View tracker
View tracker

Nu har jag och Maja landat på Gili Meno efter två nätter på Gili T vilket inte alls var vår grej. Känns så skönt att vara tillbaka i detta paradis! Här blir vi nog några dagar innan vi åker vidare. Njuter av de kritvita stränderna med turkost vatten, helt perfekt!

Likes

Comments

View tracker

What a wonderful day! Tog moppen o brumma iväg på andra sidan ön idag där vi inte varit innan. Upp i bergen och magiskt vackert! Träffade på ett par mitt på vägen när vi kliade oss huvudet som skulle till ett vattenfall så vi joina dem. Var typ som klippor som de stora vågorna åkte över så rann vattnet ner som ett vattenfall, supermäktigt!

Träffade på massor av locals i de små byarna och kan lova att vi var de första vita de någonsin träffat. De var helt fascinerade och förstod inte riktigt hur det gick till. Ingen kan prata engelska på landsbygden, eller kanske en per by som kan väääääldigt lite. De bor i små skjul och har kläder på sig som det ser ut som att de inte tvättat sen de fick dem. Det är så otroligt fattigt, det gör ont i mig att se standarden. Men de som gör mitt hjärta varmt är hur de håller ihop hela familjen, allt ifrån 0-120 åringar. Hela familjen är verkligen tillsammans och de skrattar tillsammans! De ser lyckliga ut och blir glada för så lite. Värt att ta med sig hem!❤️

Påvägen hem fick vi punka tre gånger!! Locals hjälpte oss i de små byarna utan att ett ända ord behövdes utbytas, väldigt hjälpsamma! Problemet var ju dock att själva däcket var sönder men de bytte bara slangen. Sista gången när vi väntade på att den skulle lagas stannade jag en fransman på vägen så fick jag skjuts med honom så vår moppe inte skulle bli så tung, då klarade den faktiskt 15km hem! Innan har den bara klarat 4km efter de två första lagningarna.

Gott folk! Vill ge er två tips!
Livet är gött, ta ett djupt andetag och kolla runt omkring dig vad du egentligen har. Uppskatta och var tacksam och njut utav det livet givit just dig. Sen lär vi hjälpa varandra utan att vara misstänksamma! Behöver någon hjälp, en vän eller en "främling" så HJÄLP TILL om du har möjligheten, och inte så gör så gott du kan. För imorgon kanske det är du som behöver hjälp.

There is no strangers, only friends we have not met yet

Likes

Comments

Lite dålig uppdatering nu igen, men jag har haft fullt upp med att sova och äta. Sen har jag hämtat Maja på flygplatsen också!! Bästa någonsin!

Vi har varit så trötta så har vänt på dygnet totalt! Inte gjort nått produktivt alls. Men idag gick vi upp i okej tid och hyrde en moppe!

Hittade en drömstrand! Är inte detta lunch with a wiew så vet jag inte vad som är det. Väldigt fin natur här också!

Har åkt igenom byar där befolkning aldrig sätt en vit människa. De stod typ och gapade när de såg oss och barnen var så fascinerade. "Kan ni knäppa kort på oss?"

Likes

Comments

God morgon god morgon!

Var på resande fot hela dagen igår, men nu är jag äntligen tillbaka i Indonesien. Efter 8 välbehövliga timmars sömn, en kall dusch och ett dussin tabletter var jag redo att starta dagen. Var alldeles för snål för att åka taxi till flygplatsen så gick hit (5min) men jävligt mkt trafik och inte någon gångbana direkt. Självklart gick jag fel också, vad hade jag räknat med? Men tillslut så kom jag fram, genomsvettig och hungrig.

Sitter på en restaurang och käkar nu, väntar på Maja som landar om 50min!!! Längtar så himla mycket efter henne! Ska bli så underbart att ha henne här vid mig ett bra tag!🙏 Dessvärre väntar vi med Bali till senare och tar flyget till Lombok nu i eftermiddag! Feel free to tell us om du har några tips om Lombok och öarna runt om!

Förövrigt hoppas jag kunna hinna/orka gå till en salong och vaxa typ hela min kropp ikväll! En viss Jonas glömde packa ner min rakhyvel när jag låg på sjukhuset så lever aplivet nu. 😋😉✌️️✨

Bjuder på denna bild, hoppas ni skrattar.

Likes

Comments

God morgon världen! Sovit gott?

