Skrevet i : hverdag

Snart er påska over og jeg kunne godt tenkt meg et par dager til fri. Selv om vi har hatt ferie så føles det ikke som ferie. Vi dro nemlig på hytta med hele dyrehagen. Det var oss med Pus og Maxi, og Mams og Paps med hund. Det vil si 4 voksne, 2 hunder og en katt. Egentlig gikk det greit for seg, men med en valp og en katt som ikke skal ut ble det litt mye styr. Hankatten og jeg kom frem til at Pus klarer seg hjemme alene de helgene vi bestemmer oss for å dra på hytta, i alle fall frem til Maxi er eldre og stueren. Det skal sies at dyra kom godt overens utenom Zorry (mams og paps hund) og Maxi. Zorry begynner å bli gammel (snart 11 år) og orker ikke valpestyret. Ellers gikk det usedvanlig bra med katten og hundene.

Vi endte opp med å dra hjem tidlig fra hytta for å heller bruke den siste tida av påska hjemme. Det er deilig å få gjort klart for våren og sommeren hjemme når en først har fri. Nå har vi fått lagd port på verandaen slik at Maxi kan gå fritt der og vasket vinduene, verandaen og møbler for våren. Bare vente til det blir litt varmere i været så kan vi begynne å beise og male verandaen.

Bildene er av Maxi på hytta.

Q. Hva har du brukt påska til?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Skrevet i : tips, shopping

Ja, hvordan gikk det egentlig med den shoppestoppen som startet sånn høvlig greit og ellers bare ikke ble oppdatert noe mer? Hehe.. ehehhh.... Tja.

Jeg startet med shoppestopp i oktober (les om det her) og jeg sluttet tydligvis samme måned og oppdatere. Sånn kan det gikk. Det er gått litt treigt på blogginga etter den tid. Men. Hvordan gikk det egentlig?
I oktober stod det litt stille følte jeg selv. Jeg satte barometeret på 50% for jeg hadde vel handlet litt til meg selv. Til jul gikk det kjempebra. Ikke at jeg nødvendigvis klarte å spare noen summer, men de fleste fikk hjemmelagde julegaver, og jeg har ikke brukt mye penger direkte på meg selv.
Men.. Penger er blitt brukt.

Jeg er en av mange som har som hobby å holde på med håndarbeid. Jeg strikker. Masse. Hele tiden. I garnbutikken, som i alle andre, er det salg på nyåret. Så i stedet for å kjøpe klær og shoppe slikt har jeg faktisk brukt penger på garn.

Det var bestemt at det skulle være 6-måneders shoppestopp. Det vil si at shoppestoppen egentlig var ferdig 6.april.
Jeg vil jo ikke si at jeg klarte det bra, for det gjorde jeg ikke. Men sant skal sies, mye er jeg blitt bedre på.
Er jeg i matbutikken så leter jeg etter varer med dårlig dato som kan legges i frysa - da er varene billigere. Jeg har ikke vært hos frisøren på lang tid - jeg har farget hjemme. Kafè-besøk prøver jeg fortsatt å holde meg unna. Prøver heller å dra hjem til venner eller be venner hjem. Jeg følger med på tilbud rundt omkring. For eksempel har jeg fylt opp skap på badet med shampoo og balsam kjøpt på salg hos Europris, vaskemidler (klær) på kampanje hos felleskjøpet, tøymykner på kampanje på Expert og dopapir på Coop. Følger man med kan man spare mye penger på forbruksvarer!
Skal skrive et innlegg om flere måter å spare penger på. Har også skrevet dette innlegget om sparing!

Konklusjon: jeg har lært masse, men shoppestopp er ikke helt min greie!

Q. Har du hatt shoppestopp? Hvordan gikk det?

Likes

Comments

Skrevet i : livet, kultur

Endelig er dagen her! Skam er i gang igjen for fullt. Jeg føler meg som en liten fjortis som ikke klarer å tenke på noe annet enn sitt største idol at the moment. Jeg er litt fjortis også, jeg liker tross alt Skam.
Og du har fått det med deg? Sana er denne sesongens hovedperson!

