Header

Igår gick jag raka vägen upp från Emelies säng och hem till Emilia, där vi genast började med att skära upp frukt och göra plättar. En kort stund senare dök även Tova upp och tillsammans stod vi alla fyra i två timmar och förberedde en helt magisk brunch. Jordgubbar, melon, croissant, nutella, ananas och cupcakes är bara några exempel på allt gott vi hade framför oss. Efter att vi hade ätit klart och tvingat i oss otroligt mycket mat i ett misslyckat försök att äta upp allt förvandlade vi studsmattan till en säng och vilade oss i någon timme under solen. Sedan tog jag tåget hem till Österlen igen och spenderade kvällen med Simon. Hatar sådär himla himla mycket att han jobbar under nätterna. Finns inget värre än att somna bredvid honom och sedan vakna upp, förvirrad, och undra vart han tog vägen. Innan man minns såklart, att han faktiskt pussade mig hejdå innan han försvann.

Idag är jag otroligt trött efter att ha spenderat tre nätter i Malmö och ständigt hittat på saker. Allt ifrån strandhäng och brunchar till läkarbesök och föreläsningar. Så idag blir det en sådandär mys-fredag innan jag imorgon drar mig hemifrån igen. Först dop, och sedan en natt på Öland.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allt för ofta tröttnar jag på mig själv, på sättet jag lever och hur ignorant jag är emot min egen kropp och hälsa. Jag tröttnar på mitt mående och är väl medveten om att jag åtminstone kan göra en del för att få vardagen att fungera bättre, men ändå tänker jag bara tanken att ta tag i mig själv för att sedan glömma bort allt jag nyligen radat upp som behövts ändras. För några dagar sedan bestämde jag mig, på riktigt, att göra det jag kan. Nu. Med PTSD, depression, ångest, kronisk värk och mycket annat som får vardagen att bli ännu lite svårare än för den "normala-hormonspirande-17åriga-tjejen" valde jag att börja i små steg. Börja med det lättaste för att sedan jobba mig framåt, och tjuvstarta redan nu innan skolan börjar för att underlätta senare. Jag bestämde mig för att söndagar är dagar då inga måsten finns. För att minska stressen och bara få vara jag. Dagar då jag ska göra precis vad jag vill och känner för. När skolan kommer igång ska jag ha absolut noll inlämningar och läxor att göra under söndagen, för att det som är bråttom ska redan vara klart. Min kropp behöver, nästan kräver, åtminstone en vilodag innan jag beger mig ut i verkligheten igen. Med detta menar jag inte att jag bara kommer ligga hemma precis varenda söndag, men att allt som sker ska vara i lugn och ro utefter mina önskningar. Jag bestämde även att försöka göra något åt dendär huvudvärken som jag ständigt går omrking med och hoppas på att bli piggare genom att dricka vatten. Jag är en usel människa på att tillföra kroppen vätska. Helst av allt dricker jag inget alls, men om jag måste får det gärna innehålla massvis av socker. Om jag ska vara helt ärlig så dricker jag nog inte ens 5 deciliter vätska om dagen, över huvud taget. Oavsett vad det är. Tror inte jag behöver förklara mycket mer om hur illa det är mellan mig och min relation till vätska. Med start på de nya "reglerna" idag har jag spenderat min söndag sådär himla mysigt och lugnt som jag älskar. Har legat flera timmar i sängen och bara kopplat av. Läst och försökt dricka vatten, i hopp om att det snart kommer att bli en vana att fylla på kroppen med vätska med jämna mellanrum.

Likes

Comments

"Art is a line around your thoughts"

Två av flera hundra tagna bilder när jag och Vija fick för oss att leka med pojektorn.

Hej alla fina! Den senaste veckan har varit fullproppad med kuligheter och jag måste lära mig att ta med kameran sisådär precis överallt. Jag måste också sluta att skjuta upp allt, och verkligen ta mig tiden att dela med mig av sådant jag vill dela med mig av. Bland annat har jag tillexempel varit uppe på hästryggen igen. Vija bjöd med mig till stallet för en uteritt och efter över ett år sedan jag sist red så slutade vi upp Gylleboskogen i ungefär 3 timmar. Fikade vid sjön och mös med hästarna. Ont gjorde det, men kul var det! Har så himla svårt att förstå att jag faktiskt klarat mig utan hästar så länge. Sedan min smärtproblematik började har jag varit av och på i kanske tre omgångar. Lite kortare perioder innan jag slutligen gett upp igen. Alltid har det varit något som inte riktigt stämt, och att utsätta mig för de enorma smärtorna det ger mig har tillsist vunnit över den kärleken jag haft så länge jag kan minnas. Men nu gjorde jag det igen, och förhoppningsvis är jag tillbaka på hästryggen om inte allt för länge.

