Hej kompisar!

Tänkte uppdatera er lite om mitt liv. Ligger i sängen och ser ut över ängarna och är lite känslomässigt upprörd. Såg " me before you " och vill nu bara gråta tio liter tårar, packa en väska, bege mig till Paris och leva livet. Åh, blir så påverkad av filmer. Det är helt sjukt. Min personlighet består till 90% av den senaste filmen jag sett eller vilken slags musik jag lyssnar på för tillfället. Tillexempel då jag hade en period då jag lyssnade väldigt mycket på rap och mamma började tycka att jag hade attitydproblem, haha.

Såhär fin morgon hade jag i Fredags. Ifall ni ville veta.

​Och lite passlig septembersöndagsmorgonslåtar. Passenger har släppt ett långt och bra album som är mycket mycket fint. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag kände vi för att lyxa till det lite. Så vi struntade i skollunchen.

Livet har sin gång för mig, provveckan kör igång IMORGON och jag är inte redo. Alls. Fytusan. Tycker annars att provveckan kan vara lite mysig men dum som jag är så har jag sparat alla inlämningar och arbeten till sista dagen, så drunknar nu i provläsande och essäskrivning. Jajaja. Mår annars bra. Livet tar spännande vändningar ibland vänner.

Likes

Comments

hihi hittade lite låtar jag blev glad av.

Likes

Comments

Mitt liv är inte alls spännande. Sitter mest på mitt rum och längtar bort till äventyr och greater things. Men gör mitt bästa, don't count the days make the days count & carpe diem och yadayadayada. Kent har släppt sina sista låtar, provveckan börjar nästa vecka och jag har öroninflammation. Det händer i mitt liv nu iallafall. Gud vad hösten är tråkig. Ge mig vinter och kyla och nånting som känns.

Var ute och galopperade med Caitriona igår och det var underbart.

​Och min vana trogen käkade vi fredagssushi. Dethär märket är helt okej förresten, har smakat bättre men man tar vad man får lixom. Fick även besök av Alexandra och pratade om himmel och jord tills klockan blev halv 2. Mycket fint.

Likes

Comments

hej kompisar

Gissa vad jag gör? Japp. Är på lektion. Måste börja lyssna men har så mycket att säga JUST NU. Vi kan dra igenom dagen hastigt och lustigt.

Skolan ordnade en föreläsning om Amerikansk politik och jag kände yesyesyes äntligen. Amerikansk politik är så förvirrande. Men nu har jag lite koll.

KAN VI TA ETT ÖGONBLICK - Blir så himla trött och bilden till höger är min spontana reaktion till artikeln. Yle sänder finsk film från 1940 - 1960 på vardagseftermiddagar och idag har de sänt ett klipp med blackface-imitationer från 1960. Hallå? What year is it? Det är väl 2016? Titeln är " Träskalle och Stumpen som n-gr" och som ni kan läsa har Yles programchef Pentti Väliahdet som motargument (mot att filmen skulle vara rasistisk)  att filmen är en del av finsk filmkultur och att n- ordet  inte hade någon rasistisk klang då filmen gjordes? Lär dig din historia Pentti, n-ordet har alltid haft en negativ klang? Och vita har inte rätt att avgöra vad som är rasistiskt eller inte, vi är privilegierade och har aldrig tagit del av rasism, för det finns ingen " omvänd rasism". Ordet har ALLTID haft en negativ klang men det är först nu som vi vita har börjat inse att ordet kanske nog ändå inte borde användas. Avsikten med filmen då den gjordes var kanske inte uttryckligen menad att vara rasistisk men det betyder inte att den är det. Tänk att bli representerad på dethär viset? Jag har inget tolkningsföreträde men jag skäms. Skäms över hur nonchalant inställning till rasism som finns i samhället.

Likes

Comments

Nu har det gått passligt länge för att visa mina favoriter i Håkans nya album! Eller, det är väl snart en månad gammalt men jaja. Nu kör vi

1. På absolut första plats kommer " Ingen oro, tjabo" Håkan har ju kört på lite nytt sound i Du gamla du fria men här finns det melankoliska, hjärtkrossade Håkansoundet som jag kärade ner mig i då jag var tretton.

2. Pärlor. Feelgood-låt då livet känns taskigt. Fy tusan vad jag önskar att Håkan skulle ha spelat den på Ullevi, ååh. Skulle ha varit FAN-TAS-TISKT. En riktig arenalåt.

