Header

Bjöd på en magiskt god och enkel "äppelkaka" med vaniljsås till släkten i lördags. Receptet på äppelkakan baseras på mitt "vanliga" bananbröd men jag har tillsatt äpple, mer kanel, kardemumma och vaniljpulver.

Bananbröd med smak av äppelkaka

3 bananer
2 ägg
5 dl havregryn
15 g holistic vaniljprotein (går att utesluta)
1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 äpple skivat i tunna skivor
Vaniljpulver + vaniljextrakt (några droppar)
Kanel + kardemumma + salt + ev lite vaniljpulver


Sätt på ugnen på 175grader. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda ned bananerna, äggen och kokosoljan och mixa till en jämn smet. Blanda i resterande ingredienser och mixa. Smaka av om du vill ha mer kanel/kardemumma/salt/vaniljpulver.

Börja med att lägga ett lager med äppelbitar i botten på formen, krydda med kanel och kardemumma. Häll sedan ned hälften av smeten, lägg ett lager äpple till + krydda med kanel och kardemumma. Häll slutligen ned resten av smeten i formen, toppa med några äppelskivor och kokos.

Jag använder en silikonform från Clas Ohlson, vilket gör att jag inte smörjer formen. Om du inte har det så kan du antingen använda bakplåtspapper i formen eller smörja med kokosolja. Grädda i mitten på ugnen ca 35-40 minuter. Testa med en sticka eller kniv för att se om den är klar, den ska vara lite kladdig i mitten.

Raw vaniljsås gjord på cashewnötter och kokosmjölk

3 dl blötlagda cashewnötter + 3 dl vatten (jag hade över natten)
3 dadlar
1 dl Santa Marias creamy kokosmjölk
Vaniljpulver
Vaniljextrakt flytande


Mixa de blötlagda cashewnötterna till en jämn smet. Blanda sedan ned kokosmjölk, dadlar och vaniljpulver - mixa tills du fått en jämn smet. Om du vill ha det lite sötare kan du använda honung/agavesirap istället för dadlar.

ÄT & NJUT. Jag förvarar bananbrödet/äppelkakan i kylen, passar perfekt som mellanmål. Om ni testar ge mig en update!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bananbröd 3.0 med smak av saffran och kokos. Mer som en kaka än ett bröd, passar med andra ord perfekt till fikat. Fullproppat med nyttigheter.

Recept
3 övermogna bananer (5 om det är mini)
200 g havregryn
50 g mandelmjöl
40 g holistic vassleprotein (testade även vanligt bananbröd men med 60 g protein blev också super bra)
2 ägg
1/2 dl kokosolja
1 tsk bakpulver
1 paket saffran
Salt

Mixa havregrynen till ett mjöl och häll ned i en bunke. Mixa ägg, banan och kokosolja häll sedan ned smeten tillsammans med resterande ingredienser och mixa. Toppa med kokos och valnötter. In i ugnen på 185 g i ca 40 min, testa med sticka för att se om det är klart. Ni måste testa - helt klart världens godaste mellis/fika/frukost!

Likes

Comments

Har fått en heldel förfrågningar om mitt bananbröd så lägger ut receptet här. Det är verkligen det enklaste och godaste bananbröd jag någonsin ätit, min lillasyster som är 11 år äääälskar det. Går att äta som det är men är godast med jordnötssmör och havssalt. T E S T A!

Bananbröd
3 övermogna bananer
Ca 250 g mandelmjöl (borde vara ca 4-5 dl)
Ca 1/2-1 dl kokosolja
2 ägg
2 tsk psyliumhusk
1 tsk bakpulver
Havssalt
Vaniljpulver
Kanel på toppen
Sesamfrön på toppen

Gör såhär: Sätt på ugnen på 185 grader. Mixa bananerna, äggen och kokosoljan till en jämn smet. Häll sedan i mandelmjöl, bakpulver, psyliumhusk, salt och vaniljpulver. Mixa till en jämn smet. Häll i smeten i en brödform som är smord med kokosolja (jag hade bakplåtspapper under) hade den i ugnen i ca 60 min + 20 minuter i eftervärme. Testa med en sticka eller kniv för att se om den är klar. Titta till brödet efter 50 min och öka tiden beroende på hur den ser ut 👌🏼

Likes

Comments

Magiska dagar på vår båttrip. Vi sov två nätter på båten och spenderade tre dagar på havs tillsammans med 15 personer till. Vi besökte platser som white-heaven beach, snorklade i barriärrevet och fick se flera magiska platser, hajar, delfiner, sköldpaddor och så mycket mer.

Likes

Comments

Har inte haft någon wi-fi och har därför inte kunnat uppdatera, har med andra blivit en ordentlig semester. Den här veckan har jag vilat från gym träningen, har blivit mycket backintervaller (galna backar), HIT-träning, ett yoga-pass, promenad och ett lite längre lugnare löppass. Har varit otroligt välbehövligt, bara träna det jag varit sugen på, vila från vikterna i 9 dagar, kommer inte ihåg när det sist hände. Men nu kryper det i kroppen, är såååå taggad för ett ordentligt benpass imorgon.

Imorse var vi och åt på bohemian raw, ett underbart ställe vid hamnen. Super mysigt, riktigt bra meny & hängmattor på uteplatsen som jag satt och åt min frukost i. Riktigt harmoniskt. Jag tog en green machine bohobowl - den var gjord på fryst banan, mango, äpple, kiwi, spirulina, kokosvatten toppat med kiwi, banan, jordgubbar, naturell kokosyoghurt och glutenfri müsli (qunioapuffar, gojibär, russin, bipollen) hade även med mitt ärtprotein så de blandade i det för att kunna bli mätt.