Har även varit en hel del i Malmö, hittat på saker både ensam med Emelie och med andra fina människor. Har hängt sådär lagom mycket i Västra Hamnen, tagit en runda på Emporia där jag fyndade en tröja inne på Zara. En sväng in om Ikea med mamma, syster och systerbarn har vi också hunnit med och jag inskaffade mig en sänglampa, ett träd och nya sänglinnen. Har även hunnit med en mysdag med Simon, där vi absolut inte gjorde något alls tillsammans. Såhär när jag tittar tillbaka på veckan blir jag nästan lite chockad, det är inte alls ofta jag hinner med och lyckas pricka in alla mina favoritpersoner och lite till i en och samma vecka. Och ändå har vi kvällen och morgondagen kvar, innan det är måndag igen.

Likes

Comments

Åh jisses, har fått en sådandär skrivkramp att det bokstavligen gör ont i magen på mig. Inspirationen flödar och jag har så himla himla mycket jag vill dela med mig av, men när jag sedan sätter mig ner för att skriva blir det bara pannkaka av alltihop. Men det struntar jag i idag. Tänker köra på och hoppas på att det flyter på som det borde snart igen.

Igår jobbade jag min allra sista dag för denna sommaren. Skönt. Idag ligger jag hemma i sängen, i ett alldles för mörkt rum med datorn i knäet och njuter. Utanför fönstret är det mörkt som ungefär klockan 16 i december trots att klockan endast är närmre 14 och det borde vara ljust långt in på natten. Det åskar också och för första dagen på länge har jag inte extrem huvudvärk. Om jag orkar och känner för det tänker jag städa undan på mitt rum, bädda rent, ta en lång dusch och bädda ner mig med en av alla böcker som jag länge suktat efter att få läsa klart. Huvudvärken har ej tillåtit det dock. Orkar jag lyxa till det ännu mer tänder jag ljus också och kletar in ansiktet i en ansiktsmask för ca 10 kr. En sådandär som egentligen inte gör någon skillnad alls (vad jag märkt) men som åtminstone KÄNNS lyxig när den sitter på huden. Helt enkelt en söndag som den bör vara - mysig!

Likes

Comments

För några månader sedan hittade jag @Klaravoneuler i facebookgruppen Power babes. Tillsammans med flera andra tjejer skrev vi en bucketlist och delade våra drömmar. En av Klaras punkter var att föreläsa om smärta, och det fångade min uppmärksamhet. Jag vågade varken hoppas eller tänka högt, men innan jag visste bättre hade jag redan skickat iväg ett meddelande till henne och frågat efter en lite mer specifik förklaring. Det visade sig att tankarna jag inte vågat tänka hade varit rätt. Precis som jag, lider Klara av smärta i större delar av kroppen och utan diagnos. Första människan jag någonsin hört talas om med bekymmer likt mina, som inte är diagnosticerad med någon form av reumatisk sjukdom trots flera år av läkarbesök.

Efter bara en kort stund hade vi kommit fram till att vi mer än gärna sprider kunskapen tillsammans. Därför har vi nu skapat en grupp på facebook med namnet Sjukt bra liv! Gruppen är öppen för vem som helst att gå med i och här vill vi inspirera precis lika mycket som vi ger varandra kunskap. Kunskap om alla möjliga sjukdomar, såväl fysiska som psykiska. Syftet är att varenda gruppmedlem ska få möjlighet att visa vilket sjukt bra liv dem lever, trots sina motgångar. Genom att samla alla möjliga diagnoser (och icke-diagnoser) på ett och samma ställe har vi möjlighet att lära oss hur mycket som helst från varandra. Även de som är 100% friska är självklart välkomna för att ta del av kunskap och inspiration. Nästan precia alla människor känner någon som är sjuk, och en människas kunskap kan förbättra en annan människas vardag. Gå med vettja!

Likes

Comments

Hej finisar! För tillfället ligger jag i sängen, totalt utmattad efter en kortvarig magsjuka och ett par händelserika dagar. Kan inte minnas sist jag bara tog det lugnt, vilket har resulterat i att kroppen sagt ifrån på alla möjliga sätt.

Sedan vi sist sågs har det hänt en del. Jag har umgåtts med vänner, skrattat, pratat ut och hittat på massor av kuligheter. Åkt spontant mellan flera olika städer på en och samma dag, jobbat för att sedan spendera tiden med min familj på alla möjliga ställen runt om i Skåne. Att åka iväg med familjen har blivit en vana, dels är det vårt sätt att ta ut semester då ingen av oss är lediga under samma dagar men det är även sjukt givande för att miljöträna Mollie. När vi bor som vi gör, mitt ute på en åker alltså, är det inte många andra människor och hundar hon stöter på till vardags. Förutom det har jag även varit hos läkaren och fått utskrivet sertralin, vilket jag kommer att skriva mer om senare, och i tisdags var jag dum nog att äta kyckling på Kiviks marknad. Nu har jag varit sängliggandes i två dagar. Eller kallar man det möjligen toa-liggandes vid magsjuka? Annars har jag bara väldigt väldigt ont i min kropp, som ett resultat och bevis på att jag har haft ett par härliga dagar. Febern har även slagit till, men denna gången är det omöjligt att veta ifall det beror på magsjukan eller bara "det vanliga". Efter några timmars gång på Kiviks marknad ville varken höfter, knän eller rygg fungera något mera och sömnen har blivit otroligt störd de senaste.

