Heisann igjen! Jeg bakte denne deilige browniesen i helgen, og den ble bare super digg! Så denne oppskriften anbefales virkelig å prøves ut.

Ingredienser:

130 gram smør

150 gram sjokolade+ 75 gram hakket sjokolade

150 gram mel

150 gram sukker

3 ss farin sukker

3 ss kakao

1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 klype salt

3 egg

100 gram nøtterSmelt smøret og tilsett 150 gram av sjokoladen, som så får smelte i smøret. Bland sammen alt det tørre, og miks dette sammen med eggene i noen minutter. Vend så inn smør- og sjokoladeblandingen og den hakkede sjokoladen. Ha røren i en 26 cm springform, og strø over hakkede nøtter av ønsket type. Kaken stekes på 200 grader i ca. 25-30 minutter.


Håper dere gir denne oppskriften en sjanse til å bli testet ut, for det er den absolutt verdt! Den er super god alene, men nytes gjerne i godt selskap med en kopp kaffe eller kakao ved siden av;)

- klem Madelen<3<3

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Hejhej!

Så var det 17. mai igjen i morgen da dere! Skal derfor dele en super god oppskrift på en kake, som jeg bakte til en konfirmasjon i helgen!

I dette innlegget har jeg kalt denne kaken for 17. mai kake, men den smaker selvfølgelig like bra til en fin sommerdag eller andre anledninger. 

Dette er en kake som krevet litt tid å lage, med mange elementer. Men tro meg, et er verdt det, for kaken smaker helt fantastisk. Så la oss sette igang!

Kakebunn:

2 egg

250 gram sukker

250 gra hvetemel

100 gram kakaopulver

2 ts natron

1 ts bakepulver

en klype salt

2 dl kulturmelk/kefir eller annen syrnet melk

1,5 dl vann

3 ss matolje/rapsolje

Karamell:

0.75 dl kremfløte

50 gram sukker

1 ss smør

en klype salt

Swiss marengue butter cream:

4 eggehviter

200 gram sukker

mykt smør

karamellsausen i oppskriften

1,5 dl melis

Sjokolade ganach:

100 gram sjokolade

1 dl kremfløte

Slik gjør du:

Kakebunner:

Sett stekeovnen på 180 grader før du begynner

Ha eggene og sukkeret i en bolle, og pisk til det blir eggedosis. Bland sammen alt det tørre i en annen bolle. Tilsett olje, den syrnede melken og vann i eggedosisen, ammen med melblandingen. Bland alt godt sammen med en slikkepott til du står igjen med en klump fri, og slett røre. Fordel røren i to 26 cm store former, og stek i ca. 20 minutter. Avkjøl kakene først i formene, før du lar de avkjøles helt på rist.

Karamell:

Varm opp fløten på middels varme, til kokepunktet. I en annen kjele har du sukkeret. Smelt til alt har smeltet, uten å røre (dette er viktig å ikke gjøre, siden sukkeret ellers vil krystallisere seg), og tilsett fløten. Kok i 2-4 minutter til karameller begynner å tykne, du kan nå røre. Ta karamellen av varmen og tilsett smøret. Sil karamellen, og la den avkjøles.

Swiss marengue butter cream:

Ha eggehviter og sukker i en bolle som tåler varme. Ha bollen over vannbad, og pisk til sukkeret er løst opp. Ta bollen av varmen, og pisk marengsen til den er avkjølt (tar rundt 8-12 minutter) med en elektriskvisp eller kjøkkenmaskin. Kjenn på marengsen at den er helt avkjølt, før du begynner å tilsette det myke smøret litt og litt. Ha tilslutt i karamellen, og pisk i rundt 5 minutter til. Den kan i starten virke som den skiller seg, men dette vil ordne seg etterhvert som du pisker. Tilsett tilslutt melisen og pisk i noe minutt til.

