Header

Till sommaren hör sommarprat till. På jobbet har jag chans att lyssna på sommarprat i nästan 8 timmar. Jag blir inspirerad av att höra på allt från supermodeller till kardinaler berätta om sina liv. Efter att ha lyssnat på riktigt inspirerande sommarprat känns det som att jag vill hoppa av skolan och bli dj, komiker, designer, supermodell, artist eller varför inte präst. Alla dessa människor med alla sina liv som har levt så himla mycket, hur ska man veta vad man ska bli till. Jag blir lite ledsen, för jag vill också en dag ha levt ett liv värt att sommarprata om.

Ikväll har jag läst i boken jag får ångest av, tagit ett djupt andetag och ringt lite med svansen mellan benen för att bara få höra en inspelad röst meddela att numret inte går att nås. Jag är för melankolisk, bara lever i det förflutna helatiden. Blickar aldrig framåt. Rör mej ingenstans utan stannar bara kvar där jag blir lämnad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan, nu kör vi en lista tycker jag, för det är ju så himla kul.

5 SAKER

Du gjorde igår kväll: Jobbade, yes har kvällskift denhär veckan.

Du kan höra just nu: Fågelkvitter och blåst, eftersom jag är ute på terassen och skriver. Några hundar som skäller. Hundskall är typ soundtracket för Kantlax, alltid en byracka som skäller nånstans. (förlåt, hundar är nog gulliga)

Du inte kan leva utan (matriella): BÖCKER skulle jag vilja säga men tyvärr är det ju nog min telefon.

Du ska göra nästa vecka: Träffa maassamassa kompisar, och gå på konsert woho!

Du helst äter: Sushi, vad annars?

5 PERSONER

Du kan berätta allt för: Jag är ju ganska öppen med mitt liv haha, så det är nog en hel rad jag kan berätta det mesta för, men Jenni, Michelle, Letizia och systra mi är nog mitt crew som får höra A L L T om allt.

Du helst smsar med: Jag är inte mycket för att sms:a. Så om jag gör det så känn dej speciell. Har vänner som kan intyga att jag inte är mycket för att svara snabbt hahah

Du tycker om: Mina vänner. Justnu tycker jag om Jenni för hon är så duktig med Trynet. 💘

Du skulle vilja bjuda över på en middag: Letizia!! Fy tusan vad jag saknar henne, och då våra planer aldrig blir av är det ju lite trist.

Du träffar varje dag: Josefin, på gott och ont.

5 NEJ TACK

När det gäller klädesplagg: Allt med markerade axlar, passar inte alls med sådant och tycker det ser för militäriskt ut på något vis haha?

I matväg: Potatis. Ni vet såndän äcklig matbutikspotatis som bara smakar Måndag. Hejdå

Till drycker: Coca Cola. Nej tack. Detta är en väldigt unpopular opinion har jag märkt

I din inredning: Hmmm...Inte så insatt. Kanske typ. Vadvetjag, tycker inte om starka färger i inredning. Äh, ingen aning. Nästa fråga!

När det kommer till personlighetsdrag: Människor (pojkar) som säger en sak men gör något helt annat. Tack å hej skulle jag vilja säga

Likes

Comments

Hej! Här sitter jag ute på terassen i sommarkylan och lyssnar på arg musik och väntar på bättre tider. Mina fingrar är så frusna att jag har svårt att stava rätt, hjälp. Hej Juli?

Ser lite ut som heliga moder Maria när jag är invirad i min ullfilt och hundra tjocktröjor på. Skulle kunna hänga på väggen i något katolskt kapell eller hur?

Haha skämtåsido, jag hade bestämt mig för att njuta av mina få lediga timmar före jobbet ute på terassen, men inte tagit i beaktande den finska sommaren. Jaja, bara att klä på sig då. Fixade ihop våfflor också som jag käkat medan jag slösurfat runt på internätet. Hade klickat ihop en redig varukorg på Nelly som jag just skulle betala när hela systemet kraschade ihop, så tänker att det var högre makter som försökte hindra mig från att spendera upp halva min lön. It worked.

Nu ska jag duscha. Och bege mig iväg på jobb. Finns inte mycket mera att säga om denna dag. Att sommarlov skulle vara till för att hinna se alla nära och kära och koppla av är ju en lögn, har inte haft en lugn stund förrän typ nu på hela sommaren, och alla man vill träffa jobbar eller så jobbar man själv så inte blir det något med det heller. Ack och ve, saknar barndomens sorglösa, oändliga somrar.

