Så vi tog nattbussen ifrån Hanoi till Hue igår kväll och kom fram imorse. En ny upplevelse lär jag säga, en upplevelse som var allt annat än bekväm. Men fram kom vi, både hela och glada!

Vi checkade in på ett nice hostel o sov ikapp nattens timmar innan vi begav oss ut på upptäcksfärd. Har mest tagit det lugnt idag, snackat med en hel del sköna människor och planerat morgondagen.

Imorgon har vi hyrt motorcyklar som ska ta oss ner till Hoi An! Träffade 5 sköna typer som också ska köra dit imorgon så vi hakar på dem, blir som ett motorcykelgäng ju haha!😎

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vandrat runt i Hanoi idag, om en timme ska vi ta nattbussen till Hue. Ska ta drygt 10h att åka så vi är framme imorgon bitti!

Likes

Comments

Vi har alltså hamnat i Vietnam nu mina kära läsare! Kom hit natten mellan måndag och tisdag. För tillfället bor vi på ett soft hostel i huvudstaden Hanoi. Mopeder överallt så idag böt vi ut storstadspulsen mot en dag på havet.

Blev en heldag till Halong Bay. Väldigt väldigt vackert men det räckte verkligen med en dag! Nu är vi tillbaka på hostlet i Hanoi och ska kika på vart vi hamnar imorgon, spännande! ✌️️😏🇻🇳🌴

Likes

Comments

Gigantiska berg och magisk natur är mitt första intryck utav detta landet. Det andra intrycket är dock regn, folkmassor och stark mat. Det är fränt att jag faktiskt är i Kina nu! Världens mest folkrika land, i en stad där det bor 20 miljoner människor!

Likes

Comments

Vi spenderade ett dygn i UlaanBaatar innan vi gick ombord på tåget igen. En dag i livet som vi är där och vi prickar in valdagen som inträffar var fjärde år och allt var stängt. Behöver jag säga mer? Fanns inte mycket att göra.

Tåget har blivit som vårt hem, man känner alla i vagnen och blir som en liten familj. Nu i Peking har vi dock splittrats upp, men kommer förmodligen träffa några av dem senare under resan då de flesta har liknande rutt. Som sagt har vi nu kommit fram till Peking, en gigantisk stad! Naturen i Kina är mäktig som tusan, vårt fönster på tåget var dock väldigt skitigt så fick ingen bra bild på den. Nu ska vi duscha o sen ut på äventyr o trängas med de andra 20 miljonerna människorna som bor här.

Likes

Comments

Inatt sov vi i en såkallad gear, ett stabilare tält med en vedkamin i mitten. Det är ett traditionellt sätt att leva och bo ute på landsbygden och speciellt nomaderna som flyttar runt efter djurens behov. Det tar nämligen bara 30min att bygga upp det och runt en timme att plocka ner det.

Vi var på en hiketur i bergen, besökte ett tempel bland annat.

Vi hälsade även på en nomadfamilj och fick rida på deras hästar som för övrigt går löst i skogen som även kor och getter gör, här finns ingenting som kalla för hage.

Likes

Comments

Under fyra dagar har vi alltså gått runt i samma kläder och inte duschat, vi har på vår höjd borstat tänderna när vi orkat rota runt i väskan efter tandborsten. Behöver jag ens säga hur skönt det var att duscha idag när vi kom fram till Baikalsjön mitt ute i Sibirien?

Vi bor på ett mysigt hotell som jag och Lovisa lyckades få sviten i. Vi har sjöutsikt ut över världens djupaste sjö! Under dagen har vi gått lite på en fiskemarknad samt klättrat upp för ett litet berg. Annars finns det inte mycket att göra här ute i Sibirien, men det är rätt ballt att vara här ändå! Imorgon åker vi in till Irkuts och spenderar dagen där innan tåget mot Mongoliet avgår på kvällen.

Hotellet vi bor i

Utsikten över får fiskeby och Baikalsjön

Vi blev även jagade utav kossor som går fritt på gatan haha

Likes

Comments