Vad har du för förväntan på människorna runt omkring dig? Vad förväntar du dig ifrån din partner, förälder, kompis eller mormor? Finns det vissa saker som är okej att förvänta sig ifrån sin syster men inte ifrån sin kollega? Är det okej att förvänta sig någonting alls? Är det bra, sunt och hållbart att ha förväntningar på människor i sin omgivning. Vad har du för förväntningar på dig själv?

Ja, detta pratade jag med min terapeut om idag. Jag har en läxa, som ni kanske skulle vilja hjälpa mig med. I läxan ska jag ta reda på vad människor i min omgivning har för förväntningar på mig, men även vad jag har för förväntningar av mig själv.

Pratade med en god vän tidigare idag varpå hon säger "jag har inga förväntningar på dig, vänskap ska vara kravlöst". Ja det är klart, eller nej det är långt ifrån klart. Det bör vara så, och jag har kommit till den punken nu då jag börjat förstått att det är så det bör vara, men det är långt ifrån självklart för mig.

Jag har haft vänskapsrelationer med sjukt höga krav, förväntningar om att prata med varandra varje dag, träffas mest hela tiden och alltid berätta det senaste för varandra innan någon annan visste om det. Förväntningar om att man alltid skulle göra de där "lite extra sakerna" tillsammans, som att gå på festival och åka på resor. Förväntningar om att alltid fråga varandra först innan någon annan. Förväntningar som blev till krav, vilket förstörde relationen i slutändan. Det är såklart negativa förväntningar. Men finns det positiva förväntningar också, eller är det endast kravfyllt?

Är det fult att förvänta sig att ens föräldrar alltid ska finnas där för en? Är det okej att föräldrar har förväntningar på sina barn? Är det dåligt att förvänta sig att ens partner hör av sig till en dagligen? Är det onödigt att förvänta sig ifrån sig själv att man alltid ska finnas till hjälp om någon behöver ens hjälp?

Jag förväntar mig inte att ni vill hjälpa mig med detta, men vill du får du mer än gärna skicka ett meddelande till mig så kan vi diskutera lite om ämnet! ☺️ kram

Bild som inte har någonting med texten att göra, men som värmer mig i hjärtat och lite extra i det ruggiga höstvädret

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej hallå, det var ett tag sen jag skrev här. Ett tag sen jag skrev av mig och delade lite ord med er. Jag har inte haft lust, så då har jag inte skrivit. Men nu, just precis i denna stund fick jag ett sug att låta fingrarna få formulera några meningar här på bloggen. Vi får dock se om de blir något inlägg eller om jag ger upp efter vägen, jag fick nämligen världens klor idag och det är jätteklumpigt att göra någonting alls med dem innan man vant sig!

Sitter vid Pontus dator och rensar/sorterar bilder ifrån min långresa. Lyssnar på Lars Winnerbäck och myser med ett glas vin. Kollar runtomkring mig och ler. Ni vet, ler sådär löjligt stort så mungiporna är uppe vid öronen? Föreställ er det, för det är precis så jag ser ut just nu. Jag sitter i lägenheten som i januari kommer bli mitt och Pontus gemensamma hem. För tillfället står det färghinkar, golv på hög, stegar, borrar och Gud vet vad överallt. Halva köket är urrivet och DÅ får vi reda på att de är fuktskada i badrummet. Komiskt kan det tyckas, som Winnerbäck sjunger. Men vi kommer lösa det också, tillsammans är vi starka!

Han imponerar mig dagligen min karl. Hur han på något magiskt sätt får allt att gå ihop. Är han inte på jobbet är han i lägenheten och renoverar. På något magiskt vis hittar han ändå kryphål till att träna och vara världens underbaraste kille. Han utmanar sig själv hela tiden med att göra saker han aldrig tidigare gjort. Innan han köpte lägenheten hade han aldrig målat en vägg tidigare. Nu är det bara kök och badrum kvar, sen har han totalrenoverat en riktigt unken sliten och äcklig tvåa på helt egen hand! Han är helt enkelt bäst, min superman!

Han är förövrigt på jobbet, min superman. Jag längtar tills han slutar och kommer hem. Då får jag äntligen krama om honom efter ytterligare en vecka ifrån varandra. Det blir jobbigare och jobbigare för varje gång vi är ifrån varandra. Jag blir bara mer och mer kär i honom, hur det nu är möjligt? Vi båda längtar så himla mycket tills lägenheten är klar, tills vi kan börja inreda den och starta ett liv ihop. Det är fint och det känns helt rätt. Ta nästa steg i livet. Ett steg in i vuxenlivet. Jag är där nu och det pirrar i hela mig!

