Header

Jag tror nog man kan leva som i en film. Så vill jag leva iallafall. Vill höra stråkarna i bakgrunden när jag är kääär, regn på bilrutan när jag är ledsen och krigsmusik när det är slut. Ni vet. Kan inte allting glittra lite mera? Kan flera börja följa mitt manus? Skulle kunna börja mina morgnar med att samla människorna jag ska vara med under dagen och ge dem en tjock bunt med papper som de ska lära sig utantill och sedan har vi en alldeles fantastisk dag. Nejmen skämtåsido, jag tror jag är en sån som alltid har drömt mig bort. Läste väl för mycket när jag var liten så har aldrig riktigt funnit mig själv i verkligheten, jag är alltid lite ute och svävar. Men jag jobbar på att skapa min egen filmiska verklighet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er. Just nu kokar jag mitt ägg riktigt hårt eftersom jag är arg. Det ser ut som att jag inte kommer kunna delta i abiexkursionen till Åbo i höst. Så bryr mej nu inte om det stackars ägget som krossas av sig själv där det guppar omkring i kastrullen, och tänker inte heller vrida ner värmen på plattan. Passiv agressivitet är min grej.

Ska ut till stallet NU egentligen med Jenni men tänkte att, äh. Ett litet inlägg hinner jag väl slänga upp. Första riktiga skoldagen har bestått av att alla lärare har pratat sönder om STUDENTSKRIVNINGARNA och nämner någon S-ordet en gång till kommer jag att slå den personen.

Har oxå fått många snälla och fina kommentarer om mina byxor idag! Det är mina pyjamasbyxor. Nej skoja, hittade dem på 75% rea i Cubus LAST CHANCE låda och förstår inte varför ingen förbarmat sig över dessa byxor tidigare? Hur sköna som helst är de, för vem orkar med jeans egentligen. Inte denna tjej iallafall. Nu ska mina ponnysar få lite motion och sedan är det väl att läsa en hel massa religionfinskaengelska ikväll och lyssna klart Alexander Bards sommarprat, som är så bra!! Lyssna allihopa, n u. Tänkte slänga ihop ett best of sommarprat inlägg här någondag. Finns så många bra människor. Men det får vi ta itu med sen.

Likes

Comments

Jamen vi kör vidare då bara, del två kommer NU och för att ni ska få lite feeling tycker jag att ni kan lägga igång nån av dessa låtar samtidigt som ni läser, så ni får samma känsla som jag. Kör!

Jag och Jenni var på Linnea Henrikssons spelning på After eight och tamejtusan var det inte nästan något av det bästa jag varit med om! Sån publikkontakt! Så mycket kärlek! Så fina mellansnack! Det fanns inte något kravallstaket där framme så en skulle lätt ha kunnat sätta sig på scenkanten och klappa Linnea lite på foten medan hon sjöng.

Jeppisdagarna fortsatte, och på lördagen samlades Sundelligan med extraknäckaren Jenni på en liten, mysig förfest på en brygga vid kyrkbron! Sommarens mysigaste, faktiskt. Det var så himla kul när min småkusin Anna var med!!! Stockholm intog Nykaabi, och golvade alla gjorde hon verkligen.

Förfesten var bättre än själva jeppislördagen, l ä t t.

...Eftersom resten av kvällen var MYCKET oklar hahah. Vi pratar inte så mycket mera om den tycker jag. Allt kan hända på jeppisdagarna, jag som aldrig skulle dit igen. I skolparken var det som vanligt, många kompisar, många nya kompisar och sen allt där emellan. Men hey vi lever bara en gång, vi lever och vi lär.

Dagen efter spenderades i vågrätt läge. Så tacksam för min fina syster som alltid finns där för en med råd och kloka ord när man gjort bort sig rejält och som bara kan ligga bredvid en när man behöver det. ❤

SÅ nu har vi pratat färdigt om Jeppisdagarna för iår.

Resten av veckan tog jag det mycket lugnt, eftersom jag var ledig! Jag har annars jobbat hela sommaren, men vecka 30 kunde jag äntligen börja göra somriga saker. Typ som att ligga ute på terassen och läsa serier.

Myysigt tyckte Kexet.

Och sen på lördagen var det HEMMAFEST som gällde, och vi hade laddat upp rejält med mat. Folk åt laxpaj direkt ur formen senare på kvällen, den var så. Himla. God. Tack mamma! Sen har jag inga flera bilder, tyvärr. Men äh, det var väl som hemmafester brukar vara. Skreksjöng Queen, dansade, torkade upp drinkar från golvet och så vidare.