3. I sprickorna kommer ljuset in är pappas favorit haha, eftersom Håkan spelade den hos Skavlan i Fredags. Första gången jag lyssnade genom den tänkte jag bara wtf Håkan vad är dethär, men den blir bättre och bättre för varje gång. Älskar bryggan som byggs upp till refrängen.

4. Runaway ( fri som en byrd ). Håkan spelade den på Ullevi med Miriam Bryant och vill bara gråta lite över hur fint det var. Hela texten är så himla fin.

5. På delad 5e plats kommer "Öppen genom hela natten " och " Elefanten & sparven". Lyssna på texten bara. Och på musiken. Fantastiskt jobb med gitarrsolon, och då är inte jag en sån som brukar lägga märke till sånt haha.

Det var mina favoriter, även om jag tycker så himla mycket om hela albumet. Det tog ett tag innan jag på riktigt började gilla låtarna men nu kan jag säga att det är absolut ett av hans bättre. Åhh vad jag är ledsen över att jag inte fick några biljetter till hans spelning i Stockholm.

Seså, börja lyssna nu.

Likes

Comments

Frostigt och mysigt 05:58 imorse när jag tog ut hästarna. Heja heja hösten

Denhär skolveckan blev precis så som jag gillar mina skolveckor : korta och smärtfria. Idag hade vi dock skolfoto och jag hade jättetidigt väckning för att sminka, locka hår och öva på att le i spegeln för brinn kära livet. Hatar skolfoton passionerat, tror inte jag har haft ett lyckat foto sen 4an. 

Får hoppas det blev okej iallafall. Jag och fin-Titti var inte glada.

Sen har jag också hunnit träffa en kär, äntligen hemkommen vän ( <33 ), varit på möte och käkat våfflor med Michelle.

Hej varför har jag så snygga vänner?? blessed. 

​För att göra en bra dag ännu bättre käkade jag och pappa sushi ikväll. Det är ju trots allt sushi friday.

Ha en fin Fredag kompisar och glöm inte att se på Skavlan ikväll! Håkis är ju med för tusan.

Likes

Comments

hej på dej kompis

Även om jag hostade - en hel del - så
kom jag igenom da'n, livs levande och allt. Var faktist så himmelens skönt att se människor igen efter att ha varit instängd i mitt rum med mina katter sen i Fredags.

Det första jag gjorde när jag kom till skolan var att göra det jag gör bäst: Ta selfies på skolans toa.

Allt var frid och fröjd tills jag kom till mattelektionen och vi tydligen börjat med något nytt och jag hängde inte alls med.

Skulle inte jag förresten kunna vara Skrillex lillasyster ändå?

Efter skolan for vi ett gäng och käkade hamburgare. Det är ju ändå burger Thursday, vilket blivit en ny thing den senaste tiden. Vi käkade och diskuterade om världen. Och om Jeppis. Och om pojkar. Mest. Faktist. I ain't sorry. Skulle vilja banda in alla samtal girls har med sitt girl gang eftersom det kan skifta från att handla om hamburgare till typ. Döden på en blinkning. Vet ni förresten, vad himla skönt det är att vara sjutton. Inga bekymmer. Bara hamburgare.

Likes

Comments

yes ni läste rätt topeliusgymnasiet, the bitch is back. Bestämde mig att gå till skolan idag fastän jag har lite stegring och hostar typ 60 gånger per minut. Nåja. Ska försöka överleva denhär skoldagen, bilskola och ett föräldramöte bara. Wish me luck cuz I feel like I'm gonna die

Har nästan hunnit bli folkskygg under tiden jag varit hemma. Saknar bubbis

Likes

Comments

YES jag blir så GLAD av Libresse!!! Äntligen en reklam om mens där man faktist kan få en aning om vad det hela handlar om - blod.

Är så himla trött på reklam om mensskydd där det är en vit, välskapt kvinna sittandes bland vita fluffiga lakan som ler mot kameran och fnittrande säger " tihi, nu kan ingen märka att jag har mens!" och därefter gör några akrobatiska rörelser som de flesta som blöder mellan benen skulle hålla sig väldigt långt borta från. Istället har vi här en reklam som inte spelar på sexighet eller hymlar om vad mens är. Dessutom liknar Libresses nya reklam en typisk "killreklam" ni vet, reklamer om typ rakapparater brukar ju ofta innehålla antingen en björn eller något annat tufft och rått. Reklamen här visar att mens yes det är äckligt yes det är rått och yes det hindrar oss inte från att göra vår thing. yesyesyes

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Follow me on Nouw

Alla bilder är fotade antingen med iPhone 6, GoPro HERO4 black, Nikon d610 eller Nikon d7000