Hej alla underbara! Idag har min dotter balett, så snart ska jag packa hennes balettkläder och hämta henne i skolan. Jag önskar jag kunde dansa balett, men min sjukdom sätter "ju" stopp för det  :(  

Var många år sedan jag kunde gå upp på tårna. Men magdans passar mig, eftersom det inte är såååå viktigt att kunna gå upp på tårna i den dansen. Jag älskar magdans/orientalisk dans! Den är så fri och alla kan dansa den efter sin egen förmåga och utveckla sin egen stil så att säga. Fast jag älskar balett också såklart! Den är så vacker och musiken så underbar! Jag har en känsla av att skulle jag vara frisk så hade jag nog dansat balett istället för magdans.

Men just nu dansar jag inte längre tyvärr...kommer skriva mer om det vid ett senare tillfälle. Just nu är det bara styrketräning som gäller. Ska till gymmet imorgon förresten. Jag mår så bra efter träning, man tränar "ju" inte bara kroppen utan hjärnan också!  :)  Träning är ett måste för mig...det är "min medicin"...tränar jag inte alls så blir jag sämre i min sjukdom men tränar jag för mycket så blir jag sämre även då, så det gäller för mig att hitta den rätta balansen.

Jag ska försöka skriva lite mer om känslor...öppna upp mig...har så mycket som vill ut...men måste först komma i rätt stämning...

Ta hand om er! Varma kramar! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Kryssningen igår med min prinsessa var verkligen såååå mysig 💕 Njöt verkligen av livet här och nu! En riktig mamma-dotter dag! På bussen på vägen hem sedan tog min dotter den fina solnedgångsbilden 😊 

Naturen är mäktig och kan ha en lugnande effekt på ens inre ibland tycker jag. 

Livet är en gåva och man bör ta till vara den så gott man kan, man vet inte när ens liv tar slut. Men självklart är det inte alltid så lätt att leva och livet är inte rättvist. Men jag försöker så mycket jag kan att vara här och nu! ❤️

Likes

Comments

​Nu sitter min dotter och jag på bussen som tar oss till båten 😀😀 Ska bli så mysigt med en dagskryssning tillsammans med min prinsessa! Våra magar är nästan tomma så att vi orkar äta massor från skärgårdsbordet "ler"  

Likes

Comments

Jag och min underbara lilla familj hade det jättemysigt på IKEA igår :) Åt köttbullar, skrattade, unnade oss bullar & glass och kom hem med både ny stol till prinsessan och en ny familjemedlem... "ler". Det blev en varg.

Blev mys framför teven, prinsessan & jag bäddade med kuddar och täcken på golvet när vi såg på film. Härligt med helger då vi inte behöver lägga oss tidigt eller gå upp tidigt dagen efter, eftersom vi alla tre är kvällsmänniskor och älskar sovmorgnar! :)

Vill bara säga att jag kommer att skriva om alla saker som står i min kategori lista, men jag måste verkligen känna mig i rätt stämning först...mycket av det jag kommer skriva om är väldigt känslomässigt superjobbigt för mig. Men ni kommer som sagt att få ta del av det, troligen redan nu efter helgen. Blir nog min sjukdom som jag kommer skriva om först.

I skrivandes stund så sitter jag i ett omklädningsrum för min dotter har Cheerleading. Efteråt ska vi hälsa på hennes farmor och ikväll kommer en av hennes grannkompisar över till oss. När vi är ensamma ikväll ska vi alla tre se en film & riktigt familjemysa. Vi är riktiga filmälskare alla tre :)

Imorgon ska jag och min dotter åka en dagskryssning, kommer bli såååå mysigt! Prinsessan längtar jättemycket.

Hej då för nu och kram!

Likes

Comments

Tog på mig en kort klänning utan några jazzbyxor...jag går endast hemifrån med kort klänning om jag har jazzbyxor på mig också eftersom min neurologiska sjukdom gjort så att jag går lite konstigt...har "ju" inte alla musklerna kvar i benen längre, speciellt vaderna :(

Men här hemma kan jag gå barbent med kort klänning :) Var roligt att spatsera omkring lite i klänningen och känna mig som jag gjorde när jag var yngre och frisk.

Ska iväg nu och hämta "min prinsessa" i skolan. Vi ska åka och möta min man för att ta oss sig Ikea, där vi ska äta köttbullar och köpa en rosa barnkontorsstol. Hon har velat haft den ett tag nu, så idag ska hon få den! :)

Kram på er och ha en underbar helg!

Likes

Comments

om mig

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och hade en idyllisk barndom med mycket kärlek. Blev bortskämd av både mamma & pappa och mina två storebröder. Vi bodde i en "skyddad" värld i ett villaområde där alla barnen var hemma med sina mammor medans papporna jobbade. Jag tror faktiskt inget barn var på dagis på "vår gata". Vi hade det verkligen roligt ihop, livet lekte och det fanns inga bekymmer.

Det var ett nytt område med styckade tomter så alla byggde sina egna hus ungefär samtidigt. Jag var 3 år när min pappa började bygga och hann väl fylla 4, tror jag, innan vi flyttade in. Bodde i en lägenhet innan. Mamma var hemmafru och pappa jobbade som dykare. Jag var ett väldigt lyckligt tryggt barn. Allt fortsatte vara bra när jag började skolan men i högstadiet vände det...tonårstiden var otroligt jobbig för mig (som det är för många såklart!). Jag blev mobbad och utfryst, detta började i årskurs 8. Orkade knappt göra läxorna längre p.g.a. att jag blev mobbad samt slutade med gymnastiken som jag hållit på med sedan liten.

