Hej!
Idag, 11 december, fyller jag år! 17 år i år. Hittills känns det riktigt bra att vara 17 år, och jag började dagen med att dansa till Veronica Maggios låt med det mest passande namnet; 17 år.

Jag har spenderat dagen i rampljuset och bara sugit i mig all bekräftelse och uppmärksamhet en får när en fyller år. Lite härligt är det ju faktiskt. Men det räcker en gång om året eller sådär.

Varför är vi människor så himla beroende av bekräftelse? Alltså, jag kan nästan få som ett lyckorus, av att veta att folk kommer att uppvakta mig denna dagen. Som om det vore en drog. Det kanske är det? I och för sig, både dopamin och endorfiner utlöses säkert av att känna sig bekräftad, så det kanske inte är så konstigt.
Äh, flummiga kvällstankar det där, haha.

Jag har i vilket fall haft en väldigt bra dag, och har njutit av uppmärksamheten fullt ut.
Bara 365 dagar kvar tills min artonårsdag nu. Det blir roligt.

Godnatt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​​​​​​

Hej, hoppas ni har en fin lördag.

Idag har jag gjort en sak som jag aldrig gjort tidigare. Jag började nämligen som volontärarbetare för Erikshjälpen. Och jag trivdes så himla bra. Dels så älskar jag ju second hand och hela det konceptet, och dels så trivs jag väldigt bra med att träffa människor och få serva dem. Som klippt och skuret för mig helt enkelt. 

Precis innan jag cyklade hemifrån (på min begagnade cykel, haha), ringde jag min gammelmormor för att prata lite med henne. När jag sa vart jag var på väg, berättade hon för mig att både min mormor och min mamma varit mycket involverade inom Erikshjälpen. Eftersom att ingen av dem är i livet längre, kändes det extra härligt att få agera vidare den traditionen. 
Som sagt så trivdes jag väldigt bra, och fick även tid att gå runt i affären och kolla en stund. Jag cyklade, helnöjd, hem med en LP-skiva av Glenn Miller, en oerhört duktig jazztrombonist som levde i början på 1900-talet, en gul stickad tröja, en randig tröja och en skjorta. Hur bra som helst. 

Det där med att handla second hand är något som på senaste börjat lägga sig väldigt nära mitt hjärta. Det är ju trots allt positivt på typ alla sätt. Det är bra för miljön, ekonomin och hälsan. 

Så, dagens tips: handla mer second hand!

Likes

Comments

God kväll!

Nu har jag äntligen kommit hem och satt mig till rätta i soffan här hemma.

Jag tänkte dela med mig av en tanke jag fick idag, och som jag även tänkt på under en tid.
Det handlar om att skilja på humör och mående.
Flera gånger om dagen får jag frågan om hur jag mår, och i de allra flesta fall, svarar jag "jodå, jag mår bra. Lite mycket nu före jul bara, haha"
Och jag tror de flesta kan känna igen sig i det, att man bara slänger ur sig något artigt, för att det passar in i konversationen.

Samtidigt, de allra flesta gånger, menar jag faktiskt det jag svarar. Att "jag mår bra, men att det är lite mycket nu". Jag kan säga det med ett äkta leende liksom.
Men, sen inser jag, att nej. Jag vet ju innerst inne att jag mår ganska dåligt just nu. Jag har precis gått igenom en mindre personlig kris, och är i ett skede i livet där jag har mycket att jobba på med mig själv och sådär (haha tonåring hejhej).
Detta gör att mitt mående faktiskt är rätt så dåligt.
Samtidigt, kan jag säga till någon att "jodå, jag mår bra" och verkligen mena det.

Det handlar ju givetvis om att det är en skillnad mellan humör och mående.
Jag kan ha ett mående som är dåligt, som gör att min utgångspunkt för mitt humör försämras en del.
Men humöret kan variera, utöver det dåliga mående jag har som underlag.
Alltså, jag kan MÅ dåligt, men fortfarande vara en glad Sunny i till exempel skolan. Jag kan fortfarande le, vara trevlig och göra roliga saker, även fast jag mår dåligt.
Dessa positiva handlingar kan däremot leda till att jag på sikt förbättrar mitt mående.
Samtidigt som jag kan må väldigt bra, men kan gråta och vara ledsen över saker.
Mitt humör ÄR inte mitt mående, men givetvis finns det ett samband, och de spelar ju sida vid sida, humöret och "måendet".

Min lärdom av denna insikt, är att jag kan känna mig trygg i att mitt mående inte behöver styra mitt vardagliga humör. Förr eller senare kommer det tider i livet då saker inte går som planerat, eller att en sorg eller annat elände drabbar en. Då känns det superskönt att veta att ens mående kan vara lågt och dåligt och att det får vara så, utan att man måste bli en tråkig och negativ person. Att göra aktiva saker för att pigga upp sitt humör, är en superbra väg att på sikt förbättra sitt mående.

Min kurator sa till mig en gång att "vi känner våra känslor, men vi gör inte det vi känner".
Och det tycker jag får summera denna text.

Denna tanke kan jag spinna vidare på i tusentals ord och timmar till, men det här får räcka för denna gången.

Kram!

Här är en dikt skriven av Brita Af Geijerstam. Jag tyckte den passade till min text.

Likes

Comments

Hej, och välkommen hit!

Jag har alltså skaffat mig en blogg. När jag frågade runt lite bland mina vänner om det var värt att starta en blogg eller inte, fick jag reaktioner som "ahahha det är ju ute" eller "va, ofta folk ens har bloggar nu för tiden?".
Andra såg det som en kul grej, och tyckte absolut jag skulle skaffa en blogg ifall jag ville.
Och här är jag, med en nystartad blogg!
Tanken eller visionen med detta, är nog att jag helt enkelt testar ett nytt sätt att uttrycka mig på.
"Sunnys tankar - nu i bloggform" typ.
Jag har alltid gillat att skriva, och jag har mycket tankar att dela med mig av.

Vi får se hur detta går och vad det blir helt enkelt. För mig känns det spännande!
Kram Sunny

Likes

Comments