Min son har adhd dcd autism o en lätt intelligens störning. Han är världens goaste pojk men det tar helt klart på krafterna. Han har sina fix idéer på hur saker o ting ska vara o blir det inte så som han har tänkt sig så rasar världen. Det gäller att hänga med i svängarna för det skiftar fort.

Jag är helt själv med mina 2 barn då deras far beslutade sig att flytta utomlands efter vi bröt upp.
För 3 år sen drabbades jag av utmattningsstress. Vilket tydligen är vanligt för oss med npf barn. Det har vart en berg o dalbana efter det men det tar sin tid att komma tillbaka om man ens gör det.

Nu har jag börjat arbetsträna o sonen har börjat på särskola efter 4 år i "vanlig" skola. Det går jättebra för honom vilket är en otrolig lättnad för mig. Det va inget lätt beslut att ta fast att jag visste att det va rätt beslut. Han klarar inte av fritids för det blir för mycket för honom.

Jag hankar fram på jobbet. Trött som en gnu o ont i kroppen men jag har kul på jobbet o får träffa människor o känna att jag gör nåt mer än att bara vara mamma.

Nu har fkassan sagt att jag måste jobba hela sommarlovet för att få ersättning. Är jag hemma med min son som inte klarar av fritids så får jag inga pengar.
Ingen stress alls där för en som gör allt för att försöka komma tillbaka där man va innan man gick in i väggen.
Vad gör man??? Sätt honom på fritids säger fkassan. Jag förklarar att det funkar inte. Blir för mycket intryck för honom. Jag har läkarintyg på det men näää.

Hur ska man kunna "komma tillbaka" när dom ska krångla till det så förbannat?
En dag i taget o hoppas att det löser sig antar jag. Man e väl optimist haha.
Kanske kan be den som bestämmer sånt här att sitta barnvakt åt honom här hemma medans jag åker o jobbar. Problemet löst!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja jösses. Ensamstående med 2 kids i 4 år nu. Det trodde man inte när man skaffade barn att man skulle ta hand om dom helt själv.

Jag ser på fb o insta när vänner är ute på fester o hittar på roliga saker ihop. Ute o reser. Går på krogen. Åker på spa o här sitter jag med mina barn. Jag kommer ingenstans.

Jag har vart bitter o arg. Jag vill ju oxå göra dom där sakerna. Jag vill oxå ha en brejk o komma iväg.

Sen att man drabbades av utmattningsstress har ju inte gjort det lättare. Jag va visst ingen superwoman som kunde ha 8 bollar i luften samtidigt. Men oj vad jag har lärt mig mycket av det. Vems ens vänner är. Jag har lärt mig att säga NEJ. Lärt mig vad som betyder nåt här i livet.

För mig är det mina barn. Att man kan älska nån så mycket o samtidigt va så arg på dom haha. För mig betyder inte glitter o glamour nåt längre. Fester kan kvitta. Jag trivs med mitt liv precis som det är nu. Me and my kids. Det är det enda som betyder nåt. Hur dom mår. Hur dom har det. Är dom lyckliga så är jag lycklig.
Självklart träffar jag mina vänner o hittar på saker. Att bara ta en fika o sitta ner o prata är värt så mycket.

Jag är inte längre bitter på andra o deras liv. Jag är så lycklig lottad som har 2 underbara barn som ger mig så mycket här i livet. Allt beror bara på hur man ser på saker o ting. Jag har inte gott med pengar o kan inte köpa mina barn massa leksaker eller andra dyra saker. Vi kan inte ut o resa. Jag tror inte att barn blir lyckligare för att få massa saker. Det man kommer ihåg när man blir äldre är inte sakerna man fick utan det man hittade på ihop med sina föräldrar.

Likes

Comments

Idag var det varmt ute o barnen tjata om att åka o bada. Nej inte idag sa jag. Jooo snälla mamma vi kan väl åka o bada. Det är ju varmt ute. Nä inte idag sa jag igen.
Sen tänkte jag att varför säger jag nej för. Dom har ju rätt. Det är varmt ute o vi ska ändå inte göra nåt speciellt idag.
Ok vi åker o badar sa jag.
2 glada barn flög upp ur soffan o skrek jaaa.

