Kan jag klara detta med förståndet i behåll så är det ännu ett mirakel i mitt liv!!

Charlie är förkyld IGEN. Så han har haft de lite jobbigt på nätterna, men det är ju övergående, så det går att leva med.

Men Agnes vår lilla Agnes!! Som alltid sovit så bra, sover nästan inte alls. Hon borde vara lika trött som jag är.. men hon härdat ut. Hoppas verkligen det är något övergående med. Stått ut i över en månad och det har bara blivit värre.

Från att ha vaknat en gång per natt å vart vaken en timma till att vara vaken mer än halva nätterna.. vaken en timma sover 20 min på mig.. ammar en halvtimma sover 10 min.. sedan vaken.. å jag får inte sova något!!!! Blir snart ett monster!!!
Och de värsta av allt är att hon aldrig direkt sovit på dagarna.. bara under tiden hon ammat.. 3x15 min.. å sedan 15 min i vagnen kanske..

Så jag känner mig lite halvt galen!!!!

Ungefär som min äckliga mobil som lever sitt egna liv!!! Blinka i rosa.. hänger upp sig.. lite små sprucken.. å jävligt seg... om den inte blivit som den umgåtts så vet jag inte vad!!!!


MÅTTE DETTA GÅ ÖVER FORT!!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag känner mig som en kontorsråtta! Det är så mycket papper att ha koll på så de svämmar över!

Helt plötsligt kommer de kallelser överallt! Jag som trodde att de inte var förens nästa år Agnes skulle på diverse koller!

Så nu har vi fått kallelse till ögonmottagningen! Ingen aning om vad som ska kollad där då dom sa sist att allt var bra och att vi skulle ses om ett år!

Sjukgymnasten var hemma hos oss i måndags och hjälpte till att ställa in den fruktansvärda stolen.. Agnes sitter bättre i den nu men de hjälps inte. Hatar den ändå. Värsta institutions stolen! Snälla nån.. kunde dom inte gjort den i någon trevlig färg i alla fall.. eller vill man att personer med speciella behov ska utmärka sig. Med fula stolar å hjälpmedel.. den är träfärgad med brun å beige klädsel! WOOHOO.. så glatt å kul.. nästan så jag själv får lust att sitta i den.. eller inte.

Sedan har vi fått tid till logopeden, antar att vi får skriva in oss på någon teckenkurs en gång för alla och lära oss detta!
Jag kan i alla fall teckna gurka och mamma. Det är väl de viktigaste tecken som finns!

Väntar också på att komma till barnmottagningen, vet inte vad vi ska göra där heller, bara att vi ska bli kallade. Antar att det bara är uppföljningar på alla ställen för att se så allt går som det ska.

Varje ställe skickar ut ett papper jag ska ha koll på, å efter vi vart på varje ställe får vi ett papper eller flera som vi ska spara å läsa, med nummer, med träning, med diverse hjälp man har ett till allt.. det är så himla mycket papper..

Å så har man räkningar.. å Bvc.. besiktning.. jobbet.. annan post och högar med papper som man måste spara å ha koll på! Tror det är dags att införskaffa en liten skrivbordshörna där vi kan förvara alla förbannade papper!!

Jag ska verkligen skaffa ett hus, och längst upp på kravlistan ska det stå kamin!!
När allt detta är över, så ska jag ta alla papper och den fula stolen å slänga in de i kaminen.. så de sprider lite ljus ä värme.
Ur allt de fula kommer alltid något fint. Och visst är det så!
Även om det inte är på sättet de är tänkt ifrån början.

( å så fastnade ni kanske vid att "när det är över". Det gjorde jag också för en sekund. Över kommer det ju givetvis inte bli, men det kommer bli bättre. När alla de första papperna är utdelade, å tekniken gått framåt.. så blir pappersbuntarna mindre. Agnes å hennes diagnos kommer finnas kvar.
Tack och lov för det! )

Likes

Comments

Hej hej hallå!!

