Alla behöver tillskott av omega 3, om man inte äter några kilo fet djuphavs fisk per vecka vill säga;)  En kvalitativ omega 3 i rätt dos mjukar upp dina celler så dom kan ta in näring och släppa ut slagget. Den balanserar också omega 6 och omega 3 vilket  i sin tur minskar dina "tysta inflammationer" och tar till slut bort inflamamtionerna i kroppen så den kan börja läka istället. Men då krävs det att man äter tillräckligt mycket varje dag och fortsätter med det. Fler och fler artiklar och studier visar på att alla sjukdomar grundar sig i inflammationer 0ch det är den grundorsaken man måste börja med att rätta till. Och det är inte så konstigt när maten idag tyvärr nästan bara innehåller omega 6 och knappt någon omega 3 alls längre.

Ha en underbar kväll!=)

Likes

Comments

Vem är jag?

33 år.

Blev sjuk som 24 åring efter en vaccination,  mot Hep A&B, twinrix. En explosion av inflammationer började härja i min kropp och har gjort sedan dess.

Fick kämpa i vården, både på vårdcentral och lassarettet (jag blev hånad och förlöjligad, kallad insbilsk och sa att det sitter i huvudet och sa åt mig att sluta googla. Försökte bara skriva ut mediciner som sömnpiller, antidepressiva, muskelavslappnande, cellgifter m.m.

Till och med när jag sitter på akuten med 2 dl vätska i var knä säger en ganska nyutexaminerad yngling att jag kanske inbillar mig mina problem trots allt! Jag gick gråtandes ifrån dessa besök varje gång i 6 långa år innan jag fick diagnosen psoriasisartrit efter att ha tjatat mig till ett besök hos en reumatolog.

Träffade även en privatläkare som jag hört skulle vara bra men som jag upplevde extra elak, han sa att jag nog bara var väldigt väldigt deprimerad trots att jag berättat för honom och alla andra att de va värken som gjorde mig deppig och inte tvärtom. När jag väl tjajat mig till ett besök hos reumatologen pga mina knän var så svullna att jag inte kunde böja mig för att knyta skorna eller gå i trappor etc, ja då kunde läkaren diagnostisera mig på mindre än 5 min med bara 3 frågor och genom att kolla på mina naglar!(Vilken sten som föll ifrån mig äntligen)

Nu kunde jag äntligen även förklara för min man och mina vänner att jag faktiskt hade en sjukdom och jag/vi kunde förstå vad den gjorde med mig då jag äntligen kunde läsa på om den och börja förstå den.

MEN pga av utebliven hjälp hade jag under alla dessa år provat massor själv, forskat och läst mängder på nätet. Läste hela dagarna efts jag inte orkade annat, och testade även olika terapier på mig själv så när jag träffade läkare och alternativ-terapeuter så kände jag mig alltid 10 steg före. Det jag läst redan om ny forskning tar ca 15 år innan det implementeras i vården tex, och de duktiga alternativare (homeopat, bauenterapi, dorn-metoden, tarmsköljning, kinesolog, näringsterapeut, akupunktur, kiropraktik, naprapat, funktionsterapi mfl.) jag träffade hann aldrig träffa mig mycket mer än 1 gång efts jag redan prövat så mycket själv (cbs-olja, stemrenu, grapefruktkärneextrakt, eteriska oljor, olika tarmkurer m.m.) innan jag kom dit och var otålig. Spenderade hundratusentals kronor dessa år på terapier och kosttillskott (stackars min man, f'låt). 

