Header

om Lina

min bästa vän är en bunt av superfina människor jag skrattar tills jag gråter med och bråkar med och alltid alltid vill ha i mitt liv.

när jag borstar tänderna brukar jag DANSA och lyssna på svinhög musik.

när jag lagar mat: Brukar jag börja tro att jag är med i ett teveprogram och börja freestyla med att slänga in lite exotiska kryddor och såntdänt vilt ni vet. Tomater och sånt. Allting medan jag pratar med mig själv och förklarar vad jag håller på med.

jag är rädd för att dö ung. Eller bli så allvarligt skadad att jag int kan leva som jag vill. Och för att bli sjuk.


den värsta känslan är när jag råkat säga något dumt som jag inte menade att skulle vara dumt. Eller när jag gör någon besviken. När man är den som tycker om mera.

den bästa känslan är när man ska spana in någon och märker att personen redan kollar på en och ens blickar möts och båda kollar supersnabbt bort som om man bränt sig. !!!

jag är bäst på ha kul. Alltså påriktigt: det är jag som ÄR festen brukar jag säga.

jag är sämst på: Att prata i passligt tonläge. Har alltid för mycket ljud.

jag lyssnar på: Coldplay och snö som faller från taket.

jag pratar: Högt! Mycket! Gestikulerar och skrattar och gråter och är överallt. Kan prata om vadsomhelst och tycker egentligen inte att något är pinsamt att prata om.

jag tycker om: Att pyssla med något för sin egen skull, ansiktsmasker, att somna med en spinnande katt och jul.

kärlek är läskigt. Svårt. Häärrligt.

i somras var jag hmm...Hade en ganska neutral sommar. Lite identitektskris men det hör väl till vardagen.


sist jag grät var När jag var ledsen? hmm. Minns inte, kanske när jag såg på Okänd soldat.

när jag vill tänka : Går jag ut och går eller lyssnar på sorglig musik eller skriver.

när jag bakar blir det 99% av gångerna chokladmuffins.

just nu tänker jag på Om jag har för mycket personlighet.

idag har jag ätit för mycket. Jösses, kommer vara mätt i 4 år.

ikväll ska jag Skriva tre TK-svar och lämna in en essä och läsa på prov. En riktig helkväll.

imorgon kommer jag: Vara med i ett luciatåg!

min mobiltelefon är Alltid alltid med mig men ändå tappar jag ständigt bort den.

när jag vaknar på morgonen Känns det som att jag ska gå sönder. Är så trött nuförtiden

om jag var ett djur skulle jag vara: Nå, titti tyckte jag liknade en häst häromdagen så det var ju snällt. Haha, nejmen en liten surikat tror jag att jag skulle vara. Ser lite ut som en sån. Spinkig och sådär.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Just nu sitter jag på ett tåg som ska ta mig till Helsingfors. Till Mon chéri Michelle! Jag är så taggad, tänker helatiden på att jag kanske kommer bo i den staden om ett år. Ska testa lite hur det känns och passa på att handla julklappar för mina sista slantar haha.

Andra saker jag tänker mycket på: Hur sorgligt det är när det bara är under 40 skoldagar kvar för mig. Jag har inte varit en enda dag i skolan utan att ha skrattat. Vet påriktigt inte hur många gånger jag har förstört mitt smink på grund av att jag skrattat så mycket att jag börjat gråta.

Sen funderar jag mycket på hur himla bra det är i min lilla by.

Annat än det funderar jag inte på just nu, klyschigt men det känns som att jag lever...Just nu. För första gången längtar jag inte bort.

Likes

Comments

Jag har längtat. Räknat ner dagar. Väntat. Och äntligen var den här! Topeliusgymnasiets egen bal! Hela veckan före har varit fylld med stress och panik men med en fantastisk Studerandekårsstyrelse redde vi upp det riktigt bra.