När vi väl kom fram till badplatsen så hade dom gjort om den. Den va fräsh o fin nu. Barnen blev ännu gladare.

Dom sprang in i vattnet o badade länge. Dom skrattade o lekte. Jag satt på en filt i gräset o kollade på dom. Det var en härlig känsla.

Att se sina barn glada o lyckliga är nog den bästa känslan som finns.
Ibland så behövs det inte mycket för att göra dom glada. En liten tripp till en badsjö kan göra så mycket. Helt underbart!❤

Likes

Comments

Förra veckan gjorde jag det. Jag gick med i viktväktarna...igen.
Nu räknar jag points o dregglar efter allt gött som finns längst med kassorna i mataffären.
Varför kan det inte va lika lätt att gå ner alla kilon som det va att gå upp dom??? Det va roligare att gå upp kilona iaf. Finns ju massa göttigt att trycka i sig då.

Är inne på min andra vecka nu o det känns motigt. Första veckan gick hur bra som helst. -3.3kg lyckades jag bli av med. Tyvärr är det lååång väg kvar.
Denna veckan går det inte riktigt lika bra. Godiset o allt det andra ropar på mig. Susanne kom hit o ät mig...jag vet att du vill.
O jaa det vill jag. Vill jättemycket! Men måste motstå. Får inte inledas i frestelsen.
Skygglappar i affären kanske skulle va nåt.
Men än så länge har jag skött mig o vart ute o powerwalkat.

Jag tänker bara hur många kilon jag har kvar. Urk! Men har jag klarat det förr så ska jag väl klara av det nu oxå. Det blir väl bättre efter några v.

Beach 2016 kommer inte att hända. Bitch 2016 klara jag iaf. Alltid nåt.
Bara att härda ut o på med skyggslappar i affären så ska det nog gå bra detta oxå

Likes

Comments

Igår ringde särskolesamordnaren mig och berättade att min son har kommit in på särskolan och börjar där till höstterminen.

Oj! Nu blev det verkligt. Min son ska gå från en vanlig skola till en särskola. Hur ska han ta detta? Hur ska det gå för honom. Många tankar rör om i mitt huvud.
Självklart blir detta bra för honom men ändå. Min son ska gå i en särskoleklass.

Min son är 10 år och går i tredje klass. Han har adhd dcd autism dyslexi och en en lätt intelligensstörning. Utåt ser han ut och är som vilken "normal" pojke som helst med vänner som leker precis som alla andra. Glad och rolig men han har ju såklart sina svårigheter som lyser igenom ibland.

Att ta beslutet att ansöka om en särskoleplats var nog ett av dom jobbigaste beslut som jag nångonsin har tagit. Fast jag vet att det är ett rätt beslut. Men ändå. Min lille pojk i en särskola. Tänk om jag har satt honom i en särskola och han inte passar in där. Han är ju smart men hänger inte med i den takten som den vanliga skolan har.

Men jag vet ändå att det är rätt beslut. Där kan han få den hjälp han behöver för att lyckas. I sin egna takt. Få känna att han hänger med och inte alltid få känna att han misslyckas om o om igen. Han har haft så många misslyckanden. Jag är sämst i klassen brukar han säga.

Han älskar tv-spel och det är det han vill jobba med när han blir stor säger han.
Jag hoppas verkligen att han kommer få arbeta med det han älskar. Särskolan har den kunskapen och dom verktygen som han behöver för att lyckas.

Jag vet att den här lille rödhårige pojken kommer att kunna gå hur långt som helst. Han behöver bara få känna att han är så bra som han egentligen är.

Att lyckas är viktigt för honom. För hans självförtroende. Så ja detta är helt klart rätt beslut men ändå ett av dom jobbigaste jag har tagit❤

Likes

Comments

Jag är som jag är när jag inte blev som jag skulle.
Ja det är ett sätt att beskriva mig. En halvgalen tant på 40 år med 2 barn som antagligen kommer att bli likadana som mig.

