Så då var bilden och redovisningen klar, nu ska jag bara skriva en reflekterande avslutningstext.

Föresten här är den klara bilden! ;)

Nu med facit i hand ångrar jag mig inte för jag tycker det har varit kul och intressant, men väldigt jobbigt. Som jag skrev i början av fördjupningen var detta inte riktigt vad jag hade tänkt. Jag hade mer tänkt liknande det jag tidigare sett och ungefär som den videon jag har länkat längre ner i bloggen. Men skillnaden är att där har man förmodligen gjort ett rutnät med bilder sedan lagt originalbilden bakom och sänkt opacitet så det ser ut som att bilderna är den färgen.

Jag har istället byggt bilden helt med andra bilder som ligger överlappade på varandra. Bilden har varit väldigt tidskrävande och tålamodsprövande, den detalj jag lagt ner har tagit lång tid men slutresultaten var värt det.

Det enda jag inte är nöjd med är mitten delan av ansiktet, typ näsan. Det var väldigt svårt att få rätt färger och utseende. Annars över resten av bilden är jag väldigt nöjd faktiskt, visst det viss små detaljer som inte är perfekta med överlag tycker jag det är en snygg bild som jag är nöjd med.

De problem jag stött på har varit tid och prestanda. Det har tagit otroligt mycket tid under detta projekt, jag vet inte hur många bilder det är i bilden eller hur många gången jag har tryckt cmd + j (kopiera i Photoshop) och för att slutföra bilden behövde jag jobba ca 15h extra hemifrån. Det andra har varit prestanda begränsningar på skoldatorn som är en macbook Air med bara 4gb RAM. Mitt i projektet upptänkte jag att jag inte skulle ha möjlighet att slutföra detta med min dator, men som tur var har pappa precis köpt en ny macbook pro med Photoshop.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är jag äntligen klar och kan gå och lägga mig.

Det tog extremt lång tid på slutet då datorn började total lagga och det blev nästintill omöjligt att jobba.

Men nu är jag klar och ska sova, imorgon får ni se det färdiga resultatet.​

Likes

Comments

Här kommer den sista uppdateringen där ni får se hur bilden ser ut, 

imorgon få ni se slut resultatet :D​

Likes

Comments

Sitter nu och försöker göra färdigt bilden innan måndag när det är redovisnings dags, Snart kommer slutresultatet :D

Likes

Comments

Idag har jag jobbat hemifrån då min skoldator ej klarar projektet nu när det har blivit så stort. I stället använde jag pappas Macbook pro som är mycket starkare.

Så här långt hann jag komma idag!

Idag var sista arbetspasset så jag kommer behöva göra klart resten på min fritid

Likes

Comments

Hej

Har bestämt mig för att att jag förmodligen endast kommer hinna göra huvudet och bakgrund. Bara en lektion kvar!

Nu börjar huvudet ta form på riktigt! ​

Likes

Comments

Tänkte bara Uppdatera hur långt jag har kommit efter dagens lektion!

Likes

Comments

Igår under studiedagen började jag "bygga" bilden och då upptäckte jag att jag lägger ner för mycket tid och detalj, som ni kan se på bilderna syns ännu inte riktigt ännu vad det kommer bli. Så jag ska försöka att inte lägga till bilderna så små!

Hoppas verkligen på ett bra resultat!

Är det en bra början?


Även om jag satt med den i flera timmar igår så kom jag inte längre än det här. 😞

Jag har också upptäckt att jag måste lägga in bilderna på lite annat sätt än vad jag har gjort hitintills. Min grundtanke var något liknande videon nedan, vilket jag ska försöka efterlikna mer i framtiden

Likes

Comments

NU har jag kommit på vad jag ska göra i min fördjupning på Digitalt skapande. Jag har valt att försöka återskapa en bild (bilden nedan) av Iron man med bilder. Alltså en typ av mosaik med foton som jag ska försöka likna originalbilden.Bara för att vara tydlig!

Det är något liknande denna jag tänker mig

Likes

Comments

Hej Jag har startat denna blogg för att ni ska kunna läsa och följa mitt fördjupningsprojekt

i individuella val kuren "Digitalt Skapande 1" 


Hoppas ni kommer finna detta intressant! 😃

Likes

Comments