Tävlade igen med min lilla skruttis och slutade på en tredje placering!!! Uppvärmningen gick så dåligt att vi övervägde att åka hem. Ville inte starta i ännu en tävling där hon bara krånglar. Men sen inne på plan gick hon perfekt, krånglade inte alls! 59% fick vi, och vi fick äntligen galoppera ärevarv.

En dag, förra Fredagen faktiskt, drog jag och Letizia till Power Park! Det hör ju till med åtminstone ett besök per sommar. Vi är båda såna som åker i det mesta, men när vi kände att det inte längre pirrade i magen efter att ha varit varvet runt bestämde vi oss för att åka frittfall. Åh fy tusan, det är den enda grejen jag inte åker i, men ibland gör vi dumma saker. Så bilden är tagen just före vi skulle hoppa på helvetesmaskinen, och Titti vill dö.

Åkt båt och sett solnedgångar.

Sen så var det ju Pride ihelg, och sedan avslutades helgen med kräftskiva. Nu ska jag se på Game of Thrones med Jenni. Det var en bra sommar. En riktigt riktigt bra sommar kan jag säga. För jag fick mitt lyckliga slut tillsist. Likes

Comments

Jag är mitt i en livskris nu, och känner att jag måste skriva av mig litegrann.

Imorgon blir jag abiturient. Och det känns helkonstigt. Jag minns så tydligt hur jag hade väntat på att få börja GYMNASIET och bli VUXEN och TAGEN PÅ ALLVAR. Och framförallt hur jag hade väntat på att få börja någonting nytt, eftersom jag var så trött på den gamla gråa massan som var högstadiet som jag tuggat mig igenom, och som aldrig verkade ta slut. Gymnasiet kändes och var en ny, fräsch start. Äntligen bort med de människorna jag aldrig passade ihop med, och nu istället var nästan alla mina kompisar samlade under samma tak.

Vem var jag då jag började ettan? På vilket sätt har jag ändrat sen dess? Det jag funderar på mest är tänk om jag skulle ha vetat vilken stor skillnad det kommer vara på gulnäbbslina och abiturient-Lina. Jag har alltid tänkt att inte så mycket hinner väl hända på två år i utvecklingen och i ens mognad å sånt, men jag är ljusår och kometer ifrån henne. Hon som i sin randiga kofta och vita, släta topp steg in genom dörrarna till Topeliusgymnasiet. Spanade efter killen i randig skjorta. Drömde sig bort till ett liv med fester och storstadsljus. Längtade efter ett stort kompisgäng. Stod på torget under Juthbackahelgen och längtade så himla mycket. Kände så himla mycket och visste ingenting.

Nu vill jag aldrig härifrån. Jag vill alltid bo i min fina lilla by med hästarna på gården, katterna som väntar på mig när jag kommer hem från skolan och mamma, som stressad efter en hektiskt dag på jobbet, ändå intresserat frågar hur det var i skolan idag. Alla fina lärare som älskar sitt jobb och Nykaabi med alla sina människor. Alla dessa människor som finns med i min uppväxt. Alla människor som har ordnat hemmafester, spridit rykten, hånglat med fel person, tagit sitt första bloss utanför Cindy's, stukat foten eftersom klackarna var för höga, gjort slut och blivit ihop igen, kramats hejdå, suttit uppe halva natten i en bil och pratat om framtiden, sjungit sig hesa till ​bohemian rhapsody, somnat i skolparken, sårat sin bästa vän, hållit bak sin bästis hår när hon druckit för mycket, fått sin cykel stulen, varit så hjärtekrossade att livet inte kändes värt att leva utan honom, varit så kära att ni mår illa, vinglat hem utan skor efter blöta fredagskvällar, spillt öl på torget, skrikit jag hatar dig din jävla idiot, gråtit på bänkarna i Topeliparken, gått 10km eftersom ingen kunde köra hem, frysit utanför FAF i för kort kjol, köpt ut till 14åringar, varit mitt på torget bland alla kompisar men känt sig ensammast i världen, gått hand-i-hand på esplanaden halv 4 på morgonen när alla andra sover, lämnat gamla kompisar, hittat nya bästa vänner, alla ni. Alla ni som finns där i utkanten. Jag älskar er så himla mycket. Och nu flyttar alla bara härifrån. Lämnar kvar en stad till en ny generation som ska gå igenom samma saker som vi gjort. Lämnar kvar VÅR stad. Ordna nya hemmafester som spårar ur, tar samma dumma beslut som vi också gjort. För allting upprepar sig. Inget händer för första gången. Jag HAR ju ännu ett år kvar så jag har ju nog tid på mig att leva lite till här ännu. Men det känns som att detta är början på slutet. Och jag hoppas jag är redo när den dagen kommer.

Jag och bästis påväg ut i natten. 16 år och odödlig.

