Vilken sommar, so far so good som de brukar säga! Jobbet går bra, hjärtat bultar och jag kan inte vara mer tacksam än vad jag är. Det har bjudit på äventyr, fester och mys. Nu har jag en månad kvar på jobbet, sen blir jag arbetslös. Ingen ångest över det faktiskt, det löser sig. Det är bara september-oktober för sen åker jag och Pontus till Hawaii hela november! 😍🌴✈️

Vi bokade flygbiljetter idag! Alltså wow säger jag bara, Hawaii! Så himla coolt! Det är en once in a lifetime resa och man ska passa på medan man fortfarande kan som de gamla och visa säger.

Men innan dess har jag en massa andra roliga saker att se fram emot!

🤹‍♀️Röva bort syrran, hon har nämligen blivit 30 år
❤️Gå på dejt med Pontus, med största sannolikhet fler än en dejt men de är bara en som är planerad
🌺Hälsa på Karolina i Stockholm
🍺Afterwork med mina kungliga kollegor
🎁Fira pappa som fyller år
✈️Åka till Krakow med Sandra
🎂Fira Stella som blir 2 år
🎭Fira Mathilda, gå på fest med 80-tals tema
🏖Åka till Öland med Pontus och hälsa på hans familj
🎈Fira Pontus som fyller år
🙆Gå en personlig utveckling kurs

Just idag ser livet otroligt ljust ut. Jag fick vakna upp bredvid Pontus, det betyder mycket. Vi har bokat flyg till Hawaii, sååå spännande! När jag ändå var i farten bokade jag och Sandra en resa till Krakow. Jag är glad och lycklig!

Det betyder dock inte att allt är bra, långt ifrån. De senaste veckorna har jag mått piss. Haft mycket ångest, stress osv.. De kommer i vågor. Detta ska vara ett glatt inlägg, men vill klargöra att bara för att jag är otroligt glad idag så betyder inte det att jag är det alla dagar. Jag är en människa, precis som du. 🌸 Ta hand om er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Långledighet!
Klev av imorse och kliver inte på förens måndag morgon!

Drog igång ledigheten med en mysig fika på Elsas i Norberg med min kusin. Har ni inte varit där så rekommenderar jag det! Mycket fint ställe, eller så var det sällskapet som gjorde det.. Hur som så var det den bästa starten på ledigheten jag kunde tänka mig!

Dagen fortsatte med lek i lekpark med Stella och Albin följt av BBQ hemma i huset. Underbart väder, god mat och bra sällskap i form av Stella, pappa och Albin.

Nu sover busfröet, Albin hoppas jag gör likaså då han fått jobb och börjar imorgon (otroligt glad och stolt kompis!), pappa kikar trav på tv och jag går runt och städar innan jag däckar. Ännu en gång ger jag en stor eloge till alla föräldrar där ute, och speciellt ni ensamstående!

Morgondagen kommer bjuda på bus med Stella, sen ett corepass på kvällen. På fredag eftermiddag kommer Björn och Jesper ifrån Rättvik/Falun till mig och ska umgås!😍🙏☀️ På lördag blir de att tälta med lite vänner om vädret tillåter och söndag är till för att vila upp mig med yoga innan jag börjar jobbet på måndag igen.

Jag sa alltså till mig själv att INTE planera in någonting under denna ledighet, gick ju sådär.. MEEEEN ser så mycket fram emot alltihop! 😍

Likes

Comments

Balans. Vad är balans för dig?

För mig är det att dricka öl en kväll med kollegorna, träna på morgonen efter och sen äta god mat på kvällen. Eller ja, nått sånt iaf.

Balans är svårt. Men ack så viktigt! Jag tror grunden i att hitta balansen är att målet hela tiden är hälsa, välmående och glädje! Träna för att få kraft och ork, bli hög på endorfiner! Ät för att det är gott och så kroppen får den näring den förtjänar. Vila för att du är trött. Umgås med vänner och familj för att du vill och känner glädje i det.

Så fort någonting blir ett typ av tvång förstörs allt för mig. "Du måste träna 5 gånger i veckan, för att du ska bli starkare". Det går bra tre dagar sen blir jag uttråkad o känner för hög press. Får jag däremot träna när jag själv vill det, med målet att må bra, ja då kan det lätt bli träning 5 gånger i veckan. Det är i tanken skillnaden sitter för mig!