Ni vet när man sovit tsm med någon man tycker om en längre tid och sen helt plötsligt ska sova själv.. Det går inte! Har inte funnit någon ro inatt, kudden har varit för hög, sängen för liten (van med dubbelsäng nu o sen nu fick jag överslafen på en 90cm våningssäng), inte kunna kramats och känt mig allmänt ensam. Jag saknar min Jonas. Som för övrigt bör vara i Peking nu och väntar på det sista planet till Arlanda.

Magen krånglar och jag är trött på att vara sjuk. Precis ätit lite frukost för att sedan knapra ett dussin tabletter som man måste ha mat i magen innan man tar så inte magen fräts sönder, låter hälsosamt. Det är alltså tredje gången på loppet av 1,5 månad som jag äter antibiotika, låt det bli sista för i år!

Det är ett nytt år med nya möjligheter gott folk! Inatt när jag inte kunde sova låg jag och sökte information om pensionssparande. 2017 är nog ett perfekt år för mig att börja spara! Som riktlinje tyckte de att man skulle spara 3-5% av sin bruttolön. Har iofs ingen inkomst nu (haha) men har en budget på 10 000:- i månaden, så med lite enkel matematik bör jag spara undan 300:-/månad till att börja med iaf! Låter vettigt.

Annars då? Jag försöker peppa mig själv regelbundet, med små saker tillexempel texten jag vaknar upp till de dagar jag ställer väckarklockan. Påminner mig själv över hur bra jag har det, har så himla mycket att vara tacksam och glad över! Livet är för kort för att fokusera på de negativa sakerna, låt de positiva ta över och njut istället!

Jag blir så himla glad när de finns toapapper på toaletten, varmt vatten i duschen (ännu gladare om de finns tvål och kanske till och med schampo i duschen!), lakan i sängen och ett rum där ingen snarkar. Höjdpunkter är att hålla sitt sinne öppet för precis allt! Möta människor från hela världen, med olika bakgrund, olika tankesätt och olika erfarenheter att dela med sig av. Med ett öppet sinne kan dessa möten med de nya människorna vara en otrolig upplevelse! Man lär sig så mycket, man ser på saker på ett annat sätt och man skapar sig en egen uppfattning om livet.

Handen på hjärtat är jag rädd för att åka hem. Rädd att träffa alla igen, alla som inte sätt och upptäckt allt jag gjort. Rädd att bli missförstådd och rädd att hamna i konflikter då mina tankar och känslor är 1000 gånger starkare nu än vad de var innan jag lämnade Sverige. Jag önskar att alla någon gång gjorde en längre resa! Det är den bästa investeringen du kan ge dig själv. Så mycket som jag utvecklats under dessa tre månader har jag inte gjort på flera år. Undra hur jag tänker den dagen jag faktiskt ska åka hem? Utvecklingen stannar inte direkt.

Idag ska jag njuta av en god bok under mitt täcke i min säng (ja de är ju min säng nu under två nätter iaf). Min kropp behöver vila, en chans att återhämta sig. Jag önskar er alla en fantastisk dag! Låt oss göra den till den bästa!

Likes

Comments

Riktigt dålig uppdatering här på bloggen den senaste tiden.. Har dessvärre inte hänt så mycket, både jag och Jonar har blivit matförgiftade. Natten till igår fick jag min tredje (!!) maginfektion så åkte in igår kväll då jag under dagen hoppades att de skulle ge med sig, men icke. Blev övernattning på sjukhuset med dropp hela natten och får nu checka ut med en påse mediciner.

Idag är den förbaskade dagen då Jonas tyvärr måste åka hem.. Känns inte så roligt för någon av oss såklart. Han vill inte hem till kylan och jag har separationsångest, tror han kommer sakna mig också lite faktiskt. 🙈 Men tids nog kommer jag också hem.❤️

I övermorgon åker jag tillbaka till magiska Indonesien!!! Bara älskar det landet! Och på lördag ska jag hämta upp ingen mindre än MAJA på flygplatsen på Bali!! Som sagt, jag är en tjej med tur! Först en hel månad med Jonas och nu nästan en hel månad med Maja. Jag är lyckligt lottad!❤️👌

Likes

Comments

2016 har varit ett händelserikt, omtumlande, lärorikt och minnesvärt år. Det har prövat mina gränser och satt mig på prov. Det har givit mig många fina minnen med fina människor som jag är evigt tacksam att jag har i mitt liv. Det har även givit mig lärdom om livet som jag tidigare inte haft, som jag med största sannolikhet kommer ha nytta av längre fram.