Fast jag tycker faktiskt att det e rätt gött att va lite crazy. Det underlättar vardagen lite. Det är en tuff värld där ute. Då behövs det va lite halvgalen för att klara av det. Annars blir man väl galen på riktigt.

Att kunna skämta och bjuda på sig själv är viktigt för mig. Jag omger mig gärna av vänner som är såna. Skratt gör att man mår bra. Skratt frigör endofiner i kroppen. Man mår helt enkelt jävligt bra. Där är jag nu. Jag mår jävligt bra. Så har det inte alltid vart. Jag har haft 3 jäkligt tuffa år där jag har fått kämpa mig upp ifrån botten. Jag har kämpat o kämpat. Berg o dalbana minst sagt. Men man måste nog nå botten för att ta sig till toppen. Toppen har jag inte nått än men jag har lärt mig otroligt mycket på vägen. Som vem som är ens vänner. Riktiga vänner.

Jag är naiv....jag erkänner. Jag vill se nåt gott i varje människa. Jag har gett folk flera chanser. Har försvarat så kallade vänner när andra vänner har sagt till mig att dom är inget att lita på. Men inte längre. Efter flera knivar i ryggen så har jag gjort det som jag skulle gjort för längesen. Stängt ute dom ur mitt liv för gott. Det bästa jag kunde gjort. Nu kan jag andas igen.

Go o glad kexchoklad. Det är jag det. Lite halvt senil har jag blivit oxå men det hör väl till åldern. Fast även solen har sina fläckar.

Det jag vill komma till är att jag är nöjd med mitt liv nu. Jag kan njuta igen och ha kul med mina äkta vänner som alltid finns där för en. Vi har kul. Vi skämtar med varandra. Vi skrattar så vi nästan pinkar på oss. Ja det hör ju oxå till åldern.
Jag är glad och kan skratta igen. Jag är fri!!

Likes

Comments

Vi alla har väl eller har haft en eller flera narcisster i våra liv. Tyvärr så vet dom oftast inte själv om att dom lider av detta.

Narcissster anser att de är exceptionella, står över alla andra och att de förtjänar mer än andra. De drivs av ambitionen av att uppnå stora framgångar, både professionellt och i privatlivet. De är ofta mycket intresserade av sitt yttre och av kläderna som de bär. I relation till andra väntar de sig uppmärksamhet och privilegier utan att känna sig tvungna till ömsesidighet. När de inte får sina privilegier, blir de arga. De exploaterar och manipulerar andra för att uppnå sina mål. De manifesterar ganska lite empati och någon annans känslor berör dem inte.
Narcissisten tycker att alla skall tänka som han/hon gör. Reglerna gäller endast vanliga människor men inte honom eller henne. Han/hon umgås gärna med viktiga personer och är en ”snobb”. Hans/hennes mardröm är att bli sedd på en fin restaurang tillsammans med en dålig klädd kusin från landet. Kvinnliga narcissister anser att mannen hon är tillsammans med måste behandla henne som något alldeles särskilt.
I psykoterapi kommer en narcissist att bland annat behöva medvetandegöra följande övertygelser:
1. ”Jag är inte som alla andra.”
2. ”Andra är skyldiga att visa mig respekt och uppmärksamhet.”
Lite narcissism kan dock vem som helst behöva – eftersom en god självbild är att föredra framför en dålig och leder till att man uppnår mer och får mer framgång.
Om en narcissist är begåvad eller charmig, kommer andra lättare och i större utsträckning att stödja honom eller henne i sin narcissism. Men en narcissist kan också skada och risken för depressioner är mycket större hos narcissister än hos andra framför allt i samband med 30-årskriset.
Hur hanterar man en narcissist?