Om någon undrar så såg jag ut såhär igårkväll. Sminket och håret fixade Jenni och gudskelov för det, kände mig som en prinsessa hela kvällen.

Har orimligt lite bilder, förstår inte vad jag tänkte på när jag inte tog tillfället i akt och lät mig fotas ur alla vinklar men alltså jag var upptagen med att dansa och skratta så mycket att jag var rädd att franslimmet skulle lossna.

Hade FANTASTISKT bordssällskap och spann som en katt för att jag trivdes så bra.

Tog del av fina uppträdanden och självaste Sophia Jansson var våran hedersgäst och festtalare! Hon hade muminvärldsskimret runtomkring sig.

Foto: Jonas Brunnström

Det var så härlig stämning under balen, eller iallafall jag hade det. Var i bal-mood. Önskar att jag skulle ha levat under typ 50-60talet när folk for på dans och bara...dansade? Det kändes så härligt att få rusa till sin bästa vän och fnittrande berätta att "han bjöd upp mig!!!!" Så fint och oskyldigt. Mera dans åt folket.

Lite såhär kändes det väl.

Likes

Comments

vardagsäventyr

HEJ ! Wow vilken kalashelg jag har bakom mig!!!! En av mina BÄSTA människor blev 18 och vi firade med alla tokigheter som det innebär. Kalaskul.

Likes

Comments

livet.

Hej! Idag har jag varit hemma. Behövde en lugn dag. Tänkte stiga upp tidigt, sätta mig vid mitt skrivbord och ta mig an min monsterprepkurs men det slutade med att jag sov alldeles mycket längre än vad som är okej och sedan började jag städa köket. For ut och red en sväng med Trynet. Städade mitt rum. Och SEDAN satte jag mig ner och började jobba. Och jag känner ingen skam i kroppen alls över att jag slösat bort en hel dag på oväsentligheter, för det var precis vad jag behövde. Behövde landa, har knappt hunnit sitta ner efter lägret, som var jättekul förresten. Som vanligt. Men nu har jag städat mitt rum och hästarna är inpaketerade i sina lådor mätta och belåtna. Och jag har tusen miljoner samhällsläraessäer att skriva.

Men livet är bra.

Likes

Comments

finheter.

Hej! Ny vecka, nya möjligheter. Sorgligt att alla klyschor stämmer haha? Jag tänkte lista lite grejer jag ska försöka få fixat denna vecka PLUS lite cheesy måndagspinterest. Hur bra blir inte det?

1. AKTIVERA MITT GYMKORT har planerat göra detta sen augusti men det blir aldrig AV. Kanske för att gymreceptionen har öppet på ojämna veckor endast i månader som slutar på R och mellan 16:58-17:00. Suck.

2. Skriva. Inte fina texter men skolarbeten så att det ryker om det. Går en prepkurs i samhällslära för tillfället och den är inte nådig.

3. Baka pepparkakor. Det är officiellt juletider nu och jag vill göra juliga saker. Som att dricka glögg och baka pepparkakor. Att följa traditioner får mig att känna mig trygg.

4. Ringa en kompis eller nåt. Viktigt att hålla ihop och minnas varandra.

Likes

Comments

texter., serious business

Hej på er som fortfarande hänger här. Idag när jag satt och åt frukost med mina hjälpledarkollegor frågade jag dem vilken muminkaraktär de tycker de är, mest för att jag skulle få säga vilken jag är. De berättade vem de tyckte de var och sedan sa jag : enligt mumintestet är jag muminpappan men jag tror att jag är ett knytt. Det tog 0,0024 sekunder innan jag fick mothugg om att näpp jag är absolut muminpappan. Men alltså.

Det är jag. Jag älskar att stå i uppmärksamhetens centrum och längtar bort till vilda äventyr och så men på senaste tiden har jag blivit ett litet knytt. Ynklig, liten och rädd. Ett knytt som gömmer sig och är lite rädd för höga ljud. Jag känner mig kluven eftersom en del av mig vill skratta, ha show, springa och ta livet med en klackspark medan en del av mig sitter i hörnet och viskar nejnejnej ta de försiktigt spring int för hårt och vill helst att någon ska ta hand om mig.

