Header
View tracker

HEJDÅ OCH KOM ALDRIG MER TILLBAKA!


Det säger jag till siffran 85 på vågen, ha det fint så syns vi aldrig mer igen. Såhär har det sett ut de senaste dagarna när jag kastat av mig kläderna efter ett träningspass, KUL. Jag försökte verkligen inte att ta en "kolla på mina tuttar"- bild. Det blev liksom naturligt så när jag vill visa min svettiga sport-bh. Men för all del, kolla in mina urmjölkade tuttar. När blev jag såhär positiv? Jag är mycket roligare som negativ, i know.. Jag älskar när svetten bara rinner och jag riktigt känner hur skumtomtarna ifrån igår rinner av mig.. (Det funkar inte riktigt så va?)


Mitt i denna lilla resan jag påbörjat med min hälsa så känner jag mig också mer och mer trygg i mig själv. Det typiska med mig är väl att jag sällan vågar ha en egen åsikt. När jag växte upp så va det viktigt att ha vänner (för det är det inte nu Kajsa? Nejnej?) Det va viktigt för MIG! Jag hoppade mellan de olika gängen och försökte passa in. Jag sa vad vännerna vill höra, pratade illa om en person jag vet att de ogillade för DÅ minsann, då va jag okej att släppa in i gänget. Jag fastnade lite i det där och umgicks med "vänner" där alla pratade illa om varandra. Suck. IALLAFALL.

Påtal om att klä sig/ bete sig för andras skull, så såg jag en tavla som jag ställt i vårt fönster här i Kinna. "I'd rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck" Den är så ...så himla.. ja den är SKITFUL och inte ALLS något jag står för. Jag vill väl tro fan hellre ha diamanter runt halsen än något schleten blomma i håret? Vad är det för jäkla citat? Försöker jag vara hippie och harmonisk? Nä, so not my style. Jag kan verkligen minnas att jag gjorde den för att andra skulle tycka den va häftigt. (Hur jag nu kunde tycka det, klippte lite coolt i hörnen och satte in i en guldig ram..)

Idag är jag iallafall stolt att jag är bättre på att ha en egen åsikt och försöker hålla mig undan människor som jag märker tydligt att jag inte klickar med. Kastar dom i soporna i princip. Ärliga vänner, eller inga alls. (I´m ridin' solo) Nä förlåt vänner. Men ni som faktiskt ÄR mina vänner förstår ju då att jag älskar er huuur mycket som helst. Ni har liksom .. kvalificerat in er. Känner ni er värdefulla nu? Bra. Tog jag det för långt? Äh!

Ha en fin söndag och ett tips från mig, GÅ OCH TRÄNA. Det är asskönt på söndagar, donno why.

K.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker


Idag blir det lite seriöst.. jag vill iallafall försöka hålla det seriöst. Så till dig som såg fram emot ett inlägg att garva åt - STICK! Nä, för all del.. Stanna du.

Iallafall. Jag har valt att inte tänka på mycket på allt tiggeri som sker runt om oss. Jag vill inte veta så mycket, jag vill inte se, jag vill inte veta. Idag fick jag mig en rejäl tankeställare.
Jag va påväg mot ingången på Ica och skulle hämta en kundvagn, till vänster om ingången sitter en tiggare i tjocka ytterkläder, mössa och vantar på. Han sitter på något som liknar en plastpåse med en kudde i. Han skakar i sin take away kaffekopp och skramlar, det kan inte ligga mer än sju enkronor där i. (Hör du skramlet när jag skriver? Lyckas jag med inlevelsen? GOTT) Förlåt.. tappar fokus..

Jag tar min kundvagn och går förbi honom och in med en lista full med inköpsvaror, vissa viktigare än andra.
Jag plockar på mig det som står på listan. Jag går förbi en hylla där det ligger "färdigmat". Inte frys-äckel-varorna. Utan där det ligger färdig baguetter, pannkakor och sånt? Jämte osten? Du vet efter mejeriet på höger sida? (VARFÖR ÄR JUST PLATSEN SÅ VIKTIG KAJSA?? DROP IT!)
Framför den hyllan stod iallafall en ung grabb med sin pappa. Han sa något i stil med att han ville ge den till farbrorn som sitter där ute och fryser. (Hur söt?!) Jag stannade till. Låtsades vara otroligt intresserad av parmesanosten en bit därifrån. Jag hörde inte så mycket, men jag såg att pappan la ner den färdiga baguetten i deras kundvagn.

