Header

Hej. Är trött. Har varit i skolan, skrivit prov, gymmat ( trodde aldrig att jag sku få säga de orden ), varit på möte och varit i stallet. Och nu även bloggat.

Likes

Comments

En STOR (!) sak har hänt..! Jag har skaffat gymkort. JAG VET lugn lugn andas sätt dej ner. Jag har inte varit till själva gymmet ännu men ett kort har jag, som stirrar på mig i detta nu. Imorgon blir det väl premiärtur, kommer inte ha en aning om vad jag ska göra. Ta en selfie, gå hem och klaga på hur mycket träningsvärk jag har.

Hur har du det idag då Lina? Mjjaaaa, har somsagt mycket pågång. Presenterat skolan för omotiverade men söta nior. Skrivit modersmålsprov. Vart på café med gulliga tittsan. Börjat läsa en himlabra bok om Bob Dylan. ALLTSÅ can we take a moment for young Dylan please?

( Bilden till höger är min telefonskärmsbakgrund för tillfället. Åh. )

Pappa har berättat om då han var ung och galen och var på Ruisrockfestivalen år 0 i Åbo för att se Bob Dylan. Herr Dylan kom in för det första sent, med rufsigt hår, solglasögon, en cigg i munnen, körde alla låtarna och gick sedan utan ett ord av scenen. Ahapp, tänkte han då . Helt genialiskt, tycker jag. Han bara sjöng. Han var inte där för att underhålla eller snacka, utan bara för att spela sin musik. Ae, är inne i en Dylan-period nu. bless me.

Likes

Comments

Just nu är saker ganska bra. Det finns inget speciellt namn som jag hoppas att ska lysa upp min telefonskärm, inget drama som ska redas ut och 18års dagen är alldeles runt hörnet. Jag är dock lite... Rädd. Jag vet inte riktigt för vad men jag vågar inte planera eller hoppas på framtiden längre. Hänger ni med? Det är så himla osäkert att man ska få leva tills man är 80 år. Det finns absolut inga garantier att jag eller du kommer att leva imorgon. Mittiallt får man en meteorit i huvet och så är man en av de olyckliga själarna på Hänt Extras " veckans olycksfall". Ni fattar. Jag vill ju bara existera så himla mycket. Jag vill finnas. Men vad tusan ska man göra? Låsa in sig på sitt rum och hoppas på att överleva? Ge sig ut och vara så levande man bara orkar? Om jag blir 80 vill jag kunna säga att jag har levat. Mycket.

Jag skrev i September om hur det känns orealistiskt att fylla 18, flytta hemifrån osv. Det närmar sig. Vill inte gå runt hela livet och vara rädd för morgondagen. Hoppas dock att det är en fas bara. Big things are coming och kroppen känner det på sig. 

Likes

Comments

Hejhopp! Tänkte dra igenom min helg lite snabbt. Ibland känns det som att min blogg pendlar väldigt hastigt mellan tonårsdrypande ångesttankar och bilder på min ponny. Vet inte riktigt var jag står. Kanske är det så det ska vara, lite av båda. Kan slänga in ett ångestfyllt citat på slutet om det blir för ytligt.

Tidig Fredagkväll bestod av att fira käraste underbaringen Jenni! Ja hörni. Ingen middag eller present är tillräckligt för den kvinnan, hon förtjänar allt. Iallafall så jag stekte malet kött för första gången och vi diskuterade allting vi hade planerat säga åt varandra under tiden vi inte setts.

Senare på kvällen gick gänget skilda vägar, och jag begav mig till Jakobstad för lite lokal humor. Svenskfinlands gullungar levererade än en gång.

Lördagmorgon bestod mest av att blicka ut genom fönstret och diskutera med herr Bubbis.

Jag och mamma var riktigt på G med att sitta och lyssna på folk denna helg, så på lördagkväll hörde vi på Jan Jönsson som pratade om nervositet, OS, träning, hästar och sånt. Riktigt intressant! Vågade tillochmed ställa en fråga åt honom hur man ska hantera nervositet på tävlingsplatser, och mitt hjärta dunkade så hårt. Var svinrädd.  Men jag vågade. Tycker sånt är så himla läskigt.

Skulle även ha velat se hans träningar som han höll vid NURK men det blidde inget denhär gången.

Och ÄNNU senare på Lördagkväll åt jag ett hjärtformat chips. Ae hörni, vild kväll.

Så var jag och mamma ute och red idag, men det visste ni ju redan.

​Klart slut.

Likes

Comments

Hej! Idag när jag och mamma for ut och red tänkte jag - som den sanna bloggaren jag är - att jag tar med mig GoPron. Det var alldeles frostigt och klart där ute, med grenar nertyngda av snö och klarblå himmel. Nu på kvällen är det mera som i Tove Janssons Trollvinter, ni vet. När jag var liten var jag dödsrädd för Isfrun och såg Mårran lite överallt, tillochmed i mitt rum på kvällarna. Jajaja, sidospår. Hästar! Ridtur! Snö!

