God eftermiddag :D

Idag är det sista lektionen som vi har tid med att arbta med denna uppgift. Vi kämpar nu in i det sista att komma på en lösning med att få fordonet att komma igenom banan. Vi jobbar just nu mycket med att försöka få fram kraft i olika former för att fordonen ska kunna röra sig fram. Det finns många olika idéer och sätt att få fram kraft men det svåra momentet blir att få kraften att hålla och få fordonen att gå rakt fram igenombanan, alltså inte att den stannar upp eller svänger av mot väggen.

Vi prövar olika metoder med råttfällor, gummisnoddar och propellrar som drivs av gummisnoddar för att få fordonet att hålla kraften i hinderbanan.

Hinderbanan har vi gjort mer stabil genom att spika i fler spikar.

Under morgondagen ska vi filma resultatet på uppgiften som vi kommer att skicka in, vilket betyder att vi då blir klara med detta arbete! :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

Idag är det näst sista lektionen till att arbetat med teknik8an. Nu kämpar vi hårt in i det sista med detta arbete.

Nu är hinderbanan äntligen klar och hinderbanegruppen börjar nu försöka hjälpa konstruktionsgruppen med olika ny idéer om hur fordonet ska ta sig fram genom hindernabanan, även blogggruppen hjälper till. Vi har redan kommit på flera nya smarta idéer för att fordonet ska ta sig fram nu är bara problemet att försöka få fordonet att komma över och under hindrerna. Idag ska vi försöka göra klart konstruktionerna till våra fordon så att vi kan avgöra vilken som fungerar bäst och göra klart arbetet nästa gång.

Imorgon går vi på påsklov så vi ses efter påsklovet.

GLAD PÅSK!


Likes

Comments

Tjena nu är vi tillbaka igen!

Idag är det 3e lektionen med detta projekt och vi tycker att detta är riktigt roligt och alla är världigt engagerade i arbetet. Som sagt har vi olika grupper för att resultatet ska bli så bra som möjligt och att alla delar genomförs. Vi har en konstruktionsgrupp som tar fram olika idéer på fordon, vi har en hinderbanegrupp som bygger hinderbanan utifrån instruktionerna och sedan har vi också vi i bloggruppen som sköter all teknik och allt skrivande.

Projektetet är i full gång och vi fortsätter att bygga på våra olika sorters fordon. Alla fordon börjar likna något nu och snart ska vi testa om de funkar och kan ta sig igenom hinderbanan. Idag ska konstruktionsgruppen fokusera på hur fordonen ska ta sig fram genom hinderbanan. Samtidigt ska hindebanegruppen börja bygga hindrerna till hinderbanan.

Fortsättning följer......

// 8A
Likes

Comments

Hej!

Hinderbanan börjar att ta form och bloggteamet är i full gång, samtidigt som konstruktionsgruppen jobbar på hur fordonet skall vara konstruerat. Under denna vecka har vi entrepenörskap och vi kan därför lägga lite extra tid med detta arbete.

Det är andra gången vi får tillfälle att jobba med uppgiften, men denna gång i helklass och som det ser ut nu är vi på god väg till ett framtida bra resultat. Vi har just nu två grupper som jobbar på ett var sitt fordon och dess konstruktion för att vi sedan skall testa vilket som fungerar bäst. Vi bygger fordona i lego samt testar olika metoder som skall kunna driva fordonet framåt och ta det över hinderna.

Samarbetet fungerar bra och det är många som skall få fram sina viljor. 

Vi ifrån bloggteamet återkommer så fort det har skett en vidare utveckling i projektet. Hade tills dess och njut av solen☀️

Likes

Comments

Halli hallo!

Detta är en blogg kring vårt arbete i teknikåttan. Idag är det den dagen då vi sätter igång självaste arbetet. Vi startar upp genom att dela in oss i grupper. Några börjar med att bygga terrängfordonet, några sätter igång med hinderbanan och så är det vi som har fått i uppgift att sköta om bloggen.

Vi har fått igång arbetet med terräng fordonen genom att bygga olika bilar och se vilken som fungerar bäst för att vi ska fordonet ska klara av hinderbanan.

Vi har hittat en grund för hinderbanan och vi vet vad vi ska bygga den på. Hitintills har vi sågat ut storleken på hinderbanan och kollat hur den ska se ut.

Idag är vi endast halvklass därav att vi inte har så många konstruktioner, under måndagen kommer vi att vara helklass och vi kan då få fram fler förslag på detta arbete.


Likes

Comments