Header

Hej! Ja. Nu är jag hemma, typ för gott. Sitter med en ansiktsmask på och äter macarons och väskan står ouppackad vid dörren. Såhär ska det vara nudå. Hemma. Det känns helt okej nog, det kom en liten våg av hemlängtan över mig när jag satt på planet mellan Nice och Helsingfors, då kände jag att jag vill vara hemma bland djuren och mamma och pappa och aldrig någonsin lämna gården igen. Så för tillfället är jag nöjd. Det är allt som räknas.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Resor

Skäms över min rubrik, men kan faktiskt inte en enda mening på franska så. Bonjouuuur! Jag är i mitt bästa land och i dess bästa del: rivieran! Lägenheten vi bor i är helt galet fin, med utsikt över medelhavet och Beaulieu. På morgnarna kan jag sitta på balkongen och äta croissanter medan jag ser hur segelbåtar och yachter kommer in till hamnen. Jag kan verkligen inte klaga.
Förutom att jag är så sjuk. Döende. Tynar bort.

Har varit i princip sängliggande nu i två dagar, och det känns så trist att missa så mycket av resan men det är väl så när det blir för mycket av det goda. Man får inte ha det hur bra som helst tydligen. Men hellre sjuk på rivieran än hemma i byyjin.

Men har varit till en läkare idag och fått utskrivet all medicin som finns känns det som, så förhoppningsvis orkar jag hänga med imorgon. Finns så mycket jag vill hinna göra och ta in!!! Vill bara strosa runt på gatorna och se på alla små hundar och caféer som finns och fundera på vem som äger vilken båt vid marinan. Och en dag ska jag lära mej franska hörni.

Min dröm är nog att kunna bo här åtminstone en del av året i framtiden, helst alltid. Det är så otroligt otroligt fint och allting känns mycket lättare här. Inte så invecklat. Det går lite lättare att andas.

Likes

Comments

Resor

Nu är jag hemma. Känns...Konstigt. Hade vant mig med ljudet av trafiken, att lyssna till tittis snarkningar om nätterna och att alltid ha en kompis eller två runt sig. Nu är jag ensam i mitt rum och det är tomt. Jag är en person som inte tycker om när saker tar slut och nu sitter jag bara och tänker på hur jag inte kommer att få tillbaka alla minnen och upplevelser från resan. Det har varit och farit och det känns som att jag aldrig kan uppskatta ögonblick tillräckligt mycket när jag väl är där? Suck.

Men! Det var en jättebra resa, allt gick finemang och tror vi hann se allting som finns i Wien haha, hade så fullt program. Tänker ge er ett låångt inlägg om hur det var med en massa bilder när jag har tid och ork. Ligger helt galet mycket efter i skolan nu, var ju ett inte så smart val att inte ta med sig matteboken men, äh. Nog hinner jag räkna matte i livet ännu.

Likes

Comments

månadsfunderingar

Jag tänkte egentligen skriva dethär inlägget igår, men tänkte att äh, går lika bra idag. Det är OKTOBER kära vänner och jag tänkte göra det till en vana att i början av varje månad fundera lite på vad oktober kommer föra med sig, så får en se tillbaka i november med facit i hand. Kul va!

Ifjol i oktober såg jag Kent och var på HIHS. Var ofta sjuk oxå? Bokade också Coldplaybiljetter denhär tiden ifjol. Så oktober verkar ju ha varit en bra månad alltså. Men iår då? Ska på onsdag till Wien med tyskagruppen, vilket kommer bli OTROLIGT roligt. Har aldrig varit i Wien, så vill se Prater, Schloss-Schönbrunn, Spanska ridskolan, Hundertwasserhaus, Judiska museet och prata en massa tyska!! Blir jättetrevligt. Ska bo i samma rum som min vapendragare Titti så det kan inte bli annat än bra!!!! Snarare KAOS och KATASTROF men oj vad roligt vi kommer ha.

Och sen kommer jag hem på natten till måndag och är hemma entvåtre dagar så far jag till franska rivieran! ÅH! Ni vet ju hur mycket jag tycker om frankrike, så mitt hjärta bara pirrar vid tanken på att få vara nästan en vecka där. Kommer att husera i staden Bel...Ba..Beliu....Beaulieu-sur-mer! Fasen vad svårt det var att skriva. Uttalas Biljööö och ligger mellan Nice och Monaco.

AAAAAAH!

Nu ska jag sluta skryta. Hoppas på att allting kommer att gå bra och att jag ska bara få...Njuta. Leva. Sen så är väl oktober månaden då det är höst påriktigt och det blir mörkt och kallt och eländigt. Oktober är också månaden när det kommer gå TJUGOEN dagar utan att jag får se min bästa människa. Vad händer annat i oktober då? Inte så mycket tror jag. En mellanmånad är vad det är.

Likes

Comments

livet.

