Jag har spenderat hela mitt liv i skuggan av andra människor. I detta fall syskon av olika slag mina eller andras. Jag har i hela mitt 29 åriga liv blivit dömd och hela tiden jämförd med andra. Vad dom gjort vägs mot det jag gör osv
Det jag menar är att det vrids och vänds på ALLT jag gör och inte gör. Tittar vi på hus ja då är det antingen för tidigt för oss att skaffa hus eller också har vi inget behov av hus, ”vi är ju bara 2” JA som att vi för alltid bara kommer vara 2.
Ändå gnälls de på att vi har för mycket saker i vår lilla tvåa och att vi borde skaffa större.. Ja men bestäm er gott folk. Antingen behöver vi större eller också gör vi inte det! Men det valet är även det vårt och ingen annans!
Väljer vi att börja prata om barn och framtiden ja men då är det fel! Bara en av oss har fast anställning och jag ja jag har ju inte ens en utbildning heter det!
Medan andra kan skaffa barn hux flux utan vare sig utbildning eller jobb!!! AH det äter upp mig inifrån och ut retar gallfebern på mig att alltid vara den som blir dömd och jämförd med andra. Jag är den jag är och kommer alltid att vara kan inte alla bara fatta det?? Nej då ska man vrida och vända på allt jag säger så att det låter som att jag är världens hemskaste människa!! Jag blir galen, jag vet att jag här kunde ”välja” att inte ta åt mig. MEN så som jag är som person kan jag inte det. Jag samlar ord varenda ord som sägs till eller om mig och går igenom dom i huvudet om och om och om och om igen ändå tills jag har klart för mig vad jag tror att människan menade som sa det från början!
Att aldrig få leva livet som den jag är börjar bli tröttsamt utan att hela tiden bli dömd utifrån några få personers åsikter om mig är inte OK verkligen inte!
Så öppna DINA ögon och se utifrån vad du tycker om mig istället för att utgå från andras syn på mig. Det kan ju faktiskt hända att dom just dom som ser mig som hemsk har fel! Ha ja så kan det mycket väl vara!
Men att ändra åsikter är kanske inte helt enkelt heller, efter att ha utgått från vad andra tycker till att börja tycka själv är kanske inte helt enkelt det heller?
Det viktigaste du kan göra som medmänniska är att se varje person för den dom är inte utifrån hur andra ser eller tycker utan utifrån dina egna empiriska uppfattningar. Döm inte människor utifrån ANDRAS åsikter utan bilda dig en egen uppfattning om personen/personerna i fråga istället. Livet och världen blir så himla mycket enklare för alla då.
Det finns få saker som jag hatar (brukar gilla det mesta) men några av de sakerna är:
Mobbning
Särbehandling
Tror att ovan nämnda saker är det värsta jag vet, det och spindlar ;-)
Kom ihåg att jag bara kan leva mitt liv utifrån den jag är inte utifrån hur andra vill att jag är

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Börjar bli tröttsamt att varje dag vakna upp med smärta/smärtor. Men imorgon ska jag till sjukgymnast/fysioterapeut då får vi se vad han säger. Jag vill vara pigg och må bra men det gör jag inte. Visst jag lever och har tak över huvudet, jag har ingen livshotande sjukdom men jag klagar ändå! Jag kunde haft det värre mycket värre. Men jag är inte van vid att ha så här ont och må så här konstigt. Jag vill bli jag igen!! 

