Jeg blir så ubeskrivelig trist hver gang det popper opp en ny terrorsak på mobilen min fra VG. Det er stadig nye meldinger. De siste 17 årene har terrorismen økt. Paris. Brussel. København. Burgas. Utøya. London. Madrid. Helsinki. Dette er bare noen av stedene i Europa som har blitt rammet. Det er som oftest de vi får høre om. Kjente europeiske byer og steder. Og mange av oss vet om noen av de utenkelige handlingene som blir gjennomført i Syria, Irak osv. Det er terrorisme over alt. Og jeg sitter her og leser hvor mange mennesker som blir drept, og jeg klarer ikke og vil ikke skjønne hvorfor det blir utført.
Fordi det er ikke menneskelig. Når du ender et annet menneskes liv, dør en del av din menneskelighet, det er i hvertfall det jeg tror. Fordi det som gjør oss til mennesker, og forskjellig fra andre dyr, er kjærligheten vår for hverandre, sympati og empati. Og jeg skjønner ikke hvordan en kan ha disse egenskapene, om de av egen fri vilje dreper et annet menneske?
Det er så utrolig mye vondt her i verden i dag. Og opp igjennom historien. Så vær så snill, prøv å spre litt glede og kjærlighet i dag. Og i morgen. Og det neste året. Og resten av ditt dyrebare liv. Fordi det er mer enn nok mørke her i verden, og bare et smil kan gjøre den litt lysere, og om vi alle gjør det, så er det kanskje håp for oss.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

​I dag begynte jeg altså på skolen igjen... 10. klasse... Det er helt sykt. 10 år av livet mitt har snart gått til den skolen. Er nok noen av mine beste og verste år, hahah. Vi ble fortalt i sånn cirka hele dag at vi har så liten tid til å gå igjennom pensum i år, og prat om eksamen og alt mulig dritt:) gleder meg masse! Du vet det de kaller ironi? Ja, det brukte jeg i setningen om at jeg "gledet" meg...

Neiiida (joda), blir sikkert et bra år. Stressende? Ja. Slitsomt? Utvilsomt. Men tror d skal skje masse bra.

Nå skal jeg fixe noe for god karma, så vi snakkes<3

Likes

Comments

Hei alle søtinger som leser dette! I går (11.0817) hadde jeg bursdag, og ble 15 år<3 Dagen ble tilbrakt med en av mine aller beste venninner, Amalie, og familie. Vi stakk til byn på Egon og gikk litt rundt og shoppet, og når jeg kom hjem fikk jeg servert biff, søtpotet pommes frites, brokkoli og bernaise<3 Og litt sener spiste vi en nyydelig pavlova, som min bror hadde pyntet så fint. Jeg fikk masse fint, og mange fine gratulasjoner<3 Det var rett og slett drømme bursdagen (sett bort i fra at det egnet en del, men det må du regne med;P). Jeg skal ha familie besøk i omtrent hele helgen, så blir en slags birthday-weekend.

Jeg har hatt noen veldig fine 15 år på denne jorden, og tror det kommer til å bli maaaange fine år fremmover<3

Likes

Comments

Hei, og god mandag! I dag våknet jeg klokken 10 helt av meg selv, og det er den første natten på lenge at jeg har sovet så godt som i natt<3 vi kom hjem i 23:00 tiden i går kveld, og da hev vi ut alle tingene som var i bilen, og bare slappet av. Jeg kom meg i seng rundt 01:00, og jeg kan ikke huske sist jeg sovnet så fort! Jeg har en tendens til å sove ganske dårlig andre steder enn hjemme, så det var deilig å komme hjem.

Dagen i dag har gått til vasking av klær og å pakke ut ting og tang, og slik blir nok resten av dagen også<3
Håper dere får en nydelig dag videre, også snakkes vi;)

Likes

Comments

Ukens tanke: Hvor fort livet kan forandre seg. En dag er du bestevenn med noen, den neste er du ikke det. En dag kjenner du ikke noen, den neste føles det som du har kjent de i evigheter. En dag er noen her, den neste er de ikke det. Det er utrolig hvor mye som kan forandre seg i løpet av 24 timer.

