Tänkte bryta allt träningssnack som brukar florera här med lite kvällstankar. Brukar hålla mig från att dela med mig om för mycket vad jag tänker på bloggen för att inte göra någon illa eller trampa på någons tår.

Men en av de insikter jag fått idag är - att varför ska jag gå runt och smyga när andra kommer och hoppar jämfota på mina fötter för jämnan? Gärna med stilettklackar, rakt på stortån. Jag kan ändå känna att jag har haft en relativt normal uppväxt, jag har varit med om bra och dåliga saker i livet. Vissa väldigt väldigt bra, och vissa väldigt väldigt dåligt. Jag har blivit lurad, jag har blivit bortprioriterad, jag har gett folk en andra, en tredje och till och med en fjärde chans ibland. Jag har upplevt smärta i form av svek från vänner och kärleksrelationer. Jag har skrattat, jag har gråtit, jag har pratat, jag har lyssnat. Jag skulle nog kunna påstå att under mina 26 år på jorden har jag delvis varit med som saker som vidare utan sunt förnuft hade kunnat spåra ut rätt bra gentemot mina medmänniskor.

Men inte fan går jag runt och är respektlös mot människor i min omgivning. Går bakom ryggen på folk. Beter mig otacksamt. Beter mig negativt eller ens längre säger negativa saker till mina medmänniskor.

VAD är det som har hänt i dessa människors liv som däremot väljer att göra det, dessa som känner ett sånt fruktansvärt behov av att göra det ovanstående? Vad i deras liv gick så snett, att det ska vara acceptabelt att klanka ner på en annan person. Vad ger dem rätten?

Hänger det jag säger ens ihop? Jag kan ibland känna att jag inte finner ord. Jag har så oerhört svårt att förstå hur vissa människor kan med! Kan med att yttra sig, göra sakar och säga saker som endast har en följd att någon annan blir sårad. Hur tänker man som människa när man känner behovet att ens öppna munnen och förmedla de negativa ord som finns på insidan.

Jag säger inte att jag aldrig tänk en negativ tanke, eller haft en bedömande tanke om en annan person. Men snälla ni, man öppnar väl för fan inte munnen och säger det högt?! Vad ska det göra för nytta? Om du tycker något är fel, om du är missnöjd, eller om du inte vill spela på det givna spelets regler - Gå därifrån! Håll dina dåliga, tråkiga, negativa tankar för dig själv. Om du inte konstruktivt kan sitta ner med personen du har problem med, titta den i ögonen och säga hur du känner på ett resonabelt sätt - säg ingenting.

Slutsats: detta är en av de sämre slutsatserna jag tagit i mitt liv och det kanske har att göra med att jag blivit äldre, mindre naiv och i och med det upplever min omvärld på ett annat sätt än förut. Förut hade jag skygglappar mot negativitet. Jag såg den inte och jag valde att inte se den. Detta gav negativa effekter på annat håll, och i och med en större personlig utveckling fram till idag så ser jag den. All jävla negativitet. Livet var så jävla fint utan den.

Slutsatsen blir att jag gillar nog fan inte människor längre. Jag gillar dem jag valt att ha i mitt liv. De som bidrar till att jag kan växa som person, lära mig nya saker om både mig själv och dem eller annat.

Något jag också väljer är att välja bort negativitet. Jag blundar inte för den. Jag ser den. Fan att jag ser den. Men jag väljer bort den. Den behöver inte finnas i mitt liv.

Förlåt för alla fan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår var det alltså äntligen dags för första träffen med Mindful Eating - Att Äta! Jag kände mig väldigt peppad och förväntansfull hela dagen inför första träffen, och såhär kommer följande veckor att se ut!

Vi började med en inledning av kursen som vad ganska likt det vi pratade om under intro-föreläsningen för 2 veckor sen. Vad Mindful eating är och vi fick även presentera oss för varandra och berätta om varför vi var där, vilka förväntningar och vilka farhågor vi kände inför kursen.

Då jag såklart respekterar de andra deltagarna kommer jag endast att beskriva min uppfattning och vad jag berättade under dessa tillfällen i mina inlägg.

