Har precis satt mig på ett tåg mot Värnamo. Jag har praktik där i fem veckor och är mitt i andra. Så jag har lämnat hemmet och allt som hör till det för att resa neråt genom ett regnigt Småland med podden "Alla våra ligg" i hörlurarna. En bra podd om sex, både vanligt normativt heterosex, men mycket annat också som tantra-sex, bdsm, osv. Lyssna på den om ni har tid; man lär sig mycket om hur alla har så olika uppfattning om sex.

Någonting som jag alltid tänker på när jag åker kollektivtrafik är vad som är okej att göra eller inte. Till exempel det här med att lägga väskan i sätet bredvid så ingen annan sätter sig där. Och ni behöver inte vara oroliga; jag är exakt likadan med att lägga väskan på sätet. Men när ska man ta bort den? Förstår att den bör åka bort när bussen/tåget börjar fyllas, men innan det då? Och när alla tar ett eget säte och det kommer ett par på två eller en familj på tre som då inte får sitta tillsammans för att alla säten är upptagna av singelåkare som bara vill få vara ifred. Jag tänker varenda gång att jag ska erbjuda mitt säte, sätta mig bredvid någon annan och få en tacksam bild av den ensamstående mamman eller pappan som vågat ge sig ut med barnet. Men liksom majoriteten sitter jag och hukar mig, vänder bort blicken och försöker att inte slås omkull av det dåliga samvetet. Varför gör man så?

Tips och åsikter om detta mottages tacksamt

Likes

Comments

... Ami. Hej och välkommen hit. Jag vet inte vilken blogg i ordningen det här kan tänkas vara, men jag tänkte 1. jag har inte haft en blogg sedan jag var fjorton, och jag känner att min förmåga att ta ansvar sedan dess ha vuxit så jag kanske faktiskt kan komma ihåg att uppdatera den nu och 2. att jag vill verkligen ha någonstans att bara så utlopp för alla tankar som flyger runt. Så nu kör vi här då, igen. Lilla bloggen.


Jag tänkte i alla fall i det första inlägget beskriva mig själv. Jag har en kort beskrivning om mig själv under min profilbild på vänster sida, men jag tänkte att jag skulle gå lite mer på djupet här.
Jag är som sagt tjugoett år gammal, eller ung beroende på vem som läser det här, och pluggar till sjuksköterska på Jönköping University vilket jag har gjort sedan jag tog studenten sommaren 2015. Jag bor här med min sambo och vår överaktiva katt i en lägenhet som jag helst hade velat fylla med möbler från 50- och 60-talet om jag hade fått min vilja igenom. Jag har fått höra av många andra att jag har en väldigt tråkig, torr och omogen humor (själv tycker jag att min humor är den roligaste som finns), något som säkerligen kommer märkas här. Jag tänkte också bara kasta ut i det fria att jag är öppet feminist. Tänkte att det kunde vara bra att nämna eftersom det tydligen inte är alla som tycker om feminism. Varför vet jag inte eftersom det är något av det roligaste, bäste och häftigaste jag vet. Hursomhelst hade jag tänkte skriva rätt så mycket om det här, så tycker du inte om det eller inte alls håller med är det bättre redan nu att du lämnar min blogg, för jag kan lova redan nu att det kommer skrivas mycket om detta.

Det finns så mycket mer som jag kan ta upp, men dels kände jag att det blev lite monotont att börja i stort sett varje mening med ordet "jag" och dels känner jag att det här får räcka till en början så blir det säkert mer med tidens gång. Men nu är den startad i alla fall. Och även att jag har sagt det innan; välkommen hit till mig och mina tankar.

Likes

Comments