Ett tag framöver kommer jag att testa blogga på sugkatt.vione.co. Jag har fått möjligheten att blogga hos dem och gillar än så länge vad de har att erbjuda. Om jag kommer att fortsätta att blogga på vione eller nouw vet jag faktiskt inte, vi får helt enkelt låta tiden avgöra och se vart jag trivs bäst.

NI HITTAR MIG PÅ SUGKATT.VIONE.CO FRAMÖVER

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Bloggandet går åt helvete just nu, rätt mycket känns åt helvete just nu faktiskt. Trots att det tar emot att publicera detta, känns det behövligt. Jag är skyldig mina läsare det, jag är skyldig min omgivning och framförallt mig själv det.

För inte ens två månader sedan försvann Nina från denna planet, min vackra schäfer som följt med mig de nio senaste åren i mitt liv. Det är mer än halva mitt liv, jag var endast sju år gammal när hon kom in i bilden. Hennes bortgång tog väldigt hårt på mig och jag kan fortfarande inte förstå att hon aldrig kommer att komma tillbaka. Bara 51 dagar efter att Nina lämnade, var det nästa hunds tur. I lördags, den 17 September kl.09.29 somnade Kajla in. Kajla har jag haft ännu längre än Nina, så pass länge att jag inte ens kan minnas något från tiden innan hon fanns med i vår familj. Om jag var ledsen innan, är jag dubbelt så ledsen nu. Hur mycket jag än försöker kan jag verkligen inte förstå hur jag ska kunna bearbeta två bortgångar samtidigt, en var tillräckligt svårt. Kan inte med ord beskriva känslan av att förlora någon man älskar, för att inte ens två månader efter förlora en till. Det är minst sagt orättvist, sjukt och så himla svårt att förstå.

Miss Kajla - förevigt älskad

Inte för att det är nog med att mina älskade hundar inte längre finns med mig, så fungerar inte min vardag. Sedan jag återigen började skolan efter sommaren har kroppen tydligt signalerat att jag borde ta det lugnt. Jag får smärtor som var väldigt längesedan jag kände, jag ligger med feber nästan hela tiden och min kropp sätter stopp för mig och min skolgång. Jag har gått i skolan i ca en månad och min frånvaro är redan alldeles för hög. Jag klarar inte ens av 5 dagar i veckan trots att jag vill så mycket. Jag pressar mig själv, går till skolan med feber, intalar mig att jag kan men ändå blir allt en pannkaka i slutändan. Känslan av att vilja något så mycket och att inte klara av det är obeskrivlig. Alla andra kan ju, då vill jag också. Att jag inte kan gå till skolan precis som alla andra får mig att känna mig otillräcklig, dålig och totalt sämst. Varenda dag som jag har varit hemma från skolan har jag gråtit mig till sömns när jag försökt somna om efter att mamma gjort en sjukanmälan. Ibland har det varit såpass illa att paniken varit där. Några dagar har jag till och med gått och lagt mig igen för att sedan lika snabbt ångra mig och stressa till tåget iallafall, trots att jag borde varit hemma. Ångesten är ohanterlig just nu. För en del kanske detta låter löjligt, men jag tror att man måste ha varit i samma sits själv för att kunna förstå.

Just nu känns livet inte riktigt som min grej. Jag vaknar varje morgon och vill helst av allt bara somna om, en massa andra saker händer runt omkring mig och jag vet inte hur jag ska hantera någonting. Minnen jag försökt förtränga hinner ikapp, jag tvivlar på allt jag gör och allt som händer runtomkring. Jag har svårt att se allt positivt, trots att jag vet att det finns. Jag har egentligen mycket mer att vara glad över än vad jag har att vara ledsen över. Jag är medveten om det men just nu kan jag bara inte se det. Jag vet om att jag är lyckligt lottad. Jag har lärt mig att uppskatta alla småsaker i vardagen men även om man rent allmänt har det bra, så kan det också kännas förjävligt ibland. Och det är okej. Jag skriver inte detta för att någon ska tycka synd om mig, utan för att jag vill att ni ska förstå. Jag har sedan dag ett varit öppen på min blogg, jag valde aktivt att dela med mig om mitt liv här och anser då att det vore fel av mig att skippa bitarna som inte är perfekta, livet är inte perfekt.


Förövrigt kommer jag att fortsätta blogga så som det varit den senaste tiden, när tid och ork finns.

Likes

Comments

I fredags eftermiddag fick vi hem en 11 veckors gammal valp, en ny familjemedlem med sneda öron och full med energi. Hon heter Mollie och är en Schäfer med lite inslag av Husky. Än så länge flyter allt på bra här hemma med en liten valp, hon tuggar inte sönder saker, hon kissar väldigt sällan inomhus och hon kombinerar gos, lek och sömn i en behaglig mix. Dessutom lär hon sig nya saker väldigt väldigt snabbt och vi alla här hemma är förvånade över hennes träningsresultat. Det är himla kul med en valp, förutom det faktum att valptänder är ca det vassaste som existerar och att valpar söker kontakt samt leker med dina händer i sina munnar. Det är det enda hon inte verkar vilja lära sig, att det gör fruktansvärt ont.

Just nu ligger hon bredvid mig och sover, jag försöker plugga en del samtidigt som jag väntar på att hon ska vakna. När hon vaknar blir det en snabb liten promenad, hon och Kajla ska få mat och sedan blir det att göra mat till mig också. Känner mig som en mamma, en mamma åt min lilla valp. Det är så fruktansvärt mycket ansvar och jag blev nästan lite chockad när jag insåg att i det stora hela är det nästan ingen skillnad alls på människobarn och valpar, förutom att valpar har lite större öron och går på fyra ben. Samt är sötare, om man får lov att säga så. (;

Likes

Comments

Måndag 5 September 2016

Det är måndag, kollektivtrafiken svek än en gång och jag kom en halvtimme försent till min första lektion. Energin har varit nollställd hela dagen, jag bokstavligt talat smet ifrån skolan under en håla för att bara sitta och ta det lugnt utan massa människor omkring mig. Idag är en sådan dag då jag bara inte orkar, jag orkar inte vara trevlig mot alla som råkar vara i min närhet, jag orkar inte ta anteckningar från en lektion som dessutom aldrig lär bli till någon nytta.

Sitter just nu på tåget påväg hem från skolan. När jag kommer hem väntar mat sedan blir det att packa, då vi faktiskt får nycklarna till nya huset idag och jag har inte packat ner någonting. Har verkligen inte känt att jag velat, har ju inte ens sett huset än haha. Nu känns det lite mera positivt angående frågan dock, orkar verkligen inte med att behöva välja mellan att springa till tåget eller att vänta en hel timme tills nästa går. Nya huset innebär lite kortare sträcka att åka men även att tågen går en gång i halvtimmen istället. Känns skönt. Ska försöka plugga lite just nu för att minimera mitt arbete till ikväll. Har förresten fått läxa i språk till imorgon, men översättningen av texten kommer ut på google classroom ikväll? Hur tänktes det där? Jag vill ju kunna plugga klart allt just nu och inte senare.

Likes

Comments

Det märks på både träden, luften och humöret att hösten är här...
... Och hösten är både den absolut sämsta men ändå bästa årstiden på samma gång.
Jag hatar att tvingas säga hejdå till sommaren, men jag älskar att välkomna alla levande ljus, filtar och tjockare tröjor.

Likes

Comments

KONTAKT - sandraemiliaandersson@live.com

SNAPCHAT & INSTAGRAM - sugkatt