Likes

Comments

Här är vi igen! Jag minns när jag skrev precis ett likadant inlägg för prick ett år sedan. (Här kan ni läsa) Det är ju kul med en blogg, så man vet vad man sysslat med. Men nu blickar vi framåt, eller bakåt egentligen, här är min sommar! Enjoy

En kväll, rättare sagt 10e Juni, ville jag och Jenni hitta på någonting lite annorlunda. Vi ville GÖRA saker. Så vi grävde fram fram varsitt metspö ur Jennis garage och körde ner till hamnen! Minns inte när jag sku ha fiskat innan, måångamånga år sen iallafall. Jenni fick napp flera gånger, tyvärr inte jag. Men lika bra kanske, skrek som ett litet barn när vi var tvungna att ta livet av de stackars fiskarna.

Har också sett mitt och Josefins favoritband live!!! På Ullevi!!! Konserten var på midsommarhelgen, så jag spenderade min midsommar på en buss påväg till Helsingfors... Fick snaps och meddelanden från mina kompisar som bara blev otydligare och mera svårlästa desto senare det blev haha, men jag fick ju vara med på ett litet hörn iallafall. Midsommar är ju den bästa högtiden i Nykarleby sådär annars, alla föräldrar är ute på sina villor och kidzen tar över stan. Men missar alla midsomrar i hela världen för att få vara i min favoritstad, efter denna resa vet jag helt säker på att jag en dag ska bo i Göteborg.

Och så Klacken i Lillby, iår igen. 90% av alla jag kände sa före att "int en chans att ja far till klacken" men, ändå hamnar man dit. Det är ju trevlig iochförsig att träffa alla kompisar. Sku minnas att jag hade en kul kväll, lite dramatik men det får man väl ta om man är 18 år, det hör väl till? Hade vit eyeliner denna kväll och var extremt osäker, men fick så många fina kommentarer så då började det kännas lite bättre.❤

Har tagit SELFIES i sommar så det stått härliga till. Men i sommar har jag äntligen kommit tillfreds hur jag ser ut. Jag har aldrig ansett mig själv vara snygg förr, som sådär påriktigt. Men nu har jag kommit till det stadiet med att jag har accepterat att det är såhär det är. Vissa dagar är jag snygg, andra dagar ful. Live with it. Vill inte höra komplimanger om mitt utseendet eftersom en dag kommer jag vara skrynklig grå död. Ingen minns hur du såg ut då längre. Vill hellre höra komplimanger om min personlighet, humor eller tja jag vet inte vad. Klart man blir glad om nån tycker man är vacker men ni förstår? Beauty fades, will you still love me when I'm no longer young and beautiful som Lana sjunger osv osv

Tagit varenda chans jag haft att åka båt har jag oxå gjort.

Tävlat med min lilla skrutt har jag oxå gjort! Denhär tävlingen gick inte särskilt bra men äh, vi blev gulliga på bild iallafall. ( Foto: Elin Sundqvist )

Blev bjuden till fina Amandas villa en kväll för att leva ett riktigt supervillaliv en kväll med svårflörtad grill, god mat och myggor. Lärde känna Amandas vän Julia från Österrike också, vilket var en mycket lyckad matchning. Ich vermisse dich!

Sedan körde vi hem halv 2 på natten, mätta, trötta och belåtna.

Levt ännu mera villaliv med familjen! Tvättat potatis, grillat, åkt vattenskidor och solat de få minuterna solen har varit framme. Så orättvist egentligen hur lite sol vi har fått hit i sommar, är riktigt less. Vill ringa och klaga.

Nu ska jag och rida med Jenni och har ju inte ens hunnit skriva om halva sommaren, aja. Blir en del II!

Likes

Comments

Denhär är till dig. Du vet nog.

Likes

Comments

Hej på er! Har ni sett senaste GoT-avsnittet? Äee alltså den serien, skrek rätt ut mitt i. Resten av min familj tror säkert jag är helt galen nu, men det är helt sjukt hur en kan leva sig in i serien. Sjuk när den hållit på så länge och man vet all historia bakom varje möte mellan karaktärer. Eller jag önskar jag skulle vara bättre på att minnas allt som hänt, det är ju så himla mycket. Men ändå, åh vad bra den är. For genast in på Khal Drogos kalas-gruppen och ventilerade, haha.

Imorgon har jag två dagar kvar på mitt jobb och sen är det FINITO. Det känns bra. Mycket bra. Ser ni förresten klistermärkena på min dörr i bakgrunden? Aaa, de går inte bort hur mycket jag än försöker. Låt aldrig en åttaåring dekorera sitt rum själv med klistermärken. Ge inte klistermärken åt en åttaåring helst.

