Jeg kommer til at lave et mere dybdegående (og intenst) indlæg senere hvor jeg vil beskrive hvordan man søger ind, forbereder sig til prøven og hvad der stilles af krav.

Som startskud til bloggen vil jeg lægge ud med lidt tanker omkring hjemmeopgaven. For mig var det en meget blandet oplevelse at søge ind. Faktisk krævede det mere end at løse en hjemmeopgave. Det bliver nemlig forventet at du VENTER enormt meget; man søger ind i Marts og får først svar på om man bliver tilbudt en studieplads, i August måned. Det kræver en del mod, selvtillid og fokus. Kort sagt, en god portion mental energi.

Jeg havde var ikke fan af venteperioden, ikke fordi jeg ikke havde nogen plan B (Jeg havde søgt ind på Communication Design & Media på KEA), men fordi jeg simpelthen følte mig rastløs og ikke helt vidste hvad jeg skulle stille op med mig selv. Og også fordi at det betød meget for mig at søge ind. Som sagt kommer jeg til at dele meget mere om selve optagelsesprocessen med jer senere. Men jeg vil kort forklare om min oplevelse med hjemmeopgaven.

Opgaven gik ud på at designe en løsning ud fra ét ord. Ordet i år var 'identitet'. Jeg startede med at sætte mig på et bibliotek for at være i inspirerende omgivelser, og så begyndte jeg at lave en stor brainstorm, hvorpå jeg skrev alt det ned jeg forbandt med ordet 'identitet'.

Hvis jeg skal være helt ærlig havde jeg en masse sommerfugle i maven, både gode og dårlige fornemmelser i kroppen. (Jeg er en meget følende type) Og jeg var næsten rørt: tænk at jeg rent faktisk havde tænkt mig at søge ind på denne højtudviklede og prestigefyldte uddannelse. Det er selvfølgelig en usikker situation, for man ved jo ikke helt 100% hvad der forventes (selvom jeg havde læst deres krav igennem 70 gange). Jeg vidste ikke om mit talent ville række, om jeg var dygtig nok teknisk, kunstnerisk eller kommunikativt. Én ting var dog det afgørende for at jeg valgte at søge ind, og det var min intuition. Det er altid et godt udgangspunkt at tro på det, hvad end man vælger at kaste sig ud i og det kunne jeg mærke inde i maven.

Opgaven var svær, men også vildt givende og spændende. Jeg følte virkelig at jeg lærte meget på den uge hvor den skulle løses. Jeg var frustreret mange gange, og jeg havde tanker som: "jeg kommer aldrig ind", "hvor er det amatøragtigt" osv, men det er en meget naturlig del af en designprocess at man tvivler på sin idé.

Gør du dig tanker om at søge ind på KADK? Du kan læse mere om uddannelserne her: https://kadk.dk/

Likes

Comments