Idag var det dax igen för en tur till Akademiska barnsjukhuset med Filip för att göra ett nytt benmärgsprov. Avskyr verkligen att åka dit och bara tanken på att skriva in ännu ett barn på avdelningen för blod och tumörsjukdommar på Ackis känns helt sjuk, men nu är det så och inget vi kan göra åt. Så varför är han då här???
Jo för att göra en lång historia något så när kort så började allt sommaren 2016.
Jag tyckte under sommaren att Filip inte var sig riktigt lik, verkade lite tröttare och slöare än han brukade vara men tänkte att det nog inte var någon fara utan bara "tonårsslöheten" som kom smygandes å Filip själv så att han mådde bra.
Ett par veckor efter att han börjat skolan berättade han att han hade känt sig andfådd  när han cyklat till skolan och så fick han astma liknade anfall när han spelade innebandy (vilket vi inte tyckte var särskilt konstigt då vi har astma i familjen).
Så en morgon strax efter att Filip cyklat iväg till skolan så ringer han mig och är smått hysterisk, han har då åkt till skolan å när han kommit fram så här han inte kunnat andas så han vänder och ska åka hem och då börjar han må jättedåligt och bara kräks och kräks, när han kommer hem är han alldeles blek.
Gunnar åker in till akuten med honom där de tror att han drabbats av magkatarr, men när blodproverna kommer så visar det sig att hans blodvärden är jättedåliga.
De närmsta dagarna fortsätter blodvärden att rasa å man får ge Filip blod.
Efter Junos kamp så är vi alla väl medvetna om vad detta kan vara och läkarna förnekar inte heller vad det ser ut att vara.
Efter några dagars fasa och skräck så får vi svar på det första benmärgsprovet som tagits. Benmärgen är påverkad men man börjar nu misstänka att det kan vara ett virus som slagit ut benmärgen och inte cancer som man först trodde.
Efter ett tag togs nytt benmärgsprov som tyvärr såg sämre ut än det första och alla blev åter mycket fundersamma.
Akademiska kopplades in och specialister tillkallades men man hittade fortfarande ingen orsak till det som hänt.
Helt plötsligt vänder allt och Filips blodvärden ser superfina ut och han känner att orken kommit tillbaka, man ska ta ett sista benmärgsprov för att bekräfta att det även där ser fint ut men tyvärr så syns det ingen skillnad i märgen.
Man odlar på olika virus i benmärgen och skickar prover till olika specialister runt om i Europa men ingen har någon vettig förklaring till vad som hänt, å där står vi nu.
Filip mår bra men så länge benmärgen inte ser ok ut så kommer han få göra nya prov var 6:e månad för att följa vad som händer.
Jobbigt att inte riktigt veta vad som är fel men vi får ändå vara glada att Filip idag mår bra å hoppas att det fortsätter så.
Dagens provtagningar gick bra ock vår stora kämpe är hemma igen med endast lite ömmande rygg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så här den här dagen också snart passerat, trodde att jag skulle bli klar med julpyntandet idag men så blev det inte.
I stället har vi varit på Åsby hem och trädgård och strosat runt och kollar på alla mysiga julpynt och andra fina och inspirerande saker där. Juno och Ilon var mest imponerade utav en stor isbjörn som rörde på sig och den enorma påfågeln som finns där just nu.
När de större barnen kom hem satte vi igång att baka pepparkakor, det är alltid populärt men roligast är absolut att dekorera dem. Så mysigt att faktiskt alla vill vara med när vi bakar och pysslar å kreativiteten är stor.
Nu blir det lite lugn tid framför tv med amning innan det är dags att krypa i säng å hoppas på att lillkillen vill sova lite i natt i stället för att bara äta.

Likes

Comments