Guacamole kan bruges til næsten alt. ligefra dip til chips, til noget man kan komme oven på ris eller toast brød med spejlæg.

De bagte tomater kan bruges til næsten alt! ligefra noget man kommer på toast til tilbehør til en lækker ret! Og det bedste er, at de er utrolig nemme at lave.

Det du skal bruge til guacamole:

1-2 avocado

1 lime

1-2 rødeløg

salt/peber

1 håndfuld bredblad persille/ frisk koriander

evt chili.

Det du kan bruge til de bagte tomater:

Du kan bruge hvilken som helst slags tomat, men her bruge jeg helt normale tomater.

Olie

Salt/peber

Tørret timian


Fremgangsmåde(Guacamole):

Avocadoen tages ud af skallen, stenen fjernes og mosses. Limen skæres over i halv og saften presses ud. Husk at smage til! De rødeløg hakkes fint eller skæres i tern. Bredblad persille/ frisk koriander hakkes fint. Hvis du vil, kan du komme frisk chili i.


Fremgangsmåde(Bagte tomater):

Tomaterne skylles og skæres i skiver. De kommes på en bage plade. (Husk bage papir!) Salt/peber, olie og timian kommes oven på og ind i oven ved 200 grader, indtil de har den ønsket farve. Jeg plejer at give dem ca. 15-20 min.  

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments

Vegansk chia grød:
Soja fløde 20cl
Chia frø 3-4 spsk
Kanel 1/2 tsk
Sukker/flormelis 2 tsk
Blåbær
Vegansk chokolade eller anden topping

Fremgangsmåde:
3-4 spsk chia frø i en skål med vand til det dækker, i ca 5-10 min.
Soja fløden piskes til den ønsket konsistens.
Du kan evt tilføje sukker eller flormelis og kanel i soja fløden mens du pisker den.
Til sidst blandes det hele sammen og topping kommes oven på.
Evt vegansk revet chokolade, bær, nødder eller ristet kokos flager.

Likes

Comments

Salsa kan faktisk bruges til ret mange retter. Ikke kun Chips dip eller mexicansk mad, men det går faktisk utrolig godt til lam som en erstatning til sovs.

Ca 4 personer

6 tomater
1 fed hvidløg
1 stort rødløg
1/2 dl olie
Salt/peber
1 håndfuld frisk koriander eller bredblad persille

Fremgangsmåde;
Tomaterne skæres i små tern.
Det ene rødløg hakkes fint eller i små tern.
Olie og hvidløg kommes i en blender, så man får en hvidløgsolie.
Frisk koriander/bredblad persille hakkes fint.
Tilsæt salt og peber efter egen smag, og det hele blandes sammen.

Likes

Comments

Måske ikke det mest oplagte at ligge op nu, da de fleste råvare ikke er i sæson eller passer ind til det kolde vejr, men stadig lækker og simple.

Efter min mening, synes jeg ikke rigtig at man kan have en opskrift med mængder når det kommer til salater. Det er ikke altid at man lige føler for en bestemt råvare og tilsætter noget andet eller mere af noget andet.

Til denne opskrift skal du bruge:
En pose med blandede salat - eller køb evt lidt forskelligt selv.
Jordbær.
Blåbær.
Valnødder.

Du kan evt vende salaten i en vinaigrette.
Når du lavet en vinaigrette og tilsætter den i salat, så husk at vend salaten i vinaigretten og derefter kom salaten i en skal si så når du tilsætter salaten på en tallerken, så svømmer salaten ikke i vinaigrette eller evt have vinaigretten i en lille skål ved siden af.

vinaigrette: (ca 4 personer)
1/2 dl olie
citron saft fra en halv citron - evt lidt skal af en halv citron
Lime saft fra en halv lime - evt lidt skal af en halv lime
2 spsk æble eddike
2 spsk honning

Likes

Comments

I dag skulle jeg lave en pesto, en helt normal standard pesto. Men da jeg så vores udvalg af det vi måtte bruge, måtte jeg være kreativ.

Til denne opskrift vil jeg mene at den sagtens kunne gå til 8 personer eller mere.

Igen er dette lidt af en smags sag så du kan altid tilføje lidt eller erstatte noget.

Men her brugte jeg:
1-2 håndfulde mandler - hakket/ristet
1 bdt bredblad persille
2 små avocadoer
Du kan evt altid tilføje olie hvis din pesto ikke har den ønsket konsistent.
Smag til med salt og peber.

Likes

Comments

Panna cotta er en utrolig lækker dessert! Den smager ikke kun godt men det kræver næsten ikke noget at lave. Utrolig nem!

(4 personer)
1 vaniljestang
5 dl fløde
1 dl sukker
Skal fra en citron
3 blade husblas

Som pynt til toppen kan du have friske bær vendt i sukker eller uden sukker, lakrids pulver eller frugt gelé

Fremgangsmåde:
- Hæld fløde, sukker og vaniljestangen(husk at åbne den, så vaniljekornene kan komme ud) og den revet citron skal i en gryde.
- Bring den i kog og lad den små koge ved svag varme i ca 10 min.
- Derefter fjerner du vaniljestangen.
- Læg husblasen i en skål med koldt vand i ca 5 min til den er blød.
- Tag husblasen op af vandet, og læg den op i gryden med fløden. HUSK at pisk flødeblandingen indtil husblasen er helt opløst!
- fordel flødeblandingen i 4 portionsglas og stil dem på køl i et par timer eller til næste dag.

