Header

Heej! I detta inlägg tänkte jag skriva lite vad som har hänt under Januari! Hoppas ni tycker om det, och jag ska försöka få till det med bloggandet!

( inga bilder från Januari dock), dagarna innan nyårsafton var jag med min bästa Linda typ dagligen då hon flyttade dagen innan jag kom hem från Gran Canaria!

Jag startade Januari och de nya året med en resa till Gran Canaria tillsammans med min pappa och lillebror, vi åkte på nyårsafton och kom hem den 7/1!

Veckan efter jag kom hem så var jag först på bio med bästa Elin på måndag och från när jag kom hem därifrån och till torsdag så var jag hemma med feber men jag han bli frisk till skolan på Fredag så jag kunde träffa bästa Emilia!

Jag fick se min student mössa, och de gav hopp till sista terminen! Jag längtar dagligen :D

Min äldsta brorsdotter fyllde 4 år, helt sjukt vad tiden går fort <3

Och självklart tog jag några (många) selfie ;)

Jag och mamma var även och kolla på Danny Saucedo på Hamburger Börs i Stockholm

Likes

Comments

Började 2016 med lite mys med bästa svägerskan och brorsdotter

Vi välkomnade även Giggs till familjen Lindberg/Flodqvist i början året

Jag fortsatte året med mys med nära och kära, och min sjukhus besök som jag då inte visste skulle en av många, och jag kämpade även på i skolan

Två sjuk dagar med bästa Ellen <3

Besökte MOS (mall of Scandinavia) för första gången

Typ de ända jag gjorde på våren var att besöka dessa så fort jag hade tid <3

Nedräkning till min stora dag började på riktigt, och jag blev även brun årig igen :)

Härliga och varma dagar på praktiken! Agnes blev 1 år (26/4) och Statoil blev Cirkel k under året också

Livet var på topp när de började närma sig sommar, träffade min förre detta pojkvän och så fort jag var ledig! Jag kämpade också fortfarande med skolan in i de sista månaderna kvar av 2.an.

Varma dagar innan sommarlovet

Sommarlovet kunde inte börja bättre, på min praktikplats så har de en björnfest för alla på avdelning varje år innan sommarlovet och i år fick jag äran att vara med och jag mådde jätte bra och jag kunde inte önska mig en bättre start! Vi slutade den 8/6 (onsdag) och sen på fredag så hämtade jag mina betyg tillsammans med bästa svägerska och brorsdotter och nu kunde jag börja mitt sommarlov på riktigt!

Blev vän med bästa Linda igen och även på Andys lekland med bästa familjen och även min dåvarande pojkvän <3

Jag jobbade en del, alltså sprida dagar under hela sommarlovet, och även i slutet av juni så jag slut med min dåvarande pojkvän men jag fart mest lättad över de så för min del var det ett bra break up ;)

Bästa dagarna denna sommar var med bästa Linda, och även under hösten så har de bästa minnena jag har i livet är med just denna tjej!

Jag åkte även till Kreta med några i familjen, och även så firande jag min 18 års dag där och jag kunde faktiskt inte önska mig bättre <3

När vi kom hem från Kreta, den helgen stod av fira min dag + jag tatuera mig (mina 4.a brorsbarn) <3

Året gick, jag började på bästa praktikplasten (dem har stöttat mig genom hela hösten), världens bästa vänner skulle inte byta ut dem mot allt i världen "kalla mig rik, jag har vänner av guld" och en helt fantastik familj <3

<-- En av dem bästa helgerna / Lucia dagen -->

Det var även någonstans jag fick reda på att min bästa vän skulle flytta 90mil härifrån :( <3

Sen kom julen, jag kan inte säga hur tacksam jag är för att ha en sån underbar familj som stöttar mig genom allt, och står bakom oavsett vad <3 Jag jobbade även hela julhelgen 10-18 både julafton och juldagen :)

Sen kom dagen jag var tvungen att säga hejdå till min bästa vän på obestämd framtiden, jag fick säga en vecka innan efter jag skulle åka utomlands och skulle inte hinna hem innan hon skulle åka så jag typ stor grät hela den natten + jag skulle upp kl 3 för att åka till Arlanda och vidare till Gran Canaria :/

Jag är nöjd med resan, och det var en bra start på de nya året! Nu har jag samlat energi och redo för att se vad 2017 har att erbjuda och jag tar även studenten till sommaren :D, och detta år ska bli mitt år och ska livet för mig ingen annan, nu kör vi 2017!