Uppskatta denne när han/hon är ärlig. Vill ni ha en god relation till en narcissist, gäller det att visa honom eller henne en sann uppskattning. Detta leder till att han litar på er och kommer att bete sig ledigare i din närvaro.
Förklara för denne varför någon reagerar på ett visst sätt. Om ni vinner narcissistens förtroende kommer han eller hon att anförtro sig för er. Han eller hon kommer att berätta för er hur människor är våldsamma, onda, värdelösa, något som visar prov på att de inte har visat narcissisten den uppmärksamhet som han/hon tror förtjänar av andra. Ni kan hjälpa honom genom att förklara för honom hur andra ser på saken. Det handlar inte om att de den andre rätt, utan endast komma med en åsikt.
Respektera konventionaliteten. Narcissten anser sig stå över alla andra och väntar sig att bli behandlad som sådan. Bli inte sen, var ej distanserad, för allt i den ordning som förespråkas, annars riskerar ni att irritera honom väldigt mycket.
Kritisera en narcissist endast när det är absolut nödvändigt. Att göra så, leder till att en explosion undviks. Säg inte till honom att han står över alla andra, att han är egoistisk eller något annat som attackerar honom som person. Det gäller att endast kritisera uppförandet, t ex genom att säga: ”jag gillar inte när du blir sen utan att tala om det” eller ”jag vill inte att du avbryter mig när jag talar” eller ”jag förstår att du har dina skäl att ogilla X, men låt oss nu tala om någon annan.”
Berätta inte om dina egna framgångar och privilegier. Narcissistens avund är mycket större än någon annans. Någon annans framgångar sårar narcissisten och denne känner att en djup orättvisa råder.
Rekommenderas inte:

Att opponera sig systematiskt till allt narcissten säger och gör, kan omvandla honom/henne till en stor fiende. Det gäller att försöka att låta bli att förolämpa narcissten och säga rakt ut vad du ogillar hos honom. Erkänn narcissistens framgångar och detta ger dig friheten att kritisera honom eller henne.
Var försiktig när han försöker manipulera dig med påståenden såsom:
”Ni är bäst!”
”Efter allt jag har gjort för er…”
”Var försiktig, annars…”
”Du och jag befinner oss i samma båt”
Gör inte honom någon tjänst som han eller hon inte tycker behöver återgälda. Det är viktigt att narcissister vet vilka dina gränser är: vad du accepterar och vad du inte accepterar. Det gäller att göra klart för honom vilka era gränser är.
Vänta er inte erkännande. Det finns inte med i narcissistens värld. Ömsesidigheten existerar inte.

Likes

Comments

Välkommen maj.
Första dagen i maj är äntligen här. Nu börjar våren på riktigt. Blommor och träd slår ut. Härliga dofter ute. Värme.

Inledde denna varma o soliga dag ute på baksidan med barnen o min underbara granne och vän. Lyx att ha en lekplats så nära. Där samlas vi ett gäng när vi kan. Fikar och har kul medans barnen leker. Underbart! Älskar verkligen denna gård o dess grannar. Dom gör livet lite bättre. Hoppas på många fina dagar framöver.

Att ha vänner som man kan prata med om allt och som stöttar en o finns där för en är guld värt. Som förstår en och inte dömmer. Tar sig tid för en när man behöver prata. Jag finns där för dom och dom finns där för mig. Det är så det ska va enligt mig iallafall.

Jag älskar verkligen våren. Det är min favoritårstid. Jag blir lycklig i hela kroppen.
Jag mår bra och sjunger trallalaa.
Man får inte glömma att stanna upp och titta. Allt blir grönare och grönare. Lukta på alla vårens dofter och bara njuta!

Likes

Comments

​Helg...underbart!

Har ett problem varje helgmorgon. Jag kommer inte upp ur sängen. Hur skönt som helst under täcket. Jag tänker att nu går jag upp men nä. Det går inte. Varmt o skönt. Vänder mig om och råkar snooza till en lite stund till. 

Upp o hoppa med dig nu latmask! Till sist lyckas jag rulla ur sängen o går upp för att fixa frukost. 

Frukosten är intagen och jag hamnar raklång i soffan istället. 

Samma sak där. Gå o städa med dig nu. Släng i en tvätt eller nåt. Kroppen är envisare än hjärnan. Kroppen vinner 

Går det att köpa energi i lösvikt? Isåfall tar jag några kilon. 

Ska strax iväg för att köpa godis till kidsen. Ska kolla där om jag hittar energi i lösvikt. Annars så får det väl bli en göttepåse till mig med haha. 

Likes

Comments