Om 12 dagar åker vi iväg på Fjällräven Polar 2017. 12 dagar!! Tiden har bara rusat iväg och snön har försvunnit från Motala för länge sen... eller ja, den kom ju aldrig. Men nu är det vår, och mitt stora vinteräventyr närmar sig. Mina dagar är väldigt enformiga då det ända jag gör är sitter med datorn i famnen och skriver på min kandidatuppsats. Som tur har jag ett intressant ämne att skriva om men att skriva en kandi själv når höjden av ensamhet så att få komma ut bland människor blir ofta dagens höjdpunkt haha. Här är lite av vad jag gjort vid sidan av skrivandet:

Fjällräven var här en helg och filmade, vilket härligt gäng! Mer än det får jag inte säga men hela Fjällräven Polar äventyret publiceras på Fjällrävens youtube kanal dag för dag och Fjällrävens sociala medier, så glöm inte att gå in och prenumerera på deras kanaler om ni vill följa oss under Fjällräven Polar 2017!

Jag har även tränat en hel del mest för att orka ta mig igenom Stockholm marathon 2017 i Juni och Björkliden arctic mountain marathon i Augusti, men även så jag hålls frisk till Polar. Så genom att träna och kolla på tidigare års videon har jag förberett mig inför äventyret. Vet ärligt sagt inte vad mer jag kan göra, det viktigaste är nog att ha en positiv attityd och det har jag så mycket som jag längtar efter att få åka iväg. Nu när det är så nära inpå börjar jag äntligen förstå hur spännande och unikt äventyr det är och hur roligt det kommer att bli!

Jag har såklart också laddat upp med ordentlig mat så jag hålls varm under loppet. Här ovan ser ni goda semlepops vi gjorde till fastlagstisdagen. Vi åkte även ut i skogen en helg för en god lunch på Muurikkan, det finns ju inget bättre än att laga mat ut i naturen. Det borde man verkligen göra oftare nu då det blir varmare väder med, kanske en måltid i veckan över öppen eld skulle vara nåt? Sista bilden är från Vasaloppsveckan i Mora där det fortfarande var ordentlig vinter. Jag åkte upp som turist i år och hejade på min grymma sambo och vänner, dock var det ingen en bra idé då man blir så sugen på att åka själv igen. Så nästa år skall jag nog åka nattvasan, 90km fristil med start 20:00 på kvällen!

Där fick ni en liten uppdatering på mina förberedelser som inte är så värst extrema. Men jag är redo! Under själva loppet skall Fjällräven som sagt filma men även många av oss deltagare packar ner film och fotoutrustning. Jag har äran att få bli sponsrad av lokala Fotofabriken i Ekenäs med GoPro utrustning så jag skall försöka Vlogga om hur vi klarar oss under dessa dagar och samtidigt får jag nersparat ett minne för livet. Tack Fotofabriken!

En till nyhet som är spännande är att jag har blivit inbokad till att föreläsa om hela Fjällräven Polar 2017 kampanjen och själva äventyret vilket är så roligt! Allt runtomkring Fjällräven Polar har gett mig galet mycket inspiration. Vi är framförallt ett fantastiskt gäng deltagare där alla har så spännande livshistorier och bakgrunder så man kan inte annat än beundra och inspireras själv av det driv som finns i gruppen. Att omringa sig av människor som peppar, visar genuint intresse och tror på en är otroligt viktigt. Precis lika viktigt som det är att själv vara den stöttande personen! Do what you can't är mitt nya favorit citat... att utmanas och ständigt utvecklas gör livet så mycket roligare!


Ha en underbar start på våren, så hörs vi snart igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Förra veckan hade jag en fantastisk vecka i Sälen med min sambos familj. Fick ihop 75km i skidspåret de första dagarna och ett antal höjdmeter slalom i blåsigt men soligt väder de sista dagarna. Som mest blåste det 17m/s och temperaturen var allt från +5 till -16 grader under veckan, temperaturen växlar så sjukt fort i fjällen. Hoppas dock i smyg på lite liknande extrema väder till Fjällräven Polar så vi får slita lite, haha!

