Hei dere!

Tenkte jeg skulle komme med en oppdatering her inne siden det er ikke mindre enn 4 måneder(!!!) siden sist. What the hell... Tiden går så sinnssykt fort og det har egentlig ikke skjedd så mye heller, for uten om at jeg har jobbet og hatt ferie .Dette året ble det Norgesferie, noe jeg aldri tidligere har vært på i den graden som i år. Det var ufattelig fint. Uansett...

Tenk at vi allerede er i sluttfasen av september. Det er jo helt sykt å tenke på. Høsten er min absolutte favorittårstid, men hittil i år har det vært ca. 15 grader hver eneste dag siden august måned. Jeg føler at da er liksom ikke alle kjennetegnene med høsten her. Jeg hadde gled meg til å ta fram skjerfet og den tykke jakka og gå skikkelige høstturer i mørket. Mørk er det, så det skal det ikke stå på, men kulden er ikke her enda - og ja, jeg har i allefall fått brent massevis av stearinlys allerede, noe jeg er veldig fornøyd med. Mulig jeg er veldig sær som ønsker at det skal bli kaldere, men det er fordi jeg ikke ønsker å gå rett fra sommer til vinter. Det er liksom så mye fint med høsten.


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei dere! Jeg har funnet en ganske så gøy utfordring på nettet som gjør at dere skal bli bedre kjent med meg, samt at jeg skal utfordre hukommelsen og skrivingen min. Håper dere liker den. Her kommer første spørsmål:

1. When and where were you born? "Describe your home, your neighborhood, and the town you grew up in".

Jeg ble født i Bodø en oktoberdag i 1992 og navnet mitt var allerede bestemt da jeg kom til. Jeg har bodd i samme by under hele oppveksten min sammen med mine foreldre, lillesøster og katten vår. Jeg har altså alltid bodd i det røde huset øverst i den lengste bakken ever. Nabolaget hvor jeg da bodde var og er fremdeles et veldig inkluderende nabolag og det er ikke vanskelig å føle seg velkommen hos alle. Derfor synes jeg at det er veldig vanskelig å forstå at andre mennesker ikke vet hvem naboene sine er. I min oppvekst bodde mine bestevenninner tre og fire hus nedenfor mitt, så det var alltid lett å bare springe ned å ringe på døra for å være sammen. Vi gikk også alltid til skolen sammen da vi gikk på barneskolen og brukte alltid å ha faste møtetidspunkt midt i den lange bakken når vi skulle gå. Det tok ca. 30 minutter å gå til skolen og dette var noe jeg gjorde i alle syv årene jeg gikk der, noe jeg er veldig glad for. 

Da jeg begynte på ungdomsskolen måtte jeg begynne å ta buss og bestevenninnene ble plutselig ikke noe mer enn venninner. Anyways. På den tiden da jeg bodde i hjembyen min ville jeg egentlig gjøre alt annet enn å bo i denne gråe byen, som for eksempel å utforske verden. Jeg har forresten en teori om at det "alltid" er slik for ungdommer i litt små byer eller bygder. Det skal sier at jeg har hatt en utrolig bra oppvekst og jeg kan ikke peke ut noe som har påvirket meg i veldig negativ forstand i dag. Nå er jeg forresten veldig glad i byen jeg vokste opp i og setter umåtelig stor pris på familien min, midnattsola og nordlyset blant annet. Bare se på dette:

Likes

Comments

Hei dere :-) I dag er jeg hjemme fra jobben med vond hals og generelt slapp kropp, noe som er utrolig kjedelig! Jeg har egentlig seinvakt til 23 og det er ikke noe jeg hater mer enn å ringe inn syk, men siden jeg jobber veldig tett opp mot mennesker så er det veldig lurt av meg å holde meg hjemme for å unngå smitte. Når jeg er syk prøver jeg å gjøre det beste ut av situasjonen og her er noen punkter som hjelper meg å føle meg litt bedre:

1. Drikke kald drikke. Ja faktisk. Når jeg er syk er jeg ikke noe glad i å drikke varm drikke som te eller kakao, med mindre jeg fryser noe voldsomt. Føler jeg får mer vondt i halsen av varm drikke, så derfor holder jeg meg til sukkerfri saft eller brus. Vann er jeg heller ikke noe glad i når jeg har vondt i halsen. Fun fact: Når jeg bodde i Indonesia så mente indoneserne at kald drikke og is var det eneste som hjalp mot vond hals og at varme drikker gjorde halsen verre. Jeg har troa!

