotland resa var magisk.
Vi hade det så otroligt mysigt och skönt.

Vi hade bearbetat Noomi i några månader om att försöka sluta nappen när vi träffa Pippi på Gotland. Något vi trodde inte skulle gå så bra.

Men till stor förvåning i två dagar i rad när vi besökte Pippi Långstrump slängde hon nappar och har sen dess inte haft napp. Nappar som bodde mer eller mindre dygnet runt i munnen finns inte längre kvar.
Vi spårade några och hade några hemma ut i fall något vikande från oss skulle behövas.
Men det ändå Noomi gjorde var att prata "pippi har fått mina nappar" på kvällarna när hon skulle sova. Vi berömde henne massor och förvånade över hur bra det gick. Nu är det 2 veckor sen ungefär och nappen har hon slutat med. Hon såg napparna hemma när vi kom hem och vi förklara att vi kunde skicka paket till Pippi med dom. Sen har dom napparna legat relativt synligt kvar i väntan på att göra ett paket och skicka. Hon bryr sig inte om dom alls. Så stolt!!

Hur det går annars med resan och sjukdomar som vi brottas med kommer i nytt inlägg.

Likes

Comments

Nya inlägg