Ukens høydepunkt: jeg har vært i Danmark hele uken, og det har vært kjempe gøyt, men spesielt torsdagen var utrolig bra! Da møtte vi noen venner og gikk rundt og shoppet litt i gatene i Århus, og spiste en utrooolig digg is<3 Jeg tenkte å dele noen bilder litt senere;)

Ukens sang/artist/album: Har hørt en del på Lana Del Rey sitt nyeste album, Lust for Life, og nyter hvert sekund av den digge musikken! Noen av favorittene er 13 Beaches, Cherry, In my feelings og White Mustang<3

Ukens craving: På tirsdag, tror jeg det var, spiste vi på en relativt ny sjappe i Århus (Danmark), som heter Sandwish. Der kunne vi velge mellom salatbolle, pita og sandwich, også var det endeløse valg av hva du kunne ha på. Jeg valgte altså da en sandwich med kylling, guacamole, creme fraiche, salat, agurk og mais, og fy så godt det var!!! Herlighet, altså stedet så ikke ut som en 5stjerners restaurant liksom, men maten var virkelig førsteklasses<33 anbefales på sterkeste altså! Så jeg har altså cravet mat derfra, hele uken, og savner det allerede.

Ukens film/serie: Jeg har faktisk ikke sett en film elns denne uken, men så To the Bone på netflix forrige uke, og... åhh, den bare traff meg i hjerteroten, og vet dønn ikke hvor mye jeg gråt igjennom den filmen... Men på en god(ish) måte! Den handler om en jente som heter Ellen. Hun er anorektiker, og vi får se hennes tid på en relativt uvanlig rehabilitering, med en uvanlig lege. Den er til tider så morsom at jeg dønn satt og lo høyt for meg selv, og andre ganger var den så utrolig hjerteskjærende. Absolutt å anbefale, selv om det er noen ganger en litt sterk handling.

​Nå er jeg altså på vei hjem fra

Likes

Comments

I dagens samfunn er det utrolig lett å slite med selvbildet, i utrolig ung alder. Grunnet sosiale medier, magasiner, og det store fokuset vi har på at alt skal være perfekt, spesielt i min generasjon. Vi blir ofte kalt "generasjon-perfekt", fordi en skal ha gode karakterer på skolen, de fineste klærene og utseende, du skal være skikkelig god i et eller annet, og når en blir gammel nok, skal en ha en dødskul og god jobb der du tjener mye. Ellers blir du ikke sett på som suksessfull. Det er ihvertfall slik media generelt viser vår generasjon da, til resten av verden.

Er det rart mange av oss, om ikke alle, får sammenbrudd? Blir mentalt sliten? Jeg kan bare snakke for meg selv, men grunnet alt dette presset jeg føler for at alt må være perfekt, så blir jeg sliten. Jeg jobber rumpen av meg for å opprettholde karakterene jeg har, og i tillegg så er det jo alt annet livet slenger i trynet på meg i ny og ne.

Jeg som jente på 14 år som har fått hofter og former og litt ekstra fett på kroppen, har kjent godt på dette kroppspresset som vi alltid snakker om. Det er diskusjoner om hvorfor vi føler dette presset, og om det er pålagt av media, eller om vi legger det på oss selv. Jeg kan si at for meg, er det både og.

Men likevel, det er ganske unødvendig å kommentere på andres fasonger og former, eller ikke-former. Det spiller inge rolle om det er en på skolen din du kommenterer noe på bak ryggen hennes eller hans, eller om du kommenterer noe ufint på instagramen til en kjent person. Det er likevel forbanna unødvendig, fordi du har ingen rett til å kommentere noen andre og hvordan de ser ut uansett. Jeg vet hvor klisjé dette er å si, men har du ikke noe fint å si, så ikke si det! Du vet aldri hva noen er usikker på, og det er så utrolig råttent gjort å ødelegge en persons dag, eller liv, ved å kommentere på en ufin måte. Pass på dine egne saker istedenfor, du.

Beklager om dette innlegget virket litt aggressivt, men dette er et (av mange, haha) tema jeg føler og har veldig sterke meninger om.

Takk for meg:) og ha en nydelig morgen/dag/kveld/natt videre<3

Likes

Comments

De siste dagene har jeg vært på hyttetur sammen med to av mine beste venner, så derfor har jeg ikke oppdatert dere her, haha. Vi har kost oss i varmen med bading, soling, mat og kortspilling, og endte opp rimelig solbrent hele gjengen! Det var sykt deilig å reise vekk for en stund, men det var skikkelig digg å komme hjem igjen nå<3 Nå skal jeg sove uten å måtte dele dyne med en annen person (som btw tar all dynen! host*Amalie*host... Neida, love u).