För ett år sedan trodde jag aldrig att jag ett år senare skulle hittat lugnet och stadga mig, halvstadga iaf. Vore det inte för Pontus skulle jag undervisa engelska i Kina precis i denna stunden. Jag fick nämligen ett lärarjobb där i början av året, men jag tackade nej när jag märkte att det började bli seriöst mellan oss två. Aldrig trodde jag att en annan människa skulle kunna ha det inflytandet på mig, aldrig någonsin! Men plötsligt blev jag träffad av Amors pil och ingenting annat spelade någon som helst roll längre, så länge jag fick vara med honom!

Imorgon åker vi till Öland, det är dags för mig att träffa mina svärföräldrar och resterande släkt. Längtar så himla mycket att se hans barndomshem, träffa hans familj och på något sätt lära känna min superman ännu djupare. Det ska bli spännande att se hans favoritställen, höra historier ifrån förr och bara njuta av att få ha honom i min närhet i 5 hela dygn!

Likes

Comments

Går igenom lite saker på mitt rum och hittar talet min kära syster skrev till mig till min student! Krokodiltårar rinner ner för kinden. Wow säger jag bara, det är bland de finaste någon gjort för mig. Min älskade syster!

Det som berör mig som mest är att jag kan relatera till hela talet, blicka bak och tro att Winnerbäcks såg in i min framtid. Det är alltså endast textrader från Winnerbäcks låtar min syster valt ut och skapat ett tal av det! Hur fint?

Likes

Comments

I DID IT!!!! Jag jobbade på riktigt HELTID under 3 månader och det har gått BRA!! Jag är så himla stolt över mig själv! Bra jobbat Elin, jag är bäst!🙌

(Har alltså inte arbetat på 8 månader pga utbrändhet)

Nu förtjänar jag semester, for real! Startade sommaren med en weekend till Berlin, avslutar den med en weekend till Krakow (eller typ week, är borta mån-fre🤔). Ska bli så himla gött att upptäcka en ny stad, i ett nytt land med min vän Sandra! Dricka öl, äta gott och umgås. Vi ska även förbättra på vår allmänbildning och åka till Auschwitz!

Har 3h på mig att packa, vika tvätt, slå in lite presenter, ta hand om kaoset som just nu är i datarummet samt göra mig själv iordning innan Sandra hämtar upp mig och vi åker mot flygplatsen! ☺️ Så bör nog sätta fart! Lär hinna äta lunch och gå ut med hunden också. 🤔😅

Hörni! Ni som är intresserade av mitt inte alls så intressanta liv kan få fortsätta läsa här. Jag har precis fått tillbaka min anställning på hemtjänsten+lindhagen, vilket känns super då jag annars skulle behöva leva på sparpengar i 2-3 månader.. Så från och med nästa måndag jobbar jag i vården igen! Känns riktigt bra att få arbeta lite med människor efter en hel sommar inom industrin. Dock kommer jag endast hinna arbeta sep-okt för i november befinner jag mig inte mindre än på HAWAII!!!!😍✈️

Under december månad har jag sagt åt mig själv att vara ledig (behövs efter en månad utomlands 🤔), nej men jag hade sån hemlängtan förra året under jultiden osv så har tänkt maxa december på hemmaplan i år!! Mysa med familjen, adventsfika, Lucia, pynta, baka pepparkakor, göra snögubbar med Stella, äta julmat och fira nyår! Längtar massor! Ladda upp med massa god energi för i januari hoppas jag på att börja PLUGGA! Mer om till vad och vart längre fram! 🙈

Bild från den ända spontana kvällen på uteservering denna sommar. På årets sommardag! 👌💃

Likes

Comments

Redan augusti?! Vart har sommaren tagit vägen? Jag har endast två veckor, 9 arbetspass kvar på bruket! Tiden har bara rusat förbi!

Men WOW vilken sommar! Här kommer en blandad kompott med mobilbilder ifrån det jag gjort hittills i sommar. Har dock gjort ännu mer, men glömt att ta kort.. Jag är så tacksam för allt!

Augusti alltså, sista sommarmånaden. Vad komma skall? Ska ge er en liten uppdatering! Jag jobbar mitt sista pass söndagen den 13/8, redan 14/8 bär det av till Krakow med Sandra i 4 nätter. Vi kommer hem på söndagen, och på lördagen är det inget annat än Stellas två års dag! Är även bjuden på en 21 års fest på kvällen!

Veckan efter händer lite småsaker, jag ska bland annat ge blod för första gången den 23e. Sen på fredagen samma vecka far jag och Pontus (förhoppningsvis, om han får ledigt!) till Öland och ska hälsa på hans familj där vi blir augusti ut.