Sammensetting av kaken:

Start med å skjære til kakebunnene, da mener jeg evt. ujevnheter og harde kanter. Fordel frosting mellom de to bunnene, her velger du selv hvor mye du ønsker, bare pass på at du har nok til dekking av kaken. Dekk hele kaken med frosting, her kan det være lurt å bruke et varmt redskap, som en spakel. Ha et glass med varmt vann, som du etterhvert har litt oppi før du tørker av vannet og fortsetter. Når du har dekket hele kaken med et jevnt lag, setter du den til kjøling i rundt 1-2 timer før du heller over ganachen.

I mellom tiden kan du da lage sjokoladeganachen. Dette gjør du ved å først hakke sjokoladen, og legge den i en skål. Varm fløten til kokepunktet, og hell de så over sjokoladen. La stå i noen minutter, før du rører alt jevnt sammen. La avkjøles noe før du har den på kaka.


La ganchen gjerne renne litt nedover sidene, før du tilslutt finisher kaken med friske bær.

Håper alle får en helt super 17. mai, uansett vær og vind.

Likes

Comments

Hallo! Vaffelkakens dag i dag folkens!! dette må jo selvfølgelg feires med ikke mindre enn vafler! Så dagens oppskrift er derfor på en av mine absolutt favoritt oppskrifter på vafler.

Hverdagsvafler

2 egg

3 dl hvetemel (kan erstattes med annet mel f.eks spelt eller annet grovt)

2 ss sukker

1 klype salt

1 ts kardemomme

4 dl kefir/kulturmelk eller melk

1 ts bakepulver

Bland sammen de tørre ingrediensene, og ha dette i en bolle sammen med de våte. Rør alt til en jevn røre og la den svelle i ca. 15- 20 minutter. Tips: Hvis du har noen spiseskjeer smør i røren trenger du ikke å smøre jernet når du steker de.


Vaflene kan nytes varme, og ferske med brunost, rømme, syltetøy eller hva enn du foretrekker å ha på favoritt vaffelen din!

Håper du fortsatt har en fin påske, det har i allefall jeg med masse god mat og ikke minst fjellturer.

Likes

Comments

Heisann, og god påske!

Nå begynner snart påsken for alvor, og jeg har masse planer om å bake masse som jeg skal dele med dere! Jeg begynner allerede i dag med disse super sprøe ingefærkjeksene.

Jeg har fått helt dilla på ingefær i det siste, og drikker dette i te, i vann, laget sunne sitron/ingefær "shots", og nå også i kjeks. Jeg er ikke helt sikker på om dette bare er fordi det skal være så sunt, men også fordi jeg bare elsker den litt brennende smaken som smyger seg ned over halsen. Elsker det!!

Kjeksene er laget med havregryn og olje, noe som gjør att de blir noe sunnere enn vanlige kjeks. Så har jeg også tilsatt godt med ingefær, noe du kan justere om du ikke liker så sterk smak av dette.

Ingefærkjeks:

2 dl havregryn

1 dl hvetemel

1 ts bakepuver

1/2 ts hjortesalt

1 dl sukker

2 ss sirup

1,5 dl olje (matoje)

1 egg (sammenpisket)

3 ss fersk revet ingefær

1 klype salt

noen dråper vaniljeessens

1 ts kardemomme


Bland alt det tørre, og tilsett egg, olje, sirup og vaniljeessens. Bland dette godt sammen til du har en jevn, men ganske løs røre. Sett deigen inn i kjøleskapet, og la den hvile i rundt 1-2 timer. Form så deigen til små kuler, som du plasserer på et bakebrett. (Hvis deigen er veldig løs, kan du tilsette litt mer mel). Trykk kulene noe ned med en gaffel, og strø på litt sukker og ingefær om ønskelig. Stekes midt i ovnen på 175 grader, i ca. 15 minutter eller til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.

Nytes med en kopp varm te, eller bare alene!

Likes

Comments

​God morgen!