Når vi alle jubla over at det var Sana som skulle være selveste selve i sesong 4 kom Julie Andem (produsent og hjernen bak Skam) med nyheten om at det blir den siste sesongen hun produserer. Det vil si at det er stor sannsynlighet for at dette faktisk blir den aller siste sesongen av serien Skam. Hva synse vi om det? Ufattelig kjedelig og dumt, men også supersmart.

Vi må først av alt bøye oss i støvet for Andem, det er helt fantastisk hva gjengen bak har fått til. Men sant skal sies - Skam er en hype. Vi alle vet at hypes kommer og går. De kommer med et brak og forsvinner over natta.
Og jeg vet ikke helt hvem det er som følger mest med for tida, om det er oss voksne (jeg har innsett at jeg faktisk er voksen) eller ungdommen. Serien er tross alt ment for ungdom.

Det blir spennende å se hvordan Andem løser sesongen med tanke på religion, seksualiitet og den vanskelige kjærligheten. Og ja, jeg skriver vanskelig. Er det noe vi har sett i løpet av de 3 sesongene som har vært så er handlingen i bunn og grunn om kjærlighet. På godt og vondt. Og sett gjennom øyne til ungdom på VGS. Hvordan er kjærligheten når man er 16-18 år? I hvert fall ikke lett.

Jeg gleder meg til å følge med på denne sesongen. Om det blir den siste eller ei!
Uansett alder er det ingen skam å være hekta.

Q. Følger du med på Skam? Hva tror du vil skje denne sesongen?

Likes

Comments

Skrevet i : tips

Om du er usikker på hva du skal bruke påska på anbefaler jeg deg virkelig å sjekke ut The Blacklist! De fleste vet at jeg er en sucker for krim, thrillere og politi-serier, og denne serien... Seriøst, jeg har ikke sett på noe annet siden vinterferien i februar.

Serien handler om den kriminelle Raymond Reddington som overgir seg til FBI etter å ha vært etterlyst i flere tiår. Han har lagd en liste over de farligste kriminelle i verden og vil hjelpe FBI med å ta disse - mot at han får amnesti (slippe straff) og at han får jobbe med Elizabeth Keen - en nyansatt FBI-agent med gjerningsmannprofilering som spesialitet. .
Serien er krim/drama så selvfølgelig er det mye rart som skjer. Og det er en grunn til at jeg ikke har klart å legge serien fra meg. Det er et spørsmål som går igjen hele veien. Men jeg skal ikke røpe noe, du får sjekke det ut selv istedenfor. Her i Norge er serien kommet så langt som sesong 4, og til dags dato går en spin off-serie (The Blacklist: Redemption) på TV3. Jeg har ikke sett den ennå, men jeg får starte på den når jeg er ferdig med The Blacklist.

Serien ligger både på Netflix og Viaplay.


Likes

Comments

Vi hadde snakket om det en stund, men fortsatt fikk alle sjokk når nyheten ble lagt ut på Snapchat. For et par uker siden snakket Hankatten og jeg sammen og vi ble enige om hva vi ønsket. Vi saumfarte Finn.no og fant en annonse som var interessant. Vi avtalte et tidspunkt å komme på.

Se på han her a? Vi endte opp med å være hos oppdretteren i 6-7 timer totalt, og på vi skulle hjem hadde jeg han her på fanget. Han er 12 uker og skal lyde navnet Maxi.
Han er en staffordshire bull terrier og fantastisk fin. Etter en uke i hus har han og Pus begynt å gi litt faen i hverandre også, noe som er utrolig deilig. Blir spennende å se hvor lang tid det tar før vi får han husren.
Herregud, jeg er forelska i han!!

Maxi har allerede fått sin egen instagramkonto! Lyst til å følge han? Søk på Maxi.the.staffy på insta

Likes

Comments

Skrevet i : SnapKollektivet

Det er egentlig litt rart å si dette, men samtidig så er jeg klar. Jeg har tenkt lenge, og kommet frem til at det er det rette. Jeg har bestemt meg for å gi meg i SnapKollektivet.
Det er så mye som skjer på privat front for tida, at jeg rett og slett må luke bort noe for at jeg ikke skal slite meg selv ut. Jeg klarer ikke lenger å holde tritt med alt (blogg, hobby, jobb, kollektivet osv), og sånn er det noen ganger.

