View tracker

Idag var det jättemycket på jobbet men när chefen erbjöd ledig dag imorgon om jag tog kvällspasset också så tvekade jag inte en sekund. Det betyder en 3 dagar lång helg för mig.

Jag hade bara med mig en måltid och blev väldigt hungrig framåt kvällen. Jag hörde av mig till mannen och sa att jag var otroligt sugen på rostat bröd. När jag kom hem hade han bakat ett jättegott müslibröd åt mig som jag kunde rosta. Jag blev så glad, bästa överraskningen ❤😊

Receptet är baserat på ett #muslibröd recept från #lchfgourmet

8 ägg
50 gram rapsolja
1 dl kokosmjöl
1 dl sesamfrön
2 dl LCHF müsli
2 msk fiberhusk
1 msk bakpulver

Vispa äggen poröst med elvisp och häll i fettet.
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda där efter ner den i äggsmeten. Häll i en smord brödform, toppa med lite sesamfrön.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader och 30 minuter. Låt brödet svalna något innan du skär det i skivor och rostar det. Vi åt det med smör och Port Salut, mums.

Likes

Comments

Jag har varit sugen på att utbilda mig till domare i thaiboxning ganska länge nu och äntligen kom det upp ett utbildningsdatum på Svenska muay thai förbundets hemsida. Jag och min klubbkamrat Jessica packade våra saker, hyrde en bil och åkte till Växsjö och fick en dags jättebra utbildning och är nu certifierade domare i Muay Thai 😊

Likes

Comments

Jag hann inte äta lunch i måndags och tränade dubbla pass på kvällen. Först Bodycombat och sedan innebandy. Gissa om jag var hungrig efter och jag krävde verkligen just tonfisk. Så jag slängde ihop den här salladen på måfå, jättegott.

2 kokta ägg
1 burk tonfisk i olja
1 silverlök
1,5 dl créme fraiche
1 msk majonnäs
salt och peppar

4-6 körsbärstomater
1 bit gurka
1 bit rödkål

Hacka rödkål grovt, halvera tomaterna och skör gurkan i fjärdedelar. Blanda ihop och lägg på en tallrik.
Häll bort oljan från tonfisken och lägg fisken i en skål, blanda i hackad silverlök, créme fraiche och majonnäs. Blanda ordentligt, smaka av med salt och peppar.
Lägg röran på salladen, dela äggen och lägg bredvid. Mums.

Likes

Comments

Jag har varit i Indien två gånger och verkligen fastnat för det. Just nu längtar jag ner till Varkala mer än någonsin men det blir inget den här vintern tyvärr. Jag bestämde mig för att laga lite indisk mat och drömma mig tillbaka, det blev en räkcurry på kryddor som så klart är inhandlade i Varkala, Indien.

500 gram rättvisemärkta kungsräkor
2 msk valfri olja eller smör
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
I burk krossade tomater, plommontomater eller körsbärstomater
1 burk créme fraiche, grädde eller kokosgrädde
2 tsk ingefära
2 tsk chili
2 tsk spiskummin
2 tsk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad koriander
2 tsk garam masala curry
lite salt
1 kruka färsk koriander

Fräs räkorna i hälften av smöret/oljan men 1 av vitlöksklyftorna gärna krossad och den torkade koriandern. Ställ åt sidan.
Hacka löken och resterande vitlök och fräs i resten av smöret/oljan tills löken blir genomskinlig. Häll ingefära, chili, spiskummin, gurkmeja och paprikapulver och fräs i några minuter, var försiktig och rör konstant för kryddorna drar åt sig oljan så det blir torrt och bränns vid. Häll i mer smör/olja om det behövs. Häll i tomater och créme fraiche och låt sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med curry och salt, ta av från plattan.
Hacka koriandern grovt och rör i den tillsammans med räkorna.
Servera med blomkålsris eller ostbröd.

Likes

Comments

Det är lite svårt med matlagning hemma hos oss eftersom jag kör LCHF och mannen är vegetarian. Tacos är en av de få saker som vi kan äta och laga tillsammans men jag tycker inte så mycket om vegetariska köttsubstitut produkter, jag tycker helt enkelt inte att det smakar gott och jag ska ju hålla mig ifrån sojaprodukter på LCHF.


Jag följer ganska många LCHF konton på Instagram för att få inspiration och idéer, en av dem är @Vegetarianlowcarb
Hon hade gjort ett inlägg med vegetariska tacos där hon använde riven halloumi istället för färs, det var jag ju tvungen att prova.

Jag rev halloumin grovt och stekte den i rikligt med smör som vanligt. Jag tillsatte hemmagjord, sockerfri tacokrydda och ca 1 dl vatten och stekte tills allt var blandat och färdigt.