Knyttet och muminpappan kommer inte riktigt överens och det lämnar mig otroligt förvirrad.

Likes

Comments

livet.

Hej! Det är fredag! Idag fick abi18 studentresultaten! Hjälp. Jag är nöjd. Mycket nöjd. Nu lämnar vi studentskrivningarna till vårens problem.


Alltså hör och häpna men jag ska på LÄGER ihelg. Ska jobba. Ska vara hjälpledare på ett miniläger för konfirmander och är så taggad! Det är ett mycket roligt jobb jag skulle kunna typ betala för att få göra. Har väldigt bra flow i livet annars också nu. Sover bra, har mycket pågång som inte känns för mycket ändå och skolan går bra. Vad finns det att klaga på då? Inte mycket.

Och snart är det jul.


Var igår på Ted&Kajs författarbesök vid biblioteket med ett gäng från skolan och blir alltid SÅ inspirerad av författarbesök så nu är det den banan jag är inställd på att gå.


I Onsdags gjorde jag något jag inte gjort på länge: gick på café på håltimmen med vårt fina lilla tjejgäng. Jag blir alldeles varm av att tänka på dem. Typiskt att det är på sista året alla blir så bra kompisar.

Nu ska jag på läger. Vi hörs!

Likes

Comments

Snack

Idag såg jag Tuntematon sotilas AKA Okänd soldat på bio med skolan. Jag hade sett fram emot filmen i flera månader och efter tre timmar i biobänken var det bara ett skrynkligt rödgråtet knyte kvar. Jag gråter inte till filmer, faktiskt. Folk tror att jag är en sån men detta är första gången jag hulkat i en biosalong och inte kunnat hindra tårarna, men filmen kom alldeles för närapå livet och började tänka på alla okända soldater som faktiskt fanns där ute, alltså... Nä nu börjar jag igen. Men sammanfattat så är Okänd soldat en film som alla med en gnutta finländskt blod i sig borde se. Jag är ännu alldeles till mig och har inte riktigt landat från upplevelsen. De som klagar på att filmen är för lång kan tänka på att kriget höll på i tre år och att vi kanske kan lägga tre timmar på att tänka på vad som faktiskt hände.

Under filmen insåg jag även att jag skulle kunna lägga mitt liv för att få jobba med fred och rättvisa. Det är det viktigaste vi har.

Likes

Comments

texter.

När jag var liten var min största dröm att bli skådespelare. Varför? Jo för att jag ville att livet skulle vara som en film. Lite mera stråkar, drama och känslor. Stora svek och svarta lögner. Plot twists och det blir inte som du tänkt dig men ännu bättre. Ett lyckligt slut.

Min största rädsla är att jag en dag ska vakna upp och inse att det blev inte mera än såhär. Ha ett helt okej jobb, ett helt okej liv, ett helt okej förhållande. Sen dör man och ingen minns vem du var. Inga dalar betyder att det inte finns några toppar heller, allting är bara grått. Vissa personer kanske nöjer sig med säkerheten av att vara någonstans i mitten, aldrig riktigt bra men aldrig riktigt dåligt heller. Men varför nöja sig? Varför är det så många som ger upp på vägen och accepterar dekadensen? Vad är det som gör att kärleken vissnar och dör och allt som finns kvar är något dött? När slocknar gnistan i ögonen och när slutar man se det...Magiska? Varför?

Jag kan inte. Jag vill inte stanna på helt okej.

Lite filmisk musik att ha på i bakgrunden medan du läser detta inlägg.

Likes

Comments

Twitter
Spotify
Instagram
Blogkeen
Nouw

Alla bilder är fotade antingen med iPhone 6, GoPro HERO4 black, Nikon d610 eller Nikon d7000