2. Ta på deg en deilig stor genser eller et lett plagg, alt etter kroppstemperaturen. Akkurat nå sitter jeg med verdens tykkeste genser, som jeg egentlig bare bruker når jeg er på hytta, og det er såå deilig! Når jeg blir varm skifter jeg til en lett singlet, fordi hos meg finnes det ikke noe midt i mellom.

3. Egenpleie! Når man har energi til det bør man pleie seg selv litt, fordi jeg føler meg hvertfall bedre etterpå. Om det er en lang dusj eller en runde med ansiktsskrubben kan være det samme, men følelsen av friskhet får jeg hvertfall.

4. Gjør en avslappende aktivitet du liker. Jeg blir fort rastløs og alt for tankefull om jeg bare ligger i sofaen eller senga uten å gjøre noe. Siden jeg ikke er så veldig glad i å se serier eller filmer, så bruker jeg å lese blogger eller bøker, samt løse kryssord. Da får jeg tankene vekk på noe annet og jeg føler jeg gjøre noe meningsfylt.

5. Ha det ryddig rundt deg. Ingenting er så deilig som å ha det ryddig rundt seg når man er i dårlig form. Hvis jeg kjenner en dag at jeg begynner å bli syk, så kjapper jeg meg å rydde slik at jeg kan ta det rolig hvis sykdommen slår inn.

6. Ha lette måltider tilgjengelig. Jeg liker å ha energibarer, frukt og grønnsaker i nærheten slik at jeg bare kan snacke om jeg ikke orker å lage noe annen mat.

7. Høre på podcaster eller radio. Dette går vell egentlig under aktivitet, men jeg nevner det her likevel. Jeg elsker å høre på podcaster, så det er noe jeg ofte gjør uavhengig av form. Det passer likevel perfekt å høre på podcaster når man er syk, fordi det krever lite energi og det er koselig med litt "selskap".

8. Ha alltid store pledd tilgjengelig i tilfelle du blir frossen i kroppen.

9. Planlegge hva du skal gjøre når du blir frisk. Dette får meg alltid til å glede meg, samt være positiv og tenke at det å være syk er ikke så ille.

10. Bevegelse er nøkkelen. Når jeg er syk synes jeg alltid det er viktig at jeg får bevegd meg nok, selv om formen er ræv. Jeg henter meg et glass brus, går på do, tar ut av oppvaskmaskinen, setter på en maskin med klær eller liknende. Her kommer også stikkordet meningsfylt inn og man føler ikke bare at man har levd i sofaen under hele sykdomsperioden.

That was that. Jeg håper at dere får bruk for noen av tipsene i lista mi. Jeg bruker de iallefall ofte.

Likes

Comments

Det er allerede tirsdag og jeg har absolutt ikke startet denne uka med et godt utgangspunkt med trening og sunt kosthold. Jeg hadde fridag i går og slappa totalt av i sofaen nesten hele dagen, for uten om da jeg var å henta de nye spisebordstolene våre som hadde kommet. Tiltross for at jeg hadde verdens lateste dag noen sinne, så fikk jeg skrudd opp alle seks stolene, og det ble dødsbra! Jeg kan vise dere en annen dag når jeg får ryddet litt opp her hjemme.

Forrige uke jobbet jeg seks av syv dager og jeg kan enda kjenne på kroppen at jeg er rimelig peist etter det enda, så nå ser jeg bare fram til helg! Til helga får jeg en venninne på besøk og jeg skal på jobbfest på lørdagen. Det kommer til å bli awesome :-)

Nå må jeg gjøre meg klar, for senvakt på jobb venter. Skrives senere :-)

Likes

Comments

​1. The body shop vitamin E facial wash er veldig praktisk å bruke i dusjen for å fjerne sminken. / 2. Maybelline voluminous million lashes gir meg de fineste vippene. Jeg har prøvd utallige maskaraer opp i gjennom årene, men faller alltid tilbake på denne.  / 3. A-krem fungerer helt supert når jeg har veldig tørr hud. / 4. The body shop Honey&oat skrub mask bruker jeg noen ganger i måneden for å skrubbe vekk død hud og for å rense ansiktet godt. / 5.The body shop brow and liner kit er faktisk den eneste kitten i pudderform som jeg synes gir meg fine bryn uten å bli for skarp. / 6. The body Shop vitamin E face mist har jeg alltid i kjøleskapet for å få en deilig oppfriskning etter en lang dag. 

