Header

JAG TALAR UT

Om jag saknar Hudiksvall? Absolut! Det kan jag inte förneka. Jag saknar mest alla människor man tycker om och alla platser man brukar besöka. Men däremot måste jag även erkänna att jag trivs toppen här i Umeå. Jag har bott här i ett år och allt är fortfarande nytt för mig! Nya trevliga människor, nya fina platser och nya möjligheter. Det kan vara skönt med nytt ibland! I Hudiksvall händer det lätt att jag kan gräva upp massa gamla och negativa minnen. Allt det där hemska jag har varit med om hände just där. Det tynger mig varje dag. Men när jag är i Umeå är det inget som påminner mig om dessa tankar. Jag tror att det är den största delen till varför jag trivs så bra här. Jag har chansen att bygga upp nya och förhoppningsvis bara positiva minnen här.

Alla människor förtjänar att vara lyckliga, även jag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

NYTT IN

Jag har länge velat ha ett par bekväma och snygga stövlar. Dessa är även fodrade, vilket är ett plus nu mot hösten! Jag hade rabattkupong på 20%, så då slog jag till. Vädret i Umeå har inte varit på topp på sistone. Det har varit mulet, regn och riktigt tråkigt helt enkelt. Igår regnade det inte, så då passade jag och en vän på att plocka lingon - riktigt mysigt! Vi fick ca 3 liter var. Senare idag ska jag koka sylt!

Likes

Comments

INSPIRATION

Minns ni min läderhylla som jag gjorde tidigare? Jag tröttnade på den svarta färgen på läderskärpet. Så jag beställde två nya i brunt för 40kr/st på forever21. Nu håller jag på att klura ut vad jag vill ha på hyllan.

Så här gick vi tillväga (jag låter bilderna illustrera instruktionerna):

Likes

Comments

JAG TALAR UT

1. Kalla toalettsitsar
2. Mobbning
3. När man går in med tån i bordsbenet
4. När människor skapar dålig stämning och negativitet
5. Lögnare

Likes

Comments

JAG TALAR UT

Jag tänkte bara dela med mig av mina tankar av resan. Många vet nog redan att jag och Emil var på plats innan terroristattacken skedde och vi var även där när det skedde (men vi var oskadda). Jag minns hur jag kände stadens underbara stämning när jag väl kom dit. När vi vandrade runt staden kändes det som att det var overkligt. Allt var vackert - byggnader, vägar, växter osv. Man kunde hela tiden se Eiffeltornet på långt håll under vår vandringstur. Det var mörkt och man såg hur det glittrade, helt amazing! När jag började att närma mig Eiffeltornet pirrade det i magen och när jag väl var framme blev jag helt stum. Det var större och vackrare än vad jag trodde!

Denna gång fick jag inte uppleva samma känsla. Det mesta vara spärrat och man var tvungen att gå igenom en säkerhetskontroll för att komma in och ta en närmare titt på tornet (vilket man inte behövde sist jag var där). Det gick även militärer med stora gevär på gatorna, på köpcentrum, helt enkelt överallt. De hade handen på avtryckaren och var redo att skjuta närsomhelst. Jag blev rädd, jag kände mig otrygg, jag visste inte vad jag kände för staden längre. Men jag vet att den där underbara stämningen inte längre fanns kvar. Jag tänker ofta på alla som bor där, att de måste vara lika rädda som mig, om inte mer rädda? Den hemska händelsen tog ifrån deras trygghet.

Likes

Comments

NYTT IN

Jag sökte efter ett datafodral, men hittade ingen jag gillade. När jag sedan tittade runt i butiken blev helt förälskad i denna. Den är stor och därmed rymlig för min dator, skolböcker, matlåda osv. Designen är enkel, men har ändå sin charm. Perfekt för mig! Så jag struntade i det höga priset och tänkte att denna väska är jag värd!

Likes

Comments

RESOR, ÄTBART

I Paris gick vi längs en gata som hade massa märkesbutiker och små söta caféer. Men vi hade ont om tid, eftersom att vi skulle flyga hem samma dag. Hursomhelst gick vi förbi Ladurées och allt var så fint! Jag ville ha alla boxar! Men det slutade med att jag köpte en liten box med 6 macarons i. Det var första gången Emil testade macarons och han blev helt kär! Man kanske ska försöka att göra egna någon gång? Jag har testat förr när jag var yngre och då blev de fula och blev alldeles för sött. Om någon har lyckats få till den goda smaken och formen, tipsa gärna receptet!

Likes

Comments

FAMILJ, KÄRLEK, RESOR

Som jag har berättat för er tidigare så skulle min familj och jag åka till Paris och fira två busungar, Arshavin och Leo, som fyllde 5 år. Det var intensiva dagar, sena kväller, mer snacks än mat. Men vi hade en awesome resa! Det gick hyfsat bra med barnen och vi hann med allt som vi valde att prioritera. Vi tänkte åka tåg, men det slutade med att vi alltid tog Uber (privat taxi). Om ni åker till ett ställe som har Uber så rekommenderar jag er att använda appen. Billigt, snabbt och bra!

Likes

Comments

VÄNNER

Nu är första veckan på insparken avklarad och idag börjar allvaret med skolan. Men trots det fortsätter vi med aktiviteter på helger tillsammans med nollorna. Årets tema är "A very childish inspark" och vi valde att vara bumbibjörnarna. Vi studsade, vi drack bumbibärsaft och vi välkomnade våra rookies med öppna armar. Sammanfattningsvis har det varit en intensiv vecka fylld med roligheter!

Likes

Comments

Sommarvärmen kommer och går. Men just ikväll är den här. Vad tycks om mina nya brillor från asos? Jag tycker att de är riktigt fräna och även sköna att bära.

Imorgon ska jag till tandläkaren och be om hjälp, eftersom att jag känner mig obekväm med mina tänder och jag vågar knappast le med tänderna längre. Jag hoppas att de kan hjälpa mig, för att jag vill kunna vara mig själv igen. Mitt självförtroende har sjunkit på sistone och jag är så trött på att bli retad för mina tänder.

Likes

Comments