Igår var vi på badpalatset i Vänersborg ! Så himla kul.
Charlie blev så ivrig så han bara böjde sig, spände båda armarna å skrev av förtjusning! Vet inte hur många gånger vi fick säga till honom att prata tystare!
Å han är tuff vår lille, han är bara 2 år med åkte allt han fick och skrek direkt igeeen igeeeen!!! Å de kittlar ändå i magen för en själv när man åker vattenrutschkanorna ! Så det var väldigt kul! Dit får vi åka igen!

Agnes puttrade runt i sin badring å var allmänt nöjd också! Inte ledsen en enda gång på över Två timmar så det var över all förväntan! Hade två super trötta ungar när vi kom hem! ♡

Det känns bra nu, med allting. Jag har insett så mycket och känner själv att jag vuxit som person. Det känns så himla bra för all stress om allt man ska hinna och alla saker man måste göra har släppt.

Varför göra som alla andra när man kan göra på sitt eget sätt!
De som passar alla andra kanske faktiskt inte passar en själv. Så är det bara. Och det är okej.

Vi är helt okej med att tex vara mestadels hemma, och inte träffa folk hela tiden! Ungarna håller sig också lugnare om vi inte åker runt på saker hela tiden! Det blir liksom lite roligare när man gör det lilla extra då, som lekland, badhus eller annan lite större utflykt!

Jag känner att det är bättre att ta vara på tiden med sina barn än att hela tiden vara på väg någonstans och missa det som faktiskt är viktigt. Jag tror att det är de som gör att vi får så stressade barn, och vuxna. Man vet liksom inte hur man tar det lugnt eller har tråkigt. För att man aldrig haft det.

Visst tycker barn det är kul att vara på olika ställen.. åka iväg på saker.. men jag tror det kan bli för mycket. Och våra barn tycker det är lika mysigt att vara hemma, och kunna få vår fulla uppmärksamhet istället för att hetsa å prata i en ljudnivå som får ens öron att explodera på något lekland!

Vi gör saker med våra barn, men inte flera gånger i veckan. Vissa kanske har uppfattningen om att vi inte gör någonting.. men hur kan människor veta de? Är det för att vi inte skriver ut de på sociala medier? För jag betvivlar att dom är här och kollar allt vi gör!

Jag tycker dagarna är så fulla med saker så vi inte ens hinner göra de sakerna man tänkt. Men å andra sidan.. hur viktigt är det att städa .. när det finns så mycket roligare saker att göra.

Likes

Comments

Det händer så mycket och så lite samtidigt, jag gör egentligen inte så mycket, men ändå hinner jag inte med det jag borde eller det jag vill. Livet i en bubbla. Kan man säga.

Agnes har fått en special stol att sitta och äta i, för att försöka få igång den biten. All ära åt amning. Men nu är hon 8 månader och jag börjar känna mig väl redo att sluta, eller i alla fall trappa ner.

Är grinig på stolen, vet inte varför.. om det är för de bittra bruna å beige färgerna på den.. å för att dom försökt göra den fula stolen "kul" genom att göra hjulen på den till björnar.. gillar inte stolen. Hoppas ändå den ska göra underverk! Gillar verkligen inte stolen.

Agnes, följer sin egna lilla kurva! Hon är en liten bebis, till längd å vikt för sin ålder. Även om hon är en knubbig bebis till utseendet så är hon liten! (Haha) skulle säga som en 5 månaders. Kanske där hon är utvecklingsmässigt med.
Hon vill så mycket men är inte där. Vill stå mest hela tiden och blir grinig av att ligga ner! Önskar de kunde släppa så hon sitter av sig själv. Önskar hon kunde komma på hur gåstolen fungerar. De skulle bli så mycket enklare för alla parter.

Jag är aningen grinig å bitter idag. Skulle kunna skylla de på att Agnes vart vaken flera gånger varje natt ibland i timtal de senaste.. men det gör jag inte. Jag skyller de på den fula bittra stolen som bara står där å ägglas.
Den som påminner mig om allt jag inte har lust att påminnas om. Den gör liksom de normala till något annorlunda.

Är säker på att stolen är ute efter mig. Ska stänga sovrumsdörren så den inte rullar in.. de fattas bara att den ska stå bredvid min säng å kolla på mig medan jag sover.. hånskratta högt å väcka mig.

Undrar om jag skulle bli betalningsskyldig om jag råkade elda upp den?