Efter semestern har jag pluggat och vilat... tror jag blev rätt sliten av den hårda träningen jag kört i några veckor. Nu i helgen är det dock fullt ös igen då vi har träningshelg med Orienteringsföreningen, så roligt! Från en sak till en annan så har kandidatkursen börjat på Universitetet och jag har äntligen börjat på min stora mindmap om min forskning som jag snart kan presentera för Fjällräven. Så roligt att jag får skriva min uppsats i uppdrag av dem och att jag får skriva om nåt jag brinner för. Säger jag nu... kanske tröttnat redan efter en vecka, vem vet!

Polar närmar sig med stormsteg och för att vara ärlig har jag inte förberett mig annat än mentalt. Vet inte riktigt hur jag skall förbereda mig mer fysiskt så jag tränar på som vanligt med uthållighet och styrka vilket borde räcka. Sen har vi en hemlig grupp och chat på Facebook med alla deltagare där vi pratar om allt kring äventyret. De första deltagarna har fått sina flygbiljetter så det börjar kännas mer och mer verkligt nu. Jag längtar så till att få träffa min nya Polar familj och på att vara med om det största äventyrer i mitt liv...så häftigt! Jag vet även att detta inte blir det sista stora äventyret då jag har nya samarbeten på gång så detta blir verkligen möjligheternas år, nu kör vi!

Likes

Comments

Äntligen är tentaperioden över! Har aldrig förstått varför svenska universitet har första terminen över julen så examinationerna blir precis efter "ledigheten"? Första dagen på universitetet sa rektorn "Välkomna till Örebro Universitet, här har vi inga lov....". Istället tycker jag man kunde ha en intensivare höst med fler föreläsningar/ vecka så man kunde tenta av allt innan jul och börja vårterminen efter nyår, precis som det är i Finland! Föreläsarna skulle väl också gynnas av det !

Vid sidan av studierna har jag fått en intervju på min dröm praktikplats och så har det blivit klart att jag skall skriva min kandidatuppsats i samarbete med Fjällräven. Så himla roligt! Har verkligen haft en flow av roliga saker som hänt sen jag ändrade lite på mitt tankesätt och började leva enligt mina värderingar och mot olika mål jag har i livet! Fokuserar på det som jag brinner för och framförallt tror på mig själv. Jag tycker man skall drömma stort, se möjligheter och tänka positivt istället för att fokusera på allt negativt. Senaste veckorna har jag även varit frisk *knack knack knack* så jag har tränat på bra efter årsskiftet och känner mig stark i kroppen. Det behövs då Stockholm marathon närmar sig med stormsteg. I Juni blir det tjejweekend i Stockholm med Marathon, god mat och härligt sällskap!

Just nu sitter jag i bilen påväg till Sälen där vi skall träna längdskidor i fyra dagar innan resten av gänget kommer upp. Då byter vi till slalomskidor, går på afterski och firar en 50-åring. Skall bli så skönt med ordentlig vinter och att få mysa i en stuga med ett stort gäng! Här ser ni hur fint det var då vi var där för två år sen. Njut av vädret och ha en skön söndag!

Likes

Comments

Hur klär man sig rätt inför kylan? Här är en bra video på hur man genom att klä sig lager på lager kan vara både aktiv och stå still nu under vintern. Mitt bästa tips är 100% Ull ! Det andas, torkar fort och är framförallt varmt vilket dock också gör det lite dyrare! Jag kommer skriva ett längre inlägg om utrustning senare. Tills det kan ni kolla på videon , och se en del av det jag kommer få med hem efter Fjällräven Polar 2017... lyx!

