Header

Igår så tog jag med mig min kompis Elin för att ta kort, när solen äntligen ville komma fram! Och jag blev jätte nöjd med dessa bilder! Men nedanför har ni bilder på mig och de bilder vi är tillsammans!

Men det var allt jag hade för denna gång, jag ska försöka få till ett inlägg om denna hektiska vecka! Så syns vi inte innan så syns vi då, puss och kram ta hand om varandra ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

 • 14 readers

Likes

Comments

Godmorgon, då var det måndag igen *snark*!
Sitter på bussen mot skolan, jag har ba sovit 4 timmar i natt pågrund av Söndagsångesten men det ska nog gå!

Idag har vi samhälle som första lektion, och sen svenska i 2 timmar och efter lunch, hål och sist matte vi ska dock ha mentalträning men vi har fortfarande inge lärare efter våran läste slutade i mitten av oktober (tror jag) så vi får se när vi kan starta igång det!!

Men iallafall ikväll händer det inte så mycket, vi bor just nu i ett flyttkaos så det är kartonger överallt och mitt rum är i stort sett nerpackad förutom lite kläder och skor.
Vi ska flytta den 1 april dock så är det fullt upp just den helgen, för samma dag ska vi först på fotografi kl 14 sen gifter sig min mamma kl 16 och sen åker dem på smekmånad direkt efter på söndag så det åker typ direkt från lokalen till Arlanda! Men vi skulle få nyckeln den 24/3 dock så få vi leverans av köket och garderoberna vecka 12 och de är samma vecka! Dock så måste vi tömma K lägenhet den helgen för den ska städa på måndag och sen får jag å bröderna fixa det mesta när dem är på semester 👌

Men nu måste jag gå hejdå, vi hörs i nästa ❤️

Likes

Comments


https://youtu.be/gUfXK3fF4Eo

Om du lovar att bemöta mig med kärlek

Så lovar jag att möta dig och le

Är du öppen för att se mig för den jag är

Så är jag öppen för att se dig med


Ref.

Vi är alla som pusselbitar – olika, men lika unika

Vissa bitar passar inte ihop

Men varje bit passar med nån

Tillsammans blir vi en helhet

Där var och en bidrar med sitt

Vi är alla - lika unika


Om alla lär sig hälsa på varann

Visa hänsyn och kramas lite grann

I livet har vi alla rätt att känna

Trygghet och glädje från varann


Ref.

Vi är alla som pusselbitar – olika, men lika unika

Vissa bitar passar inte ihop

Men varje bit passar med nån

Tillsammans blir vi en helhet

Där var och en bidrar med sitt

Vi är alla - lika unika


Jämlikhet och demokrati

Alltid ska du känna dig fri

Med värdighet och respekt bygger vi

En fördomsfri stad


Kan vi enas om att alla tar sitt ansvar

Så vårt ord, vår handling blir okej


Ref.

Vi är alla som pusselbitar – olika, men lika unika

Vissa bitar passar inte ihop

Men varje bit passar med nån

Vi är alla - lika unika

Likes

Comments

Heej! Jag suger verkligen att blogga, och jag ber om ursäkt för det. Jag har inte heller någon riktigt anledning till varför, skolan och livet har kommit i mellan och på det sättet har bloggen kommit lite i bak kant.

Men nu sitter jag iallafall i skolan igen efter en vecka lov (sportlov) och jag är så otaggad på skolan, jag har inte sovit något inatt för tankarna bara snurrade runt i huvudet och jag kunde inte riktigt hitta någon ro att sova.

Nu har typ hela dagen gått, vi har hål i 1 timme nu och sen har vi matematik i 1 timme å efter de slutar vi. Så jävla skönt, men det är tråkiga är att de är min absolut hat ämne som sista lektion och den lektion jag kan bli mest arg på då min mattelärare och jag inte är överens om de mesta... Men nu har vi som sagt håltimme, jag och en kompis sitter och lyssnar på musik och försöker få tiden att gå lite fortare!