Fokuset i kursen kommer ligga på att använda sig utav mindfulness i koppling till att äta. Vi kommer använda meditation som ett verktyg för att stilla våra sinnen och lugna ner oss, såväl i vardagen som i situationer kopplat till mat. Lära oss att känna av vad kroppen behöver och lära oss kontrollera våra matvanor.

När jag presenterade mig själv berättade jag att jag nog haft en ganska osund relation till mat under flera år, men att det är nu som jag insett det och är villig att ta tag i det. Mina förväntningar är att lära mig mättnad och acceptans (som för övrigt var ett helt eget avsnitt vecka 4) och mina farhågor var att det kan bli jobbigt att inse vilka händelser tidigare i livet som bidragit till denna situationen.

Jag satte redan där upp en liten målsättning för mig själv. Vi pratade ganska öppet om att många av oss tyckte bufféer var en svårighet, just för att man äter en gång för att bli mätt, och en gång för att det är gott! Mitt mål är att kunna slå ihop dessa två företeelser och känna att min första och enda gång äter jag för att bli mätt OCH för att det är gott!

Under kursen mediterade vi vid 3 tillfällen. Jag är väldigt glad att jag sysslat med meditation tidigare för det gör att man snabbare kan hitta fokuset utan att tycka att det är flummigt. Att sitta och andas, att bestämt tänka på andningen och vara i nuet är svårt om man är ovan och kräver en del övning. Något han nämnde var just det, att meditation är något vi ska utöva varje dag under kursens gång. Ju mer desto bättre, men om man så kan f¨å till 1 minut om dagen så är det bättre än inget alls. Meditation är som konditionsträning, ju mer du utövar det, desto uthålligare blir du!

Första meditationen varade i 5 minuter. Då satt vi endast och fokuserade på andningen och stillade våra sinnen för att inleda kvällen. Det kändes bra och jag kände mig väldigt närvarande. Vi fick i uppgift att tänka på varför vi var där, och svara på frågan tyst i våra huvuden. Jag märkte att jag började andas häftigare, vilket jag tolkar som att det är en stressande fråga, att behöva tänka på mina problem. Jag började attackera mig själv med svar som "Jag är här för att jag är dålig på att kontrollera mitt matintag" och "Jag är här för att jag kan äta hur mycket som helst".

När jag snappade upp andningen och fick kontroll över den igen, blev lugnare och mer stilla vände plötsligt svaren i mitt huvud till "Jag är här för att lära mig kontrollera mitt matintag, lyssna på mig kropp och finna balans" Det kändes bra att avsluta meditationen med att själv ha kunnat påverka mina svar från en negativ klang till en positivare.

Det andra meditationstillfället var en övning med mat. Vi fick varsitt russin, och sen i uppgift att titta på russinet, lukta på det. Betrakta det som att det var något vi aldrig sett förut. Därefter lägga det på tungan och låta det ligga en stund. Reflektera över vad som kändes. Vidare tuggade vi på russinet och till sist svalde. Vi reflekterade hela tiden över hur det kändes, och att äta endast 1 russin tog ungefär 2 minuter. Vi gjorde samma sak igen, fast denna gång utan guidning. Tredje gången fick vi välja själva om vi ville äta russinet eller inte. Om ja, skulle vi göra samma sak igen. om nej skulle vi reflektera kring tankarna om det.

Jag valde i detta att inte äta russinet. Jag kan inte svara närmare på varför än att jag kände att jag behövde det inte. Det är däremot ett stort steg för mig och jag kände att det är något i stil med detta jag behöver. Eftertanke, efter varje tugga. För att vidare kunna analysera om jag behöver nästa bit. Jag har ofta "bestämt" i förväg hur mycket jag ska äta, och känner inte efter vad jag behöver.

Den sista meditationen varade i ca 10-15 minuter. Denna gången valde jag att stå upp, då jag gillat att göra det på andra meditationstillfällen. Andningen kändes ganska lätt men jag hade lite svårt med att kontrollera den, utan att tankarna började sväva en aning. Jag hade ju ni hört väldigt mycket från de andra deltagarna, och inte för att jag skulle säga något högt men klart att man har åsikter om vad de har sagt. Precis som att de förmodligen har åsikter om det jag sagt! Jag försökte att koppla bort mitt fördömande och fokusera på mig själv. Alla är vi här av samma anledning, en osund relation och obalanserad relation till mat. Ingen av våra sätt är mer eller mindre fel eller konstigt. Utan alla är väldigt modiga personer som tagit sig till en plats för att samlas och göra något åt sitt problem.