När jag sedan skulle betala mina varor såg jag att pappan och sonen var färdiga samtidigt som mig. (Jag hade inte alls stalkat dom för att få bevittna lyckan gubben skulle ge pojken, nejnej, inte alls)
När de gick mot utgången rotade pojken i deras kassar och hittade smörgåsen och stannade till framför farbrorn.
"Här!" säger pojken. Inget mer än det behövdes för att jag skulle rysa till i hela kroppen. Vilken otrolig insats av honom, och även hans fantastiska pappa som lät honom bidra till den "frusna farbrorn". DÅ, mina vänner..- Händer något varken jag eller pappan och sonen räknat med. (För ja jag stod där som en idiot och låtsades leta eter något som inte fanns för jag ville bevittna detta JA) Vi stod där alla tre som en liten dysfunktionell familj fast ingen kände mig, fint va?

Farbror ser på pojken. Sen skakar han på huvudet, och ser äcklad ut. Han gestikulerar med händer framför kroppen som att "Nejnej, det där vill inte jag ha". Sen börjar han skaka på sin pengakopp. Utan att säga orden uttryckte han att han inte va intresserad av en köpemacka, han ville ha pengar. (Här borde jag ryckt in, jag vet.)
Jag såg på denna stackars pojken som jag trodde skulle bryta ihop för att det slutade såhär. Nehedå. Pojken säger "Pappa han är nog inte hungrig, ska vi lämna tillbaka mackan till affären?" "Nej" - säger pappa. "Den kan du få äta i bilen om du vill". Sen avslutas händelsen.

Tanke nummer ett:
Vilken fruktansvärd människa som visar sån otacksamhet till ett barn i 5-6 års åldern.

Tanke nummer två:
Vilken fantastisk pappa som stöttar sin son i ett sånt otroligt initiativ.

Tanke nummer tre:
Tänk att sonen inte tog illa upp. Han såg det precis som det va. Den frusna farbrorn va helt enkelt inte hungrig. Simple as that.

Tanke nummer fyra:
Vem ska man egentligen lita på? Hade det inte vart smartare av tiggaren och tatt emot baguetten och "låta folk tro" att han faktiskt behöver hjälp att klara sig. Då kanske han hade fått en slant av nästa person som kom ut? Eller va det bra att han va "ärlig"?

Tanke nummer fem:
Tänk va många som faktiskt tigger för att överleva. Denna sista tanken slog mig medans jag plockade in mina varor i bilen. Jag tänker faktiskt till när jag handlar. Om man kollar in i vårt kylskåp så skulle man kunna tro att vi skulle sparat pengar på att låta en kossa flytta in i köket. Myyyycket mejeriprodukter.

Jag ger aldrig pengar till tiggare. Inte något att äta heller för den delen. Jag skänker pengar varje år i samband med att jag jobbar med Herbalife istället.. Jag skänker till Herbalife Family Foundation. https://www.herbalifefamilyfoundation.org

Jag hoppas iallafall att den här pojkens familj fortsätter uppfostra deras son till en sån givmild person som jag såg en glimt utav idag. Jag blir stolt över pappan som lyssnar på sin sons tankar och stöttar honom i hans ideer. Skitcoolt! Jag hoppas jag kommer bli en lika bra förälder ÄVEN fast jag kanske jobbat en hel dag och inte ätit min keso på rätt klockslag. Hänger du med?

Nu ska jag kasta i mig min keso och tända lite ljus. Framförallt ska jag ta de sista timmarna på kvällen att umgås med min alldeles egna lilla familj.

K.

Likes

Comments

View tracker

Det är inte bara det att det stinker för att vädret börjar svika mig, det stinker också bokstavligen fisk. Hunden har mens. Jag har ALDRIG vart med om en äckligare lukt. Jag låg i soffan när Thea (tha daug) sprang och hoppade upp, slängde upp röven rakt i ansiktet på mig och jag hamnar i någon slags psykos... det ..bara...uuuuhuhuu luktar så jäkla illa. VILKET SAMTALSÄMNE HÖRRNI! YES!

