Header

Idag tänkte jag visa er vad som gör mitt liv lite bättre, eller lite bättre iallafall här på internet.

Facebookgruppen 925 (Länk) har uppstått från Sandra Beijer's bloggs kommentarsfält som består av pepp, tips och inspiration. Här finns ALLT. Massa girlpower och finheter. Bara att hänga med. Eller inte om du tänker vara elak och inte delar en feministisk värdegrund, då får du faktist lämna oss ifred tack. Här går det att prata om vadsom, och jag lovar dig att du alltid kommer att mötas av en massa kärlek.

Detta instagramkonto! Tycker Paula lagar så fin vegansk mat, vill ha ALLT. Tycker inte om att laga mat, men tycker det är mycket trevligt att se vad andra lagat för nåt. Börjat följa några vegetariska matinstagramkonton för att få mera inspiration, och det finns så himla mycket! @vegetariskmat tillexempel, med recept och allt. På Facebook gillar jag Bosh som lägger ut matvideor.

( Screenshot från Paulas instagram)

Detta boss-ass konto. BEHÖVS. Tycker det är både intressant och kul att visa att det inte är så ovanligt med kvinnor som jobbar inom militären. Detta konto är relativt nytt om jag förstått rätt, och det hade runt 900 följare för en vecka sen, men nu är kontot redan över 1000-strecket! Vad roligt <3

Night rain-spellistan på Spotify. Älskar att lyssna på regnet, och regnar det inte tar jag till denna lista. TIPS Kan jag inte sova startar jag igång listan på telefonen, lägger timer på ca15 minuter, och istället för alarm väljer jag "sluta spela". Jag hade ingen aning om denna funktion tills för några månader sedan...! Den har revolutionerat mitt liv. Sover som en liten bebis efteråt.

Planet earth på Netflix är som terapi för mig. Så avslappnande att se på öknar och gulliga djur och isberg och inte behöva tänka. Får mig att förstå hur otroligt livet på jorden ändå är och hur mycket konstiga djur det finns. Och hur dåligt vi behandlar vår jord idag. Men blir annars lugn i själen. Perfekt krabbisteve.

Och sista: Facebookgruppen Finlandssvenska feminister gör mig lite smartare och mera medveten varje dag. (Är med i en massa roliga Facebookgrupper, de är sjukt underskattade) Men tycker att ALLA borde ha diskussionerna som finns här i sina Facebookflöden. Är så glad att det finns ett forum, eller ett andningshål, också i vår ankdamm Svenskfinland. Men somsagt är du ute efter att bråka och argumentera emot feminism så får du lämna oss i fred.

​Klart slut!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Här syns ett skrutt som lyssnade på Bon Iver och var melankolisk.

Gick till hamnen och satte mig på en bänk. Såg isen som lossnade, barnfamiljer och måsar i flock. Funderade på riktigt över livet. Vem är jag om ett år? Vem var jag ifjol? Nu i efterhand kan jag tydligt se vändpunkter i mitt liv när jag ser tillbaka. Antingen en vändpunkt där allting började gå åt helvete eller en vändpunkt när allting blev lite ljusare. Vappen för två år sen är en sådan. Allting blev lite ljusare och jag tänker att just den valborgsmässoaftonen för två år sen var början på en ny era för mig. Något som kanske började med ett enkelt hej, jag heter Lina skakade hela min tillvaro från grunden. Om jag skulle ha vetat vad ett hej kan leda till skulle jag nog ha blivit lite...rädd. Rädd över vad jag skulle komma göra, säga, vem jag skulle såra, fånga och lämna. Jag visste inte det då. Skulle jag ha varit någon annanstans den kvällen skulle jag nog inte vara den jag är nu. Det ena skulle inte ha lett till det andra och jag skulle inte fått uppleva, gråta, känna och lära allt jag har gjort idag. Och jag ser ju klart och tydligt nu att det var precis meningen att allting skulle gå så här, det finns en plan uttänkt för mitt liv. Jag tror att det finns någonting att lära av det jag, och alla andra för den delen också, går igenom. Även ur det hemska och tunga. Allt som har gått sönder och fallit samma har format mig till något mycket finare och bättre. Nu väntar jag på en ny vändpunkt. Kanske har den redan kommit, men jag har inte märkt den ännu. Hoppas det.