Jag tyckte till en början att det var väldigt salt, halloumin är så salt naturligt. Men när jag blandade halloumifärsen med alla andra taco ingredienser så blev det helt fantastiskt gott. Grönsaker, gräddfil, riven ost och så klart en massa jalapeños. Utsökt och helt klart en ny favorit.

Likes

Comments

Mitt andra bidrag till nyårsknytis blev laxrullar. Igen hade jag hittat ett recept i @alltomlchf men gjort om det ganska mycket själv.
En av mina absoluta favorit restauranger i #linköping är en Tapasrestaurang som heter @Aioli och en av mina favoriträtter där är deras laxrullar så jag tog inspiration från dem. En av mina vänner som hade nyårsfesten är allergisk mot dill så det är anpassat efter det också. Det blev så himla gott att det går rakt in på topplistan i min privata receptbok 😃

LAXRULLAR:

400 gram tunt skivad rökt lax
200 gram färskost av Philadelphiatyp
1 kruka persilja/dill eller valfri färsk ört
1/2 burk kräftstjärtar
salt & peppar

Lägg ut plastfolie på en bricka och lax laxen på folien i en rektangel.
Hacka örter och kräftstjärtar grovt.
Blanda färskost, örter och kräftstjärtar i en bunke, smaka av med salt & peppar.
Bred ut smeten på laxen med en slikepott.
Rulla ihop som en rulltårta med hjälp av plasten. Ställ i frysen i en timme och skär sedan upp i ca 3-4cm långa rullar.

Likes

Comments

Vi blev bjudna till ett par kompisar på knytis vilket passar oss utmärkt eftersom jag kör LCHF och mannen är vegetarian.
Jag gjorde två experiment genom att använda delar av flera olika recept och lägga till lite själv. Jag lyckades göra en supergod sparris och västerbottenpaj och laxrullar.

Jag hittade ett recept på sparrispaj i ett LCHF häfte från @Expressen, det var mest receptet på degen jag ville åt men när jag såg det tyckte jag att sparrispaj lät mycket gott. Jag ändrade receptet till fyllningen så att det blev mer som en #västerbottenpaj #lchf style.

LCHF VÄSTERBOTTEN OCH SPARRISPAJ:

100 gram smör
3 dl mandelmjöl
2 msk créme fraiche
1/2 tsk salt

FYLLNING:

2 ägg
2 dl créme fraiche
salt & peppar
1 knippe sparris
200 gram riven Västerbottenost

Blanda rumsvarmt smör, mandelmjöl, créme fraiche och salt i en mixer. Tryck ut degen i en smörad pajform. Grädda degen i 5 min i 200 grader.

Vispa ihop ägg, créme fraiche och hälften av osten i en bunke, smaka av med salt och peppar.

Fördela sparrisen jämnt på pajdegen och häll över äggblandningen, toppa med andra hälften av osten.

Grädda i 20 minuter i 200 grader tills pajen har fått en fin färg.


Likes

Comments

Jag tog tillfället i akt och gav mig ut på en 5km löptur så här på juldagsmorgonen. Dels passade jag på innan den lilla kommer hem och dels ville jag prova alla mina nya träningskläder som jag har inhandlat och fått innan och under jul.

Mina nya #ravelli löpartights var mycket bekväma i ett mjukt material som följde kroppen och en förstärkt söm runt vristen som gjorde att de satt på plats. Jag fick lite häng i dem vilket störde lite men jag tror att det beror på att de var lite stora, jag skulle ha köpt M istället för L. De får 8 löpare av 10 🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️
Jag invigde också mina nya #nike löparskor. Ett fynd jag gjorde på #intersport nedsatta 50% från 1199kr. De var också jätte sköna och mycket bättre än mina gamla. De var så välventilerade att jag nästan frös om fötterna. 8 löpare av 10 🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️

  • 40 readers

Likes

Comments

Ett snabbt, smart och smidigt LCHF snack eller mellis är en "äggmacka"
Den består av 2 stekta ägg med fyllning emellan, här är min variant av den.

INGREDIENSER:

2 ägg
2 skivor svecia ost
2 skivor brie (jag skär bort kanten)
3 skivor pepparsalami
färsk persilja
salt

Stek äggen lätt over easy, salta och spräck gulan.
Lägg osten, salamin och persiljan på ena ägget och lägg det andra ägget ovanpå. Stek i några minuter tills osten har smält ordentligt. Lägg upp på tallrik och servera med stekt lök och tomat, mums.

Likes

Comments

Jag jobbar natt den här veckan vilket gör mig lite halvdeppig men jag fick en mycket trevlig överraskning när jag kom till jobbet ikväll. Kläderna jag beställde från #ravelli har kommit, ska bli kul att få packa upp och prova om de är bra, fortsättning följer.

Likes

Comments