Jag testade ett nytt gym denna veckan och insåg att WOW, här verkar det finnas HELT andra regler mot vad jag är van vid. Platsen där alla vikter förvaras och skivstänger är inne i ett separat rum, så fort man tog ett steg in där så !WAAH! Killarnas territorium. Eftersom jag var osäker på alla maskiner där så fick jag snällt ställa mig på löpbandet där "brudarna" hör hemma. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte bara gick in där med huvudet högt, plockat upp den tyngsta (jag skrev "tungaste" först..) vikten och kört tills jag ramlat ihop. Jag vågade inte.

PÅTAL OM FISK!! Fisk = protein. Protein = muskler. Muskler = hälsosam. Hälsosam = viktnedgång.
JAG HAR GÅTT NER 6 KILO!!!

Jag skulle verkligen behöva göra en garderobs-rensning också. MEN. Jag har ett problem. Ett litet "hålla kvar i plagg jag tror att jag kommer komma i" problem. Snälla säg att det inte bara är jag som har kvar dom där högarna med lite för små spetstrosor för jag TROR att en vacker dag kommer jag att komma i dom. Jag har så många.. som jag inte vill slänga. Jag har fastnat lite i dom där mormorstrosorna sen jag va gravid (berättar man sånt här?) och jag går fortfarande (!!) runt i dom. Så skööööhöhöööna. Sen kan jag ju försvara mig med att det inte är i alla regnbågens färger och hjärtan och prickar på, utan vanliga svarta. JAG VET ATT DET INTE HJÄLPER, men jag ska jobba på det, promise.

Jul. Julklappar. Julrim. Jag älskar att skriva rim till julklapparna. Jag älskar också att skriva musik så att rimma tycker jag själv att jag är ganska duktig på. Ett rim som jag använder varje år som en första mening på rimmet lyder:
"Här får du en sak av mig, hoppas att den glädjer dig"
Sen lägger jag på en lättare beskrivning av rimmet efteråt, så typ;

"Här får du en sak av mig, hoppas att den glädjer dig.
Två små handtag, den fylls med mat
Be pappa fixa, om du är för lat"

Äh nu fick jag ju presationsångest. Det där är INTE det bästa jag kan. Kajsakajsakajsa... man kan inte skriva att man är duktig på rim och sen skriva ett uuuuruselt rim. Jaja.
(Och nej mamma du ska inte få en kastrull i julklapp om du läser det här...)

"Här får du en sak av mig, hoppas att den glädjer dig.
Tack för maten, det va gott, öppna nu och se vad du fått"
Bättre? Nä troligtvis inte. Jag ger upp nu.


Det som irriterar mig nu är att jag vaknade inatt och kom på ett svinbra ämne att skriva om. Nu när jag skulle sätta mig ner och skriva så ba... Eeh, jaha? HELT glömt av vad jag planerat.
Så det blev en liten blandning av tankar och så hängde jag ju ut min hund på ett ganska oförskämt sätt också. Love you Thea, FÖR DU LÄSER DET HÄR. Menshund.

Trevlig helg,

K.

Likes

Comments

Ä N T L I G E N

När jag blev gravid så blev jag sjukskriven ganska snabbt. Då fick jag iden att göra en egen stooor och mysig filt. Jag googlade lite på just Armknitting och fick massor med inspiration. Efter jag gjort ungefär halva filten så tröttnade och och rullade ihop den och lät den stå i en garderob, staaaackars filten.

Nu när vintern började närma sig så kände jag att det var dags att avsluta projektet! Den tog dessutom massor med plats i garderoben.
Såhär blev iallafall mitt slutresultat. Jag är s v i n n ö j d!

Jag köpte sex stycken filtar på Jysk för 15:- styck. Sen klippte jag dom i 15 cm tjocka remsor, åt det elastiska hållet (så när du drar i remsorna så blir dom ännu lite längre.) Sen sydde jag ihop alla ändarna (FY VA TRÅKIGT DET VA) och rullade ihop till en enorm garnboll.

Sen sökte jag på youtube hur man gjorde. Eftersom jag va lat och gravid, och dessutom svullen så orkade jag inte sticka på armarna särskilt länge Jag bad därför sambon ta med sig två vita "rör" hem som jag kunde sticka på.

Sen rullade det på som aldrig förr! Kul att kunna skapa själv!

K.