Likes

Comments

Jag lovade ju ett Coldplayinlägg och det skall ni få. Ett riktigt mastodontinlägg kommer här!

Vi började väldigt lugnt Måndagen den 26 Juni 2017. Till Håkan steg vi upp runt kl5 tror jag för att börja köa, men nu hade vi siktat på att börja köa ca 8:30, så värsta sovmorgonen hade vi ju nu. Vår extrafarmor( <3) vi bodde hos hade fixat frukost åt oss så vi satt och läste gårdagens recensioner av konserten och såg ut över de lummiga lundarna som är Lunden, där vi bodde.

När vi kom till Ullevi var det 65 personer som satt och köade, och vi gick längst fram och frågade efter könummer. All respekt och kärlek till er som ordnar upp köandet och ser till att rätt ska vara rätt! Sålänge man var på plats på uppropen, som var varannan timme, fick man ströva runt bäst man ville. Vi var dock på plats helatiden utom när vi sprang och handlade till 7/11 som fanns alldeles runt hörnet. Man vågar ju inte riktigt lämna sin plats i kön IFALL något skulle hända, typ insläpp 4 timmar före planerad tid. Typ.

Så då köade vi. Insläpp var kl17 och Coldplay skulle inta scenen 21:00. Det var bara att hålla ut och bli kompis med de som satt bredvid.

Vi sov, åt, solade, hade allsång, diskuterade med våra nya kompisar från Norrköping och sov lite till. Vi hade köpt en MASSA mat och filtar, men eftersom insläppet alltid kommer snabbt på blev vi tvungen att kasta typ allting. Vi hann inte packa ihop något, och inte var vi särskilt hungriga under dagen heller. Åh.

När vi äntligen slapp in på planen efter ett kaotiskt insläpp var det fortfarande fyra timmar kvar innan Coldplay skulle köra. De 8 timmarna före detta hade gått snabbt, men inne på planen kändes det faktiskt ganska eländigt. Stod och läste på studenten ett tag haha. Eftersom vi stod vid kravallstaketet fick vi av någon anledning inte sitta ner (???) så det blev att stå då. Inte hade vi nån mat eller dricka heller, och vi vågade inte lämna våra platser för att fara på toa heller så....Där stod vi. Dagens jobbigaste. Känslan när man bara ÅH NU EDE BARA TVÅ OCH EN HALVTIMME KVAR är inte riktigt upplyftande.

Men ya girl Lina var glad ändå i sin Coldplaytröja.

Systrarna Sundell matchade faktiskt varandra. Lite slitna var vi nog efter typ 10 timmar i solen. Men vi började inte bråka en enda gång under hela dagen!

Men efter Lyves och Mew som var mediokra så BÖRJADE DET ÄNTLIGEEEN

Scenen var så otroligthimlastor att om bandet var på främre scenen såg vi typ ingenting, men vi var ju typ närmast när de var vid den bortre. Det var så otroligt häftigt när Chris böjer sig fram mot vår sida av scenen och sjunger till en, för det är ju SÅKLART mig han ser och MIG han sjunger till, vem annars?

Där står de. Mitt absoluta favoritband. Eller ja Kent finns ju inte längre så...Nämen skämtåsido, hade nog aldrig trott att jag skulle få se Coldplay live. Alla nätter jag lyssnat genom Ghost Stories och känt mig ensammast i världen och alla gånger jag velat gå sönder i 1000 miljoner bitar och lagt på The Scientist för att göra allting ännu värre ( haha ) och plötsligt är man två meter ifrån dem.

De spelade alla låtar jag ville höra! The Scientist alltså. Nämen de spelade sina kändaste och det var ju trevligt, för det är ju nästan dem man lyssnat mest på. Chris sjöng dessutom Känn ingen sorg för mig Göteborg och det var det finaste jag varit med om ❤ Nämen alltså när jag hörde gitarrplinket från Göteborgs nationalsång trodde jag att jag skulle SPRICKA?? Har inte överfört alla videor till datorn ännu så stular någon annans :

Och armbanden förstås. Tror man skulle lämna tillbaka dem men råkade ta hem den, oops. Att se 65 000 människor hoppa till Sky full of stars och blinka i takt går inte att beskriva.

Och ballonger.

Och lite mer fyrverkerier.

Det går faktiskt inte att beskriva känslan. Hela konserten var så maffig, satsad, och svårslagen. Åh, måste se dem igen. Måstemåstemåste.