Likes

Comments

​Hej! 
Sitter i soffan en helt vanlig torsdag, lyckats att kanske bara för en nanosekund slippa huvudvärk, tagit 2 Alvedon idag får inte ta något starkare just nu vilket jag behöver. Ska träffa en ny läkare imorgon på en ny vårdcentral. Mår illa av smärtan stundtals. De enda tabletterna som hjälpt mig ar varit Citodon brus men som sagt jag får inte ta de längre!! Får se vad den nya läkaren säger imorgon. Det ska bli spännande faktiskt. 
Det gör inte ont när jag sitter ner i alla fall, men när man rör på sig så gör det ont för varje steg man tar. Så förhoppningsvis kan den nya läkaren hjälpa på ett sätt den förra inte gjorde. Ska dessutom till sjukgymnasten på onsdag nästa vecka det kanske också hjälper på sitt sätt. Har ju allt som oftast ont även ner i nacken och axlar. 
Läser i böckerna till tentan på måndag och försöker ta in lite om juridik & sekretess en tenta på 1hp så inte så stor men väl så viktig tenta. 
Har missat en del skola pga huvudvärken men NU hoppas jag att detta kan få ett slut imorgon! 
Detta inlägg blev nästan bara ett inlägg om smärta. Så tråkigt! 
Men min vardag är fylld med mycket smärta just nu! 
Men hoppas att just ER dag blir bättre än min dag! 
Kärlek till er
/Surpuppan 


 

Likes

Comments

I detta inlägg kommer jag att gå in mer på min bakgrund och varifrån jag kommer ifrån. Ett inte helt enkelt inlägg att skriva och utforma. 
Jag har ända sen jag var liten velat stå på egna ben men det har inte alltid varit så lätt. 
Men allt började den dagen jag flyttade hemifrån, då började ett för mig helt nytt liv. Man fick lära sig att göra allt ensam. Ja helt ensam var jag ju inte så länge haha träffade min make i skolan 2006 och vi blev snabbt ett par i år firar vi 10 år tillsammans!! Wow till oss. 
När man fick flytta hemifrån så öppnades nya dörrar och man fick en annan syn på livet, en egen syn på livet inte såg man livet ur andras glasögon längre. 
Jag är den jag är idag tack vare mina morföräldrar ingen annan! Deras stöd, deras kärlek har tagit mig långt och gör det fortfarande även om dom inte lever idag. 
Idag sitter jag inte med någon utbildning eller jobb men väl på väg mot en av mina drömmar. Jag började utbilda mig 2006 och är fortfarande inte klar. MEN det gör mig ingenting alls! Även om andra tänker att fan kan hon aldrig bli klar! Det är ett val som har blivit till av en rad olika händelser i mitt liv. Jag har varit sjukskriven i omgångar från 2007 tills 2015. Det är en lång tid men det har fått ta lång tid. Jag har tom balt att byta bort skolan som jag först började på till förmån för en i Borås. Jag stod på mig och sa för en gång skull vad jag tyckte och tänkte. En bra högskola slarvar inte bort papper som är viktiga för resten av utbildningen, eller tappar bort tentor, när alla andra fick sitt resultat fick jag snällt vänta för min tenta var borta!!!  
Det hoppas jag slippa här i Borås. Nu har jag haft huvudvärk i snart 2 veckor, har kontaktat läkaren igen men inte fått mer svar än innan trots undersökningar och samtal. Man har dessutom kommit fram till att jag inte längre kan äta den jag idag äter pga ändrade omständigheter runtomkring. Suck vad jobbigt det är att gå runt och ha ont UTAN att kunna ta tablett.... Orkar inte!! 
Så just nu är jag mitt uppe i en utbildning som är såå rolig och jag är såå taggad, dessutom letar vi nu febrilt hus bland annat och sen händer det mer saker men de lämnar jag privata än så länge. 
I denna blogg kommer jag ta upp mer saker som händer mig eller som jag funderar på. 
Fritt fram att kommentera men tänk på vilket språk ni använder! Mobbning av något slag är absolut INTE tillåten. 
/Surpuppan 


Likes

Comments

​Ja namnet då hahaha...........
Det har jag valt därför att jag ofta känner mig som en surpuppa. Ser svart istället för vitt, analyserar allt i överflöd osv osv. Underrubriken "mitt kritiska liv" kommer ifrån att jag alltid är så kritiskt inställd till allt speciellt när det kommer till mig och det jag gör eller inte gör. 
Här kommer jag skriva om det som jag känner för eller berör mig för stunden. 

Likes

Comments