Likes

Comments

I Måndags hade jag styrt upp det riktigt ordentligt.

Eftersom det är vår och solen har höjt min livslust till 1000 bestämde jag mig för att bjuda på brunch, bara för att.

Mamma jag vet att du har sagt att jag inte får vara i köket och stöka till men nöden har ingen lag. Bananvåfflor in the making

Och se vad mysigt det blev!

Bananvåfflor, te och fina vänner. Måndagmorgon behöver inte vara så illa ändå! Solen väcker min inre mommo till liv faktist. Fixar mat till vänner, börjat odla plantor och googlar på hur virka mormorsrutor. Vad händer? Ingen vet.

Spana in Michelles mugg uppe i högra hörnet!! Jepp det står vad ni tror. I <3 Kantlax.

Det var en utmärkt Måndagsmorgon. Åt våfflor tills klockan blev halv 12 då jag var tvungen att söka mig till skolan. Men har man fått spendera morgonen med två av de bästa människorna jag känner känns det helt okej ändå.

Soundtracket för vår drömmorgon:

Likes

Comments

På våren ser vår ridplan ut såhär.

Eller, på en BRA dag ser den ut såhär. Fram tills nu har ridplanen antingen varit 1) skridskoplan 2) pool 3) lerpöl. Ingenting som riktigt lockar för ridning, eller hur? Idag tog jag och mamma dock saken i egna händer och gjorde det min inre femåring gillar bäst: gräva vattenkanaler.

För att ridplanen ska torka krävs det ju att det inte finns en massa vatten på, det förstår ju ju vemsomhelst. Så därför kombineras nytta med nöje och vi grävde kanaler och såg till att allt vatten rinner bort. Löjligt kul, alltid tyckt detta är något av det bästa med våren. Cheap thrills. En gång i tiden tyckte jag det var så himla kul att jag var tvungen att slänga upp en facebookstatus.

Dethär inlägget handlade alltså om lera. Bra med variation på inläggen gissar jag. (?) Jaja, trevlig Söndag!

Likes

Comments

Ligger för tillfället i sängen och äter chips med gårdagens dipp. Äe livet asså.

Jag är en person som syns och hörs. Jag ÄLSKAR att vara center of the party. ÄLSKAR uppmärksamhet. Vill prata med alla, skratta, dansa, sjunga och inte bry mig om andras "nämen lugna ner dej nu.." utan bara kunna...Låta mig själv få ta plats? Ofta känner jag bland folk hur jag kanske är för mycket. Känner för mycket, pratar för mycket och skrattar för mycket. Råkar tappa ett glas och klottar på min tröja. Pratar för högt och berättar en kul historia men glömmer poängen. Medan alla andra uppför sig och diskuterar sansat med varandra rinner mitt smink ner för kinden för att jag skrattat så mycket att jag börjat gråta. Och jag tänker att jag måste ta det lugnt. Sluta synas. Sluta höras. Sluta existera. Är jag för mycket eller är den Österbottniska mentaliteten för liten för mig? Kanske är det jantelagen som spökar, hos andra eller hos mig själv. Hatar hatar hatar när jag hör någon säga " Vem tror hen att hen är?" eller ännu värre "Vem tror du att du är?" Jag är Lina. Och jag tar plats. Med tanke på hur många grabbiga killar som kan sätta sig bredbent på en stol och högt och ljudligt ta plats tänker jag göra det med.

Likes

Comments

"Take off, take off ... Take off all your clothes..."

Blivit frälst igen, åh, Lana. Minns ännu första gången jag hörde Summertime sadness och jag trodde jag skulle smälla av. Det var något av det finaste jag hört, och det är fyra hela år sen nu? Helt sjukt. Lana är fortfarande en artist jag hoppas på att få se live någongång. Iallafall så har allas vår baby släppt tillsammans med The Weekend en singel för typ tio minuter sen...! Och som jag har väntat på att få höra en ordentlig låt med dessa två, faktist ända sen "Starboy"​ albumet av The Weekend släpptes där Lana sjöng litegranna på Stargirl. Den var ganska svag tyvärr. Men anade att bigger things were coming. And they were.