Självinsikt är det första steget mot personlig utveckling. Jag hoppas innerligt att jag är mottaglig och redo för att höra allt jag kommer få höra de kommande veckorna. Nu när vi avslutade även den 3e meditationen så fick vi varsin handbok att ta hjälp av under kursens gång! Jag har precis tagit mig igenom och läst första kapitlet.

Likes

Comments

Efter 0% AC på jobbet och en 100% varm dag kan jag säga att dagens svettfest började tidigare än träningspasset...

Gick med glatt humör till IC efter jobbat i alla fall och hade en magisk klass Bodyattack följt av en stark och grym klass CX! Onsdagarna blir min cardio-dag framöver så hade även bokat 55 min spinning men kände mig nöjd efter halva klassen när pausen kom och lämnade.

Kom ihåg att det är alltid okej att lämna en klass! För många är 60 minuter av konstant träning utan längre pausen en stor utmaning, och träning ska kännas roligt och frivilligt! Inte påtvingat.

Bestäm dig för att delta på halva om du känner att en timma blir för mycket. Berätta för instruktören innan så du inte får några obekväma frågor när du går. En instruktör har oftast ögonen med sig, och om någon lämnar utan att man vet varför så frågar man såklart omtänksamt om allt stämmer och om den som lämnar mår bra! Vill man undvika den frågan framför alla deltagare, kan det räcka med en notis innan och en släng av ögonkontakt innan man går för att tacka för klassen!

Uppdateringar från min instagram! @sann_a

En lagom mör tjej efter 2 h träning! Skönt att börja komma tillbaka :)

Kram!

Likes

Comments

Åh kom precis hem från gymmet från ett så GÖTT träningspass! Känns som att det var första riktigt bra passet i gymmet på väldigt väldigt länge! Jag ska förklara varför :)

Eftersom jag kört Crossfit från och till senaste 3 åren är jag van vid väldigt högintensiva, svettiga och utmattande pass. Att träning inte är träning om man inte ligger helt död på golvet efteråt och knappt kan röra sig på hela dagen, och gärna några dagar efter också. Men jag har kommit till insikt, insikt om att träning absolut kan vara högintensivt och svettigt men att progression och utveckling inte är lika med dödens pass. Progression och utveckling i träningen får man av ett systematiskt upplagt schema, som är utformat för att en utveckling ska ske.

Ett exempel som nog många kan känna igen sig i är pullups. Om du inte kan göra pullups, och om du inte övar på det så kommer du knappast vakna upp en dag och bara klara det. (Ungefär så jag önsketänkte kring både handgående/stående och muscleups, men inte fan har det hänt liksom) det känns ju inte heller rimligt att gå in i gymmet och bara börja göra en övning man inte kan? Ne precis. Man behöver ett upplägg för att - så småning om - klara en till flera pullups.

Ett sånt upplägg är oftast väldigt enkelt, men också svårt eftersom man ska göra något man inte är bra på. Men det har blivit min nya grej nu. Öva på saker jag är dålig på!

Så nu ska ni få läsa! Detta är min progression på ca 3 veckors tid! Har kört min programmering ca 2-3 ggr/vecka (varvat med Press-programmeringen som jag kör imorgon)

3 veckor sen

Chin over bar Hang: 30 sek x 3 set
Kommentar: outhärdligt jobbiga 30 sekunder varje gång!

Scapula pullups: 5-6 reps x 3 set
Kommentar: svårt att hålla i toppen och pausa

Pullups (supinerat grepp): 3 reps x 3 set (negativa)
Kommentar: hade inte styrkan att dra upp så gjorde 3 x 3 negativa där 1 st rep var ca 10 sek

TRX-rodd: 12 reps x 3 set (paus)
Kommentar: jobbigt med paus i toppen, dålig kontakt med ryggen

Deadhang + leglift: 30 sek x 3 set + ca 10 benlyft
Kommentar: detta är främst för att öva greppet, men progressionen syns redan här för i mars när jag skulle kära benlyft på diets helst klarade jag inte ens EN! Nu kör jag 10 reps x 3 !!