Det är så himla viktigt att vi tar hand om oss själva!

Likes

Comments

God kväller!

Hur står det till med alla?

Jag har haft en tröttsam o jobbig dag idag. Förmiddagspass på jobbet är inte min starka sida, inte riktigt men grej det där med att gå upp 4.20.. Hur som så har jag ändå lyckats vara någorlunda produktiv efter jobbet. Diskat, tvättat och haft ett corepass nere på gymmet!

Nu har jag duschat, sitter i soffan i morgonrock med en kopp varm choklad och ska göra min läxa som jag har tills imorgon. Nej, inte matte! Utan personlig utveckling! Imorgon ska jag äntligen få träffa min terapeut igen! ☺️

Hur har det gått för er med frågorna jag delade med mig av för ett tag sen? Hunnit klurat på dem och även skrivit ned dem? Jag kommer nu dela med mig av den andra delen i den övningen, så får ni förhoppningsvis en tankeställare!

Det är samma frågor, de som ni svarat på redan! Men nu finns det tre överskrifter! Ta en funderare!

Likes

Comments

God kväller!

Hur står det till med alla?

Jag har haft en tröttsam o jobbig dag idag. Förmiddagspass på jobbet är inte min starka sida, inte riktigt men grej det där med att gå upp 4.20.. Hur som så har jag ändå lyckats vara någorlunda produktiv efter jobbet. Diskat, tvättat och haft ett corepass nere på gymmet!

Nu har jag duschat, sitter i soffan i morgonrock med en kopp varm choklad och ska göra min läxa som jag har tills imorgon. Nej, inte matte! Utan personlig utveckling! Imorgon ska jag äntligen få träffa min terapeut igen! ☺️

Hur har det gått för er med frågorna jag delade med mig av för ett tag sen? Hunnit klurat på dem och även skrivit ned dem? Jag kommer nu dela med mig av den andra delen i den övningen, så får ni förhoppningsvis en tankeställare!

Det är samma frågor, de som ni svarat på redan! Men nu finns det tre överskrifter! Ta en funderare!

Likes

Comments

JAG KLARADE AV MATTEKURSEN!!!

Efter mycket blod, svett och tårar klarade jag äntligen mattekursen ifrån helvetet. Jag har aldrig varit så GLAD för ett betyg, och då fick jag bara E, men shit vad jag är stolt! Klarade jag av detta klarar jag tametusan allt känns det som. Detta firar vi med en sista jobbnatt innan femdagars ledigt och karneval!


Min fina vän Fanny

Känner att detta kommer bli en fin sommar! Har den magkänslan. Första juni idag!

Äntligen klar med matten så nu har jag endast jobbet att rätta mig efter, sen är jag FRI! Äntligen kan jag kliva ur bubblan som isolerat mig. Händer det någonting och jag är ledig kan ni nu räkna med mig!! Jag är full med liv nu! Kom igen kompisar, det blir kul!

Likes

Comments

Att börja jobba efter en lång period har varit ett orosmoment för mig. Hur kommer jag klara det?

I september 2016 blev jag sjukskriven för utmattningssyndrom. Jag var slut, helt slut. Jag orkade inte gå upp ur sängen längre, det gick inte. Jag fick välja mellan att borsta tänderna eller duscha, orkade inte göra båda sakerna på samma dag. Det var ett rent helvete.

I oktober åkte jag iväg på min resa. Efter att praktiskt taget legat i sängen en månad tog jag flyget till Ryssland och la mig i en säng på ett tåg i 12 dagar. Vore det inte för Lovisa skulle jag inte klarat av första biten av resan. Ångestattack på ångestattack. Men det var skönt, skönt att lämna allt! Det var skönt att börja resan på ett tåg, där kändes det mer okej att sova middag och bara ligga och läsa.