Likes

Comments

Hei dere! Selv om det bare er mars, så har jeg faktisk rukket å lese en del bøker dette året. Noen er selvfølgelig bedre enn andre og siden jeg har lyst å anbefale noen videre til dere, så har jeg valgt ut de jeg har likt aller best til nå i år. Jeg leser som regel bøker om er basert på virkeligheten eller som omhandler temaer jeg er interessert i. Jeg leser altså lite skjønnlitterære bøker eller bøker som er vanskelige å relatere seg til. Her kommer litt om bøkene jeg anbefaler og hvorfor.

​1. "Kjære" var den første boka jeg leste av Linnéa Myhre selv om den egentlig er nr. 2 i rekken. Kort fortalt består hele boken av brev som Linnéa skriver til personer som har hjulpet henne opp i gjennom årene både gjennom spiseforstyrrelse og kontroll. Brev til familiemedlemmer, brev til psykiateren Finn, selvmordsbrev og brev til matvareprodusenter. Boken er både alvorlig og humoristisk og jeg synes at jeg fikk et unikt innblikk i hennes måte å tenke på. Grunnen til at jeg ønsker å anbefale denne boken videre er fordi jeg tenker at alle har godt av å sette seg litt inn i hvordan andre mennesker kan ha det, samt at boken er veldig lettlest, men skrevet på en god måte. 

2. Boken "Når livet er kjipt" av Oda Rygh kom jeg tilfeldigvis over på biblioteket sin nyhetshylle når jeg gikk der å vandra etter noe nyttig å lese på. Det første som traff meg var bildet på forsiden som jeg med en gang tok kjensel på som et av Tegnehanne sine kreasjoner. Ikke for å spore av (eller jo), men jeg elsker Tegnehanne! Anyways. Boken handler om livets oppturer og nedturer både i større og mindre grad. Jeg ble imponert over beskrivelsen Oda brukte om en nedtur og depresjoner som de fleste mennesker blir rammet av i løpet av livet. Ordene og formuleringene hun brukte gjorde at jeg fikk en helt annen forståelse av depresjon enn jeg noen sinne har hatt tidligere. Beskrivelsene er så gjenkjennelige og godt formulerte at jeg tenkte da jeg leste boka at barn kunne hatt nytte av å bli forklart om depresjon og nedturer på samme måte som Oda skriver om det. Jeg anbefaler alle å lese boka nettopp på grunn av at informasjonen som kommer frem er lett å forstå, samt å bruke. I tillegg til at man får bedre forståelse hva eventuell en selv og andre går gjennom. Hvis dere leser boken så legg merke til "orkene" :)

3. Linnéa Myhre sin første bok "Evig søndag" har jeg akkurat lest. Jeg synes at den er mye mer alvorlig enn bok nr.2 "Kjære" og den viser godt en person med en alvorlig sykdom. Boken handler om Linnéa selv som har hatt spiseforstyrrelser siden 2005 og tankene som konstant kverner i hodet hennes. I boken beskrives sterke følelser hun har rundt måltider, tvangstanker, en veldig rutinepreget hverdag og isolat som straff. Jeg anbefaler boken varmt videre til alle dere som ønsker å få et innblikk i tankene til en person med en alvorlig spiseforstyrrelse.

Likes

Comments

Jeg ønsker meg en skrivepult der jeg kan sitte å produsere inspirerende tekster. En fin spot hvor jeg kan sitte å se ut på mennesker som stresser rundt for å nå sine daglige plikter. Samtidig ønsker jeg å kunne se ut vinduet på den flotte naturen med masse fjelltopper, grønt gress og rennende vann mens jeg skriver. Det er terapi. Jeg vil kunne ha mine egne notatbøker i en haug på pulten, sticky notes overalt og en kopp glovarm te i en av mummikrusene mine ved siden av meg.

I den leiligheten vi bor i nå så kan jeg ikke se for meg noe mulighet for disse ønskene og drømmene. Enten må jeg se ut på platten vår eller sitte i stua bak sofaen å se ut vinduet. Det passer bare ikke. Det funker ikke for mine preferanser. Jeg har så mange dager tenkt at jeg skulle dratt på en café i byen, kjøpt meg en kopp med noe godt å drikke og satt meg ned med pcen og la skrivelysten blomstre. Kanskje det skremmer meg litt å sitte alene på en café? Eller at jeg tenker at det for uproduktivt om jeg møter noen jeg kjenner? Ikke vet jeg... Det er liksom noe med den skrivepulten i fine omgivelser som tiltrekker meg. Jeg har også lekt litt med tanken om å kjøpe meg en stasjonær pc med stor skjerm og behagelig tastatur å skrive på. Men her sitter jeg med min superlille surface som egentlig er et nettbrett med pc-funksjoner. Eller er det en pc med nettbrett-funksjoner? Hm, nå ble jeg brått usikker. Uansett...Selv om det ikke ser ut til å skje med det første at jeg får drømmen oppfylt, så har jeg iallefall drømt i det siste. Bare se her:

Likes

Comments

(Ukens hutigskriving er en tekst som jeg skriver ned helt uten å tenke på formuleringer eller at teksten ikke blir oppbygd som jeg vil. Jeg fjerner ikke noe som er skrevet ned og det er tanker som kommer direkte fra hodet mitt og ned på "arket")

Åh, det er så frustrerende når jeg kjenner tankene presser på inni hodet mitt og jeg får lyst til å skrive, men ikke finner motivasjonen til det. Jeg vet ikke hvordan jeg skal begynne eller hvilket tema jeg skal ta for meg først. Jeg blir inspirert av at andre skriver om sitt liv og jeg ønsker også å skrive ned mine tanker en plass. Jeg føler jeg bør begynne på nytt, med blanke ark og ny blogg, men jeg skuffer også meg selv litt om jeg bare skal slette alt jeg har skrevet helt siden 2010 på denne. Det er mye av det jeg har skrevet som jeg ønsker å gi slipp på, men samtidig er det litt godt å vite at jeg kan bla opp å lese om hva jeg hadde i tankene for flere år siden. Det ironiske oppi alt dette er at hver gang jeg ser tilbake på ting jeg før har skrevet, så blir det for kleint eller kjedelig til at jeg orker å lese mer. Jeg føler liksom ikke at jeg kan starte en ny blogg, fordi da er jeg jo på "alle" de sosiale plattformene og flere plasser på de også. Det kommer bare til å føre til kaos i hodet mitt og en negativ trang til å oppdatere, og det er jo akkurat det jeg prøver å unngå. Det er så mange tema jeg ønsker å formulerer meg skiftlig om, samtidig som det er så lenge siden jeg har gjort det nå. Dette fører til at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne, men nå ønsker jeg å prøve. Jeg skal lage meg en liste over alt jeg ønsker å skrive ned tankene mine om, så kanskje jeg klarer å organisere alt jeg tenker på.

Likes

Comments

Fra lørdag til søndag denne helga har jeg og M vært på hytta som tilhører hele slekta på morsiden. Sjeldent har det vært så deilig å komme seg bort fra byen, jobb og mas. Det er lite som slår stillheten der oppe, og det er helt nydelig. Vannet var helt frosset og isen var speilblank, så det gikk an å se bunnen. Litt ekkelt, men samtidig veldig spennende å kunne se hva som ligger der nede på bunnen. Kvister, trær og gamle telefonledninger. Tenk at det har bodd folk her oppe. Folk som måtte gå i dagesvis for å gå på butikken. Kvinner som satt igjen hjemme med barna sine, mens mannen deres var på havet. Følelsen av å aldri vite når mennene deres kom hjem og om de i det hele tatt noen sinne kom hjem. Følelsen av å måtte dyrke all maten sin eller bytte til seg varer og produkter for å i det hele tatt å overleve. Alle disse tankene slo meg i stillheten der jeg sparket oppover vannet. Mange stivfrosne trær, smale stier inn til ruinene av hus og minner som mine besteforeldre har fortalt meg om fra deres foreldre igjen. Jeg elsker gamle historier og skulle ønske jeg fikk høre så mange flere av dem av mennesker som har gått bort for lenge lenge siden.

Alle disse tankene får meg til å sette uendelig pris på kjærligheten jeg har i livet mitt. Varmen som jeg egentlig slipper å jobba ræva av meg for. Butikker i umiddelbar nærhet som nesten alltid har åpent. At det finnes mobiltelefoner som gjør at det er lettere å vite hvor mine nærmeste er og hvordan de har det. Turer i den flotte naturen i gode og varme klær. Og at jeg er en av de få (ja, faktisk!) i verden som har den luksusen jeg har. Ja, bekymringer finnes, men ikke på det grunnleggende nivået som vann, mat, varm og luft.

Det var tankene mine denne søndagskvelden. Håper dere alle har det fint❤ Og forresten godt nyttår! 2016 må bare bli bra, men det skal jobbes for.

Likes

Comments