God natt<3

Likes

Comments

Ukens tanke: Haha, denne uken har tankene mine vært som etter en kraftig tornado. Et eneste stort rot altså. Men jeg har et innlegg på lur, som jeg skrev denne uken, og det er vel ganske rotete det og, det reflekterer vel egentlig ganske godt tankeprosessen min denne uken, hah.

Ukens høydepunkt: Dette har faktisk vært en ganske fin uke, så jeg vet ikke helt hva jeg skal velge! Ok, jeg tar topp3 da, og sier: Wonder Woman på mandag, byturen på torsdag, og fredagen generelt<3

Her er den digge lunsj/middagen jeg hadde på torsdag. Fy flate så digg mat det er på Friday`s!! Åh blir sulten bare av å tenke på stedet.

Ukens sang/album/artist: Jeg var på vei inn til byn på torsdag, og hørte igjennom nye sanger, også kom Kesha sin Praying på, og jeg begynte dønn å grine litt midt på bussen, grunnet budskapet i sangen. Den er så sterk, og det er annerledes enn noe annet hun har laget før. Så ekte.

Ukens ting: Har i løpet av den siste uken begynt å lese litt igjen, så bøker har vært denne ukens ting. Jeg vet det er mange som ikke liker å lese bøker, så skal ikke kjede livet av dere med snakking om bøker, hahah. Men leser for øyeblikket Nådegaven 1. Er halvveis inni boken, og den er ganske interessant.

Ukens film/serie: Som sagt, Wonder Woman, men jeg har også begynt på The Flash på netflix, og liker den mer enn jeg trodde jeg ville! Er for øyeblikket på episode 13 i første sesong.

Håper dere får en fin morgen/dag/kveld/natt videre<3

Likes

Comments

Dagen i dag var kjempe koselig! Jeg var med et par venninner, og vi bakte kake (som vi presterte å spise så mye av deigen, at vi ble kvalm før vi hadde spist et stykke av den ferdige kaken), snakket masse om alt mulig, spilte spill, og ja, det var rett og slett bare en veldig fin dag<3 Solen tittet fram også, og jeg liker å tenke at alle soldager, er gode dager:)

Nå tenkte jeg at jeg skulle få meg litt søvn, så vi snakkes<3

Likes

Comments

Av en eller annen grunn er det mange som er redde for å kalle seg selv feminister. Fordi noen ser ned på det.

Og da spør jeg hvorfor blir det sett ned på? Hva er så forbanna dumt med å ønske likestilling mellom kvinner og menn? Altså, kvinner og menn burde ikke ses på som to vidt forskjellige ting. De utfyller hverandre. Hva er så dumt med å ønske samme lønn i samme jobb, uavhengig av kjønn? Hvorfor er det så dumt å ønske at ingen av mulighetene dine skal kunne forsvinne, med grunnlag av hvilket kjønn du er? Hva er så dumt med å ønske likestilling?

Samfunnet i dag er et mannsdominerende samfunn, og slik har det vært i de fleste kulturer i hele menneskets historie. Som for eksempel selve ideen om demokrati/folkestyre, som ordet da innebærer menn og kvinner med tanke på at de går begge undre definisjonen av folk, startet i Hellas, men kun viktige menn fikk stemmerett. Heldigvis har kvinner nå hatt stemmerett, her i Norge i vårt demokrati, siden 1913.

Det er selvsagt mange kulturer der de er kvinnedominerende også, men i det samfunnet jeg har levd i, og i de fleste samfunnene opp igjennom historien som jeg har lært om, er og har vært mannsdominerende. Jeg er helt for girl-power og at vi jenter må støtte hverandre og slikt, men jeg synes likevel alle skal være likestilt, og at alles meninger skal bli hørt like godt uansett. Det er det mange misforstår med feminister. Vi hater ikke menn, vi ønker ikke å ta kontroll over hele verden og undertrykke menn. Vi ønsker at kvinner og menn skal bli hørt like godt.

Feminisme handler ikke bare om likestilling blant menn og kvinner, men blant alle mennesker som går på denne jordkloden.

Vi mennesker er flinke til å putte folk i bokser. En boks for hvite folk, en boks for mørke, en for homofile, en for kristne, en for jøder, en for muslimer, en for buddhister, en for kvinner, en for menn. Listen er endes løs. Men hvorfor gjør vi det?! BARE LA MENNESKER VÆRE MENNESKER, ikke fortell de at de er verdt mindre av en eller annen dum grunn.

Alle mennesker er like mye verdt, og det er det feminisme er bygget på.

Så for å bekrefte det jeg allerede har gitt uttrykk for: Ja, jeg er en feminist.

Likes

Comments