Dagens outfit består av;

Tröja: Cubus 249kr

Byxor: Byxor 299kr

Strumpor: någonstans ;)


Ni som är lite nya på bloggen tänkte jag göra liten mini frågestund om mig själv;
 1. Ditt namn?- Sanna Lindberg
 2. Född?- 980805
 3. Längd?- 155 cm (kortis)
 4. Smeknamn?- Har inget
 5. Vart bor du?- Nykvarn just nu, men snart Södertälje
 6. Vad gör du på fritiden?- Är med kompisar, pluggar och ba ta de lugnt!!
 7. Vad är du mest missnöjd med din kropp?- Magen :/
 8. Vad är du mest nöjd med din kropp?- Ögonen
 9. Vad vill du jobba som äldre?- Barnskötare till sommaren och i framtiden kommer jag förhoppningsvis även bli förskolelärare! :)
 10. Hårfärg?- Brun, grå och lite blond
 11. Kan du själv säga att du ser bra ut?- Vissa dagar och vissa dagar inte då vill jag ba gömma mig under marken!
 12. Hur mycket bryr du dig om ditt utseende?- Nja inte så mycket, jag kan ta lite mascara
 13. Någon diagnos?- Jag har ADHD och Asperger, och det är en utmaning varje dag då min skola inte riktigt förstår mig och jag kan inte riktigt göra mig hörd heller.

Likes

Comments

Heej! I detta inlägg tänkte jag skriva lite vad som har hänt under Januari! Hoppas ni tycker om det, och jag ska försöka få till det med bloggandet!

( inga bilder från Januari dock), dagarna innan nyårsafton var jag med min bästa Linda typ dagligen då hon flyttade dagen innan jag kom hem från Gran Canaria!

Jag startade Januari och de nya året med en resa till Gran Canaria tillsammans med min pappa och lillebror, vi åkte på nyårsafton och kom hem den 7/1!

Veckan efter jag kom hem så var jag först på bio med bästa Elin på måndag och från när jag kom hem därifrån och till torsdag så var jag hemma med feber men jag han bli frisk till skolan på Fredag så jag kunde träffa bästa Emilia!

Jag fick se min student mössa, och de gav hopp till sista terminen! Jag längtar dagligen :D

Min äldsta brorsdotter fyllde 4 år, helt sjukt vad tiden går fort <3

Och självklart tog jag några (många) selfie ;)

Jag och mamma var även och kolla på Danny Saucedo på Hamburger Börs i Stockholm

Likes

Comments

Började 2016 med lite mys med bästa svägerskan och brorsdotter

Vi välkomnade även Giggs till familjen Lindberg/Flodqvist i början året

Jag fortsatte året med mys med nära och kära, och min sjukhus besök som jag då inte visste skulle en av många, och jag kämpade även på i skolan

Två sjuk dagar med bästa Ellen <3

Besökte MOS (mall of Scandinavia) för första gången

Typ de ända jag gjorde på våren var att besöka dessa så fort jag hade tid <3

Nedräkning till min stora dag började på riktigt, och jag blev även brun årig igen :)

Härliga och varma dagar på praktiken! Agnes blev 1 år (26/4) och Statoil blev Cirkel k under året också

Livet var på topp när de började närma sig sommar, träffade min förre detta pojkvän och så fort jag var ledig! Jag kämpade också fortfarande med skolan in i de sista månaderna kvar av 2.an.

Varma dagar innan sommarlovet

Sommarlovet kunde inte börja bättre, på min praktikplats så har de en björnfest för alla på avdelning varje år innan sommarlovet och i år fick jag äran att vara med och jag mådde jätte bra och jag kunde inte önska mig en bättre start! Vi slutade den 8/6 (onsdag) och sen på fredag så hämtade jag mina betyg tillsammans med bästa svägerska och brorsdotter och nu kunde jag börja mitt sommarlov på riktigt!