Jag hoppas att ni alla haft en lika underbar sommar som jag har haft! Det är ni alla värda!🌸

Likes

Comments

Vilken sommar, so far so good som de brukar säga! Jobbet går bra, hjärtat bultar och jag kan inte vara mer tacksam än vad jag är. Det har bjudit på äventyr, fester och mys. Nu har jag en månad kvar på jobbet, sen blir jag arbetslös. Ingen ångest över det faktiskt, det löser sig. Det är bara september-oktober för sen åker jag och Pontus till Hawaii hela november! 😍🌴✈️

Vi bokade flygbiljetter idag! Alltså wow säger jag bara, Hawaii! Så himla coolt! Det är en once in a lifetime resa och man ska passa på medan man fortfarande kan som de gamla och visa säger.

Men innan dess har jag en massa andra roliga saker att se fram emot!

🤹‍♀️Röva bort syrran, hon har nämligen blivit 30 år
❤️Gå på dejt med Pontus, med största sannolikhet fler än en dejt men de är bara en som är planerad
🌺Hälsa på Karolina i Stockholm
🍺Afterwork med mina kungliga kollegor
🎁Fira pappa som fyller år
✈️Åka till Krakow med Sandra
🎂Fira Stella som blir 2 år
🎭Fira Mathilda, gå på fest med 80-tals tema
🏖Åka till Öland med Pontus och hälsa på hans familj
🎈Fira Pontus som fyller år
🙆Gå en personlig utveckling kurs

Just idag ser livet otroligt ljust ut. Jag fick vakna upp bredvid Pontus, det betyder mycket. Vi har bokat flyg till Hawaii, sååå spännande! När jag ändå var i farten bokade jag och Sandra en resa till Krakow. Jag är glad och lycklig!

Det betyder dock inte att allt är bra, långt ifrån. De senaste veckorna har jag mått piss. Haft mycket ångest, stress osv.. De kommer i vågor. Detta ska vara ett glatt inlägg, men vill klargöra att bara för att jag är otroligt glad idag så betyder inte det att jag är det alla dagar. Jag är en människa, precis som du. 🌸 Ta hand om er!

Likes

Comments

Långledighet!
Klev av imorse och kliver inte på förens måndag morgon!

Drog igång ledigheten med en mysig fika på Elsas i Norberg med min kusin. Har ni inte varit där så rekommenderar jag det! Mycket fint ställe, eller så var det sällskapet som gjorde det.. Hur som så var det den bästa starten på ledigheten jag kunde tänka mig!

Dagen fortsatte med lek i lekpark med Stella och Albin följt av BBQ hemma i huset. Underbart väder, god mat och bra sällskap i form av Stella, pappa och Albin.

Nu sover busfröet, Albin hoppas jag gör likaså då han fått jobb och börjar imorgon (otroligt glad och stolt kompis!), pappa kikar trav på tv och jag går runt och städar innan jag däckar. Ännu en gång ger jag en stor eloge till alla föräldrar där ute, och speciellt ni ensamstående!

Morgondagen kommer bjuda på bus med Stella, sen ett corepass på kvällen. På fredag eftermiddag kommer Björn och Jesper ifrån Rättvik/Falun till mig och ska umgås!😍🙏☀️ På lördag blir de att tälta med lite vänner om vädret tillåter och söndag är till för att vila upp mig med yoga innan jag börjar jobbet på måndag igen.

Jag sa alltså till mig själv att INTE planera in någonting under denna ledighet, gick ju sådär.. MEEEEN ser så mycket fram emot alltihop! 😍

Likes

Comments

Balans. Vad är balans för dig?

För mig är det att dricka öl en kväll med kollegorna, träna på morgonen efter och sen äta god mat på kvällen. Eller ja, nått sånt iaf.

Balans är svårt. Men ack så viktigt! Jag tror grunden i att hitta balansen är att målet hela tiden är hälsa, välmående och glädje! Träna för att få kraft och ork, bli hög på endorfiner! Ät för att det är gott och så kroppen får den näring den förtjänar. Vila för att du är trött. Umgås med vänner och familj för att du vill och känner glädje i det.

Så fort någonting blir ett typ av tvång förstörs allt för mig. "Du måste träna 5 gånger i veckan, för att du ska bli starkare". Det går bra tre dagar sen blir jag uttråkad o känner för hög press. Får jag däremot träna när jag själv vill det, med målet att må bra, ja då kan det lätt bli träning 5 gånger i veckan. Det är i tanken skillnaden sitter för mig!

Det är så himla viktigt att vi tar hand om oss själva!

Likes

Comments