Jag var helt enkelt "för snäll", blyg och kunde inte ha den där "tuffa ytan" som många i min klass hade fått i högstadiet. Många barn på "vår gata" blev mobbade i skolan inklusive min ena bror. Vi hade som sagt växt upp i en "skyddad" värld där alla var snälla, så vi klarade inte av det tuffa klimatet i högstadiet. Vi var oss själva och kunde inte "spela tuff". Mobbningen knäckte mig så jag klarade inte av att studera vidare efter nian utan började jobba istället. Efter 3 år så "drog" jag till London för att arbeta som Nanny. Blev kvar där i åtta år eftersom jag blev kär i en engelsman och gifte mig.

Mitt äktenskap var ett "helvete". Jag blev kär i fel kille! Till sist rymde jag ifrån honom och flyttade tillbaka till Sverige. Läste in gymnasiet på Kom Vux och jobbade i flera år. Bodde ensam i en lägenhet i 4-5 år. Träffade min nuvarande man som är den underbaraste mannen jag någonsin haft.

Nu har vi den underbaraste lilla prinsessan någonsin! Hon är snart 8 år och vi tar till vara varenda sekund tillsammans med henne. Vi bor i en lägenhet i en närförort till Stockholm, stormtrivs gör vi alla tre i vårat "lilla slott". Jag arbetar inte längre p.g.a. min neurologiska muskelsjukdom. Men jag tycker bättre om att säga att jag är hemmafru än förtidspensionerad "ler". Denna sjukdom har satt stopp för min dröm...jag hade planer att öppna ett eget danscenter, jag ledde orientalisk dans ("magdans") i många år. Men till sist sa min kropp ifrån :(

Detta var en liten sammanfattning av mitt liv och du / ni kommer att kunna läsa mer ingående om allting i min blogg. Det kommer att bli mycket personligt och skrivet med mycket känslor och direkt från mitt hjärta. ...psykiska & fysiska misshandeln av min f.d. engelska man, mobbningen i skolan, min fattiga period i London, mina depressioner, magdansen, min underbara graviditet (då jag väntade min lilla prinsessa), min sjukdom m.m. Men jag kommer även att skriva om mitt nuvarande liv som mamma :)

Som person är jag snäll, omtänksam, har humor, bra lyssnare, älskar dans, lite blyg, känslosam och har stor empati :)

Självklart har jag dåliga sidor också, som alla människor har "ler", jag är konflikträdd, alldeles för blyg ibland, kan säga dumma saker till dem jag älskar när jag är arg, lite för impulsiv ibland, "känsloknyppe", trycker ner mig själv (elak mot mig själv) och osäker.

När jag skriver detta så har jag ännu inte riktigt kommit igång med min blogg ordentligt, men jag kommer att börja skriva nu framöver så du / ni kan få ta del av mitt liv nu och om mitt liv förut.

Kram!

Likes

Comments

om mig

Jag ska försöka skriva imorgon lite om vem jag är  :)

Likes

Comments

Idag börjar vardagen igen, min dotter är tillbaka i skolan efter ett skönt påsklov. Vi hade verkligen ett "mamma-dotter" lov :) Härliga sovmorgnar, lek o mys hemma, bio, äventyrsbad, mys på restaurang och så lekte hon med gårdskompisar också. Vi var även ute och cyklade när det snöade men det var kul ändå :)

Så skönt att slippa rutiner- äta när man är hungrig, sova när man är trött :) Bara njuta av varann och livet och vara här och nu! Min man och jag är ganska bra på att leva i nuet men självklart inte hela tiden...måste tänka lite framåt också...planera...och ibland är det lite kämpigt i livet också såklart...kan inte alltid vara solsken...i "gråa" perioder så försöker jag verkligen ta till vara varenda liten strimma "ljus" som visar sig om än bara för en liten stund...

Jag njuter verkligen av familjelivet. Min dotter går nu i ettan och hon trivs mycket bra i skolan! Känns skönt för mig och min man! Vi är så otroligt nöjda med hennes skolfröken och hela skolan, den är liten med engagerade härliga lärare.

Jag var hos min frisör idag och klippte topparna som jag gör var tredje/fjärde månad. Min dotter och jag har gått hos henne i många år nu och kommer nog alltid gå hos henne :) Hon är toppen! Nyligen har hon öppnat en egen salong som varit hennes dröm i många år nu. Den är superfin! Efter klippningen lockade hon mitt hår, kändes skönt att bli lite ompysslad :)

Ikväll ska jag hämta min dotter hemma hos en klasskompis. Jag längtar att få mysa med min prinsessa ikväll- äta kvällsmål framför teven med en bra film eller så kanske det blir Youtube med Jocke & Jonna. Hon älskar att titta på dem och min man och jag har också blivit "besatta" av dem :) hi, hi

Jag måste erkänna att det känns mycket ovanligt att blogga, jag är som sagt helt nybörjare på detta. Men det känns spännande och kul på något vis. Ni som kommer att gilla min blogg kommer att få läsa om lite allt möjligt...jag har en hel del saker i huvudet som vill ut...kommer bli ganska personligt också...kommer nog att bli lite som att jag skriver i en dagbok ibland...

Kram på er och njut av livet och ta till vara alla dem som betyder något för er!

Likes

Comments

Hej!

Jag är helt ny här, aldrig bloggat förut, så jag hoppas komma igång snart...igår lyckades jag lägga in profilbild o så :)

Min blogg kommer att handla om allt möjligt i livet...

Kärleken är det viktigaste i livet tycker jag, kärleken till min familj betyder allt för mig.

Att bli mamma är det underbaraste som hänt, jag är såååå stolt över min dotter!

Kram så hörs vi snart igen!Likes

Comments