Header
View tracker

Nu har jag äntligen skaffat egen bil, ska bli så skönt med all tidsvinst, känner mig plötslig fri. En gammal Golf, men den rullar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Skaffade nya stolar till min balkong, ska leta efter ny vaxduk till bordet med som matchar. Inte lång kvar till man kan plantera blommor i balkonglådorna och få lite mys.

Likes

Comments

View tracker

Jag hittade lite olika recept på nyttiga chokladpuddingar. Fastnade för ett recept, och gjorde om det lite, ut efter vad jag hade hemma.
2 st bananer, skivas och lägg i frysen ca 1,5 timme.
1/2 avokado
2 msk ekologisk kakao
1 msk mandelsmör
2 msk flytande honung
mixa i hop allt med en stavmixer.
Mixa lite frysta hallon och en skvätt vatten, vispa lite sojagrädde och ha till chokladpuddingen.

Likes

Comments

I dag hämtade jag min blender från posten. Jag har ju hittat en massa recept som jag vill prova, och till det krävs en blender. Min gamla matberedare gav upp förra veckan, sjukt frustrerad över det, så lyckades jag hitta en på teknikproffset.se.


Likes

Comments

Ja, dom som känner mig, tror nog att jag fått en släng av hälsofeber. Men jag blev sjukt motiverad nu, när jag sökte andra hälsosamma alternativ av mat. Nu fortsätter jag att hitta bra alternativ så jag får ett bra balanserat och hälsosamt kostintag.
I kväll såg middagen ut så här.

Likes

Comments

  • Kycklingpytt 2 portioner ( 497 kcal/portion)
  • 4 st potatisar (444 g)
  • 2 kycklingfiléer (300 g)
  • 2 ägg
  • 90 g rödbetor
  • 1 gul lök
  • 2 msk lätt vitlöks-crème fraiche
  • 220 g Findus (frysta) Svenska Rotfrukter

Gör så här:

  • Skala och koka potatisen, låt kallna och skär den i bitar.
  • Skala och skär rödbetan i slantar, lägg i en kastrull och koka i vatten, så det täcker rödbetorna, späd på vid behov, koka till rödbetorna mjuknat, tag ur rödbetorna ur kastrullen, låt svalna och skär de i strimlor. Blanda i crème fraichen och lite lime innan servering.
  • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, hacka löken och fräs i hop i stekpannan tills kycklingen nästan är färdigstekt, tag kycklingen o löken ut stekpannan.
  • Häll i de frusna rotfrukterna i stekpannan, tills att de tinat upp lite och börjar mjukna, tillsätt potatisbitarna och krydda. Låt potatis och rotfrukter steka tills de fått lite stekyta, tillsätt den färdigstekta kycklingen och löken, blanda om och stek tills allt har blivit varmt.
  • Stek äggen.

Likes

Comments

I går shoppade jag en ny Bh och bikini. Jag var till Söders Under och provade lite olika modeller, jag ville verkligen ha nått som sitter bra, och hittade några guldkorn som följde med mig hem.

Likes

Comments

I dag är det sista dagen på hälsoboost of my body och då är det även en lunch på 300 kcal. Så mitt, dagens recept är en smarrig kycklingsoppa. Gjorde den på pulled chicken som blev kvar från igår.

2 portioner (295 kcal/portion)

  • 253 g alpro coconut matlagningsgrädde
  • 200 g kyckling (pulled chicken, strimlad)
  • 1/2 morot (strimlad)
  • 2 vitlöksklyftor (pressad)
  • 1 gul lök (strimlad)
  • 80 g vitkål(strimlad)
  • 3/4 kycklingbuljong
  • 3 dl vatten
Gör så här:
  • Fräs på grönsakerna i en kastrull​, häll över vattnet och tillsätt buljongen, pressa i vitlöksklyftorna. Låt koka 15 minuter. Tillsätt kycklingen och grädden, låt koka i 5 minuter, så att kycklingen blir varm.

Likes

Comments

2 portioner ( 552 kcal/portion)

  • 200 g av Ica:s Pulled Chicken med BBQ-sås
  • 200 g blandade bönor
  • 1 dl krossade tomater
  • 40 g vitkål
  • 30 g paprika
  • 35 g gurka
  • 40 g isbergssallad
  • 1 dl lätt vitlöks-creme fraiche
  • 50 g nacho chips
  • 1/4 del grönsaks buljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • Till Warps:
  • 1 msk dinkelmjöl
  • 2 msk mandelmjölk
  • 2 ägg

Gör så här:

  • Börja med pulled chicken (följ anvisningarna på förpackningen)
  • Blanda bönorna och krossade tomaterna, krydda med sambal olek, örtkrydda och pressa över 1 vitlöksklyfta. Låt koka ihop en stund, så att det blir som en fast salsa,
  • Strimla vitkålen, fräs på med lite vatten, ha i buljongen., pressa i 1 vitlöksklyfta. Vitkålen är färdig när kålen mjuknat, späd med lite vatten efter behov.

Warps Gör så här:

  • Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ha lite rapsolja i en stekpanna och stek sedan din wrap på medelhög värme några minuter på varje sida.


Första gången jag provade egna warps, men var sugen på nachos chips med, så det blev en warps och en sallad till middag på min 8nde hälsoboostdag​. Testa detta, det var så gott.

Likes

Comments