Har massor med underbara bilder som jag kommer ladda upp såfort jag får tid. 

Likes

Comments

Yeeeeeey!!!! L O V. Finally.
Blev inte klar med allt jag ville men har gjort det bästa jag kunnat så nu tänker jag verkligen ta några dagar off. Ladda upp mig både mentalt och fysiskt. För imorgon flyger vi nämligen till Airlie Beach där vi ska spendera en vecka. På måndag ska vi sova på en båt till onsdags, åka till barriärrevet och massor med andra öar. Ska bli såå roligt och häftigt att se det.

Min morgon började med träning, var otroligt taggad i och med att det blir vila från gymmet i en vecka. Upplägget var:

Uppvärmning:
Glutesbridges på pilatesboll 15 superset med häng i chinsräcke 30 sek x3

Leg lift (aktivering för rumpan) 2 x 15

Benpress 2x10 (uppvärmning) + 2x12 + 4x10

Step up på Box 3x10

Chins 3x12 (försöker göra chinsen så strikta som möjligt så klarade enbart 3-4 stycken, vet ej vad som hänt så droppade till maskin och gjorde resten med vikt som hjälp)

Bänkpress 4x10

Superset x 2
Rotation i cable 12
Plankan med vikt 45 sek


Till frukost blev det pitayabowl, så gott! Innehåller: fryst banan, mango, blåbär, ärtprotein, psylliumhusk och pitayapulver. Nu ska jag fixa saker inför resan och packa, förhoppningsvis hinner jag med en promenad med Anniina, en helt fantastisk tjej jag träffat här nere.

Likes

Comments

Under mina intervaller imorse kände jag verkligen lyckokänslor. Oavsett att det var galet jobbigt, att jag har en tuff vecka i skolan och att jag saknar alla där hemma så mycket. Just då kände jag verkligen tacksamhet: tacksamhet över att få vara just här, att få utvecklas, att få se världen från ett nytt perspektiv, att få komma hem med den här erfarenheten och upplevelsen - det känns verkligen fantastiskt. När jag kom hem från intervallerna låg ett försenat födelsedagskort och väntade från min älskade familj - hade med andra ord en bra start på min dag.

Upplägget var:

12 min stegrande löpning

8 x 1 min intervaller max

4 min nedjoggning

Till frukost blev det en smoothiebowl på fryst banan, frysta blåbär och mango, ärtprotein, psyliumhusk, äggvita, acaipulver, 1 ägg och en riskaka. Den här veckan är galen i skolan så är bara köra all in, för på lördag åker vi till White Sundays och barriär revet. Ska bli sååå roligt!

Likes

Comments

Godmorgon l ö r d a g!
Min dag började med ett helkroppspass, upplägget såg ut såhär:

Glutes bridges på pilatesboll 15 rep superset med häng i chinseäcket 30 sek x 3

Gående x-walk med gummiband

Benpress 2 x 10 + 2 x 12 + 3 x 10

Step up på box 3 x 10

Chins 3 x 12

Rotation i cable 2 x 12 superset med

Plankan med vikt 45 sek


Efter det blev det frukost, en vegan-smoothiebowl. Mitt proteinpulver har varit slut hela veckan (kör med naturellt vassleprotein) och beställde ett nytt till butiken, men de hade inte fått in det igår så bestämde mig för att ta ett ärtprotein istället som hade ännu bättre värde än vasslet. Testade det igår i mitt kvällsmål (nanaicecream) och det var okej, blir en mer grynig konsistens och annorlunda smak men tror det går att vänja sig. Lyssnade på en podd idag gällande mjölkprodukter och som jag tagit upp innan, kan jag ibland triggas/överäta mjölkprodukter och är därför försiktigt med det. Och det var just det här som de lyfte fram i podden, kan verkligen rekommenderas för er som känner igen er! Ska testa en vecka och se hur det känns i kroppen.

Nu på eftermiddagen har jag legat på stranden och vid poolen, lyssnat på poddcast, läst böcker och bara njutit av en ledig dag. Snart kommer Anniina hit, vi ska laga mat och umgås.

Likes

Comments

Helgens fika macadamia caramel slice & pumpkin pie cake. HEAVEN. Kommer definitivt testa att baka med macadamia nötter som bas nästa gång jag får för mig att baka. Det här stället hade verkligen hur mycket som helst och jag är verkligen super kräsen när det kommer till att äta ute men båda två får toppbetyg, men macadamia var snäppet bättre om jag måste välja. Har velat testa raw pumpkin pie så länge så vi delade på båda två för att få smaka båda. Och jag verkligen älskar pumpa! Går att använda till nästan allt, har bakat med det hemma, både i bakverk, gröt och bröd, det är super bra att använda för att få ett bröd saftigt samt för att slippa använda exempelvis mjölkprodukter om man inte äter det , blir även lite av en morotskaka/pepparkakskänsla över pumpa smaken. 

Likes

Comments

Den här veckan varvar jag nedanstående måltid med bönbiffar, sötpotatis, ärtor och ägg. Tonfisk i tomatsås är verkligen ett tips om du har ont om tid. Jag brukar inte gilla tomatsås-baserade rätter men denna är faktiskt super god, enkel och mättade.

Recept för 4 portioner

500 g tonfisk

2 burkar passerade tomater

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 paket vita bönor

Basilika krydda

Smoked paprikakrydda

Vitlökssalt

Gör såhär: Stek lök och vitlök i kokosolja tills löken blivit mjuk, häll ned tonfisk, kryddor och passerade/krossade tomater låt puttra ihop. I med vita bönor precis innan servering. En portion ligger på ca 35 g protein.

  • Recipes

Likes

Comments

My instagram@susannamoen