Du behöver
Gem
Garn (jag använde mig av ett bomullsgarn)
Sax


  Börja med att klippa till en bunt med lika långa trådar av garnet.
  Jag använde mig av ett dubbelvikt papper för att smidigt kunna linda garnet och sedan klippa itu i ena änden för att få lika långa trådar. Storleken på hur stor du vill göra din tofs avgör hur långa trådar du behöver. Ju längre trådar desto större tofs.

  När du är nöjd med längden och tjockleken på din blivande tofs trär du in trådarna genom gemet.
  Kolla så att tofsen kommer hamna på rätt sida av gemet så tofsen inte sitter där gemet ska fästas i bokbladet

  Vik ner trådarna så de är lika långa på vardera sida om gemet.

  Ta en bit garn och linda runt trådarnas det skapas ett "huvud" på tofsen. Dra åt några varv och fäst med några knutar. Klipp av garnet så nära knuten som möjligt så den inte syns.

  Nu är du klar! Tofsbokmärket är fix färdigt att användas. Perfekt till boken du läser, i almanackan eller i skrivblocket.

  Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  Likes

  Comments

  Jag har precis börjat testa en ny hårserie med schampo, balsam och inpackning och de är av märket Natura Siberica. För mig är det ett helt nytt märke som jag blev rekommenderad av min eminenta frisör Annika Blyckertz, som för övrigt är en av Sveriges främsta experter på lockigt hår och som sannerligen utan att överdriva gjort underverk för mina lockar.

  Efter de hittills två användningar jag gjort känner jag mig väldigt nöjd! Schampot gör inte mitt hår till en svintotuss (ja, det har hänt otaliga gånger..) och jag upplever att balsamet och inpackningen ger den fukt mitt hår behöver.
  Och inte att förglömma lukten. En svag söt doft som ger känslan av att en är hos frisören utan att lukta för mycket.


  Likes

  Comments

  Vilken fin tid det är just nu. Det är massa snö som solens strålar reflekteras i och samtidigt kommer tulpanerna. Den veckar tiden då vintern möter våren. Underbart!

  Likes

  Comments

  Jag är en sån där person som genuint tycker om att titta på TV och speciellt älskvärt tycker jag det är att få vara förlorad i en Tv-serie. Så där så att en inte kan tänka på mycket annat än att få en ledig stund så avsnitt efter avsnitt kan avhandlas och när en får känslan av att en själv är en del av handlingen. Som om jag vore en av karaktärerna. Min absoluta topp 1 TV-serie är Barnmorskan i East End, eller Call the midwife som är originaltiteln. Serien är baserad på Jennifer Worths memoarer och utspelar sig i 1950-talets London där handlingen kretsar kring barnmorskorna och nunnorna som bor på Nonnatus House. Det är glädje, sorg, kärlek, vänskap, barnfödslar, mycket cyklade och sådana älskvärda karaktärer.

  Många gånger har jag konstaterat att det känns som att den här serien är gjord för mig. Jag älskar att den när min barnmorskedröm, jag älskar London och jag älskar att den utspelar sig i en svunnen tid.
  Se den bara! Och låt dig förloras i alla söta barn och fantastiska karaktärer.

  Och ett extra plus är att det finns flera julspecialavsnitt där alla julälskar med mig kan få andas julstämning gång på gång.

  Likes

  Comments