Header

Tenk at sommeren snart er over. Mange av bladene er alt blitt gule. Jeg gikk en lang og god tur en tidlig morning med min tur kamerat. Solen kom igjennom de tykke skyene og årets første høst stemningen kom smygende. En del Blåbær har kommet fram og Zorro elsker det! Han spiser dem med gledet opp når jeg plukker.

Når jeg ofte går turer, er jeg flink på å gi ulike komandor til han. Det nye trikset han har lært er å stille seg ved ett tree, og "klatre". Dette øvde vi på i 2-4 uker før han fant balansen og teknikken. Nå gjør han det uten problemer. Jeg liker dette trikset godt selv og syns det er veldig søtt!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

På Mandag tok jeg inn King fra sommerbeite. Han fikk seg en god varm dusj og hår klipp! Det var så godt å få tatt det nå. Han har stor kost seg på beite men han syns tydelig at nå var det greit å få komme inn på boks igjen.

Vi har jobbet litt med bommer og kavaletter i det siste når vi har vært på banen. Da har han vært veldig flink og vi har samarbeidet godt. I dag prøvde vi oss på en rekk og mur. Hindermateriellene er hjemmelaget, men funket veldig bra. Jeg oppvarmet godt i alle gangartene før vi begynte på rekken. Jeg måtte pushe han litt mer frem i dag men det gikk helt fint. Han var litt framtungt, selv over hindrene men det kom seg etterhvert. Han var kaldt i hodet å hørte bra på signalene mine. Han var super flink å jobbe over gangartene i dag også.

Likes

Comments

En liten økt på banen ble det på oss Torsdags kveld. I dag skulle jeg bare trene litt på stor og små volter og få han ned i riktig tempo. Med ny sal (en dressursal.) gikk vi opp på banen. Han hadde ett aktiv skritt som han vaneligvis har. Jeg kjente på hesten at han var mer våken enn sist å det hadde jeg rett i. Han travet hurtig i starten men jeg fikk han ned på jorden igjen etter noen runder. Jeg red mye stor/små volter å det hjelper alltid. Han var hard i munnen og litt stri, men det forventet jeg nesten. Han er ikke sånn for å være vanskelig han syns det er gøy å få jobbe og da skal alt gå veldig fort i hans hodet. Sånn er han bare, så jeg jobber mye med det å få han ned i mitt tempo og ikke minst skritte før å etter økten. Noen dager greier han å skritte runder mens andre, kun noen steg. Skulle ikke tro denne kaldblodsen var 26 år men det er han. hehe.

I galoppen var han fin, men igjenn sterk. Jeg fikk han i det temopet jeg ønsket og asluttet der. Det tok litt tid før jeg fikk han til å skritte igjen, men når han først skrittet på langetøyler fikk han masse ros. Jeg hoppet av og leidet han noen runder til før vi gikk mot stallen.Økten varte ikke mer enn 20-30 min men han var ganske svett. I stallen fikk han en god dusj og kvelds fòr før jeg gikk tilbake på beite med han.

Nå er det ikke lenge til hestene skal inn fra beite, å jeg gleder meg faktisk til det :)

Likes

Comments

Dette er ett av øyeblikksbildet jeg knipset av King på beite. På dette bilde har jeg behandlet det litt annerledes enn jeg gjør til vanlig. Jeg har lagt på en presents i lightroom å tonet det litt ned, fått opp kontrast og skarphet. Jeg syns det fremhevet hesten i bildet, hva syns dere?
Jeg skal nå skrive noen søte fakta setninger om denne hesten sånn at dere også kan bli litt bedre kjent med han.

1. Vinterkongen eller King som han blir kalt er en kaldblods traver på 26 år.
2. Han er etter super traveren Atomvinter, hvis det er noen her som er litt trav interesserte(?)
3. Jeg ble kjent med han sommeren 2006 å falt bladask! Min første kjærlighet kan jeg vel si.
4. Han er sta som ett esel hvis jeg han først setter seg på bakbeina. Han har sterke meninger når han først starter.
5. King er en stor hest i en liten kropp. Han har mye personlighet og en stor dose fart i seg. Han sier ikke nei til fart og spenning. Med andre ord, han er veldig kul å ri.
6. Når jeg var mindre pleidet jeg å legge meg ned på beite mens hans spiste høyet sitt. Ofte la han høyet over meg før han fortsatte. Jeg kunne ligge der i timesvis og bare nyte lyden og lukten. Han rørte meg aldri for han visste akuratt hvor jeg lå.
7. King er 4 år eldre enn meg Det er litt kult og rart på samme tid. hehe


Likes

Comments

I dag tidlig gikk jeg å Zorro en tur rundt i Hølen. Jeg hadde med meg kamera og håpet på å få knipset noen nye bilder. Tanken var å gå til ett av de store jordene vi har her. Det ligger mellom to store jorder med gule korn, mellom dem går det en bred traktor sti. Jeg har tenkt lenge på å fotografere der men siden det er så åpen plass er det ikke mye skygge. Derfor gikk vi ned i dag tidlig når det ennå var overskyet, men så fort jeg begyte å ta bilder kom solen frem for fullt.

Jeg skal ditt snart igjen, men da skal jeg dra på kvelden. Solen blendet mye og Zorro fikk det fine åpne blikket som jeg ønsket. Jeg brukte mitt Canon 85mm f/1.8. Husk og følg denne valpen på instagram! :)

Likes

Comments