Förövrigt har jag upptaderat designen på bloggen lite, sådär som jag gör ibland. En sidomeny finns nu, md två helt nya funktioner. Bland annat har jag gett er möjligheten att söka efter det ni vill läsa om i min blogg, men även en möjlighet att prenumerera på min blogg och få mail med mina nya inlägg. För att söka efter inlägg skriver ni enkelt in ett ord, det ni letar efter, och sedan dyker alla inlägg med detta ordet i upp. Smidigt va? Prenumerationstjänsten gör som sagt att ni kan få mail när jag publicerar något nytt, men ni kan även få ett mail när jag eller någon annan svarar på en kommentar ni har postat under ett inlägg. Supersmart om ni frågor om någonting, då det annars är lätt att missa när jag svarat.


Likes

Comments

"She loves the smell warm coffee, bloomed roses and new beginnings."

Gårdagens kväll spenderades någon timme med Vija. Precis sådär himla härligt som det ska vara, en sommarkväll när man inte har sett varandra på ett tag. När man kan springa omkring i bara armar trots att det blåser en aning, och sådär spontant som endast en julikväll lovar. Passade även på att fota ytterligare två av mina senaste köp - byxorna och skorna. Byxorna är himla sköna och dessutom apsnygga, kunde inte bli ett bättre kap från Kappahls rea. Skorna är från skopunkten och har blommor längst halva skon, billigt och bäst helt enkelt.

Fotade rosor också, för att ljusrosa rosor är min favorit och ingen vettig människa går förbi blommande rosor utan att fota. Åtminstone inte om en kamera hänger ner från halsen och kvällssolen lyser upp lagom perfekt. Kanske är jag Ystads allra största turist, trots att jag är där oftare än någon annanstans nästan. Iallafall oftare än vad jag rör mig ute nere på Österlen, där jag faktiskt bor. Fast i och för sig är jag väl en sådandär typisk turist lite överallt, med min kamera, ryggsäck och ibland även med en keps på huvudet. Men sådan är jag, och det gör väl ingenting?

Likes

Comments

Låg precis och bläddrade runt bland lite nya bloggar, sådär som jag ofta gör när jag är trött, ligger nedbäddad i sängen och endast samlar inspiration i hopp om att jag snart ska bli pigg igen. Jag hittade ett inlägg där en tjej visade hur hon lade till extra ljuskällor i en del av hennes bilder, som en del av redigeringen. Supersmart, tyckte jag och ville testa själv. Sagt och gjort letade jag upp lite gamla bilder att redigera och fejkade ett varmt solljus från balkongen i Vijas lägenhet bland annat. Jag tog alltså en redan färdigredigerad bild och skapade nytt liv i den genom att lägga till en ljuskälla där det i verkligheten endast såg ut som en nästan vit himmel.

Före / Efter

Bilden som jag tog för ett tag sedan fick nu en helt annan känsla. Ljuskällan gav en känsla av värme, välbehag och nytt liv till en bild som nu i efterhand såg ganska platt och tråkig ut tidigare. Förvånansvärt nog har jag aldrig tidigare tänkt på vad en extra ljuskälla kan göra med en bild. Istället har jag endast fokuserat på det redan befintliga ljuset, färgerna och fokuset. Att justera och höja ljusstrykan på en del bilder har alltid varit en självklarhet, men tanken om att faktiskt addera en helt ny ljuskälla har aldrig slagit mig förr. Jag kommer helt klart att lägga in extra ljuskällor på alla möjliga bilder i framtiden, åtminstone på de bilder som tillåter det. Är det inte lite knöppt, kanske magiskt, hur lite redigering och bara några knapptryck kan förändra en hel känsla av en bild?

Likes

Comments

Tröjan - ett av mina senaste inköp
En bild på hus i Ystad, igen.

De sista dagarna innan jobb börjar för min del är inne. Just nu hänger jag mest med Emelie, tvingar henne att fota mig när vi inte har något annat för oss och annars så bara tar vi det sådär lugnt som endast vi kan ha det, och ändå ser vi till att ha kul. Blev en sväng till Ullared här om dagen också, kom hem med enstaka fynd och shoppade loss lite mer dagen efter i Ystad istället. Har härmed alltså insett att shopping är ganska bra tidsfördriv när ens vän inte kommer in med tåget förens om någon timme. Händer alltså inte allt för mycket just nu, samtidigt som jag tar vara på min lediga tid.

Likes

Comments

Glad midsommar alla vackra där ute! Hoppas ni får en härlig dag med lagom regn, för visst vore det inte midsommar utan åtminstone en regnskur? Hahah! Själv firar jag med hela familjen och min systers minsting, Milo, som även är mitt gudbarn, blir idag 1 år gammal. Hurra för honom! Vad gör ni för kul idag?

Likes

Comments

Instagram @sugkatt