Året började i Sälen med Lovisa EO och familj, ett mycket trevligt nyår med god mat, glada miner och mycket dans. Där och då hade jag ingen aning om hur året skulle se ut, vilka minnen jag skulle skapa, hur relationer skulle förändras och vilka prövningar jag skulle gå igenom.

Jag rivstartade året genom att läsa en historiakurs samt jobba på hemtjänsten. En kurs jag absolut inte trodde jag skulle tycka om, men visade sig motsatsen!

Träningen hade avtagit ett tag då kommunens gym inte lockade mig längre, då tog jag ett väldigt bra beslut! Jag skrev in mig på Hälsoverket! Där tillbringade jag många timmar med Ida, en grym tjej som min relation till skulle växa otroligt mycket!

Gymmet visa sig bli min arbetsplats några veckor efter att jag skrivit in mig. För jobbat, det har jag gjort. Började som vikarieinstrukör, för att sedan börja i receptionen och få fasta gruppträningar på schemat.

Under våren ville jag ta vara på mina massagekunskaper då jag såg att behovet var stort. Det vart många möten på Nyföretagarcentrum innan jag insåg att det inte gick samtidigt som jag hade två jobb och läste en helvetes mattekurs. Jag hoppade av mattekursen o la företaget på hyllan, istället fick jag möjligheten att massera under Hälsoverkets namn!

Trots att det känns som att jag endast jobbat detta år så har jag faktiskt lyckats klämma in en hel del andra saker också!

Jag fick inte nog med skidåkande under nyår så några veckor in på året åkte jag och ett skönt gäng med människor till Sälen och Alexander igen!

Tack vare träningsglädjen hälsoverket givit mig anmälde jag mig till Tough Viking i Göteborg, hoppade på tåget och spenderade en helg där med härliga människor och ett adrenalinfyllt lopp! Shit vad stolt jag är att jag gjorde det!!

25e mars fyllde jag tydligen 20 hela år och drog min debut på bolaget! Crazy! Hade ett fint födelsedagsfirande med släkt och vänner, så himla tacksam att jag har er! Några veckor senare slog jag ihop långbord på torp med Karolina, Lovisa, Lovisa EO och Veronika som också fyllde 20 i den här svängen! En rolig kväll med massor av vänner, god mat och dans!

I april var jag och Karro trött på det halvtråkiga vädret i Sverige så åkte på en fantastisk weekend till Budapest! Har ni inte varit där så rekommenderar jag er verkligen! Perfekt att åka iväg en helg med någon som betyder så mycket men inte hinner träffa så ofta man egentligen vill!

Det är för övrigt en av de viktigaste lärdomarna jag tar med mig ifrån 2016, att vänskap inte kräver daglig kontakt. De äkta finns kvar där trots att man inte träffats på ett tag.

En av de finaste sakerna under detta år är att min relation med mina syskon blivit starkare än någonsin. Då de är så pass mycket äldre än mig har vi kanske inte haft så mycket gemensamt tidigare, men desto äldre vi blir desto mindre blir åldersskillnaden. Det vårdar gott för framtiden! Har även haft privilegiet att vara med under Stellas uppväxt, lilla tjejen fyllde 1 år i somras och nu går det fort!! Fasters ögonsten är vad hon är!

Ja såhär långt var det rätt bra faktiskt, förutom att de blev lite mkt på vårkanten med alla planer. Men där lyssnade jag faktiskt på mig själv, någonting jag önskade att jag hade gjort hela året..

Sommaren kan ha varit en av de bättre somrarna men även ett helvetes sommar med många sömnlösa nätter och ångest upp i halsen. Det var mer regel än undantag att jag jobbade 7-16 på hemtjänsten sen 16-20 på gymmet. Många grisdagar helt enkelt och alldeles för lite ledighet. Girig som jag är och endast tänkte på pengarna inför resan, inte ens okej!

Men nu ska vi inte vara sånna, sommaren har ju som sagt varit mycket fin också. Jag fick chansen att skapa och vara tävlingsledare för sommarkampen tillsammans med Malin. Det kan jag säga har varit sommarens höjdpunkt, mycket skratt har det blivit! Tyvärr kunde jag inte njuta fullt ut av det då jag var så otroligt stressad och helt fucked up i huvudet.

Sommaren rivstartades med grill och uteservering med älskade vänner i Falun! Jag har även haft en fantastisk festivalvecka med underbara människor! På midsommar flög jag och mina grymma kollegor till Gotland o spenderade några fantastiska dagar där!

