Vare sig man vill det eller inte, kan man nu känna doften av våren i luften. Själv tillhör jag dem som vill

Årets första Pub Quiz på Odyssea In Loco // AW på Yaki-Da

Solen tittade inte fram många gånger under denna vecka, men när den väl gjorde det, såg jag till att befinna mig ute och bevittna händelsen

Mars månad närmar sig sitt slut och så gör även den andra vårperioden på Handels. För mig innebär detta mera plugg och mindre sömn. Och mycket mat. Och kaffe

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En kväll på Avenyn // På torsdag besökte jag och Satu Angereds teater för att se en generalrepetition på en ganska känsloladdad och aktuell pjäs om flyktingar

Selfie på Pinchos // Mitt livs första operabesök: Elektra på Göteborgs Opera

Fredagen avslutades med drinkar i Gothia Towers och en nattlig vy över Göteborg

På lördagen var det sjukt fint vårväder i Göteborg, vilket resulterade i att jag spenderade hela dagen ute i solskenet! Jag, Satu och Milja tillbringade nästan fyra timmar i Slottsskogen, där vi bland annat såg getter, renar, svanar, älgar och pingviner, och när solen gick ned befann jag mig på promenad i vackra Haga

Middag på Holy Cow tillsammans med vänner från Australien, Finland, Ungern, Tyskland, Spanien, Österrike, Frankrike, Brasilien och Nederländerna

Likes

Comments

GBG

Kaffestund på Da Matteo // Kvällsfika på Le Pain Français

Snapshots bl.a. från tvättstugan, filmkvällen på Olofs, lunch på IKEA och på en del av innehållet i goodiebagen jag fick ta med mig från uni på torsdag

Likes

Comments

Hej igen söndag! Efter den här veckan känner jag mig väldigt mycket ”lättare” än efter förra veckan, både fysiskt och psykiskt:D Vi gjorde nämligen en deal med tjejerna att ta en gemensam paus från godis och andra sötsaker, eftersom sockerberoendet verkligen formats till ett seriöst problem för var och en av oss här i Göteborg. Efter (nästan) en vecka utan karkki känns det som att jag har kommit över mina värsta cravings och ett efterlängtat eller till och med nödvändigt steg mot ett sundare och snäppet normalare liv har tagits! Förutom denna personliga framgång har jag också hittat tillbaka ut i naturen, denna gång i form av en naturstig som ligger på gränsen till Göteborg. Jag insåg verkligen nu hur mycket jag saknat att andas in den friska skogsluften. Skönt. Till veckoslutet blev vädret dock kallt och regnigt, och på grund av detta spenderades veckoslutet ganska långt inomhus, i lugn stämning och gott sällskap.

För att avrunda veckan följer nu en ”top 3” på veckans höjdpunkter:

1) after work på Yaki-da, där 3h sådär helt plötsligt blev 6h (så goda drinkar, pizza, människor, musik osv.), 2) väldigt svettiga 40 minuter på Laserdome (paikallinen Megazone) med ett blandat gäng utisar, och 3) en intressant gästföreläsning om entreprenörskap med Volvo (i Volvo-salen på Handelshögskolan såklart) samt gratis lunch (oh yes).

Likes

Comments

På måndag morgon befann jag mig på den introducerande föreläsningen till min andra kurs på Handels, men resten av veckan hade jag inte tid för mycket annat än mat och festande. In i veckan trängdes en och annan fika, tisdagspub, beer pong turnering, handelspub och after work i form av tacos på Henriksberg. På fredagen firade vi Markus födelsedag i tvättstugan och på lördagen sjöng vi för Tiia som hade ordnat barnkalas. Helgen avslutades med en lång söndagsbrunch på avenyn, följt av ett avrundande besök till godishimlen som vi hittade på andra sidan gatan. Efter denna vecka känner jag mig väldigt trött, fattig och fet, men även väldigt belåten!

Likes

Comments

Och så har åter två veckor rullat förbi i bara ett ögonblick. Nu vågar jag redan påstå att vardagen är i full gång: jag har varit tvungen att plugga, skriva en tentamen och spenderat några dagar i sjukstugan (snuvan som jag hittills lyckats undvika men som attackerat nästan alla andra utbytesstuderanden, gick sist och slutligen an också på mig, hårt). Men att vardagen har börjat betyder trots allt inte att livet här har blivit tråkigt!

Efter mitt livs första besök till Systembolaget någon vecka sedan har det till exempel ordnats tacolunch och pre-drinks, Final Banquet (dvs. en finare avslutningsfest till välkomstveckorna) för utbytesstuderandena, födelsedagsfest i tvättstugan och en ”i’m never gonna drink again”-bakis/darra/hangover då jag seriöst trodde jag skulle dö. Som pricken på i:et tappade jag rösten fullständigt och gick på ljudlöst i hela tre dygn… (Jag undrar om jag någonsin kommer att lära mig hantera min röst på ett friskare sätt).

På Alla hjärtans dag drog jag och några tjejer till Majorna på vändags-fika i Café Biscotti. Vi åt semla, drack gott kaffe och snackade skit så länge att jag nästan fick ångest över att jag inte satt hemma och pluggade till tenten som väntade bakom hörnet… Men även om tentamen som jag skrev klockan 8 följande morgon (dvs. innan min hjärna ens vaknat) inte gick helt så som den skulle, så sken solen för första gången på länge och det gick inte att sluta le! Inte ens när jag hoppade i fel spårvagn och åkte nästan hela vägen till Angered, kunde jag sluta le. Det tog mig bara lite längre att komma hem hahah. I slutet av veckan stod det för övrigt mera semlor på schemat samt ett besök till Göteborgs Konstmuseum, där vi bland annat hittade en liten bit av Finland i form av Tove Janssons konstutställning.

