View tracker

​välkommen att följa mig på min nya blogg var jag och några andra kommer att fylla er vardag med goda mat- och dryckestips! 

www.foodfolder.se 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag har jag och barnen bakat chokladmuffins helt utan socker, gluten och mjölkprodukter. Jag var själv lite skeptisk men blev glatt överraskad över att de blev riktigt goda!

Känner att både vi vuxna och barnen stoppar i sig för mycket snabba kolhydrater, så nu är det mindre av det! Det gäller dock att hitta bra alternativ som framförallt de små tycker om ☺️ och dessa blev populära!!


Chokladmuffins

3dl mandelmjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bourbon vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt

1 1/2 dl kärnfria dadlar
2 mogna bananer
3 ägg

Mixa alla torra ingredienser i en matberedare, blanda därefter i dadlar - mixa. Tillsätt bananer - mixa. Tillsätt ägg - mixa.

Lägg upp i ca 10-12 muffinsformar och pensla med lite kokosolja. Häll i smeten och lägg på lite kokosflingor.

Grädda i 175 grader varmluft, 12 minuter.

Likes

Comments

View tracker

Idag har jag provat att baka en glutenfri banankaka med hjälp av ett gammalt favoritrecept som inte är glutenfritt. 

Som vanligt använder jag mig mest av ekologiska ingredienser.

Ingredienser:

3dl rörsocker
200g smör

3 ägg

7st mosade bananer

3dl bovetemjöl
2dl kokosmjöl
2dl mandelmjöl
4tsk bakpulver
2tsk kanel
1tsk muskotnöt
2tsk bourbon vaniljpulver
1/2tsk kryddpeppar
1/2tsk nejlika
1/2tsk ingefära (pulver)
2dl mandelmjölk

Vispa ihop socker och smör så det blir poröst. Blanda i ett ägg i taget och vispa ordentligt. Mosa bananer med en gaffel och blanda i dem och mandelmjölken.

Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat bunke och blanda därefter i dem försiktigt.

Jag gräddade i en mindre sockerkaksform och en muffinsform för mini muffins. Istället för ströbröd hade hade jag kokosflingor. 

175 grader varmluft. Grädda muffinsarna ca 13min och kakan 30min.

Det får gärna vara lite kladdigt när du tar ut kakan.

Lycka till och hoppas att det smakar!

🍁supermama

Likes

Comments

Nu har Oatly förutom sin goda matlagningsgrädde även en créme fraiche.

Jag gjorde en god sås med följande ingredienser:

2st Oatly fraiche
Vitlök
Persilja
Gräslök
Chili pulver
Svartpeppar
Mynta (torkad)
Salt
Honung
Färskpressad lime


Blanda ihop allt och låt gärna stå till dagen efter så försvinner havre smaken! Riktigt gott och ett bra alternativ till den som inte vill/kan äta mat med animalisk créme fraiche.

🍁supermama

Likes

Comments

Min barnfria helg i London avslutades med en riktigt god måltid på Heathrows flygplats. Grillat lammspett med bearnaise och en grönsallad som jag tyvärr ej fick med på bild.

Men det roligaste med hela måltiden var mina bestick.....kniven var den minsta som jag någonsin blivit serverad att äta med. Den var liten men det funkade! 😝






Likes

Comments

Idag blir det shopping och inför det har vi laddat med en god frukost!

Igår åt vi middag på Novikov och nedan är lite bilder från en toppen middag. Gillade verkligen stället och kommer helt klart rekommendera detta vidare. På nedre plan finns en riktigt mysig bar/nattklubb. Efter middagen blev det en skön promenad på Londons gator! ☺️









Cheesecake



Semifreddo på choklad och hasselnöt - helt magisk!!



Friterad black cod



Hummer sushi 👍



Knivmusslor men en massa chili och koriander

Likes

Comments

Något som är gott är grönkål tillagat i ugnen, det blir väldigt krispigt. Här har jag tillagat grönkål, sötpotatis, palsternacka och morötter. Krydda med en masa chili, salt, svartpeppar och olivolja. Alla råvaror är ekologiska. Du tillagar det i ugnen, 200grader varmluftsugn i ca 15 min.

Till detta serverade jag stekt lax med en sås gjord på kvarg, smaksatt med mycket vitlök och dill.

Jag gjorde även en tomatsallad med färsk mynta, avocado och färsk gullök.

Hoppas det smakar!

🌺supermama






Likes

Comments

Det går snabbt att laga en god och nyttig rätt med kyckling. Jag har använt mig utav ekologisk svartkyckling.

Häll på lite olivolja och krydda med harissakrydda, chili, salt och peppar. Häll över lite vitt (matlagnings) vin och låt kycklingen stekas i ugnen a 200grader varmluft i ca 30 min. Det är viktigt att kycklingen är helt tillagad men helst inte torr 😉

Under tiden som kycklingen tillagas i ugnen kan man hinna med lite lek med barnen och att tillaga en sallad samt t ex ris till de små. Jag gjorde idag en kyckling med salladsmix, orange paprika, rädisor och gurka. Till serveringen har jag vitlöksdressing. Ska barn äta kycklingen så rekommenderar jag er inte att ha allt för mycket utav de starka kryddorna. ☺️

Hoppas det smakar!






Likes

Comments

Supermamas glutenfria kladdkaka
Använd gärna ekologiska ingredienser.

100 g smör
0,75 dl kakao
3 ägg
1,5 dl rårörsocker
1dl stevia
2 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver

Smält smör och kakao i en kastrull. Vispa ägg och socker ordentligt i en bunke, tillsätt därefter den smälta smörblandningen. Blanda i mjöl och bakpulver och rör om.

Häll ner smeten i en form, använd t ex kokosflingor istället för ströbröd i formen.
Grädda i 150 grader varmluftsugn i 25 minuter.

Servera gärna med färska bär och glass/ grädde.

🌺supermama

Likes

Comments

Idag blev det en snabb middag som även barnen fick hjälpa till med 😄 God och enkel mat som hela familjen kan äta. Vill du ej ha pasta så är råris eller kokt vitkål bra alternativ!

Ingredienser:

Grillad kyckling
Zucchini
Körsbärstomater
Kantareller
Gul lök
Soltorkade tomater
Passerade tomater
Oatly havregrädde 7%
Vitlök
Curry
Paprikapulver
Svartpeppar
Biljong
Soya
Citron





Likes

Comments