Likes

Comments

Såhär kan våra konversationer se ut ibland. Ganska ofta faktiskt. Det är också sällan rollerna är ombytta, det är alltid samma person som förvandlas till en mardröm när hen inte har ätit, AKA jag.
Jag ringde Simon och ville förklara en sak jag kommit fram till. Någonting jag verkligen VILL, som jag vill bli stöttad i!
(Nej inga fler barn än) och istället för att bara säga "JA Kajsa, KÖR! Jag släpper allt jag har och så kör vi på DIN dröm! JA!" så ska han komma med en massa följdfrågor, massa egna (??) tankar och förslag. NÄ-HÄ du, så funkar inte jag!

Sen kom jag hem. I samma stund som jag klev in genom dörren och gick upp för en lång jävla spiraltrappa och hade både ett tio kilos barn, hund, skötväska och shoppingkassar (weeho) i näven så insåg jag att jag inte ÄTIT på rätt klockslag! OOHOOO MAAHAY GAHAHAD. Jag va tjugo minuter efter när jag borde ätit min keso. (Tycker ni jag är dramatisk?) Jag är verkligen punktlig på mina mattider för allas skull, man vill ju hålla frid i hemmet liksom. För OM jag missar mitt mellanmål..mja.. vad ska jag säga..Jag har en tendens att bli väldigt .. känslosam får jag väl kalla det.
Och har man oturen att stöta på mig då - S P R I N G för livet. Jag blir ett monster. Meeen "så länge man är medveten om problemet så går de bra" har jag hört någon säga. JAG ÄR MEDVETEN!

Till dig som fortfarande sitter och tänker "men gud vad är det hon så gärna vill göra? som hon vill ha stöttning i?" - så ska jag förklara!

Jag vill bli hälsosam, okej? Det har du fattat? Jag har också en liiihihiiten önskan att leva ganska gott, att inte behöva tänka så mycket på pengarna. Inte behöva sitta och kämpa ihop precis så man klarar sig. (När min sambo läser detta JAG SVÄR på att hans tankar går "NÄ det har jag ju märkt? Du tror visst redan du har obegränsat med pengar?!) Så nej darling, jag bara tycker att IBLAND så förtjänar man att unna sig lite, lite... OCH IBLAND MYCKET men det är inte poängen här!

Jag har jobbat lite som hälsocoach tidigare och hjälpt människor med olika mål till en bättre hälsa. Oavsett om det är viktnedgång, bättre mående, fräschare hy eller bara en snabb och hälsosam frukost. Jag ÄLSKADE det. Dessvärre blev jag på smällen (Tack Simon) och jag kände inte att jag kunde leva som jag lärde. Därför tog jag en paus. Nu är jag tillbaka och planerar inte att bli på smällen på ett tag (Tack kopparspiralen) så därför vill jag sätta igång igen.
Det kräver tid och enagemang (jag kan omöjligt ha stavat det där rätt?) och jag vill åka iväg på utbildningar som är SÅÅÅÅ skojj och få ta mig av fler människor som vill må lika bra som jag.

Jag tänker inte gå ut och jaga människor, jag tänker istället VARA ett resultat. Drömmen är att folk söker upp MIG och säger "Wow! Vad har du gjort för att Må/Se ut såhär?" Herbalife mina vänner. Herbalife har hjälpt mig enormt i min vardag och tack vare kunskapen jag får så kommer jag inte låta min son leva på fil, mackor, falukorv och makaroner. Det som är så grymt med Herbalife är att det är ingen diet (som många tror). Jag använder det som ett hjälpmedel i min vardag. Jag tycker det är skitsvårt att få till en BRA frukost, med mycket protein och inte lika mycket kolhydrater, därför tar jag en shake. Ibland är jag on the run och en bra lunch finns helt enkelt inte tillänglig - även om jag köper en sallad på ett cafe så är det sällan man får rätt mängd protein på tallriken, eller hur? Därför kan jag ibland ersätta med en shake där också. Jag mår bra av det här och jag ville bara berätta det.

Jag är mitt i "byta gym" - fasen och det känns lite som att börja om. Nu ska jag till ett nytt gym där ingen känner mig. Man blir så himla osäker när man ska in på nya platser? På mitt gamla hade jag nästan vågat glida in som Beyonce för jag känner mig trygg där, en i mängden, ingen tittar direkt. Men på ett nytt gym... WAH! "Där är en ny!" "Shiet hon har nog aldrig sett ett löpband!" "Det är ju ett under att hon vet hur träningskläder ser ut.." NÄ nu va jag för hård igen. Så kan det gå.. kanske behöver jag äta något...