Frokost er et av de aller viktigste, og også beste spør du meg! Men det er mange som sliter med kvalme og dårlig matlyst på morgenen, og klarer iallefall ikke tanken på noen kjedelige, tørre brødskiver. Det ender derfor opp med at folk velger derfor å droppe frokosten. 

Jeg kan selv oppleve dårlig matlyst på morgenen, men klarer likevel ikke å droppe dette viktige måltidet. Derfor skal jeg i dag komme med en oppskrift på en av minne favoritt frokoster, nemlig smoothiebowl. Dette er noe som har blitt veldig poppis for tiden, og ikke rart siden det bare smaker sååå godt! Smoothie bare 1000 ganger bedre. Men nok snakking nå, her kommer oppskriften som forhåpentligvis topper dine frokostfavoritter. 


Fyldig smoothie, 1 portsjon:

1/2 banan

200 gram frosne blåbær

1 dl valgfri melk

1,5 dl yoghurt

Topping:

1/2 banan

kokos flak

granola

solsikkefrø

(toppingen kan du variere med dine favoritt frukter/bær, musli og evt.)

Slik gjør du:

Smoothie

Ha alle ingrediensene i en blender, og miks til alt er vel blandet, og det ikke er noen klumper igjen. Hell smoothien oppi en skål, og dekorer med toppingen.

Likes

Comments

Hallo igjen! Jeg har fått dilla på hamburgere for tiden, og synes det er kjempe spennende å toppe den med masse ulike smaker. Dagens består av en super saftig burger med camembert, og toppet med soltørkede tomater, ruccola og litt sennep for dem som liker det. Den smaker bare sååå digg!1 og bør virkelig testes ut, så her kommer oppskriften!

Ingredienser til burgeren

400 gram kjøttdeig

1,5 ss sennep

2 klyper salt

1 egg

2 ss herbes provence eller oregano

2 fedd hvitløk

Tilbehør:

soltørkede tomater

8 skiver camembert

ruccola

sennep (kan sløyfes)

Hamburgerbrød (oppskrift finner du her)

Hamburgere:

Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland den sammen med sennep, egg, hvitløk, salt og krydder. Mos sammen til den blir jevn. Del deigen i fire emner. og form disse til burgere. Ha burgerne i en panne, og stek med olje til de er gjennomstekte. På slutten av steketiden legger du på to skiver camembert på hver burger, og stek under lokk eller folie til den er litt smeltet.

Skjær hamburgerbrødene i to, og smør på et tynt lag sennep på hver halv del. Legg på ruccola, burgeren og topp tilslutt med soltørkede tomater.

Server gjerne med en frisk salat og pommes frittes.

Håper burgeren faller i smak, det gjorde den iallefall hjemme hos meg!

Likes

Comments

Hallo! I dag er det hamburger som står på menyen hos meg. Hamburgere er en matrett, som slår det meste hos mange. Man kan finne super digge hamburgere på restauranter, men de beste lager du absolutt selv. Og enda bedre blir det med disse super luftige brødene. Hvis du har noen brød til overs, går det fint an å fryse ned, slik at du kan ha disse digge brødene til neste gang.

Ingredienser til hamburgerbrød:

25 gram gjær

4 dl lunkent vann

1 ss honning

2 ss olivenolje

2 klyper salt

550 gram hvetemel

50 gram grovt rugmel (du kan eventuelt erstatte dette med en annen meltype.)

1 egg til pensling


Slik gjør du:

ha det lunkene vannet i en bolle, og til sett gjæren. Rør om, før du tilsetter honning og olivenolje. La blandingen stå i rundt 5 minutter. I mens kan du måle opp melet, og legge dette i en bolle med saltet. Tilsett så gjærblandingen og rør om. Elt deigen i rundt 10 minutter med maskin, eller noe lengre for hånd. Dekk til bollen, og la den heve seg til dobbel størrelse (dette tar rundt 1-1,5 time). Ha deigen ut å en melet arbeidsbenk, og del den opp i ca. 10 emner, men dette kan du variere etter hvor store du vil ha de. Rull deigemnene til fine boller, og legg de over på en bakeplate. La de etterheve seg i rundt 30-40 min. Pensle bollene med egg, og stek de i en forvarmet ovn på 250 grader, i 15-20 min. (eller til de er gylne) Avkjøl på rist, og nyt sammen med en saftig, digg hamburger.