I Vietnam mådde jag inte alls bra. Det var stressigt. Vi hade så mycket att hinna med på så kort tid och jag hann inte sova middag längre. Jag mådde så fruktansvärt dåligt en kväll att jag inte längre ville finnas med. På något magiskt sätt fick Karolina mig på andra tankar, jag har dig att tacka. Jag bestämde mig för att åka hem. Dagen efter berättade jag det för Lovisa och Siri, men Siri satte ned foten. Nej nej Elin, det kommer inte vara grönare gräs hemma. Tack vare dig Siri åkte jag till Indonesien. Alltså inte hem som jag hade bestämt kvällen innan och inte heller till Thailand som jag hade en flygbiljett till, utan jag köpte en ny biljett till Bali för att bara vara. Jag gick på yoga, jag solade, jag fikade, åt god mat, spelade Yatzy och bara var. Hade lyckträffen att möta Hanna, som ska ha stor eloge ifrån mig. Du fick mig att må bättre, bara genom att tycka om mig för den jag är. Tack!

Ja.. Sen kom Thailand. Det var ingen hit. Jag hade hemlängtan, jag fick tätare och tätare ångestattacker och fick ingen förståelse för mitt mående av min resekompanjon. Höjdpunkten var kvällen när jag fick ha min Maja för mig själv, sitta och prata och kramas. Som jag hade saknat henne! Kändes så störst att efter två månader träffa varandra igen, fast i Thailand. Vi spontanbokade även en flygbiljett till henne, vi skulle träffas i mitt paradis en månad senare.

Månaden i Indonesien med Maja var magisk. Vi hade en hel månad att lägga på varandra. Vi hann skratta, gråta, upptäcka och prata med varandra. Den tiden värdesätter jag högt. Jag är så glad att vi fick till vår resa. Jag är så tacksam att du fanns vid min sida, glad och fotosugen när jag åkte båtambulans. Jag är så tacksam att du fanns där när Jonas en kväll lämnade mig över ett meddelande på messenger. Jag är så otroligt tacksam att du höll mig tätt intill när jag hade de värsta ångestattackerna. Jag är lycklig att vi hittat en plats på jorden som vi kan kalla för vårt paradis.

Någonstans här kom jag till insikt med att jag inte kommer kunna återvända till de livet jag hade när jag åkte för fyra månader sen. Jag sa upp mig ifrån gymmet. Inte för att jag inte trivs med det, för de gör jag. Utan för att bryta gamla vanor.

Ja men sen kom jag hem igen. Tillbaka till Avesta. Tillbaka till ångesten. Arbetslös.

Mådde fortfarande dåligt, men hade kommit fram till att jag ville må bra och behövde därför hjälp. Sökte hjälp. Fick ingen hjälp. Sjukvården i Sverige kan ta sig själva, det är under all kritik. Tillslut hittade jag Camilla, hon är fantastisk. Hon är dock privat så mina sista pengar på sparkontot går till att prata med henne, men det är de värt. Hon hjälper mig. Hon hjälper mig att laga mig själv.

Nu sitter jag här på järnverket. Jag har tydligen blivit bruksare. Jag har börja jobba igen, efter 8 månader. Det känns bra. Här behöver jag inte vara social, trevlig och glad varje dag, minut och sekund. Här kan jag bara vara, så länge jag gör mitt jobb. Det är precis vad jag klarar av just nu. I början var jag rastlös, det kändes meningslöst. Vem hjälper jag genom att trycka på lite knappar och slipa matarverken? Men nu när jag kommit in i det så vet jag. Jag hjälper mig själv. Jag tillåter mig att bara vara, göra någonting men som inte måste vara livsförändrande för någon annan, mer än mig själv.

Mitt i rastlösheten och känslan av att jag inte gjorde någon nytta så sökte jag ett jobb. Inte vilket jobb som helst, utan som engelskalärare i Kina. Jag var på en skypeintervju, min första intervju på engelska och jag fick jobbet. Jag fick jobbet i Kina! Vill ni veta vad jag gjorde? Jag tackade nej. Det är inte läge att flytta till Kina för att hjälpa andra människor när jag inte hjälpt klart mig själv ännu. Jag behöver vara kvar precis där jag är idag ett tag till, innan jag kan ta nästa steg i livet. Här jag är nu ska jag inte stressa igenom. Det är det viktigaste kapitlet i mitt liv hittills, kapitlet där jag tar hand om mig själv.

Kärlek

Likes

Comments

Igår vad jag på århundradets fest! Vilken lycka! Vi firade kära Kristina på hennes 50 års dag med en 50-tals fest! 🙏 Mer lyckat kunde det inte bli. Kärlek, glädje och gemenskap rakt igenom! ❤️

Likes

Comments