Likes

Comments

​En ret vi alle elsker! 

- past carbonara!

3-4 håndfulde pasta
3 æg
Revet ost (af eget valg)
Mælk eller fløde
Skinke eller bacon

- Selvfølgelige starter du med at koge dit pasta med en lille smule salt.

Til saucen:
- i en skål kommer du æggeblommerne i og ca 2dl mælk/fløde i.
- pisk æg og mælk/fløden sammen til det er blandet godt sammen. 
- Tilsæt din revet ost ned i skålen med æggeblommerne og mælk/fløden.
- tilsæt salt og peber.
- På en varm pande, steger du dit kød af, som evt kunne være skinke eller bacon.
- Når købet er stegt af, og panden er kølet af. Hælder du vand fra dit pasta og kommer pastaen over på panden.
- Så varmer du stille og roligt panden op. (Helst lav varme)
- Når panden er nogenlunde varm (ikke alt for varm) så tilsætter du blandingen af ost,æggeblommer,mælk/fløde. 
- Så røre du alt sammen.
- Sørg for at rør ofte så det ikke for alt for meget varme.
- Ligeså snart osten er smeltet, er den færdig. 
*Hvis det for alt for meget varme kan retten skille.

Likes

Comments

​Hvis nogle af jer ser youtubere, især de amerikanske youtubere. Så har i vel godt set at de ofte laver eller sidder og spiser en "acai Bowl" den holder basically frosne frugter og måske 3 toppings efter eget valg.



I denne opskrift brugte jeg:
(Mængden i denne opskrift er helt op til dig selv)
Blåbær (frosne)
Jordbær (frosne)
Ananas juice 


Også blendes det hele sammen indtil den ønsket konsistens.



- topping kunne evt være bær, hakket nødder eller nogle forskellige frø som chia frø, hørfrø osv. Frisk frugt kan også sagtens bruges!

Likes

Comments

Opskrift: (8 personer)

- Bunden

150g digestive kiks

70g smør

- Fyldet

500g Philadelphia Original, rumtemperatur

2 dl fløde

4 plader husblast

60g flormelis

1 æggehvide (pasteuriseret)

1 citron

1 lime

Toppen:

1/2 L Kirsebærsovs

3 plader husblas

Fremgangsmåde

- Tilføj bagepapir i springform (18 cm i diameter til en høj cheesecake - 22-24 cm i diameter til en lav cheesecake)

- Smelt smør i en gryde hvorefter du knuser dine kiks (evt i hænderne eller i en foodprocesser)

- Bland dine kiks og smør sammen og læg det i bunden af springformen, og på køl i 30 min.

- I en skål med koldt vand lægges husblasen i - ca 5 min.

- I en lille gryde (eller mikrobølgeovn) varmes 4 spsk fløde i ca 10-15 sek.

- Pres vandet ud af husblas pladerne og smelt dem i fløden.

- Vask citronen og limen og riv skålen af dem (mængden er op til dig selv - smag creamen til) Derefter deler du citronerne og presser saften ud.

- Rør de 60g flormelis og flødeost sammen i en skål til sammen bliver blød og derefter rør citronsaften i.

- Pisk den fløde, som du har tilovers og tilsæt 3 spsk flormelis og sæt cremen i køleskabet.

- Vend husblas ind i flødeost cremen.

- Pisk æggehviden stiv i en skål for sig selv.

- Vend forsigtigt den piskede fløde ind i flødeost cremen og derefter vender du æggehviden forsigtigt i.

- Fordel blandningen over kiksebunden i springformen og sørg for at overfladen bliver jævn.

- Dæk med plastfolie og derefter sættes den på køl i 4 timer eller til kagen har sat sig.

- Hæld kirsebærsovsen over i en gryde og lad den varme op ved lav varme.

- I en skål med koldt vand, lægges husblasen i - ca 5 min.

- Pres vandet ud af husblasen og tilsæt den til den varme kirsebærsovs. (HUSK! at hæld lidt i ad gangen mens du pisker det)

-Lad kirsebærsovsen køle af, men rør i det ofte så det ikke sætter sig.

-Hæld kirsebærsoven over cheesecaken og sæt den ind på køl til toppen har sat sig.

**Pynt evt kagen med citron- og limeskal.**



Likes

Comments


Man havde nok aldrig troet at man kunne marinere jordbær i vodka og timian til en utrolig lækker dresseret.

Men det er muligt!

Opskrift: (2 personer)
1 bakke jordbær (friske)
2-3 dl vodka
4-5 stilke timian (frisk)
4-5 dl Piskefløde
Peber
5 dl Appelsin juice
Sirup
Mynte blade (til pynt)

Fremgangsmåde:
Du vasker dine jordbær og skære dem over i halve stykker, hvorefter du kommer dem op i en skål.
Tilsæt vodka, timian, peber og appelsinjuice.
Lad det stå at marinere i ca 30 min. (Evt smag til hvis du føler for at de skal stå længere)
Pisk der efter din flødeskum.
(Du kan evt tilsætte revet appelsin skræl ned i din flødeskum)

Likes

Comments