Nästa gång jag äter blir det två stekta ägg, ett par skivor kalkongpålägg och en clementin. YUM - TO - THA - ÄÄÄY!
Du VET ju att jag hellre hade käkat en nuggets meny, men det gör jag inte. För JAG är s t a r k.

Nu kollade jag upp ifrån datorn. Simon har pausat filmen "Black Sails" mitt i en sex scen. Det enda jag ser är en naken kvinnoröv. Då tackar jag för motivationen älskling, nu går jag och tränar....

Ha deeee,

K.


Likes

Comments


"SKOLAN!" tänker du. Nej säger jag. Gymmet. Vilket hatkärlek. Jag har kommit igång ordentligt nu och jag gillar den känslan. Vet du vad jag HATAR? Nä va hemskt, hatar gör jag inte. Folk som går till gymmet för nöjets skull. NÖJE ?? Nöje - min vänner är att köpa hem glass, chips, godis i alla former, ja varför inte en nutellaburk också! Tänk att slänga sig i soffan med ett nybäddat täcke, kasta ut hund, barn och sambo och bara ÄÄÄÄÄÄÄTHA! Är jag hemsk? Troligtvis. Men vilket jäkla nöje - JAG GÖR DET FÖR SÄLLAN!


Du förstår likaväl som jag att det ligger säkert en nypa avundsjuka i det första stycket. Tänk att redan vara assnygg och vältränad och känna att man vill gå till gymmet bara för att visa upp sig lite. Jag hade fan gjort det om jag vart i den situationen.. stannat till påvägen hem från affären och gått in, tagit ett varv i mina träningskläder, pratat lite och sen gått ut till bilen igen och ätit min färda-mat som består av en näve godis. Vilket lycka.

Jag fick barn för sju månader sedan. Började träna för två månader sedan. KOM INTE OCH SÄG TILL MIG ATT JAG SER SKITSNYGG UT! (Ni som gör det - keep on going!) Jag är sådär typiskt svensk också, har jättesvårt att bara säga "Ååh tack va snäll du är!" utan jag är direkt på och säger "nej men gud nej, jag vill vara smal nuuu ... titta bara på det här *helikoptrar med magfettet*" Jag avundas dom som klöker ur sig ett barn och sen *poff* look at mah baathay. Sen kanske jag inte gjort allt för att förebygga detta hull heller...MEN jag ville ju inte att barnet skulle svälta i magen. "Det är bra med McDonalds både till frukost och lunch." Nu ska du få veta en hemlis som är SÅ TRAGISK. När jag va höggravid så ställde jag väckarklockan för att hinna ner med bilen och köpa McDonalds- frukost innan kl 10. Dom dagarna jag tog mig upp ur säger, så va jag SÅÅ stolt! Jag ba "Yes jag är duktig som ställer klockan och faktiskt går upp! Man får ta cola till frukost, det går bra!"

"Hej och välkommen till McDonalds det går bra att beställa!"
"Ja hej jag vill ha två ägg och bacon mcmuffins, två hashbrowns (det är inte som det låter) och en stooor cola"
"Sa du kaffe eller cola?" (Låter det ens LITE likt? Nä)
"Cola, absolut en cola"

Jag gick upp 24 kilo. SÅ då släpper vi det!

Jag önskar att jag hade haft attityden "Jag ha ju fött barn, då ser man ut såhär ett tag, det är OKEJ!" Jag känner bara att alla jag har runt omkring mig kan typ äta hela snackshyllan och ändå se svinsnygga ut. Om jag ens tittar på kastrullen som ska poppa mina popcorn så går jag upp två kilo.

Jag hetsar jämt. Allt eller inget. Just nu så vill jag hetsa över min kropp. Jag VILL gå ner i vikt, och jag VILL se resultat fort. Tyvärr så är jag också duktig på att klaga i det läget, för jag vill det lite för mycket och lite för fort! Just nu går jag ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Jag äter minst sex gånger per dag, mycket protein (typ keso) och även min guuldshake ifrån Herbalife som jag druckit i typ två år till frukost och ibland lunch när jag inte får till en perfekt måltid., det är suveränt! (Jag drack den ju inte när jag körde på McDonalds-dieten, and look where it got me.... )