När alla fyrverkerier tänts och scenen slocknat dansade konfetti ännu i luften över Ulleviplanen. Tack å hej Ullevi för denhär gången, vi ska nog ses igen

Likes

Comments

Hej! Förlåt, förlååt. Jag har saknat er så mycket, men det har vara varit ett för stort steg att logga in här och slänga upp något. Men hur är det med mej då? Jovars, det rullar. Inte har jag mycket annat att säga. Lovar att slänga upp ett inlägg om Coldplaykonserten för alltså wow, it was something.

Allt är väl okej. Känns som att jag inte har särskilt mycket jag vill säga. Livet svänger om, krackelerar, brister, limmas ihop, hoppar och dyker. Förr tänkte jag att det finns bara en väg. En utplanerad väg för mig som jag gjorde allt för att följa och som skulle ta mig dit jag ville. Men nu tänker jag mera att det ordnar sig hur det än blir, var jag än är och vem jag än är med. Det känns som att hela ens liv kan svänga om i en ny riktning av så lite, och det är inte jordens undergång om det inte blir som planerat. Då är det bara att fortsätta. Se vart jag hamnar tillsist. För jag tror faktiskt att det kommer ordna sig.

Låter musiken tala istället, som vanligt 😌

Likes

Comments

HEJ på er! Här ekar det tomt. Förlåt bloggis, men det är faktiskt okej med lite semester emellanåt. Speciellt när jag faktiskt är på semester!! I min absoluta favoritstad GÖTEBORG ❤️ Jag och Josefin bestämde oss i Oktober för att se vårt favoritband Coldplay när de spelar på Ullevi, och nu 8 månader senare är vi här.

Vår midsommar spenderades på tåg, vi tog tåget ner till Helsingfors på Fredagskvällen, sov i lägenheten på gatan med fina bilar och tanter med små hundar och dyra väskor.

Var lite trist att missa midsommarfirandet, eftersom det brukar vara sjukt himla kul, men vad kan man. Det kommer väl flera midsomrar, och tidigt på Lördagsmorgonen när alla andra var bakfulla var vi på tågstationen, pigga som få.

Åt frukost på flygfältet. Mycket nyttigt.

Och sen kl12 var vi i mitt älskade älskade GÖTEBORG!!! Stockholm jovisst, men götet alltså.

Jag och Jossan bestämde oss för att om vi någongång ska börja hitta i denhär stan så är det bara att kasta sig rakt ut i den, så vi hoppade på bussen och steg av på en hållplats och började gå. Vi gick längs kajen, genom Majorna, Långgatorna, spankulerde i Haga, kikade på Liseberg och långt senare var vi på Avenyn. Vi såg hipsters, Göteborgare, turister, hundar, munkar och massvis med söta Cafeér.

Vi visste ju inte vad någonting var, men plötsligt var vi tydligen i Haga, eftersom det stod på banderoller sol hängde ovanför de små gatorna. Mycket fint det oxå.

Sen blev vi hungriga, och bestämde oss för att käka på Bryggeriet på Avenyn. Sa åt Josefin att min ravioli var som en symfoni i min mun.

Och på kvällskvisten såg vi ut över Göteborg från en utkiksplats där vi bor. Wow. Idag är en ny dsg, och idag har vi planerat att ta över Nordstan och spendera pengar.

Likes

Comments

Jag har många dåliga vanor. Typ som att jag är dålig på att hålla ordning, aldrig svarar på meddelanden och glömmer bort att mata katterna och står där helt förvånad när de sen står och ropar på mig och krafsar på matskåpet.

Dåliga vanor är invanda mönster som är svåra att bryta. När du gjort samma sak så många gånger om att det är otänkbart för hjärnan att göra eller vara på något annat sätt. Dåliga vanor är en nedåtgående spiral som tillsist blir så normala att du tror det är en helt vanlig vana. Tillsist reagerar du inte ens att din dåliga vana är en nedåtgående spiral. Typ som när du står med tårarna i halsen och alla celler i din kropp skriker att du borde gå hem, ge upp och alla ens vänner har sagt att du ska hålla dig borta från det som bara sårar. Men där står du, utan att släppa taget, med handen på dörrhandtaget och väntar. Väntar på att få höra att du ska stanna. Väntar på ett endaste litet andetag som tyder på att allting kommer ändra. Dåliga vanan berättar att du ska fortsätta som förr, hålla ut och låtsas. När du egentligen vill säga att antingen har du mig helt eller så har du mig inte alls, men du vågar inte veta svaret. Så du säger ingenting, utan står där med handen på dörrhandtaget och väntar. 