Likes

Comments

Jag har varken hunnit sova ordentligt, äta ordentligt eller motionera över huvud taget. Men det gör ingenting, för jag har blivit kär. Kär i Göteborg. Även om det är kallt och vädret är så trist att jag gärna väntar till våren med att föreviga det finaste i staden i fotografi, så är stämningen varm, mysig och väldigt välkomnande.

Eftersom det har hänt så mycket under de tre första veckorna i min nya studiestad, tänker jag inte berätta om allt jag har gjort i detalj, utan presenterar i stället några av sakerna som jag gillar mest i Göteborg just nu:

Människorna: Jag har fått träffa och bekanta mig med sjukt många människor från alla världens håll, såväl utbytesstuderanden som även andra filurer som av en eller annan orsak hamnat i denna underbara stad. Atmosfären är med andra ord väldigt internationell and I love it.

Kaféer och krogar: Det finns massor med ställen att välja på då man vill ”käka frulle”, fika, luncha, ta en öl eller unna sig med en snäppet finare middag. De bästa av kaféerna har jag hittat i fina Haga och det bästa sättet att inleda veckoslutet är att gå på After Work, dvs. en pub som bjuder på buffé när man köper en dryck. Senast betalade jag 35 kronor för en "stor stark" och fick middagen på köpet.

Kulturlivet: Det händer mycket i den här staden och speciellt om man är under 25 år (då man klassas som ungdom) eller studerande, så får man ta del av en hel del fint alldeles gratis. Hittills har jag bland annat besökt Göteborgs Filmfestival, några muséer, en ishockey-match och en sjukt nice spelning, utan att behöva spendera en enda krona.

Skärgården: den är fin, den är nära och den är gratis. Skärgård är skärgård, nuff said!

Under mina första veckor i Göteborg har jag även fått många nya vänner från bl.a. Sverige, Finland, Brasilien, Österrike, Tyskland, Holland, Frankrike, Turkiet, Ungern, Australien, England och Kanada. Jag har flyttat in högst upp på Mount Göteborg. Jag har spontanbesökt Borås. Jag har träffat Promoe. Jag slapp betala 1200 kronor i böter. Jag har fått väggarna målade, Internetuppkopplingen att fungera och inrett min lilla lägenhet med IKEA. Jag har studerat. Jag har haft träffat skåningar. Jag har missat spårvagnar. Jag har gått vilse. Jag har varit på kitchen-party, reggae klubb, handlespub och pubcrawl. Och jag har fikat väldigt, väldigt många gånger.

Likes

Comments


Jo lentokentälle saapuessani minulle tuli sellainen olo että miksi ihmeessä en ole käynyt tällä aikaisemmin? Ihana mesta! Tunnelma oli rento ja kaupungista sai kivan sekoituksen sellaista suurkaupunki- ja ”pikkukylä”-fiilistä. Juusto maistui mahtavalle, budi tuoksui makealle ja kapeat talot kanaalien varrella loivat melkein jopa satumaisen tunnelman. ”Must see” jutuista ehdittiin kokea muun muassa kanaaliristeily, Red Light District ja Vondelpark. Tutustuttiin myös kansainvälisiin tyyppeihin Amsterdamin yössä, syötiin street foodia ähkyyn asti ja seurattiin kaupungin menoa yhdeltä jos toiseltakin terassilta.

Koska Amsterdamissa polkupyörät on se juttu, muu kuin kaksipyöräisen vuokraaminen ei tullut kuuloonkaan. Halpaa, hauskaa ja helppoa… Vai oliko sittenkään? Pyörällä pääsee kieltämättä paikasta toiseen nopeasti ja vaivattomasti (mäkiä kun ei ole), kunhan vain ensiksi oppii tavoille. Toisin kuin suomessa, pitää muistaa että pyöräilijä on liikenteessä hyvin pitkälti etuoikeutettu. Ellei tätä pidä mielessä saattaa käydä köpelösti, sillä paikalliset pyöräilevät erittäin määrätietoisesti ja lujaa. Sunnuntai-pyöräilijän kannattaa suosiolla suunnata vaikka puistoon polkemaan. Siitä huolimatta että pyöräilevät turistit ärsyttävät monia paikallisia, kaikki heistä tuntuivat kuitenkin olevan sitä mieltä että pyörän selästä kaupungin kokee kaikista parhaiten.

(Ainoa asia mitä Amsterdamin reissusta jäi hieman kaivelemaan oli asiakaspalvelu, tai oikeastaan sen olemattomuus. Vain harvoissa paikoissa asiakaspalvelu kuului käytäntöön, jolloin tämä enemmän tai vähemmän tahallinen "töykeys" pääsi hieman yllättämään.)

Likes

Comments

DAGS ATT ÅKA HEM!… Insåg jag när jag vaknade klockan 10, dvs mindre än 3 timmar före avresan. PANIK PANIK PANIK. Efter snabbaste tandborstningen någonsin packade jag väskan och hoppade i bilen. Stackars Sylvia fick gasa iväg mot flygplatsen med en superstressad Eva på baksätet, som halvvägs ut ur Lagoa märkte att telefonen blivit kvar i Pedros rum. Alltså ei juma.... MEN lyckligtvis hann jag checka in på flygplatsen i tid, med telefonen i behåll! Efter ett sista häng med Pedro och hans söta mamma var jag tvungen att ge mig av mot säkerhetskontrollen. Att säga adjö till dessa två var något av det svåraste jag gjort på länge. Jag skulle aldrig ha vågat önska mig en lika fin värdfamilj i Rio.

Bakfull och äcklig, men nöjd och lycklig, reste jag problemfritt ända hem till Åbo. Till mamma. Till rågbröd.

Likes

Comments