Header

Magiska kolor gjorda på kokosmjölk, kokossocker och honung. Verkligen gudomliga och simpla att göra. Krävs en liten dos av tålamod för att få till rätt konsistens.

Recept
3 dl kokosmjölk (jag använde garants kokosmjölk i tetra, den är tjockare. Om ni inte använder den använd enbart det tjocka lagret på kokosmjölken)
1/2 dl kokossocker
2/3 dl honung
1 msk kokosolja
Havssalt efter smak
Lakritspulver efter smak


Blanda kokosmjölk, kokossocker och honung i en tjockbottnad kastrull (använd en stor kastrull). Koka upp smeten och vispa under tiden, fortsätt sedan att vispa på en relativt hög värme i ca 25-35 minuter. Beroende på vilken kokosmjölk du använder kommer det ta olika långt tid för smeten att tjockna. Kolan brukar vara klar när den är på ca 125 grader, men du kan också se det genom att göra kultricket (häll lite kola i ett kallt glas vatten: om smeten håller ihop och går att rulla är den klar). När kolan är klar blandar du ned 1 msk kokosolja. Häll ut på ett bakplåtspapper, strö på flingsalt alternativt lakritspulver/pepparkakskrydda. Låt kolan få svalna i kylen för att sedan skära upp den i bitar.

Jag brukar förvara kolan i frysen beroende på konsistens, ibland får jag till den perfekta konsistensen som idag men igår blev den lite lösare och då är den perfekt att förvara i frysen och ta fram när man blir sugen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det godaste vörtbröd jag ätit. Fick inspiration från Hanna (hurbrasomhelst) recept men gjorde om basen genom att använda pofiber och havregryn. Mjölk- och glutenfritt, saftigt och SÅ enkelt att göra. Perfekt att toppa med rödbetssallad eller rödbetshummus.

Recept för två limpor
4 dl bovetemjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 dl havregryn
2 msk fiberhusk
3 tsk bikarbonat
1 paket vörtkrydda (kolla så att den är sockerfri samt glutenfri om du är känslig för det)
Ca 7-8 dl mandelmjölk + 1 dl russin 
Salt 


Sätt på ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sedan russin och mandelmjölk och rör om tills du fått en jämn smet. Jag använder silikonform vilket gör att jag inte behöver smörja formen, annars kan du göra det med kokosolja eller lägga ett bakplåtspapper i formen. Brödet ska vara i ugnen ca 40-45 minuter.

Likes

Comments

Raw pepparkaksbollar som smakar precis precis som pepparkaksdeg. Har alltid tyckt att degen är godare än själva pepparkakorna vilket gör receptet världsklass. Har fått mycket respons på receptet från personer i flera åldrar som älskar det vilket känns roligt. Så om du föredrar pepparkaksdeg, vill ha ett snabbt och enkelt adventsfika - testa!

Recept
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
8 dadlar
1 msk kokosolja
2-2.5 tsk pepparkakskrydda (jag tycker om mycket smak)
Rätt mycket salt


Mixa nötterna till ett mjöl, tillsätt dadlar, kokosolja, pepparkakskrydda och salt. Mixa till en jämn smet samt tillsätt lite (!) vatten om det behövs. När smeten är jämn mixa ned en dl havregryn. Smaka av och tillsätt mer pepparkakskrydda/salt beroende på hur du stark smak du föredrar. Rulla i kokos/pepparkakskrydda/krossade nötter. Jag föredrar att förvara bollarna i frysen.

Likes

Comments

Bjöd på en magiskt god och enkel "äppelkaka" med vaniljsås till släkten i lördags. Receptet på äppelkakan baseras på mitt "vanliga" bananbröd men jag har tillsatt äpple, mer kanel, kardemumma och vaniljpulver.