Likes

Comments

Ifjol på mitt sommarjobb överlevde jag genom att lyssna på poddar. Mina dagar fylldes alltså med 8h podd, så var en ganska stor poddkonsument där ett tag. När skolan sen började i Augusti lyssnade jag i princip endast på Ted&Kaj, men nu när ett sommarlov lastat med sommarjobb är här är det dags att ladda upp med poddar så att det trillar ut genom öronen.

Så när du har lyssnat sönder alla dina spellistor på Spotify, lyssnat om alla tidigare poddar och står där helt handfallen kommer nu din kompis Lina till undsättning med detta SPRÄNGFYLLDA inlägg med PODDAR! Varsågoda och ta för dig.

Sanningens mammor

Zara Larsson och Olivia Gateau är mina nya bästisar. Ursäkta nu Michelle och Jenni, men så är det. Blir så glad av höra på när de pratar! De bara sitter och gullar med varandra och man märker att de är bästisar. Känns som att man är deras tredje kompis som sitter bredvid och skrattar med i vad de säger när de tillexempel diskuterar vems kompis som gjort vad. Det finns inget riktigt tema för deras podd förutom att den är helt spårad. Lite som en bergochdalbana. Jag har ju sagt att jag flera gånger drömt om hur jag ÄR bästis med Zara, och efter att ha börjat följa deras podd känns det ju ännu mera så.

Ted&Kaj

Finlandssvensk podd som jag brukar beskriva som en mysig liten blandning av...Allt. Här finns humor, djup och djurvitsar. Något för alla alltså. Det fina med Ted&Kaj är att den är Finlandssvensk förstås och de båda kommer från Österbotten, så jag känner ju igen platser och människor de pratar om. Brukar sitta i bussen på Tisdagsmorgnar och refresha min podcastfeed för kan inte vänta på nästa avsnitt. Gillar staarkt deras podd. Radio Pleppo finns också på Podcaster-appen för den som inte visste, men en blir ju lite konstig efter för många avsnitt Pleppo.

Filosofiska rummet

Filosofiska rummet är en spännande podd. Där reflekterar de över livet helt enkelt. Lyssnade häromdagen på avsnittet som behandlar Historisk rättvisa, och kände mig för det första väldigt intelligent och kunskapstörstande, och för det andra så fick jag väldigt många ahaa-ögonblick. För dig som tycker om att höra på om etiska, existensiella och politiska dilemman.

Alternativt en podd att somna till.

P3 Dokumentär

Ni hör ju på namnet, dokumentärer. Har lyssnat sönder p3dok eftersom jag blir så himla fängslad av dramatisk musik och hemska livsöden. Finns allt från mordhistorier till politiska händelser, ett jätteintressant avsnitt var tillexempel den om Monica Lewinsky-affären. P3dok har lite aftonbladetfeelis eftersom...Det är ganska mycket dramatisk musik och effektfulla tystnader, men jag tänker att de kan de väl få ha. Lyssnar om Palmemordet för tillfället.

Soran Ismail/Tillslut Kommer Någon Att Skratta

Jag avgudar allt Soran producerar. Jag skrattar HÖGT för mig själv när jag lyssnar på honom. Han är komiker, men använder humor för att belysa problem som till exempel rasism. Jag tycker det är det bästa sättet att ta sig an problematik och svårigheter, med humor. Tycker alla borde lyssna på honom och faktiskt kanske lära sig något på samma gång. Hans stand up-shower finns på Spotify, och han har även podden Till slut kommer någon att skratta, eller TSKNAS som den även kallas. Den är värd att kolla in! Han driver den tillsammans med komikerna Petter Bristav och Aron Flam. En gång när jag lyssnade på den i tåget satt jag och fnissade för mig själv så mycket att barnfamiljen som satt bredvid steg upp och gick. Ojdå.

SOMMARPRAT!

