Idag var det varmt ute o barnen tjata om att åka o bada. Nej inte idag sa jag. Jooo snälla mamma vi kan väl åka o bada. Det är ju varmt ute. Nä inte idag sa jag igen.
Sen tänkte jag att varför säger jag nej för. Dom har ju rätt. Det är varmt ute o vi ska ändå inte göra nåt speciellt idag.
Ok vi åker o badar sa jag.
2 glada barn flög upp ur soffan o skrek jaaa.

När vi väl kom fram till badplatsen så hade dom gjort om den. Den va fräsh o fin nu. Barnen blev ännu gladare.

Dom sprang in i vattnet o badade länge. Dom skrattade o lekte. Jag satt på en filt i gräset o kollade på dom. Det var en härlig känsla.

Att se sina barn glada o lyckliga är nog den bästa känslan som finns.
Ibland så behövs det inte mycket för att göra dom glada. En liten tripp till en badsjö kan göra så mycket. Helt underbart!❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Förra veckan gjorde jag det. Jag gick med i viktväktarna...igen.
Nu räknar jag points o dregglar efter allt gött som finns längst med kassorna i mataffären.
Varför kan det inte va lika lätt att gå ner alla kilon som det va att gå upp dom??? Det va roligare att gå upp kilona iaf. Finns ju massa göttigt att trycka i sig då.

Är inne på min andra vecka nu o det känns motigt. Första veckan gick hur bra som helst. -3.3kg lyckades jag bli av med. Tyvärr är det lååång väg kvar.
Denna veckan går det inte riktigt lika bra. Godiset o allt det andra ropar på mig. Susanne kom hit o ät mig...jag vet att du vill.
O jaa det vill jag. Vill jättemycket! Men måste motstå. Får inte inledas i frestelsen.
Skygglappar i affären kanske skulle va nåt.
Men än så länge har jag skött mig o vart ute o powerwalkat.

Jag tänker bara hur många kilon jag har kvar. Urk! Men har jag klarat det förr så ska jag väl klara av det nu oxå. Det blir väl bättre efter några v.

Beach 2016 kommer inte att hända. Bitch 2016 klara jag iaf. Alltid nåt.
Bara att härda ut o på med skyggslappar i affären så ska det nog gå bra detta oxå

Likes

Comments

Igår ringde särskolesamordnaren mig och berättade att min son har kommit in på särskolan och börjar där till höstterminen.

Oj! Nu blev det verkligt. Min son ska gå från en vanlig skola till en särskola. Hur ska han ta detta? Hur ska det gå för honom. Många tankar rör om i mitt huvud.
Självklart blir detta bra för honom men ändå. Min son ska gå i en särskoleklass.

Min son är 10 år och går i tredje klass. Han har adhd dcd autism dyslexi och en en lätt intelligensstörning. Utåt ser han ut och är som vilken "normal" pojke som helst med vänner som leker precis som alla andra. Glad och rolig men han har ju såklart sina svårigheter som lyser igenom ibland.

Att ta beslutet att ansöka om en särskoleplats var nog ett av dom jobbigaste beslut som jag nångonsin har tagit. Fast jag vet att det är ett rätt beslut. Men ändå. Min lille pojk i en särskola. Tänk om jag har satt honom i en särskola och han inte passar in där. Han är ju smart men hänger inte med i den takten som den vanliga skolan har.

Men jag vet ändå att det är rätt beslut. Där kan han få den hjälp han behöver för att lyckas. I sin egna takt. Få känna att han hänger med och inte alltid få känna att han misslyckas om o om igen. Han har haft så många misslyckanden. Jag är sämst i klassen brukar han säga.

Han älskar tv-spel och det är det han vill jobba med när han blir stor säger han.
Jag hoppas verkligen att han kommer få arbeta med det han älskar. Särskolan har den kunskapen och dom verktygen som han behöver för att lyckas.