1. Har supermjuka sockor på mig. Riktigt mjuka, som små moln.

2. Tog ett varmt, långt bad och är nu skrubbad och tvättad och håret doftar gott av mitt nya schampoo.

3. Varit hemma hela fredagskvällen för första gången på flera veckor.

4. Höstens sista skrivning är över!! Tror det gick bra. Mycket etikfrågor. Religion är dock ett otroligt roligt ämne.

5. Får träffa min bästa människa imorgon.

6. Ser på Sex and the City vilket är ca bästa serien någonsin som jag kan se om hur många gånger som helst.

7. Har en oöppnad chokladplatta bredvid mig. Tror jag låter den vara oöppnad.

8. Ska rida imorgon. Kan äntligen börja hänga med hästarna igen!

9. Behöver inte stressa över att läsa religionsböcker utan kan läsa vad jag vill!!

10. Är helt nerbäddad i min säng nu, i mitt nystädade rum. Familjen är hemma. Katterna sover tungt.

It's the little things hörni.

Likes

Comments

Fotografier, vardagsäventyr

Det var så oerhört fint imorse när jag släppte ut hästarna. Dimman låg tät och det var tusentals pärlhalsband på granarna och växterna utanför huset, så jag var tvungen att föreviga ögonblicket. Är egentligen en oerhört otacksam liten unge som har en dyr och bra kamera, som jag inte använder alls lika mycket som den förtjänar. Men bot och bättring. Tycker ju om att fota egentligen. Är så rädd för att råka förstöra eller glömma kameran bara om jag skulle börja ha med den till ställen där det händer saker.

Iallafall formade spindelnäten broar och pärlhalsband mellan träden. Eller är det bara dagg? Eller är alla trådar spindelnät? Hela vår trädgård är isåfall ett enda spindelnät.

Började faktiskt tänka på en textrad av Kent när jag såg dessa pärhalsband av tårar nej alltså vattendroppar:

" Och snart finns det inga tårar kvar, de var våra att ge vemsomhelst. Äntligen. De är de dyrbaraste smycken vi har"

Ni vet väl att det blir en ordentlig vinter med mycket snö när det finns mycket rönnbär? Så säger vi här i byn iallafall. Jag kan avslöja att det ser lovande ut för i vinter.

Efter min fotoexkursion stegade jag in och åt i vanlig ordning mina två knäckebröd till frukost. Är i en knäckebrödsperiod för tillfället, och Paulúns Supernäkkärit med chiafrön är SÅ HIMLA GODA. (snälla sponsra mig) Avnjöt dem tillsammans med ett avsnitt av Tro, Hopp och Kärlek som finns på SVTplay. Finaste serien jag sett. Handlar om präster som ska hitta kärleken och det är bara för fint. Vissa är inte så bra på att dejta och har många funderingar över hur det ska gå till och mitt hjärta bara åååhhh. Dessutom är Mark Levengood programledare och hans kloka ord på ringande finlandssvenska vill jag bara brodera på en tavla och hänga upp ovanför sängen. Efter min frukost har jag läst och läst och läst på Finlands religioner, kurs 5. Vilket jag ska fortsätta med nu, hej hej.

Likes

Comments

livet., Fotografier

Hej! Har en riktigt fin helg bakom mig. Har nästan hunnit träffat alla mina bästa personer, som Josefin som har varit hemma ihelg. Tog ju givetvis tillfället i akt och passade på att rida två härligt långa terrängturer tillsammans. Kul för ponnisarna att de fick slippa ut lite oxå! Blir bättre med det när skrivningarna är över. Men har haft med mig min GoPro ihelg så nu har jag äntligen lite aktuella bilder att visa er, wow. Chocken sprider sig.

Iallafall. Day: Lördag. Location: uppe på hästryggen. Ahhh.

Ha ha ha ha Trynet är så rolig!! Vi har alltid kul tillsammans. Observera hur mycket kåda som har fastnat i hennes päls, går inte bort med NÅGOT.

Ny dag: På söndagsmorgonen for vi på kattjakt, eftersom Favvo var försvunnen.

Vi gick genom halva byn för att leta på alla hans favoritställen. I ladan bakom hästhagen, bakom buskarna vid ridplanen, inne i traktorskjulet ute på åkern, men utan resultat. (update: han har hittat hem nu, typiskt katter att bara spatsera in sådär när de känner för det och inte komma när en letat genom halva byn efter dem)

Fjärilarna var som TOKIGA i söndags, de landade på en och vägrade släppa, här är en av mina nya kompisar.

Efter kattjakten var vi uppe på hästryggen igen! Kändes som sommar med 17 grader i luften och villabor i båtar på havet.

Trynet förstår inte alls hur båtar fungerar, och du kan nästan se hur mycket hon funderar över hur de funkar. Hon blir orolig när hon ser människor hoppar ner i en båt och puttra iväg, det ser farligt ut tycker hon :(

Glad tjej och en lite trött ponny. Jobbigt att fundera på båtar.

Sen sa jag uuurrk åt att sitta inne och läsa på religion när det var så fint väder (förlåt mamma) och träffade en av mina bästa människor: Jenni! Vi pratade om hur stressade vi är och hon räddade fjärilar som fastnat i klister med jämna mellanrum medan jag satt och ojade mig. Hon är den handlingskraftiga av oss två, tur det.