Idag (13/9-2016)

Chin over bar Hang: 40 sek x 3 set
Kommentar: två första set'en går ganska smärtfritt
Men sista kvider jag! Bara att fortsätta öka med 5 sek i taget

Scapula pullups: 10 reps x 3 set
Kommentar: mycket bättre kontroll i toppläget och mer "känsla" och kontroll i mina skulderblad (den har varit minimal innan)

Pullups (supinerat grepp): 4 reps x 4 set (positiva+negativa)
Kommentar: yes! Idag klarade jag 2 set med 4 positiva, 1 set med 3 positiva och 1 negativ, 1 set med 4 negativa. Hade jag klarat 4x4 direkt hade ribban inte blivit tillräckligt höjd så jag är nöjd!

TRX-rodd: 12 reps x 3 set (paus)
Kommentar: mycket bättre kontakt/kontroll/position i bröstkorg (tack vare rehab) och rygg. Bättre på att hålla pausen i toppläget. Daga att flytta fötterna längre bort under kroppen!

Deadhang + leglift: 40 sek + 35 sek + 25 sek + ca 10 benlyft
Kommentar: händerna var helt sluuuuut efter dagens pass! Så jag är nöjd att de orkade så som de gjorde. Detta körde jag även utan mina handskydd för handflatorna så det var väldigt bra presterat för att vara mig!

Dagens tips får bli att skriva upp och skriva ner sin träning ordentligt! Ser du progressionen på papper så kommer du att hålla motivationen i topp mycket längre!

Så vad var det spm gjorde dagens pass så lyckat då?! Jo! Jag rodde 1 min x 5 som uppvärmning på ca 1:49-1:59 tempo (något jag inte varit motiverad eller orkar göra på flera veckor, rodd är verkligen min bästa övning så kul att den känns bra!) Sen nu när jag börjat komma upp i lite mer volym på mina övningar så är det liksom inte bara 9 reps och sen färdig. Innan har det varit vad jag klarat i de olika övningarna sen har jag varit helt slut i musklerna och haft träningsvärk i flera dagar. Nu hoppas jag lite extra volym ska ge mer resultat, mer träningsvärk och ännu mer motivation!

Hösten 2016 - nu kör vi!!!

Likes

Comments

Juste!!!! Jag har ju heeeeelt glömt att visa - gissa vem som fick vara med i MM Sports nyhetsbrev i veckan?!?!?! Och sen även på hemsidan! Alltså jag känner mig så himla stolt!

Nyhetsbrevet (länk)

Och hemsidan (länk)

Som ni ser får ni 100 kr i rabatt vid köp över 1000 kr med koden GYMWEAR100

Happy shopping!!! ❤️

Likes

Comments

Lördag och dags för Les Mills kvartal! Jag och Allis ska åka ner till Malmö, träna på förmiddagen och sen hänga kvar en stund om väder håller sig.

Körde ju BA i onsdags och det var såååå kul! Hade 12 deltagare på passet och ju fler som kör Bodyattack tillsammans desto bättre. Kvartalen är alltid magiska för då är det ju renodlade bodyattackers som kör tillsammans! Den energin alltså! Helt fantastisk.

Men för att prata om ngt annat så tänkte jag säga det att vad roligt det är när man känner progression! Jag har ju sänkt ribban på mina träningspass ganska rejält just nu mest för att bara få kontroll över vissa övningar, för att senare kunna göra fler och fler. Fokus ligger på drag med kroppen (typ pullups) och strikta pressar med kroppen (typ HSPU) och igår och på passet i torsdags kände jag för första gången att jag äntligen nått mitt första mål och kan därför höja ribban lite.

Strikta pressar med kroppen - handstand push-ups (HSPU)

På videon ovan filmade jag från igår när jag gjorde mina 3 set x 3 reps av strikta HSPU ner och kippade upp. Som ni kan se har jag två viktplattor under mina händer, att lägga till det kallas att köra dem "deficit", alltså att man går djupare med huvudet än händerna. Axlarna blir svagare och svagare ju längre ner huvudet kommer vilket betyder att du måste bli starkare för att klara av det! (Omvänt kan du köra med en kudde under huvudet för att göra det lättare)

Förra veckan kom jag såklart ner i mina strikta (ner kommer man alltid ;)) men denna vecka med bättre kontroll och inte världens duns med huvudet ner i marken. Och jag klarade av alla 9 kippade uppåt! Förra veckan klarade jag Max 1 / set! Nästa mål är att klara samma sak fast 4 x 4, sen 5 x 5, efter det höjer jag till lite tjockare viktplattor!