Jag vet att den här lille rödhårige pojken kommer att kunna gå hur långt som helst. Han behöver bara få känna att han är så bra som han egentligen är.

Att lyckas är viktigt för honom. För hans självförtroende. Så ja detta är helt klart rätt beslut men ändå ett av dom jobbigaste jag har tagit❤

Likes

Comments

Jag är som jag är när jag inte blev som jag skulle.
Ja det är ett sätt att beskriva mig. En halvgalen tant på 40 år med 2 barn som antagligen kommer att bli likadana som mig.

Fast jag tycker faktiskt att det e rätt gött att va lite crazy. Det underlättar vardagen lite. Det är en tuff värld där ute. Då behövs det va lite halvgalen för att klara av det. Annars blir man väl galen på riktigt.

Att kunna skämta och bjuda på sig själv är viktigt för mig. Jag omger mig gärna av vänner som är såna. Skratt gör att man mår bra. Skratt frigör endofiner i kroppen. Man mår helt enkelt jävligt bra. Där är jag nu. Jag mår jävligt bra. Så har det inte alltid vart. Jag har haft 3 jäkligt tuffa år där jag har fått kämpa mig upp ifrån botten. Jag har kämpat o kämpat. Berg o dalbana minst sagt. Men man måste nog nå botten för att ta sig till toppen. Toppen har jag inte nått än men jag har lärt mig otroligt mycket på vägen. Som vem som är ens vänner. Riktiga vänner.

Jag är naiv....jag erkänner. Jag vill se nåt gott i varje människa. Jag har gett folk flera chanser. Har försvarat så kallade vänner när andra vänner har sagt till mig att dom är inget att lita på. Men inte längre. Efter flera knivar i ryggen så har jag gjort det som jag skulle gjort för längesen. Stängt ute dom ur mitt liv för gott. Det bästa jag kunde gjort. Nu kan jag andas igen.

Go o glad kexchoklad. Det är jag det. Lite halvt senil har jag blivit oxå men det hör väl till åldern. Fast även solen har sina fläckar.

Det jag vill komma till är att jag är nöjd med mitt liv nu. Jag kan njuta igen och ha kul med mina äkta vänner som alltid finns där för en. Vi har kul. Vi skämtar med varandra. Vi skrattar så vi nästan pinkar på oss. Ja det hör ju oxå till åldern.
Jag är glad och kan skratta igen. Jag är fri!!

Likes

Comments

Vi alla har väl eller har haft en eller flera narcisster i våra liv. Tyvärr så vet dom oftast inte själv om att dom lider av detta.

Narcissster anser att de är exceptionella, står över alla andra och att de förtjänar mer än andra. De drivs av ambitionen av att uppnå stora framgångar, både professionellt och i privatlivet. De är ofta mycket intresserade av sitt yttre och av kläderna som de bär. I relation till andra väntar de sig uppmärksamhet och privilegier utan att känna sig tvungna till ömsesidighet. När de inte får sina privilegier, blir de arga. De exploaterar och manipulerar andra för att uppnå sina mål. De manifesterar ganska lite empati och någon annans känslor berör dem inte.
Narcissisten tycker att alla skall tänka som han/hon gör. Reglerna gäller endast vanliga människor men inte honom eller henne. Han/hon umgås gärna med viktiga personer och är en ”snobb”. Hans/hennes mardröm är att bli sedd på en fin restaurang tillsammans med en dålig klädd kusin från landet. Kvinnliga narcissister anser att mannen hon är tillsammans med måste behandla henne som något alldeles särskilt.
I psykoterapi kommer en narcissist att bland annat behöva medvetandegöra följande övertygelser:
1. ”Jag är inte som alla andra.”
2. ”Andra är skyldiga att visa mig respekt och uppmärksamhet.”
Lite narcissism kan dock vem som helst behöva – eftersom en god självbild är att föredra framför en dålig och leder till att man uppnår mer och får mer framgång.
Om en narcissist är begåvad eller charmig, kommer andra lättare och i större utsträckning att stödja honom eller henne i sin narcissism. Men en narcissist kan också skada och risken för depressioner är mycket större hos narcissister än hos andra framför allt i samband med 30-årskriset.
Hur hanterar man en narcissist?