Många säger till mig när jag pratar träning och att äta hälsosamt: "Men du lever bara en gång, ät gott och gör vad du vill". Jag har inte bestämt min åsikt där ännu. För MIG..så är verkligen GOD mat onyttig, fett och smarrigt. Men samtidigt vill jag ju känna mig snygg och hälsosam. Jag vill att människor ska se upp till mig! Inte som "wow hon äter verkligen TIO cheeseburgare på 10 minuter..." utan verkligen tycka att jag inspirerar till andra saker.. att våga tro på sig själv, våga ha en åsikt, våga ställa dig hos gymknuttarna etc. Säg att jag dör imorgon, vi "leker" lite med den tanken; Vad kommer jag ångra då? Ja men troligtvis att jag inte hade en sån där fetmakväll med allt jag älskar att äta. För jag ÄLSKAR att äta gott. Men om jag ska leva 50 år till så vill jag hålla mig läcker och hälsosam. Eller hur? Dilemma.. SKA VI INTE ALLIHOPA BARA BLI TJOCKA? HA? TÄNK VA ..KUL vi skulle ha...


Jag är iallafall TACKSAM att jag kommit igång. Tacksam att jag har en stöttande sambo. Tacksam att jag hittat produkter jag mår bra av, oavsett om jag tränar eller inte. Tacksam att jag tar vara på min tid här på jorden. SÅ nu blev jag poetisk också, det satt ju som en SMÄCK eller hur? Smäck... knäck..JAG ÄR SUGEN PÅ KNÄCK! När får man börja baka det??? NEJ Kajsa NEJ! Drick vatten!!


Likes

Comments

Här! Här har jag spenderat min förmiddag tillsammans med min Thea. Vi har träffat massor med andra hundar och sprungit genom tunnlar...inte jag naturligtvis men det kändes bättre att skriva så.

Idag är det ju fars dag så förutom att få byta bajsblöjan som komma skall så fick han även badankor som Noah valde i affären. Kul present va? HAN FICK FAKTISKT FRUKOST PÅ SÄNGEN OCKSÅ!

Förutom att gå runt och svettas i femton lager kläder och snor i hela dubbelhakan så har jag en ganska bra dag hittills. Jag trodde jag skulle frysa på theas träning..det blir bikini nästa vecka!

Likes

Comments

Är det nu det ska ske tänker du? Är det nu hon ska avslöja hur hon gör det svingoda, drömsmaskiga, "alla händer upp i vädret"- läckra TACOPAJEN? THE tacopaj?

Har jag höjt dina förväntningar till max? Bra. För jag tänker dela med mig av min favoritpaj med ett grymt bra recept. Asså g r y m t bra och LÄTT! "Lätt"....där har vi det magiska ordet om jag ska ställa mig i köket.

Det är visseligen inte mer fancy än en paj som smakar taco men det är ett extra lager på pajen som gör det hela bättre än en resa till självaste meeeehico (jag kan stava till mexico) (för dom gör väl tacos där?) (och jag "kryddar" lite med entusiasmen för att du ska bli extra taggad!) (FATTAR DU? "KRYDDAR!!!" Hohho) (Det är många paranteser nu....)


Kajsas kalassmarriga underbara tacopai

Blandfärs, lök, vitkök, vatten, tacokrydda. Delade körsbärstomater, 4 msk majonäs, 2 dl creme fraiche, 2 dl riven ost

Pajen består av tre lager. Det du ser ovan är fyllningarnas tre lager. Först ett pajskal då naturligtvis, alla gör sitt olika så gör en enkelt deg av mjöl, mjölk, mjukt margarin, salt och bakpulver (ingen jäsning)

Sen steker du en skivad lök, vitlök tillsammans med färsen. När allt rött är borta så tillsätter du (fint ord kajsa wow) kryddan och vattnet.

När allt vatten är borta så häller du färsen i skalet. Sen lägger du över skivade körsbärstomater, sen på med geggan som du blandat innan! (Creme fraiche, majonnäs och ost) Det är inte keso på bilden..även om det ser ut som det..Sen in i ugnen på 200 grader i 30 min.

Jag brukar ha gräddfil, tacosås och tacochips till. Jag kan ljuga och säga att jag brukar ha sallad till också, men jag glömmer alltid köpa det...

Glöm inte tacka mig sen! Det största tipset jag kan ge dig är att skryta om att du kommit på receptet själv. Övertyga dig själv också! Det smakar alltid mycket godare då. Detta är iallafall MITT egna påhittade recept som jag är väldigt stolt över! (Eller har jag snott det?)