Som sagt. Stängd dörr så stolen inte kommer åt mig.

Likes

Comments

Varje snöflinga är unik, vacker oavsett hur den är skapt!
Precis som våra fantastiska barn.

Jag är lyckligt lottad å vet inte hur jag ska kunna få nog av att skaffa barn! Kanske är de tänkt att en förlossning ska avskräcka en lite, men de gör den ju inte. Kanske i en timma eller två sedan är allt som bortblåst. Allt var värt de och man skulle göra om de igen och igen.

Just nu är vi tillfreds med livet. Vi puttrar på vår motorväg, tryggt och stilla.. På väg Gud vet var. Men det ska bli så spännande när vi väl är framme, om vi ens kommer fram. Än så länge så njuter jag av vår spännande resa. Måtte den aldrig ta slut.

Likes

Comments

Hej! Igår var det äntligen dags för besöket hos specialtandvården med Agnes!

Hon skötte sig galant som vanligt.
Det var alltså Agnes tunga som skulle kollas upp ifall vi behövde en liten platta att träna den med då slapp tunga är vanligt vid ds.

Agnes visade alla trix å fix hon kunde med tungan å hade den inte utanför munnen en enda gång! Så tandläkaren tyckte inte hon behövde någon platta då tungan fungerade över förväntan bra!! Väldigt positivt men tyckte ändå Agnes skötte sig lite väääl bra så dom inte fick se hur den kunde vara ibland haha.

Men dom såg när hon sov att tungan kom ut lite lite men ändå höll sig innanför läpparna liksom.. Så om vi ville träna på något för egen maskin så var de att stänga munnen helt.

Så antar att vi får börja med lite läppträning istället för tungan!

Amning var tydligen bra träning å stimulans för läppar å tunga så antar att jag aldrig kan sluta amma nu 😂

Andra grejer händer med! Agnes börjar ta sig runt å upptäcka på egen hand! Rullar dit hon ska och äntligen har hon förstått att hon kan vrida sig med hjälp av händerna!!

Kanske börjar hon krypa snart!! Hoppas dock de dröjer lite till! Som hon grejar så lär de bli många hyss om hon kan ta sig iväg!! ♡

Likes

Comments

Agnes vår lilla Agnes ♡ hon är redan 7 månader!

Här om dagen var jag och Agnes inne på habiliteringen och träffade en kurator som informerade oss om hjälp man kan få i framtiden. Det var en hel vetenskap! Vem man ska kontakta om vad, och vad man har rätt till.

Det var lite intressant att lyssna på, ska absolut forska mer i allt de där, inte minst för att det kanske kommer vara användbart i framtiden men också för att de intresserade mig på andra plan.

Det fanns verkligen hur mycket som helst att få hjälp med om
Man ville, men det är ju alltid någon som ska godkänna insatserna.. Vilket är försäkringskassan.. Och med tanke på allt man läser om dom så kan de ju ändå bli svårt att få det man behöver och har rätt till. Men på papper låter det bra, om de fungerar i praktiken är en annan. Men vi får se. Vi vet ju inte ens vad/om Agnes kommer behöva något av det där.

Kommit på mig själv att småskratta över alla papper vi fått ifrån försäkringskassan där både vi och läkare fått fylla i hur länge Agnes kommer ha sin diagnos. Ja.. Vi får väl se.. Konstigare saker har väl hänt än att en diagnos bara mystiskt försvinner..

Tänk att de kanske sitter någon där just nu, där jag satt för 7 månader sedan, ihopkrupen i en dusch, livrädd för framtiden. Undrandes vad man gjort för fel, och varför det blivit såhär.

Ni förstår de inte nu, de kommer ta lite tid att smälta de, för vissa lite längre tid än andra. Men det kommer bli så bra.

I takt med att man lär känna den nya lilla individen ju lättare blir de. Speciellt eftersom det inte är någon större skillnad på
Bebis och bebis. På gott och ont. Det är svårt att acceptera något som inte märks av. Men det ger än istället tid att smälta de man fått berättar, lära känna bebis och bli helt förälskad.
Tillslut blir det en självklarhet att bebis hör hemma hos er.