Blev vän med bästa Linda igen och även på Andys lekland med bästa familjen och även min dåvarande pojkvän <3

Jag jobbade en del, alltså sprida dagar under hela sommarlovet, och även i slutet av juni så jag slut med min dåvarande pojkvän men jag fart mest lättad över de så för min del var det ett bra break up ;)

Bästa dagarna denna sommar var med bästa Linda, och även under hösten så har de bästa minnena jag har i livet är med just denna tjej!

Jag åkte även till Kreta med några i familjen, och även så firande jag min 18 års dag där och jag kunde faktiskt inte önska mig bättre <3

När vi kom hem från Kreta, den helgen stod av fira min dag + jag tatuera mig (mina 4.a brorsbarn) <3

Året gick, jag började på bästa praktikplasten (dem har stöttat mig genom hela hösten), världens bästa vänner skulle inte byta ut dem mot allt i världen "kalla mig rik, jag har vänner av guld" och en helt fantastik familj <3

<-- En av dem bästa helgerna / Lucia dagen -->

Det var även någonstans jag fick reda på att min bästa vän skulle flytta 90mil härifrån :( <3

Sen kom julen, jag kan inte säga hur tacksam jag är för att ha en sån underbar familj som stöttar mig genom allt, och står bakom oavsett vad <3 Jag jobbade även hela julhelgen 10-18 både julafton och juldagen :)

Sen kom dagen jag var tvungen att säga hejdå till min bästa vän på obestämd framtiden, jag fick säga en vecka innan efter jag skulle åka utomlands och skulle inte hinna hem innan hon skulle åka så jag typ stor grät hela den natten + jag skulle upp kl 3 för att åka till Arlanda och vidare till Gran Canaria :/

Jag är nöjd med resan, och det var en bra start på de nya året! Nu har jag samlat energi och redo för att se vad 2017 har att erbjuda och jag tar även studenten till sommaren :D, och detta år ska bli mitt år och ska livet för mig ingen annan, nu kör vi 2017!


- Keep fighting, stay strong and life with hope -

xoxo Sanna

Likes

Comments

Heej och godmorgon på er alla!

Idag är de fredag och även den sista fredag på denna höstterminen, jag har väldigt svårt att ta in att det bara 6 månader till innan jag tar studenten.

Vi har två "riktiga" skoldagar kvar (3 om man räknar med idag), så har svårt att se att vi ska jobba ihjäl hos dessa dagar kvar och sen har vi avslutning på onsdag den 21/12. Igår var min sista praktik dag för året också, kanske smiter in under nästa onsdag efter min avslutning ;)

Ikväll har jag inge planerat, bara ta det lugnt och dricka kanske?, det åter stå å se vad som händer. I helgen har jag inte heller något planerat, skulle behöva köpa julklappar dock men min bror har innebandy match imorgon i Gnesta så vi får se vad som händer helt enkelt! Ni som känner mig vet att jag kommer julhelgen så jag firar min jul på Cirkel K 😬

Men nu ska jag gå av bussen, vi kanske hörs under dagen eller helgen! Men tills dess;
- keep fighting, stay strong and live with hope-

XOXO

Likes

Comments


Fundera en stund för er själva vad är mobbning för er? Det finns så mycket som man kan koppla till mobbning, ex. viskningar, retad eller sprida rykten men även elaka kommentarer på nätet, lägga ut kränkade bilder på Internet. Ordet MOBBNING är så himla stort begrepp, och i dagens samhälle har vi så lite kunskap om just mobbning.


Just varför för jag valde att just ta upp detta är för jag har varit där, jag har varit nere på botten, jag har varit det där “offret” och kämpar även idag om hitta tillbaka till den jag en gång var. Jag har fått stått ut med viskningar, att bli retad, elaka kommentarer på nätet och mycket mer i flera års tid. Jag vet hur det känns att vakna varje dag och inte känna sig tillräcklig, känna sig osynlig och ha den där känslan vad gör det om jag dör det är ändå ingen som bryr sig. Och jag kan även göra det idag. Personer som inte varit med om mobbning har svårt att relatera just till detta och bryr sig inte så länge det inte händer en själv.