Sen så fick jag ju ha en katt i famnen vilket var trevligt, och återigen bildbevis på att jag är en fjärilswhisperer. Min helg får 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟/ 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟 stjärnor faktiskt. Nu är det bara fyra dagar till nästa, stå ut.

Likes

Comments

Linas great taste in music

Vi sitter i samma bil, vi sitter i samma bil
Tusen år och tusen mil, vi sitter i samma bil.
Om det här är vad du vill, kan jag åka tusen till
En silverfärgad bil, vi sitter i samma bil.

Vi sitter i samma bil, en silvergrå missil
En bomb i motsatt fil, vi sitter i samma bil.
Om man somnar för en stund, tar det slut på en sekund
För jag har velat dö med stil, vi sitter i samma bil.

För vi har varann, för vi har varann
Det finns dom som säger, jag tror det är sant.
Det finns ingenting, det finns ingenting vi inte kan,
För vi har varann.

Jag behöver dig just nu, för mig finns bara du
För mig finns bara du, jag behöver dig just nu.
Om man somnar för en stund, tar det slut på en sekund
En silvergrå missil, vi sitter i samma bil.

För vi har varann, för vi har varann
Det finns dom som säger, jag tror det är sant
Det finns ingenting, det finns ingenting vi inte kan.

För vi har varann, för vi har varann,
Det finns dom som säger, jag tror det är sant
Det finns ingenting, det finns ingenting vi inte kan,
För vi har varann.

Tusen år och tusen mil, vi kan åka tusen till
Tusen år och tusen mil, vi kan åka tusen till
Tusen år och tusen mil, vi kan åka tusen till
Tusen år och tusen mil, vi kan åka tusen till
Tusen år och tusen mil

Likes

Comments

livet.

Hej på er, tänkte att jag skulle läsa på religion och finska, tills jag insåg min plikt. Har ju en social plattform att hålla igång. First things first, som det heter.

Det måste vara OTROLIGT tråkigt för er kära läsare att bara läsa om hur 1. Stressad jag är 2. Mycket jag har att göra 3. Lite jag egentligen gör. Men. Ja. På bilderna ser ni en flitig abiturient som försöker sig på någotslags understreckningssystem men det tog inte många kapitel innan jag insåg att det är total bullshit. Alltså det tar ju så himla länge att komma ihåg vilken färg det var som står för årtal och vilken färg som står för begrepp och så tappar jag korken och blandar ihop färgerna och ett totalt elände är vad det är. Jag har alltså bestämt mig för att jag klarar mig med min gula färg.

Sen så skrev jag ju engelska igår, ingen kommentar. Satt och skrev i sex timmar. Jösses. Här är min korg med mat, den var välfylld kan jag säga. Tejpade över varenda liten bokstav så ingenting skulle synas, som man ska göra.

Men SE på denhär lilla gulliga prylen som flyttat hem till mej idag!

Den bor i min hylla nu. Såg den alltså i ett loppisfönster och tänkte NÄ VA SÖT och sen 50 cent senare var den min. Jag tycker det är lite läskigt att köpa prydnader och sånt från loppis, eftersom jag är lite smårädd för att prylarna jag köper ska ha en förbannelse över sig hahhah, ja ni läste rätt. Jag skyller på att det är populärkulturen som har förstört mig. Men om jag börja höra ljud om nätterna eller ser att katten har flyttat på sig en millimeter åker den ut.

Likes

Comments

Resor

Hej. När jag rensade lite bilder hittade jag en mapp med panoramabilder jag fotat men aldrig visat för er, tokigt va!

Château d'Angers, Frankrike

Saumur, Frankrike

Matador Beach, Malibu USA

Mojaveöknen USA

Mont Saint Michel, Basse-Normandie Frankrike

Panoramafunktionen på iPhone kanske inte funkar tipptopp varje gång, kanske beror det på tjejen bakom skärmen, men borde använda den oftare eftersom det är mycket roligare än vanliga, platta bilder. Mycket bilder förresten från min frankrikeresa som jag gjorde med skolan ifjol, det gick tydligen bra att fota panoramabilder där. Och vet ni vad! Om en månad är jag på fransk mark igen. Äääntligen, Frankrike är mitt bästa land. Ska äta nybakade croissanter varje morgon och dricka fint vin varje kväll. Men före jag intar rivieran ska jag hinna en sväng via Wien. Yes, humble bragging all over the place. Ska alltså med skolans tyskagrupp till Europas kulturhuvudstad om två veckor, vilket är otroligt roligt eftersom jag varit till Österrike flera gånger, men aldrig till Wien. Hinner sedan vara hemma i tre dagar, packa ner mina solglasögon, och så far jag till Frankrike. Inte för att vara den som är den, men jag tycker jag förtjänar att få leva lite efter att höstens skrivningarna är över, de tar ju KÅL på mig. Mår bäst med resor att se fram emot.

Bilder från Angers/Saumur/mont saint Michel

Likes

Comments

Twitter
Spotify
Instagram
Blogkeen
Nouw

Alla bilder är fotade antingen med iPhone 6, GoPro HERO4 black, Nikon d610 eller Nikon d7000