Likes

Comments

200km norr om polcirkeln kan vädret vara rätt varierande i April. Jag läste här om dagen att när det är -20 grader och det blåser känns det som -40... Så vår resa från Norge till Sverige kommer att innehålla allt från solsken till snöstorm. Precis som ni ser på bilden under är rutten vi skall åka med hundspann 330km lång. Nu har jag sagt det så många gånger så att verkligen försöka tänka sig hur långt det är känns omöjligt. Det jag vet är att det kommer att bli en mental utmaning då risken finns att man efter 50km känner att fingrarna är kalla, eller plötsligt känner sig genomsvettig för att man klätt sig fel vilket kan vara farligt. Så det kommer att finnas stunder då jag njuter och känner att livet är bäst och stunder då jag ifrågasätter hela grejen och längtar till en varm säng... Men med rätt inställning klarar man av vad som helst, eller hur?

Likes

Comments

Jag lovade i min kampanj att om jag får åka kommer jag att starta en blogg om äventyret. Så denna blogg är till er som vill följa min resa mot Fjällräven Polar 2017, Välkomna !

I början av November öppnade ansökan till Fjällräven Polar 2017. En dröm för mig som älskar friluftsliv, utmaningar och Fjällräven kläder! Ifjol funderade jag på att ansöka men det blev aldrig av, antagligen för att jag var för feg och trodde att tiden inte fanns. Men nu tog jag tag i saken då jag visste att jag har tid från skolan till att skriva min kandidatuppsats vilket helt tydligt betyder semester i mina öron. Så jag öppnade upp en ansökningssida med de bästa friluftsbilderna jag hade och en kort text om mig själv och började samla röster via Facebook.

Längs med vägen hade jag kontakt med 10 andra tjejer världen runt och tillsammans peppade vi varandra mot att inte ge upp och jag började märka att rösterna ramlade in rätt fort. När det slog mig att jag faktiskt kan ha en chans till att vinna kom tävlingshornen fram. De sista två veckorna av den fyra veckor långa ansökningsperioden levde jag i en Polar bubbla och kämpade för detta med all energi jag hade. 800 röster blev 2000 och så småningom hittade jag en strategi till att få röster och plötsligt var jag upp i 10 000 röster och därmed först i Finland. Konkurrensen var dock hård så jag blev snabbt tvåa igen... Jag åt dåligt, var knappt utomhus och vakade många nätter för att jag inte ville ge upp. Ni kan tänka er humöret hos någon som annars är van att sova gott och mår bäst av att träna ute... Passande nog hade jag även en B-uppsats med examination så jag satt vid datorn dygnet runt.


När tävlingen avslutade hade jag 21 500 röster!! Genom intervjuer och enormt stöd från mina hemstäder hade jag på något konstigt sätt fått ihop det antalet vilket såhär i efterhand är helt galet. Just då var jag tacksam men missnöjd då vinnaren fick 23 900 röster och jag hade förlorat och inte gett något tillbaka till de som röstat. Tävlingsmänniska som jag är var jag besviken. Kunde inte annat än att godkänna situationen och återgå till vardagen och till att vara en närvarande flickvän och vän som pratar om annat än Polar, haha! Men inom mig fanns ett litet hopp kvar då jag visste att Fjällräven Juryn väljer en till från varje land som får chansen att delta i äventyret. Efter en helg av väntan satt jag på föreläsning och uppdaterade maniskt hemsidan var namnen skulle dyka upp. Och plötsligt händer det....



Jag blev generad och vågade inte röra en min... kunde inte tro att det var sant efter 4 veckors slit. Jag tog min mobil, sprang ut, ringde min sambo och brast ut i gråt. Då jag lugnat mig en aning ringde jag min familj och var gladare än någonsin. Dagarna därpå var helgalna med massa gratulationer, intervjuer till olika medier och firande med fest! Jag kände också att jag inte visste hur jag skulle kunna tacka alla som har röstat, delat, gett tips, peppat och trott på mig hela vägen... Så tusen tack igen för all hjälp och stöd längs med vägen, det gör mig så himla glad! Ett härligt jullov på det och jag är tillbaka i vardagen och äventyret närmar sig med stormsteg. Ingenting är omöjligt bara man vill det tillräckligt mycket och tror på sig själv. Så här är jag, påväg på mitt livs äventyr med 25 främlingar världen runt!


Likes

Comments