De stod så gulligt inpaketerade i sina matchande täcken och gnäggade när jag kom gående.

Kexet skulle ha uppmärksamhet, som vanligt.

ack ack ack så vackert. Var som värsta turisten när jag helatiden sa" åh! Se på träden! Himlen! Luften är så klar!" Mamma tröttnade nog lite på mig tillsist. Såhär har det nog sett ut de senaste 17 åren i Januari tänkte hon väl.

Krispigt och kristallklart.

Här har Trynet detekterat något riktigt spännande, som bara hon kan se.

En ganska lång skrittritt idag. Det är så himla halt nu så går knappt att gå utomhus. Men det var så skönt att få vara ute bland pastellfärgerna och sen komma in och vara lite kall och känna att jag åtminstone har gjort något vettigt idag.

Likes

Comments

Ingenting förvånar mig längre.

Det är bara samma spel hela tiden.

Först ska man artigt hälsa och låtsas att man inte alls sneglat på varandra hela kvällen.

Sen berättar jag om hur jag bor mitt ute i skogen och ja hur tänkte mina föräldrar egentligen och du berättar om vilken skola du går på och jovisst gymnasiet är nog tungt ibland.

Sen lägger man till varandra på Snapchat och scrollar genom varandras Instagram i smyg.

I några dagar snapar man och det pirrar lite i magen tillförst men det dör ganska snabbt.

I dina ögon är jag intressant.

Men sakerna jag berättar åt dig har jag redan berättat åt hundra andra ansikten som inte längre hälsar på mig när jag går förbi.

Och sakerna du berättar åt mig är genomskinliga och uttjatade.

Så det nya namnet blir bara ett till i en kontaktlista.

Ingen förvånar mig längre.

Det är bara samma dans med ett nytt ansikte.

Likes

Comments

Har gått och lagt mig i tid varje kväll denhär veckan, men vaknar ändå alldeles utmattad. Har börjat fundera om jag gråter i sömnen, eftersom jag känner mig helt urlakad och tom när jag vaknar, med ett tryck över bröstet. Nog borde jag väl vakna om jag skulle gråta? Förstår ingenting.

Annars så har jag lyssnat sönder Beyonces " Daddy lessons" Jösses. Första gången jag hörde den så orkade jag inte ens höra tills B började sjunga, tänkte typ "...Country...Intressant..." Och så stängde jag av. Men nu då jag både sett Westworld och börjat lyssna på lyricsen tycker jag den är fantastisk. Älskar den! Blir så himla glad, skulle vilja ha en cowboy-hatt och en gun i fickan när jag lyssnar.

Likes

Comments

Åh, är så stressad. Är för snäll och säger JA till allting, och sen står jag här med 1000 olika projekt på gång som jag ska klara av. Varje dag består av nya möten och planeringar, och det känns som att jag ska gå under. Vill göra allting så bra jag bara kan men underpresterar absolut när jag har för mycket att göra. Jag kan oskojat säga att Januari består av program varje dag. Jag vill ju bara krypa ner under täcket och vara ensam.

Januari är ju inte för evigt som tur. Ska komma ihåg att gå och lägga mig i tid Ta en dag i taget.. Blir en dag för stort får jag väl ta det minut för minut, som Isak och Even. ( <3 )

Likes

Comments

Hej gott folk! Vill bara meddela att jag skrivit teoriprov idag - och blivit godkänd..! Var så himlaotroligtnervös för att bli underkänd eftersom jag inte alls har kommit överens med Ajokaista, och pappa stirrade mig stint i ögonen förrän jag for och sa " vi betalar sen bara för ett försök. Lycka till!" Nu är det iallafall ÖVER och jag får börja stressa över uppkörningen istället, woho.

Imorgon kör 4e perioden igång, och verkligheten börjar påriktigt. Hela December har jag i princip varit på luciauppdrag, och 3e perioden var nog annars inte så mycket skola, har mest varit ledig. Helt skönt iochförsig, men jag blir ju så himla lat. Orkar inte ens satsa lite. Men nu tusan! Fullt ös.

Likes

Comments

Hej på er! Er skribent är sjuk. Har feber och inte fått en blund inatt eftersom jag bara har legat och skakat. Förhoppningsvis håller den på och avtar nu, skulle inte orka vara hemma från skolan. Blir tokig av att bara ligga stilla.

Finns så mycket ny och bra musik just nu, hinner knappt med..! Här är några låtar som går varma i mina hörlurar för tillfället.

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw

Alla bilder är fotade antingen med iPhone 6, GoPro HERO4 black, Nikon d610 eller Nikon d7000