Här är någonting jag och min moddelärare rekommenderar STARKT. Sommarprat är det finaste vi har blivit välsignade med. Ta förresten och ladda ner Sveriges Radio-appen, den är helt sprängfylld med program. Några av mina favritsommarpratare genom tiderna är Zara Larsson, Seinabo Sey, Karl-Ove Knausgård, Daniel Adams-Ray, och Silvana Imam. Årets sommarpratare har ju nyligen också presenterats och WOW vad jag är taggad. William Spetz? Check. Tarja Halonen? Check. Tove Lo? Check. Vill också slå ett slag för det Finlandssvenska och heja på för att kolla in radio Vegas sommarpratare :):):)

22 kvadrat i p3

William Spetz, Linda Ulfhielm och Hampus Nessvold bor i en lägenhet på 22 kvadrat. Iallafall i deras sketchpodd. Deras podd är typ som en enda lång sketch, lite pleppo-aktig. Eller inte lika...konstig som Radio Pleppo men denna podd är sjukt rolig, brukar gå runt och flina när jag lyssnar. Hemskt dock när de busringer folk i avsnitten, kan inte lyssna eftersom det är för pinsamt haha. Nejmen William Spetz är en så härlig figur, blir riktigt glad av denna podd. Lite mycket musikinslag bara, men det är ju ett poddradioprogram så inte så konstigt.

Skäringer & Mannheimer

Sökte efter en ny podd att lyssna på och tryckte helt oförväntansfull igång Mia Skäringers och Anna Mannheimers podd och blev helt golvad. Tänk er Zara Larsson och Olivia Gateau, och plussa på 30 år. Anna och Mia är så jädrans gulliga och de har ju varit med ett tag så de är ju ganka smarta också. Och roliga. Och naturliga. Deras podd är min favorit för tillfället, så skönt att bara höra på när de pratar om allt möjligt, utan konstigheter.

Nextory

Lyssna på böcker är faktiskt väldigt terapeutiskt. Känns lite medelålders men alltså nöden har ju ingen lag. Finns helt ok utbud på Nextory och det bästa är ju att det är 30 dagar gratis om man typ far via Sandra Beijers blogg, så en kan ju bara glida in på Nextory och sen glida ut när det blir dags att betala. Lyssnar justnu på Sandra Beijer's "Allt som blir kvar" som är uppläst av henne. Mycket fint.

Noel & Ludwig - Riddarna med brustna hjärtan

Har inte riktigt fastnat för Noel och Ludwigs podd ännu, men tänker att den får vara med på listan eftersom de har ett sånt bra poddnamn och så har jag en sån stor crush på Noel haha. (Ring mig om du läser detta wink wink) Nejmen tycker ändå om deras vibe lixom, de har skön stil och gillar deras samtalsämnen.

Värvet

Värvet med Kristoffer Triumf är en intervjupodd. Finns hur många avsnitt som helst, och tror att majoriteten av alla svenska kändisar har snackat med herr Triumf. Tycker att han är lite torr, men det är intressant förstås att lyssna på personer man ser upp till eller annars bara spännande personligheter, tillexempel Veronika Maggio, Skavlan eller Sean Banan. För att why not.


Hoppas att ni klarar er en sommar nu, eller ett litet tag till iallafall. Om du känner att du har en SUPERPODD du vill dela med dig av så tror jag att alla blir lika glada om du kommenterar vilken det är! Alla poddar jag tipsat om går ju att lyssnas på via Podcaster-appen på iPhone, Acast eller Soundcloud. Tycker att poddappen i iPhone är smidigast dock. Men som avslutning, en kan ju inte få för mycket poddar i sitt liv ändå. Tänk vad bra att de finns. Poddar och sol, vatten och vind och blommor och barn.

Likes

Comments

Hej! Här kommer lite låtar jag lyssnar på prick nu.

Somrigt, sorgligt och peppigt. Miram Bryant har förresten släppt en EP och åh MIRIAM vad du är bra! Det är lixom så att varenda låt är bra. Undrar vem det är hon sjunger om, tycker hon sätter ord på saknad så fint.

Likes

Comments

Hej!

Jag ska iväg på jobb nu. Jepp, jag har nattskift. Har sovit till kl16:00 idag och vaknade helt förvirrad. Kul att ha en massa snaps och meddelanden dock från alla människor som inte jobbar natt och kan leva ett normalt liv och göra somriga saker.

Det går nog helt bra attt nattskifta dock, klart det är jobbigt men inte det värsta jag har gjort lixom.

Lite trist att sova bort hela dagen, speciellt när det är fint väder. Känner att detta inlägg mest är ett såntdänt utfyllnadsinlägg, har typ inget att skriva om längre haha. Bara jobbjobbjobb och lite häst. Och yoga förstås på Tisdagar.

Nu ropar Josefin på mig, är sen igen... Sovgott till er som ska sova och ha en bra natt till er som inte!

Likes

Comments

  • Twitter
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Alla bilder är fotade antingen med iPhone 6, GoPro HERO4 black, Nikon d610 eller Nikon d7000