Good Morning

Eller god förmiddag kanske? Vaknade ovanligt tidigt imorse men låg kvar i sängen så länge som bara möjligt och lät mig slumra om ett par gånger i solskenet som fönstret släppte in. Gjorde mig avokadomackor till frukost med en omogen avokado och har inte hunnit mer än precis äta upp min frukost idag.

Planerna idag är simpla men lite mer än gårdagens. Tänkte ta mig en dusch och därefter sätta mig och vara produktiv med både blogg och skolarbete jag ligger efter i nu i två eller tre timmar, för att sedan mysa och busa med systerbarnen som kommer hit. Ikväll blir det myskväll med pojkvännen som jag inte träffat på ett tag. Underbart.

Likes

Comments

Lekte lite med kameran och nya inställningar jag sällan använder. Och jag lovar att jag inte är så arg som jag ser ut! Tvärt om faktiskt, trots ångesten över att skolan snart drar igång igen är det ju trots allt fredag. Och på fredagar ska man vara glad. Och trots att snön tagit sig ner till Österlen igen så skiner faktiskt solen, himla mysigt.

Tänker inte göra något alls idag nästan. Äta chips, läsa resten av "Allt som blir kvar" och bara njuta av precis varenda sekund som livet har att erbjuda. Tänker fota en massor, förbereda mig (läs: bloggen) inför kommande skolvecka och ta alla måsten i ett sådantdär lugnt tempo att jag inte bryter ihop senare för att jag har alldeles för mycket att stå i. Har förresten börjat få röda utslag på bröstet också, på senare tid har jag fått så himla många symptom som tyder på stress. Vaknar upp flera gånger under nätterna och kan inte somna om förens jag väntat ut ångesten. Måste verkligen lära mig att andas, göra saker i god tid och att inte stressa i onödan. Det övar vi på idag! (;

Likes

Comments

Vill så gärna fylla min kropp av bläck och oavsett hur mycket jag än försöker vill jag aldrig att det ska försvinna. Jag vill så himla mycket känna känslan av en vibrerande nål mot huden igen.

Likes

Comments

Att människor alltid har åsikter om hur en uppfostrar sina barn, det vet vi alla om. Alltid finns det någon som ska peka och tycka, men hundmänniskor är nog faktiskt värst av dem alla när det kommer till synpunkter om uppfostran.

Jag pratar nu inte längre om uppfostran om ett barn, utan hur hundmänniskor ständigt trycker ner andra hundägare och finner fel som inte ens existerar. Hundälskare som jag är, är jag med i några hundgrupper på facebook. Grupper där andra hundägare postar videor och bilder på sina pälsklingar, ger varandra träningstips och frågar om vilken sele som är bäst att använda. Underbart, jag både lär mig nytt och får se en massa andra vackra hundar. Perfekt i flödet som annars endast består av tråkiga nyheter, politik eller någon som drar ett sexistiskt skämt. Med hundgrupperna försvinner en del av detta och mitt flöde blir så mycket finare. Nästan iallafall.

En video på ca 5 sekunder av en valp som har svårt att resa sig från ett golv som var halt. Hunden viftar på svansen och merparten av kommentarerna består av skrattande emojis, hur söt valpen är samt andra hundägare som relaterar till sina hundar, som också råkat ut för liknande någon gång. Men någon blir bitter och anser att det är djurplågeri. Istället för att filma borde ägaren ha hjälpt stackars valpen, enligt kommentarerna borde hon inte få ha hund. Videon som gav mig ett leende på läpparna, blev nu ännu ett inlägg för mig att scrolla förbi.

En människa ber om hjälp och tips på hur hon ska få hunden att sluta dra i kopplet, då hennes träning inte ger vidare resultat. Återigen, merparten av kommentarerna är positiva och människor försöker tipsa, tänka till och fundera kring vad som kan fungera. Men någon blir bitter och anser att det är fel på ägaren, går till personangrepp och förklarar för ägaren att sålänge hon inte har kontroll på hunden bör hon inte ha skaffat en från början. Inlägget som skulle kunna hjälpa även mig med min valp, fick nu både mig och trådskaparen att känna oss dumma, så jag scrollar förbi.

Nästan alla inlägg i dessa grupper ser likadana ut, alltid är där någon som ska peka och tycka om saker som inte ens är relevanta. Människor ber om hjälp men får fingrarna avhuggna, människor vill sprida glädje men det skapas bråk. Nu har jag inget barn och ingen har därför någonsin kunnat klaga på min uppfostran kring detta, men jag har en sju månaders valp som jag inte vågar be om hjälp kring, för vem vet vad människor skulle sagt då. Kanske borde jag enligt andra aldirg någonsin vara i närheten av en hund igen? Nej, hundmänniskor är faktiskt värst av alla. Några av dem iallafall.


Likes

Comments

Fotograf: Samuel Hultén

Några bilder från fredagen, fredagen som var så himla underbar jämfört med nu. Det blåser och regnar utanför föntret nu, magen kurrar men jag har ingen energi alls till att göra mig något ätbart. Tänker läsa bloggar någon timme till eller så, innan jag tar tag i livet igen. Äter, duschar, rastar hunden och städar undan i det bombnedslag som brukade vara mitt rum. Hur blir det så stökigt jämt?

Likes

Comments