Se framför dig ett fullsatt Friends arena och även gräsmattan med barn, så många barn i Sverige bli mobbade varje år, närmare 60 000= 1-2 barn i varje klass. Under det senaste åren så ser man på resultat från Friendsrapporten 7.5% av eleverna har blivit drabbade för mobbning och en femtedel har blivit kränkta av andra elever. I år i denna rapport från friends så får man även se hur barn mellan F-3 känner sig, 4/10 av det yngsta barnen känner sig någonstans på skolan otrygga, och var fjärde vill inte bli lämnade ensamma på rasten.


Personen som utsätts för mobbning dag in och dag ut, tappar till slut självkänslan och tror på mobbaren/mobbarna och mår sämre för varje dag, sen kan det också att offret mår så dåligt så det ser inte någon annan utväg än att avsluta sitt liv.


Flytta offret bara? Nej, även om personen är ett “offer” så är det en person med känslor och vad säger att personen inte kommer bli mobbad igen i den nya skolan och flyttar man offret kan även mobbaren se det som en slags seger och fortsätta att mobba.

Vad kan man då annars göra?

Kartläggning gör så man identifierar behov och förutsättningar för trygghetsarbete, om man inte har en förståelse för situationer i ens egna skola, så ser man inte heller åtgärderna. Ex på kartläggning är att man kan göra enkäter där både elever och personal svarar utifrån sina upplevelser.


Enligt en skattningar som är gjord av NASP (Nationellt Centrum för Suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa), vid Karolinska Institutet, Suicide Zero och Friends, där man har kollat på självmord bland barn och ungdomar upp till 20 år och fått fram att under ett år tar 45 personer livet av sig på grund av mobbning. Det är nästan en ungdom i veckan, vill du vara personen som klipper en person livlina?


Nu är det dags att vi öppnar ögonen, ser du en person sitta själv i matsalen gå fram och sätt dig, eller ser någon ledsen även om du inte känner personen fråga om du kan göra något eller hämta någon visa att du finns för personen. Man kan bara säga hej i korridoren, för att visa att personen inte är osynlig, och det kan vara “offrets” vändning i livet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!


STOPPA MOBBNING!!!

​(Det är mitt egna tal, som jag har skrivit och är jätte nöjd med den)


Likes

Comments

Heej! Nu har de ett tag sen jag skrev, men jag har väldigt mycket i mitt liv just nu och jag är inte riktigt men bara typ 2 1/2 veckor kvar innan man får jullov och det betyder att de bara är 3 måndagar 👌 men iallafall idag har vi inte haft några lärare, så jag och två till satt och gjorde lite rester i barn och fritid sen slutade vi vid lunch (11.30) så nu sitter jag på bussen hem! Så skönt att ha helg, men i helgen vet jag inte vad som händer det återstå å se! Men de var allt jag hade å skriva för nu, men om vi inte hörs så önskar jag er alla en riktigt trevlig helg ❤️

 • 81 readers

Likes

Comments

Grattis världens finaste människa på denna jord och även kallat min bästa vän, idag fyller du äntligen 18 år som du har längtat till den här dagen. Vi har haft våra bråk, men vi har stått i mot och idag är våran vänskap starkare än någonsin! Jag är så glad att jag har dig i mitt, vi har så många minnen så skulle jag skriva ner alla så skulle bli en hel bok. Denna text kan bli lång men det du behöver inte de för du vet vart du har mig och jag dig, å jag kunde inte vara gladare. Jag älskar dig av hela mitt hjärta och själ! Idag ska du bli firad med middag och massa presenter ❤️ grattis bästa du, på din stora dag 🎉👌🏻

Likes

Comments