Vill bara åka tillbaka till L.A, sitta på en bänk i Beverly Hills och ha utsikt över L.A downtown med en söt pojke bredvid mig och blommor i håret medan denna låt spelas i bakgrunden.

Likes

Comments

Alltså nu börjar livet sakta komma igång för mig med. Har varit mitt i provveckan och precis i vanlig ordning har jag sparat hela denna periods inlämningsuppgifter, arbeten och essäer till deadline. I vanlig ordning alltså. Gymnasiet är ju livet annars, men sen med sex veckors mellanrum får man en mental breakdown men, jaja. Skrev även biologiprov idag och hmm. Bad om ursäkt åt läraren när jag lämnade upp. På den nivån befinner jag mig. Men hej, va kan man!

Kämpar mig för tillfället igenom Knausgårds Min kamp, och känner att vi inte alls kommer överens ibland. Vilken hybris mannen har? Var arg och frustrerad tills jag insåg att jag har samma bekräftelsebehov och jag önskade att det var jag som skrivit sex böcker om mitt liv som sprängde litteraturvärlden och alla ville läsa. Men tänk er den kvinna som skulle göra det, påriktigt. Förstår grejen med Min kamp men ärligt talat får jag lite mansplain-vibbar över den med jämna mellanrum. Jaja, jag kämpar vidare.

Annars så har jag dansat bort påskhelgen. Michelle fyllde i Lördags så vi tjejer slog ihop oss och firade henne rejält. Alltså bästa ni!! Hade så otroligt otroligt kul. Dansade i en lägenhet, dansade på dansgolvet och dansade på borden. Dansade överallt. Michelle borde verkligen fylla år oftare eftersom det alltid är så himla kul att fira henne. Grattis bästis! Må du ha ett fantastiskt nittonde år.

På Söndagen var jag rejält trött efter att ha kommit hem fem på morgonen, åh. Men åt god mat iallafall senare på dagen. Välkomna till mommos säger jag bara.

Och idag har jag tagit selfies och inte skrivit klart en rapport i Hälsokunskap. Glad Onsdag! Imorgon har jag sovmorgon. Ah.

Likes

Comments

Tror det är ganska många som har vaknat upp trötta imorse. Jag är en av dem.

Likes

Comments

Hej! Hittade en så mäktig låt just. Inte värst ny men äh. Miriam Bryant har så underbar röst.

Relaterarr. Handlar om dendär ena man faller tillbaka till gång på gång igen men som inte freaking förtjänar en eftersom personen ifråga aldrig kommer att ändra på sig själv eller sitt beteende. Så vet ni vad tjejer? Man vet nog när det påriktigt kommer funka. När man kan ge hela sig åt någon. Inget annat är värt er tid.

​Förresten, ny header! Faktist är dessa foton från ett skolprojekt men gillade färgen och kompositionen så de får duga för nu. Gillar tanken med att sitta där i ett sopskjul med skräp och pantflaskor och skit upp till halsen men ändå lyckas skapa något vackert. Lite som jag vill att denhär bloggisen ska vara. Lite som jag vill livet ska vara.

Likes

Comments

Hej! Här sitter jag och läser på hälsokunskapsprov för brinn kära livet. Men varför kan jag aldrig koncentrera mig? Alltså påriktigt. Borde låsa in mig själv i en garderob när det är provläsning på gång.

Annars har jag spunnit som en katt hela dagen, slutade kl13 och har sedan dess lyssnat på regnet som fallit ner utanför. Älskar det. Imorgon har jag endast en lektion på eftermiddagen, livet va.

Ny fin låt till er. Glad måndag!

Likes

Comments

  • Twitter
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Alla bilder är fotade antingen med iPhone 6, GoPro HERO4 black, Nikon d610 eller Nikon d7000