I år blev valet Sardinien för en vecka med sol och bad. Enkelt med avgång från Norrköping, tre timmars flygresa och en kort busstransfer innebar att vi började vår resa kl 18.00 och satt på balkongen i 28 gr värme kl 22.00! Vi är nöjda med både resmålet och hotellet, vi bodde på San Marco vid Lido-stranden. På hotellet fanns pool, bar och restaurang, inget av det var dock någon höjdare. Stranden däremot var härlig och låg precis över gatan, 2 solstolar och ett parasoll kostade mellan 10-15 euro per dag. Vi valde att gå en bit längre bort där det inte var så tätt mellan stolarna, då betalade vi 10 euro per dag och hade toppenläge.

Mellan stranden och hotellet låg en väg och en strandpromenad in till Alghero, det tog ca 30 min i sakta mak, jag tror det var ungefär 2,5 km. Inne i Gamla staden var det smala gränder med restauranger och butiker, jättetrevligt. Det var många svenskar där, det hörde man ofta, även många norrmän. Det var fantastiskt att sitta och ta ett glas vin och se solen gå ner där! En del shopping blev det också men det var mycket märkesbutiker med priser därefter. Jag lyckades allafall få med mig tre klänningar och en väska hem! Micke hade planer på att köpa en cykel men han hittade inte den rätta så det blev inget av med det!

Resan kostade ca 8.000 kr/person så det känns som det var ett lite dyrare resmål. Dessutom kostade det mesta extra t ex ac, safety-box, wi-fi och såklart solstolarna. När vi var ute och åt var dricksen redan pålagd på notan så där gick också ungefär 40kr direkt. Vi åt fantasiska pizzor som serverades efter längd, en halv eller hel meter! Vi nöjde oss med en halv! Till det delade vi ofta på en liter öl.

Sista dagen blev vi hämtade kl 9.00 på hotellet och några timmar senare, 14.30, satt vi återigen i vår egen trädgård! Smidigt! Vi är nöjda och åker gärna tillbaka igen. 😊

Veporna med de rosa tröjorna är alla vinnarna i giro de Italia under årens lopp!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi har haft en härlig weekend med sol och fina backar. I år ville Aaron tyvärr inte alls åka skidor "jag är rädd" - så det blev pulkaåk för honom istället. Noah har också provat pulka lite grann, han är nöjd och glad mest hela tiden! Vi andra har åkt och det känns i benen! Skönast var att ta 8-stolsliften och bara sitta och njuta. Lite solbrända har vi också blivit, det har varit ett underbart skidväder. Man känner att våren är på gång.

Likes

Comments

Lite campingliv har vi fått till i sommar, först Strängnäs två dagar för Hot Rod Reunion och sedan Varamon tre dagar för sol och bad! I Strängnäs sålde vi bildelar och kläder, träffade folk vi känner och såg på bilar - det var vaarmt och soligt!

VId Varamobadet i Motala hade vi det också varmt och soligt men då kunde vi svalka oss!

Det blev även en tur in till Motala och ett besök på motormuseumet, det var riktigt stort och det fanns mycket roligt att titta på. På kvällen spelade vi golf, den som förlorade skulle bjuda på något att dricka - jag behövde inte betala! Vi fick en härlig utsikt från en restaurang vid vattnet, massor av vindsurfare som gillade att det gick vågor!

På hemvägen stannade vi till i Vadstena för lite flanerande och fika!

Likes

Comments

En vecka går fort, vi känner oss nöjda med resan. Hotell Gadja i Baska voda kan vi rekommendera, det är ingen lyx men trevligt. Vi har träffat många svenskar när vi suttit ute i loungen och druckit drinkar på kvällarna. Stranden är 150 m från hotellet och vi har fått mycket sol och bad även om resan avslutades med storm. Det blev ändå trevligt när alla blev kvar på hotellet i ruskvädret. Hemresan gick bra och nu sitter vi på vår egen altan! ☀️

De två första bilderna är Kroatien och de andra två från Vikbolandet.