Likes

Comments

Gooooodmorgon ifrån sängen kl 11!

Det är ju trots allt lördag. Då bäddar aldrig vi sängen för då brukar vi komma tillbaka efter frukost och ligga och mysa en stund. (Aka blogga och se på när sambon sänker ner Noahs säng) Nu gäller det att ha ögon både i nacken, öronsnibbarna och polisongerna.. för här går det undan. (Skrytmamma?) Nu står han upp i sin säng och skrattar åt mig på mornarna.

Vi har en ganska rolig regel hemma hos oss. Eftersom vi är ganska unga så har vi varit rädda för att tappa det sociala med våra vänner, så vi har tagit en helg då och då och umgåtts med vänner. Vi är sällan ute tillsammans länge men när vi är det så trivs Noah hos mormor som tvätten trivs i tvättkorgen! Vet du hur jag kom den jämförelsen? Jag gick och kissade och sökte inspiration, och där stod den..tvättkorgen FUUUHULLLL med tvätt - och som den trivdes!!

Tillbaka till regeln - "När man vart ute och druckit alkohol kvällen innan så är man "utstämplad" till klockan 12 dagen efter." 

Delvis för när väl är ute så ska man få vara uppe sålänge man vill och kunna leva som en vanlig tjugoåring ett par timmar, och för att den andre som stannar hemma inte ska behöva vara orolig att den med alkohol i kroppen ska greja med barnet. Låter det oansvarigt? "Ni har ju signat upp er att vara föräldrar! Det är ingenting man "stämplar ut" ifrån." Jag förstår att tanken svänger förbi! Även fast jag inte håller med! 

Igår va Simon ute med fotbollslaget och kom hem mitt i natten. Då är det alltså upp till mig att mata Noah hela natten, gå upp och stoppa in nappen,trösta, gå ut med hunden etc, medans sambon nyktrar till mellan de djupa suckarna i sömnen. Det är HELT okej! För den dagen jag vill gå loco en kväll så vet jag att jag får sova ostört hela natten och vakna när jag känner för det. It's lovley! 

*smacksmack* jag är sugen på nått... *smack* ÄH jag ska upp och dricka vatten så kanske suget försvinner! Ikväll har jag lovat simon min berömda tacopaj så för att jag ska få unna mig en bit av den så måste jag sköta resten av dagen p e r f e k t. 

Visste du föresten att du måste dricka tre liter vatten per dag? och om du känner att du blir törstig - så har det redan gått för långt? Då behövde du ett glas vatten för längesen. Två dl vatten i timman är suveränt både för förbränningen och din hud! 

Simma lugnt och trevlig helg!

K. 


Likes

Comments

Tjenixen! (Det va tjeckt skrivet va? tjekt? tject? tjäckt? ÄH!)

HEJ!

Här hemma hos oss blir det sång varje dag i veckan men speciellt på fredagar. Min lilla vovve Thea börjar bli lagom trött på allt vrålande jag ger ifrån mig. Musik iallafall, vilken jäkla grej. Jag är lite klyschig men musik är faktiskt en stor del av mig och mitt liv. Jag har faktiskt kommit ganska långt i en musiktävling jag deltog i när jag jobbade på McDonalds...Så kör, skratta du! Kan jag fortsätta? Nä-hä skratta färdigt du då.. Så? Va bra! Det var faktiskt en väldigt seriös tävling som jag deltog i.

Jag fick åka till Stockholm och spela in en låt som Idol Andreas Carlsson har skrivit åt mig ("åt mig" som i "den som utsågs som vinnaren för sverige" vilket otroligt nog blev jag..sjukt. Han coachade mig i studion och det blev skitbra! Jag va 17 år.

Sen fick jag åka till London och tävla med den här låten. Vinnaren i London skulle få åka till Orlando, Florida i USA och tävla i världsfinalen. Där stog la lilla jag från en sketen liten ort i Marks Kommun och tog hem den ronden, heeheheelt döfräckt.

Jag fick åka till Orlando. Träffade fantastiska människor som representerade sina länder. Jag representerade Norra Europa. Jag lägger upp videorna här så får ni se hur häftigt det var. Shiet nu blev jag nostalgisk. Så liten jag va....


Likes

Comments