Header

Hej kompisar! Vet ni var jag är nu? I en buss. Påväg till stafettkarnevalen(!!!). Har sovit på min kompis Elias framtills nu typ. Tror inte han tyckte det var så bekvämt men jag sov som en liten prinsessa. Alltså jag är löjligt glad, för stafettkarnevalen var det absolut bästa jag visste när jag var liten, men har inte varit nu sen 9an. Är ju inte en sportig typ sådär annars men under stafettkarnevalstider blir jag plötsligt en såndän som går med nikes, adidasjoggare och håret i hästsvans i skolan.

Jag tog med min gulligaste kudde som min lillebror sytt sin katt på. Ni ser väl att det är kexet? Visst? Två ben och svans.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!! Wow!! Vad gulliga ni är! Tackar och bockar 100 gånger för delningar, gillningar och fina kommentarer om mitt förra inlägg, ni är faktist MVP allihopa. Är ingenting utan er mina små duvor.

Ibland känner jag mig lite bråkig och arg när jag skriver eller diskuterar om feminism. Diskuterade med Jenni just om hur jag egentligen hatar att argumentera.Jag vill bara att alla ska vara sams och kan nästan bli trött på att tjata om feminism. Alla människor som ska övertygas, alla siffor som ska presenteras och så dethär jäkla patriarkatet som ska krossas varje dag, en kvinna blir ju utmattad tillslut. Ibland orkar jag inte, och det är okej. Ingen tvingar mig, men jag känns att det behövs. Jag vill fortsätta tjata. För varje gång jag tjatar på om strukturer och feminism öppnas kanske någons ögon. Varje gång ett inlägg om våldtäktskultur dyker upp i facebookflödet väcks medvetenhet kring ämnet. Och för mig är det så himla viktigt. Jag blir så himla ledsen av orättvisor, och det är därför jag fortsätter tjata.

Men precis som pappa slängde ur sig igår: "Vad spelar det för roll om att tjata vidare om feminism och inte faktist praktisera det? Gör något?" och så är det, klart det är viktigt att människor lär sig och börjar se strukturer, men det som ändå är det allra viktigaste är att kämpa för orättvisor i vardagen. Säga ifrån vid sexistiska trakasserier. Fundera på hur vi uppfostrar våra barn. Inte våldta.

För det allra, allra viktigaste är nog ändå inte att kalla sig feminist eller ej. Visst, jag har ju berättat vad den står för och så, men det enda undantaget jag skulle kunna göra för någon är att se att denna människa ändå följer feminismens grunder, men kanske inte kallar sig för feminist. En smygfeminist typ, förstår ni? Det är ju lite knasigt, men det är fortfarande bara ett ord, ett namn. Men om personen lever, handlar och kämpar i feministisk anda så kalla dig vad du vill om det nu är det största problemet, så länge vi alla bara står på samma grunder. Den riktiga skillnaden görs i handling. Och jag blir så glad av att se så många smarta tjejer och killar som titulerar sig som feminister, för det betyder att ni fattat. Ni förstår att något är fel, och behöver ändras. Jag tror nog att det kommer att bli riktigt bra tillslut.

💘

Likes

Comments

“ Jag är inte feminist, utan jämställdist” Säger han och lägger demonstrativt armarna i kors. Jag och mina kompisar sitter på sofforna i skolans samlingsutrymmen och ämnet har halkat in på feminism. Igen. Min kompis sneglar mot mig för att se min reaktion av hans uttalande, men jag bara suckar och rycker på axlarna. Jag har lärt mig att välja mina strider. Känner jag att motparten inte är öppen för dialog, kommer jag inte heller försöka komma med fakta. Eftersom det ändå, i största delen av fallen, slutar med: “MEN TYCKER DU KVINNOR ÄR BÄTTRE ÄN MÄN?? VA?? FEMINAZIST!!” Och den dåliga stämningen blir ett faktum.

