Dag 2 på Entrepreneur express är igång! Idag är det fokus på verksamheten och den affärsidé som vi under dag 1 byggt upp. Jag, Emelie och Arvid bildar #teamgöteborg och tillsammans kommer vi ta fram IM-box.

På fredag sker pitchen inför "juryn" och då skall den färdiga affärsidén presenteras. Finns det ett intresse kan jag berätta lite om Entrepreneur express och även IM-box. Imorgon är temat för dagen: Marknad och hållbarhet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fortfarande svårt för mig att skriva den rubriken, det har inte riktigt gått in för mig att jag tog hem hela skiten! Jag tänkte berätta lite om stipendiet: Fakta om företaget och initiativet till stipendiet, min resa dit, processen och massvis med artiklar/intervjuer. Har ni frågor så ställ jättegärna dessa i kommentarsfältet.

Fakta: Wasabi Web är en prisbelönad digital byrå i Stockholm, Uppsala & Gävle som inriktar sig på att utveckla webbproduktioner som skapar tillväxt. (Läs mer: HÄR). År 2015 instiftade Wasabi Web ett stipendiet. Stipendiet #getilbaka är ett samhällsinitiativ som hjälper unga företagare etablera sina affärsidéer genom mentorskap och stipendier.

Huvudsyftet är att sätta framtiden på kartan och säkra regionens återväxt – men priset har vuxit till en nationell angelägenhet.

50.000 kr delas ut för upprättande av aktiebolag i Uppsala till en gymnasieelev inom Uppsala län som drivit UF-Företag under året. I priset ingår också en finalistplats till den nationella tävlingen ”Stipendium till en ung entreprenör” för ytterligare 100 000 kr.

Min resa dit: Under mitt första UF-år fick jag kännedom om stipendiet. Jag tänkte att detta var något för mig och var påväg att skicka in min ansökan. MEN! När jag såg att ett av kriterierna var att spela in en video om sig själv tänkte jag "aldrig i livet" och det var anledningen till varför jag inte sökte under mitt första UF-år.

Under "kick-offen" i höstas satt jag och lyssnade till @mathildakarphed som är förra årets vinnare av #getillbaka. Jag minns att jag tänkte "på den scenen ska jag stå nästa år". Jag hade ett tydligt mål från första början, det är ett av mina tips som jag vill ge till framtida UF-elever.

Processen: Att skicka in en ansökan är första steget. Jag jobbade faktiskt på min ansökan i 2 månader och skickade in den bara några timmar innan ansökningen stängde. Ett brev och en ansökningsvideo. Jag blev uttagen till top 10 och några dagar efter: top 5!

Vår första aktivitet med #getillbaka-gänget" var fotbollsmatchen Sirius-Jönköping. Redan då klickade vi alla väldigt bra! Steget därefter var att imponera på juryn genom en presentation på ca 5 minuter. Jag ansåg att min presentation gick åt fanders, men det ansåg tydligen inte jurymedlemmarna.

Sedan var det bara att vänta... Under tiden var det en del spännande intervjuer! Jag är så tacksam att Ena Håbo tidningen uppmärksammade stipendiet. På torsdagen den 11 maj var det äntligen dags att presentera vinnare och jag kände mig cool-lugn. Jag var till 95 % säker på att det var någon annan som skulle ta hem priset vilket gjorde mig avslappnad. I serien som spelades in under stipendiets gång ser man tydligt hur chockerad jag blir när Jennie säger mitt namn.

Jag tog alltså hem hela kalaset, stipendiet, 50 000 kronor, ett stort mentorskap och titeln "årets UF-företagare". Jag tog hem hela skiten!

Länkar:

https://wasabiweb.se/sv/getillbaka/alva-rytterbro/

http://www.unt.se/start/hon-tog-hem-forstapriset-i-foretagartavlingen-4646884.aspx

http://www.unt.se/nyheter/alva-ar-arets-uf-foretagare-4647064.aspx

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/nu-vill-vinnaren-alva-rytterbro-starta-eget-foretag/repqep!0VXtxmXhBhjgWRPEztkckg/

http://www.eposten.se/nyheter/alva-ar-arets-uf-foretagare-unt4647064.aspx

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/tva-enkopingsbor-i-finalen-for-unga-entreprenorer/repqec!ydV@1gJHvmffpOtPnMeyoQ/

Likes

Comments