- Keep fighting, stay strong and life with hope -

xoxo Sanna

Likes

Comments

Heej och godmorgon på er alla!

Idag är de fredag och även den sista fredag på denna höstterminen, jag har väldigt svårt att ta in att det bara 6 månader till innan jag tar studenten.

Vi har två "riktiga" skoldagar kvar (3 om man räknar med idag), så har svårt att se att vi ska jobba ihjäl hos dessa dagar kvar och sen har vi avslutning på onsdag den 21/12. Igår var min sista praktik dag för året också, kanske smiter in under nästa onsdag efter min avslutning ;)

Ikväll har jag inge planerat, bara ta det lugnt och dricka kanske?, det åter stå å se vad som händer. I helgen har jag inte heller något planerat, skulle behöva köpa julklappar dock men min bror har innebandy match imorgon i Gnesta så vi får se vad som händer helt enkelt! Ni som känner mig vet att jag kommer julhelgen så jag firar min jul på Cirkel K 😬

Men nu ska jag gå av bussen, vi kanske hörs under dagen eller helgen! Men tills dess;
- keep fighting, stay strong and live with hope-

XOXO

Likes

Comments


Fundera en stund för er själva vad är mobbning för er? Det finns så mycket som man kan koppla till mobbning, ex. viskningar, retad eller sprida rykten men även elaka kommentarer på nätet, lägga ut kränkade bilder på Internet. Ordet MOBBNING är så himla stort begrepp, och i dagens samhälle har vi så lite kunskap om just mobbning.


Just varför för jag valde att just ta upp detta är för jag har varit där, jag har varit nere på botten, jag har varit det där “offret” och kämpar även idag om hitta tillbaka till den jag en gång var. Jag har fått stått ut med viskningar, att bli retad, elaka kommentarer på nätet och mycket mer i flera års tid. Jag vet hur det känns att vakna varje dag och inte känna sig tillräcklig, känna sig osynlig och ha den där känslan vad gör det om jag dör det är ändå ingen som bryr sig. Och jag kan även göra det idag. Personer som inte varit med om mobbning har svårt att relatera just till detta och bryr sig inte så länge det inte händer en själv.


Se framför dig ett fullsatt Friends arena och även gräsmattan med barn, så många barn i Sverige bli mobbade varje år, närmare 60 000= 1-2 barn i varje klass. Under det senaste åren så ser man på resultat från Friendsrapporten 7.5% av eleverna har blivit drabbade för mobbning och en femtedel har blivit kränkta av andra elever. I år i denna rapport från friends så får man även se hur barn mellan F-3 känner sig, 4/10 av det yngsta barnen känner sig någonstans på skolan otrygga, och var fjärde vill inte bli lämnade ensamma på rasten.


Personen som utsätts för mobbning dag in och dag ut, tappar till slut självkänslan och tror på mobbaren/mobbarna och mår sämre för varje dag, sen kan det också att offret mår så dåligt så det ser inte någon annan utväg än att avsluta sitt liv.


Flytta offret bara? Nej, även om personen är ett “offer” så är det en person med känslor och vad säger att personen inte kommer bli mobbad igen i den nya skolan och flyttar man offret kan även mobbaren se det som en slags seger och fortsätta att mobba.

Vad kan man då annars göra?

Kartläggning gör så man identifierar behov och förutsättningar för trygghetsarbete, om man inte har en förståelse för situationer i ens egna skola, så ser man inte heller åtgärderna. Ex på kartläggning är att man kan göra enkäter där både elever och personal svarar utifrån sina upplevelser.


