Jag har haft en väldigt stressig dag, vi åker på semester imorgon och skulle låna min pappas bil och naturligtvis gick den sönder. Vi ska till så många olika ställen och hämta upp vänner på vägen så det går verkligen inte att åka tåg eller buss. Alla hyrbilar var löjligt dyra och kostade minst 4300kr för 9 dagar. Efter över 1 dygn av stress och väntade hittade jag äntligen en hyrbil hos en privat bilförsäljare i stan som faktiskt hade ett överkomligt pris. Jag valde att göra de här potatisarna till middag då det verkligen är comfort food, lite sött, lite stabbigt och med ost så klart. Precis vad man behöver efter ett dygn av stress.

RECEPT:
2 stora sötpotatisar
Olivolja
Chiliflakes
Flingsalt

Skrubba potatisarna noga i ljummet vatten och dela dem på längden.
Lägg dem med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och pensla försiktigt med olivolja, inte för mycket. Strö över flingsalt och chiliflakes.
Grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter eller tills de är ordentligt mjuka.

Gröp ur fyllningen försiktigt och lägg i en skål, lämna lite potatis i skalet då skalen är tunna. Blanda i valfri fyllning och blanda ordentligt. Jag gjorde vegetarisk tacofärsfyllning till sambon och tonfiskfyllning till mig men man kan fylla med grönsaker, bacon, lax eller vad man vill. Lägg i fyllningen i skalen igen och toppa med riven ost, grädda igen tills osten är ordentligt smält och börjar bli brun.
Servera med sallad

TONFISKFYLLNING:
1 burk tonfisk i olja
Salt
Grönsakskrydda
Lökpulver

Låt oljan rinna av och blanda allt tillsammans, blanda sedan med sötpotatisen.

VEGETARISK TACOFÄRSFYLLNING:
1/2 påse Anammafärs
1 påse tacokrydda utan socker
Smör
2 dl vatten

Stek färsen i smöret, tillsätt krydda och vatten. Stek tills all vätska är borta.

Blanda med sötpotatisen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den här tomatsåsen ger det lilla extra men tar också lite längre tid att göra då den bara innehåller färska tomater. Perfekt för middag en helg eller på en ledig dag.

RECEPT:
Ca 1 kg färska tomater gärna blandade sorter, finhackade
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor krossade
2 msk färsk basilika, oregano el persilja, hackad
1 msk Pesto Rosso
Salt
Peppar

Stek löken tills den är genomskinlig, krossa i vitlöken, salta och peppra.
Häll på tomaterna, blanda väl och låt sjuda i 20-30 minuter till den har reducerat till önskan konsistens. Blanda i Pesto Rosso, färska örter och mer salt och peppar, låt sjuda några minuter till.

Servera med valfritt pastasubstitut.

Likes

Comments

Något som jag har sett mer och mer på sistone är äggfylld avokado. Jag har inte vågat prova för tillagad avokado bara känns fel.
Men eftersom alla skrev att det var så himla gott så var jag tvungen att prova tillslut och jag blev inte besviken.

INGREDIENSER:
1 stor precis mogen avokado
2 ägg
1 paket bacon
4-5 cocktailtomater
salt
peppar

Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur lite mer av avokadon. Knäck ett ägg i varje halva. Toppa med salt, peppar och halvade cocktailtomater. Grilla högt upp i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter. Under tiden, klipp bacon i småbitar och stek på hög värme tills den är genomstekt. Lägg upp avokadohalvorna på en tallrik och toppa med bacon. Servera ev med lite salsa i valfri styrka.

Likes

Comments

Nu är det dags för mig att gå på natt igen och som vanligt kan jag inte äta utan behöver easy access food. Den här gången var jag grymt sugen på senap, så det blev nötfärsbiffar med senap.

RECEPT:
800 gram nötfärs
2 msk Dijon senap
1 lök
2-3 klyftor vitlök
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt
vitpeppar

Finhackalök och pressa vitlöksklyftor i en bunke, tillsätt alla andra ingredienser och blanda väl till en jämn smet. Forma till biffar och stek på medelvärme i några minuter på varje sida.
Servera med sallad.

Likes

Comments

Jag bara älskar blomkålsmos, det låter inte mycket för världen men är sååå gott. (Särskilt LCHF varianten) och så enkelt att göra.
Jag var otroligt sugen på fisk och bestämde mig för att göra min egen variant på en rätt jag sett på bild. Jag gör en kycklingrätt som är liknande så jag freestylade från det receptet.

BLOMKÅLSMOS:
1 blomkålshuvud
I dl parmesan
1 rejäl klick smör
salt
peppar

Dela blomkålen i mindre bitar och koka i 5 minuter, häll av vattnet och låt ånga av. Häll i riven parmesan, smör, salt och peppar. Kör med stavmixer till önskad konsistens.

