View tracker

Ja mina vänner. Då har ett nytt skede i livet börjat. förra veckan tog jag examen och är därmed färdig med studentlivet. Vad passar inte bättre med att styra om livet i samma skede som man entrar en ny period i livet?

Under studietiden, och framför allt sista terminen, har mina vanor och hälsa rubbats en hel del. Jag har knappt vetat vad och om jag äter under dagarna. Stress och press har suttit i ryggmärgen 24 timmar om dygnet och kroppen och knoppen har fått ta smällen.

Nu entrar jag alltså jobbsökandets period och passar på att följa upp mig själv under dagarna. Äter jag? vad äter jag? Rör jag mig eller kan det gå en hel dag där jag suttit stilla?

Målet är att göra något aktivt varje dag för att inte fastna vid datorn och jobbannonserna för många timmar om dygnet. Hittills har det gått bra. Jag började i måndags vilket bjöd på en rask promenad på över 1 h (under söndagen red jag). Igår (tisdag) red jag igen i 1h och idag har jag varit på gymmet och konditionstränat 35 min följt av lite styrka.

​Det är nu jag ska ta tag i mig själv och bli den jag verkligen vill vara! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår gav jag mig på 5km på löpbandet.  Ja, jag sprang inomhus trots det fina vädret,  men det hade varit för varmt att springa ute vid den tiden. Tilläggad bör att den löpträning jag haft de senaste månaderna har varit till bussen. Alltså inget att hänga i julgranen. Och jag ska springa 5km lopp till helgen.... Hur gick det då?

Jag sprang 4 km, sen blev andningen ur balans och jag gick 300 meter innan jag avslutade min sista kilometer löpning. Till uppvärmning blev det en rask promenad i 1 km och som avslut ungefär det samma. Om ni tittar i ett tidigare inlägg ser ni några mål jag satt, varav ett är att springa 5km på 25 min. Igår tog det 33-34 min, så jag har en del att jobba på!

Ja, jag promenerade till gymmet i slitna ballerinaskor. Älskar mina byxor, de är fulla av träningspepp!

Likes

Comments

View tracker

Ja då var vi här igen. Lika pinsam denna gången och det är samma anledning fortfarande. Jag har galet mycket att hinna med just nu och allt annat bli kaos. Jag vet knappt vilken dag det är.

Loppet jag pratade om i förra inlägget blir av, dock har jag inte löptränat typ alls.... Så det blir minst sagt intressant. Jag får se det som en kul grej.

Det börjar i alla fall bli dags att ta tag i livet igen! Nu har solen och värmen kommit, men verkligen inte sommarformen. Snart är förhoppningsvis min stressiga period över och jag hoppas kunna prioritera mig själv och mitt välmående till 100%.

Likes

Comments

Gud vad pinsamt... Här har varit stendött!

Jag ber verkligen om ursäkt. Har haft en väldigt intensiv period i livet, som fortfarande pågår, och fick ett bakslag där all mat vändes upp och ner. Tänkt inte alls på vad jag stoppade i mig och var trött hela tiden. Kan de hänga ihop? Antagligen.

Nu har jag tagit mig i kragen igen och har dessutom planer på att anmäla mig till ett 5km lopp i maj. Min enda oro är hur mina benhinnor pallar 5km på asfalt....

Dagen har jag börjat med två knäckemackor & ägg (som jag saknat det!) & en kopp kaffe. Ska snart ut och rasta djuret innan det blir jobb resten av dagen.

Likes

Comments

Ja, ni får se detta som delmål/mål/milstolpar/checklista, ja vad ni vill!

  1. Gå ner 5 kg
  2. Gå ner ytterligare 4-5 kg
  3. Springa 5 km på 25 min

Jag har inga direkta datum för detta men nr 1 & 2 ska helst kunna bockas av till början av sommaren :)

Likes

Comments