Bananbröd med smak av äppelkaka

3 bananer
2 ägg
5 dl havregryn
15 g holistic vaniljprotein (går att utesluta)
1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 äpple skivat i tunna skivor
Vaniljpulver + vaniljextrakt (några droppar)
Kanel + kardemumma + salt + ev lite vaniljpulver


Sätt på ugnen på 175grader. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda ned bananerna, äggen och kokosoljan och mixa till en jämn smet. Blanda i resterande ingredienser och mixa. Smaka av om du vill ha mer kanel/kardemumma/salt/vaniljpulver.

Börja med att lägga ett lager med äppelbitar i botten på formen, krydda med kanel och kardemumma. Häll sedan ned hälften av smeten, lägg ett lager äpple till + krydda med kanel och kardemumma. Häll slutligen ned resten av smeten i formen, toppa med några äppelskivor och kokos.

Jag använder en silikonform från Clas Ohlson, vilket gör att jag inte smörjer formen. Om du inte har det så kan du antingen använda bakplåtspapper i formen eller smörja med kokosolja. Grädda i mitten på ugnen ca 35-40 minuter. Testa med en sticka eller kniv för att se om den är klar, den ska vara lite kladdig i mitten.

Raw vaniljsås gjord på cashewnötter och kokosmjölk

3 dl blötlagda cashewnötter + 3 dl vatten (jag hade över natten)
3 dadlar
1 dl Santa Marias creamy kokosmjölk
Vaniljpulver
Vaniljextrakt flytande


Mixa de blötlagda cashewnötterna till en jämn smet. Blanda sedan ned kokosmjölk, dadlar och vaniljpulver - mixa tills du fått en jämn smet. Om du vill ha det lite sötare kan du använda honung/agavesirap istället för dadlar.

ÄT & NJUT. Jag förvarar bananbrödet/äppelkakan i kylen, passar perfekt som mellanmål. Om ni testar ge mig en update!

Likes

Comments

Bananbröd 3.0 med smak av saffran och kokos. Mer som en kaka än ett bröd, passar med andra ord perfekt till fikat. Fullproppat med nyttigheter.

Recept
3 övermogna bananer (5 om det är mini)
200 g havregryn
50 g mandelmjöl
40 g holistic vassleprotein (testade även vanligt bananbröd men med 60 g protein blev också super bra)
2 ägg
1/2 dl kokosolja
1 tsk bakpulver
1 paket saffran
Salt

Mixa havregrynen till ett mjöl och häll ned i en bunke. Mixa ägg, banan och kokosolja häll sedan ned smeten tillsammans med resterande ingredienser och mixa. Toppa med kokos och valnötter. In i ugnen på 185 g i ca 40 min, testa med sticka för att se om det är klart. Ni måste testa - helt klart världens godaste mellis/fika/frukost!

Likes

Comments

Har fått en heldel förfrågningar om mitt bananbröd så lägger ut receptet här. Det är verkligen det enklaste och godaste bananbröd jag någonsin ätit, min lillasyster som är 11 år äääälskar det. Går att äta som det är men är godast med jordnötssmör och havssalt. T E S T A!

Bananbröd
3 övermogna bananer
Ca 250 g mandelmjöl (borde vara ca 4-5 dl)
Ca 1/2-1 dl kokosolja
2 ägg
2 tsk psyliumhusk
1 tsk bakpulver
Havssalt
Vaniljpulver
Kanel på toppen
Sesamfrön på toppen

Gör såhär: Sätt på ugnen på 185 grader. Mixa bananerna, äggen och kokosoljan till en jämn smet. Häll sedan i mandelmjöl, bakpulver, psyliumhusk, salt och vaniljpulver. Mixa till en jämn smet. Häll i smeten i en brödform som är smord med kokosolja (jag hade bakplåtspapper under) hade den i ugnen i ca 60 min + 20 minuter i eftervärme. Testa med en sticka eller kniv för att se om den är klar. Titta till brödet efter 50 min och öka tiden beroende på hur den ser ut 👌🏼

Likes

Comments

Magiska dagar på vår båttrip. Vi sov två nätter på båten och spenderade tre dagar på havs tillsammans med 15 personer till. Vi besökte platser som white-heaven beach, snorklade i barriärrevet och fick se flera magiska platser, hajar, delfiner, sköldpaddor och så mycket mer.