Likes

Comments

Heisann! Jeg har mange oppskrifter på gang som bare Må testes ut! Så hvis du tar en titt innom snart igjen, er det masse oppdateringer å finner her! 

Håper dere har hatt en super lørdag, det har iallefall jeg! 

Likes

Comments

I går var det fastelavns da dere! Her i Norge tenker folk flest kanskje at denne dagen er en dag hvor man spiser boller hehe... Men fra gammelt av feiret man denne dagen siden det var dagen før fasten begynte, og man feiret blant annet dette med å spise disse deilige bollene! Folk flest i dag bruker ikke lenger å "gå inn i" fasten, men boller, det må til uansett!
Denne oppskriften som kommer nå er en oppskrift på den svenske versjonen av disse bollene, såkalte "semlor", og de smaker bare helt utrolig godt!
Ingredienser:

Til boller:
1000 gram hvetemel
5 dl lunken melk
25 gram gjær
150 gram sukker
♥ 1 teskje malt kardemomme
♥ 1/2 teskje alt
♥ 1 egg
♥ 125 gram smør, rom temperert
♥ 1 egg, til pensling

Til mandelmasse:
200 gram marsipan av god kvalitet
1-2 spiseskje kremfløte

Kremfløte 
Boller:
Legg alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, og smuldre over gjæren. Rør godt om. Hell så i den lunkene melken, og begynn å elte deigen. Elt deigen i ca. 10 minutter med maskin, eller noe lenger for hånd. Ha så i det rom tempererte smøret i terninger, og elt deigen i ca. 5 minutter til. Du står nå igjen med en glatt og elastisk deig. Dekk til bakebollen, og sett deigen på et lunt sted til den har hevet seg til dobbel størrelse. (dette kan ta rundt 1- 1,5 time.) Ha bolle deigen på et melet underlag, og del den i 20-25 deler, alt ettersom hvor store du vil ha de. Form de så til runde boller. Fordel bollene på bakepapirkledde stekebrett, og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La de nå etterheve i ca. 30-40 minutter. Pensle bollene med det sammen piskede egget, og stek i 10-12 minutter på 225 grader. Pass på bollene odt de siste minuttene, siden steke tiden kan variere fra ovn til ovn. De er ferdige når de er gyllenbrune.Mandelmasse:
Miks marsipanen og kremfløten sammen til det blir en fin masse, og ha dette i midten av bollen der du har gravd ut et hull. Sprøyt så ut kremfløten oppå, og legg på lokket. Dryss over melis.
Klar, ferdig spis!!

Likes

Comments

Dette er noen skikkelig delikate, og "freshe" sjokoladekuler, som bare maker helt himmelsk. Og det beste av alt; de er ikke så alt for usunne heller, tvert i mot så er de faktisk ganske sunne! I alle fall i visse mengder hahah... 

Ingredienser til ca. 20 små kuler

♥ 12 store, dadler, uten sten

♥ 2-3 dl kokosflak

♥ 3 ss kakao

♥ 1 ts kokosolje, ( kan sløyfes)

♥ 1/2 dl sterk kaffe

Slik gjør du:

Miks sammen alle ingrediensene i en mat prosessor, eller ved hjelp av stavmikser, og miks til du har en jevn og fin deig. Spar 1/2 dl kokos til senere.

Rull deigen til runde passe store kuler, og rull de så i kokos.

Spis og nyt med litt ekstra god samvittighet ♥

Likes

Comments