I helgen ska jag till mitt andra hem - Örebro. Vi ska fira Felicia som fyllde år i maj (bra planering eller hur?). Ikväll ska vi till Gustavsvik. Där ska vi gå på relaxen och njuta. Tror vi ska passa på att åka lite i äventyrsbadet också. En har ju fortfarande barnasinnet kvar!

Ser verkligen fram emot lite kvalitetstid med Örebrofamiljen. Vi ses på tok för sällan. Jag ska bo hemma hos Lina. Vi bodde i samma byggnad hela vår studietid vilket innebar att vi var så gott som sambos. Vi hade lixom en delad rutin 90% av tiden. Varje gång jag kommer tillbaka till Örebro och Lina är det som att vi får uppleva våra glorydays igen. Ja ni hör ju hur underbart det kommer bli. Imorgon ska vi gå ut. Hoppas vi ska till Strömpis. Ni har inte upplevt ett schlagergolv förrän ni har varit där.

Nu börjar tåget rulla och jag har laddat upp med en cappuccino i hopp om att det ska förbättra plugget som väntar de kommande timmarna. Det återstår att se helt enkelt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sju timmar senare och jag sitter fortfarande vid frukostbordet. Har betat av ca 70 sidors power point. Känns ändå rätt bra.

Studieteknik är något som är olika för alla, men jag tänkte dela med mig av hur jag brukar lägga upp det. Jag brukar göra flashcards baserat på föreläsningsmaterial och kurslitteratur. Det tar lite tid att göra, men det skapar många moment för inlärning. Genom att dels läsa om ett begrepp och att skriva ned det tar jag till mig informationen på två olika sätt (läsa och skrift). För varje gång jag går igenom korten får jag dessutom ett tredje moment: att förklara informationen (tal).

Jag brukar ofta köra igenom korten med kompisar vilket ofta brukar ge kompletterande information eller vinklar på ett begrepp. Ju tidigare jag gör klart korten desto längre kan jag memorera och få förståelse för begreppen. Ibland kan informationen från föreläsningarna vara lite röriga och då tar jag för vana att dubbelkolla det i boken. Det skapar oftast en större tydlighet kring begreppets innebörd.

När jag pluggade i Örebro utgick jag i princip helt från föreläsningsmaterialet. Nu försöker jag använda mig mer av boken för att få lite djupare förståelse vilket hittills har visat sig väldigt bra. Vi har dessutom haft ett par föreläsningar där vi fick värdefulla tips för att studera. Ett tips som fastnade för mig var att skriva studiedagbok där man kortfattat skriver ned vad man har lärt sig för dagen. Allt eftersom tiden går sätter du ett gem för ”igår”, ”för en vecka sen” och ”för en månad sen”. Varje dag läser du dina anteckningar från de tre avsnitten och får därför repetition av samma sak vid tre olika tillfällen! Har tänkt testa denna metod under kommande studietid!

Självklart säger mycket av det här sig självt, men jag tycker ändå det är intressant hur olika vi lär oss.

Har du något bra tips på studieteknik?

Man vet att man går in i en tentaperiod när man ”lyxar till det” med Nocco i champagneglas. Och ja, det är en adventsljusstake som åkt upp i fönstret. Älskar mitt luciatåg, har haft den sedan jag var liten.

Likes

Comments

God morgon världen!

Sitter vid frukostbordet med Olivia. Om en liten stund ska vi slå upp statistikböckerna. Bara ett par stärkande klunkar kaffe/te till. Är verkligen så glad för mina nya koppar. Så fina! Dagens frukost består av chiapudding gjord på kokosyoghurt, chiafrön och kakao, sötad med honung och garnerad med lite hallon.

Idag blir det plugg hela dagen. Vi tänkte gå på tentagenomgång i eftermiddag tills vi insåg att det var genomgång för förra månadens tenta och inte för kommande tenta. Bittert.

Likes

Comments

Tillbaka i Göteborg. Känns skönt att vara här igen, det är ju rätt mysigt ändå! Tog en snabb sväng inom handels rekrytering för ett möte. Vi är i full gång med planeringen av en koncernfest för alla kårbolagen. Denna fantastiska tillställning äger rum nästa helg och har temat Disney. Vi på handels rekrytering har underkategorin Toy story. Känns stabilt.