Likes

Comments

Har inte haft någon wi-fi och har därför inte kunnat uppdatera, har med andra blivit en ordentlig semester. Den här veckan har jag vilat från gym träningen, har blivit mycket backintervaller (galna backar), HIT-träning, ett yoga-pass, promenad och ett lite längre lugnare löppass. Har varit otroligt välbehövligt, bara träna det jag varit sugen på, vila från vikterna i 9 dagar, kommer inte ihåg när det sist hände. Men nu kryper det i kroppen, är såååå taggad för ett ordentligt benpass imorgon.

Imorse var vi och åt på bohemian raw, ett underbart ställe vid hamnen. Super mysigt, riktigt bra meny & hängmattor på uteplatsen som jag satt och åt min frukost i. Riktigt harmoniskt. Jag tog en green machine bohobowl - den var gjord på fryst banan, mango, äpple, kiwi, spirulina, kokosvatten toppat med kiwi, banan, jordgubbar, naturell kokosyoghurt och glutenfri müsli (qunioapuffar, gojibär, russin, bipollen) hade även med mitt ärtprotein så de blandade i det för att kunna bli mätt.

Har massor med underbara bilder som jag kommer ladda upp såfort jag får tid. 

Likes

Comments

Yeeeeeey!!!! L O V. Finally.
Blev inte klar med allt jag ville men har gjort det bästa jag kunnat så nu tänker jag verkligen ta några dagar off. Ladda upp mig både mentalt och fysiskt. För imorgon flyger vi nämligen till Airlie Beach där vi ska spendera en vecka. På måndag ska vi sova på en båt till onsdags, åka till barriärrevet och massor med andra öar. Ska bli såå roligt och häftigt att se det.

Min morgon började med träning, var otroligt taggad i och med att det blir vila från gymmet i en vecka. Upplägget var:

Uppvärmning:
Glutesbridges på pilatesboll 15 superset med häng i chinsräcke 30 sek x3

Leg lift (aktivering för rumpan) 2 x 15

Benpress 2x10 (uppvärmning) + 2x12 + 4x10

Step up på Box 3x10

Chins 3x12 (försöker göra chinsen så strikta som möjligt så klarade enbart 3-4 stycken, vet ej vad som hänt så droppade till maskin och gjorde resten med vikt som hjälp)

Bänkpress 4x10

Superset x 2
Rotation i cable 12
Plankan med vikt 45 sek


Till frukost blev det pitayabowl, så gott! Innehåller: fryst banan, mango, blåbär, ärtprotein, psylliumhusk och pitayapulver. Nu ska jag fixa saker inför resan och packa, förhoppningsvis hinner jag med en promenad med Anniina, en helt fantastisk tjej jag träffat här nere.

Likes

Comments

Under mina intervaller imorse kände jag verkligen lyckokänslor. Oavsett att det var galet jobbigt, att jag har en tuff vecka i skolan och att jag saknar alla där hemma så mycket. Just då kände jag verkligen tacksamhet: tacksamhet över att få vara just här, att få utvecklas, att få se världen från ett nytt perspektiv, att få komma hem med den här erfarenheten och upplevelsen - det känns verkligen fantastiskt. När jag kom hem från intervallerna låg ett försenat födelsedagskort och väntade från min älskade familj - hade med andra ord en bra start på min dag.

Upplägget var:

12 min stegrande löpning

8 x 1 min intervaller max

4 min nedjoggning

Till frukost blev det en smoothiebowl på fryst banan, frysta blåbär och mango, ärtprotein, psyliumhusk, äggvita, acaipulver, 1 ägg och en riskaka. Den här veckan är galen i skolan så är bara köra all in, för på lördag åker vi till White Sundays och barriär revet. Ska bli sååå roligt!

Likes

Comments

My instagram@susannamoen