Likes

Comments

Hej på er! Om någon ännu minns mej, det var ett tag sen. Har fått höra att jag har varit borta ett tag, och det är ju kul att folk märker haha. Bloggisen kommer inte att dö, för den som varit orolig, för nu återupplivar vi denhär cirkusen. Att skriva är ändå det bästa jag vet.

Jag har ännu tre dagar kvar på jobbet, och sen fyra dagar kvar innan skolan kör igång. Fatta att jag skriver studenten iår? Tänk att jag får skriva att jag är abiturient i min blogg-presentation? Jag känner mej inte redo. Inte bara för att jag inte läst tillräckligt ännu, utan för att jag inte är redo för förändring. Så länge jag kan minnas har jag längtat bortbortbort, men nu vill jag inget annat än att stanna kvar. Hemma. I min by. Med mina katter. Det är läskigt att inte veta var jag är om ett år. Alla säger att det är nu jag bestämmer hur resten av mitt liv kommer att se ut, och det konstiga med sådana perioder i livet när allting kan ändra är att du tror att det ska kännas högtidligt, men det känns helt som vanligt. Jag är lika omotiverad som förr. Lika jobbigt att stiga upp på morgnarna. Inte har jag städat mitt rum heller. Men abiåret är väl början på slutet, eller början på resten av mitt liv? Nu börjar det äntligen hända saker. Vi får se vad det blir till.

Likes

Comments

Till sommaren hör sommarprat till. På jobbet har jag chans att lyssna på sommarprat i nästan 8 timmar. Jag blir inspirerad av att höra på allt från supermodeller till kardinaler berätta om sina liv. Efter att ha lyssnat på riktigt inspirerande sommarprat känns det som att jag vill hoppa av skolan och bli dj, komiker, designer, supermodell, artist eller varför inte präst. Alla dessa människor med alla sina liv som har levt så himla mycket, hur ska man veta vad man ska bli till. Jag blir lite ledsen, för jag vill också en dag ha levt ett liv värt att sommarprata om.

Ikväll har jag läst i boken jag får ångest av, tagit ett djupt andetag och ringt lite med svansen mellan benen för att bara få höra en inspelad röst meddela att numret inte går att nås. Jag är för melankolisk, bara lever i det förflutna helatiden. Blickar aldrig framåt. Rör mej ingenstans utan stannar bara kvar där jag blir lämnad.

Likes

Comments

Hejsan, nu kör vi en lista tycker jag, för det är ju så himla kul.

5 SAKER

Du gjorde igår kväll: Jobbade, yes har kvällskift denhär veckan.

Du kan höra just nu: Fågelkvitter och blåst, eftersom jag är ute på terassen och skriver. Några hundar som skäller. Hundskall är typ soundtracket för Kantlax, alltid en byracka som skäller nånstans. (förlåt, hundar är nog gulliga)

Du inte kan leva utan (matriella): BÖCKER skulle jag vilja säga men tyvärr är det ju nog min telefon.

Du ska göra nästa vecka: Träffa maassamassa kompisar, och gå på konsert woho!

Du helst äter: Sushi, vad annars?

5 PERSONER

Du kan berätta allt för: Jag är ju ganska öppen med mitt liv haha, så det är nog en hel rad jag kan berätta det mesta för, men Jenni, Michelle, Letizia och systra mi är nog mitt crew som får höra A L L T om allt.

Du helst smsar med: Jag är inte mycket för att sms:a. Så om jag gör det så känn dej speciell. Har vänner som kan intyga att jag inte är mycket för att svara snabbt hahah

Du tycker om: Mina vänner. Justnu tycker jag om Jenni för hon är så duktig med Trynet. 💘

Du skulle vilja bjuda över på en middag: Letizia!! Fy tusan vad jag saknar henne, och då våra planer aldrig blir av är det ju lite trist.

Du träffar varje dag: Josefin, på gott och ont.

5 NEJ TACK

När det gäller klädesplagg: Allt med markerade axlar, passar inte alls med sådant och tycker det ser för militäriskt ut på något vis haha?

I matväg: Potatis. Ni vet såndän äcklig matbutikspotatis som bara smakar Måndag. Hejdå

Till drycker: Coca Cola. Nej tack. Detta är en väldigt unpopular opinion har jag märkt

I din inredning: Hmmm...Inte så insatt. Kanske typ. Vadvetjag, tycker inte om starka färger i inredning. Äh, ingen aning. Nästa fråga!

När det kommer till personlighetsdrag: Människor (pojkar) som säger en sak men gör något helt annat. Tack å hej skulle jag vilja säga

Likes

Comments

  • Twitter
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Alla bilder är fotade antingen med iPhone 6, GoPro HERO4 black, Nikon d610 eller Nikon d7000