Likes

Comments

Blåsten och molnen ökade idag så nu blev det dags att åka till Makarska. Vi gick på marknad och runt i hamnen och i gamla stan. Blåsten övergick vartefter till storm så efter en pizza tog vi bussen hem igen. Det var lugnare att sitta i vår lounge och dricka kaffe och läsa en stund. Fler och fler tog sin tillflykt hit, det stormar verkligen! Vi blev alltså fast på hotellet sista kvällen med middag och gin rummy i baren. Det gick bra det med! Tur att vi var uppe på takterrassen igår kväll, idag hade man nog blåst bort däruppe! Imorgon hoppas jag att stormen bedarrat så vi får en lugn flygning hem. Borta bra men hemma bäst! 😊

Likes

Comments

Nytt strandhäng men lite svalare idag och lite blåst, som åstadkom fantastiska vågor till allas förtjusning! Pensionärerna var värst kastade sig i vågorna så badbyxor och bikini flög kors och tvärs! Vi har inte skrattat så mycket på länge 😂😂 det var underhållning på stranden hela dagen!

Men dagen började dåligt då vi kom precis när en tjej blivit påkörd, det verkade vara långt till ambulans för det tog tid men hon var alla fall vid medvetande. Sedan fick vi se många segelbåtar försöka ta skydd i hamnen, det var inte lätt för dom i de höga vågorna, ingen var gladare än jag över att vi inte bokat en båttur idag! Även på em var vi med om en olycka, då en pappa tappade sitt 2-åriga barn i vågorna - som tur var slutade det bra men det kunde gått riktigt illa. Livet är skört - var rädda om varandra! 💕

Likes

Comments

40 grader varmt och 28 i havet! Det blev stranden idag igen 😅🌴 Makarska får vänta till en svalare dag. När vi satt och åt ikväll gick strömmen så halva Baska voda blev mörkt, det var när en trubadur började sjunga - vi sa redan igår att det lät illa så det var kanske inte så konstigt att det blev svart!

På vår nya favoritbar vid stranden beställde vi en drink på prosecco och en cuba libre, in kom nåt helt annat - en mojito och en tequila sunrise, när vi upptäckte misstaget efter att ha smakat på drinkarna så sa vi till servitrisen, hon bad om ursäkt och lämnade våra drinkar till ett par vid ett annat bord! Vi fick våra beställda drinkar och var noga med att ha koll på att de kom direkt från baren! Nu vet jag allafall att jag inte gillar tequila sunrise!

Likes

Comments

Inte mycket händer här just nu, vi äter frukost, går till stranden - ca 150m från hotellet och går ut och äter på kvällen. Idag blev det inget shoppat men vi hittade en ny trevlig bar vid havet.

Vattnet är helt klart man ser botten hela tiden. Sista bilden är från loungen på vårt hotell, där börjar och slutar vi dagen trevligt! Imorgon har vi tänkt ta taxi till Makarska på kvällen. Det är nog den enda utflykt vi gör - vi hade planer på att åka till Split men eftersom det är 35 grader varmt lockar inte en bussresa, på två timmar enkel resa, särskilt mycket ☀️😅

Likes

Comments

Inte mycket att rapportera, 35 grader varmt och sol - stranden med bad hela dagen ☀️
På kvällen god mat på King, kroatiskt kött - vi frågade inte vad det var men det var gott! Paret vid bordet bredvid oss fick in typ ett halvt ben från ett rådjur! På hemvägen lyckades jag shoppa två kjolar och ett armband! Vi avslutade med favoritdrinken mojito 🌴👍

Likes

Comments

Efter hotellfrukost blev det stranden hela dagen ☀️ bara avbrott för lite mat o dryck! Strålande sol och 33 grader kräver en hel del dopp i det turkosa havet! Vi avslutade kvällen med em-final på storbilds-tv på stranden ⚽️ grattis Portugal!

Likes

Comments