Och utöver det klarade jag 3 x 3 strikta ringdips. (Förra veckan, 1 positiv + 2 negativa x 3) Nästa mål är att klara 4 x 4 följt av 5 x 5 över där :)

Likes

Comments

Ungefär 2 veckor efter Alströmmer hade jag en sjukt deppig dag. Det var helt sjukt, jag var så nere att jag grät för precis ingenting. Jag var bara ledsen och matt, kände att jag inte dög och det var verkligen en hemsk dag men en lång process att ta sig tillbaka till glädje. Idag mina vänner...

...
Idag har jag känt precis tvärt om! Alltså jag har varit så lycklig! Skrattat utan anledning, pratat med alla människor jag träffat, hälsat på folk jag inte känner. Så fick jag med mig känslan in på gymmet, körde en asgrym klass Bodyattack följt av CXWORX och lite axelrehab. Det var ROLIGT att vara i gymmet och det kändes som lyx att ha ork, tid och motivation till dagens pass.

Glöm inte att kommer en "low" kommer en "high". (Precis som tvärt om ;)) jag har inte väntat på den, men jag har jobbat aktivt för att nå den, vara vaksam på den, och nu kommer jag uppskatta den och hålla i den så länge jag kan!

Livet är underbart!

Likes

Comments

I lördags var det som sagt teamträff med MM Sports och de hade tagit in en föreläsare, David Samuyiwa, som skulle tala om dagens tema som var Motivation. Jag tänkte dela upp hans föreläsning i de två delar som han presenterade och jag tänkte börja med: Rensa i kylskåpet.

Föreställ dig att du kommer hem. Du känner en unken stank någonstans i lägenheten och du undrar vad det är. Stanken får dig att må illa och du känner att du behöver bli av med den. Du letar runt i lägenheten och hittar till kylskåpet, ja det är där stanken kommer ifrån! Du öppnar och ser en gammal frukt som ruttnat. Frukten har en gång varit färsk och fin, men legat där helt orörd, kanske under en längre tid, men nu har den ruttnat och den kommer, om du inte tar bort den, även börja förstöra annan färsk mat i kylskåpet.

Vad gör du? Förmodligen tar du frukten och slänger den i soptunnan. Vad gör du sen? Den luktar fortfarande, och stanken är fortfarande påtaglig. Jo, du tar soporna, går ut till sopnedkastet och gör dig av med stanken. Den är borta, och den kommer inte längre sprida en unken illa lukt i ditt kylskåp och i din lägenhet. Du har gjort dig av med den, och de andra varorna i kylskåpet kommer fortsätta vara fräscha och lägenheten luktar gott.

Vilka har du i din Squad? Vilka är dina allierade?

Föreställ dig nu att lägenheten är ditt liv. Kylskåpet är en stor del av ditt liv, det är där du förvarar allt som ger dig energi, och det är viktigt att den energin som finns där inne är färsk och givande för just dig. Varför ska du behålla dålig frukt i ditt kylskåp - varför ska du behålla dåliga relationer, känslor, tankar och annat som tynger dig i ditt liv? Om något bär med sig en illa känsla, en jobbig tanke eller något annat rent ut sagt jobbigt varje varje varje dag - varför behåller du det i ditt liv?

Så, antingen kanske du redan har rensat. Du kanske är en person som jobbar med det automatiskt, eller som gjort ett aktivt val tidigare i livet. Du kanske redan är en harmonisk person som inte har några större laster i form av andra människors ryggsäckar som du får bära på.