Men alltså, okej för det första, lika är inte alltid rättvist. Tänk dig att du har två kex du ska dela ut till en man och en kvinna. Mannen har redan två kex från förr. Jämställdisten vill ge ett kex till kvinnan och ett kex till mannen. Det är ju rättvist, eller hur? Lika åt alla. Feministen vill ge båda kexen åt kvinnan, så att både mannen och kvinnan har två kex på var. Problematiken i att kalla sig jämställdist ligger i att det ska vara lika för alla. Samhället är uppbyggt för att gynna män, och problemet är att mannen i samhället redan HAR privilegier. Kvinnan blir INTE behandlad på samma vis av samhället. Se nu på våldtäktsstatistiken (LÄNK ) Och ja, nu kommer vi till delen när du säger “Men män blir faktist också våldtagna! I rätten förlorar oftast VI vårdnaden om barnet, har du tänkt på det då?” Och snörper på munnen. Jag lovar dig- Ingen feminist skulle säga att våldtäkt mot män inte är ett problem, men det är fortfarande inte ett strukturellt problem som genomsyrar alla kulturer på samma sätt som det gör emot kvinnor. Mord är också ett problem. Samma med stöld. Och dessutom, hur ofta kämpar du som "jämställdist" för mannens rättigheter, förutom när jag pratar om feminism?


Nu kommer vi till delen då du ställer dig upp och viftandes med armarna ropar “Men vadå, ni feminister hatar ju män, ni skuldbelägger oss! Alla män våldtar inte!” Och då brukar jag luta mig tillbaka, lyfta mitt ena ben över det andra, ta en klunk av mitt te och säga : Ja, vi skuldbelägger er.

Inte dig som person. Jag antar inte att den söta pojken vid bardisken är en våldtäktsman, men statistiken talar för det. Statistiken säger att jag bör vara försiktig. Feminismen belyser problemet med att det finns en struktur i samhället som skadar kvinnor, så är det helt enkelt. Hur många av dina pojkkompisar bär pepparsprej i väskan eller har en nyckelring som utlöser ett alarm, när de går ensamma hem från krogen? Brukar dina föräldrar också ge dig taxipengar för att du till inget pris ska gå hem ensam hem? Blir dina pojkkompisar busvisslade efter? Tafsade på rumpan i butikskön?Jag kan säga att alla kvinnor har blivit sexuellt trakasserade. Kanske inte "alla män", men verkligen alla kvinnor.

Nu stirrar du mig stint i ögonen och kläcker ur dig “Men om feminismen nu gynnar alla, varför heter det då FEMInism?” Och svaret är helt enkelt: feminismen riktar sig till det strukturella problemet att kvinnor underordnas män. Att förändra denna struktur gynnar både män och kvinnor, om ni män nu vill känna att ni också direkt får något ut av feminismen, annat än att hälften av jordens befolkning också skulle ses som människor. Om ni inte vill länkas samman med en rörelse för kvinnor är det, nämen ser man på, återigen patriarkatet som är ute och spökar. Eftersom att vara feminin klingar dåligt. Tror du inte mig? Vet du vad kärringstopp är? Minns du när vi spelade brännboll i lågstadiet och slagträet med stor slagyta kallades för kärringbrää? Eller när du inte kastade bollen tillräckligt långt och dina pojkkompisar ropade att du kastar som en tjej?

Det farliga i att kalla sig jämställdist/humanist/"för jämställdhet men inte för feminism.." och inte feminist är att du tar avstånd från en rörelse som vill lyfta kvinnor, och jag tycker det är lite ironiskt. Jag ääääälskar pojkar, men ni har blivit uppfostrade till en roll i samhället där ni är vana att få vara delaktiga i precis allt, och ni är vana att kunna bröla ut er åsikt precis när det passar er. Nu när feminismen inte direkt gynnar er som grupp (OBS! Detta betyder inte att män som grupp missgynnas av feminismen, tvärtom) så känns det säkert lite jobbigt. Säkert är det jobbigt ni inte har tolkningsföreträde i frågor som rör kvinnor. Tänk er om män skulle bestämma över kvinnors kroppar och vad vi får göra med dem. Hah! Vad knasigt, eller hur?

Men tyvärr är det verklighet. Känner du igen mannen på bilden? Vet du vad han gör? Han skriver under en anti-abortion executive order (vad tusan är det på svenska, anti-abort verkställande order? äh ni fattar)

Så när du säger att du är emot feminism men för jämställdhet, tänk en gång extra på vad du egentligen menar. Vill du inte kopplas ihop med FEMInismen? Är du rädd för att stå på förlorarsidan? Erkänner du att jag är på förlorarsidan?