I förra veckan flyttade Olivia in hos mig. Vi har vår första kväll i lägenheten ihop ikväll. Känns jäkligt stabilt det med! Tror vårt största problem är om vi ska se bonde söker fru eller typ vad som helst annat (jag är för alternativ nr 2). Man kan ju ha det värre.

Likes

Comments

I eftermiddags tog vi en sväng på stan. Jag har haft ett halsband från syster P som för andra gången har gått sönder i berlocken så jag ville åka in och byta nu när jag var hemma. Eftersom jag haft samma återkommande problem fick jag välja en helt ny berlock. Jag älskar smycken. Det kan verkligen piffa upp en outfit så mycket! Jag har en kortare kedja och en berlock med mitt stjärntecken på som jag gillar att kombinera med den lite längre kedjan. Tror det kommer bli riktigt snyggt med den nya berlocken!

Mamma har skaffat den nya iPhone X, vilket lett till att jag tagit hennes ”gamla” iPhone 7 och Sanne har fått min sexa. Så vi har alla suttit och lekt med våra nya leksaker ikväll. Känner mig nöjd. Jag tycker mig se en tydlig teknikhierarki i familjen...

Imorgon bär det av till Göteborg igen så jag ska försöka packa innan jag går och lägger mig. Tycker jag tar med mig nya saker upp varje gång jag är hemma. Vi får se vad som följer med i bagaget den här gången!

Likes

Comments

Har spenderat förmiddagen ute. Sanne har sovmorgon på tisdagar så vi bestämde oss för att ta med oss Hunden ut på en promenad. Vi gick upp till skogen som jag vuxit upp med att leka i. Terapi att gå på stigarna som jag kan utan och innan. Vi avslutade med att gå ned till stranden - ett annat smultronställe från barndomen. Perfekt medicin på förra veckans stress. Nu sitter jag härligt rosig om kinderna med en skål soppa framför mig. Njuter till 1000 vill jag lova.

Kommer agera chaufför i princip hela dagen så får se hur mycket plugg jag får gjort. Hoppas ändå komma på bättre fot med statistiken idag.

Likes

Comments

Haft en dejt med statistikboken idag. It’s not a match. Kände verkligen att vår kemi var off. Den var otydlig och hemlighetsfull. Testade till och med att göra en uppgift i boken, närmare bestämt 3.13 och tänkte att jag kanske skulle komma på bättre fot med facit. Visade sig att den bara hade svaren till jämna uppgifter. Vilken skräll.

På eftermiddagen fick jag ta ut mina aggressioner på statistiken med ett pass hos Jessica. Åh vad jag saknar att träna hos henne. Till skillnad mot statistiken gillar jag när hon utmanar mig.

Bjöd familjen på asiatisk pumpasoppa ikväll, vilket gav blandade gensvar. Sanne var i alla fall snäll och höll skenet uppe. Fokuserar på hennes goda omdöme helt enkelt. Frågan är om jag vågar bjuda henne på en kopp sömndryck eller om det är att utmana ödet. Tror jag gör ett försök, känner mig modig ikväll.

Likes

Comments

Sitter i soffan framför The Holiday med Sanne. Hon har överraskat med fina presenter. Hon börjar lära sig! Jag minns när man brukade få något direkt från träslöjden... Är nu två gynningkoppar, ett set fragrance sticks och en burk chaipulver rikare. Lucky girl.

Ikväll ska vi bara mysa. Dricka varsin kopp chai och sträckkolla på serier. Tror egentligen att vi båda behöver plugga lite men vi får se hur det går för oss på den fronten! Det återstå att se.

Likes

Comments

Vilken gårdag!

Åkte ut till mormor och morfar och fikade för att fira min födelsedag. Fick en traktörpanna och en gjutjärnsgryta från la Creuset. Så fina! Var så mysigt att få hänga lite med dem. Blir så sällan nu när man inte bor i halmstad längre!

På kvällen kom tjejerna på middag. Invigde min nya traktörpanna och bjöd på paella. Magiskt. Vi hann även med en kort sväng på stan och träffade ett par killkompisar. Lyckades knipa den sista platsen i bilen hem när mamma och Anders var på g hem från sin middag! Success!

Likes

Comments

Sitter hemma i steninge och njuter av att vara här. Är mätt och belåten efter en otrolig middag. Har parkerat mig i soffan framför den öppna spisen med en kopp te. Känner mig riktigt bortskämd. Så välbehövt efter den här veckan. Ska njuta till 1000.

Likes

Comments