Uppskatta denne när han/hon är ärlig. Vill ni ha en god relation till en narcissist, gäller det att visa honom eller henne en sann uppskattning. Detta leder till att han litar på er och kommer att bete sig ledigare i din närvaro.
Förklara för denne varför någon reagerar på ett visst sätt. Om ni vinner narcissistens förtroende kommer han eller hon att anförtro sig för er. Han eller hon kommer att berätta för er hur människor är våldsamma, onda, värdelösa, något som visar prov på att de inte har visat narcissisten den uppmärksamhet som han/hon tror förtjänar av andra. Ni kan hjälpa honom genom att förklara för honom hur andra ser på saken. Det handlar inte om att de den andre rätt, utan endast komma med en åsikt.
Respektera konventionaliteten. Narcissten anser sig stå över alla andra och väntar sig att bli behandlad som sådan. Bli inte sen, var ej distanserad, för allt i den ordning som förespråkas, annars riskerar ni att irritera honom väldigt mycket.
Kritisera en narcissist endast när det är absolut nödvändigt. Att göra så, leder till att en explosion undviks. Säg inte till honom att han står över alla andra, att han är egoistisk eller något annat som attackerar honom som person. Det gäller att endast kritisera uppförandet, t ex genom att säga: ”jag gillar inte när du blir sen utan att tala om det” eller ”jag vill inte att du avbryter mig när jag talar” eller ”jag förstår att du har dina skäl att ogilla X, men låt oss nu tala om någon annan.”
Berätta inte om dina egna framgångar och privilegier. Narcissistens avund är mycket större än någon annans. Någon annans framgångar sårar narcissisten och denne känner att en djup orättvisa råder.
Rekommenderas inte:

Att opponera sig systematiskt till allt narcissten säger och gör, kan omvandla honom/henne till en stor fiende. Det gäller att försöka att låta bli att förolämpa narcissten och säga rakt ut vad du ogillar hos honom. Erkänn narcissistens framgångar och detta ger dig friheten att kritisera honom eller henne.
Var försiktig när han försöker manipulera dig med påståenden såsom:
”Ni är bäst!”
”Efter allt jag har gjort för er…”
”Var försiktig, annars…”
”Du och jag befinner oss i samma båt”
Gör inte honom någon tjänst som han eller hon inte tycker behöver återgälda. Det är viktigt att narcissister vet vilka dina gränser är: vad du accepterar och vad du inte accepterar. Det gäller att göra klart för honom vilka era gränser är.
Vänta er inte erkännande. Det finns inte med i narcissistens värld. Ömsesidigheten existerar inte.

Likes

Comments

Välkommen maj.
Första dagen i maj är äntligen här. Nu börjar våren på riktigt. Blommor och träd slår ut. Härliga dofter ute. Värme.

Inledde denna varma o soliga dag ute på baksidan med barnen o min underbara granne och vän. Lyx att ha en lekplats så nära. Där samlas vi ett gäng när vi kan. Fikar och har kul medans barnen leker. Underbart! Älskar verkligen denna gård o dess grannar. Dom gör livet lite bättre. Hoppas på många fina dagar framöver.

Att ha vänner som man kan prata med om allt och som stöttar en o finns där för en är guld värt. Som förstår en och inte dömmer. Tar sig tid för en när man behöver prata. Jag finns där för dom och dom finns där för mig. Det är så det ska va enligt mig iallafall.

Jag älskar verkligen våren. Det är min favoritårstid. Jag blir lycklig i hela kroppen.
Jag mår bra och sjunger trallalaa.
Man får inte glömma att stanna upp och titta. Allt blir grönare och grönare. Lukta på alla vårens dofter och bara njuta!