Eller så känner du igen dig i precis det jag säger och jag säger bara en sak - börja rensa. Något jag gillade med just denna ena delen av föreläsningen var att jag kände en bekräftelse i att jag själv gjort rätt. Jag kände att jag redan gjort precis så som han förklarade och jag kände mig så jäkla glad över det. Jag är idag, jämfört med för ett år sen och tidigare väldigt fri från dåliga frukter, och jag har även en bättre känsla av när en frukt antingen redan är dålig eller när en frukt är på väg att bli dålig, och tar in de metoder som krävs för att rensa ut. Rensa, rensa, rensa,

Mitt livsråd till alla som frågar mig, som är i ett skede i livet där beslut måste tas och det så ofta handlar om andra människor i sin omgivning är: Det är du som går och lägger dig med dig själv varje kväll. Du kommer vakna med dig själv och somna med dig själv, oavsett vilka relationer du har med andra. Du kan aldrig bli av med dig själv, så varför inte skapa den omgivning du vill leva med, så du kan somna varje kväll med ett lugn. Utan en massa lukt från dålig frukt som ligger någonstans i kylskåpet, eller varför inte så pass att du kanske till och med har glömt en dålig frukt under sängen?

Ju närmre inpå dig dessa problem ligger, desto mer akut är det att du ser till att bli av med dem. Det kan handla om att bryta relationer, bryta dåliga vanor eller bryta ett negativt tankemönster. Det är inte alltid lätt, men det är något som kommer ge dig livskvalité om du bara vågar. Hur gammal du än är så har du resten av ditt liv kvar att leva och varför ska du plåga dig själv genom att leva med relationer och situationer du mår dåligt av.

EN ÖVNING

Hur ska man rensa då? Ett tips vi fick från föreläsaren var - ta reda på vilka dina allierade är. Vilka är med i ditt lag och vilka stöttar dig oavsett vad dina drömma och mål är? Hur du vet kan du enkelt tolka utifrån din omgivnings svar. Ditt påstående är detsamma men utifrån svaret så får du sanningen.

Bestäm vad ditt mål är, hur stort eller litet det än kan vara och berätta det för din vän.

Du kan få 3 olika typer av svar

 1. Den som håller tyst
Detta är den farligaste typen. Du har absolut ingen aning om vad som föregår i den personens huvud, om den är emot eller för din idé och hur denne kommer te sig beroende på vad du gör. Du kan nog däremot räkna med att personen inte är på din sida, och denne bör därför inte finnas i ditt liv.

2. Den som inte tror på dig
Här har du ditt bränsle. Behåll denna personen i ditt liv, och använd den som bränsle för att bevisa motsatsen.

3. Den som frågar hur du vill ha hjälp
Här har du din allierade. Dina riktiga vänner, kommer oavsett ditt mål, stötta dig och erbjuda sin hjälp för att du ska kunna uppnå det. Keep them close, och släpp inte taget. I bra och svåra tider behöver du ditt lag som är på din sida oavsett.

Likes

Comments

Vilken måndag det varit! Kontoret från 06.30 till 17.30! Massor av roliga arbetsuppgifter betades av och mixen av känslorna av att åstadkomma, bli klar med, och starta upp nytt är himla härlig. Dagarna och livet blir så mkt bättre när man verkligen tycker om sitt jobb :)

Direkt efter jobbet åkte jag och nötte upp Allis för vi skulle på en föreläsning - Att äta ( Mindful Eating ) hette den, och var en första provsmak på vad kursen med samma namn kommer gå ut på. Shit vad jag har längtat, detta är precis vad jag behöver! Skulle egentligen gått kursen i våras men den ställdes in pga få anmälda. Men nu startar det upp igen!

Och nu kanske ni tycker det låter jättekonstigt (eller helt självklart beroende på hur vi känner varandra) att jag ska gå den här kursen, men jag har sedan en tid tillbaka erkänt för mig själv att jag har en väldigt obalanserad relation till mat. Att äta bra råvaror och vara hälsosam ut den synpunkten betyder inte indirekt att man har goda matvanor när det kommer till beteende kring mat. Erkännandet var ett första steg i processen och efter att ha ursäktat mig tillräckligt länge kring min sneda relation känner jag nu att det är dags att ta itu med problemet och ta fram olika metoder som fungerar för mig för att det ska bli bättre. Allt detta är något jag reflekterat ganska mycket över det senaste halvåret (utifrån hur jag har betett mig kring mat så länge jag kan minnas) och jag tror att denna kursen kan vara ett väldigt bra verktyg för mig att lyckas få långsiktiga bra vanor och bättre beteendemönster kring hur jag äter och ser på mat.

Jag tänkte jag skulle ta med mig det jag lär mig från varje tillfälle (totalt 10 st med start 19 september) och dela med mig av de övningar vi gjort och får i läxa under veckorna. Sen även berätta om hur jag tycker detta hjälper mig i min process att få en sundare relation till mat.