Jeg håper selv at jeg klarer å produsere mer her og ta vare på meg selv litt. Ikke overtenke alt mulig og ende opp som en crazy lady. Men man vet jo aldri hva som skjer. Etter påska så er en ting luket bort, så vi får krysse fingra for at det faktisk hjelper. Jeg er stolt over hva kollektivet har fått til i løpet av det korte året som vi har holdt på. Og jeg krysser fingra for at jentene tar over verden. Jeg håper også at alle hjelper SnapKollektivet videre med et av målene - bli større enn DDE.

Onsdag 12. april blir min aller siste dag på SnapKollektivets konto.

Følg med da (og for alltid).

PS! SJEKK UT SNAPKOLLEKTIVETS NYE HJEMMESIDE - SNAPKOLLEKTIVET.NO

Likes

Comments

Skrevet i : livet

Jeg, som mange andre, mener det er viktig å jobbe for kvinners rettigheter og likestilling. Begge kjønn kan jobbe som lege og ha lik lønn. Begge kjønn kan sette seg ned på kne og fri. Begge kjønn kan male et rom. Begge kjønn kan alt.

Feminisme er en fellesbetegnelse for ideologi, idétradisjon, etikk, politikk, og akademisk virksomhet som handler om frihet, likestilling og rettferdighet for begge kjønn - står det på SNL.

Det jobbes hardt mot det bildet alle får når man tenker på feminister. Rødstrømper uten BH som sprader rundt og skriker at menn er dumme og kvinner bør få høyere lønn. Det er i alle fall det jeg tenker når jeg tenker "feminist". Jeg sitter på de samme meningene, og tankene, men fortsatt så lever jeg litt i en mannsjåvinistisk verden slik jeg vokste opp i. Menn driver med mannearbeid og kvinner driver med kvinnearbeid. Jeg lager mat, vasker hus og klær mens samboeren mekker bil. For meg er dette normalt selv om jeg selv ikke alltid vil lage mat eller vaske hus. Men jeg vet ikke hvordan det hadde vært om det var annerledes.

Selv om jeg sitter på de samme feministiske tankene som feministene i verden har, hvorfor må jeg kalle meg feminist? Hvorfor må jeg sette meg selv i bås? Hvorfor føler jeg meg presset til å kalle meg feminist?

Likes

Comments

Skrevet i : sponset

Sponset

Jeg har hatt konkurranse hvor du kan vinne et gavekort på 300kr fra CaseApp. Det er en nettside hvor du kan designe egne iPhone-deksler, iPad-deksler og skins til Macbook.
Mine elektroniske duppeditter hadde godt av å få et nytt skall på seg. For eksempel så ser du før og etter-bilde av mac'en min her:

Det hjalp MASSE å få på et nytt skin!

Jeg har trukket en vinner av konkurransen, og den heldige er Isabl!! Du får en mail med kode så du kan designe ditt eget deksel :)

Og som en takk til alle som var med på konkurransen men dessverre ikke vant, jeg har en overraskelse.
Du får nå nemlig hele 20% rabatt på et helt kjøp (typ, om du ønsker flere deksler eller til forskjellige produkter).
Skriv inn superliise20 som rabattkode, og svosj, 20% er borte fra kassa

Gå inn på CaseApp.no og bestill i dag!

Likes

Comments

Skrevet i : konkurranse, sponset

Sponset

For en kort uke siden fikk jeg iPhone-deksel , mac-skin og iPad-deksel i postkassa. Det kom fra CaseApp som er en nettside hvor man kan designe sine egne deksler. Helt fantastisk.
F.eks her ser dere før og etter på mac'en min.

Samme Macbook med forskjellig skall. Mac'en min så ikke ut i måneskinn før dette, som du kan se. Nå er jeg superfornøyd med selvdesignet marmor-skin. Til iPhonen valgte jeg samme marmor på deksel, type blågrønn.

Siden det er søndag og jeg er i det gavmilde hjørnet tenkte jeg at jeg kan ha en liten konkurranse (i samarbeid med CaseApp).

DU kan vinne et gavekort på 300kr hos CaseApp!
Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar
.

Husk å skriv inn eposten din i "epost"-feltet så jeg kan få tak i deg om du vinner.
Vinneren trekkes søndag 12. februar.

Har du husket å følge Facebook-siden SuperLiise.com ? Der blir alle innlegg lagt ut slik at du slipper å måtte gå inn å sjekke hver dag.

Likes

Comments