Likes

Comments

​Helg...underbart!

Har ett problem varje helgmorgon. Jag kommer inte upp ur sängen. Hur skönt som helst under täcket. Jag tänker att nu går jag upp men nä. Det går inte. Varmt o skönt. Vänder mig om och råkar snooza till en lite stund till. 

Upp o hoppa med dig nu latmask! Till sist lyckas jag rulla ur sängen o går upp för att fixa frukost. 

Frukosten är intagen och jag hamnar raklång i soffan istället. 

Samma sak där. Gå o städa med dig nu. Släng i en tvätt eller nåt. Kroppen är envisare än hjärnan. Kroppen vinner 

Går det att köpa energi i lösvikt? Isåfall tar jag några kilon. 

Ska strax iväg för att köpa godis till kidsen. Ska kolla där om jag hittar energi i lösvikt. Annars så får det väl bli en göttepåse till mig med haha. 

Likes

Comments

I vintras blev jag 40 år. 40 år!! Vad hände? Va ju nyss 25 bast ju. Har jag legat i koma i 15 år? Ibland undrar jag haha. Tiden går så fort! Hinner inte med.
Folk undrar om jag har en 40 årskris.
Hur kan jag ha det när jag bara är 25 år??
O då kommer jag på att shit jag är ju för fan 40 år. Känns inte så.

Man är inte äldre än vad man gör sig. Shit!!! Jag är 10 år!!😱. Jag har mitt barnasinne kvar. Hur kul som helst att busa o skrämma skiten ur folk. Jag kan smyga in på barnens rum o bara skrika rätt ut så dom nästan skiter på sig. Skitkul haha! Att lura o driva med andra är oxå skitkul hihi.

Kroppen däremot känns som den är 80 år. Räcker att sitta still på en stol ett tag. Resa sig upp är ett helt företag innan man har lyckats att räta upp ryggen. Gå ur sängen på morgonen ska vi inte tala om. Tur att man har en hög säng så man kan rulla ur den. Det knakar konstigt i knäna när man går. Det gjorde det inte förr. Går inte heller att att vända sig hastigt om för då är det risk att man får nackspärr eller sträcker nåt.
Rynkor har jag inga än för det fyller fettet ut. Det är inte bara kläderna som fettet fyller ut.

Men nä nån vidare kris har jag nog inte. Kanske mer en liten panik att tiden går så fort. Har man bara barnasinnet kvar och låter sig ha kul o barnsla till det ibland så behöver man inte krisa.
Det är ju bara en siffra trots allt

Likes

Comments

Gick o la mig strax efter kl 12 inatt. Helt plötsligt börja det bröttla o smälla i köket. Jag kände hur jag blev stel som en pinne! Det var då jag kom på att jag hade glömt att ta min nässpray som naturligtvis låg i köket. Jag är beroende av nässpray. Vilket dilemma. Där ligger jag i sängen, stel som en pinne o är tät i näsan. Stelheten vann. Jag vågade inte gå upp o in i köket haha.

Låg där o viskade försvinn!!! Du är inte välkommen här!! Gå hem till nån annan o spöka ist!!
Sen börja det låta i hallen. Nu kommer nån in i sovrummet o tar mig på fötterna tänkte jag. Pulsen var hög.

Det var då jag hörde det. Nån la en fis i hallen!! Fiser spöken??!! Är det ens möjligt?? Kanske var det ett spöke som har problem med laktosen?! Äter ens spöken? Då kom jag o tänka på Slimer haha. Han äter ju allt den.
Barnen låg i samma säng som mig så dom var det inte...denna gången😃
Sen tystna det o jag somnade.

Spöket kanske rota efter novalucol i köket. Det var kanske det som den va ute efter😄

Jag kanske skulle sluta kolla på serien Supernatural innan jag går o lägger mig😂

Likes

Comments