Sommaren gav mig även ett pirr i magen som var utöver det vanliga. Ett hjärta som slog många extraslag och ett leende som var omöjligt att ta ner. Tänk att han fanns där hela tiden, min kärlek. Lite förbjudet kunde vi inte låta bli varandra längre efter att småflirtat hela året. Tänk vad tokigt det kan bli. Men ingen kan vara gladare än jag för det!

När sommarschemat tagit slut och jag äntligen kunde andas hände någonting med min kropp, den slutade fungera helt. Jag tappade minnet och kände inte igen mig själv. Det ända jag gjorde var att gråta okontrollerat, spelade ingen roll vart. I receptionen, i bilen, mataffären, duschen. Den lilla stenen i magen hade blivit ett stort berg och jag kände inte igen mig själv längre. INGENTING var roligt.

Hösten var en kamp, med väldigt fin stöttning av min finaste familj, älskade Jonas och nära vänner gick jag igenom vardagen. Det blev många skogsturer och lägereldar med min kärlek. Under denna period kom jag även till insikt med vilka som är the real ones in my life, inget ont som inte kommer med något gott! Och tjeppar o bananer vad det slog mig positivt! Jag har en hel uppsjö med människor som bryr sig om mig! Utan er skulle jag fortfarande ligga i sängen och kolla upp i taket, tack!❤️

10e oktober klev jag och Lovisa på flyget till Moskva där vi mötte upp Siri. På en guidad tur genom staden träffade vi Lotta och Hanna. Det visade sig att med dessa tjejer, ett gäng med farsor och några konstnärer skulle vi uppleva transsibiriska järnvägen tillsammans. En tågresa på 12 dagar som kan vara en av de mest otroliga upplevelser jag varit med om. Rekommenderar verkligen!

Vi åkte igenom iskalla Sibirien, träffade nomader i Mongoliet och besteg kinesiska muren innan vi tog planet vidare till Vietnam. Vietnam levde tyvärr inte upp till mina förväntningar, men ångrar verkligen inte att jag varit där! Såg och upptäckte mycket häftigt, mc turen från Hue till Hoi An var magisk!

Efter drygt en månad på resande fot skulle Lovisa hem o jag o Siri splittras upp. Jag mådde så otroligt dåligt, var väldigt ostabil. Hade inte vart på topp någon gång under resan men hade iaf stödet i att inte vara ensam. Rädd för hur jag skulle kontrollera mina panikångestattacker när jag blev ensam och ingen kunde hålla koll på mig var jag inne på att åka hem. Jag har Siri att tacka att jag istället åkte till Indonesien. "Du kommer inte må bättre hemma, då kommer du bara vara i kalla Sverige och tänka på att du kunde varit här." Detta beslut är ett av de bästa jag tagit!

Under månaden på Bali lärde jag känna mig själv mer än vad jag gjort på hela året. JAG KAN JU FAKTISKT SÅ MYCKET! Klart det var läskigt att resa själv till en början men shit vad stolt jag är! Sen reste jag iofs inte så mycket själv då jag träffade Hanna och vi reste nästan 3 veckor tsm! Ni vet när man klickar med en person och det känns som man känt varandra i flera år? Ja precis så var det! Förövrigt var Indonesien en dröm som jag måste tillbaka till, dock helst utan maginfektion..

8e december flög jag till Thailand. Thai har verkligen inte imponerat på mig för 5 öre, det är som Sverige fast med palmer. Men det gör inte så mycket då jag får spendera varje dag med min kärlek som flugit ner hit för att resa med mig en månad! Fick äntligen träffa Maja också som var här på semester med familjen.

För att sammanfatta året med några få ord skulle jag använda: intensivt, utvecklande, arbete, ångest, tårar, familj, äkta vänner, kärlek, backpacka, tankeställare.

Nu är det bara några få dagar kvar på året kvar, jag vet fortfarande inte hur jag och Jonas kommer spendera nyår på för sätt, vet inte ens vart vi ska vara, i vilket land? Det har inte så stor betydelse så länge jag får avsluta 2016 och börja 2017 med min kärlek.

Likes

Comments

Lyx är att ha ett rum med AC, en tv som visar film på engelska och en fin kille att ligga bredvid o äta godsaker med. Vi gör en tidig kväll idag så hoppas vi på att Jonas mår bättre än bäst imorgon! Nu är det filmmys på agendan! Det är de små sakerna som räknas!❤️🙏

Likes

Comments