Vilken otroligt härlig tisdag! Dagar som dessa är sådanna jag vill fylla ut hela livet med. Dagar med vardagslyx, underbara människor, mycket skratt och tid till att göra sådant jag tycker om. Dagar som börjar med frukost mitt i soliga Malmö med underbara Emelie. Dagar där skoldagarna är korta och sedan bjuder på ännu mer leenden i solsken. Nu blir det tisdagsmys med Vija, då vi spontant kände att det vore roligare om vi sov tillsammans inatt.

Likes

Comments

Att kickstarta en ny vecka hemifrån fungerar alldles utmärkt, trots att jag gärna varit i skolan. Igår tog jag min sista dos av penicillinen och jag känner mig fortfarande inte helt kry, därför valde jag att stanna hemma en dag extra. En dag till att jobba ikapp det jag ligger back i och lägga upp planering inför kommande vecka. Allt i min helt egna takt förståss. Ta en vilopaus framför tv'n emellanåt och inte göra mer än vad jag faktiskt klarar av. Denna veckan hoppas vi på solsken och energi, trots att det faktiskt snöade här inatt. Är så himla redo för vår. Att kunna välja att sitta utomhus, utan att fingrarna fryser ihjäl. Att inte behöva halvspringa mellan byggnader och tåget, för att blåsten är så hemsk att en bara vill in. Är helt enkelt bara så sjukt redo för lite sol.

Likes

Comments

Är allt bra? Påriktigt? Tänk efter, vad känner du? Vad har hänt den senaste tiden, vad har fått dig att le och vad har fått dig att må dåligt? Varför fick det dig att känna så? När var senaste gången du skrattade så att magen gjorde ont, och vad skrattade du åt? Har du fått någon annan att le idag? Hur gjorde du då? Har du varit riktigt ledsen? Det är okej, det är okej att inte vara på topp. Tänk på varför du blev ledsen, och vad kan du göra för att det ska bli bättre? Har du pratat med någon vän om detta, någon du litar på? Jag tror det hjälper, att tala ut. Vad har du gjort? Varför gjorde du så och hur fick det dig att känna? Vad har de andra gjort? Tycker du att de påverkar dig på rätt sätt? Blir du glad i deras umgänge? Jag hoppas det. Och om inte, varför? Och detdär du berättade förra veckan, hur är det med det? Är det bättre? Vad tycker du om det? Hur kan du påverka för att det ska bli bättre?

Tänk efter, gör vad som krävs för när jag frågar dig hur du mår och du svarar "Bra!" vill jag att det ska vara det riktiga svaret, och om det inte är bra så säg det. Vi kan prata om det, du och jag.

---

Inlägget är en repost och har tidigare blivit publicerat här, men då jag anser att buskapet är så himla viktigt valde jag att publicera det igen. För glöm aldrig någonsin bort att stanna upp, känn efter, andas.

Likes

Comments

Och återigen har jag varit på och pillat, ändrat och gjort om i smådetaljerna på bloggen. Jag tror aldrig någonsin att jag kommer sluta med det, för oavsett om jag är nöjd i stunden så är jag en sådandär person som ständigt kräver förändringar. Dock måste alla förändringar vara saker jag själv valt, något jag själv kan påverka och inte allt för stora, annars kollapsar min vardag. Hur som helst, denna gången har jag bland annat skapat en ny sida för bloggen. Längst upp i menyn finner ni nu "Best of Sugkatt" där jag kommer att samla alla möjliga inlägg under. Gamla som nya, seriösa som oseriösa. Inlägg som jag själv tycker bör uppmärksammas, eller inlägg som jag märker att ni tycker om. Jag kommer även ständigt att fylla på listan, ta bort några, byta ut en del och sådär. Allt för att ni lätt ska kunna se det bästa utav bloggen, the best of sugkatt.

Likes

Comments