Sen kom nästa tunga insikt.Jag visste ju att det var något fel på mig men sen att få en dom med en kronisk sjukdom så önskade jag nästan att fått cancer som jag på något sätt kände att jag ändå kan vinna över! Nu blev jag ganska hopp-lös. Jag VÄGRADE acceptera att jag blivit kroniskt sjuk vid 24 års ålder och aldrig skulle bli frisk utan äta mängder av mediciner livet ut! När jag väl kom i kontakt med reumatologen igen pga att jag var tvungen att tömma knäna återigen igen så ville dom att jag skulle testa metrotrexat (cellgifter) eller zalazopyrin som skulle vara en mildare medicin som även var ok om jag skulle råka bli gravid. Jag tog massa tester för båda dessa mediciner men jag kom mig aldrig till att börja ta dom. (Det går emot allt jag tror på och hela min kropp skriker nej) Har ju läst om epigenitik, att alla tillstånd i kroppen går att reversa. Har ätit olika kostprogram som tex antiinflammatorisk kost (IFD) och till sist har jag fastnat för AIP (autoimmun paleo diet) i grunden som jag har nu som livsstil och är inne på att köra strikt KETO en period. Alltså ingen gluten, inga mejerier förutom smör, och minimala mängder med socker. Jag har även svullat gurkmeja så det nästan sprutade ur alla hål och hela hemmet blev gult (stackars min man, igen f'låt). 

Jag kände ändå att alla kosttillskott och kurer aldrig riktigt gav mig de resultat jag ville.. Med AIP måste man vara 100% strikt tex. Och äta det i 1.5 år eftersom det tar 6 mån för alla celler att bytas ut, sen tar det 3 generationer celler för att fortsätta producera dessa friska celler och inte gå tillbaka och bli sjuka igen. Och 1.5år känns lite svårt även för mig (jag är ju en livsnjutare) som är extremt målinriktad och envis. Det måste finnas annat!!!! 

Jag kände att cellerna inte fick "syre", energi alltså. Det va något som inte stämde ända in på djupet som gjorde att vad jag än gjorde så verkade jag inte kunna ta upp näringen och bli bättre/piggare. Jag hade ju iofs IBS, glutenintolerans och läckande tarm m.m. Men de kändes som att min kropp hade ingen förmåga att avgifta sig alls. Allt slagg bara samlades i mig och kunde inte komma ut. Köpte jordningslakan och IR-bastu och massa detoxpreparat m.m. Men inga resultat.

Det ENDA jag testat som gjort mig någorlunda PIGG&"normal" (närmare mitt rätta jag alltså, fråga mig man;) och känts som jag kunnat få syre i cellerna, ta upp näring alltså och även gjort att jag fått ut slagget är MSM. Läser man om det så verkar det vara för bra fär att vara sant. Det verkar "bota" det mesta! Ger energi och är utrensande. Vad är det för mirakelgrej? Det är faktiskt ingen rocket science utan det är VAD MSM gör med cellerna som är poängen. MSM mjukar upp cellskalet (cellmembranet) vilket gör att slagget åker ut och näringen åker in, as simple as that 👊 Men ett varningens ord. Man måste vara EXTREMT försiktig med dosering och höjning efts annars kan detoxen bli för STOR och man kan hamna på akuten tex😱 Så följ anvisningarna! Max 1krm första 2v och höj mininalt sen varannan vecka.

MEN nu har jag öven hittat grunden till detta. Obalansen mellan omega 6 och omega 3 i kroppen är själva grundorsaken till problemem. När den är stor så blir cellkärnan hård vilket gör att cellen inte kan ta in näring eller släppa ut slagg.
Har ätit omega 3 innan men inte tillräckligt eller inrätt dos.Har äntligen hittat en riktigt bra produkt som man även tar ett blodprov för att se sin egen balans innan man börjar och även ett till efter 4 månader.
Visste ni att en av de viktigaste av de 120 ämnena som behövs i cellens uppbyggnad är just dha och epa från fisk?
Denna obalans som kommit upp är ju pga att den mesta fisken är odlad idag och matas med spannmål (pmega 6). Även kor och grisar från spannmål så nästan allt kött vi äter idag är mest omega 6 till skillnad från förr när alla var frigående. Samt alla höns får också spannmål som mat och ägg och kyckling är med fulla av omega 6. Vi får i dagens kost alltså i princip INGEN omega 3 och alla inflammationer skjuter i höjden, likaså alla autoiimmuna&kroniska sjukdomar samt cancer ökar lavinartat...

Och på denna vägen är det. Har börjat läsa mycket om CELLERNA, stamceller, mastcellsaktivering m.m. och det grottar jag ner mig i just nu, kul! Mer om det inom kort! Kärlek till er❤ Skicka gärna meddelande om ni har frågor. Jag tar gärna emot alla tips om att blogga eftersom jag är ny på detta🌻 

Likes

Comments