BACONINLINDAD TORSK

1 fyrpack torskrygg filéer
2 packet bacon
olja
salt
peppar
dill (jag tog frusen)

Pensla fiskfiléerna med olja. Skara, peppra och lägg på dill. Linda baconskivorna runt dem (ca 3-4 skivor på varje filé.
Lägg i en ugnsform.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Servera tillsammans med blomkålsmos och en stor sallad.

Likes

Comments

Kanske inte en solklar LCHF rätt men det blev en bra komborätt eftersom mannen är vegetarian. Mycket goda blev de också. Min 5 åring tyckte att de var helt fantastiskt goda så de funkar för hela familjen.

RECEPT:
1 Halloumi
150 gram morötter
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
chilipulver (gärna rökig)
0,75 msk fiberhusk
1 ägg
Salt och peppar
olja

Riv Halloumi, morötter och lök grovt och krossa vitlöken i en bunke. Blanda alla ingredienser till en smet. Olja in händerna och forma smeten till biffar. Pensla med olja på båda sidor och lägg på en plåt. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min eller tills de är gyllenbruna. Servera med sallad och tzatziki.

Likes

Comments

I England är det mycket vanligare att man använder lammfärs än i Sverige och när jag bodde där blev jag väldigt bra på att göra egna biffar eller burgare av just lammfärs vilket är nyttigare och godare än nöt eller blandfärs. Jag brukar ändra receptet efter vad jag ska ha biffarna till och här kan jag inte få tag på allt som jag brukade använda till som T ex mint sauce. Lamm passar mycket bra med T ex mint, senap eller citron.

De här är mer tänkta som biffar än burgare men jag antar att man kan göra båda.

RECEPT:

1 paket ekologisk lammfärs
2 msk dijon senap
0,5 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
salt
peppar

Blanda alla ingredienser i en bunke, låt stå kallt i minst 20 minuter.
Forma till biffar och stek i några minuter på varje sida.
Servera med sallad och en god sås.

Hade jag grillat burgarna så hade jag bytt ut lök och vitlökspulver mot finhackad/krossad äkta vara i smeten och serverat i salladsblad med smält ost, tomat, lök och någon fet, god hemmagjord sås.

Likes

Comments

Jag är så himla glad och stolt över det här receptet, läste det först på Instagram skrivet av #antligensockerfri men gjorde om ingredienserna och måtten lite. Det här är andra versionen och den blev helt himmelskt god.

1 msk mandelmjöl
0,5 dl vispgrädde (ovispad)
1 tsk vaniljpulver

1,5 dl vispgrädde (ovispad)
1,25 dl Turkisk yoghurt
2 tsk malen kardemumma
1 tsk agavesirap
1 droppe bittermandel arom

1 dl vispgrädde (vispad)

Gör en mandelkräm av mandelmjöl, vispgrädde och vaniljpulver.

Kör andra omgången grädde med yoghurt, kardemumma, agavesirap, bittermandel arom och mandelkrämen i en mixer. Se till att det bara är en droppe arom gör den tar lätt över smaken helt. Spara lite mandelkräm till topping om du föredrar det framför grädde.

Häll upp i ett smoothieglas och toppa med vispad grädde eller den sparade mandelkrämen.

Busenkelt och helt fantastiskt gott

Likes

Comments

Idag var det jättemycket på jobbet men när chefen erbjöd ledig dag imorgon om jag tog kvällspasset också så tvekade jag inte en sekund. Det betyder en 3 dagar lång helg för mig.

Jag hade bara med mig en måltid och blev väldigt hungrig framåt kvällen. Jag hörde av mig till mannen och sa att jag var otroligt sugen på rostat bröd. När jag kom hem hade han bakat ett jättegott müslibröd åt mig som jag kunde rosta. Jag blev så glad, bästa överraskningen ❤😊

Receptet är baserat på ett #muslibröd recept från #lchfgourmet

8 ägg
50 gram rapsolja
1 dl kokosmjöl
1 dl sesamfrön
2 dl LCHF müsli
2 msk fiberhusk
1 msk bakpulver

Vispa äggen poröst med elvisp och häll i fettet.
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda där efter ner den i äggsmeten. Häll i en smord brödform, toppa med lite sesamfrön.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader och 30 minuter. Låt brödet svalna något innan du skär det i skivor och rostar det. Vi åt det med smör och Port Salut, mums.

Likes

Comments

Jag har varit sugen på att utbilda mig till domare i thaiboxning ganska länge nu och äntligen kom det upp ett utbildningsdatum på Svenska muay thai förbundets hemsida. Jag och min klubbkamrat Jessica packade våra saker, hyrde en bil och åkte till Växsjö och fick en dags jättebra utbildning och är nu certifierade domare i Muay Thai 😊

Likes

Comments