Livet behöver inte bli så annorlunda, och annorlunda behöver heller inte betyda något dåligt.
Agnes har ändrat vår syn på så mycket, bara av att finnas.
Hon är så envis å bestämd, men ändå så lättsam och snäll.
Så glad hela tiden... Jag är så glad att hon kom till just oss. Jag skulle inte ändra ett hårstrå ens om jag fick chansen!!

Så för er som sitter där, jag vill bara ge er en kram och säga att det kommer bli bra, grattis till er nya familjemedlem!!
Vi har vart där, å jag önskar nu att vi kunde fått se hur bra de skulle bli, då hade vi sluppit allt de där jobbiga.

Vi människor är bra på att anpassa oss, och vi klarar de mesta. Att få ett barn med eller utan down syndrom är troligtvis inte i närheten så jobbigt som annat vi vart med om, eller kommer få vara med om.

Man förstår det inte när man sitter där å får beskedet. Men jag tror de kommer bli en rolig och spännande resa, och vi kommer alla få lära oss massa längst vägen.

"Its nothing down about it"

Likes

Comments

Be the person you needed when you were younger

När man på något vis hamnat på ett ställe man inte riktigt kan ta sig ur utan en jobbig situation så brukar jag tänka såhär.

Låt oss säga att de skurit sig med en vän, de första man får börja med är sig själv, hur fel det än känns att den andra personen har så börja ändå med dig själv. Rätta dina egna misstag innan du försöker lösa någon annans. Det kan bara sluta illa.

Jag är en person som gillar att diskutera, prata och lösa saker direkt. Under min uppväxt har jag lärt mig att vara tyst och låta tiden läka alla sår inte fungerar. Problemen finns där och tillslut kommer dom alltid upp till ytan. Det är lättare att hantera skrapsår än stora ärr. Lös de, direkt.

Har du något du inte gillar hos en eller flera personer, tänk på hur andra personer upplever dig! Även om du själv ser dig som den bästa personen i hela världen så kanske inte andra gör de.

Acceptera att du också kan göra fel, be om ursäkt. Det är inget jobbigt över ett förlåt. Du "förlorar inte bråket" över att be om ursäkt. Det visar bara att du är mogen nog, och omtänksam nog att ta steget. Också att du är rädd å värnar om eran vänskap.

Ingen vill innerst inne bli av med alla sina vänner för att man är för stolt för att be om ursäkt.
OM man helt plötsligt står där en dag, med endast några ytliga bekanta, är det verkligen alla andra felet ligger hos? Eller kan de vara något man själv skulle kunna ändra på!

Man är heller inte svag om man vågar medge sina fel! Jag tycker de är de starkaste människorna som gör de.

Man är inte svag för att man gråter, man gråter för att man vart stark för länge.

För er ska jag vara stark, för er ska jag misslyckas, men visa att det är okej! För hela tiden har jag gjort mitt bästa!
Det bästa är alltid gott nog.

Jag ska be om ursäkt, ofta!
Skratta och gråta, prata och lyssna! Allt med er.

för tillsammans är man starkast! ♡

Likes

Comments

Efter diverse vårdcentral besök å vakna nätter så börjar Charlie äntligen bli lite bättre! Han är uppe å går, febern är inte lika hög. Så jag hoppas verkligen de ska gå över nu. Han har nästan inte ätit något på en vecka!! Å det syns på honom, han är ju smal i vanliga fall så de lilla hull han haft är borta!
Så snälla aptit kom tillbaka fort! Vart riktigt läskigt när han vart som sämst. Hua-mej.

Släkt
Nu ska jag byta ämne till något annat.. Släkt.
Vi väljer inte vilka som blir våra föräldrar, inte heller vilka vi har i vår släkt. Tyvärr för väldigt många.

Jag kan ärligt säga att jag vet nästan ingen av mina vänner som har två "normala" föräldrar. Det är alltid något galet med någon av dom. De flesta har en pappa som altingen dricker för mycket, eller en pappa som inte funnits med i bilden på ett sådant sett man tänker sig. Vid en skilsmässa så har pappan i deras fall inte kämpat speciellt hårt för att hålla kontakten.
För vissa har den försvunnit helt, andra är de sporadisk kontakt och vissa lite bättre.