Enligt en skattningar som är gjord av NASP (Nationellt Centrum för Suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa), vid Karolinska Institutet, Suicide Zero och Friends, där man har kollat på självmord bland barn och ungdomar upp till 20 år och fått fram att under ett år tar 45 personer livet av sig på grund av mobbning. Det är nästan en ungdom i veckan, vill du vara personen som klipper en person livlina?


Nu är det dags att vi öppnar ögonen, ser du en person sitta själv i matsalen gå fram och sätt dig, eller ser någon ledsen även om du inte känner personen fråga om du kan göra något eller hämta någon visa att du finns för personen. Man kan bara säga hej i korridoren, för att visa att personen inte är osynlig, och det kan vara “offrets” vändning i livet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!


STOPPA MOBBNING!!!

​(Det är mitt egna tal, som jag har skrivit och är jätte nöjd med den)


Likes

Comments

Heej! Nu har de ett tag sen jag skrev, men jag har väldigt mycket i mitt liv just nu och jag är inte riktigt men bara typ 2 1/2 veckor kvar innan man får jullov och det betyder att de bara är 3 måndagar 👌 men iallafall idag har vi inte haft några lärare, så jag och två till satt och gjorde lite rester i barn och fritid sen slutade vi vid lunch (11.30) så nu sitter jag på bussen hem! Så skönt att ha helg, men i helgen vet jag inte vad som händer det återstå å se! Men de var allt jag hade å skriva för nu, men om vi inte hörs så önskar jag er alla en riktigt trevlig helg ❤️

  • 64 readers

Likes

Comments

Grattis världens finaste människa på denna jord och även kallat min bästa vän, idag fyller du äntligen 18 år som du har längtat till den här dagen. Vi har haft våra bråk, men vi har stått i mot och idag är våran vänskap starkare än någonsin! Jag är så glad att jag har dig i mitt, vi har så många minnen så skulle jag skriva ner alla så skulle bli en hel bok. Denna text kan bli lång men det du behöver inte de för du vet vart du har mig och jag dig, å jag kunde inte vara gladare. Jag älskar dig av hela mitt hjärta och själ! Idag ska du bli firad med middag och massa presenter ❤️ grattis bästa du, på din stora dag 🎉👌🏻

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag utan en av mina bästa vänners födelsedag och inte vilken födelsedag som helst utan hon fyller 15 år, som du har längtat efter denna dag!! Grattis på födelsedagen min finaste vän. Du är en helt orolig människa, jag är så glad och tacksam över att ha dig i mitt liv. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta du får en toppen dag där du är omgivningen av skratt och kärlek. Vi har många minnen tsm och flera ska det bli och det ska jag se till. Du är sån glädjespridare, du är 100% dig själv och det ska ingen få ta bort från dig. Jag kommer kämpa för dig hela vägen, men hoppas du får en toppen dag för det förtjänar du. Grattis ännu en gång på din stora dag, och lova mig att knulla försiktigt! Jag älskar dig :*

Likes

Comments

Bästa höstlovet och kväll på längre, tack alla inblandade! Imorgon/idag börjar allvaret igen, inte taggad för 5öre. Det ända som motiverar mig är att de typ är 6v till jullovet och att jag ska åka till varmare breddgrader!! 👏🏻

Likes

Comments

Laddar upp för en ledig helg, inge planerat denna helg förutom Turinge marknad på söndag 🤘 Ska snart gå över till pappa å käka lite middag och sen får vi se var kvällen leder, ska kanske ut med kompisar men det återstå å se vad som händer.

Men just nu sitter jag i vardagsrummet å lyssnar (sjunger) på musik och dricker cider som ni ser på bilderna. Men det var det jag ville säga så vi syns i nästa inlägg, och tills vi ses nästa gång;

~ keep fighting, stay strong and life with hope ~
Sanna

Likes

Comments