För att detta ska fungera och för att ni ska få en tydlig bild av mina sämre sidor gällande mina ätar-beteenden och på så vis få en ärlig recension på huruvida kursen fungerade bra eller ej har jag nedan punktat upp några saker som jag anser gör mig till en lämplig deltagare av kursen.

Jag kan äta otroliga mängder mat utan att känna mättnad
• Jag kan äta trots att jag är mätt
• Jag har väldigt svårt för att känna mättnad överhuvudtaget
• Jag kan äta trots att jag inte är hungrig
• Har jag väl börjat äta har jag svårt att sluta
• Jag har svårt att veta vad som är lagom mängd
• Jag är dålig på att vara uppmärksam på att jag faktiskt äter när jag äter (ex. Tv, mobil samtidigt)
• Jag tycker det är jobbigt att äta under stress
• Jag kompenserar gärna måltider jag missat, och tar på så vis igen mer energi än vad jag borde gjort
• Jag har svårt att hantera mat i stora mängder, ex buffé
• Jag tar gärna lite mer mat fast jag inte behöver
• Jag äter gärna endast för att det är gott, trots mättnad
• Jag gillar att äta väldigt stora mängder mat
• Jag kan hetsäta ett och samma livsmedel av något, endast för att det är gott, helt utan syfte


... Listan kan nog göras längre, men om man läser igenom punkterna ser man kort och gott att det handlar om mycket i form av mängd och en problematik i att veta när det räcker.
(Ni vet, när man inte bara kan ta en utan äter hela påsen!)

Det ska bli spännande att de vart denna kursen tar mig. Om 12 veckor från idag har jag förhoppningsvis en sundare relation till mat och har byggt upp nya vanor som jag kommer hålla livet ut.

OBS! Denna kursen och dess tillvägagångssätt samt tips är inte lämpad för någon med grövre ätstörningsproblem som anorexia, bulimi eller annat så som ortorexi. Behöver man hjälp med sådant kan man vända sig till tex Frisk & Fri <3

Likes

Comments

I relativt vanlig ordning blev det en härligt sunday-Funday idag! Värdet har varit helt okej så spenderat de flesta av mina hittills vakna timmar utomhus.

Vaknade relativt pigg imorse och A fixade frukost utomhus. En espresso och en bar! Det var riktigt härligt att möta dagen i morgonsolen. Vi har en väldigt fin trädgård där vi bor, det är synd att vi inte lyckats använda den mer i sommar!

Efter lite fix hemma (och beslutet om att tvätta var en nödvändighet!!) tog vi en promenad till affären och köpte matlåds-mat för min del och kvarg! Väl hemma käkade vi innan vi drog på öppet hus på Halmstad klätterklubb! Har aldrig klättrat där innan så det var väldigt roligt. Vi körde bara bouldring (alltså klättring på låg höjd men med många svåra utmaningar) och det var roligt! Man blir bara så matt trött av klättring (typ som när man simmat) så det fick ses som dagens träningspass.

Efter frukosten utomhus gjorde A en grön smoothie inomhus. Den var verkligen GRÖN! Inte jättegod men man får se det som medicin! Allt för att hålla sig stark och frisk :)

Men det var öppet hus på Friskis och Svettis så vi gick dit och härjade en stund. Vidare cyklade vi runt och plockade päron från alla päronträd som redan blommar runtom bland alla hus och det var så gott! Vidare via netto för mellanmål (1 liter mjölk hehe) och bananer! När vi kom hem sattes tvätten igång men jag kände att jag ville komma igång med min rehab så gick till IC och kom precis hem där ifrån!

A hittade indoor-walking på Friskis, hehe

Tänkte skriva lite mer om själva axel-rehaben lite längre fram, om varför jag gör den och vilka resultat jag tkr den ger! Jag har inte skadat mina axlar eller egentliga problem med dem, men jag får ont av vissa övningar och det sitter i att jag måste ändra min hållning och få bättre kontakt i skuldrorna. Ska bli roligt att se utvecklingen då det garanterat kommer hjälpa min poseringsträning!

Ha en fin kväll så hörs vi i veckan! <3

Likes

Comments