Oftast men inte alltid är det papporna som är boven i dramat. Jag undrar varför, våra pappor är inte speciellt gamla, dom är uppväxta på en tid då ansvaret börjat fördelas mellan män å kvinnor. Men ändå avsäger dom sig (utan att säga något) ansvaret över barnen.

När jag själv var liten trodde jag alltid att det bara var jag som hade det annorlunda hemma, att alla andra hade mer tur än mig. Men när jag blev lite äldre och pratade om saker så framkom de att jag var långt ifrån ensam. Jag blev lättad men förskräckt samtidigt.

Att det är ett så vanligt problem, speciellt biten där någon förälder dricker mer än den borde och förlorar kontrollen.

Vissa däckade där dom satt, vissa pratade å svamlade för mycket å var allmänt dåligt sällskap, vissa blev våldsamma och slogs.

Som barn tror jag att det blir ett slags trauma oavsett. Fast vissa blev de nog vardag för med. Dom visste ju inte hur de skulle vara. Men jag visste.

Min mormor å morfar har vart ihop sedan för alltid! Ungefär ifrån 16 år, dom är lyckliga, omtänksamma, bråkar sällan.
Deras bråk var alltid underhållande och mysiga! Mer ett muttrande å utbyte av sura blickar!
Jag hade/har alltid dom som förebilder!

Därför blev jag alltid förkrossad när jag tänkte på hur min pappa var/är. Men tack vare honom så vet jag hur jag aldrig kommer vara mot mina barn, jag vet att jag aldrig kommer bli sån. Min uppväxt var lite annorlunda mot mina vänners, men vi delar ändå så mycket.

Men vi hade samtidigt våra mammor. Dom starka kvinnorna bakom allting, dom som fick oss att bli dom vi är. Jag vet inte hur dom klarade de, jag kan tänka att de var för våran skull, å vi för deras!

Jag är glad att jag är där jag är idag, även om jag är bitter på denna lilla hålan så känner jag mig trygg här.

Jag vet inte hur jag ska ställa mig till situationen som råder just nu, jag blir så arg.. Det är en maktlöshet. När inte ens dom man tror ska hjälpa en kan, vart vänder man sig då? Inte konstigt folk tar lagen i egna händer.Enough is enough.

Likes

Comments

Nästa sjukdom är här! Denna gången endast feber för Charlie men han är mer eller mindre utslagen... Jag förstod ju att barn smittar varandra på dagis men är det verkligen helt normalt att få en ny smitta varje vecka (om man har tur varannan).

När febern börja sa det bara pang så var han jätte varm, kräktes rakt ut å sov sedan hela dagen. Tur i oturen så var det inte magsjuka utan "bara" att febern steg för fort.

Är måttligt trött på detta, varför ens ha honom på dagis och betala massa när han bara är där en dag i veckan !!!!

Idag var jag och Agnes hos min mormor å morfar på kalas!

Bakade älsklings chokladtårta.

Hela 79 år blev mormor, nästa år slår dom på stort å fyller 80! Önskar dom kunde bli yngre å yngre istället! Vill helst ha kvar dom för alltid! Dom har vart som extra föräldrar, deras hem har vart mitt å det har alltid vart en trygg zon i för mig. Så fort man kom dit så var man säker, man hade överlevt allt livet satt emot en. Den känslan infinner sig fortfarande.. Där är jag trygg! ♡

Nog om djupa tankar! Min trötthet verkar ha försvunnit någorlunda så kanske har mina Järndepåer fyllt sig själva! Så ni börjar jag kunna tänka normalt igen. Jag tror äntligen att jag bestämt mig för att plugga vidare! Det känns rätt nu. Så om jag bara kan få tag i studievägledaren så jag kan börja plugga matte B så ska jag söka in på högskolan.

Jag behöver kunna mer, uppenbarligen är jag intresserad å tycker det är spännande att läsa om allt vad vården innebär!! Så att läsa vidare och få veta mer borde ju vara rätt val.

Skulle kanske vilja bli specialist inom något, eller läsa ett år till senare till barnmorska! Men vi får se!!! Nu är de i alla fall dags att börja läsa upp den förbannade matten!!!!

Tjohej på er..

Likes

Comments