Likes

Comments

Godmorgon! Som ni alla veet så älskar jag att pyssla ihop dessa inlägg. Mitt drömjobb skulle vara att bara typ få mixa ihop spellistor på dagarna, HUR KUL? Jaja, här kommer iallafall musik jag lyssnar på för tillfället:

😌👆😌👆😌👆😌👆😌👆😌👆😌👆😌👆😌👆😌👆😌👆

Återigen en härlig blandning av stilar. Enjoy!

Likes

Comments

Eftersom det är vår, min inre mommo har vaknat till liv och jag inte har budget över för att fylla mitt rum med blommor, så tog jag saken i egna händer häromveckan.

Jag helt enkelt tog på mig mina gummistövlar och marscherade ut genom dörren för att knipsa ner lite äppelträdskvistar. Satte i en skål och hoppades på det bästa. Några dagar tog det så hade de redan knoppar!

Vaktar på dem som om de vore mina bebisar. Har alltid sagt att jag inte ens kan hantera en kaktus men se nu, här knoppar mina kvistar på som bäst.

Sen väntade jag. Ja, det är Josefin i bakgrunden haha. Vi diskuterade säkert något mycket viktigt som jag inte längre minns.

Pratar lite med mina kvistar och tar selfies. Ser ni att mitt ljus är sönder? Tappade det i golvet och nu hålls det endast ihop av veken. En helt fantastisk metafor tyckte jag.

Men för nån dag sen sprack de upp!

Så nu har jag en liten skog bredvid sängen. Tycker äppelblommor är de allra finaste blommorna.

Klart slut.

Likes

Comments

Är kär. I denna video. Den är så skör och så vacker. Den tar mig också tillbaka till Kaliforniens kust.

" I never would have believed you if three years ago you told me

I'd be here

writing this song."

​Matador beach, hit skall ni absolut ta er ifall ni är i Kalifornien! 

Lite bilder från Malibu. Saknar så otroligt! Och för den som undrar: Ja det är lika drömmigt som alla bilder visar. Surfkultur, stränder som aldrig tar slut och delfiner. Ta mig tillbaka.

Likes

Comments

Hej! Alltså måste bara säga att jag var på YOGA i Tisdags. YOGA!! Vad händer? Har inte varit på ett lett träningspass sen mamma tog med mig på zumba typ... 2011. Och då gömde jag mig på vessan största delen av tiden. Men gillade yogapasset, eller vad man nu ska kalla det. Fick ligga på golvet och blunda mest så det är ju verkligen en träningsform som passar mig. Annars så känns det bra att ha någonting inplanerat en gång i veckan, och så är det ju himla kul att säga då nån frågar om man vill hitta på nånting ba " Nej jag kan int då...Jag ska på yoga."

Likes

Comments

Hej! Eftersom jag inte gjort något spännande idag tänkte jag visa lite jag har pinnat/hittat på Pinterest. Finns mycket finheter där. Här kommer nu sådant jag tycker är fint, sorgligt eller vackert.

Likes

Comments

Hej! Idag var jag smart och tog med GoPro:n på tur med Fio, häng med vetja.

Vi började med en liten skogstur. Så mycket som gnyr och prasslar i alla buskar så ni ser kanske min hårt knutna hand haha. Fio tyckte det var lite spännande.

Efteråt for vi till hamnen och konstaterade att det var mycket lågt vatten idag.

Fio tog en liten matpaus, jobbigt att motionera ju.

Hon tog ganska många matpauser faktist.

Bjuder på en mycket skeptisk selfie. Fio skulle behöva solglasögon.

Här är vi ganska söta dock❤

Sen styrde vi kosan mot ridplanen för att träna påriktigt. Gillar att fisheyeobjektivet gör att Fios hals ser ut att vara 149 km lång. Det är den inte.

Var inte länge på plan, men strechade lite och tog några galoppfattningar. Tyckte hon kändes bra fastän vi knappt har varit alls på ridplanen iår. Iallafall var hon samarbetsvillig. Galoppen kändes lite tung men iofs så är underlaget fortfarande ganska mjukt. Efter detta nattade jag henne och där tog mina bilder slut.

Likes

Comments

  • Twitter
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Alla bilder är fotade antingen med iPhone 6, GoPro HERO4 black, Nikon d610 eller Nikon d7000